Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Oma vuokani on 260x225mm, ehkä puoli milliä alle 225, mutta ovi kuitenkin menee ongelmitta kiinni. Uunini tosin ei ole Deluxe versio vaan "se tavallinen" 182065. Leveyden puolesta vuoka meni sisään taivuttelematta mutta oli vähän ehkä turhankin jämpti joten taivutin reunoja aivan aavistuksen.

Uunin kanssa oli aavistus huonoa tuuria, ensimmäinen kun meni vanhemmille niin ostin toisen itselleni. Tämän uuden propelli pitää uunin lämmettyä hieman ärsyttävää epätasaista ääntä. Edellisen tuuletin piti tasaista ääntä kylmänä ja lämpimänä. Uuni kuitenkin toimii kuten pitää. Aika näyttää miten sen kanssa käy.

Living_death on kyllä hankkinut Prismalle hyvän määrän vuoka-asiakkaita. :)
 
Ei olisi tarvinnut hampaita tämän syömiseksi.

Hitaasti haudutettua suussa sulavan mureaa possun suikalepaistia kasslerista.
POSSUN SUIKALEPAISTI (KASSLER)

Ainekset:

• Porsaan kassleria
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Ruokaöljyä
• Vettä

Mausteet lihan paistamiseen:
• Viiden pippurin maustetta
• Valkopippurijauhetta
• Suolaa

Mausteet lihan paistamisen jälkeen:
• Kuivattua mausteyrttiseosta
• Lihaliemikuutio
• Laakerinlehtiä

Valmistaminen:
1. Leikkaa lihasta suikaleita tai käytä valmiiksi suikaloitua lihaa.
2. Laita lihat, ruokaöljy ja ensimmäiset mausteet vuokaan ja sekoita.
3. Paista 180°C asteessa 25 minuuttia ja sekoittele lihoja noin 5 minuutin välein.
4. lisää vuokaan loputkin mausteet ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
5. Kypsennä ensimmäinen ½ tuntia 180°C asteessa.
6. Pudota lämpötila sen jälkeen 135°C asteeseen ja jätä lihat kypsymään 1½ tunniksi.
7. Kurkkaa välillä tarvitseeko lihoille lisätä nestettä.

Porkkana kuuluisi tähän, mutta nyt ei ollut, enkä jaksanut sen takia sunnuntaina lähteä kauppaan.

Samaa ohjetta voi käyttää esim. karjalanpaistilihojen yms. kanssa, mutta silloin kannattaa lihoja ehkä paistaa lopussa hieman kauemmin.
Käytin jälkilämmöm hyödyksi jättämällä lihat airfryeriin sisälle ohjelman päättymisen jälkeen siksi aikaa, kunnes sain keitettyä perunat ja tehtyä niistä muusia.


DSC08587.JPG DSC08583.JPG
 
Ei olisi tarvinnut hampaita tämän syömiseksi.

Hitaasti haudutettua suussa sulavan mureaa possun suikalepaistia kasslerista.
POSSUN SUIKALEPAISTI (KASSLER)

Ainekset:

• Porsaan kassleria
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Ruokaöljyä
• Vettä

Mausteet lihan paistamiseen:
• Viiden pippurin maustetta
• Valkopippurijauhetta
• Suolaa

Mausteet lihan paistamisen jälkeen:
• Kuivattua mausteyrttiseosta
• Lihaliemikuutio
• Laakerinlehtiä

Valmistaminen:
1. Leikkaa lihasta suikaleita tai käytä valmiiksi suikaloitua lihaa.
2. Laita lihat, ruokaöljy ja ensimmäiset mausteet vuokaan ja sekoita.
3. Paista 180°C asteessa 25 minuuttia ja sekoittele lihoja noin 5 minuutin välein.
4. lisää vuokaan loputkin mausteet ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
5. Kypsennä ensimmäinen ½ tuntia 180°C asteessa.
6. Pudota lämpötila sen jälkeen 135°C asteeseen ja jätä lihat kypsymään 1½ tunniksi.
7. Kurkkaa välillä tarvitseeko lihoille lisätä nestettä.

Porkkana kuuluisi tähän, mutta nyt ei ollut, enkä jaksanut sen takia sunnuntaina lähteä kauppaan.

Samaa ohjetta voi käyttää esim. karjalanpaistilihojen yms. kanssa, mutta silloin kannattaa lihoja ehkä paistaa lopussa hieman kauemmin.
Käytin jälkilämmöm hyödyksi jättämällä lihat airfryeriin sisälle ohjelman päättymisen jälkeen siksi aikaa, kunnes sain keitettyä perunat ja tehtyä niistä muusia.


DSC08587.JPG DSC08583.JPG

Kun teet karjalanpaistia niin paistatko lihojen pintoja kiinni ennen kuin laitat AF kypsymään? Vai paistetaanko pinnat kiinni tässä kohdassa:

3. Paista 180°C asteessa 25 minuuttia ja sekoittele lihoja noin 5 minuutin välein.

Tän hankkimista harkinnu ja miettiny varmaan pari vuotta. Nyt kun se löytyy niin en kertaakaan ole mitään tehny ns. perinteisessä uunissa. Kaikki ruoka(uunissa tehtävät) on tällä tehty. Onhan tuo nopeampi vrt. perinteinen uuni(uunin esilämmitystä ei tarvi), mutta en mie maussa kyllä mitään eroa ole havainnu(tuskin kukaan?) :smile:

Niin ja tuo prinsessa AF mullaki mikä mm. @living_death'llä
 
Paistan lihat suoraan vuoassa, eli pyrin tekemään kaiken airfryerissa käyttämättä erillistä liettä, paistinpannua tai uunia.
 
Onko kukaan kokeillut tuollaista ~1kg kassler tms-paistia fryerissa, eli tuollaista joka perinteisesti pitänyt uunissa (Juuri eilenkin itse uunissa, melkein jo sen syönyt...). Vai onko tuollainen paksu lihajöötti juuri sitä no-no osastoa laitteelle.
 
Onko kukaan kokeillut tuollaista ~1kg kassler tms-paistia fryerissa, eli tuollaista joka perinteisesti pitänyt uunissa (Juuri eilenkin itse uunissa, melkein jo sen syönyt...). Vai onko tuollainen paksu lihajöötti juuri sitä no-no osastoa laitteelle.
Montakin kertaa ja usein vetänyt nyhdöksi saakka.

kuvakollaasi.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Mitens lämmöt, ajat yms? Esim 1kg?
Tästä olin kirjoittanut itselleni talteen tällaisen reseptin ja sisälämpötila on se tärkein, ei lihan paino.

NYHTÖPOSSU

Liha:

• 980g porsaan kasslerpaisti

Maustaminen:
• Ruokaöljyä
• Suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Chilimaustetta
• Valkopippuria
• Savugrillimaustetta

Valmistaminen:
1. Ota liha tuntia ennen valmistamista jääkaapista huoneenlämpöön.
2. Pyöräytä lihapala ruokaöljyssä ja hiero mausteet pintaan.
3. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 130°C asteessa, kunnes sisälämpötila on saavuttanut 93°C asteen lämpötilan.
4. Valele possun pinta paistoliemellä ja anna lihan levähtää folion sisällä noin ½ tuntia ennen sen repimistä nyhdöksi.

Kypsennyksessä airfryerin alatasolla kesti tasan kolme tuntia.

Tuli samalla testattu Prismasta ostettua uutta NDK Swiss paistovuokaa (26x22x6cm).

Vuoka löytyy Googlesta hakemalla tuotekoodilla: 6438460775888

Princess 182065 (1500W)
 
Oma halpis-airfryer on alkanut enemmän tai vähemmän levitä käsiin, ja mietin nyt uutta. Tuo Princess näyttäisi edelleen olevan alennuksessa, mutta hieman mietityttää nuo laitteen "pellit". Aiempi fryer oli sellainen korillinen malli.

Kokkailen ihan vain itselleni ja heittämällä yleisin "resepti" on ollut heitellä erinäisiä pakastevihanneksia kori täyteen ja lisätä jotain mifua tai tofua tai muuta proteiinia. Äkkiseltään kuvittelisi että jos tuolla Princessillä latelisi pari pellillistä pakastevihanneksia ja ylimmälle tasolle ne protskut, niin lopputulos olisi jokseenkin sama - ellei jopa parempi - kuin korillisella pakastevihanneksia (vaikka niitä toki paiston aikana useaan otteeseen sekoittelinkin). Onko kellään käytännön kokemusta mistään vastaavasta? Eniten mietityttää että kuinka ilma pääsee kiertämään jos laitteeseen latoo samaan aikaan kolme pellillistä tavaraa.

Boonuksena tuossa olisi varmaankin se, että esim. lämpimät voileivät, burritot ja tortillasta väännetyt garlic breadit varmasti onnistuisivat tällä paremmin (niiden tunkeminen kuumaan koriin oli aina pientä taistelua) mutta nuo nyt ovat kuitenkin enmpi sitten erityispäivien herkuttelua, ja pakastevihanneksilla mennään 80% ajasta.
 
Onko kellään käytännön kokemusta mistään vastaavasta? Eniten mietityttää että kuinka ilma pääsee kiertämään jos laitteeseen latoo samaan aikaan kolme pellillistä tavaraa.
Mulla oli ennen princess xxl pönttömalli, nyt on toi linkkaamasi malli, käyttökokemuksia ei vielä paljoa ole.
Kyllä siellä ilma kiertää mutta jos kaikki kolme peltiä käytössä samaan aikaan joutuu miettimään mitä laittaa milloin, ylös vai alas.
Ylhäällä vastus ja tuuletin joten siellä kovin lämpötila.
Se hyvä puoli tuossa on kun teki lämpimiä voileipiä ei lennellyt juustot mihin sattuu.
 
Jokaisella on varmaan oma lehmä ojassa suosituksien suhteen ja tietenkin itse suosittelen uunimallista ja varsinkin prinsessaa, kun sitä saa nyt edullisesti 89€ hintaan.

Ollut käytössä yli 3½ vuotta ja en tulisi enää toimeen ilman.
 
Ainakin tuossa halvemmassa ne verkkopellit on helvetistä ja niihin tarttuu kaikki ruoka kiinni ja on hankalia puhdistaa.
 
Täällä käytössä tuo Tristar eikä verkkopeltien kanssa ole ollut hankaluuksia. Tässä negatiivinen asia on lujat piippaukset aina kun painaa jotain, sekä 5 piippausta lopettaessa. Tuon piippauksen volyymi on lähes tasoa palohälytin. Onko Princessassa muuten sama juttu?

Kiitos muuten resepteistä ja inspiraatiosta aterioihin @living_death :tup:
 
Philipsin XL airfryer tehnyt jo pitkään sellaista ettei meinaa alkaa lämmittää vaan pitää nyppiä johtoa ja käynnistellä uudelleen. Pienet "Hessu Hopot" on myös mukava läiskästä kylkeen niin alkaa jossain vaiheessa lämpörele virkistyä.

Koittanut pyyhkiä sitä vastusta muttei oikein irtoa mitään töhnää, ellei vaadi sitten kovempaa myrkkyä kaveriksi. Myöskään saa auki tuota rakkinetta kovin järkevästi jos olis rasvaa tms päässyt jonnekin sisuksiin.

Onko SER kamaa vai yleisempikin vika?
 
Alkaa olemaan tuo Phillips airfryerin ritilä sen verta saastainen vaikka pesisi kuinka hyvin, ettei vaimo enää suostu syömään airfryer-ruokaa.

Onko noiden putsaukseen mitään taikakonstia vaiko uutta vain tilaukseen? Se musta pintakin on lähtenyt osittain.

melkein 3v ne kestikin melkein päivittäistä käyttöä.
 
Philips airfryerin se korin pohjalevy, Käytetty vain pari kuukautta. Yritin puhdistaa käsin liottamalla hankamalla etc kaikki konstit Sit 2h astianpesukone kovin ohjelma. Ei mitään muutosta. Edelleen tämmöinen. En enää keksi mitään muuta ku antaa olla vaan
 

Liitteet

  • IMG_2176.jpeg
    IMG_2176.jpeg
    339,3 KB · Luettu: 239
Mites tämä vertautuu tohon prinsessaan?
Ainakin oman ton Tristarin kanssa, oli ollut hyvä ostaa myös kuulosuojamet. Ne piippaukset (jotka kestää muutaman sekunnin) on kyllä pientä verrattuna, sen tuulettimen HUMINAAN. + Joku 15 minuuttia. Huh huh. Lähinnä tulee entisistä kaupungin hommista tuttu, lehtipuhallin mieleen...
 
Philips airfryerin se korin pohjalevy, Käytetty vain pari kuukautta. Yritin puhdistaa käsin liottamalla hankamalla etc kaikki konstit Sit 2h astianpesukone kovin ohjelma. Ei mitään muutosta. Edelleen tämmöinen. En enää keksi mitään muuta ku antaa olla vaan
Anna olla vaan ja kovaa ajoa.
 
Philips airfryerin se korin pohjalevy, Käytetty vain pari kuukautta. Yritin puhdistaa käsin liottamalla hankamalla etc kaikki konstit Sit 2h astianpesukone kovin ohjelma. Ei mitään muutosta. Edelleen tämmöinen. En enää keksi mitään muuta ku antaa olla vaan

Minulla on noin 1.5 vuotiaan Philipsin muovilevy aivan saman näköinen. Pesen tuon aika useasti astianpesukoneessa, niin kuin muutkin pöhöttimen pestävät osat. Eli normaalia.
 
Tilasin sitten tuon Princessin ja tänään olen availlut sitä käyttöön. Täällä aiemmin on ihmiset valitellut ensikäytön yhteydessä ilmennyttä kemikaalisen oloista hajua, ja nyt kun availin lootaa, niin pakko ihmetellä voisiko kyseessä olla styroksi? On nimittäin ainakin oma malli pakattu niin, että tuota sisälle pakattua styroksia mureni sisään ihan huolella, ja sitä ehdin jo tovin putsailla. Kertaalleen käytin myös tuollaista tietokonekopan putsaamiseen tarkoitettua puhallinta, joka auttoi asiaa jonkin verran, muttei ihan täysin sekään. Noiden varsin sähköisten pienten palluroiden lisäksi joissain kohdissa näyttäisi olevan tuollaista sähköistä "pölyä", joten en ihmettele jos aivan kaikkea ei saisi putsattua vaikka tuota hinkkaisi puhtaaksi tunnin. Saa nähdä kuinka muoviset lihapullat tässä saadaan kokkailtua.
 
En kyllä muista omasta prinsessasta lähteneen olleenkaan mitään tuoksua ensimmäisellä käyttökerralla, mutta jotkut ovat raportoineet siitä Facebook -ryhmissä.

Ennen ensimmäistä käyttöä pesin kaikki mukana tulleet hilppeet ja sitten kovaa käyttöä.
 
En kyllä muista omasta prinsessasta lähteneen olleenkaan mitään tuoksua ensimmäisellä käyttökerralla, mutta jotkut ovat raportoineet siitä Facebook -ryhmissä.

Ennen ensimmäistä käyttöä pesin kaikki mukana tulleet hilppeet ja sitten kovaa käyttöä.
Täälläkin vanhemmissa viesteissä ainakin pari ihmistä oli tästä valitellut. Sillä juuri mietinkin, että saattaisi olla kyse jostain styroksin murusesta. Varmaankin jos ne saa kaikki ulos, niin mitään ongelmaa ei ole, mutta jos yksikin murunen sattuu jäämään jonnekin vastuksen taakse piiloon, niin saattaisi selittää hajun.
 
Sikamaisen hyvää :p

Itse ruiskusuolattua tuoretta rasvatonta porsaan kinkkua ja kylmässä suola/väkiviinaetikkavedessä liotettuja veneperunoita.
TUORE RASVATON PORSAAN KINKKU (noin 1kg)

Valmistaminen:

1. Ruiskusuolaa kinkku vuorokautta ennen paistamista.
2. Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja valuta suurin osa suolavedestä pois.
3. Paista ensin toiselta puolelta 30 minuuttia, käännä liha ja aseta paistomittari lihan paksuimpaan ja viileimpään kohtaan.
4. Jatka paistamista 125°C asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 78°C astetta.
4. Lusikoi lopuksi mahdollisesti vuokaan kertynyttä nestettä lihan päälle ja anna lihan levähtää jonkin aikaa folion alla ennen tarjoilua.

• Koska liha oli rasvatonta, kaadoin sen päälle ruokaöljyä ja pyörätin lihakimpaletta vuossa ruokaöljyn kanssa.
• Lisukkeeksi valmistin kylmässä suola/väkiviinaetikkavedessä liotettuja veneperunoita, jotka kuivasin ja öljysin ennen paistamista.
• Perunat olivat airfryerissa 180°C asteessa 25 minuuttia.

kuvakollaasi.jpg
 
Onkos muuten kukaan tehny täällä kebua AF:lla?(villi veikkaus @living_death varmaan? :D*)Siis ihan jlihasta alkaen eikä kypsentäny valmiita pakasteita?

Mietin jos olisin nyt viikonloppuna tehny pitkästä aikaa ja oon käyttäny aikoinaan murosta saatua reseptiä:

800g naudanlihaa (10% nauta paras)

20ml (4tl tai 1rkl+tl) pirkan aromisuolaa (suolapitoisuus tällä 1.6%)

15ml(1rkl) mustapippuria

1tl cayennepippuria

1,5tl juustokuminaa

1tl paprikaa

1tl oregano

1 rkl sokeria

2rkl perunajauhoja

Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta tiukka pötkö folion sisään. Töki folioon reikiä alle, että rasva valuu pois ja uuniin alimmaiseksi pelti jossa vettä niin rasva valuu siihen paistoritilältä. 3½h riittää 100-110C. Anna pötkön jäähtyä ja pistä puhtaaseen folioon, laita yöksi jääkaappiin. Leikkaa terävällä veitsellä tai juustohöylällä siivuja ja lämmitä uunissa/mikrossa ennen tarjoilua 225C 5min yläpellillä

Miten tuo paistoaika tai lämpötila pitäis laittaa kun käyttää AF?

*) En tarkottuna missään nimessä naljailuna, sie olet se tyyppi täällä mikä sai mut vihdoin ostaan tän laitteen pitkällisen harkinnan jälkeen, päivääkään ei ole ollu ostokrapulaa

ps. jostain syystä juuri tämä on se millä teen kebabit aina, oon kokeillu muutaman kerran muillakin ohjeilla esim. mättömestari, mutta tämä on mun makuun paras. Tuli nyt mieleen kun tuonne kokkauskuvia ketjuun postattiin hetki sitten kuva kebab annoksesta.
 
Onkos muuten kukaan tehny täällä kebua AF:lla?(villi veikkaus @living_death varmaan? :D*)Siis ihan jlihasta alkaen eikä kypsentäny valmiita pakasteita?

Alla about samasta ideasta paljon parempi versio. Videon versiossa jauhismassan annetaan maustua yön yli jääkaapissa ja sen jälkeen pakastimeen. Kohmeisesta/jäätyneestä jauhispötkylästä vuollaan lastuja mitkä paistetaan paistinpannulla. Vastaus kysymykseen, en ole allaolevan reseptin testaamisen jälkeen tehnyt uunikebabia.

 
En ole kebua vielä tehnyt, mutta jos saan hyvän reseptin, niin aivan varmasti kokeilen :D
 
Onkos muuten kukaan tehny täällä kebua AF:lla?(villi veikkaus @living_death varmaan? :D*)Siis ihan jlihasta alkaen eikä kypsentäny valmiita pakasteita?

Mietin jos olisin nyt viikonloppuna tehny pitkästä aikaa ja oon käyttäny aikoinaan murosta saatua reseptiä:

800g naudanlihaa (10% nauta paras)

20ml (4tl tai 1rkl+tl) pirkan aromisuolaa (suolapitoisuus tällä 1.6%)

15ml(1rkl) mustapippuria

1tl cayennepippuria

1,5tl juustokuminaa

1tl paprikaa

1tl oregano

1 rkl sokeria

2rkl perunajauhoja

Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta tiukka pötkö folion sisään. Töki folioon reikiä alle, että rasva valuu pois ja uuniin alimmaiseksi pelti jossa vettä niin rasva valuu siihen paistoritilältä. 3½h riittää 100-110C. Anna pötkön jäähtyä ja pistä puhtaaseen folioon, laita yöksi jääkaappiin. Leikkaa terävällä veitsellä tai juustohöylällä siivuja ja lämmitä uunissa/mikrossa ennen tarjoilua 225C 5min yläpellillä

Miten tuo paistoaika tai lämpötila pitäis laittaa kun käyttää AF?

*) En tarkottuna missään nimessä naljailuna, sie olet se tyyppi täällä mikä sai mut vihdoin ostaan tän laitteen pitkällisen harkinnan jälkeen, päivääkään ei ole ollu ostokrapulaa

ps. jostain syystä juuri tämä on se millä teen kebabit aina, oon kokeillu muutaman kerran muillakin ohjeilla esim. mättömestari, mutta tämä on mun makuun paras. Tuli nyt mieleen kun tuonne kokkauskuvia ketjuun postattiin hetki sitten kuva kebab annoksesta.

Lainaan häpeilemättä toisen postausta (toki kaikki kunnia Fleet Steetin demoni parturille [jos ei aukea katso leffa]) ja pohdin että mahdollisesti tätä voisi soveltaa myös air fryeriin (eikä "pannulla ruskistaen"):

Tuli tehtyä kebabia. Mättömestarin ohjeella jotakuinkin. Tein omatekoiset lohkoperunat kaveriksi ja rehut + kolmenlaista kastiketta päälle. Eipä taas nälkäisenä tullut ihan valmiista annoksesta kuvaa, mutta tuossa höyläämisen jälkeen ennen pannulla ruskistamista ja lohkot + liha lautasella.
kebab.jpg

kebab2.jpg
 
Sikamaisen hyvää :p

Itse ruiskusuolattua tuoretta rasvatonta porsaan kinkkua ja kylmässä suola/väkiviinaetikkavedessä liotettuja veneperunoita.
TUORE RASVATON PORSAAN KINKKU (noin 1kg)

Valmistaminen:

1. Ruiskusuolaa kinkku vuorokautta ennen paistamista.
2. Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja valuta suurin osa suolavedestä pois.
3. Paista ensin toiselta puolelta 30 minuuttia, käännä liha ja aseta paistomittari lihan paksuimpaan ja viileimpään kohtaan.
4. Jatka paistamista 125°C asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 78°C astetta.
4. Lusikoi lopuksi mahdollisesti vuokaan kertynyttä nestettä lihan päälle ja anna lihan levähtää jonkin aikaa folion alla ennen tarjoilua.

• Koska liha oli rasvatonta, kaadoin sen päälle ruokaöljyä ja pyörätin lihakimpaletta vuossa ruokaöljyn kanssa.
• Lisukkeeksi valmistin kylmässä suola/väkiviinaetikkavedessä liotettuja veneperunoita, jotka kuivasin ja öljysin ennen paistamista.
• Perunat olivat airfryerissa 180°C asteessa 25 minuuttia.

kuvakollaasi.jpg
Upea resepti taas kuvineen kiitos. Mutta veneperunat, voidaanko sopia jatkossa, että lohkoperunat? En muista nähneeni edes lastenlistalla lisukkeena "veneperunaa", toki en asu pk-seudulla :p Kuori tai ei, lohkoperuna tuo on :=)
 
Alla about samasta ideasta paljon parempi versio. Videon versiossa jauhismassan annetaan maustua yön yli jääkaapissa ja sen jälkeen pakastimeen. Kohmeisesta/jäätyneestä jauhispötkylästä vuollaan lastuja mitkä paistetaan paistinpannulla. Vastaus kysymykseen, en ole allaolevan reseptin testaamisen jälkeen tehnyt uunikebabia.



Kuulostaa kyllä ehkä vähän helpommalta tavalta, mutta jotenki se pötkön vuoleminen on osa sitä kebun syömistä omalla kohdalla :smile:


En ole kebua vielä tehnyt, mutta jos saan hyvän reseptin, niin aivan varmasti kokeilen :D

No ehkä mie olen nyt vkl semmonen koekaniini ja kokeilen mitä tulee, postaan jos tulee jotain syötävää tai menee omasta laadunvalvonnasta läpi :lol:


E:

Upea resepti taas kuvineen kiitos. Mutta veneperunat, voidaanko sopia jatkossa, että lohkoperunat? En muista nähneeni edes lastenlistalla lisukkeena "veneperunaa", toki en asu pk-seudulla :p Kuori tai ei, lohkoperuna tuo on :=)

Repesin tälle :lol: :rofl2: Juu ja lohkoperunat se on... tai no mikä mie olen kokkia opettamaan :whistling:
 
Lainaan häpeilemättä toisen postausta (toki kaikki kunnia Fleet Steetin demoni parturille [jos ei aukea katso leffa]) ja pohdin että mahdollisesti tätä voisi soveltaa myös air fryeriin (eikä "pannulla ruskistaen"):

Mie olen tän hommattua tehny selväksi itelle sen, että se minkä voi tehdä uunissa voi tehdä AF:ssa. Mikä tehdään pannulla tehdään pannulla. Toki täytyy nyt muistaa, että mie olen tän laitteen omistanu nyt ehkä 2kk ja todennäköisesti olen ihan väärässä, tässäkin asiassa :lol:

Enkä missään nimessä tätä viestiä meinaa v*ttuiluna sulle tai naljailua :shy:
 
Tulipa tuossa ostettua pääasialliseksi kypsennyslaitteeksi tällainen. Hieno laite, vaikka itse olenkin vasta opetteluvaiheessa. Yksi suosikkini on ollut tehdä nopea illallinen eli perinteisiä lämpimiä leipiä pizzakitin avulla. Homma toimii muuten hyvin, mutta ilmavirta heittelee juustoviipaleet ja muut täytteet pitkin laitetta. Ilmeisesti Philipsissa ei siis voi säätää "tornadon" voimakkuutta? Netissä ehdotetaan hammastikkujen käyttöä, mutta tekee hommasta hiukan epäkätevää...
 
Oma prinsessa ei heitä juustosiivuja lennostoon jos esilämmitän sitä pari minuuttia ennen leipien tunkemista sinne (juusto alkaa sulamaan heti).

Toisin tuollaisessa lintupöntössä on se huono puoli, ettei näe mitä tornado saa aikaiseksi suljettujen ovien sisäpuolella.
 
Mie olen tän hommattua tehny selväksi itelle sen, että se minkä voi tehdä uunissa voi tehdä AF:ssa. Mikä tehdään pannulla tehdään pannulla. Toki täytyy nyt muistaa, että mie olen tän laitteen omistanu nyt ehkä 2kk ja todennäköisesti olen ihan väärässä, tässäkin asiassa :lol:

Enkä missään nimessä tätä viestiä meinaa v*ttuiluna sulle tai naljailua :shy:

Itse olen osittain samaa mieltä, mutta se on hieman tapauskohtaista. Eli uunissa tekisin esim. useamman pihvin (sanotaan nyt vaikka kilo tai puolitoista) kun taas pannulla yhden tai pari. Mutta ne saa nopeasti fryerillä. Sama joissakin muissa lihatuotteissa mitä voisi osaa (sanotaan nyt vaikka makkarat tai nakit) tehdä myös pannulla tai mikrossa pienempiä määriä ja isompia uunissa. Eikä tarvitse "vahtia" samalla lailla kuin pannulla.

Toki esim. osa jutuista mitä tyypit tekee fryerilla teen vaikkapa mikrossa (esim. juustovoileivät).

Itselleni syy miksi hankin fryerin oli ennenkaikkea se että jos haluan nopeasti tehdä pienen määrän (yleensä riisin kanssa, miksei muutenkin) kanan koipea tai reittä (1-2) tai esim. pihvejä tms. en tahdo käyttää uunia siihen ja pannulla se vaatisi enempi osallistumista (vieressä seisomista), samaten tietysti pannulla voi tehdä nopeasti pienen määrän ranskalaisia tms. mutta fryerissa se onnistuu helpommin ja nopeammin.

En tosin esim. paistaisi kananmunaa fryerissa (varmaan onnistuu, jotenkin vaan tuntuu siltä että teen sen mieluummin pannulla).

Nyt on jääkaapissa esim. rapiat 1.6kg marinoituja broilerin koipipaloja. Jos tekisin kaikki kerralla tunkisin ne uuniin, jos teen pari annosta riisiä riisinkeittimellä ja tahdon valmistaa kaksi koipipalaa teen sen fryerilla. Ennen olisin joko joutunut tekemään sen pannulla vieressä seisten tai sitten uunissa jolloin olisi alkanut ärsyttämään "sähkön haaskaus" ja olisin tehnyt kaiken kerralla.
 
Jos teillä on usein munaa aamiaispöydässä, ne kannattaa ehdottamasti kypsentää airfryerissa ja aloittaa kokeilu vaikka 130°C asteesta / 13 minuutista.

Ei tarvitse odottaa enää veden kiehumista kattilassa ja on turvallisempaa, kun kattila ei enää pääse unohtumaan liedelle ja airfryer stoppaa ohjelman säädettyjen minuuttien jälkeen.

Munakkaistakin tulee herkullisia, eikä tule sotkua liedelle paistinpannusta.

FotoJet.jpg kuvakollaasi.jpg
 
Jos teillä on usein munaa aamiaispöydässä, ne kannattaa ehdottamasti kypsentää airfryerissa ja aloittaa kokeilu vaikka 130°C asteesta / 13 minuutista.

Ei tarvitse odottaa enää veden kiehumista kattilassa ja on turvallisempaa, kun kattila ei enää pääse unohtumaan liedelle ja airfryer stoppaa ohjelman säädettyjen minuuttien jälkeen.

Munakkaistakin tulee herkullisia, eikä tule sotkua liedelle paistinpannusta.

FotoJet.jpg kuvakollaasi.jpg
Eli jollekin (rasvattomalle?) paistiastialle kananmunat rikot ja laitat airfryeriin? Haussa helppoja tapoja valmistaa ruokaa, kotona tai vapaalla. Laite ollut tallissa avaamattomana jo 10kk.. vaikka ostin hyvän..

Jotain helppoa ja nopeeta pitäis opella näillä tekee.
Yleensä syön jauheliha+makarooni, tai kanaa+makaroonia tms. helppoa..
 
Kuten tuossa yllä sanottu, airfryer on aivan kingi kananmunien "keittämisessä"
Itse käytän juuri tuota 130C/13 min. ja sillä saan puolikovia munia.
Mutta tuo todella riippuu paljon fryeristä.
Omanihan on täysi lelu ja tämän ketjun innostama pitänee pävittää pikkasen parempaan.
 
Eli jollekin (rasvattomalle?) paistiastialle kananmunat rikot ja laitat airfryeriin? Haussa helppoja tapoja valmistaa ruokaa, kotona tai vapaalla. Laite ollut tallissa avaamattomana jo 10kk.. vaikka ostin hyvän..

Jotain helppoa ja nopeeta pitäis opella näillä tekee.
Yleensä syön jauheliha+makarooni, tai kanaa+makaroonia tms. helppoa..
Silikoniset astiat toimii hyvin munakkaiden kanssa ja myös teflonpäällysteiset.

Munakkaan massaan kannattaa laittaa loraus ruokaöljyä tai juoksevaa rasvaa, ettei tartu niin helposti kiinni.

Munakkaat on vähän kuin pizza, eli laittaa sekaan mitä sattuu jääkaapista löytymään.

Omista resepteistä löytyi ohje juustomunakkaaseen.

JUUSTOMUNAKAS

Ainekset:

• 5 kananmunaa
• Loraus kermaa
• Loraus ruokaöljyä
• Valio Polar® Täyteläinen juustoraastetta
• Suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Valkopippuria
• Oreganoa

175°C astetta 10-12 minuuttia riippuen laitteesta.

kuvakollaasi.jpg
 
Kuten tuossa yllä sanottu, airfryer on aivan kingi kananmunien "keittämisessä"
Itse käytän juuri tuota 130C/13 min. ja sillä saan puolikovia munia.
Mutta tuo todella riippuu paljon fryeristä.
Omanihan on täysi lelu ja tämän ketjun innostama pitänee pävittää pikkasen parempaan.

Olen huomannut että kananmunien keittäminen on aika Airfryer kohtaista ja tää herättää kysymyksen että vaihteleeko muidenkin ruokien valmistusajat vastaavasti.

Meillä on mökillä Ninjan flexdrawer ja kotona Russell Hobbsin Satisfry.

Ninjalla tulee melkein kovia munia 130/30 mutta Russell vaatii samaan lopputulokseen 160/16.

Tsekkasin jo Russelin lämpötilan ja finaalilämpötila oli matalilla lämmöillä n. 10 astetta asetetun alle ja korkeammilla lämpötiloille lähestyy asetettua.

Luulisin että se liittyy lämmönnousuun ja näin ollen lämmitystehoon, joka Russelissa kestää jonkun aikaa. Tätä ei viimeisessä testissä tullut tutkittua.
 
Itse pari kertaa kokeillut munia fryerilla ja todennut että edelleen käytän munankeitintä (kuten viimeisen 10-15v tms) joka on ylivoimainen/yksinkertaisin siihen mihin se on tarkoitettu.
 
Täällä akuutti Airfryer kuume päällänsä pitäis saada tehtyä päätöksiä.

prinsessa lueskeltu paljon. Mutta paistuuko tuolla epätasaisesti jos useammalla levyllä yhtäaikaa paistaa? Onko tuo vaikea puhdistaa pohjalta esim siipien paiston jälkeen? Kaikki marinaati setti varmaan fiksuin pellillä paistaa. Saisko tällä myös nätisti kuivatettua lihaa?

Toisena vaihtoehtona vähän isompi obh nordica. Tämä ilmeisesti ihan passeli värkkinkans. Voiko tuollaisessa korissa paistaa esim ranskalaisia, isomman setin? Vai saako koria olla sekoittelemassa 1-3 kertaa?
 
Viimeksi muokattu:
Näyttää kyllä melkoisen ahtailta jälkimmäisen korit 🤔

Suurempaan koriin oli kuvan mukaan saatu tungettua kokonainen broileri, mutta linnun painoa ei voi kuin arvailla.

Pienempään koriin ei varmaan mahdu enempää kuin pari muffinssia kerrallaan.
 
Täällä akuutti Airfryer kuume päällänsä pitäis saada tehtyä päätöksiä.

prinsessa lueskeltu paljon. Mutta paistuuko tuolla epätasaisesti jos useammalla levyllä yhtäaikaa paistaa? Onko tuo vaikea puhdistaa pohjalta esim siipien paiston jälkeen? Kaikki marinaati setti varmaan fiksuin pellillä paistaa. Saisko tällä myös nätisti kuivatettua lihaa?

Toisena vaihtoehtona vähän isompi obh nordica. Tämä ilmeisesti ihan passeli värkkinkans. Voiko tuollaisessa korissa paistaa esim ranskalaisia, isomman setin? Vai saako koria olla sekoittelemassa 1-3 kertaa?
Täältä löytyy tuo OBH ja on 1-2 hengen seteille oikein passeli laitos. Raneista tulee kyllä parempia, kun kerran-pari käy ravistelemassa. Noin ½ kiloa enimmillään kerralla tehnyt tuossa isommassa laarissa ja toimivia on tullut. Pienemmässä tulee näppärästi nakit, Siipiweikkojen kanat, ym. kahdelle. Isommalle porukalle en välttämättä ostaisi, mutta meillä pelannut oikein hyvin.


@living_death Isompaan koriin mahtu hyvin kaupasta tilattu kokonainen kana, kokoa en mittaillut, mutta normaalilta näytti ja herkulliselta maistui. :tup:
 
Täältä löytyy tuo OBH ja on 1-2 hengen seteille oikein passeli laitos. Raneista tulee kyllä parempia, kun kerran-pari käy ravistelemassa. Noin ½ kiloa enimmillään kerralla tehnyt tuossa isommassa laarissa ja toimivia on tullut. Pienemmässä tulee näppärästi nakit, Siipiweikkojen kanat, ym. kahdelle. Isommalle porukalle en välttämättä ostaisi, mutta meillä pelannut oikein hyvin.


@living_death Isompaan koriin mahtu hyvin kaupasta tilattu kokonainen kana, kokoa en mittaillut, mutta normaalilta näytti ja herkulliselta maistui. :tup:
Luin pari kertaa että lavuaarista ja sitten tuli naurukohtaus, sori mutta oli pakko kommentoida omaa lukihäiriötä 😂
 
Philips Xl. Korin työntäminen takaisin laitteeseen kesken kypsentämisen esim. ranuja tehtäessä tökkii oikealta puolelta. Onko jollain tehnyt samaa? Kaikki ruuvit kiristetty. Saa sen paikalleen kun tarpeeksi monta kertaa yrittää :hmm:
 
Viimeksi muokattu:
Täällä akuutti Airfryer kuume päällänsä pitäis saada tehtyä päätöksiä.

prinsessa lueskeltu paljon. Mutta paistuuko tuolla epätasaisesti jos useammalla levyllä yhtäaikaa paistaa? Onko tuo vaikea puhdistaa pohjalta esim siipien paiston jälkeen? Kaikki marinaati setti varmaan fiksuin pellillä paistaa. Saisko tällä myös nätisti kuivatettua lihaa?

Toisena vaihtoehtona vähän isompi obh nordica. Tämä ilmeisesti ihan passeli värkkinkans. Voiko tuollaisessa korissa paistaa esim ranskalaisia, isomman setin? Vai saako koria olla sekoittelemassa 1-3 kertaa?

Päädyitkö jo johonkin?

Verkkokauppa.com:ssa olisi tälläinen 69€ cashbackin jälkeen, mutta tuo Princess olisi vain 20€ tyyriimpi. Plussaa Princesissä olisi tuo minimilämpö 40C kasvien/sienien kuivaukseen. Tuo Nordican 80C saattaa olla hieman liikaa myös kuivalihalle.

 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 968
Viestejä
4 501 717
Jäsenet
74 306
Uusin jäsen
Hartsa1982

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom