Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 080
Jääkaapin tyhjennystalkoot ja päästä keksitty vegaani rib (Lidl), grillijuusto, sipuli, suolakurkku BBQ kastike, salaatti paahtoleivän väliin tehty rib burger :D EI ole kauneimmasta päästä mutta maku oli hyvä ja sai jääkappia tyhjemmäksi.
2024-07-24 18.47.26.jpg
 
Liittynyt
17.04.2017
Viestejä
30
Jokunen viikonloppua sitten pidettiin synttäreitä mökillä, noin 30 hengelle. Tässä jotain ruokia viikonlopun menusta:

Pe: kanaa, possua ja kasviksia vartaissa. Melonisalaatti
IMG-20240714-WA0012.jpg

la:
Ramen ja chashulla (sous vide kypsytettyä). Gyozaa. Kaikki tehty alusta asti itse, paitsi gyozan ulkotaikina oli valmiita. (possun jauheliha jaksettiin jopa itse jauhaa)
IMG_20240713_201455.jpgIMG-20240714-WA0014.jpgIMG_20240713_202705.jpg
muutama valmistuskuvakin
IMG_20240709_225202.jpgIMG_20240709_224222.jpg

yöpala

naudan ulkofilettä sous vidella ja ohuiksi siivuiksi patongin väliin. Pikkelöityä punasipulia, pecorinoa, herneen palkoa ja valkosipulimajoneesia. Ehkä muita lisukkeita
IMG_20240714_174522.jpgIMG_20240714_043727.jpg
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 912
Omenapiirakkaa airfryerissa. Omenoita tuli niin paljon, että jäi keskeltä raa'aksi. Paistoin sitten lisää palasina ja tuli kyllä erinomaista. Lisukkeeksi vaahtoutuvaa vaniljakastiketta :drool:
20240727_184047.jpg
20240727_195014.jpg
20240728_123451.jpg
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
315
Ei sulla olisi reseptiä laittaa?
"Helppo omenapiirakka ( Philips XXL )
taikina:
• 2 kananmunaa
• 1½ dl sokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
päälle:
• 2 - 4 omenaa koosta riippuen
• sokeria (fariini/demerara)
• kanelia
• noin 50 g voita
Tarvittaessa kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa siivuiksi.
Vatkaa munat sokerin kanssa. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta/kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa kylmästä voista päälle paloja. Nosta vuoka ritilälle, työnnä pöhöttimeen ja paista 185°C:ssa n. 20 minuuttia, sitten 195°C:ssa n. 5 minuuttia."
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 912
"Helppo omenapiirakka ( Philips XXL )
taikina:
• 2 kananmunaa
• 1½ dl sokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
päälle:
• 2 - 4 omenaa koosta riippuen
• sokeria (fariini/demerara)
• kanelia
• noin 50 g voita
Tarvittaessa kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa siivuiksi.
Vatkaa munat sokerin kanssa. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta/kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa kylmästä voista päälle paloja. Nosta vuoka ritilälle, työnnä pöhöttimeen ja paista 185°C:ssa n. 20 minuuttia, sitten 195°C:ssa n. 5 minuuttia."
Eri resepti kuin minkä mukaan minä tein.
 
Liittynyt
17.04.2017
Viestejä
30
Olisko tää sitten:

Omena-murupiirakka.

• 1 200 grammaa punaiset omenat
• 140 grammaa yleisjauhoja
• 140 grammaa sokerit
• 120 grammaa durumvehnä-semolina
• 12 grammaa leivinjauheet
• 60 grammaa voit

Vaihe 1/4

Kuori omenat ja poista siemenet. Raasta omenat. Sekoita pienessä kulhossa jauhot, durumvehnä-semolina, sokeri ja leivinjauhe.

Vaihe 2/4

Levitä leivontavuoan pohjalle tasaisesti kolmannes kuivaseoksesta. Ripottele seoksen päälle kolmasosa omenaraasteesta. Ripottele sitten omenoiden päälle ohut kerros kuivaseosta. Toista tätä kolme kertaa tai kunnes omenaa ei enää ole jäljellä. Viimeistele piiras kuivaseoksella.

Vaihe 3/4

Raasta hieman kylmää voita murupiirakan päälle. Aseta leivontavuoka Airfryer-koriin. Käytä määritettyä lämpötilaa ja aikaa ja käynnistä laite.

Aika

35 min

Lämpötila 150 °C

Vaihe 4/4

Omena-murupiirakka on valmis, kun sen pinta muuttuu kullankeltaiseksi. Tarjoile piirakka lämpimänä.
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
463
Mietteitä? leivän toinen puoli pannulla ennen kypsennystä ja jotain lientä?
Tuo tehty yhden ohjeen mukaan mutta ei varmaan huono idea tuo paahtaminen. Lientä...hmm...en tiedä, mahdollisesti vaikka sitäkin. Majoneesin pitää ainakin olla paksumpi ensi kerralla. Ihan ok omasta mielestä mutta vaimo ainakin tykkäsi kybällä. Joudun kuulemma tekemään uudestaan....
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 490
Piti savustaa pienen brisketin....oli kyyyl niin onnistunut ja mureaa!
Pakko ja aivan pakko kysyä, onko tuo neste lihasta vai lisättyä ja minkä kokoinen tuo oli?
Lisättynä sillä, että menikö savustuksessa kauan?
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
463
Pakko ja aivan pakko kysyä, onko tuo neste lihasta vai lisättyä ja minkä kokoinen tuo oli?
Lisättynä sillä, että menikö savustuksessa kauan?
Neste on lisättyä(kokista mm) ja lihasta. Oli pieni, ehkä 1,5 kg. Oisko mennyt kolmisen tuntia n 100 asteessa. 68 asteessa folioon.
 
Liittynyt
05.03.2023
Viestejä
955
Jos ei ole ruotoja jauhettamisen jälkeen niin kuulostaa hyvältä. Haukeen kun vielä lisäisi vaikka 30% lohta ja vähän tuoretta tilliä niin on jo hemmetin hyvä kalaruoka.
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 912
Teki mieli mustikkajuustokakkua, joten leivoin sellaisen. Hitto miten raikasta ja hyvää. Korvasin sokerin Hermesetas-leivontasokerinkorvikkeella ja käytin maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa, johon lisäsin vanilja-uutetta. Liivatteen korvasin agar agarilla. Resepti.

20240807_100607.jpg
20240807_101501.jpg
20240807_101440.jpg
 
Liittynyt
27.09.2022
Viestejä
633
Rosvopaistia hirvestä, ja pikku kinkusta.
4-5 tuntia valkeaa kuopassa, sitten hiilokset kottikärryyn, paistit pohjalle, hiekkaa päälle ja noin viis tuntia siellä, pikku valkea hiekkojen päällä.
Hirvi marinaadissa yön yli ja sitte käärittiin pekonilla jottei kuivuis ja samaan nyyttiin kasviksia. Kinkku sellaisenaan.
7kerrosta märkää voipaperia, 7kerrosta, märkää sanomalehteä ja 7 kerrosta foliota.

Onnistui kyllä ihan täydellisesti! Kinkustakin tuli todella mehevä ja nyhtöpossun tapaista
 

Liitteet

Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
250 517
Viestejä
4 362 355
Jäsenet
72 648
Uusin jäsen
Nugee

Hinta.fi

Ylös Bottom