Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja ddude, 04.11.2018.

  1. ddude

    ddude

    Viestejä:
    318
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Onko täällä kenelläkään kokemusta kyseisistä laitteista?
    Grillit ja grillaus ketjussa oli vähän keskustelua mutta ajattelin että näille voisi olla omakin ketju.

    Monella lienee ajatus että idea on sama kuin kiertoilmauunissa mutta arvostelut käyttäjiltä kertoo että esim. ranskalaiset tulee paremmaksi kuin kiertoilmalla.

    Laitteita monia, philips lienee alkuperäinen:
    Philips Airfryer – Ilma on uusi öljy | Philips

    Halpiksia löytyy mm biltemasta:
    Ilmafriteerauskeitin

    Kenelläkään kokemuksia?
     
  2. RaivokasMagma

    RaivokasMagma

    Viestejä:
    122
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Ai tälläisiäki olemassa? Mielenkiintoista. Tehny mieli kokeilla kaikkea friteerattua, mutta närästysvaivat ja ei muutenkaan tee mieli alkaa sähläämään ölljyn lämmittämisen kanssa.

    Onnistuuko näillä mitenkään leivotut jutut, kuten munkit, lihapiirakat?
     
  3. CrFr

    CrFr Massapäällikkö Premium-jäsen

    Viestejä:
    138
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Itsellä käytössä tämä kikantin kone, joka taitaa olla sama laite kuin aloituspostin Bilteman kone. Maksoi 40€ kun ostin.
    Sandstrøm Airfry friteerauskeitin SAF16E - Keittiön pienkoneet

    Ei tuolla nyt mitään oikeaa uppopaistoa vastaava tulosta tietenkään saa aikaan. Toki ranskalaisista tulee rapeampia ja paremman näköisiä kuin kiertoilmauunissa, mutta ei ne kuitenkaan mitään ravintolaranskalaisia ole. Kätevä laitehan tuo kyllä on, jos haluaa nopeasti valmistaa ranskalaiset lisukkeeksi. Joskus kokeilin valmistaa paneroituja kalapaloja tuossa, mutta niistä ei oikein tullut kunnollisia. Ranskalaisiakin kannattaa käännellä monta kertaa paistamisen aikana, tai ei tule tasainen paistotulos.
     
  4. luuponen

    luuponen    ✜

    Viestejä:
    158
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    minikiertoilmauuni grillillä. :D

    laittakaas normiuuniin grillivastuksen alle kiertoon ranskalaiset metalliverkkokoriin. melkein parempi lopputulos ja silti sama vaiva kääntelyineen jne.

    ei siinä jos on löysää massia, onhan niitä munankeittimiäkin. ja banaanitelineitä.
     
  5. RaivokasMagma

    RaivokasMagma

    Viestejä:
    122
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Olishan tuo periaatteessa kätsä itselle, kun ranskalaisia tekee. Ei kehtais alkaa lämmittämään uuni 250 asteeseen yhden ranskisannoksen takia. Ja kiertoilmaakaan ei ole. Pitäs vain keksiä muita käyttötarkoituksia, yhdessä videossa yksi paisto kanaa tuolla.
     
  6. greenlight

    greenlight

    Viestejä:
    1 084
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Itse en ole koskaan nähnyt uunin lämmittämisessä mitään ongelmaa. Puoli tuntia (15 lämmitys, 15 paisto) uunin käyttöä maksaa noin kymmenen senttiä. Tuollaisen 200 euron muovipöntön kuolettaminen vie eliniän ja sittenkin se muovipönttö muodostaa ekologisen haasteen. Ja Philipsin hehkuttama 1400 W:n teho kuulostaa siltä, ettei pönttökään ole järin energiaystävällinen.
     
  7. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 043
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Vuodenajasta riippuen uudehkot kerrostalokämpät lämpenee vuorokaudeksi vähintään 27 asteseen, jos käyttää uunia.