- Liittynyt
- 23.08.2020
- Viestejä
- 1 514
Kuinkas hirveästi noi ESP:t sitä virtaa haukkaa? Itse en ole sähkönkulutuksessa huomannut mitään niiden hankinnan jälkeen?Olettaisin että, nämä vievät huomattavasti vähemmän virtaa kuin noi wifi-ESP laitteet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kuinkas hirveästi noi ESP:t sitä virtaa haukkaa? Itse en ole sähkönkulutuksessa huomannut mitään niiden hankinnan jälkeen?Olettaisin että, nämä vievät huomattavasti vähemmän virtaa kuin noi wifi-ESP laitteet.
Aktiivisena kulutus jossain sadoissa mA:ssa, en tiedä miten hyvin keskimääräisen kulutuksen saisi alas sleepeillä kun wifi ei ole ihan ykkösvaihto vähävirtaisuuden tavoitteluun. Kai sitä parilla AA:lla päivän pyörittää jos vähän optimoi...Kuinkas hirveästi noi ESP:t sitä virtaa haukkaa? Itse en ole sähkönkulutuksessa huomannut mitään niiden hankinnan jälkeen?
Itse ehkä reilu vuosi sitten mittailin omien ESP32-palikoiden virrankulutusta ja idlenä (ei siis mitään oikeaa toimintaa määriteltynä) ja wifi päällä virrankulutus oli muistaakseni karvan vajaa 100mA. Hetken mietiskelin jos olisi saanut jonkun sleep-virityksen rakenneltua että olisi käynyt määrävälein laittamassa weifin päälle, lähettäisi datat ja menisi taas nukkumaan mutta tuossa oli aika monta ongelmaa, esimerkiksi wifi-yhteyden muodostamiseen meni ties kuin monta sekuntia. Joku BLE-beacon -tyylinen toteutus saattaisi paristoilla jokusen päivän kestääkin.Aktiivisena kulutus jossain sadoissa mA:ssa, en tiedä miten hyvin keskimääräisen kulutuksen saisi alas sleepeillä kun wifi ei ole ihan ykkösvaihto vähävirtaisuuden tavoitteluun. Kai sitä parilla AA:lla päivän pyörittää jos vähän optimoi...
Fitbitilla ainakin oli Wifi-vaaka; ei varmaan esp32-pohjainen mutta patterikäyttöinen kuitenkin.Itse ehkä reilu vuosi sitten mittailin omien ESP32-palikoiden virrankulutusta ja idlenä (ei siis mitään oikeaa toimintaa määriteltynä) ja wifi päällä virrankulutus oli muistaakseni karvan vajaa 100mA. Hetken mietiskelin jos olisi saanut jonkun sleep-virityksen rakenneltua että olisi käynyt määrävälein laittamassa weifin päälle, lähettäisi datat ja menisi taas nukkumaan mutta tuossa oli aika monta ongelmaa, esimerkiksi wifi-yhteyden muodostamiseen meni ties kuin monta sekuntia. Joku BLE-beacon -tyylinen toteutus saattaisi paristoilla jokusen päivän kestääkin.
Emporia Vuet on löytämistäni kustannustehokkain. Mulla odottaa 16 kanavainen asennusta.Onko jotain laitetta / laitekokonaisuutta, jonka voisi laittaa vaikka sulakekaappiin siten, että saisi valvottua eri sulakkeiden kautta kulkevaa sähkönkulutusta ihan sulake-/laitetasolla? Nykyisellään ne eri kulutukset on eri paikoissa hajannaisesti, olisi mukava saada vaikka Shellyn avulla aina yleiskuva, että paljonko mikäkin laite juuri sillä hetkellä kuluttaa. Kokonaiskulutuksen seurantaan on toki erilaisia laitteita, mutta niidenkin avulla vaikea päätellä mikä laite juuri sillä hetkellä sen sähkön vie.
Tämähän on justiinsa sitä mitä etsin, paljon kiitoksia!Emporia Vuet on löytämistäni kustannustehokkain. Mulla odottaa 16 kanavainen asennusta.
Custom firmiksellä voi ohittaa pilven HA käytössä.
![]()
Vue Home Energy Monitor
The Vue Home Energy Monitor tracks your overall home energy consumption and, with additional sensors, monitors the energy use of specific devices in your home.www.emporiaenergy.com
Nicd akut toimivat yleensä myös kylmässä.Tulimpa raportoimaan että IKEA Parasoll ei sitten millään toimi kylmässä tilassa. Kokeillut patterit: alkaali, NiHM ja litium. Se on joku viikko kun lakkaa toimimasta.
Itsellä on Dell Optiplex 3020 16GB ddr3, pari kolme usb wifi adapteria ja 1000mb eth. Softana openwrt, HA, zigbee2mqtt, wireguard, pi-hole, nextcloud, open WebUI ja openrouter.ai . Seuraavaksi pitäisi pfsense tms. saada kun pbr ei oikein toimi. Mulla on kaks wireguard tunnelia tai siis joukko tunneleita surfsharkkiin ja sitten kotiverkkoon oma puhelimelle jne. Kiva systeemi en vaihda, mutta kyllä tässä on säädetty varmaan päälle sata tuntia ja ylikin saa kyllä opiskella tekoälyn kanssa näitä verkkojuttuja aika paljon.Pitäisi alkaa miettimään kotiautomaation rakentamista ja nyt kaipaisin apuja raudan suhteen. Tavoitteena Proxmox missä pyörii:
Tällä hetkellä löytyy Huen silta, kasa Hue valoja, friends of hue kytkimiä, Shelly Plus PM Mini ja 3-vaihe vehkeille Shelly Pro 3EM. Lisäksi tarkoitus hankkia releitä, liiketunnistimia, lämpömittareita, PoE kameroita yms. ja tehdä erilaisia automaatioita mitä tulee keksittyä.
- HAOS
- Grafana tai vastaava monitorointi
- NVR, tällä hetkellä ajatuksena Frigate ja siihen Coral TPU
- Ehkä unifi controller jos en päädy cloud gatewayhin
- Ehkä wireguard tai vastaava VPN
Minkälaista rautaa edellä mainituille, riittääkö HP Elitebook 830 G7 i5-10310U/8GB/256Gt? HP:n läppäriä saisi paikallisesta Elisan liikkeestä hintaan 249€ tehdaskunnostettuna. Onko ryöstö vai sopiva hinta? Ehkä isoin kysymysmerkki kyseisen läppärin kohdalla on puuttuva LAN-portti, riittääkö haluamassani käytössä USB-LAN sovitin?
Kaikki muutkin vinkit ja neuvot ovat enemmän kuin tervetulleita.
Mitä tarkoittaa "ei toimi" ja kuinka kylmässä? Minulla on nyt 10 päivää ollut tuollainen autotallissa, joka sisältä vähän plussalla ja ulkona on ollut paria kymmentä pakkasta. Veikkaan että siinä ovenpielessä missä tuo anturi on niin on kuitenkin miinusta. Hyvin on toiminut ja paristo näyttää edelleen 100%. Ihan perus NiHM taitaa olla.Tulimpa raportoimaan että IKEA Parasoll ei sitten millään toimi kylmässä tilassa. Kokeillut patterit: alkaali, NiHM ja litium. Se on joku viikko kun lakkaa toimimasta.
Varmaan tossa on jokunen miinus aste. Taitaa vaan olla huono tuote sitten. Noissa on viimesin firmis. Mulla on sonoffin vastaavia sensoreita jotka ei sekoile noin.Mitä tarkoittaa "ei toimi" ja kuinka kylmässä? Minulla on nyt 10 päivää ollut tuollainen autotallissa, joka sisältä vähän plussalla ja ulkona on ollut paria kymmentä pakkasta. Veikkaan että siinä ovenpielessä missä tuo anturi on niin on kuitenkin miinusta. Hyvin on toiminut ja paristo näyttää edelleen 100%. Ihan perus NiHM taitaa olla.
Jostain netistä löysin, että tuo syö pariston 1-2kk:ssa, joten saatta olla ihan ominaisuus ettei paristo kestä. Tosin oli vanha posti, joten onhan sekin voinut jo korjautua.
def sendEthernet(message) {
if (message.contains(" ")) {
def parts = message.split(" ")
def name = parts.length>0?parts[0].trim():null
def value = parts.length>0?parts[1].trim():null
message = name + "%20" + value
}
if (logEnable) log.debug "Executing 'sendEthernet' ${message}"
if (settings.ip != null && settings.port != null) {
new hubitat.device.HubAction(
method: "POST",
path: "/${message}?",
headers: [ HOST: "${getHostAddress()}" ]
)
}
else {
log.warn "Parent HubDuino Ethernet Device: Please verify IP address and Port are configured."
}
}
Tuossahan screenshotin perusteella lähetät jälkimmäisessä myös kysymysmerkin tuon pyynnön lopussa, tuossa ensimmäisessä requestissahan sitä kysymysmerkkiä ei ole lopussa. Tietty jos näkisi tuon vastaanottavan koodin niin siitä varmaan näkisi miten tuo toimii mutta vaikkapa tcpdumpilla tai wiresharkilla pystyy haistelemaan millaisia pyyntöjä automaatio lähettelee ja niistä voisi sitten päätellä oikean requestin. Oma veikkaus on että tuossa läheteään viestinä jotain tyyliin "/servo1 75" joka ajaa 75% kohdalle tms. ja välilyönti siis enkoodataan %20 -merkkijonoksi eli ehkä kokeilisin jotainNiin se kivasti 5 vuotta kesti sälekaihdinten automatisointi ilman yhtäkään vikaa, kunnes nyt yhdestä ikkunasta servo yksinkertaisesti rikkoutui. Nyt ei muuta kuin tilaamaan uutta servoa ja asentamaan paikalleen. Aikoinaan kun kaikki kämpän ikkunat tähän automatisointiin käänsin kävi samalla mielessä, että millaisiin ongelmiin sitä itsensä ajaa kun manuaalisäätönamiskat lähtivät asennuksen yhteydessä pois. Tämä huoli on ollut täysin turha ja ohjaus on toiminut kotiautomaation kautta automaattisesti ja toki manuaalisesti käskyttäen.
Vielä kun keksisi, että miten sälakeihtimia voisi komentaa lähvierkosta käsin ilman kotiautomaatiojärjestelmää. Tarkoitus on siis varautua kotiautomaatiojärjestelmän rikkoutumistilanteeseen, jotta sälekaihtimet saa tarvittaessa auki tai kiinni selainta käyttäen.
Ainoa mikä tällä hetkellä onnistuu, on servon käskyttäminen off-asentoon suoraan selaimesta komennolla:
http://192.168.86.50:8090/servo1
Avaaminen ei onnistu sitten mitenkään päin. Sain vinkin, että tämä kohta sketchista on se mikä määrittelee näiden http post komentojen läpimenon:
Jos powershellista annan seuraavat komennot:
![]()
Niin sälekaihdin tosiaan sulkeutuu ja saan 200 OK.
Kun yritän käskyttää sälekaihdinta aukeamaan, niin saan edelleen 200 OK, mutta servo ei kyllä komentoa perille saa. Mitään ei siis tapahdu.
![]()
Jos sketchia oikein tulkitsen, niin tämä on se viesti joka perille pitäisi mennä, ja tämän tyyppistä viestiä oletettavasti kotiautomaatiojärjestelmä sälekaihtimille toimittaa.
message = name + "%20" + value
Miksei tuo sitten toimi powershellista käsin vaan ainoastaan sälekaihtimen sulkeminen on mahdollista. Lisätietona vielä se, että jos kirjoitan Urissa Servo1:n perään esim. näin: ../servo1%20kotiautomaatioonkakkaa, niin tuo loppuliite on aina servolle komento "off" riippumatta mitä komentoon satuilee.
Osaisko joku auttaa?
http://192.168.86.50:8090/servo1%2075?
Tuossahan screenshotin perusteella lähetät jälkimmäisessä myös kysymysmerkin tuon pyynnön lopussa, tuossa ensimmäisessä requestissahan sitä kysymysmerkkiä ei ole lopussa. Tietty jos näkisi tuon vastaanottavan koodin niin siitä varmaan näkisi miten tuo toimii mutta vaikkapa tcpdumpilla tai wiresharkilla pystyy haistelemaan millaisia pyyntöjä automaatio lähettelee ja niistä voisi sitten päätellä oikean requestin. Oma veikkaus on että tuossa läheteään viestinä jotain tyyliin "/servo1 75" joka ajaa 75% kohdalle tms. ja välilyönti siis enkoodataan %20 -merkkijonoksi eli ehkä kokeilisin jotaintai ehkä ilman kysymysmerkkiä lopussa.Koodi:http://192.168.86.50:8090/servo1%2075?
Tuohon ei oikein yhtäkkiä voi muuta sanoa kuin että pitäisi jollakin wiresharkilla tai tcpdumpilla tutkia tuota liikennettä ja verrata mitä eroa selaimen ja automaation komennoissa näkyy. Itse olen kaikenlaisia laitteita hakkeroinut ja välillä on tullut vastaan kaikenlaisia kummallisia headereita sun muita kummallisuuksia jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet toimintaan.En tiedä mitä tässä nyt tapahtui, mutta Sinulle kiitos. Asteet toimivat powershellista ja selaimestakin käskyttämällä. Voisin väittää, että olen näitä kaikkia yrittänyt monesti mutta ilman odotettuja tuloksia.
Jotain eroa tuossa vielä on käskyttämällä selaimesta vs. kotiautomaatiosta. Kotiautomaation komennot toimivat vaikka 1000 x putkeen on off on off jos käskytän. Selaimesta ottaa max 2 komentoa vastaan, esim on ja off. Sitten seuraavassa komennossa selain alkaa pyörittelemään joka viittaa, että vastapää on tukossa jo edellä annetuista kahdesta komennosta. Jos käyn kotiautomaatiojärjestelmässä klikkaamassa uuden komennon, niin tilanne rauhoittuu ja sen jälkeen voin taas komentaa seuraavat pari kertaa selaimella. Eli selaimen komento on jostain syystä tuhdimpaa kamaa kuin mitä kotiautomaatiosta käsin.
Onko mitään aavistusta mistä tällainen voisi johtua?