Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
313
DSC_0350-1024x576.JPG

Katkarapusalaattia
 
omaruoka.jpg


Bataattipyrettä, paahdettua sikuria ja minitomaatteja + uunilohta.
 
Tässä nälkä kehittyy kovaa kyytiä. Siihen hyvää vauhtia saa katsomalla Keith Floydiä.
 
Tällänen tulinen sipuli+paprika+porkkana+linssi+kananmunahässäkkä tuli väännettyä. Jos vaikka nokka aukeis
K2xTEy6.jpg
 
VK08DyM.jpg


Jäi pizzatäytteitä yli yms piti syödä jääkaappia tyhjäksi.

Metukkaa ananasta purkkiherkkusientä ja xtran premium pizzajuustoa. Ruispalojen päälle täytteet ja uuniin :smoke:
 
D92YEnq.jpg


Ei nyt kokkausta, mutta joskus on kiva napostella. Aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, viinilehtikääryleitä ja halloumia.

En juonut paulaneria pullosta, lasi ei vain sattunut kuvaan.
 
  • Tykkää
Reactions: eba
Epic-kamaa!

Video tuosta olis mahtava! Varmaan löytyy youtubesta.
 
IMAG0144.jpg


Broilerikiusauksen värkkäsin perjantain kunniaksi. Hyvää oli ja jäi vielä 3 annosta syötäväksi.
 
Z3XM4j2.jpg

ohops tulipas pieni kuva mutta menkööt

karjalanpaistia,
mausteina rosmariini, timjami, laakerinlehti ja mustapippuri. Lihaa hauduttelin 3h, sitten palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia paloina sekaan ja oisko ollut viel 1.5h.



JqtsY22.jpg

suppispiirakkaa

ruisperuna valmistaikina

iso määrä silputtuja suppiksia paistellaan kuivaksi, sitten sekaan 150g schwarzwaldin kinkkua silppuna ja lopuksi punasipulia.
vuokaan leviteltyä taikinaa esipaistoin 200 asteessa jonkun 15-20min.

2dkermaa, 2kananmunaa, kourallinen emmentaljuustoa, ripaus mustapippuria sekoitellaan ja sekaan jäähtynyt sienikinkkusipuli. Uunissa oli kunnes väriä oli nätisti. Parempaa seuraavana päivänä tai sitten jos tekee aamulla niin illalla herkuttelee.






tTrp13p.jpg

pekoniin rullattuja broilerin fileitä, pekonirasvassa paistettuja pottuja, basilikamozzarellaa ja kevätsipulitomaattia

CX17ErD.jpg

itsetehtyä vaniljajäätelöä mansikoita ja valkosuklaata








aOxXsjN.jpg

naudan ulkofile ja lanttua

XGO1P7M.jpg

c3SecEC.jpg

yrtit parvekkeelta


1boKGnC.jpg


RPUCuID.jpg


7G0jDbf.jpg

hedelmäsalaattia ja jotain sitruunaminttua, myös parvekkeelta





A4Xjrd7.jpg

valkosipulilammaspyttipannua tsatsikilla






UqbEIrY.jpg

juustolautanen

OnGrQyO.jpg

vaniljamannapuuroa kirsikoilla aamiaiseksi


VSvqE39.jpg

juustolla kuorrutettu possun ulkofileepihveröinen



tRloPzG.jpg

tortillalätyn päälle ruskistettua broilerinjauhelihaa, 5 eri juustoa ja uuniin. jäähdytystä vähän, päälle rehuja ja avokadoa

RsXFi09.jpg

jättitaco valmis


LDldx0w.jpg
 
40TlFYp.jpg


3N82YvE.jpg


Schwarzwaldinkinkkuun käärittyjä aurajuustotaateleita nuo pallukat. Jumaleisson oli hyvää lihaa, onneksi ostin kolme pihviä niin saa lisää herkutella sitten illemmalla




XWDJckF.jpg

possua + bataattiperuna uunissa paahdettu, sekaan mustapippuria ja tuoretta persiljaa lopuksi + punapippurimajoneesi + juoma

3ZcIBtJ.jpg

kookoslättyjä tuoreananaksella ja sitruunamelissalla, tömpsyttelin vielä vähän kanealia

cQJzeTE.jpg

perään vielä terveyssuklaata, eli 200g Lidln bellarom tumma kermasuklaa, 50g manteleita + 50g hasselpähkinöitä paahdettuna + 100g rusinoita.




jPhf8Dx.jpg

itse tehty pitaleipä, korianteria (no ei ollu korianteria kun vaimo otti vieressä ollutta persiljaa), chilijauhetta, murskattua korianterinsiementä ja tuoremangoa

pmubIa6.jpg

10h uunissa 100asteessa hautunutta lapaa, mausteena vain suola + avokadoa

EJYovzs.jpg

roiskasin vielä ranskankermaa, ei kyl ois ollu pakko. Pakko tehdä uudestaan, koska korianterin kanssa tuo ois ollut taivaallista
 
stMTh6v.jpg

ei ollut tuoretta tiskillä niin tyydyin pakasteeseen

odzPOaX.jpg

mausteet

wDCkXlM.jpg

ainekset jauhelin sekaan, ei tarvetta korppujauhoille tai munasotkuille

PyDoZTg.jpg

jauheli oli kohmeista, lopuksi vaivasin käsin kunnolla ja jätin maustumaan

YvHypLz.jpg

vuohenjuustoa ja perunaa, en jaksanut esikeittää niin tökin ohutteiräisellä veitsellä ja mikrotin

CYifqVi.jpg

jauhelipullia

HM0HNP2.jpg

Ruskistin pyörykät ja lihasta irronneeseen rasvaan/mehuun heitin ruokalusikallisen vehnäjauhoja ja ruskistelin vähän, vettä sekaan sitten vähän maistoin ja heitin mausteita ja suolaa

pyörykät vieressä lämpimässä hautumassa


TWDsTJb.jpg

vuohenjuustopotaatit valmiit, 200 astetta, en katsonut aikaa


emiR32w.jpg

valmista settia, voi veljet oli hyvää khyl


YBrB8sl.jpg

kookoslättysiä mangolla ja hunajalla
 
PG9uZpi.jpg

pulledbiifiä, eli naudan entrecote oli pekoninpalasten ja mausteiden kanssa uunissa 12h 100asteessa. annoin jäähtyä ja ruskistin tulikuumalla pannulla. nam



u1kLjKp.jpg

väliilä vähän terveellisempää, kuvasta näkee mitä tuossa on




mR2wObv.jpg

perinneruokapäivä, eli nakkikastike muusilla.. Tosin makkara oli savuhovin aurajuusto, ja muusissa 1/3 kukkakaalta




74cfwN0.jpg


iZmSNo1.jpg

makaroonilaatikko, paitsi että seassa oli valkosipulia, meiramia, basilikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. elikkäs eräännainen moussaka jossa oli gluteenitonta makaronia .)

dbwvaFf.jpg

broilerin jauhelihaa, tomaattia, loput jämät tortillajuustodibistä ja makaronia. iisi, ok makunen





K9LtYqE.jpg

lähdin kauppaan ja huomasin ettei ollutkaan lompakkoa (korttikoteloa) mukana, mutta onneksi oli kolikkoinan 5euroa 20senttiä. Alle vitosella sain sapuskat josta söi kaksi normaalikokoista kevyen lounaan

gUqoU3Q.jpg

ei mikään nätti tullut, ja tajusin jälkikäteen että ois voinu tehdä keiton :) maustoin vielä korianterin siemenillä ja kuivatulla inkiväärillä ja chilillä



7Q3ZfT9.jpg

fileeratun lohen rippeet keittelin kasaan, sitten sekaan korianterin siemeniä ja inkivääriä. Lohi oli vähän huonosti fileerattu joten siitä irtosi aikas paljon lihaa tuohon soppaan





fNLnDDM.jpg

pikkubroileri ja mausteet. broileri oli 4,90 kilo eli ei paha.

KwWlwFg.jpg

maustoin myös sibalit ja tungin broilerin perseestä sisään (tai kurkusta). Laitoin foliopussiin (savupussi oli) ja uuniin

edit: niin joo ja siis viiltoja tein rintoihin ja reisiin ja maustetta hieroin niihin

TbOhEvH.jpg

liemi joka irtosi. Tuossa liemellä valilin broileria kun laitoin grillivastuksen alle ja rasvalla ruskistin perunat.

Zvv2wHa.jpg

rapsakka väri grillivastuksen alla

fE8UMpL.jpg

sipuli oli sopivan makean ja tulisuuden sekoitus, todella mehevää ja irronnut makua tuosta broikustakin ja kai tosta irtosi makua broikkuun

f6hFkZx.jpg
 
Jaf7BFN.jpg

piti tehdä rosmariinilla maustettuja bataattiraneja, mutta toisin kävi


1WMIyhn.jpg

kaapista etikkaa ja majon tekoon


FY2Qp74.jpg

1 kananmuna, 1 tl kumpaakiin etikkaa, rosmariinia silppuna ja kaapista löyty vielä viime syksynä kuivattua timjamia. Suolaa sekaan ja se oli herbamarea. ainiin 2dl rypsiöljyä.


Sa47m8G.jpg

sauvasekottimella 30sek ja se oli siinä. kaappiin maustumaan, ois pitäny tehdä jo eilen tai aamulla. no puolisentoista tuntia ehti maustua

JTQ1EB3.jpg

bataatti viddumainen pilkkoa normi keittiöveitsellä joten kaivoin kaapista paistiveitsen. näköjään väärinpäin, on Victorinox


SC9Eigl.jpg

vai tasapaksut valitaan, lopuista tehdään huomenna bataattikeittoa tai muusia tai jotain

ukzjBML.jpg

ulkofilesiivu läskillä.

JsHUP6i.jpg

herbamarea ja pippuria pintaan. Oli tossa pöydällä sen aikaa kun kaikkea muuta väsäsin, ehkä jonkun tunnin tai vähän päälle.

H9QjtZV.jpg

Ruskistin eka pannulla sen rasvan kanssa, eipä siitä juuri mitään irronnut kuin hyvä tuoksu, melko ohut oli rasva Uunissa oli 200 asteessa 25min ja käärin reiluun kerrokseen foliota ja käärin senkin vielä sanomalehteen


Aloin paistelee raneja ja jumppasin samalla kuminauhan kanssa. Meinasin tehdä valkosibalivoissa paistettuja tomaatteja mutta ajattelin että sekottaa liikaa makuja kun mustapippruia ja yrtit on jo hyvä yhdistelmä.
Lepäili liha jonkun oisko 20minsaa tuolla nyytissään



CFEdlT3.jpg

br82q0P.jpg

helvatin mureaa oli ja maukasta, otin foliosta liemen talteen ja lisäsin vähän suolaa. Toimi ihan jepa kastikkeena ton lihan kanssa. En viittinyt kerman kanssa sotkea kun on majoakin niin liemi riitti

jatkoa ulkofileelle

N2yb2CI.jpg

pala ulkofilettä sai levätä palasena yön yli. Leikkasin ohuiksi siivuiksi

GYL7alu.jpg

vaimo pyöräytti leipäset, suoraan uunista ja oli lämmintä


W0SQSXd.jpg

lämppäsin tuosta eilistä lientä vähän mikrossa ja kosteutin leipää


Bz2Hze8.jpg

laitoin lihaa ja lisää lientä


rhv5SHF.jpg

vähän rehuja ja kansipalan leivästä voitelin eilisellä majoneesilla

4oCxZ6U.jpg

oli aikas herkku, painoa oli 335grammaa




liha maustunut vielä paremmaksi yön yli ja majoneesikin selkeästi parempaa.
 
entrecote ja perunat

NwzJpe1.jpg


ePyDArW.jpg



U1oGb7z.jpg

suomalaisen luomukaritsan patalihaa, ei ollu kovin huippulaatusta hintaansa nähden, 29ekkeriä kilo ja ahvenanmaalta vielä kaiken lisäksi


nxRHon2.jpg

sibalit, elikkäs valko, shalotti ja puna

RAVQPwZ.jpg

lihoille ruskistus

yENA4KC.jpg

lihan jälkeen pannulla kuulotin sibalit, sitten kolme normi tomaattia kuutioksi ja pannulle. mausteina garam masala, korianterin siemen, mustapippuri, juustokumina, maustepippuri ja http://www2.santamariaworld.com/fi/kaikki-tuotteet/mausteet/chili-explosion/ , suolaksi herbamare, loraus vettä


lpUqjrx.jpg

oli uunissa pari tuntia, jonka jälkeen sekotin pari desiä partajogua ja silppusin korianteria, uunissa taas joku tunti oli sen jälkeen

rHqFC2d.jpg

chilipottuja

tGOwXzh.jpg

uunista ulos

geCfGf2.jpg
 
Voi veljet että on maukkaan näköistä evästä .. :drool:, tuli aivan hillitön nälkä.
 
no spämmätään lisää kun on sellanen kutina sormenpäissä

possun ulkofilettä
mt6TWOe.jpg


RVNP9AI.jpg

parmesaania raastettuna, ensin pienellä mutten jaksanut hinkata niin sitten isolla raudalla :) noh sormin murustelin pienemmäksi

kRCG7VL.jpg

sinappia pihvieheihin, sitten kierittelin juustossa, paistoin öljyssä


cysiho5.jpg

kukkakaaliperunamuusia ja kurkkua


unohtu tosta vehnäjauhoissa pyörittelyt, juusto tarttui ikävästi paistinlastaan :)




joku piiras tjs, tuli insipis ajattelin kokeilla

pePe0O8.jpg

maustamattomia koipia


cH6Bj2I.jpg

persiljaa ja höyrystetty ja kuvaksi puristeltu pinaatti silpuksi


5I9YHLy.jpg

150g fetaa, mustapippurirouhetta ja meiramia. Tarkotus oli laittaa rakuunaa, mutta ei ollutkaan kaapissa niinkuin muistelin


2oLsqnE.jpg

yksi kananmuna sekaan ja raastoin kourallisen juustoraastetta, punnitsin ja painoa sillä oli 30g


Zvw3S9R.jpg

koivet uunissa joku 175c en katsonut oikeastaan kelloa kauan oli, varmaan 1h - 1,5h


tUeHs2s.jpg

150g tuota kanaa raavin, loput söin välipalaksi. Sekoitin nuo tuohon fetamunakasvissotkuun ja ruokalusikallinen kananrasvaa mukaan. Maistoin ja heitin vielä sekaan suolaa pikkasen.


4hdRaGQ.jpg

puolikas valmistaikinasta pohjaksi


diGoM4i.jpg

tasasesti levittelin täytteen


tTv8p2W.jpg

puolet taikinasta kanneksi


26gPQhc.jpg

oli jonkun 30min 200asteessa alatasolla.


Tuli ihan jepamakusta, sopivan mehevää. Pohjakin rapsakka, ei vetinen. Rakuunaa olisin kyllä mielummin käyttänyt
 
Ex6ZbE4.jpg

600 lambia elikkäs paistia oli

9Eecihm.jpg

elikkäs vehnäjauhoissa kieriskelyä että tulee kastikkeeseen vähän paksuutta

G5dIrmg.jpg

pikkupullo vihniä

Yhtmnnf.jpg

rehut , ostin shalottia en tiedä miksi

5Pi5zEU.jpg

mausteet ja kuvasta unohtu tietenkin klassinen Herbamare

Vm17aYB.jpg

lihoille kunnon ruiskistus voissa

icJS6Kd.jpg

sibalit sekaan

zML2ykF.jpg

punkkua pannulle ja maut mukaan


lB8OgfI.jpg

koska en vieläkään oe huoltanut valurautapataa niin liha,liemet,mausteet, rehut ja loraus vettä paistopussiin ja paistopussi pataan


2B3UDvS.jpg

8h oli pussi padassa ja sata astetta oli uunissa. Naanleipätaikinalla tehty leipänen joka voideltu voilla ja loraus punkkua juomisiksi (ton verran jäi pikkupullosta käyttämättä kun halusin ruokajuomaa)






Ullan paakarin kauraleipä http://www.ullanpakari.fi/tuotteet/category/kaurasampyla-2/
VGl0E2I.jpg



dC7e4JQ.jpg

persiljaa


yVsvMKZ.jpg

aurinkokuivattu tomaatti


G4Rxw65.jpg

tomaatti silpuksi ja mustapippuria rouhasu


UPA98ma.jpg

vuohenjuustoa


5r0bmZ7.jpg

sopivasti

aeYpa9w.jpg

uuniin 250, oli joku 5-10minsaa
 
pulledporkburger, chilimajoneesi, coleslaw, maustekurkku


s6MJnXJ.jpg

kahdella keksillä

q6AX2nX.jpg

pekonilla ja yhdellä keksillä





wCpopay.jpg

tuhdimpi lihakeitto kurpitsalla

elikkäs karjaanpaistilihaa ja sipulia ruskistettu, sitten pataan veden kansssa muhimaan pariksi kolmeksi tunniksi. Mausteina maustepippuri, mustapippuri, laakerinlehti, lihaliemikuutio, rosmariinia, timjamia. Pataan isoiksi paloiksi kuorittua hokkaidokurpitsaa, tunnin haudutus viel.







cRMzSWh.jpg

vaaleaa leipää ruskistellaan voissa


YWYTZA4.jpg

itetehtyä majoneesia, jossa valkosipulia, rosmariinia timjamia ja herbamarea, etikkana valkoviiniettikka

hXqr64f.jpg

hevosen suolaliha nimellä myytiin, ei ihan mitään tönkkösuolasta, ihan normi suola

hDqh575.jpg

minimaustekurkkuja ja lisää majoa

P3MbXxu.jpg

palvattua possua

eENqBeK.jpg

salaattia, punasipulia ja majoa

ZOwsXx6.jpg

puhvelimozzarellaa

wezWMiU.jpg

tomaattia ja mustapippuria

WkZgKjp.jpg

savulammasta ja majoneesia

JKv77rO.jpg

valmis, paino 422grammaa
 
9SBcf7K.jpg


Gq1Dl7B.jpg


3B7ZfHH.jpg

perunaa, punasipulia, vuohenjuustoa, kermaa, rosmariinia

RNnUyD1.jpg


4V0bRIE.jpg

höyrytin pinaattia ja nakkasin voita sekaan







eaRMHom.jpg

siikaa, nuudelia, mangokorianterisalsaa





yRtEB1p.jpg

ulTZ4gC.jpg

naudan ulkofilee, joku 200g + bataattia timjamilla + fetaa rehuja,
nyt ei ihan kypsyys osunut kohdalle



GREfxk8.jpg

~200g savusiikaa, muutama paistettu pottu tillissä ja kevätsipulissa, sekä rehuja,
ok ei vaadi paljon kokkailua, mutta hyvää oli


N62V8cQ.jpg

kanatäysjyvätortillaa, kanaa joku 100g fetaa joku 50g . tomaatit tuolla alla piilossa








6gzkTAe.jpg

naudan ulkofileen marinointia, eli rosmariinia ja timjamia, herbamarea, laitoin puoleksi päiväksi jääkaappiin

QEwlkYY.jpg

ruskistus, uuniin 15minsaa 200c, lisää rosmariinia ja timjamia, folioon 20min ja sitten jääkaappiin yön yliksi

d1qxUhv.jpg


YGGgPma.jpg

siivuiksi ja vielä ripaus herbamarea

SMhrleU.jpg

ite tehtyjä kaurasämpylöitä, lämpimiä viel totta kai, voita ja cosmopolitansalaattia

fULuQiu.jpg

lihaa

H0m0qdB.jpg

lisää lihaa


MVoknsC.jpg

joku 150-200g lihaa tuol ja naamariin, näyttää raaemmalta mitä oli, koitin laittaa lähikuvaa että näkee ton lihan rakenteen.
oli mureaa, mureni käsiin kun revin käsin noita siivuja mahtumaan
 
kyyhkyä punapippurikermakastikkeessa ja persiljalla maustettua riisiä + parsakaalta
hXDbIet.jpg






RpZrL9q.jpg

valkosipuli-yrttimarinoitu lampaan ulkofile + soosiainekset

IKp4Bat.jpg

kuutioksi tai suikaleiksi

bKELDfJ.jpg

vähän vehnäjauhoja ennen ruskistusta, että soosi paksunee

sGCJmPs.jpg

ruskistus + loraus vettä irrottamaan pannusta maut

7hZYJUb.jpg

punasipuli ja mustapippurirouhetta sopivasti eli suht reilusti, suolana herbamare tietty hei

EWIMeHw.jpg

tomaattimurska


unohtu juustokumina, joten sitä hain kaupasta ja lisäsin pari teelusikallista jossain välissä. soosi oli 115asteessa jonkun 8-9 tuntia



mgQ4zMh.jpg

naanleipää, rehuja ja valkosipuliton tsatsiki, koristeena persiljaa. Syödessä tajusin että olisi soosin sekaan sopinut korianterisilppu, ensi kerralla sitten





aZPDA3i.jpg

raitabassi + mangosalsa (mango, lime, chili, punasipuli ja sitruunamelissa joka muuten natsas todella hyvin kalan kanssa)

iSjhvHy.jpg

porsaan ribsit + kasviksia + rosmariinivoissa paistetut varhaisperunat, juomana paras cola mitä on

wxpncXU.jpg

kylmäsavustettu kassler joka siis kypsäksi paistettu parilassa, yrttituorejuustopekoniherkkusieniä, lanttu-bataattiranskalaisia timjami, rosmariini ja persiljasilpulla maustettuna

tCkxGMG.jpg

possun ulkofile aurajuustolla, pottuja, jotain melonia, herkkusienipunasipuli lisukkeena
 
Erityisesti Jeppen pulledporkburger on erittäin herkullista katsottavaa.
 
Jepen kokkailuille isoa peukkua:tup::tup: Oikeasti hyvän näköistä ja mukavan simppeliä ruokaa. :p
 
otetaans tuolta vanhalta huonommalta foorumilta kuvat tänne talteen



saksanhirvipasteijoita

saksanhirveä (oli kärsityslihaa, mutta jäisenä rutistelin niin oli oikeastaan jauhelihana, ruskistus voissa)
jasminriisiä
ranskankermaa
mustapippuria
herbamarea
kevätsipulia
timjamia
valkosipulia
lehtitaikinaa
jcwXBIn.jpg

tarkkaan en mitannut, n 2/3 saksanhirveä 1/3 riisiä + silmämääräsesti meni kaikkea

XycUD8q.jpg

kaulin vähän ohuemmaksi sitten täytettä

tZb1bkA.jpg

munaa ja reikiä

imHkxVQ.jpg

185tjs asteessa kunnes väriä, jäähdytys ja namnam




jäi taikinalevyjä joten piti niille keksiä jotain:

DlziDV1.jpg

pohjalla aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuusto, basilika, kirsikkatomaatti, feta, emmentalraaste, mustapippuri

0A3EI15.jpg

pohjalla aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuusto, palvikinkku, aurajuusto, ananas, emmental, mustapippuri



muistin että saattaa jäädä pehmosiksi pohjat, joten pelti uuniin 250astetta, sitten vetäsin tuon leivinpaperillisen kokkauksia kuumalle pellille ja uuniin takas, laskin lämmöt 200c ja otin ulos kun näytti hyvältä
C6Nsf89.jpg

vJYuumH.jpg


tuli meinaa hyviä
7.gif





Hanhenkoipia ja risottoa

cbcar22.jpg

Rosmariini pakkasesta, siksi niin tummaa

6FvMgMT.jpg

otin siivun rasvaa ja ajattelin siinä ruskistaa

KsNaoHr.jpg

ruskistusta

U1QUMtw.jpg

rasvaahan sitten lopulta irtosi sellanen 1.5-2desiä :)

u4H0qIN.jpg

sitruunansiivuja, ekan kuvan mausteet ja pussiin vettä loraus, uuniin joku 5-6tuntia oli sadassa asteessa

rMrYqjO.jpg

Rusktin vielä grillivastuksen alla. Liemen otin talteen, kuorin vähän rasvaa pois, ja liemeä laitoin tuohon risottoon. Risellan risottoriisi on aikas pasketta
 
torstaina ja perjantaina pihviä, elikkäs kilon verran naudan ulkofilettä

PLy1j4k.jpg


kahteen osaan, ekaksi pippuri + herbamare
HkDxTvB.jpg


Liha oli pöydällä jonkun tunnin, kunnes ruskistin pannulla ja löin 200 asteiseen uuniin, oli 15minsaa
0xQP4jQ.jpg


lihan käärin folioon ja vielä sanomalehteen, oli 20minsaa lepäämässä
YSI1GSZ.jpg

kermasta ja lihasta irronneesta mehusta pikanen kastike, perunat ja vihersalaatti


tokana rosmariini + herbamare, rosmariinia hieroin sormien välkissä että meni rikki, sitten sitä oli eessä, takana, sivuilla, elikkäs kaikkialla
pussiin laitoin ja jääkaappiin, hieroin aina silloin tällöin. Oli jonkun vuorokauden eli se syötiin vasta perjantaina
WBXoagp.jpg


rosmariiniversioista putsasin rosmariinit pois ennen ruskistusta, mutta laitoin vielä maustamaan lihaan kun käärin folioon
3coQF9b.jpg

Tuo rosmariiniversio oli todella paljon parempaa, lisäksi annoin olla uunissa 2 minsaa vähemmän kuin tuo pippuri, tuli sopivampaa.
yrttituorejuustolla täytettyä ja pekoniin käärittyä herkkusientä + vihersalaattia. Tarkoitus oli vielä punapippuria tuon rosmariinin lisäksi laittaa, mutta unohdin ostaa.




cUQrvMm.jpg

poronkielieä
3GqKWMD.jpg

keitellään vedessä miedolla teholla joku pari tuntia, maustepippuri, laakerinlehti, mustapippurirouhe ja tietysti herbamare
nahat lähtee helposti irti kun liha on vielä kuumaa
Wl9sAYu.jpg

siivutetaan kielet, kääritään pekonit minuutin höyryssä kypsyneiden parsojen kanssa
ovsX4e5.jpg

voissa paisto, ruskistusta pintaan
QYYjIWE.jpg

pekonit tirisee
nFp8oO4.jpg

piparjuurimajoneesia, itse tehty +rehut, kirsikkatomaatit nopeasti paistoin pekonirasvassa
X51AZ3Q.jpg

ruokajuomana lambikkia, sopi mainiosta tuon jonkin verran rasvasien sapuskan kanssa.





GbmQahM.jpg

Jumalaton ison miehen nyrkin kokoinen rosamundapottu, puukolla reikiä, mikroon, maksimiteholla oli 15min.
Samaan aikaan lampaanjauhelilha, kirsikkatomaatit, valkosipuli ja punasipuli paisteltaan pannulla, kaadetaan potun päälle. Soosina jogurttiminttusoosi, huom koriste :)
Nopea ruoka, tekoon menee joku 15minsaa
 
QwDKPL5.jpg

Ruisleipä, kylmäsavulohi, keitetty kananmuna, vuonankaali. Lidilistä kaikki, tuo paistopisteen ruisleipä on herkkua.

TiPKRq1.jpg

hevosenjauhelihapekoniruishamppari, kypsytetty potut mikrossa, ruskistettu pekoninrasvassa.

rE0Lj1v.jpg

täysjyväpaahtoleipä ruskistettu pekoninrasvassa, 2 paistettua munaa, pekonia, suolakurkkua, vuonankaalta, kevyt sipaus hampparikastiketta ja ketsuppia

RSu2pMd.jpg

Possun ulkofilettä, pekoniin käärittyä parsaa, rehuja. Valkosipulimajo itse, juoma cherrycola



kS3HHA8.jpg

TyJeRC7.jpg

bratwurstlihis


GH0tlz7.jpg

tb30P30.jpg

MY7OCSa.jpg

o5S0Pzm.jpg


VmI33kL.jpg

wUAivZm.jpg

hevosjauhelihahamppari, maturecheddar, itsetehty chipotlemajoneesi + muut värkit, ehkä olen postannut, en haulla nyt löytänyt heti.

KLpWgiy.jpg

normihamppari








mangosalsakatkarapuleipää juustokinkkumelonirullien kera
K4mvVmZ.jpg


N1Fzplv.jpg


salsa valmistettiin edellisenä iltana, katkaravut suli yön ajan erillään puolikkaan limen mehussa.
W4fFyit.jpg


ekV7CH7.jpg


QwWYqGh.jpg

voita tietysti. molemmin puolin ruskistus
bemYyBH.jpg


a7S9vQM.jpg
 
lättyjä vaahterasiirapilla ja pensasmustikoilla
bsY64aQ.jpg



pulledkaritsaa omatekemällä pitaleivällä ja tsatskilla jne
2pAVAun.jpg

ainekset
uOygDCT.jpg

mustapippurirouhetta reilusti + herbamare
1sa2fHc.jpg

pata pitäisi huoltaa, siksi paistopussissa, ~9h taisi olla 100 asteessa
OYxE7nL.jpg

kalamataoliiveja, rehuja, fetaa (ehtaa) ja tsatsiki (maustamaton jogurtti, minttu, lime, ripaus suolaa, valkosipuli, raastettu kurkku, oliiviöljy)
SW5nSwl.jpg

oliiviöljyä roiskaus http://www.haugen-gruppen.fi/tuotte...tia-crete-ekstra-neitsytoliivioljy-500ml.aspx , ihan ok makusta
YKYZbHx.jpg

valmis




avNJOAI.jpg

ankankoipia, rosmariini, laakerinlehti, maustepippuri, herbamare, loraus vettä

D3S2rhp.jpg

pussiin solmu, ei täysin tiukkaan, silleen että vähän höyry pääsee ettei pussi poksahda. 100asteen uuni, taisi olla joku 5h

3GQ8GO9.jpg

bataatti, selleri, lanttu, herbamarea, mustapippuria, öljyä ja uuniin 225c ja ulos kun väriä, välillä kääntelin

mq4Zhgj.jpg

Kun juurekset uunissa, keitelin soosin kasaan, eli koivista irronneet maut ja punaviini keitellään. Punkkua heitin aina lisää kun tuntu että tarvii, eli maun mukaan. Ihan kaikkea rasvaa ankasta en kastikkeeseen lorotellut.
Koitin saada grillivastuksen alla väriä, ei tullut kunnolla, enkä enää jaksanut säätää. Pakkasessa odottaa hanhenkoivet, ne ajattelin ensin pannulla ruskistaa, vasta sitten haudutus ja lopuksi "grillivastustus"

nZFImhj.jpg

muree pehmeää lihaa oli
Z5nePwH.jpg
 
Pääsi vähän ylikypsymään, pelailin niin unohdin uuniin :) , onneksi keskeltä oli mehevää. Olipas epämiellyttävän makuista tuo harmaaksi kypsynyt :( , en olisi uskonut. Soosi pelasti tuon harmaan lihan.

rvxleDp.jpg

Karitsan paahtopaistia, pinaattiknokkeja, punaviinisoosia jossa ruskistusmehut ja uunissa lihasta irronneet liemet, punaviini, mustapippuri, timajmi, herbamare.
http://www.alko.fi/tuotteet/401557/ punkkuna tuo, on ihan kelpo juomaa.
gnocchit http://www.k-ruoka.fi/reseptit/pinaattignocchit-ja-sinihomejuustokastike/ , puolikkaalla annostuksella



TKpEsar.jpg

lihatiskillä nimikkeellä lampaan etuosat, eli jotain lapaa ja koivenpätkä taisi olla. Noh palat paistipussiin, sekaan paseerattua tomaattia, punasipulia paloina, valkosipulia siivuina, mustapippuria ja herbamarea. Uunissa oli työpäivän verran 100asteessa. Luut tippui nätisti irti, lihaa vähän käsin pienemmäksi, läskit yms pois, liemi toimi kastikkeena. Rosmariinipottuja rosamundasta. Persiljaa oli jäänyt edellisen päivän jauhelihapihveistä.






vREu3GV.jpg

pikasafkaa, elikkäs broilerjauheliha, kookosjauho, kananmuna, korianteri, chilitahna, paistellaan pikkupihveinä + pikanuudeli ja chiliä




lPcwYmC.jpg

joku raitabassi tjs, mangosalsa (mango, chili, punasipuli, korianteri, lime) jälkkäriksi sitten 3 subin cookieta



hätänen treeninjälkeinen safka
i67vtcA.jpg

200g broilerjauheliha, basilikaa, mustapippuria suolaa


hernari:
ZEWzD4y.jpg

qT17qG7.jpg

1GixJui.jpg

herneitä liottelin yön, pakkasesta joulukinkunliemi, sipulia oli myös mukana



lihanmutusta


kg8L76k.jpg

700g naudan ulkofilettä


mfikxzS.jpg

suolaa ja pippuria


NDcPLi7.jpg

pannulla paistoa muutama minuutti per kylki

dye12D8.jpg

uunissa 225 joku 15minsaa, olisi muutaman minuutin ehkä voinut olla enempi, mutta siinä ja siinä :smoke:






Lammasta taas

CjBFDPd.jpg

Esivalmistelin lampaan edellisenä päivänä. Lampaan ulkofilettä paloiksi, valkosipulia, minttua, timjamia ja oliiviöljyä, metallikulhossa jota vähän aina ravistelin sillointällöin. Koitin putsailla rehuja pois ennen paistoa.

sLX2Jik.jpg

hokkaidokurpitsaa paahdoin uunissa


eiuQW8V.jpg

Kuoret ja siement pois, sekaan voita, mustapippuria ja herbamarea. Lopuksi vielä silputtua timjamia.

GG1XDW9.jpg

Pikaruskistus pannulla.

4Rrck7n.jpg

Sanoin vaimolle että voitaikinaa, toi lehtitaikinaa (en lyönyt) Vähän palaneen näkönen tuo kaiketi valaistuksesta johtuu.

3Oora2L.jpg

Elikkäs lampaasta nyytti, ylimääräset taikinat mäkeen. Uuniin kirsikkatomaattien kanssa


ISUFzdq.jpg


knWH81t.jpg

Kypsyys.




Elikkäs virheet: Olisi pitänyt olla voitaikinaa, mahdollisimman ohutta. Lihat olisi pitänyt jäähdyttää (nyt melkein suoraan paistinpannulta taikinan sisään). Taikinan kypsyminen vaati liikaa aikaa, jos olisi ollut kiertoilma olisi ollut nopeampaa. Nyt joutu nostamaan uunin lämpötilan 275 että sai taikinaan väriä, ilman että lihat sisällä ylikypsyisivät. Taikina jäi raanpuoleiseksi. Ekaa kertaa tein, tekemällä oppii. Ps syökää ihmeessä tuota kurpitsaa, mielettömän hyvää.
 
8nTXF11.jpg

naudan piffiä, rosmariinilanttu/-bataatti, oisko ollu sinappikaali ja kurkku


HU6bMvA.jpg

lampaan ulkofile, vuohenjuustopunasipuliperunat, takana näkyy tomaattia ja minttuvalkosipuliranskankermasoosia.


Lampaan ulkofile, uunissa paahdettu hokkaidokurpitsaa (oliiviöljy, mustapippuri, herbamare) timjamivalkosipuliranskankermaa

jYqG08S.jpg


gsfSe21.jpg


Ao55RoH.jpg

keskellä oli vähämmän kypsää.



voikkoleipää voicroisantista:

dPTaLo1.jpg



LcsZqXz.jpg

öljyisiä aurinkokuivattuja tomaatteja

l2UqR2U.jpg

kevätsipulia

Ttgcj3j.jpg

basilikaa

chpEkHO.jpg

valkosipulimarinoitua lammasta

1lcJ4lN.jpg

ranskankermaa jossa mustapippuria ja oreganoa

2ymYmBW.jpg

mozzarellaa

eWNfIKj.jpg

lisää ranskankermaa

V54CHbX.jpg

kalamata oliiveja

SsRmEJg.jpg

cosmopolitan salaattia





kRaXXIm.jpg

oliiviöljyä

36ShqKi.jpg

tomaattia

O8G8kB0.jpg

valmis :smoke:
 
lohta kookoksella, maustetahnalla ja sitruunamelissalla. Ei ihan onnistunut, mutta tuli syötyä:

qgBHHGL.jpg







ZqNzS9g.jpg


vukkFpV.jpg


FL0Mfwn.jpg


qu1yPBM.jpg


jlTbknE.jpg


28Cug2H.jpg





Uusi-Seelantilaista karitsan sisäfilettä (ei pakaste) oli aivan naurettavaan hintaan, 14.90€/kg, pari päivää oli päiväystä jäljellä.

9sMwLzf.jpg

pikasesti poistin kalvot ja jätin lämpiämään


5RUVy0p.jpg

ruottalaisia pottuja

Paisteli fileet valurautapannulla voi/oliiviöljy seoksessa ruskeiksi, heitin foliolle, maustoin herbamarella ja mustapippurirouheella ja puristin 3 valkosipulin kynttä sekaan. Tiukka paketti, monta kerrosta foliota ja patakintaan sisälle muhimaan. Sitten aloin paistamaan lohkottuja ja esikeitettyjä pottuja pannulle jääneessä rasvassa ja pilkoin kurkkua ja retiisiä. Maustamattomaan jogurttiin oli vaimo sekoittanut minttua, sitruunaa ja oliiviöljyä aikaisemmin.


1rgdO2O.jpg


90p9FVg.jpg


HfgBIGY.jpg


Aivan järkyttävän mureaa oli. Karitsa sinällään oli pettymys, koska maku oli niin mieto verrattuna esim lampaan paistiin. Ei pahaa siis missään nimessä, mutten maksaisi ~35€kg mitä taitaa pakasteena hinta olla.

Juomana viinin sijaan Lempi Puolukka | hartwall.fi





rKb32vZ.jpg

ankankoipi joka makasi uunissa rosmariinin päällä, ankanrasvassa paistettuja pottuja, punasipulia ja rosmariinia. Kastike tehty ankasta irronneesta nesteestä.







xkv1tKa.jpg

roquefort papillon

nGJ6Vd8.jpg

entrecote



BkWgIVy.jpg

Pihvin kun olin paistanut, käärin sen folioon ja paistoin rasvassa pekonit ja sitten lopuksi nakkasin babyporkkanatkin sekaan.

oQHyew3.jpg

kastiketta en viitsinyt tehdä

XZ8Nzjl.jpg


qxDn2Ik.jpg


ruokajuomaksi:

6rswLzR.jpg

On hyvä, mutta hintalaatusuhde ei ihan täydellisesti kohtaa, alle 20€ viinejä olen juonut jotka parempia. Ei toki pahaa, joku pikkujuttu tästä vaan puuttuu
 
Tein lammaspiirakkaa, elikkäs voitaikinan sisälle ruskistettu lampaanpaistijauheliha, basmatiriisi, lampaanrasvassa kuullotettua puna- ja valkosipulia, ranskankermaa, mustapippuria, herbamarea ja tietysti yrttejä:

q2yUMkS.jpg

minttu - timjami - oregano


Riisin keitin valmiiksi jo päivälle, basmatiriisiä keitin lihaliemessä. Sekoitin oreganon rankankermaan, ja roiskasin sinne pikkusen valosipuliakin

vWwq22R.jpg



0a7Sn5j.jpg


Ei ollutkaan kananmunia kuten muistelin, joten uunista oton jälkeen voitelin sulalla voilla tuon lätyskän. Säästin ranskankermaoreganovalkosipuli soosia tuohon päälle, ajattelin että sopisi ja sopihan se. Lisukkeen merisuolalla maustetussa vedessä keitettyä punajuurta, vuonankaalia ja vuohenjuustoa. Rukola olisi sopinut hieman äkäsyyttä antamaan.




Kanakeittoa

TE2mGmm.jpg

kanankoipea
kookosmaitoa
Spice Up! Panang currytahna 100 g reippaahkosti
porkkanaa
punasipulia
korianteria

Ostin 2kpl grillattuja kanankoipia kun teki kanakeittoa mieli. Revin lihat luista ja keittelin jonkin aikaa luineen nahkoineen tilkassa vettä. Lopuksi kaivoin luut ja nahkat pois ja heitin sekaan silputut sipulit, porkkanat ja maustetahnaa. Kun oli melkolailla pehmeitä porkkanat, nakkasin sekaan kookosmaidon. Kun kiehahti, niin lopuksi nakkasin reilun tukon korianteria. Simppeli ja sairaan hyvä kanakeitto, nenä aukesi ja teki hyvää muutenkin :think:



itämaista piti keksiä, koska halusin maistaa Kung Fu Girliä

eXTN3Ms.jpg

ainekset

Jf9gvRL.jpg

lisäsin vielä vähän tuota panang-tahnaa ja jonkin verran korppujauhoja


lG2nwXi.jpg

soosiin ainakset -valkkari, se on kuvassa vaan koristeena

S8NUIjg.jpg

Elikkäs friteerasin öljyssä nuo pallukat. Lämmitin tuon kookosmaidon, raastoin inkivääriä ja lorautin limeä ja tuota kuivattua chiliä. Tuoretta chiliä ei ollut S-marketissa. Paistoin nuo porkkanasiivut ja pinaatit nopeasti. Enpäs olisi uskonut miten paljon kutistuu pinaatti. Lautasen pohjalle kastike, siihen päälle kasvikset ja pyörykät. Mausteeksi vielä vähän korianteria ja limen kuorta.


Ihan ok tuli, tuo kookosmaito oli melkosen makeaa. Enenmpi olisi voinut vielä laittaa tuota tahnaa, vaikka pirun äkästä oli suoraan purkista, olisi voinut lisätä vaikka tuplat. Suolan unohdin pyörykkätaikinasta kokonaan. Kookosmaito vähempimakea olisi parempi. Noh, ekan kerran tein, tekemällä oppii :think:


edit: kungfugirl on enempi makeaa kuin puolimakeaa, toisin kuin alko mainostaa. Hyvä valkkari, muttei tosin ruoan kanssa ehkä kuitenkaan, ihan vaan illanistujaisissa tai kesällä jonkun reippaasti grillatun kalan/katkaravun kanssa jossa sitruunaa







maksoi 8.90€ ei kyllä paha, oli kyllä ihan sopivan kokoinen kahdelle.

jhxjUvf.jpg


Rumasti oli nahat revenny ja keskellä rintaa oli haulinreikä, mutta menkööt. muut ainekset kuvassa

Bq8eFK7.jpg

piti tehdä tämän ohjeen mukaan Fasaania ja omenakastiketta - Viini-lehti , mutta tuli muita askareita niin ajattelin että laitan vaan pataan mietoon lämpöön. Ilta vähän venähti, oli 3 tuntia 115asteessa. Pataan laitoin kahvikupillisen vettä ja kansi päälle. Lisukkeeksi tein suppilovahveroparmesaanirisottoa. Sinne myös timjamia. Melkosen kuivaa oli tuo rintapala, mutta mehevä risotto tasotti sopivasti.

Oli ihan ookoo, lihat melkein tippui luista. Parempi olisi ollut jos ne kypsät lihat olisi irrottanut ja tehnyt jonkun kastikkeen niistä. Mausta en osaa sanoa, ei ihan sorsaa, ei kyllä ankkaakaan, ei kyllä kalkkunaakaan. Tuskin ostan uudestaan, ankka oli parempaa. Tarkoitushan nyt oli vaan maistella erilaista lihaa :think:

edit: niiin joo lopuksi paahdoin grillivastuksen alla tuon pinnan rapsakkaaksi


Fasaanista jäi vielä syötävää, joten aamulenkin jälkeen tein nuudelikeittoa, jossa chiliä ja valkosipulia herneiden kanssa makua antamaan:

3kzpr0r.jpg


Miedolla lämmöllä kun fasaanin palat kiehuivat tunteroisen, oli pehmeää ja maukasta.
 
Nyt alkaa olla jo sellainen kulinaarinen keskitys,että etulinjan Jermukin on hiljaa :hungry:
 
AifCM1H.jpg


Perjantain kunniaksi vähän tavallista reilummin voita leivälle :eat:

Siis ruisleipää vedellä? Näkkäri on taivaallista oivariinin kanssa. Ruisleipää kuuluu ehdottomasti nauttia mustan kahvin kanssa. Marketeissa on myös erittäin maukkaita näkkäreitä. oivariinin kanssa sekin ja kahvikuppi rinnalle!
 
Koska ketjun nimi on kokkauskuvia eikä kuvia valmiista tuotoksista, postaan tänne kuvia kokkauksesta. Ruokalaji on syyspataa leivinuunissa. Ainekset on enimmäkseen omalla takapihalla kasvatettu.

Karjalanpaistilihat pyöritellään jauhossa ja heitetään kasarin pohjalle kaverina nyrkillinen voita
IMG_0129.JPG

IMG_0131.JPG

Lasi punkkua kokille, silputaan pari sipulia ja paketti herkkusieniä, heitetään pannulle sekaan. Kaveriksi vielä ruusukaalia.
IMG_0132.JPG

IMG_0139.JPG

Sekaan vielä punkkua ja kansi päälle
IMG_0140.JPG

Saviruukun pohjalle perunaa, porkkanaa ja sipulia, päälle hillopurkillinen itse keitettyä tomaattikastiketta
IMG_0144.JPG

Kasarissa muhineet lihat saviruukkuun ja huljun muljun, lisäksi kokonainen valkosipuli kuorittuna ja kynnet kämmenellä murskattuna, sekä muutama chili.
IMG_0147.JPG

IMG_0148.JPG

Leivinuunin tilanne on vielä toistaiseksi tämä, eli pata saa muhia lämpimällä levyllä vielä hetken aikaa, kokki saa siis siemailla viiniä ja selata räbää :kippis:
IMG_0150.JPG
 
viimeset vanhat kuvat, sit aletaan kokkaileen uusia


Pääsiäislammasta erilaiseen tapaan:

CRubpdp.jpg


Toissa aamuna otin lampaanpaistin (1,8kg) sulamaan, oli vielä ihan kohmelossa tänä aamuna kun heräsin klo 6 aikaan. Otin kalvot ja pahimmat läskit pois ja leikkasin 4 osaan ja löin pataan ja padan jääkaappiin. Läksin töihin ja soitin vaimolle siinä 9 jälkeen että "Lyöhän akka uuni 200asteeseen, laita pataan 2 sipulia 4 osaan, kaksi porkkanaa paloina, lihaliemikuutio, possunläskiä (koska pidän sen mausta enemmän kuin lampaan) 3valkosipulinkynttä 2 osaan laitettuna ja maustepippuria. Niin ja 5dl vettä ja laita pata uuniin, anna olla 30minsaa naksauksen jälkeen ja laske lämpö 175 asteeseen" Vaimo totteli niinkuin hyvin koulutet vaimot tekee. Sanoin myös että tee naanleipää, ohjeet löydät jostain netistä. Ohjeistin myös, että laittaa maustamattomaan jogurttiin (osti partajogua) valkosipulia ja puoli ruukkua korianteria. Noh kotiin tullessa siinä 15.00 aikaan otin padan pois uunista ja otin kauhalla 2palaa lihaa toiseen astiaan ja revin haarukalla pulledpork tyyliin. Oli niin mureaa lihaa ettei voinut ottaa padasta haarukalla kun meni osiin. Annokseen vielä vuonankaalia niin avot. Naanleivät oli ton lautasen halkasijan pituisia, on vaan suurin osa piilossa.

niin söis tyyliin että toisessa kädessä naan-leipä ja toisessa haarukka






85D8orX.jpg


Paksuhko naudan ulkofilepihvi jota käristetty tulikuumalla pannulla, chililanttua, paistettua punasipulia ja herkkusieniä, kruunattu pippurikermakastikkeella. Ei rehuja tällä kertaa. Oli melko rosee, ei tosin haitannut, oli niin hyvää lihaa, taisi olla jopa suomalaista ja 12,90€/kg tjs, mutta piti ostaa vähintään 1kg. Paiston jälkeen käärin folioon ja folion tungin uunikintaaseen noin 15min lepäämään.








pOYWdrN.jpg


1,5kg lampaan luutonta paistia. Oli halal teurastettua, mutta minkäs teet kun huomasin vasta kotona. Melko umpijääässä oli tänä aamuna, leikkasin läskit ja kalvoa pois, syötin ne koirille ja laitoin puhdistetun lihan pataan. Pataan laitoin myös 2 isoa punasipulia lohkoina, reippaasti maustepippuria, 3 laakerinlehteä ja poljin klo 7.05 Valintataloon t-paita päällä hakemaan valkosipulia koska kaapissa olleet v-sipulit oli niin nahistuneita etten viitsinyt käyttää. No sitten kun tulin kylmissäni kotiin valkosipuleiden kanssa laitoin 6 isoa kynttä pilkottuna sekaan. Vaimoa läppäsin perseelle (nukkui lämpimässä sängyssä) ja sanoin että lähden nyt töihin, kiehauta pikkukattilassa 3 desiä vettä ja lihaliemikuutio niin että kuutio sulaa, kaada se liemi pataan ja laita sitten pata 125asteiseen uuniin kun lähdet töihin. No sehän teki niin kuin oli ohjeistettu ja kun tulimme töitten jälkeen (8h muijalla, 10h minulla) kotiin, otin padan uunista ja nostin lämpötilan 250asteeseen ja aloin tekemään perunoita:


  • rosamundalohkoja
  • kun melkein kypsiä niin tuoretta timjamia reilusti, herbamarea ja takaisin uuniin

kun perunat oli uunissa aloin tekemään tsatsikia ja salaattia

tsatsiki:

  • lidin uutta turkkilaista jogurttia pöntössä
  • minttupuska
  • pätkä kurkkua raastinraudalla (pienimmällä terällä) ja mehut puristin raasteesta koirien ruokaan
  • loraus oliiviöljyä
  • loraus sitruunamehua
  • en laittanut valkosipulia koska lihassa oli jo valkosipulia ja en halunnut peittää mintun ja perunoissa olevaa timjamin aromeita

salaattiin laitoin:

  • cosmopolitan (salaatti)
  • tomaatti
  • punasipuli
  • feta
  • tummia rypäleitä

Sitten aloin repimään lihaa, otin noin puolet lihasta Ikean semmoiseen metallikulhoon josta on kuvaa täällä edellisessä postauksessa, revin lihaa ja maistoin. Sanomattakin siis selvää että oli mureaa (ja hyvää). Tarvitsi suolaa ja pippuria, joten laitoin Herbamarea ja mustapippurirouhetta ja sekoitin ja maistoin ja hyvää oli. Laitoin folion kulhon päälle ja jätin lepäämään siksi aikaa kun aloin kasaamaan muita aineksia lautaselle.


Jotain hippien luomukalamataoliiveja ja timjamia vielä koristeeksi ja namanam nam, viiniksi uusi tuttavuus: Torres Gran Sangre de Toro 2009 / Alko .Alkosta löytyy myös 2011 mallia joka on 9,90€ tjs, mutta otin tuota ja onpas muuten hyvää, mainiota ruoan kanssa ja on ihan keplo juomaa näin jälkiruokanakin










kurpitsakeittoa tjs


a53hXuK.jpg

pääainekset uuniin, oli kait joku 30-50minsaa 175 asteessa. Olin lenkillä koirien kanssa sen aikiaa enkä katsonut kelloa tarkkaan



Ei0iZWO.jpg


pYJKv6c.jpg


Piti suihkia viime viikonlopulta jäänyttä yrttiöljyä ennen uuniin laittoa mutta jäi kiireessä/väsymyksessä


Ng2tASz.jpg

Uunista kun otettu ulos, desi pari vettä kattilaan ja rehuista ylimääräset kuoret pois ja soseeksi, lihaliemikuutio, purkki kermaa, chiliä ja persiljaa
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 663
Viestejä
4 543 058
Jäsenet
74 829
Uusin jäsen
Pcbuild

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom