- Liittynyt
- 17.04.2020
- Viestejä
- 475
Ayin testattu nyt. Hyvää kokoa. Palaa hyvin.Ayin on vielä tilaamatta. Kerron mielellään lisää, kun olet kokeillut.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ayin testattu nyt. Hyvää kokoa. Palaa hyvin.Ayin on vielä tilaamatta. Kerron mielellään lisää, kun olet kokeillut.
Mistä satuit kyseisen muurauskauhan ostamaan?Grillikausi jatkuu uudella tuttavuudella smashburgereilla. Uskalsin sijoittaa Masterbuiltin terassille katon alle kun alle laittaa kumimaton, joka pysäyttää alkuvaiheessa tippuvat pari kipinää sytytyskiepistä. Tällä setillä voi grillata mökillä läpi talven. Muurauskauha on ihan toimiva paino ja hinta vain murto-osa grilliosastolla myytävistä lähes samanlaisista vätkyttimistä. Kumimatto kannattaa ostaa autotarvikkeista eikä grillitarvikkeista. On parempi (isompi ja paksumpi) ja hinta vain puolet siitä, minkä maksaisit grilliosasolla.
Mistä satuit kyseisen muurauskauhan ostamaan?
Mitä muuta tuossa kuvassa...? Näyttää hyvältä!! Tosiaan, en ole kokeillut itse savustaa lihapullia...miksei. Täytyypi kokeilla joskus! Kiitos vinkistä!2 kilosta nautajauhelihaa lihapullia ja savustus Traegerissa. Hetkeksi taas työevästä olemassa ja pitihän niitä testata, että maku on sopiva. 0,5 dl:n mitta on sopiva mittakauha tekemiseen.
Kierrepotut sitten paistoin normiuunissa, jos niitä tarkoitat.Mitä muuta tuossa kuvassa...? Näyttää hyvältä!! Tosiaan, en ole kokeillut itse savustaa lihapullia...miksei. Täytyypi kokeilla joskus! Kiitos vinkistä!
Perunoista tulee kanssa erittäin hyvät savustimessa. Itse monesti laitan isoon savustimeen kaikki ruuat mitä paistetaan.Kierrepotut sitten paistoin normiuunissa, jos niitä tarkoitat.
Juurikin näin. Onko heittää jotain lämpötiloja ja aikoja...?Kierrepotut sitten paistoin normiuunissa, jos niitä tarkoitat.
Lihapulliin ja murekkeeseen tulee mukava lisäaromi savustimen kanssa, ja kaiken lisäksi helppoa "kokkausta".
Kun ei mainittu että pitää lähikaupasta saada niin sunset lienee paras läpi vuoden.Mistä tähän vuodenaikaan saa kunnon kovapuuhiiliä kun tuntuu että kaikkialta loppu?
Tulee tulee, mutta nyt ei mahtunut savustimeenPerunoista tulee kanssa erittäin hyvät savustimessa. Itse monesti laitan isoon savustimeen kaikki ruuat mitä paistetaan.
Joka kerta mennään vähän fiilispohjalta, mutta mitä matalampi lämpö, niin sitä pitempään menee ja ottaa enemmän savua.Juurikin näin. Onko heittää jotain lämpötiloja ja aikoja...?
Hienoa.Mulla on mm. tämä. Oli silloin paremmassa alessa.
Mustang -valurautaparila, 30,5 cm 31,99
Mustang varurautaparila on yhteensopiva Multigrill-ritilöihin. Monikäyttöisellä parilalla valmistuu suikalevihannekset kesän sadosta, pekonit ja munakkaat tai vaikkapa herkulliset letut. Parila kannattaa aina kuumentaa käytön jälkeen ja harjata puhtaaksi grilliharjalla. Sen jälkeen tilkka...www.verkkokauppa.com
Vain muutaman euron kalliimpi suoraan kamadoon, niin saa jaoteltua paremin.
Loimo Kamado valurautainen puoliparilapaistotaso
Loimo Kamado valurautainen kestävä parilapaistotaso antaa lisää grillaustilaa Kamadollesi ja kauniin kuvioinnin pihveille ja vihanneksille.www.e-ville.com
Siis mikä on 46.5, telineen halkaisija vaiko niiden kahden puolikuun muotoisen ritilän? Minkä merkkinen järjestelmä sulla on?Omassa molemmat versiot 46,5 cm.
No voihan perse, arvasin että rupee kaduttamaan etten itsekin ostanut sillon vaan hobbarista vaan odotin kuukausitolkulla mustangin järjestelmää.Orkkistäysritilän halkaisija L Mustangissa ja puolikuuritilät telineessä joka vissiin ehkä mahdollisesti oli tilattu Hobby hallista mutta merkkiä en tiedä.
Mut eihän noita paikkoja ton lisäks taida oikeen olla mistä tilaisi?Ei ole Sunset Charcoal noilla hinnoilla enää mikään ylivoimainen hinta-laatusuhteeltaan. Jos pääsee noutamaan, niin vielä menettelee tuolla hinnalla.
Vuosi sitten tilasin Marabua tuolta 14e/10kg.
Mut eihän noita paikkoja ton lisäks taida oikeen olla mistä tilaisi?
Ei tullut koko vuonna marienburgiakaan kunnon tarjoukseen prkl, jotain tarttis nyt tilaa ku ideana oli siirtää jouluruokien tekokin ulos, loppuu hiilet kohta
Kermaperunoita ja possun ja naudanpaistin nyt ainakin, ehkä kalkkunaa myös, ei siis mitään perinteisiä jouluruokia vaan omia sellaisiaMitä jouluruokia meinasit tehdä? Noissa kovapuuhiilissä useasti on savunmakua. Hain bauhausista Bastardin pussin 25€/9kg. Ei ihan halvin, mutta hyvä savunmaku, tosin en ollut niin tykästynyt noihin palamiseen mitä Marabu-hiilet Bigshopista.
Näitä on vielä Bauhaus Espoo ja Lahdessa, jos joku haluaa koittaa.
Grillihiilet Bastard Marabu Cuba 9 kg
Joo ite kanssa eilen väsäsin hirvipaistia kamadolla, ei siellä edes kauhean kylmä ollut mut silti kaikki lämpöihin liittyvä tapahtui paljon hitaammin.Tuossa grillailin kokonaisen kanan ja kasslerpihvejä grillissä niin on kyllä uskomaton miten tuo kylmä ilma/tuuli vaikuttaa Kamadoonkin.
Kestää hetken toipuakin takaisin lämpötiloihin vaikka ulkokuori on niin kuuma, ettei kädellä sitä pitele.
Meille pääsee tuulemaan lujaa kyllä jos sattuu sopivasta kohtaa tuulemaan.
Ei ole muuteenkaan ihan sama nautinto mitä kesällä grillatessa pitkiä vetoja
Mulla on kestänyt ehjänä. Liekkö tuuria vai kestääkö ne sitten aina.Mites nyt kun pakkaset alkaa, pitääkö toi sytyttää jotenkin tosi rauhallisesti ettei halkeile tms?
Mites noi kiviset deflektorit yms, voiko niitä säilöä ulkona vai halkeaako ne sit helposti jos ovat ihan vitun kylminä ja pistää liekin päälle?
Joo heikostihan noita paikkoja on tarjolla. Mielestäni tällä hetkellä parasta hinta-laatusuhdetta tarjoilee bulkkihiilistä tämä Roastmaster Grillihiili Premium 10 kg TESTIVOITTAJA | Motonet Oy.Mut eihän noita paikkoja ton lisäks taida oikeen olla mistä tilaisi?
Ei tullut koko vuonna marienburgiakaan kunnon tarjoukseen prkl, jotain tarttis nyt tilaa ku ideana oli siirtää jouluruokien tekokin ulos, loppuu hiilet kohta
Näitä tuli haettu kesällä pussi varastoon. Ihmettelin vaan, ettei puulajia ole mainittu lainkaan? Hyvinkäälläkö nämä oli pakattu?Joo heikostihan noita paikkoja on tarjolla. Mielestäni tällä hetkellä parasta hinta-laatusuhdetta tarjoilee bulkkihiilistä tämä Roastmaster Grillihiili Premium 10 kg TESTIVOITTAJA | Motonet Oy.
Näitä tuli haettu kesällä pussi varastoon. Ihmettelin vaan, ettei puulajia ole mainittu lainkaan? Hyvinkäälläkö nämä oli pakattu?
Noi Furai-veitset ehkä kiinnostaisi...kokemusta kellään?Kamado-viikot tarjouksia - Kamadoviikot
Grillikaupassa kamadot tarjouksessa, lähtee esim kobea yli 40% alella.
Joo heikostihan noita paikkoja on tarjolla. Mielestäni tällä hetkellä parasta hinta-laatusuhdetta tarjoilee bulkkihiilistä tämä Roastmaster Grillihiili Premium 10 kg TESTIVOITTAJA | Motonet Oy.
Onko kenelläkään käytössä langatonta lämpömittaria millä näkisi grillin lämmöt.
Kaikkeen ruokaan ei saa Meateria kiinni niin pystyisi seuraamaan sisältä käsin missä lämmöissä kamado pauhaa.
Muutamia malleja löytänyt mutta en kuullut keneltäkään mitään käyttökokemuksia.
onko kokemusta oph nordica optimi pöytägrillistä??
Mikä olis kamado harrastukseen järkihintainen eka kamado? Ei oikein tahdo jyvälle päästä
Ite täysin eri linjoilla.Lähtisin katsomaan latvilaista Bonoa, koska järkevin hinta/laatusuhde.
Moni tuppaa ostaa heti liian ison Kamadon, jolloin hiiliä menee suhteessa paljon ja isompi kestää kauemmin varata lämpöä jolloin se on ns. Toimintakunnossa.
Itse ostaisin tämän. Toki riippuu perheen koosta.
Kamado BONO Minimo - www.bigshop.fi
Kamado Bono Minimo elinikäisellä keramiikkatakuulla ja kattavalla vakiovarustelulla. Tällä Kamadolla valmistat ruoat jopa 6-hengelle.www.bigshop.fi
Ite täysin eri linjoilla.
Se laite on liki ikuinen niin miksi ostaa joku mini ensin, ihan normigrilli sekin on, niin ostaa suoraan sen kokoisen minkä tarvii.
Yhdelle jos ruokaa tekee niin varmaan se 18” ja kahdelle tai enemmän ni 21”.
On toi 21” kuitenkin jo pienempi ku weber mastertouch, joka ei sekään mikään iso grilli ole, varsinkin jos on vaikka kaasugrilleihin tottunut…
Merkistä en sano muuta ku että motonetin roastmasteria tiedän et on haukuttu paljon, itsellä alesta ostettu mustang ja oon ollu tosi tyytyväinen.
Siksi koska useasti tulee kyllä tarve grillata enemmän.Itse ainakin meinasin hankkia kaksi Kamadoa, koska huomannut että yhdellä ei pärjää.
Jos paistelet neljä pihvia tai pari koipea per grillaus niin miksi hankit isomman Kamadon?
Samoilla linjoilla...just ja just pärjää 21":lla joten kun tuli loistotarjous hommasin ittelleni vielä isomman offset smokerin kylkeen. Se ääretön vitutus kun usein se tilanpuute, joten mielummin liian iso kun pieni. Kuten eilenkin...savustin lehtipihvejä 6 kpl. Sen verran kookkaita että olisin joutunut savustaa ne yksitellen kamadossa mutta smokeriin meni kaikki kerralla.Siksi koska useasti tulee kyllä tarve grillata enemmän.
Itsellä on kahdelle toi 21 useasti melkein liian pieni, kun sinne tunkee ensin 2 teräsastiaa/isoa folionyyttiä missä on lisukkeet kahdelle, ja sit yrittää vielä sumplia sinne sen 4 pihvia niin ei siinä oo kyllä yhtään ylimääräistä tilaa, sit vielä jos lähdetään pistään toista puolta suoralle ja toista epäsuoralle niin vielä ahtaampaa kun ei yhtään voi lainata toiselta puolelta tilaa…
Enkä kyllä allekirjoita että toi koko nyt niiiiin isoa eroa hiilien kulutuksessa tekee, pihi toi on niitä käyttämään ja itse esim jos jotain paisteja teen niin käyn melkein 10 astetta ennen lihan tavoitelämpöä vetämässä luukut kiinni niin saa jälkilämmöillä kypsyä.
Koen noi jalattomat kamadot kauheen epäkäytännöllisiksi, ellei sit jo omista jotain kesäkeittiötä, niin senkin takia en sellaiseen lähtis.
Mulla kanssa 57cm Weber ja äkkiä käy pieneksi. Käytän suoralla metodilla mutta en laita nykyään enää hiiliä koko alalle vaan jätän reunoille tyhjää johon saa grillattavia turvaan jos meinaa olla liian kuuma. Toimii hyvin ja säästää hiiliä.
Jos kaikki ruuat meinaa tehdä valmiiksi niin kyllä on säätöä yli 3 hengelle, saati kuudelle. Viime kesänä ekan kerran tein niin että nyytit kun on valmiit niin sitten ruokalaji kerrallaan grillissä ja suoraan lautaselle syötäväksi. Toi perusgrilliruoka vaan on parempaa kun ei seiso yhtään. Vähän siinä kokilla nautinto kärsii mutta ei oo säheltämistä se itse tekeminen ja mihinkäs kesäpäivänä kiire olis.
Paino ratkaisee. Itsekin kiinnitin huomiota säkkien pieneen kokoon, mutta ne on toisaalta helkkarin painavia esim. Marienburgin leppäpuuhiilisäkkiin verrattuna. Itsellä ollut harkinnassa hiilikorin hankkiminen niin saa ylemmäksi hiilet ja paremman vedon.Höh.
Tilasin sunset charcoalista, ekaa kertaa, otin 20kg Quebracho hiiliä, vertasin lähinnä muihin hiiliin mitä mulla jo on, esim marienburgiin, jonka 30l säkki painaa joku 3.8kg, tästä päättelin että sieltä tulee kunnon määrä hiiliä.
Yllätyksekseni eihän sieltä tullut kuin pieni pahvilaatikko jossa sisällä 2kpl hiilisäkkejä, jotka olivat vain vähän tota marienburgin säkkiä isompia
Elikkä, nä hiilet kovin mainostetaan että palaa kuumempana kauemmin, ja sillä sit itsellekin perustelin ton ostoksen, ajattelin että on vähän kalliimpia mut maksaa siinä sit takasin kun pelaa kauan…
No kai palaa kauan jos on vitusti tiiviimpää tavaraa, mutta jos tavaraa tulee litramäärissä yli 2x vähemmän kuin liki yhtä laadukasta marienburgia niin ei siinä kyllä millään tota kompensoida, en mä voi tonne kamadoon 2x vähempää hiiliä kuitenkaan tunkea…
Tämä avautuminen nyt lähinnä siksi että jos joku muukin miettii hiiliä hinta edellä, niin en ainakaan itse yhtään osannut varautua siihen että noita hiiliä tulee noin helvetin vähän…