Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Oos nyt taas.En tiedä, onko "pään käyttöä" oikea kaveri suosittelemaan heppu, joka tunkee kamadoon jotain Bilteman brikettejä
Onhan Quebrachot aivan ylikylän morkuloita johonkin väsyneeseen Marienburgiin verrattuna.
Jep, näinhän se menee päältä sytyttäessä. Minusta alta sytyttäminen on tehokkaampaa ja tuli leviää paremmin itsestään. Jos alta sytyttäminen on mahdollista niin pyrin käyttämään sitä. Piippusytyttimellä saa hiilet hyvin syttymään ilman, että tulta tarvitsee erikseen levittää. Masterbuilt Gravity Seriesin sytyttäminen tapahtuu hiilisäiliön alta eli se on samalla piippusytytin. Samaa periaatetta ajattelin Kamadon hiilikorilla eli tuli leviää ilman, että sitä tarvitsee erikseen levittää. Mutta ei kai se hiilikori ole lainkaan välttämätön, päältä sytyttäminen onnistuu myös hyvin, vaatii vähän enemmän työtä ja aikaa.Mietin jo lähenkö tähän juupaseipäs-leikkiin...mutta kerron mun tapani, olkoon sitten oikein vai väärin. Kummassakin laitteessa korit. Ennen sytytystä edelliset tuhkat pois. Pari sytytyspalaa kehiin. Antaa syttyä jotenkuten. Sitten puhaltimella varovasti siihen liekkiin että liekki leviää. Sitten lähdetään siirtämään tulta pidemmälle. Muutaman minuutin päästä helvetintulet. Ja kyllä, Quebrachot ja vastaavat tarvitsevat hieman enemmän aikaa syttyä mutta ei haittaa. Savustuspalikat sisään. Ootellaan että haluttu sininen savu tulee tarpeeksi. Lämpötilat kohilleen. Lihat sisään. Tämän tavan todennut parhaaksi itselleni. Kokeillut kaikkia noita muitakin tapoja. Eli tyyli vapaa ja kuten joku jo sanoikin hyvin, pihviä molemmat saadaan.![]()
Hiilikori toi kamadossa paljon paremman vedon. Ja helpottaa putsausta. Smokerissa ei niin väliä, mutta siellä taas kuulemma pidentää seinien ikää. Sen verran ohkaista seinää verrattuna niihin kalleimpiin jenkkiversioihin. Seinät kovilla kuten kuvista näit jonka lähetin sulle silloin aikasemmin. Smokerissa pystyy myös sytyttää alta ja puhaltaakin puhaltimella jos haluaa.Jep, näinhän se menee päältä sytyttäessä. Minusta alta sytyttäminen on tehokkaampaa ja tuli leviää paremmin itsestään. Jos alta sytyttäminen on mahdollista niin pyrin käyttämään sitä. Piippusytyttimellä saa hiilet hyvin syttymään ilman, että tulta tarvitsee erikseen levittää. Masterbuilt Gravity Seriesin sytyttäminen tapahtuu hiilisäiliön alta eli se on samalla piippusytytin. Samaa periaatetta ajattelin Kamadon hiilikorilla eli tuli leviää ilman, että sitä tarvitsee erikseen levittää. Mutta ei kai se hiilikori ole lainkaan välttämätön, päältä sytyttäminen onnistuu myös hyvin, vaatii vähän enemmän työtä ja aikaa.
Paljonko budjetti?Mikäs olisi tän ketjun grillimaistereiden suositus hyväksi kaasugrilliksi hinta/laatusuhteeltaan, pitääkö olla Weberiä vai toimiiko jokin muukin hyvin? Itsellä oli edellisessä kodissa Weberin Mastertouch 57cm hiiligrilli ja vaikka tykkäänkin ns. liekillä paistetusta niin kyllä monesti tuli mieleen että kaasugrillillä sapuska olisi jo syötykinNyt sitten uudessa kodissamme kun on pihalla erillinen grillikota, on siellä tullut ihan nuotiolla grillattua, mutta on tuo pihvien paistaminen vähän työlästä ja tarkkuutta vaativaa siinä.
Joten kaasugrilli pitäisi hommata seuraavaa grillikautta varten esim. burgerpihvien paistamiseen, ja liikkeellä olen tässä vaiheessa kun Black Friday on tulossa... Makkarat grillaantuu tuolla grillikodassa sitten tarvittaessa kun tulee sellainen fiilisSuosituksia ja mitä pitäisi ottaa huomioon? Kolme poltinta varmaan olisi passeli kahden aikuisen ja yhden lapsen taloudelle...
Mikäs olisi tän ketjun grillimaistereiden suositus hyväksi kaasugrilliksi hinta/laatusuhteeltaan, pitääkö olla Weberiä vai toimiiko jokin muukin hyvin?
Kyllähän ne Napoleon Freestyle 365 ja Weber Spirit II 310 menee melkein tuohon <500e hintaluokkaanMerkittäviä muutoksia tulee vasta siellä Weberin/Napoleonin hintaluokissa.
Kyllähän ne Napoleon Freestyle 365 ja Weber Spirit II 310 menee melkein tuohon <500e hintaluokkaan![]()
Hinnan puolesta tietysti mitä halvempi sen parempiPaljonko budjetti?
Ite kesällä tutkiskelin kaasugrilli asiaa ja päädyin Napoleonin Rogueen. Toinen hyvä vaihtoehto on Weber Spirit tai Genesis.
Toimii talvella kunhan suojaa suoralta sateelta. Itsellä on tarkoitus tehdä Masterbuilt 800:lla kalkkuna jouluna.Tuosta tulikin mieleen tarkistaa onko masterbuilt 800 hyviä alennuksia. www.grillitukku.fi sivulla oli kyseinen aparaatti 786,75€. Erittäin houkutteleva hinta ja halvin mihin olen törmännyt. Kotiinkuljetus tosin 99€ mikä vähän latisti tarjouksen vetovoimaa. Nyt on kyllä vaikea paikka. Ai että kun pääsis joulukinkun tolla käristämään. Mitenköhän sopii suomen talveen noi sähköosat?
Sorruin tuohon tarjoukseen, kun suomesta tai muista nettikaupoista en ole halvemmalla nähnyt. Nyt pitäisi opetella vain sitten tekemään tuolla ruokaa.Tuosta tulikin mieleen tarkistaa onko masterbuilt 800 hyviä alennuksia. www.grillitukku.fi sivulla oli kyseinen aparaatti 786,75€. Erittäin houkutteleva hinta ja halvin mihin olen törmännyt. Kotiinkuljetus tosin 99€ mikä vähän latisti tarjouksen vetovoimaa. Nyt on kyllä vaikea paikka. Ai että kun pääsis joulukinkun tolla käristämään. Mitenköhän sopii suomen talveen noi sähköosat?
Grillaaminen ja savustaminen on helpooa kuin sähköuunilla. Liitäntäjohtoa ei kannata säilyttää paikallaan pihalla. Se ei ole vesitiivis. Samoin kannattaa varautua ohittamaan luukuissa olevat mikrokytkimet. Ne eivät ole pitkäikäisiä ja kun menee rikki niin ilman ohittamista grilli ei toimi.Sorruin tuohon tarjoukseen, kun suomesta tai muista nettikaupoista en ole halvemmalla nähnyt. Nyt pitäisi opetella vain sitten tekemään tuolla ruokaa.
Täytyy olla tarkka tuon johdon kanssa.Grillaaminen ja savustaminen on helpooa kuin sähköuunilla. Liitäntäjohtoa ei kannata säilyttää paikallaan pihalla. Se ei ole vesitiivis. Samoin kannattaa varautua ohittamaan luukuissa olevat mikrokytkimet. Ne eivät ole pitkäikäisiä ja kun menee rikki niin ilman ohittamista grilli ei toimi.
Arvelisin, että kuumuus hajottaa. Helpointa kun vetää vaan johdot yhteen niin ohittuu kytkin. Grillin luukussa se katkaisee puhalluksen kun kansi auki ja lämpö yli 250C. Hiilisäiliön luukuissa katkaisee aina puhalluksen kun luukku auki. Ilman kytkimiä toimii ihan hyvin ja pitää vaan avata normaalin varovasti niin, ettei ensimmäisenä työnnä naamaa kuumana puhaltavaan savukaasuun.Täytyy olla tarkka tuon johdon kanssa.
Meneekö noihin kytkimiin tuhkaa tms. jonka jälkeen ne ei toimi. Youtubessa joku seppä purkasi ja täytti kytkimet suojarasvalla, että toimisivat pidempään. Henkisesti ajattelin ensin alkuun varustautua kontaktispreyllä tms.
Pitäisi kai kaasupullokin hankkia. Onko tietoa, mahtuuko tuonne Freestylen kaappiin tavallinen (?) 11kg kaasupullo vai pitääkö olla jokin pienempi?
Ok, hyvä tietää. Pitänee ihan mittailla kunhan grilli saapuu, jos löytyy noita kaasupullojen mittojakin jostain niin katsoo sitten. Näyttää olevan tosiaan noissakin hirveästi erilaista valikoimaa, enpä ole aiemmin kaasupulloja tarvinnut niin en ole asiasta ottanut selvää tätä ennenMinulla on 10kg kompostipullo samaisessa grillissä. Mahtuu nipinnapin kun laskee pullokorin alimmalle tasolle (=käytännössä maata vasten) ja kääntää niin päin että "kahvassa" oleva avoin osa on rasvankeruukupin kohdalla ettei pullo jää rasvakuppia kantamaan. Vakavasti harkinnut pienempää pulloa, sen verran nafti sovitus.
Mutta 11kg teräspullo taitaa olla hieman matalampi eikä siinä ole samanlaista kahvahökötystä. Luulisi että menee, vaikka ei siinäkään taida ruhtinaallista tilaa jäädä.
Ok, hyvä tietää. Pitänee ihan mittailla kunhan grilli saapuu, jos löytyy noita kaasupullojen mittojakin jostain niin katsoo sitten. Näyttää olevan tosiaan noissakin hirveästi erilaista valikoimaa, enpä ole aiemmin kaasupulloja tarvinnut niin en ole asiasta ottanut selvää tätä ennenPidätkö muuten kaasupulloa aina siellä grillin kaapissa grillatessakin? Vai onko yleinen suositus että se pitäisi siirtää kaapista ulos kun grillailee syttymis/räjähdysvaaran tms vuoksi?
Joo sitä vähän mietinkin että jos kerran kaappi on vähän ahtaanoloinen että kaasupulloa pitää vähän asetella, niin voi alkaa ärsyttää vekslata sitä edes takaisinTäytyy tunnustaa että tuota 10kg pulloa on sen verran ärsyttävä asetella kaappiin ja takaisin että ei sitä tule siirreltyä ulos käytön ajaksi, mutta pähkäilin että se kaappi on sen verran avonainen ja hyvin tuulettuva ettei siitä räjähdysvaaraa ainakaan ole. Toki jos koko hökötys on ilmiliekeissä, mutta sitten se kaasupullo kaapissa ei mahda olla suurimpia ongelmia![]()
Nyt on ilmainen toimitus. Kannattaa varmaan olla puljuun yhteydessä tai peruuttaa tilausSorruin tuohon tarjoukseen, kun suomesta tai muista nettikaupoista en ole halvemmalla nähnyt. Nyt pitäisi opetella vain sitten tekemään tuolla ruokaa.
Tuossa kävi niin että 800:nen päivittyi 1050:een samaan rahaan.Nyt on ilmainen toimitus. Kannattaa varmaan olla puljuun yhteydessä tai peruuttaa tilaus
Traeger Timberlinella tulee ainakin hyvä. En käytä paistopussia. Pintaan sinappi tai majoneesi ja kuivamausteeksi Memphis Dust. Savustus noin 110-120C. Kinkku stallaa, mutta ei kuivu. Jos haluaa nopeuttaa stallauksen yli niin 5-6 tunnin päästä aloituksesta folioon kääriminen ja lämpötilan nosto 150C.Olis tarkoitus tehdä pitboss (pellettigrilli) joulukinkku tänä vuonna. Ilmeisesti ei kinkkupussiin laittoa ? Onko kokemusta pellettigrilli kinkusta ?
Olikos näistä malleista kokemuksia, takuuta ei ole kuin vuosi?
Jäi kyllä vähän harmittamaan tämä. Tilasin ensin tuolta perjantaina Napoleon Freestyle 365:n kun oli hyvä tarjous, ja jopa 99€ postikuluilla oli himpun verran halvempi kuin Bauhausin 29€ postikuluilla. Mutta peruutin tilauksen kun Bauhausin sivuilla huomasin että heillä onkin nyt ilmaiset postit. Grillitukun aspa peruutti tilauksen ja tiedusteli kuitenkin vielä kohteliaasti syytä peruutukselle. Kerroin suoraan että heillä oli hyvä tarjous mutta kun toisaalta sain ilmaisilla postikuluilla ja teillä ne oli 99e niin se oli ratkaiseva tekijä.Nyt on ilmainen toimitus. Kannattaa varmaan olla puljuun yhteydessä tai peruuttaa tilaus
Reilu viikon aikana käyttänyt 3 kertaa mutta yksi jäänyt talteen. Muita ei löydy....näköjään tyhjennys käynyt....Meaterista kysymys.
Mihin on kaikki mun kokkaukset hävinneet? Kohta on joulu ja pitäis vähän tehdä vertausta kinkkujutuissa niin en löydä kuin yhden vajaan kuukauden takaisen kokkauksen vaikka kesänkin jälkeen useita kertoja käyttänyt. Onko noissa joku automaattinen kokkausten tyhjennys vai enkö vaan osaa?
Joo vissiin joku päivitys tyhjentäny kaikki tai sitten ei vaan näy. Play Storessa on aika vihaista porukkaa..Reilu viikon aikana käyttänyt 3 kertaa mutta yksi jäänyt talteen. Muita ei löydy....näköjään tyhjennys käynyt....![]()
kun oot grillannut kuukauden putkeen sellaisia ruokia joissa on paljon marinaadia tms niin vaarana on että grillissä alimpana olevaan peltiin (niinsanottu rasvapelti) on tullut parin millin kerros rasvaa josta sitten sopivissa olosuhteissa tulee mukava rasvapalo.Joo sitä vähän mietinkin että jos kerran kaappi on vähän ahtaanoloinen että kaasupulloa pitää vähän asetella, niin voi alkaa ärsyttää vekslata sitä edes takaisinNo hyvä tietää että ainakin yksi käyttää ongelmitta grilliä niin että kaasupullo on suoraan alapuolella
![]()
Joo tässä pari päivää sitten jo tulin itsekin siihen tulokseen että kyllä lienee järkevintä ihan turvallisuuden kannalta pitää tuota kaasupulloa muualla kuin grillin alapuolella. Muurikalla on ollut tämmöinen siistinnäköinen kaasupullopöytä, samanlainen on kaverillanikin mutta valmistus lienee lopetettu... Pitänee tehdä itse jokin vastaavakun oot grillannut kuukauden putkeen sellaisia ruokia joissa on paljon marinaadia tms niin vaarana on että grillissä alimpana olevaan peltiin (niinsanottu rasvapelti) on tullut parin millin kerros rasvaa josta sitten sopivissa olosuhteissa tulee mukava rasvapalo.
ja koska grilli on auki alaspäin niin tälläistä rasvapaloa ei voi sammuttaa ollenkaan esim sammutuspeitteellä tms joten suosittelen kaasupullon pitämistä poissa grillin sisältä jotta jos rasvapalo tulee niin saa kaasun heti kiinni turvallisesti.
rasvapalon tullessa helpointa on antaa rasvan palaa vain loppuun (toki jos sisällä on jotain ruokia niin ne ovat kyllä entiset)... vielä helpompaa olisi muistaa puhdistaa rasvapelti säännöllisesti![]()
en osaa sanoa suoja etäisyyksistä mutta sen tiedän kokemuksesta että rasvapalon takia voi grillistä tulla jopa 30-50cm liekkejä hetkellisesti (ja jos kansi kiinni niin myös sivusuuntiin) eli parasta olisi ainakin pari metriä etäisyyttä kaikkialle... itselläni roihahti rasvapelti kerrostalon lasitetulla parvekkeella mutta onneksi parveke lasit olivat auki ja grilli ei ollut kiinni seinissä tms ja kattoonkin on matkaa.. tuon jälkeen olenkin putsannut rasvapeltiä useammin (jotkut laittavat foliota rasvapellin päälle ja pieni määrä puhdistettua hiekkaa joka sitoo itseensä sen rasvan ja pitää folion paikallaan ja kun on kuukausi mennyt tms niin sitten folio lumipalloksi ja roskiin ! )Joo tässä pari päivää sitten jo tulin itsekin siihen tulokseen että kyllä lienee järkevintä ihan turvallisuuden kannalta pitää tuota kaasupulloa muualla kuin grillin alapuolella. Muurikalla on ollut tämmöinen siistinnäköinen kaasupullopöytä, samanlainen on kaverillanikin mutta valmistus lienee lopetettu... Pitänee tehdä itse jokin vastaava
Ellen sitten vaan nostele sitä grillin alle kun grillaus loppuu ja pois sitten kun grillaus taas alkaa, saa nähdä nyt... Kun joka tapauksessa grilliä ajattelin säilyttää terassilla seinän vieressä, mutta pitänee grillauksen ajaksi se siirtää joka tapauksessa hieman kauemmas. Onko näillä kaasugrilleillä muuten jotain suojaetäisyyksiä ylöspäin? Ohjeessa mainitaan että ei saa grillata minkään palavan materiaalin alapuolella mutta tuo terassin katto tuossa on ja en kyllä ajatellut siirrellä grilliä neljää porrasta alaspäin taivasalle joka kerta...
Meaterin tuelta tuli viesti kun kyselin:Reilu viikon aikana käyttänyt 3 kertaa mutta yksi jäänyt talteen. Muita ei löydy....näköjään tyhjennys käynyt....![]()
Thank you for getting in touch,
We're really sorry that the previous cooks are not fully updated and correct at the moment, please be assured that your cooks are not lost, and our team are aware and actively working on fixing this.
Unfortunately we don't have an exact timeline for when a fix will be pushed out, but please be assured this will be resolved as soon as possible!
Kind regards,
Abdurahman
The MEATER Team
Ihan ok tarjous, mutta tuolla neekerimallin meaterilla ei mielestäni tee mitään grillauksessa, kun pitää käydä välillä grillin lähellä tarkistelemassa lämpötiloja.Joku kyseli Meaterin alennuksista.
Kyllä toi vanhakin toimii jos tökkää jonku vanhan puhelimen tai tabun siihen väliin tukiasemaks.Ihan ok tarjous, mutta tuolla neekerimallin meaterilla ei mielestäni tee mitään grillauksessa, kun pitää käydä välillä grillin lähellä tarkistelemassa lämpötiloja.
Meater+ kantama on helposti se 30-50m, jolloin voit vaikka sisällä valmistella muita ruokia ja saat ilmoitukset puhelimeen, miten paistokset etenee.
Lähes kaikki pellettigrillit ovat epäsuoria, joten ei tule paras mahdollinen pihvi. Weberin Smokefire on suora, sillä onnistunee hyvin pihvit, mutta ei ole omaa kokemusta. Itsellä on Traeger Timberline ja kesällä tuli tehtyä hampurilaisia, jotka onnistuu ihan hyvin, mutta searing tulee kuumasta ritilästä, ei suorasta säteilylämmöstä.Mites nuo pellettigrillit pelaa ihan tavan grillauksessa? Jos haluan jotkut peruspihvit ja kasvikset grillattua?
Vähän kiinnostais sellainen hommata, lähinnä tuon savustuksen takia, mut ois kiva tietää miten se muuten grillinä toimii?
Ei kyl mikään ongelma, ku on mulla ite tehty offset- grilli ja kaasugrilli.