Omakotitaloa oltaisiin etsimässä, ja näyttö olisi eräästä mielenkiintoisesta 2006 rakennetusta talosta. Talossa sähkölämmitys leivinuuni-takalla sekä ilpillä ja ilmanvaihtokoneella missä lämmön talteenotto (uusittu 2018). Fiksun oloisella pohjalla ja yleisilmeeltään siisti. Suurelta osin alkuperäisessä kunnossa oleva talo.
Katselin vanhan kuntotarkastusraportin läpi (missä oli tiivistyskehotuksia, psh saumojen uusimista, aluskatteen tiivistäminen piipun juuresta jne). Keittiöstä oli maininta, että ”kylmäkoneiden seinä- ja kalustelevyissä on kosteuden aiheuttamia turpoamia. Syntyneet mahdollista laitteen käytönaikaisista roiske-, sulatus- tai kondenssivesistä.” Tosin mittauksista ei ollut löytynyt mitään kohonneita lukemia. Tuskinpa noista tarvitsee isommin olla huolissaan?
Energiatodistuksessa oli sellainen mielenkiintoinen juttu, että 2018 raporttia laatiessa sähkönkulutus oli ollut 19000kWh (ilman ilppiä). Viime vuonna ilmoituksen mukaan vuosikulutus oli ollut reilu 10000kWh. Aika iso muutos. Voiko pelkästään ilppi ja säännöllinen uuninkäyttö vaikuttaa noin paljon?
Tuleeko palstaveljillä mieleen mitä pitäisi syynäillä/kysellä, kun paikan päälle menee? Riskirakenteita vanhan raportin mukaan ei talosta ilmennyt, toki ennen kauppoja täytyy olla uusi raportti tehtynä.