Toivottavasti sitten seuraavaa saa taas odotella sen 70 vuotta...
Oma veikkaus että 10 vuotta. Luulisi osuvan ihmisiin näitä patogeenejä kun muut lajit vähenevät urakalla samaan aikaan kun ihmisiä tulee lisää.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Toivottavasti sitten seuraavaa saa taas odotella sen 70 vuotta...
Pelottelu, vaikka ei olisi tarkoituksellista, vaikuttaa ihan varmasti, eli joo, ainahan varmaan teho-osastolta saisi karua kuvaa, tukehtuvan ihmisen katseleminen ei liene mieluisaa koskaan ja ruumiskontti takapihalla aiheuttaa kyllä vähän kylmiä väreitä itse kullekin. Sitten eristäminen - ihminen ei halua elää eristyksessä, vaikka moni kokisikin olevansa introvertti, niin harvempi oikeasti on.Tämäpä se juuri ongelma on, tämä järjetön pelottelu pitäisi lopettaa kun osa ihmisistä ei tälläistä kestä vaan heille tulee oikeita mielenterveysongelmia. Jos sattuu olemaan alueella, missä koronaan on enemmän niin järjenkäyttö ja hyvä hygieenia auttaa paljon. Järjetön panikointi ja pelon lietsonta ei. Suomessa nyt tällä hetkellä sen verran hyvä tilanne ja parempaan päin mennään, että voisi ihan hyvin tämän pelottelukampanjan lopettaa. Somessa nyt leviää toki kaikkea paskaa aina, mutta media voisi osaltaa olla osallistumatta, mutta kun se myy niin hyvin, joten tottakai haluavat jokaisen euron mehustaa. Jokainen itse voi myös miettiä osallistuuko tähän vai lopettaako tämän pelottelun somessa.
Tehomaataloudessa on aikoja sitten kehitetty konstit isojen laumojen ja asukastiheyksien hallintaan. Tuotantoyksitköt/suurkaupungit eristetään tehokkaasti toisistaan, karanteenit ja desinfioinnit alueelta toiselle liikuttaessa. Lisänä antibioottia ja rokotuksia sen minkä pers kestää. Kuolleisuutta toki on, mutta raadot käsittelylaitoksen läpi, jolloin patogeenit kuolevat, mutta ravinteet saada palautettua kiertoon.Oma veikkaus että 10 vuotta. Luulisi osuvan ihmisiin näitä patogeenejä kun muut lajit vähenevät urakalla samaan aikaan kun ihmisiä tulee lisää.
Pelottelu, vaikka ei olisi tarkoituksellista, vaikuttaa ihan varmasti, eli joo, ainahan varmaan teho-osastolta saisi karua kuvaa, tukehtuvan ihmisen katseleminen ei liene mieluisaa koskaan ja ruumiskontti takapihalla aiheuttaa kyllä vähän kylmiä väreitä itse kullekin. Sitten eristäminen - ihminen ei halua elää eristyksessä, vaikka moni kokisikin olevansa introvertti, niin harvempi oikeasti on.
Ei mikään ihme, että kasetti prakaa itse kullakin, voin myöntää, että kyllä tämä vuosi on itselläni vaikuttanut negatiivisesti, vaikken sinänsä ole juuri siellä kräsivässä päässä ollutkaan.
Itse olen kyllä vähentänyt kontaktit siinä määrin minimiin, että tuttuja en mene proaktiivisesti tapaamaan, ellei ole jotenkin itsestään selvää, että se on oikeasti heidän mielestään ok. Käytännössä menisin kyllä vaikka isovanhempianikin tapaamaan, jos siis olisivat vielä hengissä ja pyytäisivät käymään. Jokaisella pitää olla jonkinlainen oikeus ottaa riskejä ja jos tietoisen päätöksen tekee, niin asia on osaltani kunnossa.Ellei kyseessä ole riskiryhmäläinen, niin itse en näe järkeä eristäytyä Suomessa. Meillä ei ole niin paha tautitilanne, että siinä olisi järkeä. Eli tapaa edelleen ystäviä, kavereita ja sukulaisia (ei riskiryhmäläisiä) ja noudattaa hyvää hygieeniaa. Jokaiselle varmaan elämään tämä on vaikuttanut, mutta itse en ainakaan ole eristäytynyt enkä aio. Ystävien, kavereiden, sukulaisten kanssa olen ollut koko pandemia-ajan tekemisissä ja aion olla jatkossakin (pl. ne riskiryhmät). Täysi eristäytyminen ei tee suurimmalle osalle hyvää ja varmaan pidemmän päälle alkaa tosiaan kasetti leviämään. Sulla nyt siellä vähän hankalampi tilanne kun tartuntoja on ollut paljon enemmän, niin joutuu vähän enemmän pohtimaan riskejä.
On kyllä tosissaan ollut mielenkiintoista seurata, kuinka eri tavoin ihmiset ovat tähän suhtautuneet, ja kuinka se suhtautuminen on kehittynyt ihan yleiselläkin tasolla tämän reilun vuoden aikana. Noiden ensimmäisten tietojen vaikutushan on ollut valtava, mutta samalla on ollut "lohduttavaa" (en nyt keksi parempaakaan sanaa) huomata, miten helposti todenmukaisempaakin tietoa on nykyään saatavilla. Kunhan vain malttaa sitä lukea, ja malttaa ymmärtää suodattaa lukemansa kriittisesti (etenkin, jos somesta jotain lukee).Tämä oli maailman ensimmäinen some-pandemia, edes sikainfluenssa-aalto ei vielä ollut somen kulta-aikaa, joten se meni ohi aika kepoisesti. Miettikääpä millainen vaikutus sillä oli, että ensimmäisiä tietoja tappavasta viruksesta alkoi tulla Kiinasta somen kautta, näytettiin kuvia kauduille kuolevista ihmisiistä, teho-osastojen kauhunhetkiä kuvattiin ja levitettiin ympäri maailmaa, sotilaat desinfioivat katuja avaruuspuvuissa, ihmiset jakoivat omakohtaisia kauhukokemuksia koronasta, rokotteiden tehoa ja tehottomuutta arvioidaan asiantuntevasti somen keskusteluissa jne.
Toden totta, niin pitää.Pitää varmaan varastaa tämä termi omaankin käyttöön
(HUOM! En tarkoita kohdentaa tätä vastausta sinuun tai viestiisi, vaan vain jatkan ajatusta yleistasoisesti siitä). Tämä on ongelma, mutta mielestäni vielä suurempi ongelma on yleensäkin poteroitua ja käsitellä asioita vain yhdeltä suunnalta. Pelottelun lisäksi vähättely ja kaikenlainen molemminpuolinen lällättely on vähintään yhtälainen ongelma kuin pelottelukin. Keskustelua, ymmärtämistä ja tämän pandemian hoitamista kun ei edistä yhtään enempää sekään, vaan kumpaankin poteroon (kärjistettyinä "iso paha tauti, me kuollaan kaikki" vs. "ei koske mua, pikku lentsu") kallistuminen vain hankaloittaa asioita. Yhtä kaikki, kaikenmoinen nokittelu pitäisi lopettaa (joo turha toivo, tiedän, täältähän loppuisi keskustelu tyystin ), ja keskittyä tarkastelemaan eri toimenpiteiden tehoa, tarpeellisuutta, toteutusmahdollisuuksia ja haitta/sivuvaikutuksia sekä koko pandemian hallinnan kannalta yhteiskunnallisesti, että mitä itse kukin ihminen voi asian eteen tehdä. Ja tuon yksilön toiminnan ei edes lopulta pitäisi olla mielipidekysymys, vaan pikemminkin haluaako ja voiko kokonaisuutta yrittää ymmärtää, vai kannattaisiko vaan mennä "virallisten suositusten" mukaan vaikkei siitä ihan aina itse pitäisikään. Mielipidekysymys siitä vain valitettavasti lopulta tulee, sellainen ihmisluonto näyttää yleensä olevan.Tämäpä se juuri ongelma on, tämä järjetön pelottelu pitäisi lopettaa kun osa ihmisistä ei tälläistä kestä vaan heille tulee oikeita mielenterveysongelmia. Jos sattuu olemaan alueella, missä koronaan on enemmän niin järjenkäyttö ja hyvä hygieenia auttaa paljon. Järjetön panikointi ja pelon lietsonta ei. Suomessa nyt tällä hetkellä sen verran hyvä tilanne ja parempaan päin mennään, että voisi ihan hyvin tämän pelottelukampanjan lopettaa. Somessa nyt leviää toki kaikkea paskaa aina, mutta media voisi osaltaa olla osallistumatta, mutta kun se myy niin hyvin, joten tottakai haluavat jokaisen euron mehustaa. Jokainen itse voi myös miettiä osallistuuko tähän vai lopettaako tämän pelottelun somessa.
Tämän takia onkin mielenkiintoista toisaalta nähdä sitten lopulta, millaisia tutkimus/analyysituloksia pandemian hoidosta saadaan kun sitä päästään lopulta katsomaan hieman kauempaa tulevaisuudesta. Voisin hyvin kuvitella esiin nousevan yllättäviäkin asioita, joita olisi voinut kannattaa tietyissä tilanteissa tehdä muttei nyt hoksattu, ja toisaalta paljon sellaista, millä ei lopulta näytä olevan mitään merkitystä. Hyvä harjoituskappalehan tämä on ollut siinä mielessä, että nyt nähdään erilaisia reaktioita niin valtioiden kuin yksittäisten ihmistenkin tasolta. Mielenkiintoinen matka, niin sanoakseni.Eikä koko pandemiasta oikeastaan edes opittu mitään kun tällaista semipandemiaa voi koittaa torjua tai olla torjumatta niin eri tavoilla ja saada erilaisia lopputuloksia jotka ehkä erottuvat satunnaisvaihtelusta tai eivät. Sitten seuraavalla kierroksella jokainen voi tehdä saman mikä on tässäkin ketjussa käyty läpi kymmeniä kertoja, poimia haluamansa data pointit ja vääntää niiden perusteella analyysit siitä miten uutta pandemiaa voisi edellisen oppien mukaan torjua, ja toisilla on sitten toiset data pointit ja analyysit. "Oikeaa" totuutta ei ehkä ole, tai niitä on useampia, ja päätöksenteko uppoaa hetteikköön.
Itsekin toimin käytännössä näin, toki turvatoimet huomioiden. Turvaväliä ja maskeja pidetään myös kaverien kesken mahdollisuuksien mukaan (turhaapa sitä on noin helpoissa toimenpiteissä laistaakaan, auttoivat ne tai eivät), käsiä pestään ja tapaamiset sijoittuvat ulos jos mahdollista. Mitään pelkoa tai muutakaan panikointia ei kellään ole, vaan pikemminkin pyrimme tekemään osamme arkijärjen rajoissa, ja tiedostamaan kontaktimme mikäli sellainen epäonni sattuisi, että tartunnanjäljityksestä jollekulle soittaisivat. Helppoja juttuja, esim. kahvitellaankin keittiön sijaan ulkona terassilla (se nyt on muutenkin mukavaa), hoidetaan asioita hieman suunnitelmallisemmin (jottei juosta siellä täällä yksittäisten nippelien perässä) jne.Itse olen kyllä vähentänyt kontaktit siinä määrin minimiin, että tuttuja en mene proaktiivisesti tapaamaan, ellei ole jotenkin itsestään selvää, että se on oikeasti heidän mielestään ok. Käytännössä menisin kyllä vaikka isovanhempianikin tapaamaan, jos siis olisivat vielä hengissä ja pyytäisivät käymään. Jokaisella pitää olla jonkinlainen oikeus ottaa riskejä ja jos tietoisen päätöksen tekee, niin asia on osaltani kunnossa.
Itse olen kyllä vähentänyt kontaktit siinä määrin minimiin, että tuttuja en mene proaktiivisesti tapaamaan, ellei ole jotenkin itsestään selvää, että se on oikeasti heidän mielestään ok. Käytännössä menisin kyllä vaikka isovanhempianikin tapaamaan, jos siis olisivat vielä hengissä ja pyytäisivät käymään. Jokaisella pitää olla jonkinlainen oikeus ottaa riskejä ja jos tietoisen päätöksen tekee, niin asia on osaltani kunnossa.
Vois tulla vaikka vuoden välein, olis hauska nähdä miten nämä lockdowneja huutelevat suhtautuisi siihen, että olisi käytännössä jatkuva lockdown.Oma veikkaus että 10 vuotta. Luulisi osuvan ihmisiin näitä patogeenejä kun muut lajit vähenevät urakalla samaan aikaan kun ihmisiä tulee lisää.
Eipä tässä koronan hoidossa ole missään välissä tainnut pahemmin talous painaa, joten ei sinänsä yllätä. Samalla linjalla jatketaanElinkeinoministeri Lintilä Ylellä: hallitus jätti sivuun exit-strategian valmistelusta – ”Itse asiassa en tiedä siitä mitään”
Mika Lintilä (kesk) kertoo yrittäjien jaksamisen olevan koetuksella: ”Saan päivittäin kymmeniä sähköposteja ja ne eivät ole mitään kauniita.”www.is.fi
Elinkeinoministeriä ei haluta korona exit suunnitelmiin. Sieltä on tulossa varmasti aikamoinen pommi. Lillukanvarsia tarjotaan ennen heinäkuuta ja sitten pitkin hampain avataankin jotain?
Niin ja milloin loppuisi se "kuka hyvänsä jaksaa x viikkoa olla ilman tekemistä y" -mantra? Nyt on vuosi jauhettu samaa skeidaa, että ihan vaan jos pari viikkoa jaksatte, ei ole iso uhraus eikä ylivoimaista kenellekäänVois tulla vaikka vuoden välein, olis hauska nähdä miten nämä lockdowneja huutelevat suhtautuisi siihen, että olisi käytännössä jatkuva lockdown.
Taikaseinästä kaikki sais rahaa, kun vaan hengailtais kotona eikä tarttis mihinkään mennä, eikä missään tapahtuis mitään. Good life.
Niin ja milloin loppuisi se "kuka hyvänsä jaksaa x viikkoa olla ilman tekemistä y" -mantra? Nyt on vuosi jauhettu samaa skeidaa, että ihan vaan jos pari viikkoa jaksatte, ei ole iso uhraus eikä ylivoimaista kenellekään
No onneksi näitä toimintoja vapautettiin, vaikka kyllähän baarissa riekkujia moralisoitiin silloinkin, kun ne olivat auki. Eli siis kyllä kovien rajoitusten huutelijoita piisasi, vaikka yhteiskunta ONNEKSI vähän avasi.Ei tässä onneksi sentään vuotta olla samassa tilanteessa oltu. Keväällä 2020 suljettiin uusimaa ja ravintolat toviksi. Mutta kesä meni todella rennosti, sai tehdä ja käydä missä vain, tartuntoja oli todella vähän. Vasta loppuvuonna alkoi tilanne taas heikentyä ja esim. ravintolat suljettiin vasta muutama viikko sitten. Eli riippuu mistä puhutaan. Baari- ja ravintolakieltoa ei ole kauan tarvinnut sietää. Konserteissa ja teattereissa taas ei ole saanut käydä vuoteen.
No onneksi näitä toimintoja vapautettiin, vaikka kyllähän baarissa riekkujia moralisoitiin silloinkin, kun ne olivat auki. Eli siis kyllä kovien rajoitusten huutelijoita piisasi, vaikka yhteiskunta ONNEKSI vähän avasi.
Vaikea sanoa, mikä vaikutti mihinkin ja kuinka paljon, mutta se on varmaan kiistatonta, että rajoitukset vaikuttavat vain sen ajan kuin rajoitukset ovat voimassa, ellei ympäristössä tapahdu muutosta. Nyt jos ravintolat avataan ja tartunnat lähtevät laukkaamaan, niin sitten voidaan ehkä sanoa, että baarirajoituksilla oli merkittävä vaikutus, mutta jos tartunnat jatkavat laskuaan siitä huolimatta, voidaan vain arvailla johtuiko lasku baarisulusta vai tapahtuiko ympäristössä jotain.Eiköhän baareissa riekkujia moralisoida ihan aina jonkun toimesta - oli pandemia tai ei. Tässä tapauksessa joku syy-seuraus voi olla baarien sulkemisella ja tartuntojen määrän laskulla. Ainakin nyt näyttää että kasvu taittui laskuksi kun baarit pistettiin säppiin. Mutta jos tämä tahti jatkuu, niin kyllä baarit/ravintolat avataan taas pian rajoitetusti.
Ei tässä onneksi sentään vuotta olla samassa tilanteessa oltu. Keväällä 2020 suljettiin uusimaa ja ravintolat toviksi. Mutta kesä meni todella rennosti, sai tehdä ja käydä missä vain, tartuntoja oli todella vähän. Vasta loppuvuonna alkoi tilanne taas heikentyä ja esim. ravintolat suljettiin vasta muutama viikko sitten. Eli riippuu mistä puhutaan. Baari- ja ravintolakieltoa ei ole kauan tarvinnut sietää. Konserteissa ja teattereissa taas ei ole saanut käydä vuoteen.
Sitähän hallitus, THL yms juurikin tekevät. Yhteiskuntaa avataan osa kerrallaan ja samalla seurataan miten tartunnat kehittyvät avaamisten jälkeen. On naiivia ajatella että pidetää koko yhteiskunta suljettuna 3vko-3kk ja avataan sen jälkeen yhteiskunta. Ei se vaan toimi niin.Se tässä on ongelmana, että koronavirusta ei kiinnosta Marinin hallituksen exit-suunnitelmat, vaan se leviää tilaisuuksien tullen, koska se on sen luonto.
Tuntuu kyllä todella naivilta ja välinpitämättömältä puhua nyt yhteiskunnan avaamisesta lähikuukausina ikäänkuin varmana asiana. Olisikohan syytä katsella ensin miten epidemia kehittyy, vai eikö ole malttia?
Tässä tulee vielä lopulta käymään niin, että Suomi huomaa toteuttavansa Tegnellin mallia.. Tai Brasilian.
Kannattaa valmistautua, ehkä hallitus on jo oppinut, että jos asioita ei valmistele hyvissä ajoin, niin ne tulevat aina yllätyksenä ja syntyy sutta ja sekundaa. Ei kai siinä ole mitään ongelmaa, että ollaan päätetty avata yhteiskunta 1.7.2021, mutta HUS ilmoittaa, että ambulanssijono kasvaa pihalla, niin perutaan avaaminen ja tuskinpa siihen on kellään mitään sanomista.Se tässä on ongelmana, että koronavirusta ei kiinnosta Marinin hallituksen exit-suunnitelmat, vaan se leviää tilaisuuksien tullen, koska se on sen luonto.
Tuntuu kyllä todella naivilta ja välinpitämättömältä puhua nyt yhteiskunnan avaamisesta lähikuukausina ikäänkuin varmana asiana. Olisikohan syytä katsella ensin miten epidemia kehittyy, vai eikö ole malttia?
Tässä tulee vielä lopulta käymään niin, että Suomi huomaa toteuttavansa Tegnellin mallia.. Tai Brasilian.
Uutisissa on puhuttu nyt rajoitusten purkamisesta aika faktuaalisena eikä kovin ehdollisena tapahtumana, ja se on kyllä ongelma. Hyvin varovaisesti pitäisi nyt tilanne ottaa eikä ainakaan tiedottaa perusteettoman yltiöpositiivisesti.Sitähän hallitus, THL yms juurikin tekevät. Yhteiskuntaa avataan osa kerrallaan ja samalla seurataan miten tartunnat kehittyvät avaamisten jälkeen. On naiivia ajatella että pidetää koko yhteiskunta suljettuna 3vko-3kk ja avataan sen jälkeen yhteiskunta. Ei se vaan toimi niin.
Uutisissa on puhuttu että yhteiskunnan avaaminen tapahtuu portaittain.Uutisissa on puhuttu nyt rajoitusten purkamisesta aika faktuaalisena eikä kovin ehdollisena tapahtumana, ja se on kyllä ongelma. Hyvin varovaisesti pitäisi nyt tilanne ottaa eikä ainakaan tiedottaa perusteettoman yltiöpositiivisesti.
Britanniassa on muuten tietääkseni edelleen aika kovia rajoituksia, vaikka rokotukset on pitkällä ja tartunnat aika alhaalla. Nyt siellä kai jonkinlaista avautumista suunnitellaan mutta ei mitään takki auki -meininkiä siltikään..
Miksei vaan ihan suoraan käytetä konditionaalia "edettäisiin portaittain"? Tai vielä parempi, "rajoituksia voitaisiin vähentää portaittain SITÄ MUKAA KUN EPIDEMIATILANNE SALLII".Uutisissa on puhuttu että yhteiskunnan avaaminen tapahtuu portaittain.
Hallitus neuvottelee tänään Säätytalolla rajoitteiden purkamissuunnitelmasta, niin sanotusta exit-strategiasta. Rajoitusten avaamisessa on tarkoitus edetä portaittain, jotta toimien vaikutus viruksen ilmaantuvuuteen ehditään todeta ennen seuraavan rajoituksen poistoa.
HS: Suomi aikoo siirtyä varsin normaaliin aikaan viimeistään heinäkuussa – näitä rajoituksia puretaan ensin
Matkustuksessa rajoitukset jatkunevat loppuvuoteen saakka, kertoo Helsingin Sanomat.www.is.fi
Tuntuu kyllä todella naivilta ja välinpitämättömältä puhua nyt yhteiskunnan avaamisesta lähikuukausina ikäänkuin varmana asiana. Olisikohan syytä katsella ensin miten epidemia kehittyy, vai eikö ole malttia?
Tämä osa kerrallaan avaaminen, ehkä jopa jonkin ennalta määritellyn exit-strategian mukaisesti, olisi vallan hyvä ja tervetullut asia. Ja pakkohan siihen on jossain vaiheessa mennä, siitä nyt ei liene tarpeellista keskustellakaan itsessään. Olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota nyt julkisuudessa käytyyn "keskusteluun" siitä, että exit-strategian "tulisi olla päivämääriin sidottu" (kuten Centterin linkkaamassa uutisessa: "viimeistään heinäkuun aikana rajoituksia olisi purettu jo niin, että kesän vietto sujuu varsin normaalisti."). Itse näkisin tärkeämpänä luoda nyt sellainen strategia, jota lähdettäisiin toteuttamaan nimenomaan tartuntatilanteen ja sairaalakuormituksen perusteella sen sijaan, että päätettäisi jo ennakolta joku tietty päivä jolloin x toiminto avataan. Mikäli yhteiskunnan avaaminen perustuu kalenteriin, on se tietty helppo ymmärtää ja ehkäpä jaksaa paremmin "sen muutaman viikon" odottaa toimintojen avautumista. Tässä on kuitenkin mielestäni varsin paha miina, sillä jos tartunnat eivät noudatakaan ennalta arvioitua, joudutaan exit-strategian päivämääriä heti muokkaamaan. Tämä ei välttämättä olekaan niin hyvin kansan taholta siedetty asia, vaan saattaisi olla parempi asettaa tavoitteet ilman päivämääriä. Tällöin voitaisi tiedottaa ehkäpä valmiimpi strategia, ja antaa kansalle selkeämpää porkkanaa hoitaa asia hyvin ("kun tilanne on n aikaa tämä, niin avaamme nämä").Sitähän hallitus, THL yms juurikin tekevät. Yhteiskuntaa avataan osa kerrallaan ja samalla seurataan miten tartunnat kehittyvät avaamisten jälkeen. On naiivia ajatella että pidetää koko yhteiskunta suljettuna 3vko-3kk ja avataan sen jälkeen yhteiskunta. Ei se vaan toimi niin.
Joo, nyt sentään yritetään valmistella päätöksiä vähän etukäteen. Olisihan sitä aikaa enemmänkin varmaan ollut, mutta siihen vänkäykseen ei sitten lähdetäkään, mennyt on mennyttä . Mutta kuten yllä, näen tuollaisen päivämäärän ilmoittamisen tavallaan ongelmallisena, vaikkei itse hallitukselle olisikaan ongelmaa perua avaamispäätöksiään jos tarve vaatii. Pikemmin näkisin tarpeen kommunikoida perusteet rajoitusten poistolle *ja* lisäämiselle paremmin, ja hieman ennakolta (jos tapahtuu noin, niin teemme näin).Kannattaa valmistautua, ehkä hallitus on jo oppinut, että jos asioita ei valmistele hyvissä ajoin, niin ne tulevat aina yllätyksenä ja syntyy sutta ja sekundaa. Ei kai siinä ole mitään ongelmaa, että ollaan päätetty avata yhteiskunta 1.7.2021, mutta HUS ilmoittaa, että ambulanssijono kasvaa pihalla, niin perutaan avaaminen ja tuskinpa siihen on kellään mitään sanomista.
Mielestäni se on vaarallista, koska on ennenkin nähty, että ihmisten käyttäytyminen herpaantuu kun puhutaankin siihen sävyyn että homma on hallussa...Joillekin ihmisille on mielettömän kova paikka henkisesti edes vihjailu tai suunnittelu, rajoituksien edes asteittaisista ja varovaisistakin purkamisista.
eikös niin että jaksetaan pari viikkoa ja sen jälkeen toiset pariviikkoa nönnönöö kuukausien ajanNiin ja milloin loppuisi se "kuka hyvänsä jaksaa x viikkoa olla ilman tekemistä y" -mantra? Nyt on vuosi jauhettu samaa skeidaa, että ihan vaan jos pari viikkoa jaksatte, ei ole iso uhraus eikä ylivoimaista kenellekään
Joillekin ihmisille on mielettömän kova paikka henkisesti edes vihjailu tai suunnittelu, rajoituksien edes asteittaisista ja varovaisistakin purkamisista.
Tuliko näissä tapauksissa niitä tuhansia sairastuneita ja kuolleita, kun puhutaan Suomesta?Mielestäni se on vaarallista, koska on ennenkin nähty, että ihmisten käyttäytyminen herpaantuu kun puhutaankin siihen sävyyn että homma on hallussa...
Lisäksi mielestäni hallituksen touhusta huokuu täysi tietämättömyys siitä, miten koronamutaatiot voi aiheuttaa neljännen aallon - rokotuksista huolimatta.
Se tässä on ongelmana, että koronavirusta ei kiinnosta Marinin hallituksen exit-suunnitelmat, vaan se leviää tilaisuuksien tullen, koska se on sen luonto.
Tuntuu kyllä todella naivilta ja välinpitämättömältä puhua nyt yhteiskunnan avaamisesta lähikuukausina ikäänkuin varmana asiana. Olisikohan syytä katsella ensin miten epidemia kehittyy, vai eikö ole malttia?
Tässä tulee vielä lopulta käymään niin, että Suomi huomaa toteuttavansa Tegnellin mallia.. Tai Brasilian.
Uutisissa on puhuttu nyt rajoitusten purkamisesta aika faktuaalisena eikä kovin ehdollisena tapahtumana, ja se on kyllä ongelma. Hyvin varovaisesti pitäisi nyt tilanne ottaa eikä ainakaan tiedottaa perusteettoman yltiöpositiivisesti.
Britanniassa on muuten tietääkseni edelleen aika kovia rajoituksia, vaikka rokotukset on pitkällä ja tartunnat aika alhaalla. Nyt siellä kai jonkinlaista avautumista suunnitellaan mutta ei mitään takki auki -meininkiä siltikään..
No niinpä, eipä voisi kuntavaaleille paljon parempaa ajankohtaa olla kuin juuri toi kesäkuu, hallituksen kannalta.Eiköhän tässä näy kuntavaalit, joissa yritetään esiintyä koronan voittaneena. Tällöin järki jää toiseksi.
Ei varmaan voi, koska testausmäärät ovat nyt melkein kymmenkertaiset viime kevääseen nähden. Vasta viime vuoden elokuussa alkoivat testausmäärät olla "vertailukelpoisella" tasolla, joskin vielä silloinkin selvästi alemmat kuin nyt.Nyt muuten eletään kohta sikäli mielenkiintoisia aikoja, että päivätartuntoja voi alkaa suoraan vertailemaan viime vuoden saman ajankohdan tartuntoihin. Eiköhän ainakin toukokuun luvut ole jo jokseenkin vertailukelpoiset?
Ei välttämättä, viime keväänä ei vielä pahemmin testailtu.Nyt muuten eletään kohta sikäli mielenkiintoisia aikoja, että päivätartuntoja voi alkaa suoraan vertailemaan viime vuoden saman ajankohdan tartuntoihin. Eiköhän ainakin toukokuun luvut ole jo jokseenkin vertailukelpoiset?
Ei varmaan voi, koska testausmäärät ovat nyt melkein kymmenkertaiset viime kevääseen nähden. Vasta viime vuoden elokuussa alkoivat testausmäärät olla "vertailukelpoisella" tasolla, joskin vielä silloinkin selvästi alemmat kuin nyt.
Sairaalakuormitusta voi toki vertailla 1:1.
Ei voi suoraan koska tuolloin tartuntoja oli todennäköisesti enemmän mitä tilastoissa näkyy. Toki voidaan katsoa milloin rajoituksia alettiin höllentämään. Poislukien se sulku.No niinpä, eipä voisi kuntavaaleille paljon parempaa ajankohtaa olla kuin juuri toi kesäkuu, hallituksen kannalta.
Etenkin nyt jälkiviisaana voi myös sanoa, että ei olisi ollut mikään maailmanloppu järjestää niitä suunnitelmien mukaisesti 18.4.2021. Kovin tarkoitushakuiselta tuntuu, ettei järjestetty. On näitä vaaleja järjestetty aika paljon pahempienkin koronatilanteiden aikaan muissa maissa, ja jossei moderni Suomen yhteiskunta onnistu koronaturvallisia vaaleja järjestämään suunnitelmien mukaisesti, niin voimme vaikka MENNÄ NURKKAAN HÄPEÄMÄÄN.
Nyt muuten eletään kohta sikäli mielenkiintoisia aikoja, että päivätartuntoja voi alkaa suoraan vertailemaan viime vuoden saman ajankohdan tartuntoihin. Eiköhän ainakin toukokuun luvut ole jo jokseenkin vertailukelpoiset?
Joo, totta. Mutta tavallaan antaa osviittaa, miten tilanteen vakavuus käytännössä etenee. Nythän on esim. puhuttu, että jotkut variantit (brittivariantti) saattaisivat aiheuttaa vakavampaa tautimuotoa helpommin.Ei se sairaalakuormituskaan ole 1:1, kun hoitoja on opittu antamaan, jolloin sairaalaan päätyy vähemmän tapauksia ja hoitoajat ovat vuodentakaisia lyhyempiä (ja hyvä niin).
Joo vähän hankalaahan toi vertaaminen on vielä.Ei varmaan voi, koska testausmäärät ovat nyt melkein kymmenkertaiset viime kevääseen nähden. Vasta viime vuoden elokuussa alkoivat testausmäärät olla "vertailukelpoisella" tasolla, joskin vielä silloinkin selvästi alemmat kuin nyt.
Sairaalakuormitusta voi toki vertailla 1:1.
Vuosi sitten 7.4. todettiin 200 tartuntaa, nyt 348. Sairaalakuormituksesta en löytänyt tarkkaa tilastoa, onkohan missään saatavilla? Mutta noista käyristä päätellen oltiin about samalla tasolla kokonaispotilasmäärässä, mutta teho-osastokuormitus oli vuosi sitten melkein tuplat, tämä siis karkeasta Hesarin käyrästä arvioituna.
viime vuonna tehtiin se kuolettava lähes kansanmurhaksi luettava virhe, että alettiin avaamaan rajoituksia kesäksi. Nyt tulee välttää sama virhe ja tiukentaa rajoituksia entisestään kesän ajaksi, että vältetään syksyn tartuntapiikki ja talven joukkohaudat. Hautoja on huono kaivaa routaiseen maahan. Tai sitten käytettävä kaukolämpönä.Jos nyt oikein katson, niin tasan vuosi sitten taisi olla testein todettu tartuntapiikki ja siitä sitten lasketeltiin. Olisko vähän merkkejä, että näin käy nytkin
Viime keväänä oli aika kovat rajoitukset ja nyt näyttää siltä, että tänä keväänä ei tule olemaan niin kovat, vaikka on aiempaa tarttuvampi mutaatio liikkeellä...Jos nyt oikein katson, niin tasan vuosi sitten taisi olla testein todettu tartuntapiikki ja siitä sitten lasketeltiin. Olisko vähän merkkejä, että näin käy nytkin
Muistan äärimmäisen hyvin viime kevään keskustelun rajoitusten avaamisesta, siis ihan poliittisen keskustelun. Mm. Uudenmaan sulku oli vuosi sitten voimissaan ja kun se ennenaikaisesti purettiin, sitä vastustettiin jopa hallituksessa. Sellainen vänkä huomio, että tartunnat laskivat sulun aikana myös Uudellamaalla, vaikka siis ööh, niin, miksi.viime vuonna tehtiin se kuolettava lähes kansanmurhaksi luettava virhe, että alettiin avaamaan rajoituksia kesäksi. Nyt tulee välttää sama virhe ja tiukentaa rajoituksia entisestään kesän ajaksi, että vältetään syksyn tartuntapiikki ja talven joukkohaudat. Hautoja on huono kaivaa routaiseen maahan. Tai sitten käytettävä kaukolämpönä.
Lisäksi mielestäni hallituksen touhusta huokuu täysi tietämättömyys siitä, miten koronamutaatiot voi aiheuttaa neljännen aallon - rokotuksista huolimatta.
Olisin ollut huolissani, jos siellä olisi todettu jotain muuta, tai alettu listaamaan jotain päivämääriä. Sellainen olisi perustunut vähintään yhtä sumeaan logiikkaan kuin erkin vuoden verran jatkuneet päivittäiset "tuomion päivä on täällä ja vain minä tiedän totuuden" -spammit.Marin äsken haastattelussa totesi että tulevaisuus on toistaiseksi samea, eikä rajoituisten purkamisesta päivämääriä voi vielä antaa, jo ihan virusmuunnosten takia.
Olisin ollut huolissani, jos siellä olisi todettu jotain muuta, tai alettu listaamaan jotain päivämääriä. Sellainen olisi perustunut vähintään yhtä sumeaan logiikkaan kuin erkin vuoden verran jatkuneet päivittäiset "tuomion päivä on täällä ja vain minä tiedän totuuden" -spammit.
Ei, kyllä niitä näkyy heti jos sattuu lipsauttamaan ignoressa olevat viestit näkyviin jonkin quoten vuoksi. En usko että tosissasi vaadit niitä tänne listaamaan, kun niitä on koko ketju täynnä.Laittaisitko näistä tuomion päivistä muutaman lainauksen, kun lähinnä niitä on näkynyt irvailumielessä.