Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Stickywingssit pannulla. Pinnat maunmukaisessa öljysysteemissä (esim tässä oliiviöljy+valkkarimurska+inkiväärimurska+d.i.y habanerosoosi+habanerojauhe). Sitten päälle turskautus-puolitoista juoksevaa hunajaa ja vajaa desi olutta. Käännellä ja paistella, kunnes ööli on haihtunut pois, niin sitten valmista.
Uijui ja piti ottaa pakkasesta siivet sulamaan. Kiitos siitä :thumbsup:

Just syötiin lasten kanssa XTRA kermamarinoitua pihvifileetä (ulkofilee).

On muuten niin hyvää, kosteaa lihaa kuin voi olla kun ottaa pois kun sisäläpötila on 70 astetta :p

DSC07663.JPG DSC07662.JPG
 
Pyöräytin tomaattikeittoa lounaaksi. Tuli niin hyvää, että oli pakko postata tänne. Proteiinina on paistettua paneeria.

Ohje yksinkertaisuudessaan sellainen, että ainekset vuokaan ja vuoka uuniin reiluksi tunniksi, jonka jälkeen sauvasekoittimella sileäksi ja siivilän läpi valuttaen kattilaan. Siivilän läpi ei ole pakko valuttaa, mutta keitosta tulee sileämpää.

Käytännössä resepti on aika suoraan Brian Lagerströmin tomaattikeitto. :lol:

Tomaattikeitto:

4 prk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 kpl iso punasipuli
3 kpl yksikyntisiä valkosipuleita
n. 50 g tomaattipyreetä
30-40 g eli reippaasti oliiviöljyä (en mitannut vaan näppituntumalla kaadoin pullosta)
Hyppysellinen/maun mukaan suolaa
Hyppysellinen sokeria.
7,5 dl kasvislientä
Chiliä maun mukaan. Toimii myös ilman.

20240313_132352.jpg

20240313_151130.jpg

EDIT: Lisätty ainekset ja linkki videoon.
 
Viimeksi muokattu:
Sopiiko laittaa ihan mitä mieleen juolahtaa, vai rajoittuvatko ainekset joihinkin tiettyihin?

Sopiihan tuolla metodilla laittaa mitä mieleen juolahtaa ja vetää sileäksi keitoksi. Olen aikaisemmin ainakin porkkanakeittoa tehnyt. Samoin kurpitsakeitosta tulee hyvää, kun paahtaa uunissa ensin.

Lisäsin postaukseeni ainekset ja linkin videoon, joka toimi inspiraationa.
 
Tässä tuli tehtyy pastasalaattia:

Kurkku
Paprika
Sipuli
Mandariini
Vihreä pesto
Pekonilastu omaan annokseen
Cavatelli-pasta

IMG_20240313_172014.jpg IMG_20240313_172859.jpg

Maukasta on
 
Tulisikohan parempaa vielä jos käyttäisi tuoreita tomaatteja ja laittaa halki? Sitten ei kiehuisi, vaan paahtuisi enemmän. Tuolla tavalla jos tekee tomaatteja uunissa, niin tulee tosi vahva tomaatin maku, vähän kuin aurinkokuivatut tomaatit.
 
Tulisikohan parempaa vielä jos käyttäisi tuoreita tomaatteja ja laittaa halki? Sitten ei kiehuisi, vaan paahtuisi enemmän. Tuolla tavalla jos tekee tomaatteja uunissa, niin tulee tosi vahva tomaatin maku, vähän kuin aurinkokuivatut tomaatit.

Kyllä juu, tai itse teen kokonaisista purkkitomaateista (Mutti).

Tomaatit halki (liemi talteen), sipulit ja porkkanat isommiksi palasiksi. Leikkauspinnat ylös. Päälle öljyä, suola, pippuri ja vähän sokeria. Uuniin paahtumaan 220 joku 40-50 minuuttia. Valkosipulinkynsille kevyehkö murskaus kuoret päällä ja ne myös uuniin, joku 20-30 minuuttia ettei kuivu.

Valkosipuleista kuori pois ja kaikki kattilaan sen jääneen tomaatiliemen ja kasvis- tai kanaliemen kanssa. Keittelee 20-30min, maustaa (suola, pippuri, joku etikka) ja vetää sileäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Etä-lounaaksi pasta alla puttanesca variaatio liian vähillä oliiveilla. Muuten oikein hyvä, mutta kyllä tämä vaatii enempi oliivia.
 

Liitteet

  • puttanesca.jpg
    puttanesca.jpg
    246,2 KB · Luettu: 115
Yhdessä perheen kanssa vähänn pääsiäisen kunniaksi väsäiltiin. Peura sous vidella.

- Uunissa paahdettua parsaa, voita ja parmesaania
- sitruunakypsytettyä lohta
- peuran perää, palsternakka pyree, punajuuri peruna pave, mustaherukkakastike, uunitomaatit ja hunajasalottisipulit
- cantaloupe, cashew, leipäjuustosalaatti
- sitruuna tiramisu

IMG_20240329_185639.jpgIMG_20240329_190052.jpgIMG_20240329_192608.jpgIMG_20240329_191849.jpgIMG_20240329_191924.jpgIMG_20240329_192344.jpgIMG_20240329_195954 (1).jpgIMG-20240329-WA0015.jpg
 
Tänään väänsin nautittavaksi lohiavokado-susheja. Kirjolohisuikaleet on leikattu pyöreänä ostetusta tuoreesta kalasta, mitään muoveissa lilluneita limaisia lohia ei susheihin pidä käyttää. Enkä käytä mitään erikoisaineksia, vaan hyväksi havaitsemaani Risella-puuroriisiä ja omatekoista riisiviinin korviketta. Wasabikin on Lidlin tavaraa, sieltä nori-arkitkin.

Ensin keitetään huuhdellut ja lionneet riisit, jotka maustetaan "riisiviinillä" ja jäähdytetään huoneenlämpöisiksi. Kirjolohi ja kypsät avokadot suikaloidaan. Riisi levitetään etikkavedessä kostutetuin sormin nori-arkille jä täytteet lisätään sekä sipaistaan vähän wasabia täytteiden päälle. Bambumaton avulla ainekset sitten pyöräytetään maki-rulliksi. Rullien päät siistitään, ja rullat leikataan kuuteen annospalaan terävällä veitsellä, jota pitää leikkausten välissä pyyhkiä puhtaaksi kosteaan pyyhkeeseen. Loput riisit ja kalat voi pyöräyttää nigiri-palloiksi.

Nämä lohiavokado-sushit ovat suosikkejani, jotenkin niissä maut ovat kohdillaan:) Kokkailija saa sitten extrana nauttia maki-rullien päätysiistimiset. Ei nämä tekeleeni mitään kauneushuippuja ole, mutta hyvin ovat maistuneet porukoille:)

Sushi1.jpgSushi2.jpgSushi3.jpgSushi4.jpg
 
Kebappia tuli tehtyä ensimmäistä kertaa. Noin puolet sai rullasta juustohyölällä siivutettua. loput piti veitsellä leikellä.
Siihen vielä jugurttikastike ja tomaattikastike kaveriksi.
 

Liitteet

  • 20240324_113535.jpg
    20240324_113535.jpg
    325 KB · Luettu: 85
  • 20240324_155607.jpg
    20240324_155607.jpg
    276,2 KB · Luettu: 109
  • 20240325_062620.jpg
    20240325_062620.jpg
    335,2 KB · Luettu: 131
  • 20240325_165612.jpg
    20240325_165612.jpg
    311,2 KB · Luettu: 132
Äite sanoi aina ettei saa haaskata ruokaa, no sillä menin. Löysin pakkasesta naudan ulkofilettä vuodelta 2020
En pistäny pihveiksi vaan tein tuollaisen pikaisen soosin.

Kermaa sekaan niin tulee hyvää, aina ;)
Eli kermaa, mustapippuria, soijaa, basilikaa ja ruokalusikallinen mustapippurituorejuustoa

IMG_3094.jpeg


IMG_3095.jpeg
 
Äite sanoi aina ettei saa haaskata ruokaa, no sillä menin. Löysin pakkasesta naudan ulkofilettä vuodelta 2020
Kuulemma jotkut syöneen mammutin lihaakin kun löytynyt ikiroudasta. eikai se liha pilalle pakkasessa mene, mutta saattaa vähän kuivua ajan saatossa.
 
Kehno ilma niin ei grillaus maittanut joten eilisen rääppeistä kylmät lihasalaatit.
Eiliset nassen ulkofileet ja perussalaatti kera itsetehdyn mikälie tsatsikikopiojukurttiviritys.. ihan kivaa vaihtelua ja sai jämiä käytettyä.
iltapala.jpg
 
Taas olin tylsä ja grillasin lihaa.
Ylämaan karjan Picanha Tottijärveltä, omatekoinen chimichurri ja vaimo välttämättä halusi ranskalaisia.

Lihan sisälämpöä en osaa sanoa kun mittari hajosi kesken kaiken, mutta aika lähellä 57.
Hyvää se oli.
Pieni rasvapalo poltti pinnat mutta pidin noin 200c 25min ja sitten 10min foliossa.

Kuvassa näyttää jostain syystä punaisemmalta

IMG_3105.jpeg

IMG_3106.jpeg


IMG_3107.jpeg
 

Liitteet

  • IMG_3108.jpeg
    IMG_3108.jpeg
    440,1 KB · Luettu: 186
Taas olin tylsä ja grillasin lihaa.
Ylämaan karjan Picanha Tottijärveltä, omatekoinen chimichurri ja vaimo välttämättä halusi ranskalaisia.

Lihan sisälämpöä en osaa sanoa kun mittari hajosi kesken kaiken, mutta aika lähellä 57.
Hyvää se oli.
Pieni rasvapalo poltti pinnat mutta pidin noin 200c 25min ja sitten 10min foliossa.

Kuvassa näyttää jostain syystä punaisemmalta

IMG_3105.jpeg

IMG_3106.jpeg


IMG_3107.jpeg
Hyvältä näyttää, mutta missä picanhaan ehdottomasti kuuluva sentin-parin rasvakerros :sad:
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Välillä valmistan erilaisia kasvissosekeittoja, kun täytyy linjoistaan pitää huolta:) Tämä kesäkurpitsakeitto on hyvänmakusta, helppo tehdä, vähäkalorinen ja jopa vegaaninen. Keitto on hyvä pohja monenlaisille lisukkeille: juustokuutiot, paistettu jauheliha, kana/vegesuikaleet, pekonikin tai mitä nyt keksiikin lisätä.

Ainekset.JPGKesäkurpitsakeitto.jpg

Lisäys: tällaisiin kasviskeittoihin voi upottaa mukaan vähän nahistuneitakin kasviksia, vaikka omenan jne. Jos vegaanisuudesta tinkii, niin kaurakerman tilalle voi lisätä Koskenlaskijaa purkillisen tai palan kuutioituna.
 
Viimeksi muokattu:
Tähdepäivä. Ruoaksi pakasteesta kebab-lastupussin pohjat kääräistynä jämätortilloihin kasvisten ja kastikkeiden kera. Kaveriksi muusiperunoiden kuorista tehdyt sipsit.
tähteet.jpg

Iltapalaksi vielä patongin lopun sisälle pekonia, kalkkunaa, cheddarin jämät ja aurinkokuivattu tomaati-pinaatti -majoneesi.
patonki.jpg
 
1714244519625.jpeg


Possun kylkiluita voitelin etikalla notkistetulla dijonilla ja sirottelin päälle suolaa, musta- ja valkopippuria ja cayennea. Annoin maustua jääkaapissa viitisen tuntia ja iskin sitten weberin hiiligrilliin vajaaksi kolmeksi tunniksi epäsuoralle lämmölle (eli asettelin briketit laidoille)

1714244666051.jpeg


Sivelin grillatessa pintaan Jävlä Såsin ananas-jalapenosoosia, ja tuli kyllä oikein hyvää ja uskaltaa suositellakin
 
Laitoin jo riisinkeitin ketjuun mutta laitetaan nyt tännekin. Helppoa, halpaa, nopeaa. Ei vaadi järkyttäviä määriä aineksia mutta toki jos haluaa voi hifistellä ja tehdä kaiken itse + käyttää parhaita mahdollisia raaka-aineita:

Jos laiskottaa tai ns. "pelkkä riisi" alkaa kyllästyttää tässä yksi ohje mihin olen nyt tykästynyt:

2dl riisiä riisinkeittimeen, hieman kikkomanin soijakastiketta sekä teryakia glazea
700g HK uunivalmis Lempeä Possu-kasviscurry:
Uuni 170C omassa pakkauksessa, otetaan muovi päältä pois ja pidetään ensin noin 30min pöydälle sitten 50min uunissa.
Lisää noin puolessa välissä 2dl (itse lisään 2½) kermaa, itse käytän Flora ruoka 15% kermaa
Sekoitetaan riisin kanssa ja hyvää tulee noin pariksi päiväksi syötävää.

Ihan jopa se "halvin mahdollinen" riisikin käy, vaikka Xtra Paraboiled pitkäjyväinen riisi (2kg) 1,69€
Kikkoman soijakastike ja teryakia glaze maksavat hieman enempi (ensimmäinen noin 8€/l toinen noin 13€)
HK:n lempeä possu-kasviscurry on sen 2,99€ nyt.
Flora ruokakerma. Hinta taitaa olla luokkaa euron-1½€.

Ei siis järin tyyristä, on helppoa tehdä ja maistuvaa.
 
Possun kassleria pippurikermakastikkeessa ja airilla onnistui ja ei tarvinnut käyttää kertaakaan paistinpannua.

Potut tosin piti keittää kattilassa :)

kuvakollaasi.jpg

Mitähän tuosta ekasta kuvasta löytyy jos saa kysyä...? Kylläpä näyttää hyvältä.....!!

Edit: Selvisi toisesta kanavasta...
 
Aurinkoinen sää houkutteli grillaamaan. Tänään tein ruoaksi kana-kasvis-pitoja, joissa oli
  • timjami-rosmariiniöljyssä marinoituja broilerin paistileikkeitä (kypsennetty vartaassa)
  • kolmen väristä paprikaa, makeasipulia, punasipulia ja kesäkurpitsaa (kypsennetty vartaassa)
  • grillipaahdettu uuden sadon kaali (kaali neljään osaan ja paahtaminen oikein kuumassa grillissä)
  • tsatsikimukaelma (kurkkuraastetta, minttua, valkosipulia, persiljaa, ruohosipulia, turkkilaista jogurttia, majoneesia, suolaa ja pippuria)
VID_20240519_140105.gif

Aluksi hiilikorit grillin reunoilla

VID_20240519_151905.gif

Lopuksi hiilikorit enemmän vartaiden alla, jotta vartaat saivat edes vähän väriä.

IMG-20240519-WA0024.jpg

IMG_20240519_153325.jpg
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 590
Viestejä
4 559 088
Jäsenet
75 005
Uusin jäsen
Iippo007

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom