Grillit & grillaus

Meil sama, kun vaimo ja lapset huutaa arkena et mikä kestää, kun iskä asettelee näitä rullia nyt et ja fiilistelee :geek:

Tarttis joskus koittaa miten kauan kauemmin tuossa menee versus sähkösytyttimen kanssa?
 
Nälkä on usein liian kova, että viitsisi ruveta kikkailemaan ylimääräisiä. Ehkä jotkut tykkäävät ja saavat enemmän siitä oheistoiminnasta, kuin toiset, mutta itse käytän piippusytytintä juurikin sen helppouden ja nopeuden takia. Ei se tietenkään sitä tarkoita, etteikö muutenkin saisi syttymään, mutta itse en ainakaan siitä saa mitään tyydytystä.

Tota mietin, että kun hiilet vasta syttyvät ja lämpötila on vasta nousussa, että onko se musta savu mikä aluksi tulee niin kovin terveellistä, jos ruokansa lämmää jo siinä vaiheessa epäsuoralla lämmöllä (joskaan grillaus ei varmaan muutenkaan ole terveellisemmästä päästä)?
 
En tiedä, onko "pään käyttöä" oikea kaveri suosittelemaan heppu, joka tunkee kamadoon jotain Bilteman brikettejä :D

Onhan Quebrachot aivan ylikylän morkuloita johonkin väsyneeseen Marienburgiin verrattuna.
 
En tiedä, onko "pään käyttöä" oikea kaveri suosittelemaan heppu, joka tunkee kamadoon jotain Bilteman brikettejä :D

Onhan Quebrachot aivan ylikylän morkuloita johonkin väsyneeseen Marienburgiin verrattuna.
Oos nyt taas.

Minä en ole mitään bilteman brikettejä suositellut käyttämään, se on se toinen sankari täällä.
Minä kyllä olen sanonut (niinkuin on aikalailla jokainen niitä kokeillut) että jos brikettejä pitää väkisin käyttää niin ne bilteman on kovia laadultaan.
On mulla ollut weberin ja jamie oliverin ja viel jotain kalliimpaakin paskaa mutta aivan samaa tavaraa ovat, biltema tosin haisee kyrvältä sytyttäessä, mutta ei oo tapana imppailla siinä pidempään.

Muuten minä olen marienburgin puolesta puhunut, ja tulen puhumaan.

Edit: ja nyt kun viestit luin uudelleen niin etpä sinä minulle vastannutkaan :rofl:
Sorry ;)
 
Mietin jo lähenkö tähän juupaseipäs-leikkiin...mutta kerron mun tapani, olkoon sitten oikein vai väärin. Kummassakin laitteessa korit. Ennen sytytystä edelliset tuhkat pois. Pari sytytyspalaa kehiin. Antaa syttyä jotenkuten. Sitten puhaltimella varovasti siihen liekkiin että liekki leviää. Sitten lähdetään siirtämään tulta pidemmälle. Muutaman minuutin päästä helvetintulet. Ja kyllä, Quebrachot ja vastaavat tarvitsevat hieman enemmän aikaa syttyä mutta ei haittaa. Savustuspalikat sisään. Ootellaan että haluttu sininen savu tulee tarpeeksi. Lämpötilat kohilleen. Lihat sisään. Tämän tavan todennut parhaaksi itselleni. Kokeillut kaikkia noita muitakin tapoja. Eli tyyli vapaa ja kuten joku jo sanoikin hyvin, pihviä molemmat saadaan. :)
 
Viimeksi muokattu:
Mietin jo lähenkö tähän juupaseipäs-leikkiin...mutta kerron mun tapani, olkoon sitten oikein vai väärin. Kummassakin laitteessa korit. Ennen sytytystä edelliset tuhkat pois. Pari sytytyspalaa kehiin. Antaa syttyä jotenkuten. Sitten puhaltimella varovasti siihen liekkiin että liekki leviää. Sitten lähdetään siirtämään tulta pidemmälle. Muutaman minuutin päästä helvetintulet. Ja kyllä, Quebrachot ja vastaavat tarvitsevat hieman enemmän aikaa syttyä mutta ei haittaa. Savustuspalikat sisään. Ootellaan että haluttu sininen savu tulee tarpeeksi. Lämpötilat kohilleen. Lihat sisään. Tämän tavan todennut parhaaksi itselleni. Kokeillut kaikkia noita muitakin tapoja. Eli tyyli vapaa ja kuten joku jo sanoikin hyvin, pihviä molemmat saadaan. :)
Jep, näinhän se menee päältä sytyttäessä. Minusta alta sytyttäminen on tehokkaampaa ja tuli leviää paremmin itsestään. Jos alta sytyttäminen on mahdollista niin pyrin käyttämään sitä. Piippusytyttimellä saa hiilet hyvin syttymään ilman, että tulta tarvitsee erikseen levittää. Masterbuilt Gravity Seriesin sytyttäminen tapahtuu hiilisäiliön alta eli se on samalla piippusytytin. Samaa periaatetta ajattelin Kamadon hiilikorilla eli tuli leviää ilman, että sitä tarvitsee erikseen levittää. Mutta ei kai se hiilikori ole lainkaan välttämätön, päältä sytyttäminen onnistuu myös hyvin, vaatii vähän enemmän työtä ja aikaa.
 
Jep, näinhän se menee päältä sytyttäessä. Minusta alta sytyttäminen on tehokkaampaa ja tuli leviää paremmin itsestään. Jos alta sytyttäminen on mahdollista niin pyrin käyttämään sitä. Piippusytyttimellä saa hiilet hyvin syttymään ilman, että tulta tarvitsee erikseen levittää. Masterbuilt Gravity Seriesin sytyttäminen tapahtuu hiilisäiliön alta eli se on samalla piippusytytin. Samaa periaatetta ajattelin Kamadon hiilikorilla eli tuli leviää ilman, että sitä tarvitsee erikseen levittää. Mutta ei kai se hiilikori ole lainkaan välttämätön, päältä sytyttäminen onnistuu myös hyvin, vaatii vähän enemmän työtä ja aikaa.
Hiilikori toi kamadossa paljon paremman vedon. Ja helpottaa putsausta. Smokerissa ei niin väliä, mutta siellä taas kuulemma pidentää seinien ikää. Sen verran ohkaista seinää verrattuna niihin kalleimpiin jenkkiversioihin. Seinät kovilla kuten kuvista näit jonka lähetin sulle silloin aikasemmin. Smokerissa pystyy myös sytyttää alta ja puhaltaakin puhaltimella jos haluaa.
 
Mikäs olisi tän ketjun grillimaistereiden suositus hyväksi kaasugrilliksi hinta/laatusuhteeltaan, pitääkö olla Weberiä vai toimiiko jokin muukin hyvin? Itsellä oli edellisessä kodissa Weberin Mastertouch 57cm hiiligrilli ja vaikka tykkäänkin ns. liekillä paistetusta niin kyllä monesti tuli mieleen että kaasugrillillä sapuska olisi jo syötykin :) Nyt sitten uudessa kodissamme kun on pihalla erillinen grillikota, on siellä tullut ihan nuotiolla grillattua, mutta on tuo pihvien paistaminen vähän työlästä ja tarkkuutta vaativaa siinä.

Joten kaasugrilli pitäisi hommata seuraavaa grillikautta varten esim. burgerpihvien paistamiseen, ja liikkeellä olen tässä vaiheessa kun Black Friday on tulossa... Makkarat grillaantuu tuolla grillikodassa sitten tarvittaessa kun tulee sellainen fiilis :) Suosituksia ja mitä pitäisi ottaa huomioon? Kolme poltinta varmaan olisi passeli kahden aikuisen ja yhden lapsen taloudelle...
 
Mikäs olisi tän ketjun grillimaistereiden suositus hyväksi kaasugrilliksi hinta/laatusuhteeltaan, pitääkö olla Weberiä vai toimiiko jokin muukin hyvin? Itsellä oli edellisessä kodissa Weberin Mastertouch 57cm hiiligrilli ja vaikka tykkäänkin ns. liekillä paistetusta niin kyllä monesti tuli mieleen että kaasugrillillä sapuska olisi jo syötykin :) Nyt sitten uudessa kodissamme kun on pihalla erillinen grillikota, on siellä tullut ihan nuotiolla grillattua, mutta on tuo pihvien paistaminen vähän työlästä ja tarkkuutta vaativaa siinä.

Joten kaasugrilli pitäisi hommata seuraavaa grillikautta varten esim. burgerpihvien paistamiseen, ja liikkeellä olen tässä vaiheessa kun Black Friday on tulossa... Makkarat grillaantuu tuolla grillikodassa sitten tarvittaessa kun tulee sellainen fiilis :) Suosituksia ja mitä pitäisi ottaa huomioon? Kolme poltinta varmaan olisi passeli kahden aikuisen ja yhden lapsen taloudelle...
Paljonko budjetti?
Ite kesällä tutkiskelin kaasugrilli asiaa ja päädyin Napoleonin Rogueen. Toinen hyvä vaihtoehto on Weber Spirit tai Genesis.
 
Mikäs olisi tän ketjun grillimaistereiden suositus hyväksi kaasugrilliksi hinta/laatusuhteeltaan, pitääkö olla Weberiä vai toimiiko jokin muukin hyvin?

Itse arvoin pitkään keväällä ostanko kalliin vai halvemman (suunnittelin Weberin 3-polttimisen Genesis II, Napoleonin Roguen tai jonkun vastaavan hankkimista), mutta budjettipaineiden takia päädyin kuitenkin hankkimaan Motonetin 4-polttimisen Roastmasterin 250 eurolla (norm. 349e).

Kyllähän tolla Roastmasterillakin pärjää, mutta kyllä se vähän jäi takaraivoon harmittamaan ettei tullut laitettua sitä Weberiä tai Napoleonia saman tien nyt kun grilliä uusi. Weberiä tulee välillä sukuloidessa käyteltyä niin onhan se aika eri maata noiden halpojen kanssa...

Nyt jos olisin ostamassa niin panostaisin varmaan enemmän ja pistäisin Weberin, Napoleonin tai jonkun muun raskaamman luokan laatupelin tällaisen semi-halpiksen sijasta.

Eli jos pinkka kestää niin kyllä selkeästi paremma vehkeen saa hinnaston yläpäästä, nää halvemmat tuntuu sisältävän enemmän tai vähemmän kompromisseja kalliimpiin nähden.

Motonetin Roastmasterit, Grillikaupan Kobet, Luciferit ym. <500eur "markettigrillit" on kaikki samaa kamaa pikkuisen eri painotuksilla. Merkittäviä muutoksia tulee vasta siellä Weberin/Napoleonin hintaluokissa.
 
Kolmen polttimen Weber Spiritin hommasin keväällä alennusmyynneistä kotiin ja olin niin tyytyväinen ostoksen hinta/laatusuhteeseen että hommasin toisen samanlaisen mökille kesän lopulla kun sattui taas alennuksessa olemaan. Genesiksestä en maksaisi Spirittiin nähden hirveästi ekstraa. Napoleonitkin varmasti hyviä, mitä K-raudassa tuli hiplattua, mutta käytössä en ole testannut.
 
Kyllähän ne Napoleon Freestyle 365 ja Weber Spirit II 310 menee melkein tuohon <500e hintaluokkaan :think:

No joo, saahan sitä noiltakin pienempiä hinnat-alkaen malleja alle 500 euron.

Hankala laittaa hintaryhmää kun näiden em. "markettigrillien" "normaalihinnatkin" on monesti lähellä 500 euroa vaikka niiden realistinen hintataso on enemmän siellä missä niitä yleensä myydään, eli 30-50% alennuksessa... ;)

Pointtina lähinnä se, että nämä kaikki markettigrillit on ihan kopioita toisistaan ja tulee sieltä samoilta tehtailta Kiinassa. Tuo oma Roastamasteri näyttää tismalleen samalta kuin Koben ja Luciferin vastaavat grillit, ja omaankin meni esim. Luciferin ritilät suoraan...
 
Paljonko budjetti?
Ite kesällä tutkiskelin kaasugrilli asiaa ja päädyin Napoleonin Rogueen. Toinen hyvä vaihtoehto on Weber Spirit tai Genesis.
Hinnan puolesta tietysti mitä halvempi sen parempi :) mutta en kyllä ole ajatellut yli 1000€ grilliin laittaa, eli sen alle pitäisi kyllä jäädä. En ollut kuullutkaan Napoleonista aiemmin, mutta toisaalta enpä ole koskaan kaasugrilliä omistanutkaan :)

Tuo video oli hyvä, siinä näytti voiton vievän Napoleon Rogue, tosin vastassa oli Weber Genesis jossa ei ole tuota suljettua tilaa kaasupullolle/rasva-astialle ja se oli yksi syy miksi Napoleon vei voiton testaajan mielestä, mutta Spiritissä näyttää olevan tuo kaappi alapuolella.

Onhan noita kolmen polttimon kaasugrillejä näköjään 300-400€ hintaluokassakin (nyt katsoin vain Verkkokaupan valikoimaa, varmasti löytyy halvemmallakin ns. Motonet-malleja), mutta näyttää Napoleonia ja Weberiäkin saavan kuitenkin alle tonnin, jossain 800-900€:ssä pyörivät normihinnalla.

Kiitos vastanneille, eiköhän se valinta mene sitten Weberin ja Napoleonin välille, kun en kuitenkaan halua joutua parin vuoden välein uutta grilliä ostamaan...
 
Sopiikohan noi kamadon yläventtiilit toisiinsa ihan univesaalisti?
Mustang L:lle mietin että mistä sais sellasen keraamisen/valurautaisen missä olis jonkin sortin sateensuoja, ja että sais vetästyä ihan koko paskan auki myös.

Milläs nimellä noita pitäisi löytyä amazon.de:stä kun itse en yhtäkään onnistunut löytämään?
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta tulikin mieleen tarkistaa onko masterbuilt 800 hyviä alennuksia. www.grillitukku.fi sivulla oli kyseinen aparaatti 786,75€. Erittäin houkutteleva hinta ja halvin mihin olen törmännyt. Kotiinkuljetus tosin 99€ mikä vähän latisti tarjouksen vetovoimaa. Nyt on kyllä vaikea paikka. Ai että kun pääsis joulukinkun tolla käristämään. Mitenköhän sopii suomen talveen noi sähköosat?
 
Tuosta tulikin mieleen tarkistaa onko masterbuilt 800 hyviä alennuksia. www.grillitukku.fi sivulla oli kyseinen aparaatti 786,75€. Erittäin houkutteleva hinta ja halvin mihin olen törmännyt. Kotiinkuljetus tosin 99€ mikä vähän latisti tarjouksen vetovoimaa. Nyt on kyllä vaikea paikka. Ai että kun pääsis joulukinkun tolla käristämään. Mitenköhän sopii suomen talveen noi sähköosat?
Toimii talvella kunhan suojaa suoralta sateelta. Itsellä on tarkoitus tehdä Masterbuilt 800:lla kalkkuna jouluna.
 
Luulisi, että tämä olisi se otollisin aika dumpata vanhat varastot markkinoille mutta heikosti on näkynyt esim. Weberiäkään tarjouksessa.
 
Tänään lähti itsellä Napoleon Freestyle 365 tilaukseen Bauhausilta hintaan 449€. Olin jo tilaamassa Grillitukulta kun hinta oli laskettu 374 euroon ja laskin että jopa noilla 99€ postikuluilla olisi muutaman euron halvempi kuin Bauhausin 29€ postikulut. Kunnes huomasin että (ainakin) tänään Bauhaus tarjoaa ilmaisen kotiinkuljetuksen kaikille 400€ ylittäville tilauksille, jolloin Bauhaus olikin selvä valinta :)

Pitäisi kai kaasupullokin hankkia. Onko tietoa, mahtuuko tuonne Freestylen kaappiin tavallinen (?) 11kg kaasupullo vai pitääkö olla jokin pienempi?
 
Tuosta tulikin mieleen tarkistaa onko masterbuilt 800 hyviä alennuksia. www.grillitukku.fi sivulla oli kyseinen aparaatti 786,75€. Erittäin houkutteleva hinta ja halvin mihin olen törmännyt. Kotiinkuljetus tosin 99€ mikä vähän latisti tarjouksen vetovoimaa. Nyt on kyllä vaikea paikka. Ai että kun pääsis joulukinkun tolla käristämään. Mitenköhän sopii suomen talveen noi sähköosat?
Sorruin tuohon tarjoukseen, kun suomesta tai muista nettikaupoista en ole halvemmalla nähnyt. Nyt pitäisi opetella vain sitten tekemään tuolla ruokaa.
 
Sorruin tuohon tarjoukseen, kun suomesta tai muista nettikaupoista en ole halvemmalla nähnyt. Nyt pitäisi opetella vain sitten tekemään tuolla ruokaa.
Grillaaminen ja savustaminen on helpooa kuin sähköuunilla. Liitäntäjohtoa ei kannata säilyttää paikallaan pihalla. Se ei ole vesitiivis. Samoin kannattaa varautua ohittamaan luukuissa olevat mikrokytkimet. Ne eivät ole pitkäikäisiä ja kun menee rikki niin ilman ohittamista grilli ei toimi.
 
Grillaaminen ja savustaminen on helpooa kuin sähköuunilla. Liitäntäjohtoa ei kannata säilyttää paikallaan pihalla. Se ei ole vesitiivis. Samoin kannattaa varautua ohittamaan luukuissa olevat mikrokytkimet. Ne eivät ole pitkäikäisiä ja kun menee rikki niin ilman ohittamista grilli ei toimi.
Täytyy olla tarkka tuon johdon kanssa.
Meneekö noihin kytkimiin tuhkaa tms. jonka jälkeen ne ei toimi. Youtubessa joku seppä purkasi ja täytti kytkimet suojarasvalla, että toimisivat pidempään. Henkisesti ajattelin ensin alkuun varustautua kontaktispreyllä tms.
 
Täytyy olla tarkka tuon johdon kanssa.
Meneekö noihin kytkimiin tuhkaa tms. jonka jälkeen ne ei toimi. Youtubessa joku seppä purkasi ja täytti kytkimet suojarasvalla, että toimisivat pidempään. Henkisesti ajattelin ensin alkuun varustautua kontaktispreyllä tms.
Arvelisin, että kuumuus hajottaa. Helpointa kun vetää vaan johdot yhteen niin ohittuu kytkin. Grillin luukussa se katkaisee puhalluksen kun kansi auki ja lämpö yli 250C. Hiilisäiliön luukuissa katkaisee aina puhalluksen kun luukku auki. Ilman kytkimiä toimii ihan hyvin ja pitää vaan avata normaalin varovasti niin, ettei ensimmäisenä työnnä naamaa kuumana puhaltavaan savukaasuun.
 
Pitäisi kai kaasupullokin hankkia. Onko tietoa, mahtuuko tuonne Freestylen kaappiin tavallinen (?) 11kg kaasupullo vai pitääkö olla jokin pienempi?

Minulla on 10kg kompostipullo samaisessa grillissä. Mahtuu nipinnapin kun laskee pullokorin alimmalle tasolle (=käytännössä maata vasten) ja kääntää niin päin että "kahvassa" oleva avoin osa on rasvankeruukupin kohdalla ettei pullo jää rasvakuppia kantamaan. Vakavasti harkinnut pienempää pulloa, sen verran nafti sovitus.

Mutta 11kg teräspullo taitaa olla hieman matalampi eikä siinä ole samanlaista kahvahökötystä. Luulisi että menee, vaikka ei siinäkään taida ruhtinaallista tilaa jäädä.
 
Minulla on 10kg kompostipullo samaisessa grillissä. Mahtuu nipinnapin kun laskee pullokorin alimmalle tasolle (=käytännössä maata vasten) ja kääntää niin päin että "kahvassa" oleva avoin osa on rasvankeruukupin kohdalla ettei pullo jää rasvakuppia kantamaan. Vakavasti harkinnut pienempää pulloa, sen verran nafti sovitus.

Mutta 11kg teräspullo taitaa olla hieman matalampi eikä siinä ole samanlaista kahvahökötystä. Luulisi että menee, vaikka ei siinäkään taida ruhtinaallista tilaa jäädä.
Ok, hyvä tietää. Pitänee ihan mittailla kunhan grilli saapuu, jos löytyy noita kaasupullojen mittojakin jostain niin katsoo sitten. Näyttää olevan tosiaan noissakin hirveästi erilaista valikoimaa, enpä ole aiemmin kaasupulloja tarvinnut niin en ole asiasta ottanut selvää tätä ennen :) Pidätkö muuten kaasupulloa aina siellä grillin kaapissa grillatessakin? Vai onko yleinen suositus että se pitäisi siirtää kaapista ulos kun grillailee syttymis/räjähdysvaaran tms vuoksi?
 
Ok, hyvä tietää. Pitänee ihan mittailla kunhan grilli saapuu, jos löytyy noita kaasupullojen mittojakin jostain niin katsoo sitten. Näyttää olevan tosiaan noissakin hirveästi erilaista valikoimaa, enpä ole aiemmin kaasupulloja tarvinnut niin en ole asiasta ottanut selvää tätä ennen :) Pidätkö muuten kaasupulloa aina siellä grillin kaapissa grillatessakin? Vai onko yleinen suositus että se pitäisi siirtää kaapista ulos kun grillailee syttymis/räjähdysvaaran tms vuoksi?

Täytyy tunnustaa että tuota 10kg pulloa on sen verran ärsyttävä asetella kaappiin ja takaisin että ei sitä tule siirreltyä ulos käytön ajaksi, mutta pähkäilin että se kaappi on sen verran avonainen ja hyvin tuulettuva ettei siitä räjähdysvaaraa ainakaan ole. Toki jos koko hökötys on ilmiliekeissä, mutta sitten se kaasupullo kaapissa ei mahda olla suurimpia ongelmia :tongue:
 
Täytyy tunnustaa että tuota 10kg pulloa on sen verran ärsyttävä asetella kaappiin ja takaisin että ei sitä tule siirreltyä ulos käytön ajaksi, mutta pähkäilin että se kaappi on sen verran avonainen ja hyvin tuulettuva ettei siitä räjähdysvaaraa ainakaan ole. Toki jos koko hökötys on ilmiliekeissä, mutta sitten se kaasupullo kaapissa ei mahda olla suurimpia ongelmia :tongue:
Joo sitä vähän mietinkin että jos kerran kaappi on vähän ahtaanoloinen että kaasupulloa pitää vähän asetella, niin voi alkaa ärsyttää vekslata sitä edes takaisin :) No hyvä tietää että ainakin yksi käyttää ongelmitta grilliä niin että kaasupullo on suoraan alapuolella :)
 
Olis tarkoitus tehdä pitboss (pellettigrilli) joulukinkku tänä vuonna. Ilmeisesti ei kinkkupussiin laittoa ? Onko kokemusta pellettigrilli kinkusta ?
 
Olis tarkoitus tehdä pitboss (pellettigrilli) joulukinkku tänä vuonna. Ilmeisesti ei kinkkupussiin laittoa ? Onko kokemusta pellettigrilli kinkusta ?
Traeger Timberlinella tulee ainakin hyvä. En käytä paistopussia. Pintaan sinappi tai majoneesi ja kuivamausteeksi Memphis Dust. Savustus noin 110-120C. Kinkku stallaa, mutta ei kuivu. Jos haluaa nopeuttaa stallauksen yli niin 5-6 tunnin päästä aloituksesta folioon kääriminen ja lämpötilan nosto 150C.


Valmis kinkku kuorrutetaan Kansas City BBQ soosilla.

 
Meaterista kysymys.
Mihin on kaikki mun kokkaukset hävinneet? Kohta on joulu ja pitäis vähän tehdä vertausta kinkkujutuissa niin en löydä kuin yhden vajaan kuukauden takaisen kokkauksen vaikka kesänkin jälkeen useita kertoja käyttänyt. Onko noissa joku automaattinen kokkausten tyhjennys vai enkö vaan osaa?
 
Nyt on ilmainen toimitus. Kannattaa varmaan olla puljuun yhteydessä tai peruuttaa tilaus
Jäi kyllä vähän harmittamaan tämä. Tilasin ensin tuolta perjantaina Napoleon Freestyle 365:n kun oli hyvä tarjous, ja jopa 99€ postikuluilla oli himpun verran halvempi kuin Bauhausin 29€ postikuluilla. Mutta peruutin tilauksen kun Bauhausin sivuilla huomasin että heillä onkin nyt ilmaiset postit. Grillitukun aspa peruutti tilauksen ja tiedusteli kuitenkin vielä kohteliaasti syytä peruutukselle. Kerroin suoraan että heillä oli hyvä tarjous mutta kun toisaalta sain ilmaisilla postikuluilla ja teillä ne oli 99e niin se oli ratkaiseva tekijä.

No maanantaina oli tosiaan heilläkin sitten ilmaiset postikulut - harmittaa ettei tuon firman aspa sitten kertonut että jos maltat odottaa maanantaihin niin silloin on heilläkin ilmaiset postikulut... Grilli saapui tänään, ja vaikka edullinen olikin, niin Grillitukun tarjous ilmaisilla postikuluilla olisi tarkoittanut vielä 75€ säästöä siihen mitä nyt maksoin...
 
Meaterista kysymys.
Mihin on kaikki mun kokkaukset hävinneet? Kohta on joulu ja pitäis vähän tehdä vertausta kinkkujutuissa niin en löydä kuin yhden vajaan kuukauden takaisen kokkauksen vaikka kesänkin jälkeen useita kertoja käyttänyt. Onko noissa joku automaattinen kokkausten tyhjennys vai enkö vaan osaa?
Reilu viikon aikana käyttänyt 3 kertaa mutta yksi jäänyt talteen. Muita ei löydy....näköjään tyhjennys käynyt....:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
 
Reilu viikon aikana käyttänyt 3 kertaa mutta yksi jäänyt talteen. Muita ei löydy....näköjään tyhjennys käynyt....:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Joo vissiin joku päivitys tyhjentäny kaikki tai sitten ei vaan näy. Play Storessa on aika vihaista porukkaa..
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Joo sitä vähän mietinkin että jos kerran kaappi on vähän ahtaanoloinen että kaasupulloa pitää vähän asetella, niin voi alkaa ärsyttää vekslata sitä edes takaisin :) No hyvä tietää että ainakin yksi käyttää ongelmitta grilliä niin että kaasupullo on suoraan alapuolella :)
kun oot grillannut kuukauden putkeen sellaisia ruokia joissa on paljon marinaadia tms niin vaarana on että grillissä alimpana olevaan peltiin (niinsanottu rasvapelti) on tullut parin millin kerros rasvaa josta sitten sopivissa olosuhteissa tulee mukava rasvapalo.
ja koska grilli on auki alaspäin niin tälläistä rasvapaloa ei voi sammuttaa ollenkaan esim sammutuspeitteellä tms joten suosittelen kaasupullon pitämistä poissa grillin sisältä jotta jos rasvapalo tulee niin saa kaasun heti kiinni turvallisesti.
rasvapalon tullessa helpointa on antaa rasvan palaa vain loppuun (toki jos sisällä on jotain ruokia niin ne ovat kyllä entiset)... vielä helpompaa olisi muistaa puhdistaa rasvapelti säännöllisesti :D
 
kun oot grillannut kuukauden putkeen sellaisia ruokia joissa on paljon marinaadia tms niin vaarana on että grillissä alimpana olevaan peltiin (niinsanottu rasvapelti) on tullut parin millin kerros rasvaa josta sitten sopivissa olosuhteissa tulee mukava rasvapalo.
ja koska grilli on auki alaspäin niin tälläistä rasvapaloa ei voi sammuttaa ollenkaan esim sammutuspeitteellä tms joten suosittelen kaasupullon pitämistä poissa grillin sisältä jotta jos rasvapalo tulee niin saa kaasun heti kiinni turvallisesti.
rasvapalon tullessa helpointa on antaa rasvan palaa vain loppuun (toki jos sisällä on jotain ruokia niin ne ovat kyllä entiset)... vielä helpompaa olisi muistaa puhdistaa rasvapelti säännöllisesti :D
Joo tässä pari päivää sitten jo tulin itsekin siihen tulokseen että kyllä lienee järkevintä ihan turvallisuuden kannalta pitää tuota kaasupulloa muualla kuin grillin alapuolella. Muurikalla on ollut tämmöinen siistinnäköinen kaasupullopöytä, samanlainen on kaverillanikin mutta valmistus lienee lopetettu... Pitänee tehdä itse jokin vastaava :)
1669798262298.png

Ellen sitten vaan nostele sitä grillin alle kun grillaus loppuu ja pois sitten kun grillaus taas alkaa, saa nähdä nyt... Kun joka tapauksessa grilliä ajattelin säilyttää terassilla seinän vieressä, mutta pitänee grillauksen ajaksi se siirtää joka tapauksessa hieman kauemmas. Onko näillä kaasugrilleillä muuten jotain suojaetäisyyksiä ylöspäin? Ohjeessa mainitaan että ei saa grillata minkään palavan materiaalin alapuolella mutta tuo terassin katto tuossa on ja en kyllä ajatellut siirrellä grilliä neljää porrasta alaspäin taivasalle joka kerta...
 
Joo tässä pari päivää sitten jo tulin itsekin siihen tulokseen että kyllä lienee järkevintä ihan turvallisuuden kannalta pitää tuota kaasupulloa muualla kuin grillin alapuolella. Muurikalla on ollut tämmöinen siistinnäköinen kaasupullopöytä, samanlainen on kaverillanikin mutta valmistus lienee lopetettu... Pitänee tehdä itse jokin vastaava :)
Ellen sitten vaan nostele sitä grillin alle kun grillaus loppuu ja pois sitten kun grillaus taas alkaa, saa nähdä nyt... Kun joka tapauksessa grilliä ajattelin säilyttää terassilla seinän vieressä, mutta pitänee grillauksen ajaksi se siirtää joka tapauksessa hieman kauemmas. Onko näillä kaasugrilleillä muuten jotain suojaetäisyyksiä ylöspäin? Ohjeessa mainitaan että ei saa grillata minkään palavan materiaalin alapuolella mutta tuo terassin katto tuossa on ja en kyllä ajatellut siirrellä grilliä neljää porrasta alaspäin taivasalle joka kerta...
en osaa sanoa suoja etäisyyksistä mutta sen tiedän kokemuksesta että rasvapalon takia voi grillistä tulla jopa 30-50cm liekkejä hetkellisesti (ja jos kansi kiinni niin myös sivusuuntiin) eli parasta olisi ainakin pari metriä etäisyyttä kaikkialle... itselläni roihahti rasvapelti kerrostalon lasitetulla parvekkeella mutta onneksi parveke lasit olivat auki ja grilli ei ollut kiinni seinissä tms ja kattoonkin on matkaa.. tuon jälkeen olenkin putsannut rasvapeltiä useammin (jotkut laittavat foliota rasvapellin päälle ja pieni määrä puhdistettua hiekkaa joka sitoo itseensä sen rasvan ja pitää folion paikallaan ja kun on kuukausi mennyt tms niin sitten folio lumipalloksi ja roskiin ! )
:D
 
Reilu viikon aikana käyttänyt 3 kertaa mutta yksi jäänyt talteen. Muita ei löydy....näköjään tyhjennys käynyt....:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Meaterin tuelta tuli viesti kun kyselin:
Thank you for getting in touch,
We're really sorry that the previous cooks are not fully updated and correct at the moment, please be assured that your cooks are not lost, and our team are aware and actively working on fixing this.
Unfortunately we don't have an exact timeline for when a fix will be pushed out, but please be assured this will be resolved as soon as possible!
Kind regards,
Abdurahman
The MEATER Team
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Asiaton käytös
Joku kyseli Meaterin alennuksista.
Ihan ok tarjous, mutta tuolla neekerimallin meaterilla ei mielestäni tee mitään grillauksessa, kun pitää käydä välillä grillin lähellä tarkistelemassa lämpötiloja.

Meater+ kantama on helposti se 30-50m, jolloin voit vaikka sisällä valmistella muita ruokia ja saat ilmoitukset puhelimeen, miten paistokset etenee.
 
Ihan ok tarjous, mutta tuolla neekerimallin meaterilla ei mielestäni tee mitään grillauksessa, kun pitää käydä välillä grillin lähellä tarkistelemassa lämpötiloja.

Meater+ kantama on helposti se 30-50m, jolloin voit vaikka sisällä valmistella muita ruokia ja saat ilmoitukset puhelimeen, miten paistokset etenee.
Kyllä toi vanhakin toimii jos tökkää jonku vanhan puhelimen tai tabun siihen väliin tukiasemaks.
 
Mites nuo pellettigrillit pelaa ihan tavan grillauksessa? Jos haluan jotkut peruspihvit ja kasvikset grillattua?
Vähän kiinnostais sellainen hommata, lähinnä tuon savustuksen takia, mut ois kiva tietää miten se muuten grillinä toimii?
Ei kyl mikään ongelma, ku on mulla ite tehty offset- grilli ja kaasugrilli.
 
Mites nuo pellettigrillit pelaa ihan tavan grillauksessa? Jos haluan jotkut peruspihvit ja kasvikset grillattua?
Vähän kiinnostais sellainen hommata, lähinnä tuon savustuksen takia, mut ois kiva tietää miten se muuten grillinä toimii?
Ei kyl mikään ongelma, ku on mulla ite tehty offset- grilli ja kaasugrilli.
Lähes kaikki pellettigrillit ovat epäsuoria, joten ei tule paras mahdollinen pihvi. Weberin Smokefire on suora, sillä onnistunee hyvin pihvit, mutta ei ole omaa kokemusta. Itsellä on Traeger Timberline ja kesällä tuli tehtyä hampurilaisia, jotka onnistuu ihan hyvin, mutta searing tulee kuumasta ritilästä, ei suorasta säteilylämmöstä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 833
Viestejä
4 879 766
Jäsenet
78 692
Uusin jäsen
josasim

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom