emagdnim
Tukijäsen
- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 11 540
No nyt tuli nälkä.Philly cheesesteak
Paistettua riisiä ja kanaa, lisukkeena Oi Muchim-kurkkuja.
peltipizzaa
Mitäs nää on?Oi Muchim-kurkkuja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No nyt tuli nälkä.Philly cheesesteak
Paistettua riisiä ja kanaa, lisukkeena Oi Muchim-kurkkuja.
peltipizzaa
Mitäs nää on?Oi Muchim-kurkkuja
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.Bolognesekastikkeen teosta ei muuten löytynytkään kuvia, mutta pääpiirteittän aineet: pari isoa keltasipulia, yksi sellerinvarsi, 6kpl valkosipulinkynsiä, 800g naudan jauheliha (17%), pekonia muutama siivu (leikataan toki pieniksi kuutioiksi), tomaattipyrettä 50-100g, kaksi lihaliemifondia, Mutti hieno tomaattimurska 2 purkkia + vettä saman verran, hunajaa (tai sokeria) ruokalusikallinen.
Käristelee jauhelihat pannulla ja maustaa oman maun mukaan. Ja punaviini myös jauhelihan sekaan 1,5-2dl ja kiehuttelee suurimman osan nesteistä pois. Kattilassa tulee ensin käristettyä pekonia, lisää sipulit ja selleri sekä paistelee hetken. Tämän jälkeen valkosipulit ja tomaattipyre, jolle hieman lämpöä. Jauhelihat sekaan ja tomaattimurskat ja muut perään. Haudutellaan juuri ja juuri kiehuen n. 6 tuntia. Loppupuolella lisätään hujana (tai sokeri) ja myös vajaa 1 dl maitoa.
Määristä vielä sen verran, että valkokastike menee itsellä käytännössä aina kaikki käyttöön. Mutta bolognesekastiketta voi jäädä hieman yli, tämän voikin sitten laittaa vaikka pakkaseen seuraavaa tarvetta odottamaan.
Ja loput viinit meneekin omaan napaan siinä ruokaa laitellessa...
Kasailu vuokaan siten, että pohjalle kerros bolognesekastiketta ja perään myös valkokastike. Näiden päälle tuorepasta. Toistetaan tämä sama kaava neljän kerroksen verran. Päällimmäiseen kerrokseen tulee hieman enemmän valkokastiketta ja juustoraaste päälle.
Nakataan 200C uuniin folion kanssa puoleksi tunniksi.
Otetaan folio pois ja jälleen puoli tuntia samassa lämmössä. Kannattaa laittaa myös pelti tai muu suoja pohjalle, saattaa vähän tulla ainekset yli...
Ja valmista on!
Kaikista vaikein etappi onkin heti uunista ottamisen jälkeen. Pitäisi antaa rauhassa vetäytyä ennen leikkaamista. Mieluiten jopa tunnin ajan, mutta vähintään puoli tuntia.
No nyt tuli nälkä.
Mitäs nää on?
Tähän sama, eli kunnon lasse on vaan niin hyvää! Nyt on kaks kertaa onnistunut toi valkokastike (ja sitä myötä lasagne) tosi hyvin kun laitettiin siihen sekaan raastettua mozzarellaa (en ihan tarkkaan tiedä mitä muuta tuossa muuttui,mä teen kaikkea muuta ja rouva hoitaa ton valkokastikkeen) ja muutenkin onnistunut se puoli että lasagne on jäänyt hyvin kosteaksi/meheväksi eli ei oo kuivanu siitä pinnalta kuten joskus aiemmin.Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
Ite pidän noin 40 min ja 180 astetta niin hyvä tulee.Hei,
Tuota vinkkiä ihan elämää helpottaakseni olisi tarkoitus muuten kokeilla joku kerta! Se toisi kyllä joustavuutta tarjoilun kannalta. En tiedä miten paistoaikoihin vaikuttaisi, mutta kokeilemalla selviää.
Just hyvää kesämenua!Mökillä grillailua,
Parsaa
Kesäkurpitsaa
Entre cote
Jos nyt pari Tie-hävittäjän kamikazea vasempaan alalaitaan vielä ja oltais siellä. Hieno tuotos joka tapauksessa, toivon mukaan kukaan ei saa virtuaalista kurkkuotetta jos sanoo vastaanTuli taas kaasu-uunilla tehtyy pizzaa :
Millennium Falcon.
Oon lähes kaikkiruokainen, mut raparperia en voi sietää. Perhana kun tuputetaan usein just jotain raparperipiirakkaa tai -kiisseliä kyläpaikoissa suurena herkkuna. Peukkua silti. Ens kerran mustikkaa raparperin tilalle.Kuningatarrahkalla
Rouva DonX teki taas omanpihan raparpereista
Millaisia noi soosit siis oli? Oliko siis pohja mehuista mitä tuli sous vide -kypsennyksessä? Mun pitäis keksiä/kokeilla uusia juttuja just glaseeraukseen mutta muutenkin hyvät soosi-ideat kiinnostaa aina, olen näissä aika noviisi, yleensä glaseeraus on jotain grillauskastikkeiden yhdistämistä ja sekaan ehkä hunajaa+chiliä.Kastikkeina itse keitelty Jim Beamilla höystetty (ehkä hieman liian) makea "perinteinen," sekä tölkkipersikoista ja habanerosta (+etikat ja suolat) sävelletty hedelmäinen. Jälkimmäinen oli oma suosikki. Lisukkeena itse tehty coleslaw ja testissä HK:n mac'n'cheese (oli ihan ok!)
Millaisia noi soosit siis oli? Oliko siis pohja mehuista mitä tuli sous vide -kypsennyksessä? Mun pitäis keksiä/kokeilla uusia juttuja just glaseeraukseen mutta muutenkin hyvät soosi-ideat kiinnostaa aina, olen näissä aika noviisi, yleensä glaseeraus on jotain grillauskastikkeiden yhdistämistä ja sekaan ehkä hunajaa+chiliä.
Mikä sämpylä?Tehtiin tyttären kanssa hampurilaiset ja siirrettiin nälkää myöhemmäksi.
Ei noista mitään hienoja tullut, mutta maistui ihan hyvältä
Pihvi:
• 2 x 150g naudan jauhelihaa
• Pippuria
• Suolaa
• Sipulia
• Kuivattua mausteyrttiseosta
Täytteet / hampurilainen:
• 4 x HK Amerikan Pekoni® Smoky BBQ
• 2 x cheddarjuustoa
• Ketchuppia
• Kurkkumajoneesia
• Felix maku viipalekurkkuja
Mikä sämpylä?
Samoja mitä itekkin yleensä käytän.Vaasan Hampurilaissämpylä | Vaasan
Herkullisen makuinen pehmeä hampurilaissämpylä, josta loihdit helposti maukkaita hampurilaisia oman maun mukaan. Sukella makujen maailmaan!www.vaasan.fi