Asunnon ostaminen ja asuntolaina

Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
451
Olemme vaimon kanssa harkitsemassa asunnon vaihtoa vähän isompaan. Nykyisessä paritalossa on asuntolainaa vielä n. 90k€ jäljellä ja talo mitä olemme menossa katsomaan maksaa noin 129k€. Miten tässä tilanteessa olette saaneet uutta asuntolainaa? Pitääkö meidän saada myytyä tämä nykyinen asunto ensin pois ennenkuin voimme saada uutta asuntolainaa? Vaimoni on vakituisessa työsuhteessa ja minä opiskelen vakituisesti. Ja kyllä, olen laittanut viestiä pankkiimme.
Riippu paljolti paljonko on käsirahaa saatavilla ja millaiset teidän tulot ovat. Talon hinnasta päätellen puhuttaneen ei-kasvukeskuksen talosta (tai remonttikohteesta), jolloin vakuuksien kanssa voi tulla haasteita. Esim. itselle paljastui eilen, että sellainen 170k€ taloon Oulun alueella rahoitus järjestyy helpostikin garantian avulla, mutta jos aikoo ostaa talon vaikka Iistä tai Muhokselta niin eipä enää onnistukaan garantian takaus samalla lailla.

Paljon nykyisestä osakkeesta arviolta tulisi rahaa, jos möisitte sen? Jos sieltä arviolta tulee vaikka 20-30k€ rahaa velan kuittauksen jälkeen, niin olette paljon paremmassa asemassa kun olette vuokralla ja teillä on tuo raha heittää nettona taloon.
 
Liittynyt
01.05.2019
Viestejä
526
Voikohan ilmankosteus tulla ongelmaksi? Ainakin kesällä sisäilma on yleensä aika kosteaa ja talvella se on lämmintä jolloin tuleeko kondensio tai muita ongelmia? Vai onko kellarissa mitään lämmitystä?
Tätä myös mietin. Ei ole erikseen lämmitystä, takan sinne saisi, tai miksei lämpöpatterin halutessaan. Mahtaakohan hormi sitten miten hyvin vetää tuon poistoilman. Sais kai tuonkin muutettua erilaiseksi mutta talo on yli 30v vanha jo että onkohan jo myöhäistä.

Kun kävin katsomassa ei kondensoitumista ollut havaittavissa. Kellarissa lievä "kellarin haju".
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 202
Viestejä
4 350 025
Jäsenet
72 367
Uusin jäsen
martojk

Hinta.fi

Ylös Bottom