Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Philly cheesesteak
IMG_4057.jpeg


Paistettua riisiä ja kanaa, lisukkeena Oi Muchim-kurkkuja.
IMG_4071.jpeg
peltipizzaa
IMG_3943.jpeg
No nyt tuli nälkä.

Oi Muchim-kurkkuja
Mitäs nää on?
 
Bolognesekastikkeen teosta ei muuten löytynytkään kuvia, mutta pääpiirteittän aineet: pari isoa keltasipulia, yksi sellerinvarsi, 6kpl valkosipulinkynsiä, 800g naudan jauheliha (17%), pekonia muutama siivu (leikataan toki pieniksi kuutioiksi), tomaattipyrettä 50-100g, kaksi lihaliemifondia, Mutti hieno tomaattimurska 2 purkkia + vettä saman verran, hunajaa (tai sokeria) ruokalusikallinen.

Käristelee jauhelihat pannulla ja maustaa oman maun mukaan. Ja punaviini myös jauhelihan sekaan 1,5-2dl ja kiehuttelee suurimman osan nesteistä pois. Kattilassa tulee ensin käristettyä pekonia, lisää sipulit ja selleri sekä paistelee hetken. Tämän jälkeen valkosipulit ja tomaattipyre, jolle hieman lämpöä. Jauhelihat sekaan ja tomaattimurskat ja muut perään. Haudutellaan juuri ja juuri kiehuen n. 6 tuntia. Loppupuolella lisätään hujana (tai sokeri) ja myös vajaa 1 dl maitoa.

Määristä vielä sen verran, että valkokastike menee itsellä käytännössä aina kaikki käyttöön. Mutta bolognesekastiketta voi jäädä hieman yli, tämän voikin sitten laittaa vaikka pakkaseen seuraavaa tarvetta odottamaan.

Ja loput viinit meneekin omaan napaan siinä ruokaa laitellessa...
20231116_155459.jpg


Kasailu vuokaan siten, että pohjalle kerros bolognesekastiketta ja perään myös valkokastike. Näiden päälle tuorepasta. Toistetaan tämä sama kaava neljän kerroksen verran. Päällimmäiseen kerrokseen tulee hieman enemmän valkokastiketta ja juustoraaste päälle.
20240302_153808.jpg


20240302_153853.jpg


20240302_153918.jpg


20240302_154919.jpg


Nakataan 200C uuniin folion kanssa puoleksi tunniksi.
20240302_155115.jpg


Otetaan folio pois ja jälleen puoli tuntia samassa lämmössä. Kannattaa laittaa myös pelti tai muu suoja pohjalle, saattaa vähän tulla ainekset yli...
20240302_162243.jpg


Ja valmista on!
20240302_165403.jpg


Kaikista vaikein etappi onkin heti uunista ottamisen jälkeen. :) Pitäisi antaa rauhassa vetäytyä ennen leikkaamista. Mieluiten jopa tunnin ajan, mutta vähintään puoli tuntia.
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
 
No nyt tuli nälkä.


Mitäs nää on?

Korealaisia gochujang-kurkkuja. Tein suurin piirtein näin:

Yksi kurkku leikattuna n. 0.5 cm siivuiksi
2 tl suolaa
1.5 rkl gochujangia
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl tummaa soijaa
1 tl paahdettua seesamöljyä
1.5 rkl hunajaa
1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl seesamin siemeniä.

Pese ja leikkaa kurkku. Laita kurkut siivilään ja levitä suola niiden päälle tasaisesti. Anna valuttaa n. 20min.
Tällä välin voi tehdä kastikkeen eli sekoittaa loput ainekset keskenään.
20min jälkeen huuhtele kurkut kylmän veden alla huuhdellaksesi ylimääräiset suolat pois.
Kuivaa paperilla kurkut jotta ylimääräinen kosteus saadaan pois. Sitten vaan kurkut ja kastike sekaisin huolellisesti kulhossa. Antaisin olla 15-30min jääkaapissa maustumassa ennen tarjoilua.

Oikeen hyvä lisuke esim paistetun riisin kanssa.
 
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
Tähän sama, eli kunnon lasse on vaan niin hyvää! Nyt on kaks kertaa onnistunut toi valkokastike (ja sitä myötä lasagne) tosi hyvin kun laitettiin siihen sekaan raastettua mozzarellaa (en ihan tarkkaan tiedä mitä muuta tuossa muuttui,mä teen kaikkea muuta ja rouva hoitaa ton valkokastikkeen) ja muutenkin onnistunut se puoli että lasagne on jäänyt hyvin kosteaksi/meheväksi eli ei oo kuivanu siitä pinnalta kuten joskus aiemmin.


Edit, taisinkin kysellä muutama kk sitten täällä tosta lasagnen mehevyydestä ja tosiaan sen jälkeen on kaksi kertaa onnistunut niin hyvin että suurin ongelma on se että meinaa syödä itsensä kipeäksi :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.

Hei,

Tuota vinkkiä ihan elämää helpottaakseni olisi tarkoitus muuten kokeilla joku kerta! Se toisi kyllä joustavuutta tarjoilun kannalta. En tiedä miten paistoaikoihin vaikuttaisi, mutta kokeilemalla selviää.
 
Hei,

Tuota vinkkiä ihan elämää helpottaakseni olisi tarkoitus muuten kokeilla joku kerta! Se toisi kyllä joustavuutta tarjoilun kannalta. En tiedä miten paistoaikoihin vaikuttaisi, mutta kokeilemalla selviää.
Ite pidän noin 40 min ja 180 astetta niin hyvä tulee.
 
Eilen airfryerissa porsaan kermamarinoitua pihvifilettä (ulkofilee), johon tein lopuksi vielä juustokermakastikkeen ja ruohosipulia päälle.

Sisälämpötila 77°C astetta pois ottaessa.

DSC07969.JPG
 
Tuli taas kaasu-uunilla tehtyy pizzaa :
Millennium Falcon.
20240604_190709.jpg
Jos nyt pari Tie-hävittäjän kamikazea vasempaan alalaitaan vielä ja oltais siellä. Hieno tuotos joka tapauksessa, toivon mukaan kukaan ei saa virtuaalista kurkkuotetta jos sanoo vastaan :p
 
Kuningatarrahkalla
Rouva DonX teki taas omanpihan raparpereista
Oon lähes kaikkiruokainen, mut raparperia en voi sietää. Perhana kun tuputetaan usein just jotain raparperipiirakkaa tai -kiisseliä kyläpaikoissa suurena herkkuna. :rolleyes: Peukkua silti. Ens kerran mustikkaa raparperin tilalle.
 
Oma viritelmä. Pohjalla salaattia, seuraavaksi jauhelihapihvi, jonka päällä viherpippurikoskenlaskijaa ja ylimpänä paistettua punasipulia ja paprikaa. Syödessä heitin päälle vielä Auran ranch -burgerkastiketta. Toimiva setti.
jauhelihapihvi.jpg
 
pulled.jpg
brisket.jpg

Kerrostaloasujan pulled pork ja brisket.
Sous videllä 73,5'c kylpyyn, possu 24h ja nauta 36h. Possuuun pieni glaseeraus kastikkeiden kanssa airfryerissä, briskettiin pienet pintavärit ilman kastikkeita. Lihat Wotkinsilta, iso peukku heille nimittäin brisketissä oli kunnolla rasvaa mukana ja possu oli heidän toimestaan pintasavustettu.
Rubeina possulla suola/pippuri/cayenne/savupaprika/ruokosokeri/korianteri/juustokumina, naudalla savusuola/mustapippuri/chipotle.

Kastikkeina itse keitelty Jim Beamilla höystetty (ehkä hieman liian) makea "perinteinen," sekä tölkkipersikoista ja habanerosta (+etikat ja suolat) sävelletty hedelmäinen. Jälkimmäinen oli oma suosikki. Lisukkeena itse tehty coleslaw ja testissä HK:n mac'n'cheese (oli ihan ok!)
 
Kastikkeina itse keitelty Jim Beamilla höystetty (ehkä hieman liian) makea "perinteinen," sekä tölkkipersikoista ja habanerosta (+etikat ja suolat) sävelletty hedelmäinen. Jälkimmäinen oli oma suosikki. Lisukkeena itse tehty coleslaw ja testissä HK:n mac'n'cheese (oli ihan ok!)
Millaisia noi soosit siis oli? Oliko siis pohja mehuista mitä tuli sous vide -kypsennyksessä? Mun pitäis keksiä/kokeilla uusia juttuja just glaseeraukseen mutta muutenkin hyvät soosi-ideat kiinnostaa aina, olen näissä aika noviisi, yleensä glaseeraus on jotain grillauskastikkeiden yhdistämistä ja sekaan ehkä hunajaa+chiliä.
 
Millaisia noi soosit siis oli? Oliko siis pohja mehuista mitä tuli sous vide -kypsennyksessä? Mun pitäis keksiä/kokeilla uusia juttuja just glaseeraukseen mutta muutenkin hyvät soosi-ideat kiinnostaa aina, olen näissä aika noviisi, yleensä glaseeraus on jotain grillauskastikkeiden yhdistämistä ja sekaan ehkä hunajaa+chiliä.

Niitä voi toki käyttää, mutta tällä kertaa en laittanut mukaan kun kastikkeet meni myös kasvissyöjien käyttöön. voi myös olla jotain vaikutusta säilyvyyteen kun siellä on rasvaa mukana, mutta en mene tästä takuuseen.

reseptiikka osapuilleen (ei itse tule juurikaan yleensä mitattua :))

"perinteinen" BBQ-kastike

- n. 2,5 dl sokerillista kokista
- n. 2,5 dl ketsuppia
- n. 1 dl etikkaa (itsellä omenaviini, muutkin käy)
- n. 200g fariinisokeria
- 1 rkl savupaprikaa
- 1 rkl cayennepippuria
- 1 tl korianteria (jauhettu)
- 1 tl juustokuminaa
- suolaa maun mukaan
- "kaulallinen" Jim Beamia (0,7l pullosta eli varmaan joku 4-5cl?)

kaikki sekaisin kattilaan, kiehautus keskilämmöllä välillä sekoitellen (ettei sokerit tmv. pala pohjaan.) tätä voi helposti tuunata haluamaansa suuntaan. itsellä tuli tällä turhan makea, mutta se ei loppujenlopuksi haitannut tuon brisketin kanssa

Habanero-persikkakastike

- 2 habaneroa
- iso tölkki persikoita mehussa
- n. 0,5-1dl etikkaa (itsellä omenaviini, muutkin käy)
- n. 2tl suolaa

habaneroista kannat pois (halutessaan myös siemenkodat,) sekaisin muiden aineiden kanssa astiaan. sauvasekoittimella sileäksi, kattilaan ja kiehautus keskilämmöllä (tai halutessaan voi keitellä tiiviimmäksikin.) ehkä jättäisin persikkatölkin mehut ensi kerralla pois, jotta tulisi suoraan vähän tiiviimpää. tämäkin helposti tuunattavissa haluttuun suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
1719316164936.png


Marttojen ohjeella tein juuri pikkelöityjä punasipuleita. Juhannuksena tuli testattua itsetehtyjen hampurilaisten välissä ja toimi vallan mainiosti. Vahva suositus.
 
Olen myös samaisella 3-2-1 reseptillä paljon pikkelöinyt. Käytössä yleensä valko/punaviinietikka tuotteesta riippuen.

Nyt uutena projektina hapanjuurileipä. Ensimmäiset jäivät kovin sitkeiksi, vaikka maku olikin hyvä. Nyt kolmatta työstin hieman enemmän ja kohosi sitten paremmin. Oli paljon ilmavampi ja parempi suutuntuma. Jatkossa sitten kokeiluja eri jauhoilla
 

Liitteet

  • IMG_20240626_212114.jpg
    IMG_20240626_212114.jpg
    272,5 KB · Luettu: 89
Tehtiin tyttären kanssa hampurilaiset ja siirrettiin nälkää myöhemmäksi.

Ei noista mitään hienoja tullut, mutta maistui ihan hyvältä
1f60b.png


Pihvi:
• 2 x 150g naudan jauhelihaa
• Pippuria
• Suolaa
• Sipulia
• Kuivattua mausteyrttiseosta

Täytteet / hampurilainen:
• 4 x HK Amerikan Pekoni® Smoky BBQ
• 2 x cheddarjuustoa
• Ketchuppia
• Kurkkumajoneesia
• Felix maku viipalekurkkuja

DSC08133.JPG DSC08130.JPG
 
Tehtiin tyttären kanssa hampurilaiset ja siirrettiin nälkää myöhemmäksi.

Ei noista mitään hienoja tullut, mutta maistui ihan hyvältä
1f60b.png


Pihvi:
• 2 x 150g naudan jauhelihaa
• Pippuria
• Suolaa
• Sipulia
• Kuivattua mausteyrttiseosta

Täytteet / hampurilainen:
• 4 x HK Amerikan Pekoni® Smoky BBQ
• 2 x cheddarjuustoa
• Ketchuppia
• Kurkkumajoneesia
• Felix maku viipalekurkkuja

DSC08133.JPG DSC08130.JPG
Mikä sämpylä?
 
Samoja mitä itekkin yleensä käytän.

Nää on tosin mun suosikkeja:
 


Jos syö käsin kannattaa koittaa myös pehmeää perunasämpylää. Sitä ei kannata paistaa rapeaksi esim. leivänpaahtimessa kun se kuohkeus ja pehmeys katoaa, vähän vain lämmittää grillissä tai mikrossa. Testasin "kaikkia" kaupan hampurilaissämpylöitä valmiiden mikrojauhelihapihvien kanssa ja tuo oli parhaimman makunen, vaikka suurin ero onkin rakenteessa.




Iso suositus myös hampurilaistaskuille/grillitaskuille. Maistuukin paremmalle kun ei tarvi miettiä räpimistä, tai sitä tuliko liikaa täytteitä. Pysyy siistinä.
 
06409770042168_C1N1-4-scaled-510x168.jpg

nämä ovat itselle parhaat kaupan burgerisämpylät tällä hetkellä. löytyy ainakin S-Marketeista ja K-Supereista pääkaupunkiseudulla.
 
kokeilussa focaccia prinsessalla. uumoilin, että koko taikina saattaisi olla liian paksu paistettavaksi, joten puolitin. etiäinen osui oikeaan - pohja oli vielä vähän raaka pinnan ollessa jo rapea ja kullanruskea. leipä vuoassa ympäri ja muutama minuutti lämpöä pohjallekin.
lopputulos perinteistä focacciaa paljon ohuempi ja rapeampi, mutta toimi oikein hyvin kun latasi sisään täytteeksi pesto/mortadella/rucola/tomaatti/mozzarella
 

Liitteet

  • WhatsApp Image 2024-07-09 at 10.14.48_325e7424.jpg
    WhatsApp Image 2024-07-09 at 10.14.48_325e7424.jpg
    248,4 KB · Luettu: 105

Statistiikka

Viestiketjuista
259 109
Viestejä
4 502 227
Jäsenet
74 329
Uusin jäsen
Bopperhopper

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom