Grillit & grillaus

Ei ole Sunset Charcoal noilla hinnoilla enää mikään ylivoimainen hinta-laatusuhteeltaan. Jos pääsee noutamaan, niin vielä menettelee tuolla hinnalla.
Vuosi sitten tilasin Marabua tuolta 14e/10kg.
 
Ei ole Sunset Charcoal noilla hinnoilla enää mikään ylivoimainen hinta-laatusuhteeltaan. Jos pääsee noutamaan, niin vielä menettelee tuolla hinnalla.
Vuosi sitten tilasin Marabua tuolta 14e/10kg.
Mut eihän noita paikkoja ton lisäks taida oikeen olla mistä tilaisi?

Ei tullut koko vuonna marienburgiakaan kunnon tarjoukseen prkl, jotain tarttis nyt tilaa ku ideana oli siirtää jouluruokien tekokin ulos, loppuu hiilet kohta :hmm:
 
Tuossa grillailin kokonaisen kanan ja kasslerpihvejä grillissä niin on kyllä uskomaton miten tuo kylmä ilma/tuuli vaikuttaa Kamadoonkin.

Kestää hetken toipuakin takaisin lämpötiloihin vaikka ulkokuori on niin kuuma, ettei kädellä sitä pitele.

Meille pääsee tuulemaan lujaa kyllä jos sattuu sopivasta kohtaa tuulemaan.

Ei ole muuteenkaan ihan sama nautinto mitä kesällä grillatessa pitkiä vetoja :cautious:
 
Mut eihän noita paikkoja ton lisäks taida oikeen olla mistä tilaisi?

Ei tullut koko vuonna marienburgiakaan kunnon tarjoukseen prkl, jotain tarttis nyt tilaa ku ideana oli siirtää jouluruokien tekokin ulos, loppuu hiilet kohta :hmm:

Mitä jouluruokia meinasit tehdä? Noissa kovapuuhiilissä useasti on savunmakua. Hain bauhausista Bastardin pussin 25€/9kg. Ei ihan halvin, mutta hyvä savunmaku, tosin en ollut niin tykästynyt noihin palamiseen mitä Marabu-hiilet Bigshopista.

Näitä on vielä Bauhaus Espoo ja Lahdessa, jos joku haluaa koittaa.
Grillihiilet Bastard Marabu Cuba 9 kg
 
Mitä jouluruokia meinasit tehdä? Noissa kovapuuhiilissä useasti on savunmakua. Hain bauhausista Bastardin pussin 25€/9kg. Ei ihan halvin, mutta hyvä savunmaku, tosin en ollut niin tykästynyt noihin palamiseen mitä Marabu-hiilet Bigshopista.

Näitä on vielä Bauhaus Espoo ja Lahdessa, jos joku haluaa koittaa.
Grillihiilet Bastard Marabu Cuba 9 kg
Kermaperunoita ja possun ja naudanpaistin nyt ainakin, ehkä kalkkunaa myös, ei siis mitään perinteisiä jouluruokia vaan omia sellaisia :)
 
Tuossa grillailin kokonaisen kanan ja kasslerpihvejä grillissä niin on kyllä uskomaton miten tuo kylmä ilma/tuuli vaikuttaa Kamadoonkin.

Kestää hetken toipuakin takaisin lämpötiloihin vaikka ulkokuori on niin kuuma, ettei kädellä sitä pitele.

Meille pääsee tuulemaan lujaa kyllä jos sattuu sopivasta kohtaa tuulemaan.

Ei ole muuteenkaan ihan sama nautinto mitä kesällä grillatessa pitkiä vetoja :cautious:
Joo ite kanssa eilen väsäsin hirvipaistia kamadolla, ei siellä edes kauhean kylmä ollut mut silti kaikki lämpöihin liittyvä tapahtui paljon hitaammin.

Eikä jaksanut leikkiä wcp hylsyillä yms sytytystä tossa ilmassa, sytytyspalat vaan paikalleen ja sisälle :D

Langaton lämpömittari on kiva olla ku saa sisällä seurata kypsymistä, sekä bastardin grillivalo on kans tosi kätsy pimeällä!


Mites nyt kun pakkaset alkaa, pitääkö toi sytyttää jotenkin tosi rauhallisesti ettei halkeile tms?
Mites noi kiviset deflektorit yms, voiko niitä säilöä ulkona vai halkeaako ne sit helposti jos ovat ihan vitun kylminä ja pistää liekin päälle?

Mites tota kamadoa pitäis talvella säilöä ulkona, kannattaako pitää huppua päällä?
On paikassa mihin tuulisella osuu myös lunta.
 
Mites nyt kun pakkaset alkaa, pitääkö toi sytyttää jotenkin tosi rauhallisesti ettei halkeile tms?
Mites noi kiviset deflektorit yms, voiko niitä säilöä ulkona vai halkeaako ne sit helposti jos ovat ihan vitun kylminä ja pistää liekin päälle?
Mulla on kestänyt ehjänä. Liekkö tuuria vai kestääkö ne sitten aina.

Jos haluaa varmistella, niin ottaa sen deflektorin sisälle pari tuntia ennen grillailua.
 
Ei huppua, kaikki osat säilytetty ulkona, kaikki ehjänä(lukuunottamatta laatalle tiputetut...),sytytetty normaalisti. Vaatii reippaasti enemmän hiiliä jos jotain kauemmin kypsyttää. Ihan kovilla pakkasilla en ole savustanut mutta talvella kyllä muuten.
 
Näitä tuli haettu kesällä pussi varastoon. Ihmettelin vaan, ettei puulajia ole mainittu lainkaan? Hyvinkäälläkö nämä oli pakattu?

Ei tosiaan ainakaan nopeasti löydä, että mitä puuta ovat. Ei siinä pussissa näe FSC sertifikaattia ja sen numeroa? Sillä saisi jo suunnan tai tiedon.

En ole noita kokeillut, pitänyt ihan defaulttina leppä/haapa hiilinä, mutta voisiko olla jotain muuta.. Pitäisi verrata vaikka Marienburgien pussin kokoon, niin silläkin saisi jo ehkä vähn osviittaa.
 
Onko kenelläkään käytössä langatonta lämpömittaria millä näkisi grillin lämmöt.
Kaikkeen ruokaan ei saa Meateria kiinni niin pystyisi seuraamaan sisältä käsin missä lämmöissä kamado pauhaa.
Muutamia malleja löytänyt mutta en kuullut keneltäkään mitään käyttökokemuksia.
 
Onko kenelläkään käytössä langatonta lämpömittaria millä näkisi grillin lämmöt.
Kaikkeen ruokaan ei saa Meateria kiinni niin pystyisi seuraamaan sisältä käsin missä lämmöissä kamado pauhaa.
Muutamia malleja löytänyt mutta en kuullut keneltäkään mitään käyttökokemuksia.

Inkbird käytössä täällä.
Otin tahallani 6-kanavaisen käyttöön, vaikka neljää maksimissaan käyttänyt.

Onpahan sitten varalle noita antureita.

Toiminut puolisen vuotta nyt kuin unelma.

 
onko kokemusta oph nordica optimi pöytägrillistä??


Ostin pari viikkoa sitten kalleimman mallin ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Vaikuttaa ehkä yhdeltä parhaista keittiöhankinnoistani. Ei tietenkään ole mikään hiiligrilli ulkona, mutta kaikenlaista pientä on helppoa ja mukavaa tehdä kylmemmillä keleillä sisällä.
 
Mikä olis kamado harrastukseen järkihintainen eka kamado? Ei oikein tahdo jyvälle päästä

Lähtisin katsomaan latvilaista Bonoa, koska järkevin hinta/laatusuhde.

Moni tuppaa ostaa heti liian ison Kamadon, jolloin hiiliä menee suhteessa paljon ja isompi kestää kauemmin varata lämpöä jolloin se on ns. Toimintakunnossa.

Itse ostaisin tämän. Toki riippuu perheen koosta.

 
Lähtisin katsomaan latvilaista Bonoa, koska järkevin hinta/laatusuhde.

Moni tuppaa ostaa heti liian ison Kamadon, jolloin hiiliä menee suhteessa paljon ja isompi kestää kauemmin varata lämpöä jolloin se on ns. Toimintakunnossa.

Itse ostaisin tämän. Toki riippuu perheen koosta.

Ite täysin eri linjoilla.
Se laite on liki ikuinen niin miksi ostaa joku mini ensin, ihan normigrilli sekin on, niin ostaa suoraan sen kokoisen minkä tarvii.
Yhdelle jos ruokaa tekee niin varmaan se 18” ja kahdelle tai enemmän ni 21”.

On toi 21” kuitenkin jo pienempi ku weber mastertouch, joka ei sekään mikään iso grilli ole, varsinkin jos on vaikka kaasugrilleihin tottunut…

Merkistä en sano muuta ku että motonetin roastmasteria tiedän et on haukuttu paljon, itsellä alesta ostettu mustang ja oon ollu tosi tyytyväinen.
 
Ite täysin eri linjoilla.
Se laite on liki ikuinen niin miksi ostaa joku mini ensin, ihan normigrilli sekin on, niin ostaa suoraan sen kokoisen minkä tarvii.
Yhdelle jos ruokaa tekee niin varmaan se 18” ja kahdelle tai enemmän ni 21”.

On toi 21” kuitenkin jo pienempi ku weber mastertouch, joka ei sekään mikään iso grilli ole, varsinkin jos on vaikka kaasugrilleihin tottunut…

Merkistä en sano muuta ku että motonetin roastmasteria tiedän et on haukuttu paljon, itsellä alesta ostettu mustang ja oon ollu tosi tyytyväinen.

Itse ainakin meinasin hankkia kaksi Kamadoa, koska huomannut että yhdellä ei pärjää.

Jos paistelet neljä pihvia tai pari koipea per grillaus niin miksi hankit isomman Kamadon?
 
Itse ainakin meinasin hankkia kaksi Kamadoa, koska huomannut että yhdellä ei pärjää.

Jos paistelet neljä pihvia tai pari koipea per grillaus niin miksi hankit isomman Kamadon?
Siksi koska useasti tulee kyllä tarve grillata enemmän.

Itsellä on kahdelle toi 21 useasti melkein liian pieni, kun sinne tunkee ensin 2 teräsastiaa/isoa folionyyttiä missä on lisukkeet kahdelle, ja sit yrittää vielä sumplia sinne sen 4 pihvia niin ei siinä oo kyllä yhtään ylimääräistä tilaa, sit vielä jos lähdetään pistään toista puolta suoralle ja toista epäsuoralle niin vielä ahtaampaa kun ei yhtään voi lainata toiselta puolelta tilaa…

Enkä kyllä allekirjoita että toi koko nyt niiiiin isoa eroa hiilien kulutuksessa tekee, pihi toi on niitä käyttämään ja itse esim jos jotain paisteja teen niin käyn melkein 10 astetta ennen lihan tavoitelämpöä vetämässä luukut kiinni niin saa jälkilämmöillä kypsyä.

Koen noi jalattomat kamadot kauheen epäkäytännöllisiksi, ellei sit jo omista jotain kesäkeittiötä, niin senkin takia en sellaiseen lähtis.
 
Siksi koska useasti tulee kyllä tarve grillata enemmän.

Itsellä on kahdelle toi 21 useasti melkein liian pieni, kun sinne tunkee ensin 2 teräsastiaa/isoa folionyyttiä missä on lisukkeet kahdelle, ja sit yrittää vielä sumplia sinne sen 4 pihvia niin ei siinä oo kyllä yhtään ylimääräistä tilaa, sit vielä jos lähdetään pistään toista puolta suoralle ja toista epäsuoralle niin vielä ahtaampaa kun ei yhtään voi lainata toiselta puolelta tilaa…

Enkä kyllä allekirjoita että toi koko nyt niiiiin isoa eroa hiilien kulutuksessa tekee, pihi toi on niitä käyttämään ja itse esim jos jotain paisteja teen niin käyn melkein 10 astetta ennen lihan tavoitelämpöä vetämässä luukut kiinni niin saa jälkilämmöillä kypsyä.

Koen noi jalattomat kamadot kauheen epäkäytännöllisiksi, ellei sit jo omista jotain kesäkeittiötä, niin senkin takia en sellaiseen lähtis.
Samoilla linjoilla...just ja just pärjää 21":lla joten kun tuli loistotarjous hommasin ittelleni vielä isomman offset smokerin kylkeen. Se ääretön vitutus kun usein se tilanpuute, joten mielummin liian iso kun pieni. Kuten eilenkin...savustin lehtipihvejä 6 kpl. Sen verran kookkaita että olisin joutunut savustaa ne yksitellen kamadossa mutta smokeriin meni kaikki kerralla.
 
Joo 57 cm ritilällä grillatessa harmittaa ahtaus lähes aina, kun 4 hengen talous (2 aikuista, lapset 8 ja 10 v.). Yksin ittelle jos tekee niin nou probleemos. Sit jos vieraita niin kauhee kaaos ja säätö.
 
Mulla kanssa 57cm Weber ja äkkiä käy pieneksi. Käytän suoralla metodilla mutta en laita nykyään enää hiiliä koko alalle vaan jätän reunoille tyhjää johon saa grillattavia turvaan jos meinaa olla liian kuuma. Toimii hyvin ja säästää hiiliä.

Jos kaikki ruuat meinaa tehdä valmiiksi niin kyllä on säätöä yli 3 hengelle, saati kuudelle. Viime kesänä ekan kerran tein niin että nyytit kun on valmiit niin sitten ruokalaji kerrallaan grillissä ja suoraan lautaselle syötäväksi. Toi perusgrilliruoka vaan on parempaa kun ei seiso yhtään. Vähän siinä kokilla nautinto kärsii mutta ei oo säheltämistä se itse tekeminen ja mihinkäs kesäpäivänä kiire olis.
 
Mulla kanssa 57cm Weber ja äkkiä käy pieneksi. Käytän suoralla metodilla mutta en laita nykyään enää hiiliä koko alalle vaan jätän reunoille tyhjää johon saa grillattavia turvaan jos meinaa olla liian kuuma. Toimii hyvin ja säästää hiiliä.

Jos kaikki ruuat meinaa tehdä valmiiksi niin kyllä on säätöä yli 3 hengelle, saati kuudelle. Viime kesänä ekan kerran tein niin että nyytit kun on valmiit niin sitten ruokalaji kerrallaan grillissä ja suoraan lautaselle syötäväksi. Toi perusgrilliruoka vaan on parempaa kun ei seiso yhtään. Vähän siinä kokilla nautinto kärsii mutta ei oo säheltämistä se itse tekeminen ja mihinkäs kesäpäivänä kiire olis.

Mullaki juu Mastertouchi ja allekirjoitan kaiken tästä 100 %. Onhan se osa rillausta ja kokintaitoa toki saada kaikki samaan aikaan lautaselle isollekin porukalle :D Kyllä se vielä 8 hengelle onnistuu jos vaikka hampparit ananaksineen ja lisukkeineen paistelee - isommalle jengille on turha juuri muusta haaveilla ku joku hampparit tai sit joku broileri(t) tai muu iso lihaköntti joka on jo aamulla laitettu savustuun tai paistuun... Toki ny makkarat mut kuka niitä syö... Mut joo sellasta tyyliin broilerinfileet ja grillikasvikset perunoilla aika turha tommosessa 57 cm pikkutirrissä koittaa meidän 2a+2l perhettä yhtään isommalle jos iteki haluaa syödä ruuan sellasena ku haluaa. Lapset haluu aina lisäks kuumat sämpylät samaan aikaan niin johan ne vie reunatilat.
 
Höh.
Tilasin sunset charcoalista, ekaa kertaa, otin 20kg Quebracho hiiliä, vertasin lähinnä muihin hiiliin mitä mulla jo on, esim marienburgiin, jonka 30l säkki painaa joku 3.8kg, tästä päättelin että sieltä tulee kunnon määrä hiiliä.

Yllätyksekseni eihän sieltä tullut kuin pieni pahvilaatikko jossa sisällä 2kpl hiilisäkkejä, jotka olivat vain vähän tota marienburgin säkkiä isompia :mad:

Elikkä, nä hiilet kovin mainostetaan että palaa kuumempana kauemmin, ja sillä sit itsellekin perustelin ton ostoksen, ajattelin että on vähän kalliimpia mut maksaa siinä sit takasin kun pelaa kauan…

No kai palaa kauan jos on vitusti tiiviimpää tavaraa, mutta jos tavaraa tulee litramäärissä yli 2x vähemmän kuin liki yhtä laadukasta marienburgia niin ei siinä kyllä millään tota kompensoida, en mä voi tonne kamadoon 2x vähempää hiiliä kuitenkaan tunkea…



Tämä avautuminen nyt lähinnä siksi että jos joku muukin miettii hiiliä hinta edellä, niin en ainakaan itse yhtään osannut varautua siihen että noita hiiliä tulee noin helvetin vähän…
 
Höh.
Tilasin sunset charcoalista, ekaa kertaa, otin 20kg Quebracho hiiliä, vertasin lähinnä muihin hiiliin mitä mulla jo on, esim marienburgiin, jonka 30l säkki painaa joku 3.8kg, tästä päättelin että sieltä tulee kunnon määrä hiiliä.

Yllätyksekseni eihän sieltä tullut kuin pieni pahvilaatikko jossa sisällä 2kpl hiilisäkkejä, jotka olivat vain vähän tota marienburgin säkkiä isompia :mad:

Elikkä, nä hiilet kovin mainostetaan että palaa kuumempana kauemmin, ja sillä sit itsellekin perustelin ton ostoksen, ajattelin että on vähän kalliimpia mut maksaa siinä sit takasin kun pelaa kauan…

No kai palaa kauan jos on vitusti tiiviimpää tavaraa, mutta jos tavaraa tulee litramäärissä yli 2x vähemmän kuin liki yhtä laadukasta marienburgia niin ei siinä kyllä millään tota kompensoida, en mä voi tonne kamadoon 2x vähempää hiiliä kuitenkaan tunkea…



Tämä avautuminen nyt lähinnä siksi että jos joku muukin miettii hiiliä hinta edellä, niin en ainakaan itse yhtään osannut varautua siihen että noita hiiliä tulee noin helvetin vähän…
Paino ratkaisee. Itsekin kiinnitin huomiota säkkien pieneen kokoon, mutta ne on toisaalta helkkarin painavia esim. Marienburgin leppäpuuhiilisäkkiin verrattuna. Itsellä ollut harkinnassa hiilikorin hankkiminen niin saa ylemmäksi hiilet ja paremman vedon.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Paino ratkaisee. Itsekin kiinnitin huomiota säkkien pieneen kokoon, mutta ne on toisaalta helkkarin painavia esim. Marienburgin leppäpuuhiilisäkkiin verrattuna. Itsellä ollut harkinnassa hiilikorin hankkiminen niin saa ylemmäksi hiilet ja paremman vedon.

Sain itsekkin aikaiseksi tilattua hiilikorin kesän jälkeen. Voi veljet miten paljon helpommalla putsauksella pääsee myös se helpottuis kun nostat vaan korin pois ja kaadat vanhat hiilet uudelleenkierrätys astiaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Paino ratkaisee. Itsekin kiinnitin huomiota säkkien pieneen kokoon, mutta ne on toisaalta helkkarin painavia esim. Marienburgin leppäpuuhiilisäkkiin verrattuna. Itsellä ollut harkinnassa hiilikorin hankkiminen niin saa ylemmäksi hiilet ja paremman vedon.
Mulla on hiilikori, ei se kyllä niitä hiiliä yhtään nosta, toki siellä ne raudat on betonin ja hiilen välissä mutta niistä raoista ne hiilet silti koskee pohjaan.
Muutenkin en tiiä onko tosta korista loppupeleissä paljoo hyötyä, kun tota tarttis käytön jälkeen sit nostaa ja ravistaa että saa pohjaa putsattua hiilistä, mutta kun ton teet niin pienet hiilet tippuu sit rautojen läpi etkä saa hiilikoria takaisin kunnolla ennen kun ne siivottu alta pois.
Reunoilta toki kiertää paremmin ilma…
 
Sain itsekkin aikaiseksi tilattua hiilikorin kesän jälkeen. Voi veljet miten paljon helpommalla putsauksella pääsee myös se helpottuis kun nostat vaan korin pois ja kaadat vanhat hiilet uudelleenkierrätys astiaan.
Itselläni kun on ollut vaan tapana sillä tuhkatyökalulla sutaista pohjaa ja heittää lisää hiiltä vanhojen joukkoon kamadoon niin ei voi kyllä sanoa että ainakaan helpompaa olisi.

Siihen aikaan ennen grillausjärjestelmää toi oli kätsy kun siinä on se irroitettava erottaja keskellä niin sai toisen puolen paljon kuumemmaksi ku toisen…
 
Itselläni kun on ollut vaan tapana sillä tuhkatyökalulla sutaista pohjaa ja heittää lisää hiiltä vanhojen joukkoon kamadoon niin ei voi kyllä sanoa että ainakaan helpompaa olisi.

Siihen aikaan ennen grillausjärjestelmää toi oli kätsy kun siinä on se irroitettava erottaja keskellä niin sai toisen puolen paljon kuumemmaksi ku toisen…

Jätätkö vanhat hiilet alle kun lisäät uudet. Herra siunatkoon!

Itsellä tuli mukana irroitettava erottaja mukaan.

Palaa puhtaampana kuin ilman koria ja tuhkaa ei muodostu niin paljoa kuin ennen.
 
Jätätkö vanhat hiilet alle kun lisäät uudet. Herra siunatkoon!

Itsellä tuli mukana irroitettava erottaja mukaan.

Palaa puhtaampana kuin ilman koria ja tuhkaa ei muodostu niin paljoa kuin ennen.
Kyllä jätän, aina olen niin tehnyt, kaikilla grilleillä, usein samoilla hiilillä saatan pystyä vetämään sen 3 grillausta ilman että edes joudun lisäämään hiiliä :)
 
Kyllä jätän, aina olen niin tehnyt, kaikilla grilleillä, usein samoilla hiilillä saatan pystyä vetämään sen 3 grillausta ilman että edes joudun lisäämään hiiliä :)

Testaappa kerran niin että isot hiilipalat alle ja pienet päälle. Liekinsäätö on tämän jälkeen super helppoa. Tälleen rapakontakana pojatkin rillaa.

Ei siinä lopputulokseen ei vaikuta.
Pihviä molemmat saadaan :kippis:
 
No kai palaa kauan jos on vitusti tiiviimpää tavaraa, mutta jos tavaraa tulee litramäärissä yli 2x vähemmän kuin liki yhtä laadukasta marienburgia niin ei siinä kyllä millään tota kompensoida, en mä voi tonne kamadoon 2x vähempää hiiliä kuitenkaan tunkea…
Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta, tuossa on vertailussa liki surkein näistä ns. paremmista hiilistä mitä löytyy ja paras.
Ite hain 15kg säkin Quebrachoja ja ihan oli linjassa aiemmin haettujen säkkien kanssa kokokin.
Sen minkä häviää kilohinnassa voittaa takaisin moninkertaisesti paloajassa ja ruoan maussa.
 
Mulla on hiilikori, ei se kyllä niitä hiiliä yhtään nosta, toki siellä ne raudat on betonin ja hiilen välissä mutta niistä raoista ne hiilet silti koskee pohjaan.
Muutenkin en tiiä onko tosta korista loppupeleissä paljoo hyötyä, kun tota tarttis käytön jälkeen sit nostaa ja ravistaa että saa pohjaa putsattua hiilistä, mutta kun ton teet niin pienet hiilet tippuu sit rautojen läpi etkä saa hiilikoria takaisin kunnolla ennen kun ne siivottu alta pois.
Reunoilta toki kiertää paremmin ilma…
Ok, kiitti vinkistä niin ei ole niin pakollinen ostaa. Itsellä on 21" halpiskamado ja olen ajatellut Kamado Joen hiilikoria, jonka ajattelin nostavan hiilet selvästi ylemmäs. Itsellä ei ole ongelma niinkään tuo hiilien lähemmäksi nostaminen vaan parempi veto ja se, että voi sytyttää ilman piippusytytintä. Onnistuuko sytyttäminen, jos laittaa sytykkeen arinan päälle ja korin siihen päälle roikkumaan? Mikä hiilikori sinulla on? Kamado Joe tai vastaavan mallinen?
 
Ok, kiitti vinkistä niin ei ole niin pakollinen ostaa. Itsellä on 21" halpiskamado ja olen ajatellut Kamado Joen hiilikoria, jonka ajattelin nostavan hiilet selvästi ylemmäs. Itsellä ei ole ongelma niinkään tuo hiilien lähemmäksi nostaminen vaan parempi veto ja se, että voi sytyttää ilman piippusytytintä. Onnistuuko sytyttäminen, jos laittaa sytykkeen arinan päälle ja korin siihen päälle roikkumaan? Mikä hiilikori sinulla on? Kamado Joe tai vastaavan mallinen?
Kyllähän kamado syttyy ilman piippusytytintä vaikka olis miten tumpelo, koko rakenne on kuin iso piippusytytin, verrattuna esim weber mastertouchiin sytytys on sen vähintään 10x helpompaa, heittää vaikka muutaman wc papruhylsyn pohjalle ja hiilet päälle ja vartin päästä kamado näyttää siltä ku kattois helvetin porteista sisään.
Sama homma parilla sytytyspalalla.

Jos kamadon kanssa pohtii et tarvii piippisytytintä (tai oikeastaan minkään hiilivehkeen kanssa) kannattaa lähteä noiden kaasumikrojen kelkkaan:rofl:
 
Kyllähän kamado syttyy ilman piippusytytintä vaikka olis miten tumpelo, koko rakenne on kuin iso piippusytytin, verrattuna esim weber mastertouchiin sytytys on sen vähintään 10x helpompaa, heittää vaikka muutaman wc papruhylsyn pohjalle ja hiilet päälle ja vartin päästä kamado näyttää siltä ku kattois helvetin porteista sisään.
Sama homma parilla sytytyspalalla.

Jos kamadon kanssa pohtii et tarvii piippisytytintä (tai oikeastaan minkään hiilivehkeen kanssa) kannattaa lähteä noiden kaasumikrojen kelkkaan:rofl:
No ei mulla ainakaan riitä kärsivällisyys tuhertaa sytykkeillä suoraan hiilien seassa kamadolla kun pihalta löytyy Masterbuilt 800, jossa on kaasugrillin nopeus (15 min 300C), keittiöuunin lämpötilan tarkkuus (+/- 5C) ja hiiligrillin maku.
 
Mulla on ollut day1 lähtien ollut sähkösytytin enkä ole katunut. Helppoa ja vaivatonta.
Tässäkään ei ole taaskaan väärää tapaa kumpaa käyttää eikä kenenkään burgeri ole mennyt sen takia pilalle :tup:

Texas Club sähkösytytin - www.bigshop.fi
Itsellä on tuo. Ihan turha kampe. Ei sytytä Bilteman roskisbrikettejä eikä tiiviimpiä hiiliä esim. Quebrachoa.

Lisäys: toki jokaisella on oma käsitys sytyttämisestä. Itsellä se on noin 15 min tulitikun raapaisusta grillauslämpötilaan ja siten, että sen voi tehdä yhdellä sytytyksellä ilman, että sitä tohotinta pitää säätää varttitunti eri paikkoihin siinä hiilikasassa. Siis yksi raapaisu tikusta sytykkeeseen hiilien alle ja 15 min kuluttua pihvit griliin.
 
Kyl omat Quebrachot sytyttänyt. Kolmea eri merkkistä. Kai painoit liipaisimen pohjaan?
Olet oikeassa, kyllä se sytyttää kun käyttää aikaa, mutta ei se vastaa lainkaan mainoksia, joissa tohotat noin 30-60 sek hiilikasaan ja sitten aukaiset sytyttimellä kaljapullon ja nautit grillauksesta. Yhteen paikkaan noin 1 min sytyttämisellä Quebracholla (mielestäni Quebracho vaatii noin 30-60 sek yhteen paikkaan, jotta syttyy) saat odottaa aika kauan kunnollista pihvin grillauslämpötilaa.
 
Olet oikeassa, kyllä se sytyttää kun käyttää aikaa, mutta ei se vastaa lainkaan mainoksia, joissa tohotat noin 30-60 sek hiilikasaan ja sitten aukaiset sytyttimellä kaljapullon ja nautit grillauksesta. Yhteen paikkaan noin 1 min sytyttämisellä Quebracholla (mielestäni Quebracho vaatii noin 30-60 sek yhteen paikkaan, jotta syttyy) saat odottaa aika kauan kunnollista pihvin grillauslämpötilaa.

Kyllä vain, mutta annan tohottaa tuon jälkeen pari kymmentä sekuntia kauempana että syttyy ympärillä. Marienburgit ei tarvitse ihan niin paljon kikkaillua.
 
Kyllä vain, mutta annan tohottaa tuon jälkeen pari kymmentä sekuntia kauempana että syttyy ympärillä. Marienburgit ei tarvitse ihan niin paljon kikkaillua.
Jep, olet oikeassa. Kai tässä on enemmän kyse tyylistä. Mun mielestä tuo kuumailmapuhallin tuntuu vähän tehottomalta verrattuna siihen, että sytyttää alta. Itse tosiaan kuvittelin Looftlighterin olevan ratkaisu Kamadon nopeaan sytyttämiseen, mutta parin eka kerran jälkeen se on roikkunut tyhjän panttina. Toki siihen vaikuttaa se, että nyt on hiiligrilli, jonka ainoa sytytystapa on piippusytytys.
 
Jaa, kerrohan lisää miksi näin?
Koska fiilis.
Jos mä haluisin et kaikki valmistuu helposti käyttäisin sit kaasugrillä, uunia tai mikroa.

Mun mielestä se ruoanlaitto on muutakin kuin vain sitä hetkeä ku ruoka lätkästään ritilälle ja otetaan pois, mun mielestä sytytys ja siihen liittyvä osaaminen on myös oma osansa sitä, mulle se on tosi tärkeä osa, mä suutun jos joku menee mun grillin sytyttämään, se on mun homma ja tykkään sen tehdä.:D

Mä esim voin kypsentää epäsuoralla samalla hetkellä ruokaa kun hiilet vasta ottaa lämpöä, ei sen grillin tarvii olla sillä sen illan maksimilämmöllä jotta ruoanlaiton voi aloittaa.

Koen myös että piippusytytin on hosumista, joka sopii hyvin yhteen just sen kaasugrillin kanssa, noin niinku mentaalipuolella.


Mä en myöskään ymmärrä et mikä helvetin tarve teillä on käyttää sitä piippusytytintä tai puhallinta, käyttäkää päätä ja fysiikkaa ennemmin, kootkaa se hiilipino järkevästi, 2 sytytyspalaa pohjalle ja sit sit reunaa vasten se hiilikasa siihen päälle ja ihan normaali euron bic sytkäri riittää, fysiikka hoitaa loput, jos siis pakko on saada ne hiilet kauheeta vauhtia kuumaksi.
Ettekö te jätä kamadon kantta auki ekaa varttia vai mikä on homman nimi?
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
283 682
Viestejä
4 875 764
Jäsenet
78 687
Uusin jäsen
martin.piittisjarvi@gmail

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom