- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 2 321
MAKARONILAATIKKO
Ainekset:
• 400g makaronipussi
• 400g sikanauta jauhelihaa (nautakin käy)
• 1 paketti pekonia
• Yksi sipuli
Mausteet:
• Suolaa
• Lihaliemikuutio
• Valkopippurijauhetta
• Viiden pippurin maustetta
• Kuivattua mausteyrttiseosta
Munamaito:
• 3 dl maitoa
• 1 dl ruokakermaa
• 2 kananmunaa
Valmistaminen:
1. Esikeitä makaronit, paista pannulla jauhelihat, pekonisuikaleet, pieneksi pilkottu sipulit sekä mausteet.
2. Sekoita jauhelihat samassa kattilassa esikeitettyjen makaronien kanssa.
3. Kaada kaikki ainekset vuokaan ja lisää päälle munamaitoa sen verran, että makaronien pinta melkein peittyy.
Kypsennys:
1. Paista 180°C asteeessa noin 25 minuuttia ja sekoita muutaman kerran kypsentämisen aikana.
Ite en ole pitkään aikaan tehny ns. perinteistä makaronilaatikkoa. Nykyään valmistelen makaronilaatikon valmiiksi edeltävänä päivänä ja laitan yöksi jääkaappiin sillä erotuksella, että makaroneja en kypsennä. Tuolla tavoin makaronilaatikosta tulee mun mielestä paljon mehukkaampi kuin perinteisellä ohjeella.