Eilen oli ensimmäinen kunnon tulikoe Traegerin pellettigrillillä, kun tein perinteisen pulled porkin. Lihana toimi 1,2 kiloinen hk:n kassler. Lihasta tuli todella hyvän makuinen, mutta ei ihan niin helposti revittävä kuin olisin toivonut. Homma meni näin:
Edellisenä iltana injektoin suolavettä lihaan ja seuraavana aamuna rubit pintaan. Grilli 107 asteen pyyntiin, joskin todellinen lämpötila keskimäärin 100-104. Liha sisään ja ensimmäiset noin 4 tuntia tuossa lämmössä paljaaltaan. Pari kertaa kostutin pinnan suihkuttamalla coca-colaa.
Neljän tunnin jälkeen sisälämpö lihassa oli vähän päälle 60 astetta ja tässä kohtaa käärin lihan butchers paperiin ja laitoin metallivuoan päälle ja takaisin grilliin. Nostin myös grillin lämpötilan 120 asteeseen.
Johonkin 82 asteeseen (n. 8 tuntia grillausta kokonaisuudessaan takana) asti liha kypsyi hyvin, mutta sitten stallasi vähän liian kauaksi aikaa, niin päätin heittää lihan pois paperista ja pistää valurauta uunivuokaan ja sopivasti nestettä pohjalle.
Tuossa uunivuoassa liha kypsyikin sitten reilussa tunnissa johonkin 93-95 asteeseen ja tässä kohtaa otin sen vuokineen päivineen tunnin lepoon sisälle. Sen jälkeen kun aloin repimään, niin osa lihasta tuntui tosi kuivalta, ja pieni osa ehkä 1/3 osaa köntistä oli sitten mehukkaampaa.
Missä meni vikaan, ettei ihan täydellistä lopputulosta saavutettu?