Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
IMG_20241123_131141Z.jpg
IMG_20241123_172306Z.jpg


Täytettyjä jalopenoja ja päärynä-sinihomejuustopiirakkaa.
Vähän mustaksi meni?
 
Pipareita kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa omatekoisella taikinalla (Valion ohje netistä). Maistuivat aika pitkälti samalta kuin nuo ruotsalaiset Annas-valmispiparit, mitä kaupoissa myyvät. Ihan roppakaupalla tuli pipareita tuosta taikinasta. Vähän päälle sata piparia kaiken kaikkiaan.

2024-11-24 16.17.13.jpg
 
salmonellakala? Eikait kalassa salmonellaa ole? Sehän on kaiketi kaikkein vähäriskisin liha? Jotain muuta voi olla, mut salmonella?

Näytti vähän lohelta pinta. Lohi = Salmon, raaka lohi = salmonella, vanha sanonta vain. Ei kai kalassa tosiaan ole salmonella kauhean yleistä.
 
Näytti vähän lohelta pinta. Lohi = Salmon, raaka lohi = salmonella, vanha sanonta vain. Ei kai kalassa tosiaan ole salmonella kauhean yleistä.
Ei kyl raaka lohikaan mikää riskituote ole?? Mut ehkä tosiaa joku vanha juttu ja sulle jääny sanonta? :) Muita loisia kaloissa kyl voi olla, esim. mädit on hyvä pakastamisen kautta käyttää. e: mut iha selkeesti tonnikalaa oli.
 
On kyllä hyvän näköstä, pitää ostaa itekkin kun seuraavan kerran tulee vastaan. Millä öljyllä oot tuon paistanut?
 
On kyllä hyvän näköstä, pitää ostaa itekkin kun seuraavan kerran tulee vastaan. Millä öljyllä oot tuon paistanut?

Eihän tuosta kieltäytyäkään voinut, kun kerran tuli eteen tarjolle, vaikka olikin muuten jääkaappi täynnä ruokia. Tiedä koska seuraavan kerran olisi saanut.

Ihan perus rypsiöljyä taisi olla. Mausteina suolaa, sitruuna- ja valkopippuria sekä limen mehua. Vielä on muuten ainakin kolmannes Cittarin BF-potuista jäljellä. ;)
 
Viimeksi muokattu:
Eihän tuosta kieltäytyäkään voinut, kun kerran tuli eteen tarjolle, vaikka olikin muuten jääkaappi täynnä ruokia. Tiedä koska seuraavan kerran olisi saanut.

Ihan perus rypsiöljyä taisi olla. Mausteina suolaa, sitruuna- ja valkopippuria sekä limen mehua. Vielä on muuten ainakin kolmannes Cittarin BF-potuista jäljellä. ;)
Normi ruokakaupoissa alkaa tosiaan olemaan harvakseltaan tuota tarjolla, Turun kauppahallissa onneksi aina tarjolla kun siellä on ns.oikea kalatiski. Itseasiassa useamman kaupungin kauppahallissa sattunut huomaamaan että niistä sitä saa jos tulee himo.
 
Joulukinkkua saa ryöstettyä anoppilasta, joten tehdään itse punaviinistä lihapataa pyhien kantimiksi. Punaviini unohtui kuvista mutta jotain halvimmasta päästä olevaa tonkkatavaraa.

Meni mitoitus vähän perseelleen kun ajatus oli tehdä tuo valkea pata vaan, mutta lihaa olikin sen verran enemmän että tein kaksin kappalein. Uunissa n. 4 tuntia 140 kiertoilmalla ja mureaa on.

1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 493
Viestejä
4 554 185
Jäsenet
74 993
Uusin jäsen
hollow

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom