Grillit & grillaus

Grillikausi jatkuu uudella tuttavuudella smashburgereilla. Uskalsin sijoittaa Masterbuiltin terassille katon alle kun alle laittaa kumimaton, joka pysäyttää alkuvaiheessa tippuvat pari kipinää sytytyskiepistä. Tällä setillä voi grillata mökillä läpi talven. Muurauskauha on ihan toimiva paino ja hinta vain murto-osa grilliosastolla myytävistä lähes samanlaisista vätkyttimistä. Kumimatto kannattaa ostaa autotarvikkeista eikä grillitarvikkeista. On parempi (isompi ja paksumpi) ja hinta vain puolet siitä, minkä maksaisit grilliosasolla.

1663948481274.png
 
Grillikausi jatkuu uudella tuttavuudella smashburgereilla. Uskalsin sijoittaa Masterbuiltin terassille katon alle kun alle laittaa kumimaton, joka pysäyttää alkuvaiheessa tippuvat pari kipinää sytytyskiepistä. Tällä setillä voi grillata mökillä läpi talven. Muurauskauha on ihan toimiva paino ja hinta vain murto-osa grilliosastolla myytävistä lähes samanlaisista vätkyttimistä. Kumimatto kannattaa ostaa autotarvikkeista eikä grillitarvikkeista. On parempi (isompi ja paksumpi) ja hinta vain puolet siitä, minkä maksaisit grilliosasolla.

1663948481274.png
Mistä satuit kyseisen muurauskauhan ostamaan?
 
Viimeksi muokattu:
2 kilosta nautajauhelihaa lihapullia ja savustus Traegerissa. Hetkeksi taas työevästä olemassa ja pitihän niitä testata, että maku on sopiva. 0,5 dl:n mitta on sopiva mittakauha tekemiseen.

1664776140937.png
 
2 kilosta nautajauhelihaa lihapullia ja savustus Traegerissa. Hetkeksi taas työevästä olemassa ja pitihän niitä testata, että maku on sopiva. 0,5 dl:n mitta on sopiva mittakauha tekemiseen.

1664776140937.png
Mitä muuta tuossa kuvassa...? Näyttää hyvältä!! Tosiaan, en ole kokeillut itse savustaa lihapullia...miksei. Täytyypi kokeilla joskus! Kiitos vinkistä!
 
Mitä muuta tuossa kuvassa...? Näyttää hyvältä!! Tosiaan, en ole kokeillut itse savustaa lihapullia...miksei. Täytyypi kokeilla joskus! Kiitos vinkistä!
Kierrepotut sitten paistoin normiuunissa, jos niitä tarkoitat.

Lihapulliin ja murekkeeseen tulee mukava lisäaromi savustimen kanssa, ja kaiken lisäksi helppoa "kokkausta".
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Kierrepotut sitten paistoin normiuunissa, jos niitä tarkoitat.

Lihapulliin ja murekkeeseen tulee mukava lisäaromi savustimen kanssa, ja kaiken lisäksi helppoa "kokkausta".
Juurikin näin. Onko heittää jotain lämpötiloja ja aikoja...?
 
Mistä tähän vuodenaikaan saa kunnon kovapuuhiiliä kun tuntuu että kaikkialta loppu?
Kun ei mainittu että pitää lähikaupasta saada niin sunset lienee paras läpi vuoden.


E. edellyttää toki että schenkerin noutopiste on lähistöllä.
 
Viimeksi muokattu:
Juurikin näin. Onko heittää jotain lämpötiloja ja aikoja...?
Joka kerta mennään vähän fiilispohjalta, mutta mitä matalampi lämpö, niin sitä pitempään menee ja ottaa enemmän savua.

Nyt lisähaasteen otti laite, vaikka laitoin tavoitteeksi 107C, niin nousi nippanappa 60C anturin mukaan. Sitten reilun puolen tunnin jälkeen nostin tavoitteen 135C, niin anturi näytti 80-90C. Noilla mentiin ja taisivat pullat olla savustimessa jonkun 1,5 tuntia. Eli kypsyyden totesin ihan vaan halkaisemalla pyörykän.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Mulla on mm. tämä. Oli silloin paremmassa alessa.


Vain muutaman euron kalliimpi suoraan kamadoon, niin saa jaoteltua paremin.

Hienoa.
Mä ostin ton loimo kamado parilan nyt sit, 21" tuumaisena....
No eihän se tohon mustangin 21" kamadon grillausjärjestelmään mahdu, on puoltoist cm liian pitkä :mad:
Toi oli 46.4cm ja mitä mittasin niin 45cm on ihan maksimi mitä siihen voisi tunkea.


Edit:
Siis onko toi mustang large grillausjärjestelmä nyt sit jotenkin pienempi ku muut?
Kun katon tässä just k-raudan sivuilta tätä niiden parilaa cellon 21 tuumaseen:
https://www.k-rauta.fi/tuote/parila-cello-kamado-21-valurauta/6438313593836
no perhana tässähän on myöskin 46.5cm pituus, eli pitääkö tästä nyt tulkita että tohon mustangin omaan järjestelmään ei sitten saakaan ostettua yhteensopivia osia vai mitä ihmettä :(

Voisiko joku 21" tuumaisen ja grillausjärjestelmän omistaja käydä mittaamassa että minkä pituinen teillä se ritilä on kun siinä mukana tullut?


Edit2:
Mahtaisko tä 22" versio mennä 21" sisälle?
https://www.amazon.de/-/en/Onlyfire...ifQ==&sprefix=divide+&+conquer,aps,355&sr=8-1
 
Viimeksi muokattu:
Orkkistäysritilän halkaisija L Mustangissa ja puolikuuritilät telineessä joka vissiin ehkä mahdollisesti oli tilattu Hobby hallista mutta merkkiä en tiedä.
 
Orkkistäysritilän halkaisija L Mustangissa ja puolikuuritilät telineessä joka vissiin ehkä mahdollisesti oli tilattu Hobby hallista mutta merkkiä en tiedä.
No voihan perse, arvasin että rupee kaduttamaan etten itsekin ostanut sillon vaan hobbarista vaan odotin kuukausitolkulla mustangin järjestelmää.

Tossa mustangin järjestelmässä noi puolikuu ritilät on vain 45cm pituiset, ja itseasiassa kävin mittaamassa ton järjestelmän mittoja niin toi korkea minkä väliin ritilät tulee on aivan kokonaisuudessaan ulkoreunasta ulkoreunaan tasan 46cm siltä kohdalta missä on ne teräspiikit ylöspäin, sit taas siltä toiselta puolelta kun mittaa (missä ei ole niitä piikkejä, eli miten paljon kahdelle ritilälle on leveyssuunnassa tilaa) on ulkoreunojen halkaisija 46.3cm.

Joka tapauksessa, ärsyttää ihan sikana et odotin maaliskuusta asti tota ja sit toi mustangin oma teline onkin ihan nonstandardi eikä siihen saa ostettua mitään lisäosia kun ei mistään löydy esim sen kokoista valurauta parilaa :cry:

Jaksaisitko millään mitata mulle ton mitan myös mitä sanoin?

Yritän epätoivoisesti keksiä mistä sais järkevään hintaan ns standardimitoitetun järjestelmän jotta siihen kävis noi 46.5cm lisäosat just...
 
Huomasin, että longania olisi kohta taas saatavilla.

Rahdit, sodat, lisää tähän joku on myös korottanut hintoja 0,7€kg eli 7€/10kg säkki, sitten viime kerran, mistä lienee jo kylläkin sen parikin vuotta aikaa. Muistelisin 15€ hintaa, kun noita olen viimeksi tilannut.

 
Ei ole Sunset Charcoal noilla hinnoilla enää mikään ylivoimainen hinta-laatusuhteeltaan. Jos pääsee noutamaan, niin vielä menettelee tuolla hinnalla.
Vuosi sitten tilasin Marabua tuolta 14e/10kg.
 
Ei ole Sunset Charcoal noilla hinnoilla enää mikään ylivoimainen hinta-laatusuhteeltaan. Jos pääsee noutamaan, niin vielä menettelee tuolla hinnalla.
Vuosi sitten tilasin Marabua tuolta 14e/10kg.
Mut eihän noita paikkoja ton lisäks taida oikeen olla mistä tilaisi?

Ei tullut koko vuonna marienburgiakaan kunnon tarjoukseen prkl, jotain tarttis nyt tilaa ku ideana oli siirtää jouluruokien tekokin ulos, loppuu hiilet kohta :hmm:
 
Tuossa grillailin kokonaisen kanan ja kasslerpihvejä grillissä niin on kyllä uskomaton miten tuo kylmä ilma/tuuli vaikuttaa Kamadoonkin.

Kestää hetken toipuakin takaisin lämpötiloihin vaikka ulkokuori on niin kuuma, ettei kädellä sitä pitele.

Meille pääsee tuulemaan lujaa kyllä jos sattuu sopivasta kohtaa tuulemaan.

Ei ole muuteenkaan ihan sama nautinto mitä kesällä grillatessa pitkiä vetoja :cautious:
 
Mut eihän noita paikkoja ton lisäks taida oikeen olla mistä tilaisi?

Ei tullut koko vuonna marienburgiakaan kunnon tarjoukseen prkl, jotain tarttis nyt tilaa ku ideana oli siirtää jouluruokien tekokin ulos, loppuu hiilet kohta :hmm:

Mitä jouluruokia meinasit tehdä? Noissa kovapuuhiilissä useasti on savunmakua. Hain bauhausista Bastardin pussin 25€/9kg. Ei ihan halvin, mutta hyvä savunmaku, tosin en ollut niin tykästynyt noihin palamiseen mitä Marabu-hiilet Bigshopista.

Näitä on vielä Bauhaus Espoo ja Lahdessa, jos joku haluaa koittaa.
Grillihiilet Bastard Marabu Cuba 9 kg
 
Mitä jouluruokia meinasit tehdä? Noissa kovapuuhiilissä useasti on savunmakua. Hain bauhausista Bastardin pussin 25€/9kg. Ei ihan halvin, mutta hyvä savunmaku, tosin en ollut niin tykästynyt noihin palamiseen mitä Marabu-hiilet Bigshopista.

Näitä on vielä Bauhaus Espoo ja Lahdessa, jos joku haluaa koittaa.
Grillihiilet Bastard Marabu Cuba 9 kg
Kermaperunoita ja possun ja naudanpaistin nyt ainakin, ehkä kalkkunaa myös, ei siis mitään perinteisiä jouluruokia vaan omia sellaisia :)
 
Tuossa grillailin kokonaisen kanan ja kasslerpihvejä grillissä niin on kyllä uskomaton miten tuo kylmä ilma/tuuli vaikuttaa Kamadoonkin.

Kestää hetken toipuakin takaisin lämpötiloihin vaikka ulkokuori on niin kuuma, ettei kädellä sitä pitele.

Meille pääsee tuulemaan lujaa kyllä jos sattuu sopivasta kohtaa tuulemaan.

Ei ole muuteenkaan ihan sama nautinto mitä kesällä grillatessa pitkiä vetoja :cautious:
Joo ite kanssa eilen väsäsin hirvipaistia kamadolla, ei siellä edes kauhean kylmä ollut mut silti kaikki lämpöihin liittyvä tapahtui paljon hitaammin.

Eikä jaksanut leikkiä wcp hylsyillä yms sytytystä tossa ilmassa, sytytyspalat vaan paikalleen ja sisälle :D

Langaton lämpömittari on kiva olla ku saa sisällä seurata kypsymistä, sekä bastardin grillivalo on kans tosi kätsy pimeällä!


Mites nyt kun pakkaset alkaa, pitääkö toi sytyttää jotenkin tosi rauhallisesti ettei halkeile tms?
Mites noi kiviset deflektorit yms, voiko niitä säilöä ulkona vai halkeaako ne sit helposti jos ovat ihan vitun kylminä ja pistää liekin päälle?

Mites tota kamadoa pitäis talvella säilöä ulkona, kannattaako pitää huppua päällä?
On paikassa mihin tuulisella osuu myös lunta.
 
Mites nyt kun pakkaset alkaa, pitääkö toi sytyttää jotenkin tosi rauhallisesti ettei halkeile tms?
Mites noi kiviset deflektorit yms, voiko niitä säilöä ulkona vai halkeaako ne sit helposti jos ovat ihan vitun kylminä ja pistää liekin päälle?
Mulla on kestänyt ehjänä. Liekkö tuuria vai kestääkö ne sitten aina.

Jos haluaa varmistella, niin ottaa sen deflektorin sisälle pari tuntia ennen grillailua.
 
Ei huppua, kaikki osat säilytetty ulkona, kaikki ehjänä(lukuunottamatta laatalle tiputetut...),sytytetty normaalisti. Vaatii reippaasti enemmän hiiliä jos jotain kauemmin kypsyttää. Ihan kovilla pakkasilla en ole savustanut mutta talvella kyllä muuten.
 
Näitä tuli haettu kesällä pussi varastoon. Ihmettelin vaan, ettei puulajia ole mainittu lainkaan? Hyvinkäälläkö nämä oli pakattu?

Ei tosiaan ainakaan nopeasti löydä, että mitä puuta ovat. Ei siinä pussissa näe FSC sertifikaattia ja sen numeroa? Sillä saisi jo suunnan tai tiedon.

En ole noita kokeillut, pitänyt ihan defaulttina leppä/haapa hiilinä, mutta voisiko olla jotain muuta.. Pitäisi verrata vaikka Marienburgien pussin kokoon, niin silläkin saisi jo ehkä vähn osviittaa.
 
Onko kenelläkään käytössä langatonta lämpömittaria millä näkisi grillin lämmöt.
Kaikkeen ruokaan ei saa Meateria kiinni niin pystyisi seuraamaan sisältä käsin missä lämmöissä kamado pauhaa.
Muutamia malleja löytänyt mutta en kuullut keneltäkään mitään käyttökokemuksia.
 
Onko kenelläkään käytössä langatonta lämpömittaria millä näkisi grillin lämmöt.
Kaikkeen ruokaan ei saa Meateria kiinni niin pystyisi seuraamaan sisältä käsin missä lämmöissä kamado pauhaa.
Muutamia malleja löytänyt mutta en kuullut keneltäkään mitään käyttökokemuksia.

Inkbird käytössä täällä.
Otin tahallani 6-kanavaisen käyttöön, vaikka neljää maksimissaan käyttänyt.

Onpahan sitten varalle noita antureita.

Toiminut puolisen vuotta nyt kuin unelma.

 
onko kokemusta oph nordica optimi pöytägrillistä??


Ostin pari viikkoa sitten kalleimman mallin ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Vaikuttaa ehkä yhdeltä parhaista keittiöhankinnoistani. Ei tietenkään ole mikään hiiligrilli ulkona, mutta kaikenlaista pientä on helppoa ja mukavaa tehdä kylmemmillä keleillä sisällä.
 
Mikä olis kamado harrastukseen järkihintainen eka kamado? Ei oikein tahdo jyvälle päästä

Lähtisin katsomaan latvilaista Bonoa, koska järkevin hinta/laatusuhde.

Moni tuppaa ostaa heti liian ison Kamadon, jolloin hiiliä menee suhteessa paljon ja isompi kestää kauemmin varata lämpöä jolloin se on ns. Toimintakunnossa.

Itse ostaisin tämän. Toki riippuu perheen koosta.

 
Lähtisin katsomaan latvilaista Bonoa, koska järkevin hinta/laatusuhde.

Moni tuppaa ostaa heti liian ison Kamadon, jolloin hiiliä menee suhteessa paljon ja isompi kestää kauemmin varata lämpöä jolloin se on ns. Toimintakunnossa.

Itse ostaisin tämän. Toki riippuu perheen koosta.

Ite täysin eri linjoilla.
Se laite on liki ikuinen niin miksi ostaa joku mini ensin, ihan normigrilli sekin on, niin ostaa suoraan sen kokoisen minkä tarvii.
Yhdelle jos ruokaa tekee niin varmaan se 18” ja kahdelle tai enemmän ni 21”.

On toi 21” kuitenkin jo pienempi ku weber mastertouch, joka ei sekään mikään iso grilli ole, varsinkin jos on vaikka kaasugrilleihin tottunut…

Merkistä en sano muuta ku että motonetin roastmasteria tiedän et on haukuttu paljon, itsellä alesta ostettu mustang ja oon ollu tosi tyytyväinen.
 
Ite täysin eri linjoilla.
Se laite on liki ikuinen niin miksi ostaa joku mini ensin, ihan normigrilli sekin on, niin ostaa suoraan sen kokoisen minkä tarvii.
Yhdelle jos ruokaa tekee niin varmaan se 18” ja kahdelle tai enemmän ni 21”.

On toi 21” kuitenkin jo pienempi ku weber mastertouch, joka ei sekään mikään iso grilli ole, varsinkin jos on vaikka kaasugrilleihin tottunut…

Merkistä en sano muuta ku että motonetin roastmasteria tiedän et on haukuttu paljon, itsellä alesta ostettu mustang ja oon ollu tosi tyytyväinen.

Itse ainakin meinasin hankkia kaksi Kamadoa, koska huomannut että yhdellä ei pärjää.

Jos paistelet neljä pihvia tai pari koipea per grillaus niin miksi hankit isomman Kamadon?
 
Itse ainakin meinasin hankkia kaksi Kamadoa, koska huomannut että yhdellä ei pärjää.

Jos paistelet neljä pihvia tai pari koipea per grillaus niin miksi hankit isomman Kamadon?
Siksi koska useasti tulee kyllä tarve grillata enemmän.

Itsellä on kahdelle toi 21 useasti melkein liian pieni, kun sinne tunkee ensin 2 teräsastiaa/isoa folionyyttiä missä on lisukkeet kahdelle, ja sit yrittää vielä sumplia sinne sen 4 pihvia niin ei siinä oo kyllä yhtään ylimääräistä tilaa, sit vielä jos lähdetään pistään toista puolta suoralle ja toista epäsuoralle niin vielä ahtaampaa kun ei yhtään voi lainata toiselta puolelta tilaa…

Enkä kyllä allekirjoita että toi koko nyt niiiiin isoa eroa hiilien kulutuksessa tekee, pihi toi on niitä käyttämään ja itse esim jos jotain paisteja teen niin käyn melkein 10 astetta ennen lihan tavoitelämpöä vetämässä luukut kiinni niin saa jälkilämmöillä kypsyä.

Koen noi jalattomat kamadot kauheen epäkäytännöllisiksi, ellei sit jo omista jotain kesäkeittiötä, niin senkin takia en sellaiseen lähtis.
 
Siksi koska useasti tulee kyllä tarve grillata enemmän.

Itsellä on kahdelle toi 21 useasti melkein liian pieni, kun sinne tunkee ensin 2 teräsastiaa/isoa folionyyttiä missä on lisukkeet kahdelle, ja sit yrittää vielä sumplia sinne sen 4 pihvia niin ei siinä oo kyllä yhtään ylimääräistä tilaa, sit vielä jos lähdetään pistään toista puolta suoralle ja toista epäsuoralle niin vielä ahtaampaa kun ei yhtään voi lainata toiselta puolelta tilaa…

Enkä kyllä allekirjoita että toi koko nyt niiiiin isoa eroa hiilien kulutuksessa tekee, pihi toi on niitä käyttämään ja itse esim jos jotain paisteja teen niin käyn melkein 10 astetta ennen lihan tavoitelämpöä vetämässä luukut kiinni niin saa jälkilämmöillä kypsyä.

Koen noi jalattomat kamadot kauheen epäkäytännöllisiksi, ellei sit jo omista jotain kesäkeittiötä, niin senkin takia en sellaiseen lähtis.
Samoilla linjoilla...just ja just pärjää 21":lla joten kun tuli loistotarjous hommasin ittelleni vielä isomman offset smokerin kylkeen. Se ääretön vitutus kun usein se tilanpuute, joten mielummin liian iso kun pieni. Kuten eilenkin...savustin lehtipihvejä 6 kpl. Sen verran kookkaita että olisin joutunut savustaa ne yksitellen kamadossa mutta smokeriin meni kaikki kerralla.
 
Joo 57 cm ritilällä grillatessa harmittaa ahtaus lähes aina, kun 4 hengen talous (2 aikuista, lapset 8 ja 10 v.). Yksin ittelle jos tekee niin nou probleemos. Sit jos vieraita niin kauhee kaaos ja säätö.
 
Mulla kanssa 57cm Weber ja äkkiä käy pieneksi. Käytän suoralla metodilla mutta en laita nykyään enää hiiliä koko alalle vaan jätän reunoille tyhjää johon saa grillattavia turvaan jos meinaa olla liian kuuma. Toimii hyvin ja säästää hiiliä.

Jos kaikki ruuat meinaa tehdä valmiiksi niin kyllä on säätöä yli 3 hengelle, saati kuudelle. Viime kesänä ekan kerran tein niin että nyytit kun on valmiit niin sitten ruokalaji kerrallaan grillissä ja suoraan lautaselle syötäväksi. Toi perusgrilliruoka vaan on parempaa kun ei seiso yhtään. Vähän siinä kokilla nautinto kärsii mutta ei oo säheltämistä se itse tekeminen ja mihinkäs kesäpäivänä kiire olis.
 
Mulla kanssa 57cm Weber ja äkkiä käy pieneksi. Käytän suoralla metodilla mutta en laita nykyään enää hiiliä koko alalle vaan jätän reunoille tyhjää johon saa grillattavia turvaan jos meinaa olla liian kuuma. Toimii hyvin ja säästää hiiliä.

Jos kaikki ruuat meinaa tehdä valmiiksi niin kyllä on säätöä yli 3 hengelle, saati kuudelle. Viime kesänä ekan kerran tein niin että nyytit kun on valmiit niin sitten ruokalaji kerrallaan grillissä ja suoraan lautaselle syötäväksi. Toi perusgrilliruoka vaan on parempaa kun ei seiso yhtään. Vähän siinä kokilla nautinto kärsii mutta ei oo säheltämistä se itse tekeminen ja mihinkäs kesäpäivänä kiire olis.

Mullaki juu Mastertouchi ja allekirjoitan kaiken tästä 100 %. Onhan se osa rillausta ja kokintaitoa toki saada kaikki samaan aikaan lautaselle isollekin porukalle :D Kyllä se vielä 8 hengelle onnistuu jos vaikka hampparit ananaksineen ja lisukkeineen paistelee - isommalle jengille on turha juuri muusta haaveilla ku joku hampparit tai sit joku broileri(t) tai muu iso lihaköntti joka on jo aamulla laitettu savustuun tai paistuun... Toki ny makkarat mut kuka niitä syö... Mut joo sellasta tyyliin broilerinfileet ja grillikasvikset perunoilla aika turha tommosessa 57 cm pikkutirrissä koittaa meidän 2a+2l perhettä yhtään isommalle jos iteki haluaa syödä ruuan sellasena ku haluaa. Lapset haluu aina lisäks kuumat sämpylät samaan aikaan niin johan ne vie reunatilat.
 
Höh.
Tilasin sunset charcoalista, ekaa kertaa, otin 20kg Quebracho hiiliä, vertasin lähinnä muihin hiiliin mitä mulla jo on, esim marienburgiin, jonka 30l säkki painaa joku 3.8kg, tästä päättelin että sieltä tulee kunnon määrä hiiliä.

Yllätyksekseni eihän sieltä tullut kuin pieni pahvilaatikko jossa sisällä 2kpl hiilisäkkejä, jotka olivat vain vähän tota marienburgin säkkiä isompia :mad:

Elikkä, nä hiilet kovin mainostetaan että palaa kuumempana kauemmin, ja sillä sit itsellekin perustelin ton ostoksen, ajattelin että on vähän kalliimpia mut maksaa siinä sit takasin kun pelaa kauan…

No kai palaa kauan jos on vitusti tiiviimpää tavaraa, mutta jos tavaraa tulee litramäärissä yli 2x vähemmän kuin liki yhtä laadukasta marienburgia niin ei siinä kyllä millään tota kompensoida, en mä voi tonne kamadoon 2x vähempää hiiliä kuitenkaan tunkea…



Tämä avautuminen nyt lähinnä siksi että jos joku muukin miettii hiiliä hinta edellä, niin en ainakaan itse yhtään osannut varautua siihen että noita hiiliä tulee noin helvetin vähän…
 
Höh.
Tilasin sunset charcoalista, ekaa kertaa, otin 20kg Quebracho hiiliä, vertasin lähinnä muihin hiiliin mitä mulla jo on, esim marienburgiin, jonka 30l säkki painaa joku 3.8kg, tästä päättelin että sieltä tulee kunnon määrä hiiliä.

Yllätyksekseni eihän sieltä tullut kuin pieni pahvilaatikko jossa sisällä 2kpl hiilisäkkejä, jotka olivat vain vähän tota marienburgin säkkiä isompia :mad:

Elikkä, nä hiilet kovin mainostetaan että palaa kuumempana kauemmin, ja sillä sit itsellekin perustelin ton ostoksen, ajattelin että on vähän kalliimpia mut maksaa siinä sit takasin kun pelaa kauan…

No kai palaa kauan jos on vitusti tiiviimpää tavaraa, mutta jos tavaraa tulee litramäärissä yli 2x vähemmän kuin liki yhtä laadukasta marienburgia niin ei siinä kyllä millään tota kompensoida, en mä voi tonne kamadoon 2x vähempää hiiliä kuitenkaan tunkea…



Tämä avautuminen nyt lähinnä siksi että jos joku muukin miettii hiiliä hinta edellä, niin en ainakaan itse yhtään osannut varautua siihen että noita hiiliä tulee noin helvetin vähän…
Paino ratkaisee. Itsekin kiinnitin huomiota säkkien pieneen kokoon, mutta ne on toisaalta helkkarin painavia esim. Marienburgin leppäpuuhiilisäkkiin verrattuna. Itsellä ollut harkinnassa hiilikorin hankkiminen niin saa ylemmäksi hiilet ja paremman vedon.
 
  • Tykkää
Reactions: Six

Statistiikka

Viestiketjuista
259 637
Viestejä
4 511 409
Jäsenet
74 445
Uusin jäsen
hupsistarallaa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom