Grillit & grillaus

Tilasin juuri ensimmäisen kamadon, pitkiä savuja ootellessa jo mietin mihin tän sijottaisi.

Onko noi kamadot miten paloturvallisia olla puisella terassilla vai pitääkö näille rakentaa joku kiveys? Entä onko jengillä katoksien alla, värjääkö pahasti rasvalla katteet / sulaako katemuovit.
 
Tilasin juuri ensimmäisen kamadon, pitkiä savuja ootellessa jo mietin mihin tän sijottaisi.

Onko noi kamadot miten paloturvallisia olla puisella terassilla vai pitääkö näille rakentaa joku kiveys? Entä onko jengillä katoksien alla, värjääkö pahasti rasvalla katteet / sulaako katemuovit.
Ei ne nyt alaspäin mitään sytytä.
 
Tilasin juuri ensimmäisen kamadon, pitkiä savuja ootellessa jo mietin mihin tän sijottaisi.

Onko noi kamadot miten paloturvallisia olla puisella terassilla vai pitääkö näille rakentaa joku kiveys? Entä onko jengillä katoksien alla, värjääkö pahasti rasvalla katteet / sulaako katemuovit.

Jotkin hiilet (marabu) on vähän "kipinöineet" syttyessään, mulla kamado terassi-katoksen alla kivetyksen päällä, mut ei ne kipinät ole lentäny kauas tai aiheuttaneet mitään palo vaaraa.
 
Puisella terasilla minulla on. Kerran pääsi piippusytyttimestä kekäle putoamaan terassille ja siitä jäi jälki.
 
Tilasin juuri ensimmäisen kamadon, pitkiä savuja ootellessa jo mietin mihin tän sijottaisi.

Onko noi kamadot miten paloturvallisia olla puisella terassilla vai pitääkö näille rakentaa joku kiveys? Entä onko jengillä katoksien alla, värjääkö pahasti rasvalla katteet / sulaako katemuovit.
Meillä ollut komposiittiterassilla nyt viisi vuotta ja kuten tuossa sanottiinkin ettei nuo juurikaan alaspäin kuumenna. Siihen kannattaa varautua, että rasva ja tuhkat tulevat sotkemaan terassin.
 
Itellä grillin alle tarkoitettu matto. Suojaa rasvalta yms. Toki sen alla olevat laudat päivettyy erilailla.
 
Eniten huomioisin mitä terassin alla on. Sahanpuru/kuiva nurmikko/heinä jne roska ja lehdet jotka kuivana syttyvät helposti kipinä/hiilien pudotessa.

Terassilla itselläni grillausmatto, sen päällä kamadot.
 
Ehdottomasti grillin alle tarkoitettu matto. Kamadoon helposti sujahtaa noita isompia lihoja, joista tippuu sitä kuumaa rasvaa joka jättää ikävän jäljen terassille.

Myös pientä tuhkaa tulee helposti tuhkaluukusta ulos, joka helposti jää kengän alle joka vaan leviää terassille entistä enemmän.

Tuhkaimuri oli täällä jo aikaisemmin mainittu ja sellaisen hankin myös itse. Älyttömän näppärä laite Kamadon puhdistukseen.
 
Puisella terasilla minulla on. Kerran pääsi piippusytyttimestä kekäle putoamaan terassille ja siitä jäi jälki.

Itse lopetin piippusytyttimen käytön tämän vuoksi. Sytyttimen etu on aika pieni ja käytettäessä saattaa kekäleitä päästä tippumaan.
 
Piippusytyttimen käyttö on noloa, varsinkin kamadossa joka on muutenkin jo malliltaan kuin iso piippusytytin :D

Itse ostin mustangin puhaltimen jonka voi kiinnittää kamadon alaluukkuun ja se vetää sellasella tahdilla ilmaa sisään että tarvittaessa saa varmasti kamadonsa halki talvella:D
Pienempään kakkoskamadoon toi ei sovi, mutta ihan hyvä vaan meinaan kun sitä pitää kädessä 10cm päästä alaluukusta ja osoittaa sinne niin se on silti niin tehokas että tuhkaa lensi ulos kamadosta ja liekit nousi oikeen pirun korkeelle ulos kamadosta…

Tota käytän sit pahimmissa vesisateissa tai sitten jos on vaan älytön kiire.

Muissa tapauksissa mä nautin hiiligrillin sytyttämisestä, mahdollisimman vähällä avustuksella, ja itseasiassa tännekkin kirjoitin kamadon hommaamisen jälkeen valitusta siitä että mulla on hankala saada grillauksen fiilistä sen kanssa kun se on niin älyttömän helppo sytyttää, pohdin jopa sen myymistä sen takia :D

Harmikseni kamado on sitten kaikelta muulta osin niin valovuosia edellä weber mastertouchia että olen asian kanssa oppinut elämään.:)
 
Piippusytytin on elinehto kesällä kun teinit ramppaa edestakaisin reissuiltaan ja parhaimpina(?) päivinä Weber kettle lämmitetään kuusi kertaa makkaroille, lihalle, halloumille, maissille, mitä nyt kukin haluaa.
 
Itse lopetin piippusytyttimen käytön tämän vuoksi. Sytyttimen etu on aika pieni ja käytettäessä saattaa kekäleitä päästä tippumaan.
Aika harvoin tulee enää käytettyä. Alkuun opetellessa tuli käytettyä ja vieläkin joskus saattaa olla hyötyä hiilistä riippuen. Sähkölämmittimiä ja -puhaltimia ei tule mökillä käytettyä kun ei ole sähköjä.
 
Alkaa riittämään grillin uusiminen 2-3 vuoden välein. Nyt viimeisin, ihan siisti, verkkokauppa.comin Anton Oliver GS-300 on palvellut, hetkinen... Olikin hankittu 2016. Sehän on merkittävä ikä 179e grillille. Eli kysymykseen, onko Weber sellainen, joka kestää "isältä pojalle"? Edes 10 vuotta? Ovatko tupla- ja triplahinnat perusteltuja?

Nykyisen Anton Oliverin ulkopinnat, polttimot ja runko lähes virheettömät. Rasvapelti alkaa olla puhki. Uuden voisi teettää paikallisesti, tuskin montaa kymppiä maksaa. Lämmönjakolevyt alkavat niin ikään olla tiensä päässä. Samoin runko niiltä osin, missä polttimo lepää. Saisi tätä varmaankin vielä elvytettyä.
 
Alkaa riittämään grillin uusiminen 2-3 vuoden välein. Nyt viimeisin, ihan siisti, verkkokauppa.comin Anton Oliver GS-300 on palvellut, hetkinen... Olikin hankittu 2016. Sehän on merkittävä ikä 179e grillille. Eli kysymykseen, onko Weber sellainen, joka kestää "isältä pojalle"? Edes 10 vuotta? Ovatko tupla- ja triplahinnat perusteltuja?

Nykyisen Anton Oliverin ulkopinnat, polttimot ja runko lähes virheettömät. Rasvapelti alkaa olla puhki. Uuden voisi teettää paikallisesti, tuskin montaa kymppiä maksaa. Lämmönjakolevyt alkavat niin ikään olla tiensä päässä. Samoin runko niiltä osin, missä polttimo lepää. Saisi tätä varmaankin vielä elvytettyä.

Ehdottomasti Weber 10 vuoden takuulla. Onhan noissa esimerkiksi Spirit II malleissa kaikille osille 10 vuoden takuu, joten aika huoletta pitäisi saada käytellä. Oletetun kestävyyden lisäksi noissa saa paljon muitakin etuja halvimpiin grilleihin verrattuna. Viime keväänä ensimmäinen Weber (Spirit II S-320) otettu käyttöön ja paluuta ei enää ole.
 
Itse juuri tuossa viime vuonna myin Weberin Spiritin, joka oli ollut itselläni käytössä 6vuotta ja torista sain vielä 180e kaasupulloineen sen myytyä.

Siskolla ja äidillä on ollut aina noita 200e grillejä ja sitten niitä saa vaihtaa pari-kolmen vuoden välein niin ei sekään tule halvaksi.

Mutta edelleen kaikken tärkein on se grillin puhtaana pito. Sitä ei voi myöskään Weberin kohdalla unohtaa.
 
Unohtaa sen kaasumikron ja tilalle kamado.
Ei tarvii putsailla, eikä uusia 3 vuoden välein.
Ja ruokakin maistuu paremmalle ku perus uunista. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Tuli rakennettua kesällä isompi terassi ja pitäisi täydentää ooni kodan, weberin kaasu- ja hiiligrillin kaveriksi kamado. Kun rajaksi laittaa 1000€ niin nämä kaksi grilliä pomppaa esiin:

Varustelista näyttää hyvin yhtenevältä molemmissa, evolvessa mielestäni tuo yläpuolen ilma-aukko on fiksumpi jos taivasalla grillaa. Bonoa taas puoltaa se, että sen voisi käydä itse hakemassa niin säästäisi rahtihinnat. Molemmissa keraamisilla osilla ensimmäiselle omistajalle elinikäinen takuu. Bono ollut pidempään markkinoilla ja evolve on varsin uusi yritys. Otti noista kumman tahansa niin lienee saavan aika samanlaatuista tavaraa?

Onko kamadoon jotain "pakollista" lisävurestatta mikä on hyvä hankkia heti? Jonkin verran erilaista sälää jo hiiligrillaus harrastuksen myötä löytyy..
 
Ehdottomasti Weber 10 vuoden takuulla. Onhan noissa esimerkiksi Spirit II malleissa kaikille osille 10 vuoden takuu, joten aika huoletta pitäisi saada käytellä. Oletetun kestävyyden lisäksi noissa saa paljon muitakin etuja halvimpiin grilleihin verrattuna. Viime keväänä ensimmäinen Weber (Spirit II S-320) otettu käyttöön ja paluuta ei enää ole.
Aivan, en muistanutkaan tuota takuuta. Sitten pitäisi löytää Weberit jostain tarjouksesta, aika harvoin sellaisia on kyllä tullut vastaan.
Siskolla ja äidillä on ollut aina noita 200e grillejä ja sitten niitä saa vaihtaa pari-kolmen vuoden välein niin ei sekään tule halvaksi.
Pakko sen verran kommentoida, että tuon Anttonin ikä kyllä todella yllätti. Olin ajatellut, että se on ollut sen 2-3 vuotta, mutta 7 vuotta on tuolle jo pitkä aika. Ja on ollut kyllä käytössä.
Unohtaa sen kaasumikron ja tilalle kamado.
Ei tarvii putsailla, eikä uusia 3 vuoden välein.
Ja ruokakin maistuu paremmalle ku perus uunista. :)
Niin, itse kyllä grillaan, en lämmitä. Ja onhan kaasugrillin ja kamadon käyttö ihan erilaista.
 
Onko kamadoon jotain "pakollista" lisävurestatta mikä on hyvä hankkia heti? Jonkin verran erilaista sälää jo hiiligrillaus harrastuksen myötä löytyy..


Hiilikori. Hiilet palaa paremmin ja puhtaammaksi. Helpompi myös putsata.

Valurautainen parila, mielestäni hintaa nähden tuo käyttömukavuutta ja helpoutta grillaukseen, jos tykkää vaikka pieniä paistinperunoita käyttää.

Tuhkaimuri kyllä erittäin kiva lisä putsaukseen, mutta pärjää ilmankin.

Ota kahta eri grillihiiliä heti. Pitkiin vetoihin kovapuuhiiliä ja elä käytä niitä perus grillaukseen vaan ota esim. Marienburgia normaaliin grillaukseen.
 
Aivan, en muistanutkaan tuota takuuta. Sitten pitäisi löytää Weberit jostain tarjouksesta, aika harvoin sellaisia on kyllä tullut vastaan.
Pakko sen verran kommentoida, että tuon Anttonin ikä kyllä todella yllätti. Olin ajatellut, että se on ollut sen 2-3 vuotta, mutta 7 vuotta on tuolle jo pitkä aika. Ja on ollut kyllä käytössä.
Niin, itse kyllä grillaan, en lämmitä. Ja onhan kaasugrillin ja kamadon käyttö ihan erilaista.
Kannattaa myös katella jos tulis Napoleonia tarjoukseen, niissä 10-15v takuu riippuen mallisarjasta.
 
Hiilikori

Akkukäyttöinen tuhkaimuri on myös kätevä apuri
Onkos vinkata mistä löytyis halvimmalla tollanen tuhkaimuri?

Jos joku on vailla hiilikoria niin multa löytyy turun seudulta tuo linkin hiilikori jota jaksoin viikon käyttää, 45e hintaan noudolla.
 
Onkos vinkata mistä löytyis halvimmalla tollanen tuhkaimuri?

Jos joku on vailla hiilikoria niin multa löytyy turun seudulta tuo linkin hiilikori jota jaksoin viikon käyttää, 45e hintaan noudolla.

Mä ostin siis Puuilosta Tarmo tuhkaimurin 45€, mutta ei ole akkukäyttöinen.

Pistorasia paikka löytynee kuitenkin Kamadon vierestä sekä myös sisältä takan läheltä, ettei tarvitse jatkojohtojen kanssa leikkiä.

Myös jatkan vielä aiheesta mitä lisävarusteita, vaikka ei liity itse Kamadoon.

Hankkikaa se grillin alla tuleva suojamatto, niin vaimokin kiittelee kun ei rasva/tuhkaläikkiä ole terassilla.


Huom. Kuopiosta löytyisi Ikeasta rosterinen minikeittiö jossa myös grilli mukana, joku voisi kokeilumielessä hakea testiin? :hmm:
GRILLSKÄR Minikeittiö + grilli ulkokäyttöön, ruostumaton teräs


Näitä löytyy useammastakin Ikeasta. Rosteria kuitenkin ja vaikuttaa todella järkevältä setiltä.
GRILLSKÄR Keittiösaareke + taustalevy, ruostumaton teräs/ulkokäyttöön
 
Mä luovuin tuollaisesta grillin alus-/suojamaton käytöstä, kun se ei tuntunut viikossakaan kuivuvan sateiden jälkeen. Siinä sitä sitten oltiin sukat märkänä ja terassi aina märkänä maton alta. Weberin rakenne on sellainen, että sieltä ei käytännössä pitäisi päästä rasvoja valumaan terassille eikä kyllä tuosta Kamadostakaan helposti pääse mitään tippumaan, niin en sitten jaksanut tuota enää laittaa uusiksi käyttöön yhden kesän jälkeen.

Pitäisi hiilikori vielä katsella tuohon M koon Mustang kamadoon. Luultavasti tuohon käy mikä tahansa 18" malleille suunniteltu kori.
 
Mä luovuin tuollaisesta grillin alus-/suojamaton käytöstä, kun se ei tuntunut viikossakaan kuivuvan sateiden jälkeen. Siinä sitä sitten oltiin sukat märkänä ja terassi aina märkänä maton alta. Weberin rakenne on sellainen, että sieltä ei käytännössä pitäisi päästä rasvoja valumaan terassille eikä kyllä tuosta Kamadostakaan helposti pääse mitään tippumaan, niin en sitten jaksanut tuota enää laittaa uusiksi käyttöön yhden kesän jälkeen.


Tämä on muuten hyvä pointti. Itsellä on katettu terassi, mutta välillä se sade pääsee viistoamaan maton ja se on aivan märkä. Crocsit sitten jalkaan kun maton vieressä touhunnut.

Viimeksi kun reilu 5kg brisketin otin Kamadosta ulos tason viereen paperointia varten niin rasva oikein tippuin terassille, enkä minä siinä sitten sitä huomannut muutakuin seuraavana päivänä, mutta oppi ja ikä kaikki.
 
Tämä on muuten hyvä pointti. Itsellä on katettu terassi, mutta välillä se sade pääsee viistoamaan maton ja se on aivan märkä. Crocsit sitten jalkaan kun maton vieressä touhunnut.

Viimeksi kun reilu 5kg brisketin otin Kamadosta ulos tason viereen paperointia varten niin rasva oikein tippuin terassille, enkä minä siinä sitten sitä huomannut muutakuin seuraavana päivänä, mutta oppi ja ikä kaikki.
Joo katetun terassin alla varmasti pysyy paremmin kuivana. Tuollainen mulla oli käytössä ja se kyllä imi niin tehokkaasti vettä itseensä, että ei ehtinyt käytännössä koskaan kuivua kunnolla avoterassilla.

Brisua / muuta low&slow sapuskaa tehdessä tietysti on vaarana että rasvaa tippuu pitkin terassia. Pitäisi olla grillaus apupöytä heti kamadon vieressä tai sitten kamado upotettuna pöytätasoon, niin on enemmän laskualustaa heti vieressä.

Laskualustasta tulikin mieleen, että viime kesänä/alkukesästä laittelen tänne kuvia, että hioin ja öljysin nuo Mustangin sivutasot heti uutena homehtumisen ehkäisemiseksi. No *tut se mitään auttanut, ne meni jo loppusyksystä ihan homeeseen. Aattelin ostaa jotain puulevyä ja kuviosahalla tehdä näihin uudet sivutasot jotka käsittelen sitten venelakalla tms.
 
Tuli rakennettua kesällä isompi terassi ja pitäisi täydentää ooni kodan, weberin kaasu- ja hiiligrillin kaveriksi kamado. Kun rajaksi laittaa 1000€ niin nämä kaksi grilliä pomppaa esiin:

Pitää lopettaa tän threadin lukeminen... grillitukussa oli Traeger d2 575 järkevään hintaan, niin piti sitten tilata weberin performer deluxelle kaveriksi :|
 
Alkaa riittämään grillin uusiminen 2-3 vuoden välein. Nyt viimeisin, ihan siisti, verkkokauppa.comin Anton Oliver GS-300 on palvellut, hetkinen... Olikin hankittu 2016. Sehän on merkittävä ikä 179e grillille. Eli kysymykseen, onko Weber sellainen, joka kestää "isältä pojalle"? Edes 10 vuotta? Ovatko tupla- ja triplahinnat perusteltuja?

Nykyisen Anton Oliverin ulkopinnat, polttimot ja runko lähes virheettömät. Rasvapelti alkaa olla puhki. Uuden voisi teettää paikallisesti, tuskin montaa kymppiä maksaa. Lämmönjakolevyt alkavat niin ikään olla tiensä päässä. Samoin runko niiltä osin, missä polttimo lepää. Saisi tätä varmaankin vielä elvytettyä.

Itellä ollut käytössä weberi 2010-vuodesta, nyt laitan itelleni uuden ja serkkupoika ottaa tuon vanhan. Ainut mikä tarviis vaihtaa on ne flavorbarit ja ehkä ritilät. Tonnin weberin kun hankit niin ei tarvii ihan heti miettiä uuden ostamista.
 
Itellä ollut käytössä weberi 2010-vuodesta, nyt laitan itelleni uuden ja serkkupoika ottaa tuon vanhan. Ainut mikä tarviis vaihtaa on ne flavorbarit ja ehkä ritilät. Tonnin weberin kun hankit niin ei tarvii ihan heti miettiä uuden ostamista.
Jeps, kyllä weber on ihan pätevä vaihtoehto.
 
Pitää lopettaa tän threadin lukeminen... grillitukussa oli Traeger d2 575 järkevään hintaan, niin piti sitten tilata weberin performer deluxelle kaveriksi :|

Ei ollu enää hyllyssä.. Itsekkin katellut Weberin pallon kaveriksi. Toisi helppokäyttöisyyttä.
Mihin hintaan lähti?
 
Ei ollu enää hyllyssä.. Itsekkin katellut Weberin pallon kaveriksi. Toisi helppokäyttöisyyttä.
Mihin hintaan lähti?

Kato, kerrankin kävi tuuri :) -350€ ovhsta oli. Pro22 on yleisesti lähes samaan hintaa, mutta siinä ei tosiaan ole wifi yms. kilkkeitä, joita itse arvostan.
 
Kato, kerrankin kävi tuuri :) -350€ ovhsta oli. Pro22 on yleisesti lähes samaan hintaa, mutta siinä ei tosiaan ole wifi yms. kilkkeitä, joita itse arvostan.

Minulla on käytössä tällä hetkellä Weberin 57 pallo ja toistaiseksi olen sillä pärjännyt. Toki grillaaminen on aikalailla värkkäämistä varsinkin pitkissä vedoissa sillä. Ajan kanssa olen lämpötilan säätöä oppinut, sen saan pidettyä ihan ok halutulla alueella nykyään.

Te joilla on traeger, ootteko kokenut että on tonnin väärti? Saako sillä mielestänne savun makua riittävästi? Siitä tuntuu olevan monenmoista keskustelua.

Olisiko se siis optimi kombo pallon kylkeen?

Kokemuksia olisi mukava kuulla!
 
Minulla on käytössä tällä hetkellä Weberin 57 pallo ja toistaiseksi olen sillä pärjännyt. Toki grillaaminen on aikalailla värkkäämistä varsinkin pitkissä vedoissa sillä. Ajan kanssa olen lämpötilan säätöä oppinut, sen saan pidettyä ihan ok halutulla alueella nykyään.

Te joilla on traeger, ootteko kokenut että on tonnin väärti? Saako sillä mielestänne savun makua riittävästi? Siitä tuntuu olevan monenmoista keskustelua.

Olisiko se siis optimi kombo pallon kylkeen?

Kokemuksia olisi mukava kuulla!

Weberin 57 ja smokey mountain oli alkuun, ja lopputulos savustaessa ihan eri luokkaa. Muutettiin väliaikaisesti kerrostaloon ja nuo tuli myytyä. No, parisen vuotta sitten muutettiin rivitaloon ja hankin performer deluxen, jossa hyvin laskutilaa ja hiilien kaasusytytin on ihan luxusta, mutta savustaminen aikamoista säätämistä verrattuna mountainiin, vaikka onnistuu kyllä, lämmön lähde on kuitenkin liian lähellä perus pallogrillissä. Tämä oli ehkä suurimpia syitä, että halusin kunnollisemman savustimen, grilli erikseen ja savustin sitten omana kokonaisuutena. Weberin smokefire oli vaihtoehtona, mutta ilmeisesti siinä ollut teknisiä haasteita enemmän ja vähemmän pellettien syötön kanssa.
 
Tuli rakennettua kesällä isompi terassi ja pitäisi täydentää ooni kodan, weberin kaasu- ja hiiligrillin kaveriksi kamado. Kun rajaksi laittaa 1000€ niin nämä kaksi grilliä pomppaa esiin:

Varustelista näyttää hyvin yhtenevältä molemmissa, evolvessa mielestäni tuo yläpuolen ilma-aukko on fiksumpi jos taivasalla grillaa. Bonoa taas puoltaa se, että sen voisi käydä itse hakemassa niin säästäisi rahtihinnat. Molemmissa keraamisilla osilla ensimmäiselle omistajalle elinikäinen takuu. Bono ollut pidempään markkinoilla ja evolve on varsin uusi yritys. Otti noista kumman tahansa niin lienee saavan aika samanlaatuista tavaraa?

Onko kamadoon jotain "pakollista" lisävurestatta mikä on hyvä hankkia heti? Jonkin verran erilaista sälää jo hiiligrillaus harrastuksen myötä löytyy..
Bbq Factoryllä näytti olevan tarjous tuosta Evolvesta. 979€ ja mukana tulee lisäksi hiilikori, biscotto-pizzakivi, 20kg kovapuuhiiliä ja kastikemoppi.
 
Pakkohan se kausi oli avata vaikka sivutelineet ovat vielä varastossa.

About 3h päästä ribsit valmiita.

Tästä on hyvä lähteä uuteen kauteen.

IMG_20230325_151033.jpg
 
Koko talvi grillailtu aina viikonloppuisin , pikku kamadolla, kerran on kaasugrillillä makkarat lämmitetty tänä talvena.
Eipä tuon kamadon sisälämmöt juuri eroa kesästä vaikka on 25 pakkasta. Kamado on kodassa sateensuojassa. Briketeillä pääasiassa grillailen .
Kun tulee viikonlopuksi mökille niin heti grilliin tulet ja sitten ei olekaan niin kiirettä kun grilli pysyy lämpimänä sen ainakin 6 tuntia yhdellä täytöllä .
Lunta on täällä vielä yli puoli metriä ja lisää luvattu.
 
Löytyykö täältä kokemusta ja mielipidettä Weberin 57 cm pallogrillin grillivarrassetistä? Eli grillin korotusrenkaasta, jossa on varraspyöritin ja erillisestä varrastikkusetistä.


Ostohousujen toinen lahje on saatu jo puettua päälle, mutta 300 euron laittaminen tuollaisiin tarvikkeisiin hieman syö intoa.
 
Säästä ~150€ ja ota Amazonista Onlyfiren pyöritin

Onlyfire, Universal Rotisserie Pit with Motor, 57 cm, Grill Skewer Attachment Set for Kettle Barbecue, Rotisserie, Charcoal Grill, fits Weber 2290 and Other Models https://amzn.eu/d/1e1F6E1

ja kaveriksi

Onlyfire Universal Rotating Barbecue Skewer System Rotisserie Needle Set, Fits Any Grill Rotisserie Skewer, 44 cm Length, Φ16 cm https://amzn.eu/d/hLHvbtj

Jälkimmäisestä ei kokemusta, mutta varmasti toimiva sekin.
 
Säästä ~150€ ja ota Amazonista Onlyfiren pyöritin

Onlyfire, Universal Rotisserie Pit with Motor, 57 cm, Grill Skewer Attachment Set for Kettle Barbecue, Rotisserie, Charcoal Grill, fits Weber 2290 and Other Models https://amzn.eu/d/1e1F6E1

ja kaveriksi

Onlyfire Universal Rotating Barbecue Skewer System Rotisserie Needle Set, Fits Any Grill Rotisserie Skewer, 44 cm Length, Φ16 cm https://amzn.eu/d/hLHvbtj

Jälkimmäisestä ei kokemusta, mutta varmasti toimiva sekin.

Jos sinulla on kokemusta Onlyfiren vartaasta, sinulla ehkä jopa on sellainen, niin osaatko sanoa, mitä materiaalia vartaan akseli on? Pinnoitettua terästä vai rosteria?
 
Mikäs tuohon käyttämättömyyteen ajoi?
Hankaloitti siivoomista, kun itellä tapana vaan heittää uusia hiiliä vanhojen päälle, kun toi on paikallaan niin ei saanut työnnettyä tuhkia pohjalla oleviin reikiin kunnolla…
 
Hankaloitti siivoomista, kun itellä tapana vaan heittää uusia hiiliä vanhojen päälle, kun toi on paikallaan niin ei saanut työnnettyä tuhkia pohjalla oleviin reikiin kunnolla…

Amerikan ukoilta apinoituna niin vanhat hiilet pitäisi laittaa uusien hiilien päälle?

Vanhat palaneet hiilet syttyvät helpommin kuin uudet, joten olisi loogista että ne on yläpuolella ja samalla jos ovat palaneet osittain pieneksi tukkivat ne alaluukun ilmareiät, kun idea olisi laittaa isoja möhkäleitä alas ja pienempi ylös?

Mutta minä mittää tiedä, isoilta sediltä katsonut muricasta.
 
Hankaloitti siivoomista, kun itellä tapana vaan heittää uusia hiiliä vanhojen päälle, kun toi on paikallaan niin ei saanut työnnettyä tuhkia pohjalla oleviin reikiin kunnolla…

Otat sen arinan (reikälevyn) pois sieltä välistä, niin on tilaa ja ilma liikkuu mukavasti. Olen siis vihdoin itse ostamassa koria, niin ihmettelin tuota.

Ja edelliseen. Hyvin ne hiilet syttyy, oli uusia, vanhoja tai vaikka talven aikana pesässä kostuneita.
 
Tuli rakennettua kesällä isompi terassi ja pitäisi täydentää ooni kodan, weberin kaasu- ja hiiligrillin kaveriksi kamado. Kun rajaksi laittaa 1000€ niin nämä kaksi grilliä pomppaa esiin:

Varustelista näyttää hyvin yhtenevältä molemmissa, evolvessa mielestäni tuo yläpuolen ilma-aukko on fiksumpi jos taivasalla grillaa. Bonoa taas puoltaa se, että sen voisi käydä itse hakemassa niin säästäisi rahtihinnat. Molemmissa keraamisilla osilla ensimmäiselle omistajalle elinikäinen takuu. Bono ollut pidempään markkinoilla ja evolve on varsin uusi yritys. Otti noista kumman tahansa niin lienee saavan aika samanlaatuista tavaraa?

Onko kamadoon jotain "pakollista" lisävurestatta mikä on hyvä hankkia heti? Jonkin verran erilaista sälää jo hiiligrillaus harrastuksen myötä löytyy..


Itsellä on toi Evolve Beast ollu käytössä nyt pari viikkoa. Hyviä vetoja ja laadukkaan olonen setti.
Tässä on isoimpana erona esim tuo lasikuitu tiiviste ja kannen tiivistys lukolla.

Ei ole tietoa miten vertautuu tohon muiden huopatiivisteisiin, mutta esim kamado joessa on samanlainen setuppi joten oletan olevan ihan hyvä.

Ainoona miinuksena tosiaan tossa paketissa on että puuttuu hiilikori. Ostin sellasen BBQFactorysta muistaakseni 47e hintaan.. Mutta se ei todellakaan ole pakollinen, vähän helpottaa vaan grillausten välillä olevaa hiilien puhdistustyötä.. Meinaa tuhka olisi hyvä aina poistaa palotilasta vetojen välissä.

Olen tosi tyytyväinen evolveen, ja tässä on hinta-laatu suhde kyllä aivan älytön. Tilasin muuten itse grillin suoraa valmistajalta. oli hieman halvempi kun suomesta.
 
Vanha Tokmannin pallogrilli paloi alaosastaan puhki ja nyt suunnitelmissa hankkia Weberin hiiligrilli. Olen katsellut 57cm halkaisijaltaan olevia malleja. Mitä Weberin hiiligrilliä suosittelisitte, noita malleja näyttää olevan vaikka minkälaista ja hintahaarukkakin aika laaja? Budjetti noin 400 euroa.
 
Vanha Tokmannin pallogrilli paloi alaosastaan puhki ja nyt suunnitelmissa hankkia Weberin hiiligrilli. Olen katsellut 57cm halkaisijaltaan olevia malleja. Mitä Weberin hiiligrilliä suosittelisitte, noita malleja näyttää olevan vaikka minkälaista ja hintahaarukkakin aika laaja? Budjetti noin 400 euroa.
Mastertouch 57
 
Vanha Tokmannin pallogrilli paloi alaosastaan puhki ja nyt suunnitelmissa hankkia Weberin hiiligrilli. Olen katsellut 57cm halkaisijaltaan olevia malleja. Mitä Weberin hiiligrilliä suosittelisitte, noita malleja näyttää olevan vaikka minkälaista ja hintahaarukkakin aika laaja? Budjetti noin 400 euroa.
Kuten yllä niin Weberin Mastertouch 57cm on hyvä peli. Itsellä ollut käytössä 2021 lähtien kun kaasusta siirryin hiileen.
Tuosta on aika ajoin tarjouksia jossa tulee jotain mukanakin olikohan

Jos wingseistä tykkää niin Ikeaan hakemaan "poortexia" / halpaa vortexia, oma bloggaus aiheesta: Ikean viiden euron vortex sekä wingsien teko - BBQ blogi

Sit samalla ikean reissulla voi napata ribseille telineen: VARIERA Kattilankansiteline, ruostumaton teräs - IKEA

Weberillä toimii myös takuu sillä itse olen takuun alla saanut uudet siivekkeet mitä on tuossa puhdistusjärjestelmässä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 670
Viestejä
4 869 892
Jäsenet
78 694
Uusin jäsen
puu9

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom