Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Jestas sentään.
Milloin pääsee mökkeilemään

Venähti se seuraava mökkireissu melkein vuodella, mutta taas olisi mökkisafkoja väsätty:

Perjantai:
Meni myöhäksi ja väsättiin vain leikkelelautanen:
1.jpg
Leikkelelautanen: noin 10 eri leikkelettä, salamia ja kinkkua, viikunoita, viinirypäleitä, ilmakuivattua tomaattia, artisokkia, kapriksia, Dorado Naval Moral -juustoa, pecorino Romanoa ja omenapuusavucheddaria.


Lauantai brunssi:

2.jpg
Brunssileipä: Kananmuna, Ventricina Picante -salamia, sinappimajoneesia, tomaattia, salaatinversoja, punasipulia, sipsiä ja omenapuusavucheddaria, sämpylän välissä.

Lauantai päivällinen:

3.jpg
Voissa ruskistettua leipää ja hanhenmaksaa.

4.jpg
Pitkään oluessa kypsytettyjä rusakon koipia, porkkanaa ja palsternakkaa.

5.jpg
Ahvenfileitä voissa paistettuna, lähimetsän suppilovahveroista valmistettu kermakastike, fenkoli-appelsiinisalaatti ja täysjyväsinappivinaigrette.

6.jpg
Sous vide -kypsennettyä karitsankaretta, leivinuunipaahdetuista perunoista tehtyä perunamuusia, punaviini-puolukkakastiketta ja mustikalla värjättyä pikkelöityä retikkaa.

7.jpg
Vanilja-Galliano-maito-, puolukkahyydykkeistä ja omenamehusta stabiloidusta vaahdosta kasattu kerroshyydyke lähialueen puolukoilla ja omenilla.


Ja tässä vielä fiilistelykuva perunoiden ja rusakon valmistuksesta:
8.jpg
 
Lauantain kokkailua
Ensin merilohen savustus, tosin en ottanut kuvaa valmiista kun oli niin hyvän tuoksunen että syötiin se

IMG_3508.jpeg


Sitten päätin tehdä Burgundin pataa ensimmäistä kertaa elämässäni.

Yritin noudattaa ohjetta, tosin suomalaisissa resepteissä aina laitetaan kaikki samaan joten käytin ulkomaisia. Niissä tehdään vaiheittain

Pidän chileläisistä viineistä joten käytin Pinor Noir Cono Sur
Enkä laittanut pekonia vaan possun kylkeä.
Hillosipulit korvasin banaanisalottisipuleilla.

IMG_3506.jpeg


IMG_3507.jpeg
 
Jääkaapissa oli 2½ kiloinen kasslerpala, josta leikkasin pihvejä, keittolihoja ja suikaleita.

Paistoin suikaleet samassa vuoassa airfryerissa, jossa haudutin niitä 2 tuntia 135°C asteessa.

DSC08776.JPG DSC08767.JPG
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Tonkatsua tiskiin.

Noin 200 g annoksia, kevyt nuijiminen possun paistiviipaleille.
marinadi 600 grammalle 4 rkl soijakastike, 4 rkl vettä, valkosipulia, inkivääriä, mustapippuria
Jauhotus, munatus, pankotus. Pankon maustoin suolalla ja pippurilla ja kuivatulla chilillä.
paisto rypsiöljyssä nyt testiksi
majoa ja teriyakia päälle, koitin myös sweet baby rays bbq kanssa ja toimii!

WhatsApp-Kuva 2024-10-13 klo 11.53.08_08e5625b.jpg


IMG-20241013-WA0003.jpg


IMG-20241013-WA0006.jpg


WhatsApp-Kuva 2024-10-13 klo 16.38.09_77a6c54e.jpg

IMG-20241013-WA0007.jpg


IMG-20241013-WA0008.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 619
Viestejä
4 446 832
Jäsenet
73 562
Uusin jäsen
Neuman

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom