Grillit & grillaus

Tämä kyllä mainio keksintö, uppoaa Kamadon sisällekkin fiksusti niitä ribsejä vinopino.
Jossain, olikohan Facen BBQ ja Grillaus ryhmässä taisin joskus nähdä kun oli ribsit ikään kuin rullattu ja sillä saatu mahtumaan aika läjä niitä.

Tämä unohtui Kamadon lisävarustesuosittelusta kokonaan. Kiitoksia @ZeTakes, olipa mainio tuo vortex idea !
Vortex on tuolta em. facen ryhmästä Lähiöfaijojen idea tainnut olla. Tai ainakin he siitä eka postaili et näin saa halvan vortexin.

Tulee muuten hyvät ja helpot wingsit sillä ainakin pallogrillissä. Ei tartte käännellä tai mitään vaan pistää pallon lämpimäks ja latoo wingsit sisään.
Oon tehnytkin tuolla tapaa pääosin wingsejä kun tulee niin helposti ja isolle porukalle. Nyt viikonloppuna laiskotti niin pistin airfryeriin niin tuli ok mut ei niin hyvät. Sekä onhan se palloilussa oma hupinsa jo.

Lisävarusteista tulikin mieleen. Jos vaan kamadoon saa ja ei tullut mukana niin kannattaa hankkia tuommoinen monikerroksinen / monitoimiritilä / minkä niminen onkaan. Omaan Bono Minimoon sen hankin niin sai kesällä siinä possu noppia kahdessa kerroksessa tehtyä.

Sekä tuolla tullut tehtyä 2 hengelle burgeritkin kun puolet saa lämmönjakolevyllä laitettua ja toinen suoraan hiilillä niin esim. sämpylöille pinta ja sit lämmönjaon päälle lämpimään.

2022-07-23 17.21.53.jpg
 
Saranallinen versio vai saranaton? Jonkun verran lukenut ettei saranallinen kansi tiivisty kunnolla
Voin tähän omasta puolesta ottaa kantaa. Itse mietin samaa ja olin lukenut samoja.
Tuota saranaa saanee kai säädettyäkin. En ole siihen perehtynyt nyt sitten 2021 jälkeen kun ei ole tarve ollut.
Taisi olla hieman edullisempikin tuo saranaton versio.

Päädyin kuitenkin saranattomaan lähinnä siksi että voin käännellä kantta kun siinä on ylhäällä ilma-aukko ja riippuen hieman tavarasta niin saa käännettyä miten ilma poistuu.
En tiedä onko tällä isompaa merkitystä sit muussa kuin ns. snake metodissa jolloin olisi hyvä jos yläaukko olisi aina sen kohdan vastapuolella missä snake palaa.
 
Oma mielipide, että saranallinen. Sen saa tarvittaessa irti helposti ja mielestäni paljon helpompaa, kun kannen voi vain nostaa eikä tarvitse miettiä, että mihin sen laskee.
 
Itsellä vuoden verran takana nyt saranattomalla versiolla. Rungossa on "teline" johon kannen saa nostettua ikään kuin saranallisenkin, eikä ongelmaa kannen laskupaikasta ainakaan itsellä ole tullut vastaan.
 
Itsellä vuoden verran takana nyt saranattomalla versiolla. Rungossa on "teline" johon kannen saa nostettua ikään kuin saranallisenkin, eikä ongelmaa kannen laskupaikasta ainakaan itsellä ole tullut vastaan.
Se on vaan helvetin kömpelö laittaa. Pitää aina mennä grillin sivulle tai sitten nojata kuumien hiilien/savun yli että saa sinne tellinkiin.
Ja aina jos haluat vaan nopeasti kääntää tai voidella niin se on joko pidettävä kansi kädessä, laskettava se jonnekkin tai ähellettävä telineeseen. On se pidemmän päälle puuduttavaa puuhaa.
 
Oma mielipide, että saranallinen. Sen saa tarvittaessa irti helposti ja mielestäni paljon helpompaa, kun kannen voi vain nostaa eikä tarvitse miettiä, että mihin sen laskee.
Saranaton on parempi, siinä on pidike kannelle myös, senku tönäsee sinnepäin niin sinne jää.
Saranapidikkeeseen saa myös weberin tarvikekoukut painettua tonkien kanssa nätisti kiinni.
Sen lisäksi se on tiiviimpi, ja kesken grillauksen pystyy vaihtamaan kohtaa mistä ilma kiertää ulos.
Ja sen lisäksi se on halvempi malli.
Aika helppo päätös.

Saranallinen on myös jo niin lähellä kamadon hintaa ettei mitään järkeä, kamado kuitenkin sen 100x parempi grilli, käyttömukavuudeltaan, toiminnoiltaan, ulkonäöltään ja kestävyydeltään…
 
Se on vaan helvetin kömpelö laittaa. Pitää aina mennä grillin sivulle tai sitten nojata kuumien hiilien/savun yli että saa sinne tellinkiin.
Ja aina jos haluat vaan nopeasti kääntää tai voidella niin se on joko pidettävä kansi kädessä, laskettava se jonnekkin tai ähellettävä telineeseen. On se pidemmän päälle puuduttavaa puuhaa.

Grillin voi kääntää niin että kansipidike ei ole käyttäjästä katsottuna grillin vastakkaisella puolella, jolloin hiilien yli ei tarvitse kurotella. Tällöin kannen voi nostaa toisella kädellä grillin sivulla olevaan kansitelineeseen. Kansihan menee telineeseen ihan sinne päin roiskaisemalla, eli en kyllä allekirjoita tuota äheltämistäkään.

Näistä lausunnoista voi varmaan päätelläkin että itse olen myös saranattoman kannattaja, aikoinaan valinta osui sellaiseen siitäkin syystä että ymmärtääkseni saranallisissa on ollut jotain ongelmaa myös kannen tiiveyden kanssa, jolloin lämpötilan hallinta varsinkin low&slow-hommissa saattaa olla haastavaa.
 
Grillin voi kääntää niin että kansipidike ei ole käyttäjästä katsottuna grillin vastakkaisella puolella, jolloin hiilien yli ei tarvitse kurotella. Tällöin kannen voi nostaa toisella kädellä grillin sivulla olevaan kansitelineeseen. Kansihan menee telineeseen ihan sinne päin roiskaisemalla, eli en kyllä allekirjoita tuota äheltämistäkään.

Näistä lausunnoista voi varmaan päätelläkin että itse olen myös saranattoman kannattaja, aikoinaan valinta osui sellaiseen siitäkin syystä että ymmärtääkseni saranallisissa on ollut jotain ongelmaa myös kannen tiiveyden kanssa, jolloin lämpötilan hallinta varsinkin low&slow-hommissa saattaa olla haastavaa.
Olen toki kokeillut tuota, mutta joku siinäkin oli miks ei oikein itelle toimi sujuvasti. En vaan äkkisältään muista mikä. Kyllä se sieltä taas tulee kun grillikausi alkaa.
Sen tosiaan muistan että hiukan kaduttaa että en sanarallista ostanut. Tiiveyteen en ota kantaa.
 
Onko noista Weberin hiiligrilleistä yleensä jotain hyviä tarjouksia tiettyyn vuodenaikaan, esimerkiksi näin keväällä? Sillä vain että kannattaako jäädä odottamaan myöhempää ajankohtaa grillin ostoon jos sattuu tarjouksia tulemaan
 
Onko noista Weberin hiiligrilleistä yleensä jotain hyviä tarjouksia tiettyyn vuodenaikaan, esimerkiksi näin keväällä? Sillä vain että kannattaako jäädä odottamaan myöhempää ajankohtaa grillin ostoon jos sattuu tarjouksia tulemaan
Mun mielestä Weberit on aikalailla samaa hintaa vuoden ympäri. Jos kaupalla on omia alennuksia on eri juttu, mutta Weberit kyllä itsessään tulee hyvin harvoin tarjoukseen.
 
Onko noista Weberin hiiligrilleistä yleensä jotain hyviä tarjouksia tiettyyn vuodenaikaan, esimerkiksi näin keväällä? Sillä vain että kannattaako jäädä odottamaan myöhempää ajankohtaa grillin ostoon jos sattuu tarjouksia tulemaan
verkkokauppa ja motonet on viime vuosina ollut juuri keväisin 57cm palloa jonkinlaisessa alessa.
 
Turun läheltä löytyis 2 kesää käytetty master touch (saranaton) myynnissä jos joku täältäpäin sattuu olemaan vailla.
 
Kyse olikin että onko webereitä tarjouksessa, ei siitä että inflaatio nostaa lähes kaiken tavaran hintoja. Oletko katsonut yhtään uutisia viimeisen puolen vuoden aikana tai käynyt kaupassa ostamassa mitään?
Juu kunhan tulin vain maininneeksi
 
Mie kävin K-Raudasta nappaamassa Masterin 289e kun viime kesänä kyllästyin kaasukeittimeen. Harvoin noita tuntuu missään isommassa tarjouksessa olevan.
 
Harmi kun ei viime kesänä tullut amazonin reilu 200e kaasuweberiä reissu käyttöön ostettua. Olisko suositella 200-250 hintahaarukkaan vaunu/reissu käyttöön kaasugrilliä?
 
Taitaa tämä kaasugrilli Weber Spirit II E-310 GBS olla melko varma valinta? Näyttäisi saavan karvan alta 600e k-raudasta ja ainakin netraudasta.


Onko tuossa sudenkuoppia mitkä voisi välttää tai saada jotain tarpeellista sijoittamalla satasen, kaksi enemmän?
 
Taitaa tämä kaasugrilli Weber Spirit II E-310 GBS olla melko varma valinta? Näyttäisi saavan karvan alta 600e k-raudasta ja ainakin netraudasta.


Onko tuossa sudenkuoppia mitkä voisi välttää tai saada jotain tarpeellista sijoittamalla satasen, kaksi enemmän?
On. Kaasu.
Tolla budjetilla saa jo 21" kamadon millä ruoka maistuukin grillatulta.
 
Harmi kun ei viime kesänä tullut amazonin reilu 200e kaasuweberiä reissu käyttöön ostettua. Olisko suositella 200-250 hintahaarukkaan vaunu/reissu käyttöön kaasugrilliä?
Itselläni oli Weber Q120 partsilla aikoinaan, olin hyvin tyytyväinen siihen, mutta ei kokemusta miten hyvä se on oikeasti liikutella. Teoriassa sivutasot kääntyy kannen sisään, mutta onkohan ne sitten umpilikaisia jos ei ensin kiillota grillin sisustaa :hmm:
Jos pienempää niin weberillähän on se Go Anywhere tms. josta on kaasu- ja hiiliversiot...

Edit. Ja onhan Q:stakin eri versioita, mutta ottaisin tuon korkeamman kannen version (Q120 vs Q100). Kokonaiskoko ei paljoa prosenteissa kasva, mutta ei niin tarvitse miettiä ottaako nyytti kanteen...
 
Aivan, en muistanutkaan tuota takuuta. Sitten pitäisi löytää Weberit jostain tarjouksesta, aika harvoin sellaisia on kyllä tullut vastaan.
Itse Weberillähän on kaasugrilleissä ollut joka kevät jonkinlainen tarjous, jos ostaa grillin x-päivään mennessä. Yleensä koskenut vain uudempia tai parempia malleja eli jotain rajoituksia ollut. Nämä on kyllä kerrottu Weberin sivuilla selkeästi. Tarjolla ollut jotain lämpömittareita ja viime keväänä moottoroitua grillivarrasta.

Muuten kyllä aika harvakseltaan näitä on näkynyt alennuksessa, paitsi syksymmällä jossain vaiheessa oli Motonetissa 30 % alennuksia käytännössä siitä, mitä sattui olemaan jäljellä.

Itse K-raudasta ostaessani kysäisin alennusta ja sainkin yli kaksinumeroisen alennusprosentin (en nyt tarkalleen muista tarkempaa) eli ihan kysymällä lähdin kokeilemaan. Etsimääni grillimallia ei käytännössä oikeastaan ollut myöskään tarjolla missään muissa kaupoissa, joten siinäkin mielessä K-raudalla oli myyjän markkinat eli olin todella yllättynyt tuosta alennuksesta ja varsinkin sen suuruudesta. Hinnathan eivät muuten paljoakaan vaihtele eri kauppojen välillä ja itse selvittelin myös mahdollisia ulkomaisia vaihtoehtoja, mutta käytännössä ei olisi omasta mielestäni tullut maksamaan siitä aiheutunutta vaivaa eli erot olivat hyvin pieniä.

Edelliseen viitaten Weberillä on ollut toimitusvaikeuksia ainakin viime vuonna ja saatavuus tietyistä malleista oli hyvinkin rajoittunutta. Lähin K-rauta ei koskaan saanut edes esittelykappaletta mallista, jonka ostin toisesta liikkeestä, vaikka sellainen heillä oli tulossa... ei näkynyt vielä syksyllä moista.
 
Taitaa tämä kaasugrilli Weber Spirit II E-310 GBS olla melko varma valinta? Näyttäisi saavan karvan alta 600e k-raudasta ja ainakin netraudasta.


Onko tuossa sudenkuoppia mitkä voisi välttää tai saada jotain tarpeellista sijoittamalla satasen, kaksi enemmän?
Mulla on tuommoinen sivukeittimellinen mökillä. Muuten olen tykännyt kovasti, mutta lämpötila ei mun mielestä meinaa nousta kaikissa tapauksissa riittävän korkealle. En tiedä mistä johtuu... Olisko pitänyt sittenkin ostaa se Napoleon?
 
Mulla on tuommoinen sivukeittimellinen mökillä. Muuten olen tykännyt kovasti, mutta lämpötila ei mun mielestä meinaa nousta kaikissa tapauksissa riittävän korkealle. En tiedä mistä johtuu... Olisko pitänyt sittenkin ostaa se Napoleon?
Mitä grillin oma lämpömittari näyttää, kun on ollut täysillä 10-15min? Noin niinkuin suunnilleen? Ettei olisi viallinen matalapainesäädin tai sitten kaasunrajoitin (bypass) päällä.
 
En kyllä muista tuota lämpötilalukemaa. Syksyllä ollut viimeksi käytössä. Voi hyvin olla, ettei kaasua tule kunnolla. Mikä tuo kaasunrajoitin on?
 
Minulla on käytössä tällä hetkellä Weberin 57 pallo ja toistaiseksi olen sillä pärjännyt. Toki grillaaminen on aikalailla värkkäämistä varsinkin pitkissä vedoissa sillä. Ajan kanssa olen lämpötilan säätöä oppinut, sen saan pidettyä ihan ok halutulla alueella nykyään.

Te joilla on traeger, ootteko kokenut että on tonnin väärti? Saako sillä mielestänne savun makua riittävästi? Siitä tuntuu olevan monenmoista keskustelua.

Olisiko se siis optimi kombo pallon kylkeen?

Kokemuksia olisi mukava kuulla!
Käyttö on helppoa, mutta savun maku on mieto. Se onko se riittävä on mielipidekysymys, mutta jos vahvempaa savua haluaa niin sehän onnistuu pallogrillillä. Itese olen kuitenkin ollut tyytyväinen. Ainoana grillinä ei ehkä paras, mutta koska rinnalla on Weber 57 niin combona hyvä. Itsellä tosin vain pro 22 joka maksoi 500€ ja voi sanoa että hintansa väärti. Maksaisinko siitä enemmän? Ehkä on pakko sillä mökille pitäisi ostaa ilmeisesti sama.
 
Tjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.

Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.
 
Tjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.

Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.

Ajaahan ne ihmiset mersullakin vaikka ei osais edes ajaa. Hommaa weberi niin elämä on yhtä nautintoa ja hauskanpitoa
 
Tjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.

Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.

Viime kesänä kun vanhasta grillistä aika jätti niin pähkin samaa kysymystä. Päädyin ostamaan Motonetin nelipolttimisen version tuosta samasta grillistä, ”kun halvalla sai”. Onhan se ihan hyvä, parempi kuin vanha oli, mutta lopulta jäi kalvamaan ettei tullut sitä Weberiä hankittua. Ärsytys nousee pintaan erityisesti joka kerta kun jonkun muun luona griillaa Weberillä.

Mun täysin subjektiivinen mielipiteeni on siis, jos budjetti ei ole ongelma niin Weberi tai Napoleon. On ne vaan parempia.

Halpagrillistä mietteitäni löytyy tästä ketjusta:
 
Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.

Älä toista minun virheitäni, joten älä tee näin:
1. Katso weberin hintaa, hikoile kun maksaa liikaa -> osta hieman halvempi, mutta muka yhtä laadukas grilli
2. Ole hetken tyytyväinen, ensi keväänä grilli on jo lähes susi - kiroile helvetisti ja valita myyjälle. kävi hullu tuuri että maahantuoja oli lopettanut (jatkanut taas) ja sain 650e grilli rahat takaisin ja grilli lähti takas valmistajalle.
3. osta weber spirit 2 ja ole älyttömän tyytyväinen miten grilli toimii todella hyvin, jopa seuraavana keväänä
4. tutustuin kamado grilleihin ja miten järjettömän hyvää ruokaa siitä tulee ja miten helppo sitä on käyttää
5. ostin 850 euron kamado ja en tuskin käytä weberin grilliä enää koska ruoka maistuu 10 kertaa paremmalta kun se tulee kamadosta

saa itse päättää missä kohdassa lopettaa... weberi toimii kyllä muttei sitä halua edes kiireessä enää käyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Tjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.

Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.
Landmannin kaasugrillit ovat myöskin laadukkaita
 
En kyllä muista tuota lämpötilalukemaa. Syksyllä ollut viimeksi käytössä. Voi hyvin olla, ettei kaasua tule kunnolla. Mikä tuo kaasunrajoitin on?
Tuolla sivulla 17 on mainittu tuosta. Kannattaa testailla tuo ja tarkistaa myös se lämpötila. Noita alipaineventtiili vikojakin on on kyllä ollut, että takuusta pitäisi saada uusi tilalle jos vika on siinä.
 
Stockmannilla olisi hullut päivät -tarjouksena Mustangin S-kokoinen kamado 299e :hmm: oliskohan tuollainen hyvä peli kahdelle hengelle kaasugrillin kaveriksi?
 
Älä toista minun virheitäni, joten älä tee näin:
1. Katso weberin hintaa, hikoile kun maksaa liikaa -> osta hieman halvempi, mutta muka yhtä laadukas grilli
2. Ole hetken tyytyväinen, ensi keväänä grilli on jo lähes susi - kiroile helvetisti ja valita myyjälle. kävi hullu tuuri että maahantuoja oli lopettanut (jatkanut taas) ja sain 650e grilli rahat takaisin ja grilli lähti takas valmistajalle.
3. osta weber spirit 2 ja ole älyttömän tyytyväinen miten grilli toimii todella hyvin, jopa seuraavana keväänä
4. tutustuin kamado grilleihin ja miten järjettömän hyvää ruokaa siitä tulee ja miten helppo sitä on käyttää
5. ostin 850 euron kamado ja en tuskin käytä weberin grilliä enää koska ruoka maistuu 10 kertaa paremmalta kun se tulee kamadosta

saa itse päättää missä kohdassa lopettaa... weberi toimii kyllä muttei sitä halua edes kiireessä enää käyttää.
Tässä on hyvä ohjeistus, mutta tuohon kolmoskohtaan toki on vaihtoehto ostaa Weberin mastertouch, rahaa ei pala kuin reilu 300€ ja pääsee hiiligrillauksen makuun. Itse ostin aikoinaan tuon Spirit 2sen ja muutaman vuoden grillattuani siirryin palloon enkä ole katunut. Helpompaa ja ennen kaikkea paremman makuista ruokaa. Itsellä nyt seuraavana mielessä joko Kamado tai Traegerin savustin. Ja pizzauunin muuraus siintää myös suunnitelmissa :D
 
Hain Weberin Spirit II E-310 GBS:n. Pohdin sivukeittimellistä mutta sen käyttö oli aiemmassakin hyvin harvinaista. Pohdin, että eiköhän tuon gbs-aukon kautta voi kattilan tiputtaa lämmönjakolevyille ja perunat keittää?

K-Raudasta 599e
 
Jahas, pitäis Weberi 57 ritilä huoltaa talven jäljiltä.. teräsharja poraan hommattu, keksis vaan missä ton suorittais kun niitä perkeleen piikkejä lentelee joka paikkaan. Sitten pitäis saada toi jotenkin vielä rasvapoltettua ja unohin ottaa tohon töistä..
 
Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa :D

Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.

Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?
 
Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa :D

Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.

Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?

Lähes samat suunnitelmat, eri marinaadi ainakin. Kilo sisä ja 600g ulkofilettä. Ja smokeriin. Kamado saa levätä tämän kerran.
 
Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa :D

Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.

Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?
Ajattelin täyttää porsaan ulkofileen. File levyksi, päälle halutut täytteet, rullalle ja sidonta. Ehkäpä täyteaineiksi voisi survoa timjamia, persiljaa, chiliä, valkosipulia, vaikkapa limemehua, öljyä, sinappia ja esipaistettua sipulia sekä pekonisilppua. 63 sisälämpö ja kylkeen paistoliemestä sorvattu kastike ja vaikka muusi kevyellä parmesanilla.
 
Onko kenelläkään kokemuksia tästä Napoleonin mallista?
Napoleon Pro22k-Cart
tai vastaavasti kevyemmällä jalustalla olevasta Pro22k-Leg -mallista.

Vaihtoehtona pohdin Weberin Master-Touch GBS Premium E-5775 mallia tai vastaavaa kärryssä olevaa mallia (Performer GBS 57cm).
 
Viimeksi muokattu:
Onko porukoilla kokemusta noista tesäskamadoista , lähinnä miten herkästi alkaa ruostumaan ?

Hiiligrilli CharGriller Akorn 20 Kamado
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 637
Viestejä
4 869 109
Jäsenet
78 693
Uusin jäsen
nicky

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom