MAKKARAPERUNAT
Ainekset:
• Ohuita McCain Golden longs ranskanperunoita
• Pari juustomakkaraa
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Paketti pekonia
• Ruokaöljyä
Mausteet:
• Viiden pippurin maustetta
• Perunamaustetta
• Suolaa
Valmistus:
1. Leikkaa pekonista pienempiä paloja ja esipaista niitä 180°C asteessa noin 8 minuuttia.
2. Lisää kaikki ainekset samaan kulhoon ja sekoita niiden kanssa mausteet sekä muutama ruokalusikallinen ruokaöljyä.
3. Kaada ainekset vuokaan ja paista 180°C asteessa noin 18-20 minuuttia.
Sekoittele 5 minuutin välein, että kypsyvät tasaisesti.
Kypsennysaikaan vaikuttaa mitä ranskanperunoita käyttää ja käytettyjen aineksien määrä.
Pekoni ei kuulu perinteisesti makkaraperunoihin ja sen vaiheen voi halutessaan skipata välistä.
Valmiiseen annokseen lisäsin:
• Suolakurkkua (isosta säiliöstä kappale-erinä poimittuja)
• Tulisia jalapenoja (sekoitin suolakurkkujen kanssa)
• Nacho Cheese hampurilaiskastiketta
• Auran makeaa sinappia
• Ketsuppia
Harmi kun ei ollut crème fraîchea.
Olisin tehnyt siitä juoksevan sulatejuuston kanssa juustokastikedipin, mutta korvasin sen hampurilaiskastikkeella.