Postaa kokkauskuvia

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja DonX, 26.10.2016.

  1. DonX

    DonX Tukijäsen Team Retro Köyhä

    Viestejä:
    177
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    DSC_0350-1024x576.JPG
    Katkarapusalaattia
     
  2. ttppii

    ttppii

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    omaruoka.jpg

    Bataattipyrettä, paahdettua sikuria ja minitomaatteja + uunilohta.
     
  3. jjjjussi

    jjjjussi pelinjohtaja Team Intel Team Android

    Viestejä:
    1 740
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tässä nälkä kehittyy kovaa kyytiä. Siihen hyvää vauhtia saa katsomalla Keith Floydiä.
     
  4. DonX

    DonX Tukijäsen Team Retro Köyhä

    Viestejä:
    177
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Kanaa:
    Curry-kookosmaito-vesikastanja
    Nuudeli DSC_0554-1280x720.JPG
     
  5. Uksav

    Uksav

    Viestejä:
    48
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    Tällänen tulinen sipuli+paprika+porkkana+linssi+kananmunahässäkkä tuli väännettyä. Jos vaikka nokka aukeis
    [​IMG]
     
  6. spede

    spede Köyhä

    Viestejä:
    1 775
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    [​IMG]


    'Kevyt' iltapalaburgeri raneilla.
     
    Perã Ukko, Jormuli, CalEpitan ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  7. ttppii

    ttppii

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    InstagramCapture_465d00d9-ee9c-4c3d-9c2b-1579bb590fa7.jpg

    Itse tehtyä pastaa, jättikatkarapuja, valkoviini-tomaatti-oliivikastike.
     
    Jormuli tykkää tästä.
  8. Rikama

    Rikama Asiaton titteli Team Stream RTX ON

    Viestejä:
    221
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]

    Jäi pizzatäytteitä yli yms piti syödä jääkaappia tyhjäksi.

    Metukkaa ananasta purkkiherkkusientä ja xtran premium pizzajuustoa. Ruispalojen päälle täytteet ja uuniin :smoke:
     
    vnslkd ja Jormuli tykkäävät tästä.
  9. Rikama

    Rikama Asiaton titteli Team Stream RTX ON

    Viestejä:
    221
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]

    Ei nyt kokkausta, mutta joskus on kiva napostella. Aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, viinilehtikääryleitä ja halloumia.

    En juonut paulaneria pullosta, lasi ei vain sattunut kuvaan.
     
  10. squonk

    squonk Köyhä

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    [​IMG]

    Perjantain kunniaksi vähän tavallista reilummin voita leivälle :eat:
     
    Perã Ukko, Mattersstrom, nnaku ja 8 muuta tykkäävät tästä.
  11. jjjjussi

    jjjjussi pelinjohtaja Team Intel Team Android

    Viestejä:
    1 740
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Epic-kamaa!

    Video tuosta olis mahtava! Varmaan löytyy youtubesta.
     
  12. lxmo

    lxmo

    Viestejä:
    86
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    IMAG0144.jpg

    Broilerikiusauksen värkkäsin perjantain kunniaksi. Hyvää oli ja jäi vielä 3 annosta syötäväksi.
     
  13. Soakki

    Soakki

    Viestejä:
    69
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    upload_2016-10-29_11-6-41.png

    Muffinsseja :)
     
    Perã Ukko, Jormuli ja mkoivisto tykkäävät tästä.
  14. lxmo

    lxmo

    Viestejä:
    86
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    ^ *kuolaa makeanhimossaan*

    Uunijuureksia
    IMAG0147.jpg
     
  15. Chekkit

    Chekkit

    Viestejä:
    297
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Bolognese hirvestä ja hillosipulista.

    mutti.jpg
     
  16. Chekkit

    Chekkit

    Viestejä:
    297
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kolmisen tuntia keitin ja...


    [​IMG]

    nº 3 spagettia ja punaviininä Briego 2014.
    :eat:
     
    Jormuli tykkää tästä.
  17. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    ohops tulipas pieni kuva mutta menkööt

    karjalanpaistia,
    mausteina rosmariini, timjami, laakerinlehti ja mustapippuri. Lihaa hauduttelin 3h, sitten palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia paloina sekaan ja oisko ollut viel 1.5h.



    [​IMG]
    suppispiirakkaa

    ruisperuna valmistaikina

    iso määrä silputtuja suppiksia paistellaan kuivaksi, sitten sekaan 150g schwarzwaldin kinkkua silppuna ja lopuksi punasipulia.
    vuokaan leviteltyä taikinaa esipaistoin 200 asteessa jonkun 15-20min.

    2dkermaa, 2kananmunaa, kourallinen emmentaljuustoa, ripaus mustapippuria sekoitellaan ja sekaan jäähtynyt sienikinkkusipuli. Uunissa oli kunnes väriä oli nätisti. Parempaa seuraavana päivänä tai sitten jos tekee aamulla niin illalla herkuttelee.






    [​IMG]
    pekoniin rullattuja broilerin fileitä, pekonirasvassa paistettuja pottuja, basilikamozzarellaa ja kevätsipulitomaattia

    [​IMG]
    itsetehtyä vaniljajäätelöä mansikoita ja valkosuklaata








    [​IMG]
    naudan ulkofile ja lanttua

    [​IMG]
    [​IMG]
    yrtit parvekkeelta


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    hedelmäsalaattia ja jotain sitruunaminttua, myös parvekkeelta





    [​IMG]
    valkosipulilammaspyttipannua tsatsikilla






    [​IMG]
    juustolautanen

    [​IMG]
    vaniljamannapuuroa kirsikoilla aamiaiseksi


    [​IMG]
    juustolla kuorrutettu possun ulkofileepihveröinen



    [​IMG]
    tortillalätyn päälle ruskistettua broilerinjauhelihaa, 5 eri juustoa ja uuniin. jäähdytystä vähän, päälle rehuja ja avokadoa

    [​IMG]
    jättitaco valmis


    [​IMG]
     
    Perã Ukko, Niimu, Mattersstrom ja 9 muuta tykkäävät tästä.
  18. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]




    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Perã Ukko, Niimu, Mattersstrom ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  19. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    kanankoipia joku 3h uunissa

    [​IMG]
    mangosalsaa (mango, punasipuli, korianteri, kuivattu chili, lime, ropaus suolaa)

    pita = itse

    [​IMG]
    kanaa nahkoineen


    [​IMG]
    avokadoa, meinasin tehdä guacamolea mutten jaksanutkaan. ja lisää korianteria


    [​IMG]
    valmis


    [​IMG]
    ruokajuoma

    [​IMG]
     
    Kommo, Jormuli ja Haluamasi käyttäjätunnus tykkäävät tästä.
  20. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]

    [​IMG]

    Schwarzwaldinkinkkuun käärittyjä aurajuustotaateleita nuo pallukat. Jumaleisson oli hyvää lihaa, onneksi ostin kolme pihviä niin saa lisää herkutella sitten illemmalla




    [​IMG]
    possua + bataattiperuna uunissa paahdettu, sekaan mustapippuria ja tuoretta persiljaa lopuksi + punapippurimajoneesi + juoma

    [​IMG]
    kookoslättyjä tuoreananaksella ja sitruunamelissalla, tömpsyttelin vielä vähän kanealia

    [​IMG]
    perään vielä terveyssuklaata, eli 200g Lidln bellarom tumma kermasuklaa, 50g manteleita + 50g hasselpähkinöitä paahdettuna + 100g rusinoita.




