Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Lämppäreitä itekin teen aika usein ja sitten amerikkaisten tyyliin eli Grilled Cheese Sandwich, onnistuu ihan pannullakin pyöritellen mut helpointa jos omistat voileipägrillin ja saa sinne iskettyä.
 
Hevosen ulkofilee bearnaisella ja pottuilla

20250208_162604.jpg
 
Rehut silpukksi uunipannuun, päälle merisuolaa, pippuria, rosmariinia aivan snadisti ja timjamia aivan snadisti ja uuniin vajaaksi tunniksi 195 astetta hautumaan.
Oliiviöljyä pintaan ja pariin kertaan sekoitus kypsennyksen aikana.
Pari isohkoa ahvenfilettä jääkaapista.
Ahveniin merisuolaa pintaan, pippuria pintaan, ruisjauhoa pintaan, kananmunassa kieritys, korppujauhoa pintaan ja voita ja öljyä pannulle kypsennykseen.

IMG_7892.jpeg
IMG_7893.jpeg
IMG_7894.jpeg
IMG_7896.jpeg
IMG_7898.jpeg


IMG_7899.jpeg
 
Paistelin pannulla sipulia, paprikaa, otin pannun levyltä ja lisäsin lopussa valkosipulit hautumaan muiden sekaan.
Sekoitin vielä muutaman tilkan osterikastiketta maustumaan sörsselön sekaan.
Samalla pannulla paistelin naudanjauhelihaa.
Sekaan jauhelihan kypsyttyä paljon valkosipulitomaattimurskaa ja sörsselön haudutusta pannulla jonkin aikaa.
Lopuksi sekaan sipulimössöt, lisää merisuolaa aika paljon, lisää mausteitakin, pannu levyltä pois ja koko homma sai jäädä hautumaan kannen alle pannulle.
Toiseen kattilaan klöntti voita ja vehnäjauhoja joku läjä.
Hetken kuluttua perään puolitoista litraa maitoa ja soossin kuumennusta ja sekoittelua ja paksuuntumista odotellen.
Mustapippuria soossiin sekaan ja hetken haudutusta koko ajan sekoitellen.
Kun soossi oli paksua, punaleimaemmerdaleraastetta sekaan paljon ja lopuksi kaipasi vielä merisuolaakin lisää soossiin.
Ei muuta kun uunipannuun sörsselöitä kerroksittain ja lasagnelevyjen kanssa limittämistä.
Pinnalle punaleimaemmerdaleraastetta ja tunniksi uuniin 175 astetta.
Tuoksui ja näytti hyvältä, jäähtyköön ihan rauhassa.

IMG_7937.jpeg
IMG_7938.jpeg
IMG_7939.jpeg
IMG_7940.jpeg
IMG_7941.jpeg
IMG_7942.jpeg
IMG_7943.jpeg
IMG_7944.jpeg
IMG_7945.jpeg
IMG_7950.jpeg
 
Kun nyt sitten vauhtiin pääsi ja uunikin oli valmiiksi jo kuuma niin kuorinpa pottuja, silppusin niitä pieneen uunipannuun.
Sekaan sipulia, valkosipulia, merisuolaa ja mausteitakin vähän.
Sörsselön sekoitus ja kuohukermaa päälle.
Sörsselö uuniin 50 minsaa 175 astetta.
Pilkoin odotellessa parsakaaleja toiseen uunipannuun.
Pottujen oltua reilut puoli tuntia uunissa, otin aiemmin tehdyn lasagnen ulos uunista.
Heitin parsakaalien päälle vähän kylmäpuristettua rypsiöljyä, merisuolaa ja mustapippuria.
Heitin hetken kuluttua parsakaalit uuniin pottujen kanssa.
Ostin Hesan Itiksen kauppahallin lihatiskiltä puolikkaan naudan sisäfileen, kohtuuhintakin oli, 17,90 kilo muistaakseni.
Pilkoin fileen keskiosaa pihveiksi ja loput rääppikset pilkoin ja maustoin ja marinoin jääkaappiin odottelemaan ensi viikolla wokkaamista.
Laiskana poikkeuksellisesti paistoin pihvejä samalla jauhelihan paistopannulla, siis pinnoitetulla pannulla, yleensä paistan pihvit valuraudassa.
Välissä otin valkosipulipotut uunista pois ja nostin uunin lämmön 230 ja laitoin grillivastuksen päälle.
Parsakaalit saa vähän gratinoitua uunissa.
Pihvit pannulle paistumaan, kerran pihvien kääntö ja pihvien pintaan merisuolaa ja pippureita ja mausteita.
Pihvien päälle kuohukermaa ja pihvien nopea kääntö kerran että mausteet sekoittuu kermaan.
Pihvit lautaselle ja kerman kasaankeittoa pari minsaa.
Parsakaalit uunista lautaselle gratinoituneina ja vähän rehua lautaselle kyytipojaksi.
Oli muuten hyvää.

IMG_7946.jpeg
IMG_7947.jpeg
IMG_7948.jpeg
IMG_7949.jpeg
IMG_7951.jpeg
IMG_7952.jpeg
IMG_7953.jpeg
IMG_7954.jpeg
IMG_7955.jpeg
IMG_7956.jpeg
 
Kokeilin Lidlin Belgian Style Pizzaa ranskanperunoilla.

Tavallisesta poiketen pohja oli ohut ja maukas verrattuna muihin pakastepizzoihin, joissa pohja on pahaa pullataikinaa.

Pizzan pohjasta tuli rapsakkaa kun sen paistoi kiertoilmauunissa pizzakivellä.

Seuraavaksi täytyy kokeilla tehdä alusta saakka itse ja lisätä mukaan ehkä pepperoni-salamia tuomaan lisää makua.

DSC09441.JPG DSC09437.JPG
 
Hampparia lisukkeineen.
Pekonit uunissa, munat pannulla, pihvit pannulla, rehuja väliin minimaalisesti, soosseja lämmitettyjen sämpylöiden pohjaan ja kanteen, juustot pihvien molemmin puolin, pekonit pihvien päälle, munat väliin ja kansi kiinni.

IMG_7993.jpeg
IMG_7994.jpeg
IMG_7995.jpeg
IMG_7996.jpeg
IMG_7997.jpeg
IMG_7998.jpeg
IMG_7999.jpeg
IMG_8001.jpeg
IMG_8002.jpeg
IMG_8003.jpeg
 
3 kpl jalapenoja hienonnettua
200-300g sulatejuustoa
200g juustoraastetta
3-4 pkt pekonia

200 astetta 10-12 min

Tavarat kasaan. Sitten muotoillaan palloja lautaselle. Pakkaseen 45min. Kääritään pekoniin. 1-2 viipaletta per pallo että peittää, muuten juusto karkaa.
Koskenlaskijaa vai jotain juoksevampaa sulatejuustoa?
 
Kinkkua, ananasta, jalapenoa, mozzarellaa ja valkosipulia.

Kävin tänään tarkoituksella kaupassa ostamassa sinihomejuustoa, mutta unohdin laittaa sitä pizzaan.

DSC09507.JPG
 
Onneksi muistit sentään ananaksen, muutoinhan tuo ei olisi edes pizza, vaan vähän normaalia maukkaampi pita-leipä. ;)
Hyvännäköinen setti kyllä, mieli tekee vaikka hetki sitten jo söin jotain eikä ole yhtään nälkä. Ihan vaan maun puolesta. Itse tosin olen nirso sinihomejuustojen suhteen, Aura juusto on hyvää, mutta muut ovat jääneet kokeilu asteelle. Pitäisi kyllä löytää edes yksi vaihtoehto Auralle.
 
Onneksi muistit sentään ananaksen, muutoinhan tuo ei olisi edes pizza, vaan vähän normaalia maukkaampi pita-leipä. ;)
Hyvännäköinen setti kyllä, mieli tekee vaikka hetki sitten jo söin jotain eikä ole yhtään nälkä. Ihan vaan maun puolesta. Itse tosin olen nirso sinihomejuustojen suhteen, Aura juusto on hyvää, mutta muut ovat jääneet kokeilu asteelle. Pitäisi kyllä löytää edes yksi vaihtoehto Auralle.
S-ryhmästä löytyy Coopin sinihomejuustomuruja ja ne on yllättävän hyviä ja helppo ripotella pizzoihin sekä ruokiin.

Aurajuusto on vähän yliarvostettua sekä kallista ja ehkä liian tuttu nimi jokaiselle sinihomejuustojen ystäville.
 
S-ryhmästä löytyy Coopin sinihomejuustomuruja ja ne on yllättävän hyviä ja helppo ripotella pizzoihin sekä ruokiin.

Aurajuusto on vähän yliarvostettua sekä kallista ja ehkä liian tuttu nimi jokaiselle sinihomejuustojen ystäville.
Aura on mulla päässyt hieman monopoli asemaan eikä se tosiaan halpaakaan ole.
Pitääpä kokeilla tuota Cooppia, ja näemmä nimenomaan murennettua versiota (Italia). Ainakin valmistusmaa näyttää jo olevan eri kuin saman merkin "kiinteällä" sinihomejuustolla (Tanska).

Kiitokset vinkistä.
 
Tälle talvelle on tullu tehtyä melko usein pannaria. Kiinnostaisi tietää mitä reseptejä muilla on käytössä ja ymmärtää miksi juuri se. Tällä on aina tullut hyvää. Kuohkea pannukakku

1740779910697.png
Itse en käytä leivinjauhetta enkä sokeria (vaniljasokeria kylläkin). Munia ja jauhoja käytän itse enemmän. Kannattaa laittaa se öljy/sulatettu voi leivinpaperille ja sen päälle taikina (ei siis kulhoon) sekä 1/2 tl kardemummaa mukaan!!!
 
Teitkö airfryerissä? Tuleeko sillä hyvä?
Pizzat paistetaan kiertoilmauunissa kivellä ja airfryerissa sitten muut jutut.

Olisi ollut muutenkin mahdoton paikka saada ohutpohjaista pizzaa aikaiseksi 300g pizzapallosta pienessä airfryerissa.
 
Pizzat paistetaan kiertoilmauunissa kivellä ja airfryerissa sitten muut jutut.

Olisi ollut muutenkin mahdoton paikka saada ohutpohjaista pizzaa aikaiseksi 300g pizzapallosta pienessä airfryerissa.
Jos tekisi pienen niin mitä luulet että onnistuisiko air fryerissä?
 
Jos tekisi pienen niin mitä luulet että onnistuisiko air fryerissä?
Riippuu airfryeristä ja suurempi mahdollisuus on onnistua sellaisella, jossa on ylä- ja alavastus ja mielellään lämpötila pitäisi saada reilusti yli 200°C asteeseen jos mielii rapeaa pohjaa.

Tavallisella ylävastuksella varustetulla pizzapohjaa täytyy esipaistaa esilämmitetyssä airfryerissa ennen varsinaisien täytteiden laittamista tomaattikastikeen sekä juuston kanssa tai muuten täytteet palavat ja pohja jää raaaksi.

En suosittele paistamaan pizzaa airfryerissa, mutta tortillapizzat onnistuvat aina yli odotusten ja valmistuvat nopeasti.

Tuolla voisi jatkaa keskustelua, ettei tule tänne offtopicia:
 
PEKONIIN KÄÄRITTY JAUHELIHAMUREKE

Ainekset:

• 1 kg naudan jauhelihaa
• 2 pakettia pekonia

Mausteet:
• Kuivattua mausteyrttiseosta
• Viiden pippurin sekoitusta
• Mutti tomaattikastiketta
• Sinihomejuustomuruja
• Paahdettua sipulia
• Loraus ruokakermaa
• Loraus ruokaöljyä
• Valkopippuria
• Suolaa

DSC09558.JPG
 
Kevätkääryle1.jpg

Kevätkääryleitä (paprikaa, avokadoa, kurkkua, porkkanaa ja kanaa)
Kevätkääryle2.jpg
Onks noi keitetty vai rasvassa (uppo)paistettu? Mua kiinnostas kokeilla noita mut tuo uppopaistaminen ei oo oikeen mun juttu, tai siitä ei ole oikein kokemusta. Sinänsä noi kevätkääryleet ja muut vastaavat olis kiva kokeilla kun voi laittaa eri juttuja sisälle ja on siten mahdollisesti aika terveellistäkin safkaa.
 
Onks noi keitetty vai rasvassa (uppo)paistettu? Mua kiinnostas kokeilla noita mut tuo uppopaistaminen ei oo oikeen mun juttu, tai siitä ei ole oikein kokemusta. Sinänsä noi kevätkääryleet ja muut vastaavat olis kiva kokeilla kun voi laittaa eri juttuja sisälle ja on siten mahdollisesti aika terveellistäkin safkaa.
Nuo ovat ns tuoreita rullia, eli niihin laitetaan syöntivalmiit sisukset ja ne rullataan tietynlaiseen riisipaperiin, joka kostutetaan vedessä. Todella hyviä pähkinäisen dippikastikkeen kanssa:

Vietnamese Peanut Sauce For Spring Rolls - Hungry Huy

Näistä saa todella terveellisiä. Kuten myös paistetuista kevätrullista: niitä ei tarvitse uppopaistaa, riittää kun paistaa ne rypsiöljyssä (ei kylmäpuristettu) kattilassa. Kattilan pohjalle pari milliä öljyä ja sitten paistaa joka puolelta kauniin ruskean pinnan. Paiston jälkeen talouspaperin päälle, niin enin öljy imeytyy pois. Kaupan ja ravintoloiden rullat jää syömättä sen jälkeen, kun on itse tehtyjä maistanut. Huom. paistetut rullat kääritään eri paperiin kui tuoreet rullat.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan ihan hyviä, mutta mikä hyöty tuosta kalvosta on? Maistuuko se jollekin?
Se on riisipaperia, eli käytännössä riisiä erikoisessa muodossa. Maistuu riisinuudelille ja pitää rullan sisälle laitetut ainekset kasassa. Rulla on myös helppo dipata kastikkeeseen - tarkoitus on syödä käsin.
 
Viimeksi muokattu:
Onks noi keitetty vai rasvassa (uppo)paistettu? Mua kiinnostas kokeilla noita mut tuo uppopaistaminen ei oo oikeen mun juttu, tai siitä ei ole oikein kokemusta. Sinänsä noi kevätkääryleet ja muut vastaavat olis kiva kokeilla kun voi laittaa eri juttuja sisälle ja on siten mahdollisesti aika terveellistäkin safkaa.

Juu, kuten mainittua ihan "lämpöistä" vettä (joku noin +40C on tarpeeksi) astiaan ja siinä pehmitetään riisipaperia:
Kevätkääryle3.jpg


Sitten sisälle mitä haluaa. Sen paperin idea siinä on että täytteet eivät valu ympäriinsä. Toki mikään ei estä tunkemasta ensin suuhunsa kanaa, sitten vihanneksia ja pureskelemasta + ehkä kaatamasta hieman soijakastiketta tai makeaa chili kastiketta tms. päälle (ainakin jos on yksin). Mutta noin se pysyy paremmin koossa.

Tässä ohjetta / ideaa mikä voisi soveltua täytteeksi (tuo itse ns. rulla ei paljoa ohjetta vaadi):
Jos materiaali on eri sitten se paistetaan mutta riisipaperia ei tarvitse erityisesti "valmistaa", pelkkä haalea vesi riittää.
 
Viimeksi muokattu:
Tekaisin pannulla Naanleipää muiden touhujen ohessa.
Valkosipulia, paprikoita ja chiliä paahdoin puoli tuntia uunissa.
Kypsensin samaan aikaan kattilassa 3 Rosamunda-pottua.
Loppuviikosta tehtyyn kasvisliemeen laitoin lisää hautumaan purjoa, paprikaa ja vähän sipulia toiseen kattilaan.
Kuorin paahtuneet valkosipulit.
Paprikat ja valkosipulit kattilassa olevan rehuliemen sekaan ja sauvavatkaimella hienommaksi.
Potutkin sekaan ja hienoksi.
Heitin sekaan klöntin Koskenlaskijaa ja purkillisen tuorejuustoa.
Mustapippuria piti hiukan rouhia sekaan ja merisuolaa sekaan.
Maut alkoi olemaan kohdillaan ja juustot aika lailla sulina jo, kuohukermaa sekaan ja kevyt kiehautus.
Hyvää tuli ja ihan täyttävääkin murskatun potun ansiosta ja leivän kera.

IMG_8460.JPG
IMG_8461.JPG
IMG_8462.JPG
IMG_8463.JPG
IMG_8464.JPG
IMG_8466.JPG
IMG_8467.JPG
IMG_8468.JPG
IMG_8469.JPG
 

Statistiikka

Viestiketjuista
276 560
Viestejä
4 759 995
Jäsenet
77 500
Uusin jäsen
Näyttäjä Kimi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom