Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
362
omaruoka.jpg


Bataattipyrettä, paahdettua sikuria ja minitomaatteja + uunilohta.
 

jjjjussi

pelinjohtaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 109
Tässä nälkä kehittyy kovaa kyytiä. Siihen hyvää vauhtia saa katsomalla Keith Floydiä.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
96
Tällänen tulinen sipuli+paprika+porkkana+linssi+kananmunahässäkkä tuli väännettyä. Jos vaikka nokka aukeis
 

Rikama

Asiaton titteli
Team Stream
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
323


Jäi pizzatäytteitä yli yms piti syödä jääkaappia tyhjäksi.

Metukkaa ananasta purkkiherkkusientä ja xtran premium pizzajuustoa. Ruispalojen päälle täytteet ja uuniin :smoke:
 

Rikama

Asiaton titteli
Team Stream
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
323


Ei nyt kokkausta, mutta joskus on kiva napostella. Aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, viinilehtikääryleitä ja halloumia.

En juonut paulaneria pullosta, lasi ei vain sattunut kuvaan.
 

jjjjussi

pelinjohtaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 109
Epic-kamaa!

Video tuosta olis mahtava! Varmaan löytyy youtubesta.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
118
IMAG0144.jpg


Broilerikiusauksen värkkäsin perjantain kunniaksi. Hyvää oli ja jäi vielä 3 annosta syötäväksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409

ohops tulipas pieni kuva mutta menkööt

karjalanpaistia,
mausteina rosmariini, timjami, laakerinlehti ja mustapippuri. Lihaa hauduttelin 3h, sitten palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia paloina sekaan ja oisko ollut viel 1.5h.




suppispiirakkaa

ruisperuna valmistaikina

iso määrä silputtuja suppiksia paistellaan kuivaksi, sitten sekaan 150g schwarzwaldin kinkkua silppuna ja lopuksi punasipulia.
vuokaan leviteltyä taikinaa esipaistoin 200 asteessa jonkun 15-20min.

2dkermaa, 2kananmunaa, kourallinen emmentaljuustoa, ripaus mustapippuria sekoitellaan ja sekaan jäähtynyt sienikinkkusipuli. Uunissa oli kunnes väriä oli nätisti. Parempaa seuraavana päivänä tai sitten jos tekee aamulla niin illalla herkuttelee.







pekoniin rullattuja broilerin fileitä, pekonirasvassa paistettuja pottuja, basilikamozzarellaa ja kevätsipulitomaattia


itsetehtyä vaniljajäätelöä mansikoita ja valkosuklaata









naudan ulkofile ja lanttua



yrtit parvekkeelta







hedelmäsalaattia ja jotain sitruunaminttua, myös parvekkeelta






valkosipulilammaspyttipannua tsatsikilla







juustolautanen


vaniljamannapuuroa kirsikoilla aamiaiseksi



juustolla kuorrutettu possun ulkofileepihveröinen




tortillalätyn päälle ruskistettua broilerinjauhelihaa, 5 eri juustoa ja uuniin. jäähdytystä vähän, päälle rehuja ja avokadoa


jättitaco valmis


 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409




Schwarzwaldinkinkkuun käärittyjä aurajuustotaateleita nuo pallukat. Jumaleisson oli hyvää lihaa, onneksi ostin kolme pihviä niin saa lisää herkutella sitten illemmalla





possua + bataattiperuna uunissa paahdettu, sekaan mustapippuria ja tuoretta persiljaa lopuksi + punapippurimajoneesi + juoma


kookoslättyjä tuoreananaksella ja sitruunamelissalla, tömpsyttelin vielä vähän kanealia


perään vielä terveyssuklaata, eli 200g Lidln bellarom tumma kermasuklaa, 50g manteleita + 50g hasselpähkinöitä paahdettuna + 100g rusinoita.





itse tehty pitaleipä, korianteria (no ei ollu korianteria kun vaimo otti vieressä ollutta persiljaa), chilijauhetta, murskattua korianterinsiementä ja tuoremangoa


10h uunissa 100asteessa hautunutta lapaa, mausteena vain suola + avokadoa


roiskasin vielä ranskankermaa, ei kyl ois ollu pakko. Pakko tehdä uudestaan, koska korianterin kanssa tuo ois ollut taivaallista
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409

ei ollut tuoretta tiskillä niin tyydyin pakasteeseen


mausteet


ainekset jauhelin sekaan, ei tarvetta korppujauhoille tai munasotkuille


jauheli oli kohmeista, lopuksi vaivasin käsin kunnolla ja jätin maustumaan


vuohenjuustoa ja perunaa, en jaksanut esikeittää niin tökin ohutteiräisellä veitsellä ja mikrotin


jauhelipullia


Ruskistin pyörykät ja lihasta irronneeseen rasvaan/mehuun heitin ruokalusikallisen vehnäjauhoja ja ruskistelin vähän, vettä sekaan sitten vähän maistoin ja heitin mausteita ja suolaa

pyörykät vieressä lämpimässä hautumassa



vuohenjuustopotaatit valmiit, 200 astetta, en katsonut aikaa



valmista settia, voi veljet oli hyvää khyl



kookoslättysiä mangolla ja hunajalla
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409

pulledbiifiä, eli naudan entrecote oli pekoninpalasten ja mausteiden kanssa uunissa 12h 100asteessa. annoin jäähtyä ja ruskistin tulikuumalla pannulla. nam




väliilä vähän terveellisempää, kuvasta näkee mitä tuossa on





perinneruokapäivä, eli nakkikastike muusilla.. Tosin makkara oli savuhovin aurajuusto, ja muusissa 1/3 kukkakaalta







makaroonilaatikko, paitsi että seassa oli valkosipulia, meiramia, basilikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. elikkäs eräännainen moussaka jossa oli gluteenitonta makaronia .)


broilerin jauhelihaa, tomaattia, loput jämät tortillajuustodibistä ja makaronia. iisi, ok makunen






lähdin kauppaan ja huomasin ettei ollutkaan lompakkoa (korttikoteloa) mukana, mutta onneksi oli kolikkoinan 5euroa 20senttiä. Alle vitosella sain sapuskat josta söi kaksi normaalikokoista kevyen lounaan


ei mikään nätti tullut, ja tajusin jälkikäteen että ois voinu tehdä keiton :) maustoin vielä korianterin siemenillä ja kuivatulla inkiväärillä ja chilillä




fileeratun lohen rippeet keittelin kasaan, sitten sekaan korianterin siemeniä ja inkivääriä. Lohi oli vähän huonosti fileerattu joten siitä irtosi aikas paljon lihaa tuohon soppaan






pikkubroileri ja mausteet. broileri oli 4,90 kilo eli ei paha.


maustoin myös sibalit ja tungin broilerin perseestä sisään (tai kurkusta). Laitoin foliopussiin (savupussi oli) ja uuniin

edit: niin joo ja siis viiltoja tein rintoihin ja reisiin ja maustetta hieroin niihin


liemi joka irtosi. Tuossa liemellä valilin broileria kun laitoin grillivastuksen alle ja rasvalla ruskistin perunat.


rapsakka väri grillivastuksen alla


sipuli oli sopivan makean ja tulisuuden sekoitus, todella mehevää ja irronnut makua tuosta broikustakin ja kai tosta irtosi makua broikkuun

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409

piti tehdä rosmariinilla maustettuja bataattiraneja, mutta toisin kävi



kaapista etikkaa ja majon tekoon



1 kananmuna, 1 tl kumpaakiin etikkaa, rosmariinia silppuna ja kaapista löyty vielä viime syksynä kuivattua timjamia. Suolaa sekaan ja se oli herbamarea. ainiin 2dl rypsiöljyä.



sauvasekottimella 30sek ja se oli siinä. kaappiin maustumaan, ois pitäny tehdä jo eilen tai aamulla. no puolisentoista tuntia ehti maustua


bataatti viddumainen pilkkoa normi keittiöveitsellä joten kaivoin kaapista paistiveitsen. näköjään väärinpäin, on Victorinox



vai tasapaksut valitaan, lopuista tehdään huomenna bataattikeittoa tai muusia tai jotain


ulkofilesiivu läskillä.


herbamarea ja pippuria pintaan. Oli tossa pöydällä sen aikaa kun kaikkea muuta väsäsin, ehkä jonkun tunnin tai vähän päälle.


Ruskistin eka pannulla sen rasvan kanssa, eipä siitä juuri mitään irronnut kuin hyvä tuoksu, melko ohut oli rasva Uunissa oli 200 asteessa 25min ja käärin reiluun kerrokseen foliota ja käärin senkin vielä sanomalehteen


Aloin paistelee raneja ja jumppasin samalla kuminauhan kanssa. Meinasin tehdä valkosibalivoissa paistettuja tomaatteja mutta ajattelin että sekottaa liikaa makuja kun mustapippruia ja yrtit on jo hyvä yhdistelmä.
Lepäili liha jonkun oisko 20minsaa tuolla nyytissään





helvatin mureaa oli ja maukasta, otin foliosta liemen talteen ja lisäsin vähän suolaa. Toimi ihan jepa kastikkeena ton lihan kanssa. En viittinyt kerman kanssa sotkea kun on majoakin niin liemi riitti

jatkoa ulkofileelle


pala ulkofilettä sai levätä palasena yön yli. Leikkasin ohuiksi siivuiksi


vaimo pyöräytti leipäset, suoraan uunista ja oli lämmintä



lämppäsin tuosta eilistä lientä vähän mikrossa ja kosteutin leipää



laitoin lihaa ja lisää lientä



vähän rehuja ja kansipalan leivästä voitelin eilisellä majoneesilla


oli aikas herkku, painoa oli 335grammaa




liha maustunut vielä paremmaksi yön yli ja majoneesikin selkeästi parempaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
entrecote ja perunat







suomalaisen luomukaritsan patalihaa, ei ollu kovin huippulaatusta hintaansa nähden, 29ekkeriä kilo ja ahvenanmaalta vielä kaiken lisäksi



sibalit, elikkäs valko, shalotti ja puna


lihoille ruskistus


lihan jälkeen pannulla kuulotin sibalit, sitten kolme normi tomaattia kuutioksi ja pannulle. mausteina garam masala, korianterin siemen, mustapippuri, juustokumina, maustepippuri ja http://www2.santamariaworld.com/fi/kaikki-tuotteet/mausteet/chili-explosion/ , suolaksi herbamare, loraus vettä



oli uunissa pari tuntia, jonka jälkeen sekotin pari desiä partajogua ja silppusin korianteria, uunissa taas joku tunti oli sen jälkeen


chilipottuja


uunista ulos

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
80
Voi veljet että on maukkaan näköistä evästä .. :drool:, tuli aivan hillitön nälkä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
no spämmätään lisää kun on sellanen kutina sormenpäissä

possun ulkofilettä



parmesaania raastettuna, ensin pienellä mutten jaksanut hinkata niin sitten isolla raudalla :) noh sormin murustelin pienemmäksi


sinappia pihvieheihin, sitten kierittelin juustossa, paistoin öljyssä



kukkakaaliperunamuusia ja kurkkua


unohtu tosta vehnäjauhoissa pyörittelyt, juusto tarttui ikävästi paistinlastaan :)




joku piiras tjs, tuli insipis ajattelin kokeilla


maustamattomia koipia



persiljaa ja höyrystetty ja kuvaksi puristeltu pinaatti silpuksi



150g fetaa, mustapippurirouhetta ja meiramia. Tarkotus oli laittaa rakuunaa, mutta ei ollutkaan kaapissa niinkuin muistelin



yksi kananmuna sekaan ja raastoin kourallisen juustoraastetta, punnitsin ja painoa sillä oli 30g



koivet uunissa joku 175c en katsonut oikeastaan kelloa kauan oli, varmaan 1h - 1,5h



150g tuota kanaa raavin, loput söin välipalaksi. Sekoitin nuo tuohon fetamunakasvissotkuun ja ruokalusikallinen kananrasvaa mukaan. Maistoin ja heitin vielä sekaan suolaa pikkasen.



puolikas valmistaikinasta pohjaksi



tasasesti levittelin täytteen



puolet taikinasta kanneksi



oli jonkun 30min 200asteessa alatasolla.


Tuli ihan jepamakusta, sopivan mehevää. Pohjakin rapsakka, ei vetinen. Rakuunaa olisin kyllä mielummin käyttänyt
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409

600 lambia elikkäs paistia oli


elikkäs vehnäjauhoissa kieriskelyä että tulee kastikkeeseen vähän paksuutta


pikkupullo vihniä


rehut , ostin shalottia en tiedä miksi


mausteet ja kuvasta unohtu tietenkin klassinen Herbamare


lihoille kunnon ruiskistus voissa


sibalit sekaan


punkkua pannulle ja maut mukaan



koska en vieläkään oe huoltanut valurautapataa niin liha,liemet,mausteet, rehut ja loraus vettä paistopussiin ja paistopussi pataan



8h oli pussi padassa ja sata astetta oli uunissa. Naanleipätaikinalla tehty leipänen joka voideltu voilla ja loraus punkkua juomisiksi (ton verran jäi pikkupullosta käyttämättä kun halusin ruokajuomaa)






Ullan paakarin kauraleipä http://www.ullanpakari.fi/tuotteet/category/kaurasampyla-2/




persiljaa



aurinkokuivattu tomaatti



tomaatti silpuksi ja mustapippuria rouhasu



vuohenjuustoa



sopivasti


uuniin 250, oli joku 5-10minsaa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
pulledporkburger, chilimajoneesi, coleslaw, maustekurkku



kahdella keksillä


pekonilla ja yhdellä keksillä






tuhdimpi lihakeitto kurpitsalla

elikkäs karjaanpaistilihaa ja sipulia ruskistettu, sitten pataan veden kansssa muhimaan pariksi kolmeksi tunniksi. Mausteina maustepippuri, mustapippuri, laakerinlehti, lihaliemikuutio, rosmariinia, timjamia. Pataan isoiksi paloiksi kuorittua hokkaidokurpitsaa, tunnin haudutus viel.








vaaleaa leipää ruskistellaan voissa



itetehtyä majoneesia, jossa valkosipulia, rosmariinia timjamia ja herbamarea, etikkana valkoviiniettikka


hevosen suolaliha nimellä myytiin, ei ihan mitään tönkkösuolasta, ihan normi suola


minimaustekurkkuja ja lisää majoa


palvattua possua


salaattia, punasipulia ja majoa


puhvelimozzarellaa


tomaattia ja mustapippuria


savulammasta ja majoneesia


valmis, paino 422grammaa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409





perunaa, punasipulia, vuohenjuustoa, kermaa, rosmariinia




höyrytin pinaattia ja nakkasin voita sekaan








siikaa, nuudelia, mangokorianterisalsaa







naudan ulkofilee, joku 200g + bataattia timjamilla + fetaa rehuja,
nyt ei ihan kypsyys osunut kohdalle




~200g savusiikaa, muutama paistettu pottu tillissä ja kevätsipulissa, sekä rehuja,
ok ei vaadi paljon kokkailua, mutta hyvää oli



kanatäysjyvätortillaa, kanaa joku 100g fetaa joku 50g . tomaatit tuolla alla piilossa









naudan ulkofileen marinointia, eli rosmariinia ja timjamia, herbamarea, laitoin puoleksi päiväksi jääkaappiin


ruskistus, uuniin 15minsaa 200c, lisää rosmariinia ja timjamia, folioon 20min ja sitten jääkaappiin yön yliksi




siivuiksi ja vielä ripaus herbamarea


ite tehtyjä kaurasämpylöitä, lämpimiä viel totta kai, voita ja cosmopolitansalaattia


lihaa


lisää lihaa



joku 150-200g lihaa tuol ja naamariin, näyttää raaemmalta mitä oli, koitin laittaa lähikuvaa että näkee ton lihan rakenteen.
oli mureaa, mureni käsiin kun revin käsin noita siivuja mahtumaan
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
kyyhkyä punapippurikermakastikkeessa ja persiljalla maustettua riisiä + parsakaalta







valkosipuli-yrttimarinoitu lampaan ulkofile + soosiainekset


kuutioksi tai suikaleiksi


vähän vehnäjauhoja ennen ruskistusta, että soosi paksunee


ruskistus + loraus vettä irrottamaan pannusta maut


punasipuli ja mustapippurirouhetta sopivasti eli suht reilusti, suolana herbamare tietty hei


tomaattimurska


unohtu juustokumina, joten sitä hain kaupasta ja lisäsin pari teelusikallista jossain välissä. soosi oli 115asteessa jonkun 8-9 tuntia




naanleipää, rehuja ja valkosipuliton tsatsiki, koristeena persiljaa. Syödessä tajusin että olisi soosin sekaan sopinut korianterisilppu, ensi kerralla sitten






raitabassi + mangosalsa (mango, lime, chili, punasipuli ja sitruunamelissa joka muuten natsas todella hyvin kalan kanssa)


porsaan ribsit + kasviksia + rosmariinivoissa paistetut varhaisperunat, juomana paras cola mitä on


kylmäsavustettu kassler joka siis kypsäksi paistettu parilassa, yrttituorejuustopekoniherkkusieniä, lanttu-bataattiranskalaisia timjami, rosmariini ja persiljasilpulla maustettuna


possun ulkofile aurajuustolla, pottuja, jotain melonia, herkkusienipunasipuli lisukkeena
 

jpjantti

I/O-moduuli
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
151
Erityisesti Jeppen pulledporkburger on erittäin herkullista katsottavaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
118
Jepen kokkailuille isoa peukkua:tup::tup: Oikeasti hyvän näköistä ja mukavan simppeliä ruokaa. :p
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
otetaans tuolta vanhalta huonommalta foorumilta kuvat tänne talteen



saksanhirvipasteijoita

saksanhirveä (oli kärsityslihaa, mutta jäisenä rutistelin niin oli oikeastaan jauhelihana, ruskistus voissa)
jasminriisiä
ranskankermaa
mustapippuria
herbamarea
kevätsipulia
timjamia
valkosipulia
lehtitaikinaa

tarkkaan en mitannut, n 2/3 saksanhirveä 1/3 riisiä + silmämääräsesti meni kaikkea


kaulin vähän ohuemmaksi sitten täytettä


munaa ja reikiä


185tjs asteessa kunnes väriä, jäähdytys ja namnam




jäi taikinalevyjä joten piti niille keksiä jotain:


pohjalla aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuusto, basilika, kirsikkatomaatti, feta, emmentalraaste, mustapippuri


pohjalla aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuusto, palvikinkku, aurajuusto, ananas, emmental, mustapippuri



muistin että saattaa jäädä pehmosiksi pohjat, joten pelti uuniin 250astetta, sitten vetäsin tuon leivinpaperillisen kokkauksia kuumalle pellille ja uuniin takas, laskin lämmöt 200c ja otin ulos kun näytti hyvältä



tuli meinaa hyviä





Hanhenkoipia ja risottoa


Rosmariini pakkasesta, siksi niin tummaa


otin siivun rasvaa ja ajattelin siinä ruskistaa


ruskistusta


rasvaahan sitten lopulta irtosi sellanen 1.5-2desiä :)


sitruunansiivuja, ekan kuvan mausteet ja pussiin vettä loraus, uuniin joku 5-6tuntia oli sadassa asteessa


Rusktin vielä grillivastuksen alla. Liemen otin talteen, kuorin vähän rasvaa pois, ja liemeä laitoin tuohon risottoon. Risellan risottoriisi on aikas pasketta
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
torstaina ja perjantaina pihviä, elikkäs kilon verran naudan ulkofilettä



kahteen osaan, ekaksi pippuri + herbamare


Liha oli pöydällä jonkun tunnin, kunnes ruskistin pannulla ja löin 200 asteiseen uuniin, oli 15minsaa


lihan käärin folioon ja vielä sanomalehteen, oli 20minsaa lepäämässä

kermasta ja lihasta irronneesta mehusta pikanen kastike, perunat ja vihersalaatti


tokana rosmariini + herbamare, rosmariinia hieroin sormien välkissä että meni rikki, sitten sitä oli eessä, takana, sivuilla, elikkäs kaikkialla
pussiin laitoin ja jääkaappiin, hieroin aina silloin tällöin. Oli jonkun vuorokauden eli se syötiin vasta perjantaina


rosmariiniversioista putsasin rosmariinit pois ennen ruskistusta, mutta laitoin vielä maustamaan lihaan kun käärin folioon

Tuo rosmariiniversio oli todella paljon parempaa, lisäksi annoin olla uunissa 2 minsaa vähemmän kuin tuo pippuri, tuli sopivampaa.
yrttituorejuustolla täytettyä ja pekoniin käärittyä herkkusientä + vihersalaattia. Tarkoitus oli vielä punapippuria tuon rosmariinin lisäksi laittaa, mutta unohdin ostaa.





poronkielieä

keitellään vedessä miedolla teholla joku pari tuntia, maustepippuri, laakerinlehti, mustapippurirouhe ja tietysti herbamare
nahat lähtee helposti irti kun liha on vielä kuumaa

siivutetaan kielet, kääritään pekonit minuutin höyryssä kypsyneiden parsojen kanssa

voissa paisto, ruskistusta pintaan

pekonit tirisee

piparjuurimajoneesia, itse tehty +rehut, kirsikkatomaatit nopeasti paistoin pekonirasvassa

ruokajuomana lambikkia, sopi mainiosta tuon jonkin verran rasvasien sapuskan kanssa.






Jumalaton ison miehen nyrkin kokoinen rosamundapottu, puukolla reikiä, mikroon, maksimiteholla oli 15min.
Samaan aikaan lampaanjauhelilha, kirsikkatomaatit, valkosipuli ja punasipuli paisteltaan pannulla, kaadetaan potun päälle. Soosina jogurttiminttusoosi, huom koriste :)
Nopea ruoka, tekoon menee joku 15minsaa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409

Ruisleipä, kylmäsavulohi, keitetty kananmuna, vuonankaali. Lidilistä kaikki, tuo paistopisteen ruisleipä on herkkua.


hevosenjauhelihapekoniruishamppari, kypsytetty potut mikrossa, ruskistettu pekoninrasvassa.


täysjyväpaahtoleipä ruskistettu pekoninrasvassa, 2 paistettua munaa, pekonia, suolakurkkua, vuonankaalta, kevyt sipaus hampparikastiketta ja ketsuppia


Possun ulkofilettä, pekoniin käärittyä parsaa, rehuja. Valkosipulimajo itse, juoma cherrycola





bratwurstlihis









hevosjauhelihahamppari, maturecheddar, itsetehty chipotlemajoneesi + muut värkit, ehkä olen postannut, en haulla nyt löytänyt heti.


normihamppari








mangosalsakatkarapuleipää juustokinkkumelonirullien kera




salsa valmistettiin edellisenä iltana, katkaravut suli yön ajan erillään puolikkaan limen mehussa.





voita tietysti. molemmin puolin ruskistus


 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
lättyjä vaahterasiirapilla ja pensasmustikoilla



pulledkaritsaa omatekemällä pitaleivällä ja tsatskilla jne

ainekset

mustapippurirouhetta reilusti + herbamare

pata pitäisi huoltaa, siksi paistopussissa, ~9h taisi olla 100 asteessa

kalamataoliiveja, rehuja, fetaa (ehtaa) ja tsatsiki (maustamaton jogurtti, minttu, lime, ripaus suolaa, valkosipuli, raastettu kurkku, oliiviöljy)

oliiviöljyä roiskaus http://www.haugen-gruppen.fi/tuotte...tia-crete-ekstra-neitsytoliivioljy-500ml.aspx , ihan ok makusta

valmis





ankankoipia, rosmariini, laakerinlehti, maustepippuri, herbamare, loraus vettä


pussiin solmu, ei täysin tiukkaan, silleen että vähän höyry pääsee ettei pussi poksahda. 100asteen uuni, taisi olla joku 5h


bataatti, selleri, lanttu, herbamarea, mustapippuria, öljyä ja uuniin 225c ja ulos kun väriä, välillä kääntelin


Kun juurekset uunissa, keitelin soosin kasaan, eli koivista irronneet maut ja punaviini keitellään. Punkkua heitin aina lisää kun tuntu että tarvii, eli maun mukaan. Ihan kaikkea rasvaa ankasta en kastikkeeseen lorotellut.
Koitin saada grillivastuksen alla väriä, ei tullut kunnolla, enkä enää jaksanut säätää. Pakkasessa odottaa hanhenkoivet, ne ajattelin ensin pannulla ruskistaa, vasta sitten haudutus ja lopuksi "grillivastustus"


muree pehmeää lihaa oli
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
Pääsi vähän ylikypsymään, pelailin niin unohdin uuniin :) , onneksi keskeltä oli mehevää. Olipas epämiellyttävän makuista tuo harmaaksi kypsynyt :( , en olisi uskonut. Soosi pelasti tuon harmaan lihan.


Karitsan paahtopaistia, pinaattiknokkeja, punaviinisoosia jossa ruskistusmehut ja uunissa lihasta irronneet liemet, punaviini, mustapippuri, timajmi, herbamare.
http://www.alko.fi/tuotteet/401557/ punkkuna tuo, on ihan kelpo juomaa.
gnocchit http://www.k-ruoka.fi/reseptit/pinaattignocchit-ja-sinihomejuustokastike/ , puolikkaalla annostuksella




lihatiskillä nimikkeellä lampaan etuosat, eli jotain lapaa ja koivenpätkä taisi olla. Noh palat paistipussiin, sekaan paseerattua tomaattia, punasipulia paloina, valkosipulia siivuina, mustapippuria ja herbamarea. Uunissa oli työpäivän verran 100asteessa. Luut tippui nätisti irti, lihaa vähän käsin pienemmäksi, läskit yms pois, liemi toimi kastikkeena. Rosmariinipottuja rosamundasta. Persiljaa oli jäänyt edellisen päivän jauhelihapihveistä.







pikasafkaa, elikkäs broilerjauheliha, kookosjauho, kananmuna, korianteri, chilitahna, paistellaan pikkupihveinä + pikanuudeli ja chiliä





joku raitabassi tjs, mangosalsa (mango, chili, punasipuli, korianteri, lime) jälkkäriksi sitten 3 subin cookieta



hätänen treeninjälkeinen safka

200g broilerjauheliha, basilikaa, mustapippuria suolaa


hernari:



herneitä liottelin yön, pakkasesta joulukinkunliemi, sipulia oli myös mukana



lihanmutusta



700g naudan ulkofilettä



suolaa ja pippuria



pannulla paistoa muutama minuutti per kylki


uunissa 225 joku 15minsaa, olisi muutaman minuutin ehkä voinut olla enempi, mutta siinä ja siinä :smoke:






Lammasta taas


Esivalmistelin lampaan edellisenä päivänä. Lampaan ulkofilettä paloiksi, valkosipulia, minttua, timjamia ja oliiviöljyä, metallikulhossa jota vähän aina ravistelin sillointällöin. Koitin putsailla rehuja pois ennen paistoa.


hokkaidokurpitsaa paahdoin uunissa



Kuoret ja siement pois, sekaan voita, mustapippuria ja herbamarea. Lopuksi vielä silputtua timjamia.


Pikaruskistus pannulla.


Sanoin vaimolle että voitaikinaa, toi lehtitaikinaa (en lyönyt) Vähän palaneen näkönen tuo kaiketi valaistuksesta johtuu.


Elikkäs lampaasta nyytti, ylimääräset taikinat mäkeen. Uuniin kirsikkatomaattien kanssa





Kypsyys.




Elikkäs virheet: Olisi pitänyt olla voitaikinaa, mahdollisimman ohutta. Lihat olisi pitänyt jäähdyttää (nyt melkein suoraan paistinpannulta taikinan sisään). Taikinan kypsyminen vaati liikaa aikaa, jos olisi ollut kiertoilma olisi ollut nopeampaa. Nyt joutu nostamaan uunin lämpötilan 275 että sai taikinaan väriä, ilman että lihat sisällä ylikypsyisivät. Taikina jäi raanpuoleiseksi. Ekaa kertaa tein, tekemällä oppii. Ps syökää ihmeessä tuota kurpitsaa, mielettömän hyvää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409

naudan piffiä, rosmariinilanttu/-bataatti, oisko ollu sinappikaali ja kurkku



lampaan ulkofile, vuohenjuustopunasipuliperunat, takana näkyy tomaattia ja minttuvalkosipuliranskankermasoosia.


Lampaan ulkofile, uunissa paahdettu hokkaidokurpitsaa (oliiviöljy, mustapippuri, herbamare) timjamivalkosipuliranskankermaa






keskellä oli vähämmän kypsää.



voikkoleipää voicroisantista:





öljyisiä aurinkokuivattuja tomaatteja


kevätsipulia


basilikaa


valkosipulimarinoitua lammasta


ranskankermaa jossa mustapippuria ja oreganoa


mozzarellaa


lisää ranskankermaa


kalamata oliiveja


cosmopolitan salaattia






oliiviöljyä


tomaattia


valmis :smoke:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
lohta kookoksella, maustetahnalla ja sitruunamelissalla. Ei ihan onnistunut, mutta tuli syötyä:























Uusi-Seelantilaista karitsan sisäfilettä (ei pakaste) oli aivan naurettavaan hintaan, 14.90€/kg, pari päivää oli päiväystä jäljellä.


pikasesti poistin kalvot ja jätin lämpiämään



ruottalaisia pottuja

Paisteli fileet valurautapannulla voi/oliiviöljy seoksessa ruskeiksi, heitin foliolle, maustoin herbamarella ja mustapippurirouheella ja puristin 3 valkosipulin kynttä sekaan. Tiukka paketti, monta kerrosta foliota ja patakintaan sisälle muhimaan. Sitten aloin paistamaan lohkottuja ja esikeitettyjä pottuja pannulle jääneessä rasvassa ja pilkoin kurkkua ja retiisiä. Maustamattomaan jogurttiin oli vaimo sekoittanut minttua, sitruunaa ja oliiviöljyä aikaisemmin.








Aivan järkyttävän mureaa oli. Karitsa sinällään oli pettymys, koska maku oli niin mieto verrattuna esim lampaan paistiin. Ei pahaa siis missään nimessä, mutten maksaisi ~35€kg mitä taitaa pakasteena hinta olla.

Juomana viinin sijaan Lempi Puolukka | hartwall.fi






ankankoipi joka makasi uunissa rosmariinin päällä, ankanrasvassa paistettuja pottuja, punasipulia ja rosmariinia. Kastike tehty ankasta irronneesta nesteestä.








roquefort papillon


entrecote




Pihvin kun olin paistanut, käärin sen folioon ja paistoin rasvassa pekonit ja sitten lopuksi nakkasin babyporkkanatkin sekaan.


kastiketta en viitsinyt tehdä





ruokajuomaksi:


On hyvä, mutta hintalaatusuhde ei ihan täydellisesti kohtaa, alle 20€ viinejä olen juonut jotka parempia. Ei toki pahaa, joku pikkujuttu tästä vaan puuttuu
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
Tein lammaspiirakkaa, elikkäs voitaikinan sisälle ruskistettu lampaanpaistijauheliha, basmatiriisi, lampaanrasvassa kuullotettua puna- ja valkosipulia, ranskankermaa, mustapippuria, herbamarea ja tietysti yrttejä:


minttu - timjami - oregano


Riisin keitin valmiiksi jo päivälle, basmatiriisiä keitin lihaliemessä. Sekoitin oreganon rankankermaan, ja roiskasin sinne pikkusen valosipuliakin






Ei ollutkaan kananmunia kuten muistelin, joten uunista oton jälkeen voitelin sulalla voilla tuon lätyskän. Säästin ranskankermaoreganovalkosipuli soosia tuohon päälle, ajattelin että sopisi ja sopihan se. Lisukkeen merisuolalla maustetussa vedessä keitettyä punajuurta, vuonankaalia ja vuohenjuustoa. Rukola olisi sopinut hieman äkäsyyttä antamaan.




Kanakeittoa


kanankoipea
kookosmaitoa
Spice Up! Panang currytahna 100 g reippaahkosti
porkkanaa
punasipulia
korianteria

Ostin 2kpl grillattuja kanankoipia kun teki kanakeittoa mieli. Revin lihat luista ja keittelin jonkin aikaa luineen nahkoineen tilkassa vettä. Lopuksi kaivoin luut ja nahkat pois ja heitin sekaan silputut sipulit, porkkanat ja maustetahnaa. Kun oli melkolailla pehmeitä porkkanat, nakkasin sekaan kookosmaidon. Kun kiehahti, niin lopuksi nakkasin reilun tukon korianteria. Simppeli ja sairaan hyvä kanakeitto, nenä aukesi ja teki hyvää muutenkin :think:



itämaista piti keksiä, koska halusin maistaa Kung Fu Girliä


ainekset


lisäsin vielä vähän tuota panang-tahnaa ja jonkin verran korppujauhoja



soosiin ainakset -valkkari, se on kuvassa vaan koristeena


Elikkäs friteerasin öljyssä nuo pallukat. Lämmitin tuon kookosmaidon, raastoin inkivääriä ja lorautin limeä ja tuota kuivattua chiliä. Tuoretta chiliä ei ollut S-marketissa. Paistoin nuo porkkanasiivut ja pinaatit nopeasti. Enpäs olisi uskonut miten paljon kutistuu pinaatti. Lautasen pohjalle kastike, siihen päälle kasvikset ja pyörykät. Mausteeksi vielä vähän korianteria ja limen kuorta.


Ihan ok tuli, tuo kookosmaito oli melkosen makeaa. Enenmpi olisi voinut vielä laittaa tuota tahnaa, vaikka pirun äkästä oli suoraan purkista, olisi voinut lisätä vaikka tuplat. Suolan unohdin pyörykkätaikinasta kokonaan. Kookosmaito vähempimakea olisi parempi. Noh, ekan kerran tein, tekemällä oppii :think:


edit: kungfugirl on enempi makeaa kuin puolimakeaa, toisin kuin alko mainostaa. Hyvä valkkari, muttei tosin ruoan kanssa ehkä kuitenkaan, ihan vaan illanistujaisissa tai kesällä jonkun reippaasti grillatun kalan/katkaravun kanssa jossa sitruunaa







maksoi 8.90€ ei kyllä paha, oli kyllä ihan sopivan kokoinen kahdelle.



Rumasti oli nahat revenny ja keskellä rintaa oli haulinreikä, mutta menkööt. muut ainekset kuvassa


piti tehdä tämän ohjeen mukaan Fasaania ja omenakastiketta - Viini-lehti , mutta tuli muita askareita niin ajattelin että laitan vaan pataan mietoon lämpöön. Ilta vähän venähti, oli 3 tuntia 115asteessa. Pataan laitoin kahvikupillisen vettä ja kansi päälle. Lisukkeeksi tein suppilovahveroparmesaanirisottoa. Sinne myös timjamia. Melkosen kuivaa oli tuo rintapala, mutta mehevä risotto tasotti sopivasti.

Oli ihan ookoo, lihat melkein tippui luista. Parempi olisi ollut jos ne kypsät lihat olisi irrottanut ja tehnyt jonkun kastikkeen niistä. Mausta en osaa sanoa, ei ihan sorsaa, ei kyllä ankkaakaan, ei kyllä kalkkunaakaan. Tuskin ostan uudestaan, ankka oli parempaa. Tarkoitushan nyt oli vaan maistella erilaista lihaa :think:

edit: niiin joo lopuksi paahdoin grillivastuksen alla tuon pinnan rapsakkaaksi


Fasaanista jäi vielä syötävää, joten aamulenkin jälkeen tein nuudelikeittoa, jossa chiliä ja valkosipulia herneiden kanssa makua antamaan:



Miedolla lämmöllä kun fasaanin palat kiehuivat tunteroisen, oli pehmeää ja maukasta.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
25
Nyt alkaa olla jo sellainen kulinaarinen keskitys,että etulinjan Jermukin on hiljaa :hungry:
 

diablo2

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
130


Perjantain kunniaksi vähän tavallista reilummin voita leivälle :eat:
Siis ruisleipää vedellä? Näkkäri on taivaallista oivariinin kanssa. Ruisleipää kuuluu ehdottomasti nauttia mustan kahvin kanssa. Marketeissa on myös erittäin maukkaita näkkäreitä. oivariinin kanssa sekin ja kahvikuppi rinnalle!
 

Sipuliteemakkara

Artesaanirakastelija
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
77
Koska ketjun nimi on kokkauskuvia eikä kuvia valmiista tuotoksista, postaan tänne kuvia kokkauksesta. Ruokalaji on syyspataa leivinuunissa. Ainekset on enimmäkseen omalla takapihalla kasvatettu.

Karjalanpaistilihat pyöritellään jauhossa ja heitetään kasarin pohjalle kaverina nyrkillinen voita


Lasi punkkua kokille, silputaan pari sipulia ja paketti herkkusieniä, heitetään pannulle sekaan. Kaveriksi vielä ruusukaalia.


Sekaan vielä punkkua ja kansi päälle

Saviruukun pohjalle perunaa, porkkanaa ja sipulia, päälle hillopurkillinen itse keitettyä tomaattikastiketta

Kasarissa muhineet lihat saviruukkuun ja huljun muljun, lisäksi kokonainen valkosipuli kuorittuna ja kynnet kämmenellä murskattuna, sekä muutama chili.


Leivinuunin tilanne on vielä toistaiseksi tämä, eli pata saa muhia lämpimällä levyllä vielä hetken aikaa, kokki saa siis siemailla viiniä ja selata räbää :kippis:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
viimeset vanhat kuvat, sit aletaan kokkaileen uusia


Pääsiäislammasta erilaiseen tapaan:



Toissa aamuna otin lampaanpaistin (1,8kg) sulamaan, oli vielä ihan kohmelossa tänä aamuna kun heräsin klo 6 aikaan. Otin kalvot ja pahimmat läskit pois ja leikkasin 4 osaan ja löin pataan ja padan jääkaappiin. Läksin töihin ja soitin vaimolle siinä 9 jälkeen että "Lyöhän akka uuni 200asteeseen, laita pataan 2 sipulia 4 osaan, kaksi porkkanaa paloina, lihaliemikuutio, possunläskiä (koska pidän sen mausta enemmän kuin lampaan) 3valkosipulinkynttä 2 osaan laitettuna ja maustepippuria. Niin ja 5dl vettä ja laita pata uuniin, anna olla 30minsaa naksauksen jälkeen ja laske lämpö 175 asteeseen" Vaimo totteli niinkuin hyvin koulutet vaimot tekee. Sanoin myös että tee naanleipää, ohjeet löydät jostain netistä. Ohjeistin myös, että laittaa maustamattomaan jogurttiin (osti partajogua) valkosipulia ja puoli ruukkua korianteria. Noh kotiin tullessa siinä 15.00 aikaan otin padan pois uunista ja otin kauhalla 2palaa lihaa toiseen astiaan ja revin haarukalla pulledpork tyyliin. Oli niin mureaa lihaa ettei voinut ottaa padasta haarukalla kun meni osiin. Annokseen vielä vuonankaalia niin avot. Naanleivät oli ton lautasen halkasijan pituisia, on vaan suurin osa piilossa.

niin söis tyyliin että toisessa kädessä naan-leipä ja toisessa haarukka








Paksuhko naudan ulkofilepihvi jota käristetty tulikuumalla pannulla, chililanttua, paistettua punasipulia ja herkkusieniä, kruunattu pippurikermakastikkeella. Ei rehuja tällä kertaa. Oli melko rosee, ei tosin haitannut, oli niin hyvää lihaa, taisi olla jopa suomalaista ja 12,90€/kg tjs, mutta piti ostaa vähintään 1kg. Paiston jälkeen käärin folioon ja folion tungin uunikintaaseen noin 15min lepäämään.










1,5kg lampaan luutonta paistia. Oli halal teurastettua, mutta minkäs teet kun huomasin vasta kotona. Melko umpijääässä oli tänä aamuna, leikkasin läskit ja kalvoa pois, syötin ne koirille ja laitoin puhdistetun lihan pataan. Pataan laitoin myös 2 isoa punasipulia lohkoina, reippaasti maustepippuria, 3 laakerinlehteä ja poljin klo 7.05 Valintataloon t-paita päällä hakemaan valkosipulia koska kaapissa olleet v-sipulit oli niin nahistuneita etten viitsinyt käyttää. No sitten kun tulin kylmissäni kotiin valkosipuleiden kanssa laitoin 6 isoa kynttä pilkottuna sekaan. Vaimoa läppäsin perseelle (nukkui lämpimässä sängyssä) ja sanoin että lähden nyt töihin, kiehauta pikkukattilassa 3 desiä vettä ja lihaliemikuutio niin että kuutio sulaa, kaada se liemi pataan ja laita sitten pata 125asteiseen uuniin kun lähdet töihin. No sehän teki niin kuin oli ohjeistettu ja kun tulimme töitten jälkeen (8h muijalla, 10h minulla) kotiin, otin padan uunista ja nostin lämpötilan 250asteeseen ja aloin tekemään perunoita:


  • rosamundalohkoja
  • kun melkein kypsiä niin tuoretta timjamia reilusti, herbamarea ja takaisin uuniin

kun perunat oli uunissa aloin tekemään tsatsikia ja salaattia

tsatsiki:

  • lidin uutta turkkilaista jogurttia pöntössä
  • minttupuska
  • pätkä kurkkua raastinraudalla (pienimmällä terällä) ja mehut puristin raasteesta koirien ruokaan
  • loraus oliiviöljyä
  • loraus sitruunamehua
  • en laittanut valkosipulia koska lihassa oli jo valkosipulia ja en halunnut peittää mintun ja perunoissa olevaa timjamin aromeita

salaattiin laitoin:

  • cosmopolitan (salaatti)
  • tomaatti
  • punasipuli
  • feta
  • tummia rypäleitä

Sitten aloin repimään lihaa, otin noin puolet lihasta Ikean semmoiseen metallikulhoon josta on kuvaa täällä edellisessä postauksessa, revin lihaa ja maistoin. Sanomattakin siis selvää että oli mureaa (ja hyvää). Tarvitsi suolaa ja pippuria, joten laitoin Herbamarea ja mustapippurirouhetta ja sekoitin ja maistoin ja hyvää oli. Laitoin folion kulhon päälle ja jätin lepäämään siksi aikaa kun aloin kasaamaan muita aineksia lautaselle.


Jotain hippien luomukalamataoliiveja ja timjamia vielä koristeeksi ja namanam nam, viiniksi uusi tuttavuus: Torres Gran Sangre de Toro 2009 / Alko .Alkosta löytyy myös 2011 mallia joka on 9,90€ tjs, mutta otin tuota ja onpas muuten hyvää, mainiota ruoan kanssa ja on ihan keplo juomaa näin jälkiruokanakin










kurpitsakeittoa tjs



pääainekset uuniin, oli kait joku 30-50minsaa 175 asteessa. Olin lenkillä koirien kanssa sen aikiaa enkä katsonut kelloa tarkkaan







Piti suihkia viime viikonlopulta jäänyttä yrttiöljyä ennen uuniin laittoa mutta jäi kiireessä/väsymyksessä



Uunista kun otettu ulos, desi pari vettä kattilaan ja rehuista ylimääräset kuoret pois ja soseeksi, lihaliemikuutio, purkki kermaa, chiliä ja persiljaa
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
90 034
Viestejä
1 843 075
Jäsenet
39 124
Uusin jäsen
juuso96

Hinta.fi

Ylös Bottom