Tein lammaspiirakkaa, elikkäs voitaikinan sisälle ruskistettu lampaanpaistijauheliha, basmatiriisi, lampaanrasvassa kuullotettua puna- ja valkosipulia, ranskankermaa, mustapippuria, herbamarea ja tietysti yrttejä:
minttu - timjami - oregano
Riisin keitin valmiiksi jo päivälle, basmatiriisiä keitin lihaliemessä. Sekoitin oreganon rankankermaan, ja roiskasin sinne pikkusen valosipuliakin
Ei ollutkaan kananmunia kuten muistelin, joten uunista oton jälkeen voitelin sulalla voilla tuon lätyskän. Säästin ranskankermaoreganovalkosipuli soosia tuohon päälle, ajattelin että sopisi ja sopihan se. Lisukkeen merisuolalla maustetussa vedessä keitettyä punajuurta, vuonankaalia ja vuohenjuustoa. Rukola olisi sopinut hieman äkäsyyttä antamaan.
Kanakeittoa
kanankoipea
kookosmaitoa
Spice Up! Panang currytahna 100 g reippaahkosti
porkkanaa
punasipulia
korianteria
Ostin 2kpl grillattuja kanankoipia kun teki kanakeittoa mieli. Revin lihat luista ja keittelin jonkin aikaa luineen nahkoineen tilkassa vettä. Lopuksi kaivoin luut ja nahkat pois ja heitin sekaan silputut sipulit, porkkanat ja maustetahnaa. Kun oli melkolailla pehmeitä porkkanat, nakkasin sekaan kookosmaidon. Kun kiehahti, niin lopuksi nakkasin reilun tukon korianteria. Simppeli ja sairaan hyvä kanakeitto, nenä aukesi ja teki hyvää muutenkin
itämaista piti keksiä, koska halusin maistaa Kung Fu Girliä
ainekset
lisäsin vielä vähän tuota panang-tahnaa ja jonkin verran korppujauhoja
soosiin ainakset -valkkari, se on kuvassa vaan koristeena
Elikkäs friteerasin öljyssä nuo pallukat. Lämmitin tuon kookosmaidon, raastoin inkivääriä ja lorautin limeä ja tuota kuivattua chiliä. Tuoretta chiliä ei ollut S-marketissa. Paistoin nuo porkkanasiivut ja pinaatit nopeasti. Enpäs olisi uskonut miten paljon kutistuu pinaatti. Lautasen pohjalle kastike, siihen päälle kasvikset ja pyörykät. Mausteeksi vielä vähän korianteria ja limen kuorta.
Ihan ok tuli, tuo kookosmaito oli melkosen makeaa. Enenmpi olisi voinut vielä laittaa tuota tahnaa, vaikka pirun äkästä oli suoraan purkista, olisi voinut lisätä vaikka tuplat. Suolan unohdin pyörykkätaikinasta kokonaan. Kookosmaito vähempimakea olisi parempi. Noh, ekan kerran tein, tekemällä oppii
edit: kungfugirl on enempi makeaa kuin puolimakeaa, toisin kuin alko mainostaa. Hyvä valkkari, muttei tosin ruoan kanssa ehkä kuitenkaan, ihan vaan illanistujaisissa tai kesällä jonkun reippaasti grillatun kalan/katkaravun kanssa jossa sitruunaa
maksoi 8.90€ ei kyllä paha, oli kyllä ihan sopivan kokoinen kahdelle.
Rumasti oli nahat revenny ja keskellä rintaa oli haulinreikä, mutta menkööt. muut ainekset kuvassa
piti tehdä tämän ohjeen mukaan
Fasaania ja omenakastiketta - Viini-lehti , mutta tuli muita askareita niin ajattelin että laitan vaan pataan mietoon lämpöön. Ilta vähän venähti, oli 3 tuntia 115asteessa. Pataan laitoin kahvikupillisen vettä ja kansi päälle. Lisukkeeksi tein suppilovahveroparmesaanirisottoa. Sinne myös timjamia. Melkosen kuivaa oli tuo rintapala, mutta mehevä risotto tasotti sopivasti.
Oli ihan ookoo, lihat melkein tippui luista. Parempi olisi ollut jos ne kypsät lihat olisi irrottanut ja tehnyt jonkun kastikkeen niistä. Mausta en osaa sanoa, ei ihan sorsaa, ei kyllä ankkaakaan, ei kyllä kalkkunaakaan. Tuskin ostan uudestaan, ankka oli parempaa. Tarkoitushan nyt oli vaan maistella erilaista lihaa
edit: niiin joo lopuksi paahdoin grillivastuksen alla tuon pinnan rapsakkaaksi
Fasaanista jäi vielä syötävää, joten aamulenkin jälkeen tein nuudelikeittoa, jossa chiliä ja valkosipulia herneiden kanssa makua antamaan:
Miedolla lämmöllä kun fasaanin palat kiehuivat tunteroisen, oli pehmeää ja maukasta.