    [​IMG]
    itse tehty pitaleipä, korianteria (no ei ollu korianteria kun vaimo otti vieressä ollutta persiljaa), chilijauhetta, murskattua korianterinsiementä ja tuoremangoa

    [​IMG]
    10h uunissa 100asteessa hautunutta lapaa, mausteena vain suola + avokadoa

    [​IMG]
    roiskasin vielä ranskankermaa, ei kyl ois ollu pakko. Pakko tehdä uudestaan, koska korianterin kanssa tuo ois ollut taivaallista
     
    Perã Ukko, Niimu, Mattersstrom ja 3 muuta tykkäävät tästä.
  21. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    ei ollut tuoretta tiskillä niin tyydyin pakasteeseen

    [​IMG]
    mausteet

    [​IMG]
    ainekset jauhelin sekaan, ei tarvetta korppujauhoille tai munasotkuille

    [​IMG]
    jauheli oli kohmeista, lopuksi vaivasin käsin kunnolla ja jätin maustumaan

    [​IMG]
    vuohenjuustoa ja perunaa, en jaksanut esikeittää niin tökin ohutteiräisellä veitsellä ja mikrotin

    [​IMG]
    jauhelipullia

    [​IMG]
    Ruskistin pyörykät ja lihasta irronneeseen rasvaan/mehuun heitin ruokalusikallisen vehnäjauhoja ja ruskistelin vähän, vettä sekaan sitten vähän maistoin ja heitin mausteita ja suolaa

    pyörykät vieressä lämpimässä hautumassa


    [​IMG]
    vuohenjuustopotaatit valmiit, 200 astetta, en katsonut aikaa


    [​IMG]
    valmista settia, voi veljet oli hyvää khyl


    [​IMG]
    kookoslättysiä mangolla ja hunajalla
     
    Perã Ukko, Niimu, Mattersstrom ja 6 muuta tykkäävät tästä.
  22. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    pulledbiifiä, eli naudan entrecote oli pekoninpalasten ja mausteiden kanssa uunissa 12h 100asteessa. annoin jäähtyä ja ruskistin tulikuumalla pannulla. nam



    [​IMG]
    väliilä vähän terveellisempää, kuvasta näkee mitä tuossa on




    [​IMG]
    perinneruokapäivä, eli nakkikastike muusilla.. Tosin makkara oli savuhovin aurajuusto, ja muusissa 1/3 kukkakaalta




    [​IMG]

    [​IMG]
    makaroonilaatikko, paitsi että seassa oli valkosipulia, meiramia, basilikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. elikkäs eräännainen moussaka jossa oli gluteenitonta makaronia .)

    [​IMG]
    broilerin jauhelihaa, tomaattia, loput jämät tortillajuustodibistä ja makaronia. iisi, ok makunen





    [​IMG]
    lähdin kauppaan ja huomasin ettei ollutkaan lompakkoa (korttikoteloa) mukana, mutta onneksi oli kolikkoinan 5euroa 20senttiä. Alle vitosella sain sapuskat josta söi kaksi normaalikokoista kevyen lounaan

    [​IMG]
    ei mikään nätti tullut, ja tajusin jälkikäteen että ois voinu tehdä keiton :) maustoin vielä korianterin siemenillä ja kuivatulla inkiväärillä ja chilillä



    [​IMG]
    fileeratun lohen rippeet keittelin kasaan, sitten sekaan korianterin siemeniä ja inkivääriä. Lohi oli vähän huonosti fileerattu joten siitä irtosi aikas paljon lihaa tuohon soppaan





    [​IMG]
    pikkubroileri ja mausteet. broileri oli 4,90 kilo eli ei paha.

    [​IMG]
    maustoin myös sibalit ja tungin broilerin perseestä sisään (tai kurkusta). Laitoin foliopussiin (savupussi oli) ja uuniin

    edit: niin joo ja siis viiltoja tein rintoihin ja reisiin ja maustetta hieroin niihin

    [​IMG]
    liemi joka irtosi. Tuossa liemellä valilin broileria kun laitoin grillivastuksen alle ja rasvalla ruskistin perunat.

    [​IMG]
    rapsakka väri grillivastuksen alla

    [​IMG]
    sipuli oli sopivan makean ja tulisuuden sekoitus, todella mehevää ja irronnut makua tuosta broikustakin ja kai tosta irtosi makua broikkuun

    [​IMG]
     
    Mattersstrom, Kommo, Jormuli ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  23. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    piti tehdä rosmariinilla maustettuja bataattiraneja, mutta toisin kävi


    [​IMG]
    kaapista etikkaa ja majon tekoon


    [​IMG]
    1 kananmuna, 1 tl kumpaakiin etikkaa, rosmariinia silppuna ja kaapista löyty vielä viime syksynä kuivattua timjamia. Suolaa sekaan ja se oli herbamarea. ainiin 2dl rypsiöljyä.


    [​IMG]
    sauvasekottimella 30sek ja se oli siinä. kaappiin maustumaan, ois pitäny tehdä jo eilen tai aamulla. no puolisentoista tuntia ehti maustua

    [​IMG]
    bataatti viddumainen pilkkoa normi keittiöveitsellä joten kaivoin kaapista paistiveitsen. näköjään väärinpäin, on Victorinox


    [​IMG]
    vai tasapaksut valitaan, lopuista tehdään huomenna bataattikeittoa tai muusia tai jotain

    [​IMG]
    ulkofilesiivu läskillä.

    [​IMG]
    herbamarea ja pippuria pintaan. Oli tossa pöydällä sen aikaa kun kaikkea muuta väsäsin, ehkä jonkun tunnin tai vähän päälle.

    [​IMG]
    Ruskistin eka pannulla sen rasvan kanssa, eipä siitä juuri mitään irronnut kuin hyvä tuoksu, melko ohut oli rasva Uunissa oli 200 asteessa 25min ja käärin reiluun kerrokseen foliota ja käärin senkin vielä sanomalehteen


    Aloin paistelee raneja ja jumppasin samalla kuminauhan kanssa. Meinasin tehdä valkosibalivoissa paistettuja tomaatteja mutta ajattelin että sekottaa liikaa makuja kun mustapippruia ja yrtit on jo hyvä yhdistelmä.
    Lepäili liha jonkun oisko 20minsaa tuolla nyytissään



    [​IMG]
    [​IMG]
    helvatin mureaa oli ja maukasta, otin foliosta liemen talteen ja lisäsin vähän suolaa. Toimi ihan jepa kastikkeena ton lihan kanssa. En viittinyt kerman kanssa sotkea kun on majoakin niin liemi riitti

    jatkoa ulkofileelle

    [​IMG]
    pala ulkofilettä sai levätä palasena yön yli. Leikkasin ohuiksi siivuiksi

    [​IMG]
    vaimo pyöräytti leipäset, suoraan uunista ja oli lämmintä


    [​IMG]
    lämppäsin tuosta eilistä lientä vähän mikrossa ja kosteutin leipää


    [​IMG]
    laitoin lihaa ja lisää lientä


    [​IMG]
    vähän rehuja ja kansipalan leivästä voitelin eilisellä majoneesilla

    [​IMG]
    oli aikas herkku, painoa oli 335grammaa




    liha maustunut vielä paremmaksi yön yli ja majoneesikin selkeästi parempaa.
     
    Mattersstrom, Kommo, Jormuli ja 5 muuta tykkäävät tästä.
  24. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    entrecote ja perunat

    [​IMG]

    [​IMG]


    [​IMG]
    suomalaisen luomukaritsan patalihaa, ei ollu kovin huippulaatusta hintaansa nähden, 29ekkeriä kilo ja ahvenanmaalta vielä kaiken lisäksi


    [​IMG]
    sibalit, elikkäs valko, shalotti ja puna

    [​IMG]
    lihoille ruskistus

    [​IMG]
    lihan jälkeen pannulla kuulotin sibalit, sitten kolme normi tomaattia kuutioksi ja pannulle. mausteina garam masala, korianterin siemen, mustapippuri, juustokumina, maustepippuri ja http://www2.santamariaworld.com/fi/kaikki-tuotteet/mausteet/chili-explosion/ , suolaksi herbamare, loraus vettä


    [​IMG]
    oli uunissa pari tuntia, jonka jälkeen sekotin pari desiä partajogua ja silppusin korianteria, uunissa taas joku tunti oli sen jälkeen

    [​IMG]
    chilipottuja

    [​IMG]
    uunista ulos

    [​IMG]
     
    Mattersstrom, Kommo, Jormuli ja 6 muuta tykkäävät tästä.
  25. -Kari

    -Kari

    Viestejä:
    71
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Voi veljet että on maukkaan näköistä evästä .. :drool:, tuli aivan hillitön nälkä.
     
  26. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    no spämmätään lisää kun on sellanen kutina sormenpäissä

    possun ulkofilettä
    [​IMG]

    [​IMG]
    parmesaania raastettuna, ensin pienellä mutten jaksanut hinkata niin sitten isolla raudalla :) noh sormin murustelin pienemmäksi

    [​IMG]
    sinappia pihvieheihin, sitten kierittelin juustossa, paistoin öljyssä


    [​IMG]
    kukkakaaliperunamuusia ja kurkkua


    unohtu tosta vehnäjauhoissa pyörittelyt, juusto tarttui ikävästi paistinlastaan :)




    joku piiras tjs, tuli insipis ajattelin kokeilla

    [​IMG]
    maustamattomia koipia


    [​IMG]
    persiljaa ja höyrystetty ja kuvaksi puristeltu pinaatti silpuksi


    [​IMG]
    150g fetaa, mustapippurirouhetta ja meiramia. Tarkotus oli laittaa rakuunaa, mutta ei ollutkaan kaapissa niinkuin muistelin


    [​IMG]
    yksi kananmuna sekaan ja raastoin kourallisen juustoraastetta, punnitsin ja painoa sillä oli 30g


    [​IMG]
    koivet uunissa joku 175c en katsonut oikeastaan kelloa kauan oli, varmaan 1h - 1,5h


    [​IMG]
    150g tuota kanaa raavin, loput söin välipalaksi. Sekoitin nuo tuohon fetamunakasvissotkuun ja ruokalusikallinen kananrasvaa mukaan. Maistoin ja heitin vielä sekaan suolaa pikkasen.


    [​IMG]
    puolikas valmistaikinasta pohjaksi


    [​IMG]
    tasasesti levittelin täytteen


    [​IMG]
    puolet taikinasta kanneksi


    [​IMG]
    oli jonkun 30min 200asteessa alatasolla.


    Tuli ihan jepamakusta, sopivan mehevää. Pohjakin rapsakka, ei vetinen. Rakuunaa olisin kyllä mielummin käyttänyt
     
    Mattersstrom, Kommo, Jormuli ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  27. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    600 lambia elikkäs paistia oli

    [​IMG]
    elikkäs vehnäjauhoissa kieriskelyä että tulee kastikkeeseen vähän paksuutta

    [​IMG]
    pikkupullo vihniä

    [​IMG]
    rehut , ostin shalottia en tiedä miksi

    [​IMG]
    mausteet ja kuvasta unohtu tietenkin klassinen Herbamare

    [​IMG]
    lihoille kunnon ruiskistus voissa

    [​IMG]
    sibalit sekaan

    [​IMG]
    punkkua pannulle ja maut mukaan


    [​IMG]
    koska en vieläkään oe huoltanut valurautapataa niin liha,liemet,mausteet, rehut ja loraus vettä paistopussiin ja paistopussi pataan


    [​IMG]
    8h oli pussi padassa ja sata astetta oli uunissa. Naanleipätaikinalla tehty leipänen joka voideltu voilla ja loraus punkkua juomisiksi (ton verran jäi pikkupullosta käyttämättä kun halusin ruokajuomaa)






    Ullan paakarin kauraleipä http://www.ullanpakari.fi/tuotteet/category/kaurasampyla-2/
    [​IMG]


    [​IMG]
    persiljaa


    [​IMG]
    aurinkokuivattu tomaatti


    [​IMG]
    tomaatti silpuksi ja mustapippuria rouhasu


    [​IMG]
    vuohenjuustoa


    [​IMG]
    sopivasti

    [​IMG]
    uuniin 250, oli joku 5-10minsaa
     
    Mattersstrom, Jormuli, Wilfa ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  28. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    pulledporkburger, chilimajoneesi, coleslaw, maustekurkku


    [​IMG]
    kahdella keksillä

    [​IMG]
    pekonilla ja yhdellä keksillä





    [​IMG]
    tuhdimpi lihakeitto kurpitsalla

    elikkäs karjaanpaistilihaa ja sipulia ruskistettu, sitten pataan veden kansssa muhimaan pariksi kolmeksi tunniksi. Mausteina maustepippuri, mustapippuri, laakerinlehti, lihaliemikuutio, rosmariinia, timjamia. Pataan isoiksi paloiksi kuorittua hokkaidokurpitsaa, tunnin haudutus viel.







    [​IMG]
    vaaleaa leipää ruskistellaan voissa


    [​IMG]
    itetehtyä majoneesia, jossa valkosipulia, rosmariinia timjamia ja herbamarea, etikkana valkoviiniettikka

    [​IMG]
    hevosen suolaliha nimellä myytiin, ei ihan mitään tönkkösuolasta, ihan normi suola

    [​IMG]
    minimaustekurkkuja ja lisää majoa

    [​IMG]
    palvattua possua

    [​IMG]
    salaattia, punasipulia ja majoa

    [​IMG]
    puhvelimozzarellaa

    [​IMG]
    tomaattia ja mustapippuria

    [​IMG]
    savulammasta ja majoneesia

    [​IMG]
    valmis, paino 422grammaa
     
    Mattersstrom, Kommo, Jormuli ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  29. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    perunaa, punasipulia, vuohenjuustoa, kermaa, rosmariinia

    [​IMG]

    [​IMG]
    höyrytin pinaattia ja nakkasin voita sekaan







    [​IMG]
    siikaa, nuudelia, mangokorianterisalsaa





    [​IMG]
    [​IMG]
    naudan ulkofilee, joku 200g + bataattia timjamilla + fetaa rehuja,
    nyt ei ihan kypsyys osunut kohdalle



    [​IMG]
    ~200g savusiikaa, muutama paistettu pottu tillissä ja kevätsipulissa, sekä rehuja,
    ok ei vaadi paljon kokkailua, mutta hyvää oli


    [​IMG]
    kanatäysjyvätortillaa, kanaa joku 100g fetaa joku 50g . tomaatit tuolla alla piilossa








    [​IMG]
    naudan ulkofileen marinointia, eli rosmariinia ja timjamia, herbamarea, laitoin puoleksi päiväksi jääkaappiin

    [​IMG]
    ruskistus, uuniin 15minsaa 200c, lisää rosmariinia ja timjamia, folioon 20min ja sitten jääkaappiin yön yliksi

    [​IMG]

    [​IMG]
    siivuiksi ja vielä ripaus herbamarea

    [​IMG]
    ite tehtyjä kaurasämpylöitä, lämpimiä viel totta kai, voita ja cosmopolitansalaattia

    [​IMG]
    lihaa

    [​IMG]
    lisää lihaa


    [​IMG]
    joku 150-200g lihaa tuol ja naamariin, näyttää raaemmalta mitä oli, koitin laittaa lähikuvaa että näkee ton lihan rakenteen.
    oli mureaa, mureni käsiin kun revin käsin noita siivuja mahtumaan
     
    Mattersstrom, Kommo, Jormuli ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  30. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    kyyhkyä punapippurikermakastikkeessa ja persiljalla maustettua riisiä + parsakaalta
    [​IMG]





    [​IMG]
    valkosipuli-yrttimarinoitu lampaan ulkofile + soosiainekset

    [​IMG]
    kuutioksi tai suikaleiksi

    [​IMG]
    vähän vehnäjauhoja ennen ruskistusta, että soosi paksunee

    [​IMG]
    ruskistus + loraus vettä irrottamaan pannusta maut

    [​IMG]
    punasipuli ja mustapippurirouhetta sopivasti eli suht reilusti, suolana herbamare tietty hei

    [​IMG]
    tomaattimurska


    unohtu juustokumina, joten sitä hain kaupasta ja lisäsin pari teelusikallista jossain välissä. soosi oli 115asteessa jonkun 8-9 tuntia



    [​IMG]
    naanleipää, rehuja ja valkosipuliton tsatsiki, koristeena persiljaa. Syödessä tajusin että olisi soosin sekaan sopinut korianterisilppu, ensi kerralla sitten





    [​IMG]
    raitabassi + mangosalsa (mango, lime, chili, punasipuli ja sitruunamelissa joka muuten natsas todella hyvin kalan kanssa)

    [​IMG]
    porsaan ribsit + kasviksia + rosmariinivoissa paistetut varhaisperunat, juomana paras cola mitä on

    [​IMG]
    kylmäsavustettu kassler joka siis kypsäksi paistettu parilassa, yrttituorejuustopekoniherkkusieniä, lanttu-bataattiranskalaisia timjami, rosmariini ja persiljasilpulla maustettuna

    [​IMG]
    possun ulkofile aurajuustolla, pottuja, jotain melonia, herkkusienipunasipuli lisukkeena
     
    Mattersstrom, Jormuli, Wilfa ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  31. Vessu

    Vessu

    Viestejä:
    24
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Huh,mitä tähän voi enää sanoa..vatsa alkoi kurnimaan.
     
  32. jpjantti

    jpjantti I/O-moduuli

    Viestejä:
    155
    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Erityisesti Jeppen pulledporkburger on erittäin herkullista katsottavaa.
     
  33. lxmo

    lxmo

    Viestejä:
    86
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Kyllä jää meikäläisen opiskelijabudjettisafkat armotta kakkossijalle, nälkä tulee kaikkia noita kuvia katsellessa *drool*
     
  34. Habazon

    Habazon

    Viestejä:
    1 178
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    isoa peukkua :tup:
     
  35. Fox-x

    Fox-x

    Viestejä:
    82
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Jepen kokkailuille isoa peukkua:tup::tup: Oikeasti hyvän näköistä ja mukavan simppeliä ruokaa. :p
     
  36. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    otetaans tuolta vanhalta huonommalta foorumilta kuvat tänne talteen



    saksanhirvipasteijoita

    saksanhirveä (oli kärsityslihaa, mutta jäisenä rutistelin niin oli oikeastaan jauhelihana, ruskistus voissa)
    jasminriisiä
    ranskankermaa
    mustapippuria
    herbamarea
    kevätsipulia
    timjamia
    valkosipulia
    lehtitaikinaa
    [​IMG]
    tarkkaan en mitannut, n 2/3 saksanhirveä 1/3 riisiä + silmämääräsesti meni kaikkea

    [​IMG]
    kaulin vähän ohuemmaksi sitten täytettä

    [​IMG]
    munaa ja reikiä

    [​IMG]
    185tjs asteessa kunnes väriä, jäähdytys ja namnam




    jäi taikinalevyjä joten piti niille keksiä jotain:

    [​IMG]
    pohjalla aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuusto, basilika, kirsikkatomaatti, feta, emmentalraaste, mustapippuri

    [​IMG]
    pohjalla aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuusto, palvikinkku, aurajuusto, ananas, emmental, mustapippuri



    muistin että saattaa jäädä pehmosiksi pohjat, joten pelti uuniin 250astetta, sitten vetäsin tuon leivinpaperillisen kokkauksia kuumalle pellille ja uuniin takas, laskin lämmöt 200c ja otin ulos kun näytti hyvältä
    [​IMG]
    [​IMG]

    tuli meinaa hyviä [​IMG]




    Hanhenkoipia ja risottoa

    [​IMG]
    Rosmariini pakkasesta, siksi niin tummaa

    [​IMG]
    otin siivun rasvaa ja ajattelin siinä ruskistaa

    [​IMG]
    ruskistusta

    [​IMG]
    rasvaahan sitten lopulta irtosi sellanen 1.5-2desiä :)

    [​IMG]
    sitruunansiivuja, ekan kuvan mausteet ja pussiin vettä loraus, uuniin joku 5-6tuntia oli sadassa asteessa

    [​IMG]
    Rusktin vielä grillivastuksen alla. Liemen otin talteen, kuorin vähän rasvaa pois, ja liemeä laitoin tuohon risottoon. Risellan risottoriisi on aikas pasketta
     
  37. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    torstaina ja perjantaina pihviä, elikkäs kilon verran naudan ulkofilettä

    [​IMG]

    kahteen osaan, ekaksi pippuri + herbamare
    [​IMG]

    Liha oli pöydällä jonkun tunnin, kunnes ruskistin pannulla ja löin 200 asteiseen uuniin, oli 15minsaa
    [​IMG]

    lihan käärin folioon ja vielä sanomalehteen, oli 20minsaa lepäämässä
    [​IMG]
    kermasta ja lihasta irronneesta mehusta pikanen kastike, perunat ja vihersalaatti


    tokana rosmariini + herbamare, rosmariinia hieroin sormien välkissä että meni rikki, sitten sitä oli eessä, takana, sivuilla, elikkäs kaikkialla
    pussiin laitoin ja jääkaappiin, hieroin aina silloin tällöin. Oli jonkun vuorokauden eli se syötiin vasta perjantaina
    [​IMG]

    rosmariiniversioista putsasin rosmariinit pois ennen ruskistusta, mutta laitoin vielä maustamaan lihaan kun käärin folioon
    [​IMG]
    Tuo rosmariiniversio oli todella paljon parempaa, lisäksi annoin olla uunissa 2 minsaa vähemmän kuin tuo pippuri, tuli sopivampaa.
    yrttituorejuustolla täytettyä ja pekoniin käärittyä herkkusientä + vihersalaattia. Tarkoitus oli vielä punapippuria tuon rosmariinin lisäksi laittaa, mutta unohdin ostaa.




    [​IMG]
    poronkielieä
    [​IMG]
    keitellään vedessä miedolla teholla joku pari tuntia, maustepippuri, laakerinlehti, mustapippurirouhe ja tietysti herbamare
    nahat lähtee helposti irti kun liha on vielä kuumaa
    [​IMG]
    siivutetaan kielet, kääritään pekonit minuutin höyryssä kypsyneiden parsojen kanssa
    [​IMG]
    voissa paisto, ruskistusta pintaan
    [​IMG]
    pekonit tirisee
    [​IMG]
    piparjuurimajoneesia, itse tehty +rehut, kirsikkatomaatit nopeasti paistoin pekonirasvassa
    [​IMG]
    ruokajuomana lambikkia, sopi mainiosta tuon jonkin verran rasvasien sapuskan kanssa.





    [​IMG]
    Jumalaton ison miehen nyrkin kokoinen rosamundapottu, puukolla reikiä, mikroon, maksimiteholla oli 15min.
    Samaan aikaan lampaanjauhelilha, kirsikkatomaatit, valkosipuli ja punasipuli paisteltaan pannulla, kaadetaan potun päälle. Soosina jogurttiminttusoosi, huom koriste :)
    Nopea ruoka, tekoon menee joku 15minsaa
     
    Haluamasi käyttäjätunnus tykkää tästä.
  38. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    Ruisleipä, kylmäsavulohi, keitetty kananmuna, vuonankaali. Lidilistä kaikki, tuo paistopisteen ruisleipä on herkkua.

    [​IMG]
    hevosenjauhelihapekoniruishamppari, kypsytetty potut mikrossa, ruskistettu pekoninrasvassa.

    [​IMG]
    täysjyväpaahtoleipä ruskistettu pekoninrasvassa, 2 paistettua munaa, pekonia, suolakurkkua, vuonankaalta, kevyt sipaus hampparikastiketta ja ketsuppia

    [​IMG]
    Possun ulkofilettä, pekoniin käärittyä parsaa, rehuja. Valkosipulimajo itse, juoma cherrycola



    [​IMG]
    [​IMG]
    bratwurstlihis


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    hevosjauhelihahamppari, maturecheddar, itsetehty chipotlemajoneesi + muut värkit, ehkä olen postannut, en haulla nyt löytänyt heti.

    [​IMG]
    normihamppari








    mangosalsakatkarapuleipää juustokinkkumelonirullien kera
    [​IMG]

    [​IMG]

    salsa valmistettiin edellisenä iltana, katkaravut suli yön ajan erillään puolikkaan limen mehussa.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    voita tietysti. molemmin puolin ruskistus
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  39. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    lättyjä vaahterasiirapilla ja pensasmustikoilla
    [​IMG]


    pulledkaritsaa omatekemällä pitaleivällä ja tsatskilla jne
    [​IMG]
    ainekset
    [​IMG]
    mustapippurirouhetta reilusti + herbamare
    [​IMG]
    pata pitäisi huoltaa, siksi paistopussissa, ~9h taisi olla 100 asteessa
    [​IMG]
    kalamataoliiveja, rehuja, fetaa (ehtaa) ja tsatsiki (maustamaton jogurtti, minttu, lime, ripaus suolaa, valkosipuli, raastettu kurkku, oliiviöljy)
    [​IMG]
    oliiviöljyä roiskaus http://www.haugen-gruppen.fi/tuotte...tia-crete-ekstra-neitsytoliivioljy-500ml.aspx , ihan ok makusta
    [​IMG]
    valmis




    [​IMG]
    ankankoipia, rosmariini, laakerinlehti, maustepippuri, herbamare, loraus vettä

    [​IMG]
    pussiin solmu, ei täysin tiukkaan, silleen että vähän höyry pääsee ettei pussi poksahda. 100asteen uuni, taisi olla joku 5h

    [​IMG]
    bataatti, selleri, lanttu, herbamarea, mustapippuria, öljyä ja uuniin 225c ja ulos kun väriä, välillä kääntelin

    [​IMG]
    Kun juurekset uunissa, keitelin soosin kasaan, eli koivista irronneet maut ja punaviini keitellään. Punkkua heitin aina lisää kun tuntu että tarvii, eli maun mukaan. Ihan kaikkea rasvaa ankasta en kastikkeeseen lorotellut.
    Koitin saada grillivastuksen alla väriä, ei tullut kunnolla, enkä enää jaksanut säätää. Pakkasessa odottaa hanhenkoivet, ne ajattelin ensin pannulla ruskistaa, vasta sitten haudutus ja lopuksi "grillivastustus"

    [​IMG]
    muree pehmeää lihaa oli
    [​IMG]
     
    CalEpitan ja Haluamasi käyttäjätunnus tykkäävät tästä.
  40. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Pääsi vähän ylikypsymään, pelailin niin unohdin uuniin :) , onneksi keskeltä oli mehevää. Olipas epämiellyttävän makuista tuo harmaaksi kypsynyt :( , en olisi uskonut. Soosi pelasti tuon harmaan lihan.

    [​IMG]
    Karitsan paahtopaistia, pinaattiknokkeja, punaviinisoosia jossa ruskistusmehut ja uunissa lihasta irronneet liemet, punaviini, mustapippuri, timajmi, herbamare.
    http://www.alko.fi/tuotteet/401557/ punkkuna tuo, on ihan kelpo juomaa.
    gnocchit http://www.k-ruoka.fi/reseptit/pinaattignocchit-ja-sinihomejuustokastike/ , puolikkaalla annostuksella



    [​IMG]
    lihatiskillä nimikkeellä lampaan etuosat, eli jotain lapaa ja koivenpätkä taisi olla. Noh palat paistipussiin, sekaan paseerattua tomaattia, punasipulia paloina, valkosipulia siivuina, mustapippuria ja herbamarea. Uunissa oli työpäivän verran 100asteessa. Luut tippui nätisti irti, lihaa vähän käsin pienemmäksi, läskit yms pois, liemi toimi kastikkeena. Rosmariinipottuja rosamundasta. Persiljaa oli jäänyt edellisen päivän jauhelihapihveistä.






    [​IMG]
    pikasafkaa, elikkäs broilerjauheliha, kookosjauho, kananmuna, korianteri, chilitahna, paistellaan pikkupihveinä + pikanuudeli ja chiliä




    [​IMG]
    joku raitabassi tjs, mangosalsa (mango, chili, punasipuli, korianteri, lime) jälkkäriksi sitten 3 subin cookieta



    hätänen treeninjälkeinen safka
    [​IMG]
    200g broilerjauheliha, basilikaa, mustapippuria suolaa


    hernari:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    herneitä liottelin yön, pakkasesta joulukinkunliemi, sipulia oli myös mukana



    lihanmutusta


    [​IMG]
    700g naudan ulkofilettä


    [​IMG]
    suolaa ja pippuria


    [​IMG]
    pannulla paistoa muutama minuutti per kylki

    [​IMG]
    uunissa 225 joku 15minsaa, olisi muutaman minuutin ehkä voinut olla enempi, mutta siinä ja siinä :smoke:






    Lammasta taas

    [​IMG]
    Esivalmistelin lampaan edellisenä päivänä. Lampaan ulkofilettä paloiksi, valkosipulia, minttua, timjamia ja oliiviöljyä, metallikulhossa jota vähän aina ravistelin sillointällöin. Koitin putsailla rehuja pois ennen paistoa.

    [​IMG]
    hokkaidokurpitsaa paahdoin uunissa


    [​IMG]
    Kuoret ja siement pois, sekaan voita, mustapippuria ja herbamarea. Lopuksi vielä silputtua timjamia.

    [​IMG]
    Pikaruskistus pannulla.

    [​IMG]
    Sanoin vaimolle että voitaikinaa, toi lehtitaikinaa (en lyönyt) Vähän palaneen näkönen tuo kaiketi valaistuksesta johtuu.

    [​IMG]
    Elikkäs lampaasta nyytti, ylimääräset taikinat mäkeen. Uuniin kirsikkatomaattien kanssa


    [​IMG]

    [​IMG]
    Kypsyys.




    Elikkäs virheet: Olisi pitänyt olla voitaikinaa, mahdollisimman ohutta. Lihat olisi pitänyt jäähdyttää (nyt melkein suoraan paistinpannulta taikinan sisään). Taikinan kypsyminen vaati liikaa aikaa, jos olisi ollut kiertoilma olisi ollut nopeampaa. Nyt joutu nostamaan uunin lämpötilan 275 että sai taikinaan väriä, ilman että lihat sisällä ylikypsyisivät. Taikina jäi raanpuoleiseksi. Ekaa kertaa tein, tekemällä oppii. Ps syökää ihmeessä tuota kurpitsaa, mielettömän hyvää.
     
    Haluamasi käyttäjätunnus tykkää tästä.
  41. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
    naudan piffiä, rosmariinilanttu/-bataatti, oisko ollu sinappikaali ja kurkku


    [​IMG]
    lampaan ulkofile, vuohenjuustopunasipuliperunat, takana näkyy tomaattia ja minttuvalkosipuliranskankermasoosia.


    Lampaan ulkofile, uunissa paahdettu hokkaidokurpitsaa (oliiviöljy, mustapippuri, herbamare) timjamivalkosipuliranskankermaa

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    keskellä oli vähämmän kypsää.



    voikkoleipää voicroisantista:

    [​IMG]


    [​IMG]
    öljyisiä aurinkokuivattuja tomaatteja

    [​IMG]
    kevätsipulia

    [​IMG]
    basilikaa

    [​IMG]
    valkosipulimarinoitua lammasta

    [​IMG]
    ranskankermaa jossa mustapippuria ja oreganoa

    [​IMG]
    mozzarellaa

    [​IMG]
    lisää ranskankermaa

    [​IMG]
    kalamata oliiveja

    [​IMG]
    cosmopolitan salaattia





    [​IMG]
    oliiviöljyä

    [​IMG]
    tomaattia

    [​IMG]
    valmis :smoke:
     
  42. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    lohta kookoksella, maustetahnalla ja sitruunamelissalla. Ei ihan onnistunut, mutta tuli syötyä:

    [​IMG]






    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]




    Uusi-Seelantilaista karitsan sisäfilettä (ei pakaste) oli aivan naurettavaan hintaan, 14.90€/kg, pari päivää oli päiväystä jäljellä.

    [​IMG]
    pikasesti poistin kalvot ja jätin lämpiämään


    [​IMG]
    ruottalaisia pottuja

    Paisteli fileet valurautapannulla voi/oliiviöljy seoksessa ruskeiksi, heitin foliolle, maustoin herbamarella ja mustapippurirouheella ja puristin 3 valkosipulin kynttä sekaan. Tiukka paketti, monta kerrosta foliota ja patakintaan sisälle muhimaan. Sitten aloin paistamaan lohkottuja ja esikeitettyjä pottuja pannulle jääneessä rasvassa ja pilkoin kurkkua ja retiisiä. Maustamattomaan jogurttiin oli vaimo sekoittanut minttua, sitruunaa ja oliiviöljyä aikaisemmin.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Aivan järkyttävän mureaa oli. Karitsa sinällään oli pettymys, koska maku oli niin mieto verrattuna esim lampaan paistiin. Ei pahaa siis missään nimessä, mutten maksaisi ~35€kg mitä taitaa pakasteena hinta olla.

    Juomana viinin sijaan Lempi Puolukka | hartwall.fi





    [​IMG]
    ankankoipi joka makasi uunissa rosmariinin päällä, ankanrasvassa paistettuja pottuja, punasipulia ja rosmariinia. Kastike tehty ankasta irronneesta nesteestä.







    [​IMG]
    roquefort papillon

    [​IMG]
    entrecote



    [​IMG]
    Pihvin kun olin paistanut, käärin sen folioon ja paistoin rasvassa pekonit ja sitten lopuksi nakkasin babyporkkanatkin sekaan.

    [​IMG]
    kastiketta en viitsinyt tehdä

    [​IMG]

    [​IMG]

    ruokajuomaksi:

    [​IMG]
    On hyvä, mutta hintalaatusuhde ei ihan täydellisesti kohtaa, alle 20€ viinejä olen juonut jotka parempia. Ei toki pahaa, joku pikkujuttu tästä vaan puuttuu
     
    Haluamasi käyttäjätunnus tykkää tästä.
  43. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tein lammaspiirakkaa, elikkäs voitaikinan sisälle ruskistettu lampaanpaistijauheliha, basmatiriisi, lampaanrasvassa kuullotettua puna- ja valkosipulia, ranskankermaa, mustapippuria, herbamarea ja tietysti yrttejä:

    [​IMG]
    minttu - timjami - oregano


    Riisin keitin valmiiksi jo päivälle, basmatiriisiä keitin lihaliemessä. Sekoitin oreganon rankankermaan, ja roiskasin sinne pikkusen valosipuliakin

    [​IMG]


    [​IMG]

    Ei ollutkaan kananmunia kuten muistelin, joten uunista oton jälkeen voitelin sulalla voilla tuon lätyskän. Säästin ranskankermaoreganovalkosipuli soosia tuohon päälle, ajattelin että sopisi ja sopihan se. Lisukkeen merisuolalla maustetussa vedessä keitettyä punajuurta, vuonankaalia ja vuohenjuustoa. Rukola olisi sopinut hieman äkäsyyttä antamaan.




    Kanakeittoa

    [​IMG]
    kanankoipea
    kookosmaitoa
    Spice Up! Panang currytahna 100 g reippaahkosti
    porkkanaa
    punasipulia
    korianteria

    Ostin 2kpl grillattuja kanankoipia kun teki kanakeittoa mieli. Revin lihat luista ja keittelin jonkin aikaa luineen nahkoineen tilkassa vettä. Lopuksi kaivoin luut ja nahkat pois ja heitin sekaan silputut sipulit, porkkanat ja maustetahnaa. Kun oli melkolailla pehmeitä porkkanat, nakkasin sekaan kookosmaidon. Kun kiehahti, niin lopuksi nakkasin reilun tukon korianteria. Simppeli ja sairaan hyvä kanakeitto, nenä aukesi ja teki hyvää muutenkin :think:



    itämaista piti keksiä, koska halusin maistaa Kung Fu Girliä

    [​IMG]
    ainekset

    [​IMG]
    lisäsin vielä vähän tuota panang-tahnaa ja jonkin verran korppujauhoja


    [​IMG]
    soosiin ainakset -valkkari, se on kuvassa vaan koristeena

    [​IMG]
    Elikkäs friteerasin öljyssä nuo pallukat. Lämmitin tuon kookosmaidon, raastoin inkivääriä ja lorautin limeä ja tuota kuivattua chiliä. Tuoretta chiliä ei ollut S-marketissa. Paistoin nuo porkkanasiivut ja pinaatit nopeasti. Enpäs olisi uskonut miten paljon kutistuu pinaatti. Lautasen pohjalle kastike, siihen päälle kasvikset ja pyörykät. Mausteeksi vielä vähän korianteria ja limen kuorta.


    Ihan ok tuli, tuo kookosmaito oli melkosen makeaa. Enenmpi olisi voinut vielä laittaa tuota tahnaa, vaikka pirun äkästä oli suoraan purkista, olisi voinut lisätä vaikka tuplat. Suolan unohdin pyörykkätaikinasta kokonaan. Kookosmaito vähempimakea olisi parempi. Noh, ekan kerran tein, tekemällä oppii :think:


    edit: kungfugirl on enempi makeaa kuin puolimakeaa, toisin kuin alko mainostaa. Hyvä valkkari, muttei tosin ruoan kanssa ehkä kuitenkaan, ihan vaan illanistujaisissa tai kesällä jonkun reippaasti grillatun kalan/katkaravun kanssa jossa sitruunaa







    maksoi 8.90€ ei kyllä paha, oli kyllä ihan sopivan kokoinen kahdelle.

    [​IMG]

    Rumasti oli nahat revenny ja keskellä rintaa oli haulinreikä, mutta menkööt. muut ainekset kuvassa

    [​IMG]
    piti tehdä tämän ohjeen mukaan Fasaania ja omenakastiketta - Viini-lehti , mutta tuli muita askareita niin ajattelin että laitan vaan pataan mietoon lämpöön. Ilta vähän venähti, oli 3 tuntia 115asteessa. Pataan laitoin kahvikupillisen vettä ja kansi päälle. Lisukkeeksi tein suppilovahveroparmesaanirisottoa. Sinne myös timjamia. Melkosen kuivaa oli tuo rintapala, mutta mehevä risotto tasotti sopivasti.

    Oli ihan ookoo, lihat melkein tippui luista. Parempi olisi ollut jos ne kypsät lihat olisi irrottanut ja tehnyt jonkun kastikkeen niistä. Mausta en osaa sanoa, ei ihan sorsaa, ei kyllä ankkaakaan, ei kyllä kalkkunaakaan. Tuskin ostan uudestaan, ankka oli parempaa. Tarkoitushan nyt oli vaan maistella erilaista lihaa :think:

    edit: niiin joo lopuksi paahdoin grillivastuksen alla tuon pinnan rapsakkaaksi


    Fasaanista jäi vielä syötävää, joten aamulenkin jälkeen tein nuudelikeittoa, jossa chiliä ja valkosipulia herneiden kanssa makua antamaan:

    [​IMG]

    Miedolla lämmöllä kun fasaanin palat kiehuivat tunteroisen, oli pehmeää ja maukasta.
     
    Jormuli, Haluamasi käyttäjätunnus ja Poppamies tykkäävät tästä.
  44. Vessu

    Vessu

    Viestejä:
    24
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Nyt alkaa olla jo sellainen kulinaarinen keskitys,että etulinjan Jermukin on hiljaa :hungry:
     
  45. DonX

    DonX Tukijäsen Team Retro Köyhä

    Viestejä:
    177
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Wokkipyttipannua, pekonikuutioita, kananmunaa DSC_0560-1024x1820.JPG
     
    Saatana tykkää tästä.
  46. ebu

    ebu

    Viestejä:
    18
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Jeppellä hyvännäköistä settiä! :drool::eat:
     
  47. spede

    spede Köyhä

    Viestejä:
    1 775
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Kanaa pad thai soosissa ja lisukkeet


    [​IMG]
     
  48. diablo2

    diablo2 BANNATTU BANNED

    Viestejä:
    130
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Siis ruisleipää vedellä? Näkkäri on taivaallista oivariinin kanssa. Ruisleipää kuuluu ehdottomasti nauttia mustan kahvin kanssa. Marketeissa on myös erittäin maukkaita näkkäreitä. oivariinin kanssa sekin ja kahvikuppi rinnalle!
     
  49. Sipuliteemakkara

    Sipuliteemakkara Artesaanirakastelija

    Viestejä:
    73
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Koska ketjun nimi on kokkauskuvia eikä kuvia valmiista tuotoksista, postaan tänne kuvia kokkauksesta. Ruokalaji on syyspataa leivinuunissa. Ainekset on enimmäkseen omalla takapihalla kasvatettu.

    Karjalanpaistilihat pyöritellään jauhossa ja heitetään kasarin pohjalle kaverina nyrkillinen voita
    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

    Lasi punkkua kokille, silputaan pari sipulia ja paketti herkkusieniä, heitetään pannulle sekaan. Kaveriksi vielä ruusukaalia.
    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

    Saviruukun pohjalle perunaa, porkkanaa ja sipulia, päälle hillopurkillinen itse keitettyä tomaattikastiketta
    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

    Leivinuunin tilanne on vielä toistaiseksi tämä, eli pata saa muhia lämpimällä levyllä vielä hetken aikaa, kokki saa siis siemailla viiniä ja selata räbää :kippis:
    [​IMG]
     
    luuponen tykkää tästä.
  50. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    360
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    viimeset vanhat kuvat, sit aletaan kokkaileen uusia


    Pääsiäislammasta erilaiseen tapaan:

    [​IMG]

    Toissa aamuna otin lampaanpaistin (1,8kg) sulamaan, oli vielä ihan kohmelossa tänä aamuna kun heräsin klo 6 aikaan. Otin kalvot ja pahimmat läskit pois ja leikkasin 4 osaan ja löin pataan ja padan jääkaappiin. Läksin töihin ja soitin vaimolle siinä 9 jälkeen että "Lyöhän akka uuni 200asteeseen, laita pataan 2 sipulia 4 osaan, kaksi porkkanaa paloina, lihaliemikuutio, possunläskiä (koska pidän sen mausta enemmän kuin lampaan) 3valkosipulinkynttä 2 osaan laitettuna ja maustepippuria. Niin ja 5dl vettä ja laita pata uuniin, anna olla 30minsaa naksauksen jälkeen ja laske lämpö 175 asteeseen" Vaimo totteli niinkuin hyvin koulutet vaimot tekee. Sanoin myös että tee naanleipää, ohjeet löydät jostain netistä. Ohjeistin myös, että laittaa maustamattomaan jogurttiin (osti partajogua) valkosipulia ja puoli ruukkua korianteria. Noh kotiin tullessa siinä 15.00 aikaan otin padan pois uunista ja otin kauhalla 2palaa lihaa toiseen astiaan ja revin haarukalla pulledpork tyyliin. Oli niin mureaa lihaa ettei voinut ottaa padasta haarukalla kun meni osiin. Annokseen vielä vuonankaalia niin avot. Naanleivät oli ton lautasen halkasijan pituisia, on vaan suurin osa piilossa.

    niin söis tyyliin että toisessa kädessä naan-leipä ja toisessa haarukka






    [​IMG]

    Paksuhko naudan ulkofilepihvi jota käristetty tulikuumalla pannulla, chililanttua, paistettua punasipulia ja herkkusieniä, kruunattu pippurikermakastikkeella. Ei rehuja tällä kertaa. Oli melko rosee, ei tosin haitannut, oli niin hyvää lihaa, taisi olla jopa suomalaista ja 12,90€/kg tjs, mutta piti ostaa vähintään 1kg. Paiston jälkeen käärin folioon ja folion tungin uunikintaaseen noin 15min lepäämään.








    [​IMG]

    1,5kg lampaan luutonta paistia. Oli halal teurastettua, mutta minkäs teet kun huomasin vasta kotona. Melko umpijääässä oli tänä aamuna, leikkasin läskit ja kalvoa pois, syötin ne koirille ja laitoin puhdistetun lihan pataan. Pataan laitoin myös 2 isoa punasipulia lohkoina, reippaasti maustepippuria, 3 laakerinlehteä ja poljin klo 7.05 Valintataloon t-paita päällä hakemaan valkosipulia koska kaapissa olleet v-sipulit oli niin nahistuneita etten viitsinyt käyttää. No sitten kun tulin kylmissäni kotiin valkosipuleiden kanssa laitoin 6 isoa kynttä pilkottuna sekaan. Vaimoa läppäsin perseelle (nukkui lämpimässä sängyssä) ja sanoin että lähden nyt töihin, kiehauta pikkukattilassa 3 desiä vettä ja lihaliemikuutio niin että kuutio sulaa, kaada se liemi pataan ja laita sitten pata 125asteiseen uuniin kun lähdet töihin. No sehän teki niin kuin oli ohjeistettu ja kun tulimme töitten jälkeen (8h muijalla, 10h minulla) kotiin, otin padan uunista ja nostin lämpötilan 250asteeseen ja aloin tekemään perunoita:


    • rosamundalohkoja
    • kun melkein kypsiä niin tuoretta timjamia reilusti, herbamarea ja takaisin uuniin

    kun perunat oli uunissa aloin tekemään tsatsikia ja salaattia

    tsatsiki:

    • lidin uutta turkkilaista jogurttia pöntössä
    • minttupuska
    • pätkä kurkkua raastinraudalla (pienimmällä terällä) ja mehut puristin raasteesta koirien ruokaan
    • loraus oliiviöljyä
    • loraus sitruunamehua
    • en laittanut valkosipulia koska lihassa oli jo valkosipulia ja en halunnut peittää mintun ja perunoissa olevaa timjamin aromeita

    salaattiin laitoin:

    • cosmopolitan (salaatti)
    • tomaatti
    • punasipuli
    • feta
    • tummia rypäleitä

    Sitten aloin repimään lihaa, otin noin puolet lihasta Ikean semmoiseen metallikulhoon josta on kuvaa täällä edellisessä postauksessa, revin lihaa ja maistoin. Sanomattakin siis selvää että oli mureaa (ja hyvää). Tarvitsi suolaa ja pippuria, joten laitoin Herbamarea ja mustapippurirouhetta ja sekoitin ja maistoin ja hyvää oli. Laitoin folion kulhon päälle ja jätin lepäämään siksi aikaa kun aloin kasaamaan muita aineksia lautaselle.


    Jotain hippien luomukalamataoliiveja ja timjamia vielä koristeeksi ja namanam nam, viiniksi uusi tuttavuus: Torres Gran Sangre de Toro 2009 / Alko .Alkosta löytyy myös 2011 mallia joka on 9,90€ tjs, mutta otin tuota ja onpas muuten hyvää, mainiota ruoan kanssa ja on ihan keplo juomaa näin jälkiruokanakin










    kurpitsakeittoa tjs


    [​IMG]
    pääainekset uuniin, oli kait joku 30-50minsaa 175 asteessa. Olin lenkillä koirien kanssa sen aikiaa enkä katsonut kelloa tarkkaan



    [​IMG]

    [​IMG]

    Piti suihkia viime viikonlopulta jäänyttä yrttiöljyä ennen uuniin laittoa mutta jäi kiireessä/väsymyksessä


    [​IMG]
    Uunista kun otettu ulos, desi pari vettä kattilaan ja rehuista ylimääräset kuoret pois ja soseeksi, lihaliemikuutio, purkki kermaa, chiliä ja persiljaa
     
    Jormuli tykkää tästä.