Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Kai se on tällainen itsekin hommattava. Amazonissa olisi Cosorin Turbo Blaze tarjouksessa 137,10e (+veroero). Tämä ei ois varmaan huono vaihtoehto kahden hengen taloukseen, jossa ei kuitenkaan liikaa ole keittiötason tilaa.

Onko näille fiksua tilata samalla jotain tarvikkeita? Onkos nuo leivinarkkipaperit turhaa krääsää estämään ilmankiertoa jos Cosorillakin olisi kuitenkin tuo putsaus tehty fiksusti?
Leivinarkit voi olla erittäin hyvä juttu tai täysi turhake riippuen mitä ja miten uunitat. Perunat/kasvikset/... kera pienen öljymäärän sotkee niin vähän että huuhtaisee hanan alla+pyyhkäisy talouspaperilla riittää puhdistukseen. Toisaalta joku rasvainen liha+marinadi joka valuu, palaa, pinttyy ja vielä jättää seuraavalle päivälle ilman liotusta puhdistamisen niin lähtee laite ikkunasta ulos ennen kuin saa puhtaaksi.

Mulle ainoat järkevät lisälaitteet on jotain muffinsi/... vuokia yms. ellei sitten ennestään ole sopivankokoista ja kestävää laitteistoa mitä voi käyttää uunituksissa. Kaikenlaiset kebab-vartaat, ritilätasot yms. ainakin mun käytössä turhakkeita mitä ei tule käytettyä. Tosin teen lihat yleensä paistinpannu/sous vide/... ehkä jos yrittäs air fryer:lla tehdä kaiken noille tasoille sun muille olis käyttöä(laivanrakentamista pulloon)
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Nuo arkit on erittäin käteviä ainakin pyttipannun kanssa kun voi vaan helposti nostaa koko satsin arkin reunoista lautaselle ja syömisen jälkeen heittää roskiin ja lautanen on vielä puhdas.
Samoin sipulirenkaiden kanssa nuo on ok. Paistotuloksessa en huomannut mitään eroa.
Siinä ne sitten omalla käytöllä olikin sillä jos niitä meinaa käyttää vaikka wingsien kanssa niin paistotulos on paljon huonompi kun ne wingsit vaan lilluu siinä omassa rasvassa.

Tällaisia itsellä käytössä:

2024-11-11-3391.jpg
 
Edellä oleva kuva muistuttaa taas miksi uunimalliseen on helpompi laittaa ruokaa kypsymään ja ottaa valmistumisen jälkeen pois 😏
 
Paperin reunasta kun ottaa kiinni ruokapihdellä, niin saa nopealla kaatoliikkeellä papereineen päivineen siististi lautaselle. Nostamalla helposti lerpsahtaa tai rystyset palaa.
 
Itse käytän pizzasarjaa aika paljon, toimii erittäin hyvin silloin kun on joku astia uunissa - saa yhdellä kädellä ulos uunista hirmuisen kätevästi ilman pannulappuja ja pelkoa käpälien polttamisesta:

 
Itse olen tykännyt noista reunallisista leivinpapereista munakasta tehdessä eritoten.
OIen tässä harkinnut kylläkin silikonisen hankkimista.
 
Pysyykö munakas tuollaisessa leivinpaperisessa "kipossa"? Toki paperivuokia lienee erilaisia.

Silikonivuokaa olen itse käyttänyt, mutta tuollahan sästyisi sen putsaamiselta.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 391
Viestejä
4 489 679
Jäsenet
74 152
Uusin jäsen
CyberBoi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom