Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Näin minäkin ajattelin ja olin skeptinen hommaamaan koko pömpeliä, mutta näin 4-5 vuoden jälkeenkin se on käytetyin kodinkone koko tuvassa ja mm. mikro on lentänyt huoneen nurkkaan kun ei sitä juuri enää tule käytettyä.

Airfryen on nopeampi ja kätevämpi melkein kaikessa kuin uuni. Esimerkiks monesti syön ruuan alkupalaks valkosipulileipiä ja niitä paahdetaan hetki että saadaan rapea pinta niin olisi hulluutta lämmittää uuni kahden leipäpalan takia kun AR tekee kaiken alusta loppuun 5minutissa. Samoin joskus tulee syötyä näitä puolivalmiita sämpylöitä niin AF koko projekti 8min esilämmityksineen kun uuni ei olis vielä edes lämmin ja jälleen todella typerää energian hukkaa ja ajankäyttöä neljä sämpylän takia pelleillä uunin kanssa.

Samoin AF tulee valmistettua kokonaiset broilerit, paahtopaistit, ribsit, paneroidut kalapalat, Hasselbackan perunat, munakkaat, jäiset karjalanpiirakat, jäiset leivät jne. Ja toki näiden lisäksi ne perinteiset ranut ja muut potut ja sen semmoset.

Toki riippuu uunistakin kuinka voi verrata. Meillä on ihan perus budjettiluikan kiertoilmauuni, mutta varmaan joillain kalliimmilla ja proluokan laitteilla saa aika lähelle samaa kuin AF mutta itselle AF on paras ja kätevin keksintö mitä keittiössä on.
Tuo valkosipulileipä olikin hyvä idea. Eipä ole tullut tehtyä, mutta nyt menee kokeiluun. :thumbsup:
 
Pussi vihreitä pakastepapuja fryeriin erinomainen tapa tehdä maistuvaa kasvista. Aika ja lämpö vaihtelee papujen koon ja halutun rapeuden mukaan. Mulle on toiminut 195C, 12min. Voi lämmittää hieman ja syödä pehmeänä tai antaa olla pidempään niin tulee rapeaa. Hyvin pieni määrä rasvaa auttaa lopputuloksen kanssa. Heitin papujen sekaan kylmät mutta jo ennestään kypsät kananpalaset about 3min ennen valmistumista ja hyvää tuli.

Jos tekee pavut rapeaksi niin sooseista tarttuu maku pavunpintaan. Esimerkiksi soija, chili, valkosipuli soosipohja paistinpannulle, rapeat pavut sekaan, sekoitus ja lautaselle. Vihreät pavut kiva idea mun mielestä esim. perunoiden sekaan, pastan sekaan, sellaisenaan proteiinin kanssa.
1730377117224.png
1730377209340.png
 
Viimeksi muokattu:
Asiaa sivuten. Ostakaahan pois
 
Tuo valkosipulileipä olikin hyvä idea. Eipä ole tullut tehtyä, mutta nyt menee kokeiluun. :thumbsup:
Jotain artesanileipää, kuten Paesano ja siitä keskikohdasta isoimmat viipaleet (riippuu syöjistä) ja AF 200c muutama minuutti niin että tulee rapsakka pinta. Sitten kuumana hieroo valkosipulin kynnellä koko pinta-alan ja sen jälkeen sama tomaatilla. Sitten päälle vielä halutessaan pestoa ja tai ilmakuivattua kinkkua ja ripotellaan vielä sormisuolaa tai koshersuolaa päälle. Halutessaan vielä oliiviöljyä.
Upea ja nopea alkupala.
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
Tuossa puuttuva mittari
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
Teit kyllä erinomaiset kaupat tuohon hintaan! Philipsin HomeID -sovelluksesta löytyy tuolle laitteelle räätälöityjä reseptejä pilvin pimein.
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
Loistava diili kyllä. Itse ostin just loppukesästä uutena saman vehkeen. Tuo appi on kyllä ihan kätevä kun siitä voi lähettää suoraan reseptin kypsennysasetukset laitteeseen ja käynnistää sen samalla siitä. Jäljellä olevan kypsennysajankin näkee suoraan äpistä ja se hälyttää kun valmista, tai kun pitää heilutella ruokaa. Kyllähän ilmankin noita wifi-ominaisuuksia pärjäisi, mutta mukava lisä kuitenkin. Paistomittari on kyllä kätevä.
 
En tiedä onko homma nyt ihan foliohattu, mutta erityisesti ainakin vuoden sisäänkun on puhuttu tuosta muovin määrästä meidän elimistössämme ja miten tämä määrä tuntuu kasvavan niin noissa laitoksissahan pitkälti joka ruokaan tulee muovia kun yhdistetään suuri kuumuus ja muovia sisältävät osat. Jokunen vuosi sitten tein itse liikkeen vaihtaa valurautapannuun tai teräkseen ruoan tekemisen, mutta valuraudassa se kätevä,että sen saa uuniin vaivattomasti.
 
En tiedä onko homma nyt ihan foliohattu, mutta erityisesti ainakin vuoden sisäänkun on puhuttu tuosta muovin määrästä meidän elimistössämme ja miten tämä määrä tuntuu kasvavan niin noissa laitoksissahan pitkälti joka ruokaan tulee muovia kun yhdistetään suuri kuumuus ja muovia sisältävät osat. Jokunen vuosi sitten tein itse liikkeen vaihtaa valurautapannuun tai teräkseen ruoan tekemisen, mutta valuraudassa se kätevä,että sen saa uuniin vaivattomasti.
Mulla jää käytännössä aina pöhistely 183C tai alle. Ei tuolla lämmöllä pitäisi mitään irrota non stick pinnoista. Aika eri juttu kuin non stick paistinpannu mitä on helppo vetää huonolla käytöllä koviin lämpöihin. Tosin onhan noi pinnoitteet myös muuttuneet siitä mitä ne oli mennävuosina niin pitäisi olla vähemmän terveydelle vaarallisia.
 
Mulla jää käytännössä aina pöhistely 183C tai alle. Ei tuolla lämmöllä pitäisi mitään irrota non stick pinnoista. Aika eri juttu kuin non stick paistinpannu mitä on helppo vetää huonolla käytöllä koviin lämpöihin. Tosin onhan noi pinnoitteet myös muuttuneet siitä mitä ne oli mennävuosina niin pitäisi olla vähemmän terveydelle vaarallisia.
Joo toki varmaan ovat parantuneet, mutta ottaen huomioon, että tuoreiden tutkimuksien mukaan sitä muovia vapautuu runsaita määriä ihan vesipullosta niin en usko, että nonstick pinnoite auttaa tässä.
 
Joo toki varmaan ovat parantuneet, mutta ottaen huomioon, että tuoreiden tutkimuksien mukaan sitä muovia vapautuu runsaita määriä ihan vesipullosta niin en usko, että nonstick pinnoite auttaa tässä.
Edit. tähän vielä toki vaikuttaa määrä, ei nykymaailmassa kaikelta voi suojautua, mutta ehkä päivittäisillä yleisimmillä rutiineilla voi tehdä pienen merkityksen.
 
Edit. tähän vielä toki vaikuttaa määrä, ei nykymaailmassa kaikelta voi suojautua, mutta ehkä päivittäisillä yleisimmillä rutiineilla voi tehdä pienen merkityksen.
Vaikea uskoa, että mitään merkittävää tapahtuisi 183C lämmöllä. Varmaan palstalla on jo jossain joku non stick/pinnoiteketju missä tästä asiasta voi keskustella/on jo keskusteltu. Internetin mukaan jänniä asioita alkaa tapahtumaan kun mennään 260C rajapyykin ohi.
 
Tuolla tarjousketjussa oli joku laite tarjouksessa ja siellä spekuloitiin, että eroaako mitenkään normaalista kiertoilmauunista. En itse ole edes ajatellut, että tekisin esimerkiksi leivitetyn porsaanleikkeen kiertoilmauunissa. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ainakin näillä airfryereillä niistä tulisi lähelle samanlaisia kun perinteisesti runsaassa öljyssä kypsennettynä?
 
Tuolla tarjousketjussa oli joku laite tarjouksessa ja siellä spekuloitiin, että eroaako mitenkään normaalista kiertoilmauunista. En itse ole edes ajatellut, että tekisin esimerkiksi leivitetyn porsaanleikkeen kiertoilmauunissa. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ainakin näillä airfryereillä niistä tulisi lähelle samanlaisia kun perinteisesti runsaassa öljyssä kypsennettynä?
Ei tuosta ole pitkä aika kun postasin tähän ketjuun leivitetystä pihvistä ja mielummin paistan airfryerissa kuin räiskyttelen paistinpannulla lieden täyteen rasvaa.

DSC08884.JPG
 
@living_death Näinkin tuon kuvan ja ainakin kuvan mukaan lopputulos näyttäisi samalta kun uppopaistettuna. En vain pysty uskoa, että tuohon pääsee ”uunilla”. Jos näin on, niin tuo laite pitää saada keittiööni heti. Periaatteessa voi ihan arkiruokana ruveta vetämään kaikkea hyvää.
 
@living_death Näinkin tuon kuvan ja ainakin kuvan mukaan lopputulos näyttäisi samalta kun uppopaistettuna. En vain pysty uskoa, että tuohon pääsee ”uunilla”. Jos näin on, niin tuo laite pitää saada keittiööni heti. Periaatteessa voi ihan arkiruokana ruveta vetämään kaikkea hyvää.
Laitoin liikaa voita ja vähemmällä määrällä kukaan ei olisi huomannut onko paistettu pannulla vai airfryerin pellillä.

Lisäksi lihasta tulee tasaisen mehevää ja kypsää, eikä tarvitse kikkailla koko ajan lämpöjen kanssa, kuten liedellä jossa pinnan leivitys palaa helposti liian kuumalla pannulla.

Kannattaa kokeilla jos vain mahdollista ja nykyään kaikki pihvit käy airfryerin kautta, oli ne sitten leivitetty tai ei.
 
Laitoin liikaa voita ja vähemmällä määrällä kukaan ei olisi huomannut onko paistettu pannulla vai airfryerin pellillä.

Lisäksi lihasta tulee tasaisen mehevää ja kypsää, eikä tarvitse kikkailla koko ajan lämpöjen kanssa, kuten liedellä jossa pinnan leivitys palaa helposti liian kuumalla pannulla.

Kannattaa kokeilla jos vain mahdollista ja nykyään kaikki pihvit käy airfryerin kautta, oli ne sitten leivitetty tai ei.
En tiedä meneekö jo offtopiciksi, mutta mihin voita siis laitoit? Eikös airfryeri toimi ilman voita? Leivitys oletan vehnäjauho - kananmuna - korppu/pankojauho?
 
En tiedä meneekö jo offtopiciksi, mutta mihin voita siis laitoit? Eikös airfryeri toimi ilman voita? Leivitys oletan vehnäjauho - kananmuna - korppu/pankojauho?

Voin sanoa että toimii ilman voita, kiertoilma "uuni" kyseessä siis. Toki jos on jo itsessään todella kuivaa lihaa haluat marinoida sitä jotenkin tai lopputulos on korppu. Mutta esim. joku kanankoipi/reisi menee ihan hyvin ns. "keskenään" ja juuri tuon tyyppiseen itse ainakin sen hankin.

Eli jos ostan jonkun (nyt vaikka 2.25kg) viljapossun ulkofileen sen tungen ihan tyytyväisenä uusiin (kannellinen lasivuoka, 150C 3 tuntia ja "antaa olla" ilman sähköjä loppulämmöissä esim. saunomisen ajan [kunnes uunin lämpö on laskenut jonnekin 70-80C paikkeille tai 1½-2 tuntia tms). Mutta ns. pienemmissä jutuissa missä en aiemmin "raaskinut" pistää uunia päälle tai olisi ollut ns. "pakko" laittaa isompi erä (esim. siipiä, koipia,reisiä, pihvejä tms) kerralla voin nyt käyttää fryeria. Tai sitten en olisi raskinut lämmittää uunia. Toki siinä on myös terveys aspekti ajansäästön sekä sähkönsäästämisen lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä meneekö jo offtopiciksi, mutta mihin voita siis laitoit? Eikös airfryeri toimi ilman voita? Leivitys oletan vehnäjauho - kananmuna - korppu/pankojauho?
Joo, mutta kaikki leivitetyt vaativat aika paljon voita jos ei halua katkoa hampaita korpuksi menneestä pinnasta ja aika paljon sitä voita laitetaan myös paistinpannulle.

Voi on helpointa sulattaa uunimallisen airfryerin "alapellillä" ja sitten vaan pyöräyttää leivitetyt pihvit kummaltakin puolelta ennen paistamista.

Öljyä voi kanssa käyttää vaikka suihkepullosta, mutta maku ei tietenkään ole yhtä hyvä kuin oikean voin kanssa.

Tuplaleivitys, eli ensin pyöräytin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
 
Joo, mutta kaikki leivitetyt vaativat aika paljon voita jos ei halua katkoa hampaita korpuksi menneestä pinnasta ja aika paljon sitä voita laitetaan myös paistinpannulle.
Mä en ole leivitettyihin juttuihin vielä eläessäni käyttänyt voita. Pelkkää öljyä. Joskus maltillisemmin paistaen pannulla ja joskus ihan uppopaistaen reilummassa öljyssä. Ja tähän tarkoitukseen haenkin airfryeristä korvaajaa. Eli että saisi rapsakoita perinteisen frittauksen tapaisia tuotteita, mutta terveellisemmin.
 
Airfryer pitäsi kuulemma saada. Yritin etsiä laitesuosituksia täältä, mutta mitään kovin selkeää ei irronnut. Haussa riittävän hyvä edullisesti. Riittävä kapasiteetti olis 600-800g ranuja ja nugetteja tms lisäksi (5hlö), vaikka kyllähän ne lihat pannullakin tulisi vieressä. Nopeasti jäi sellainen kuva, että yksikaukaloisessa ei kypsy tasaisesti, mutta vähän mietityttää onko kaksikorinen överi omaan käyttöön.

2-korisia:
https://www.amazon.de/-/en/AF300EU-Compartments-Functions-Independent-Garzones/dp/B08GC1QZ5W Ninja, ei varastossa
https://www.amazon.de/-/en/Chambers-features-dual-chamber-balanced-Energy-saving/dp/B0CHB7TNWH Corsori

Lidlissä olis edullinen 5.2l ja 2150w laite 69e nyt, mitä ei täällä vaikuta ihan tyrmätyn. Kiinnostaisi se ottaa kokeiluun.

30e enemmän ja Corsori Amazonista? https://www.amazon.de/-/en/Digital-Programmes-Preheating-Keeping-Included/dp/B07N8N6C85?th=1

Tokmannilta Philips 4l 1400W, mutta kapasiteetti ilmeisesti niukasti riittää 800g ranuille. Onko kuitenkin liian pieni?
 
Airfryer pitäsi kuulemma saada. Yritin etsiä laitesuosituksia täältä, mutta mitään kovin selkeää ei irronnut. Haussa riittävän hyvä edullisesti. Riittävä kapasiteetti olis 600-800g ranuja ja nugetteja tms lisäksi (5hlö), vaikka kyllähän ne lihat pannullakin tulisi vieressä. Nopeasti jäi sellainen kuva, että yksikaukaloisessa ei kypsy tasaisesti, mutta vähän mietityttää onko kaksikorinen överi omaan käyttöön.

2-korisia:
https://www.amazon.de/-/en/AF300EU-Compartments-Functions-Independent-Garzones/dp/B08GC1QZ5W Ninja, ei varastossa
https://www.amazon.de/-/en/Chambers-features-dual-chamber-balanced-Energy-saving/dp/B0CHB7TNWH Corsori

Lidlissä olis edullinen 5.2l ja 2150w laite 69e nyt, mitä ei täällä vaikuta ihan tyrmätyn. Kiinnostaisi se ottaa kokeiluun.

30e enemmän ja Corsori Amazonista? https://www.amazon.de/-/en/Digital-Programmes-Preheating-Keeping-Included/dp/B07N8N6C85?th=1

Tokmannilta Philips 4l 1400W, mutta kapasiteetti ilmeisesti niukasti riittää 800g ranuille. Onko kuitenkin liian pieni?
Täällä käytössä tuo Cosorin tuplakorinen airfryer ja hyvin on pelannut, käyttäjä @finWeazel on myös kehunut Cosorin yksikorista pöhistintä joka on ehkä fiksumpi hankinta kuin tuplakorinen. Sanoisin että kannattaa ostaa tarpeeksi iso ja tehokas airfryer, ettei jää huono kuva koko laitteesta jos ostaakin pienen ja tehottoman.
 
Russell Hobbs SatisFRY Air & Grill ja tähän mahtuisi ainakin isommatkin satsit kerralla ja Facebookista löytyy samaa nimeä kantava ryhmä.
 
Russell Hobbs SatisFRY Air & Grill ja tähän mahtuisi ainakin isommatkin satsit kerralla ja Facebookista löytyy samaa nimeä kantava ryhmä.
Jos tämä on se 5,5 litrainen, jota Gigantti myy silloin tällöin 90 eurolla, niin minusta jo 450 g ranskalaisia perunoita on sellainen määrä että vaatii sekoittamista. Jos perunoita olisi 800 g ja niiden päälle heittää vielä nugetit viidelle, niin enpä odottaisi ihmeellistä lopputulosta.
 
Jos tämä on se 5,5 litrainen, jota Gigantti myy silloin tällöin 90 eurolla, niin minusta jo 450 g ranskalaisia perunoita on sellainen määrä että vaatii sekoittamista. Jos perunoita olisi 800 g ja niiden päälle heittää vielä nugetit viidelle, niin enpä odottaisi ihmeellistä lopputulosta.
Eli 5.5 litrainenkin on näköjään tosi pieni tilavuudeltaan. Meillä tulisi airfryeri kahden aikuisen käyttöön ja kyllä sinne pitäisi 700-800g mennä perunoita ja proteiinit päälle. Tai sitten pitää tehdä ruuat kahdessa erässä.
 
Viimeksi muokattu:
Eli 5.5 litrainenkin on näköjään tosi pieni tilavuudeltaan. Meillä tulisi airfryeri kahden aikuisen käyttöön ja kyllä sinne pitäisi 700-800g mennä perunoita ja proteiinit päälle. Tai sitten pitää tehdä ruuat kahdessa erässä.
Tuossa Russell Hobbsissa on sellainen vuoka, että siinä ei ilma kierrä ihan samoin kuin joissain muissa. Teidän käytössä voisi toki sekoittaa ja nostaa nugetit siksi aikaa pois, mutta tuntuu työläältä. Ainakaan itse en haluaisi niitä perunoiden alle vaan pitää parhaassa paikassa.
 
Joo olisi kiva kuulla minkä kokoinen saisi olla 800g ranuille tai sitten 1kg koko satsille. Usein tiedoissa lukee, että 6l laitteeseen menisi 1.5kg ranuja, niin ajattelin että 800g olis ok tuollaiselle.

E: Hobbsin 8l laitteeseen suositellaan 1.2kg, vaikka kapasiteetti 2.2kg. Teho vain 1800W
Princess 8l toinen kiinnostava vaihtoehto. Teho 2000W

Mitenköhän nuo oikeasti pärjää, kun pienempiä laitteita myydään samoilla tehoilla?
Litratilavuuksilla saa heittää kuikkaa. Jos haluaa hyvän air fryer lopputuloksen ilman pitää päästä kiertämään tuotteiden välissä. Tarkoittaa käytännössä että pinota ei voi tai saa sekoitella koko ajan. Toinen puoli, että jos pinoaa proteiinia pottujen päälle niin proteiineista valuu jotain pottuihin. Valuminen voi haitata tai sitten ei. Tärkein asia on pohjan pinta-ala ja kuinka paljon tavaraa saa yhteen kerrokseen, ei pinoamista.

Kuvassa Cosor dual blazen pohjalla noin 600g pottuja. Perunoita voi 800g ladata tuohon ilman että tarvii sekoitella kesken valmistuksen. Makkaraa ja sipulia voi pinota lopuksi pottujen päälle. Tulee hyvät makkaraperunat vaikka rasva valuu perunoihin. Jotain kananrintoja tms.aika turha pinotakun ne a) estää ilmankierron, b) pilaa perunat.

Jos on iso tarve niin parempi ostaa oikea uuni eikä yrittää rakentaa laivaa pulloon. Allaolevat perunat ilman mitään sekoitteluja tms. Hyvin tasalaatuisesti kypsä joka puolelta ilman että esim. perunoiden terävät reunat olis palaneet. Cosorin myös korin alla oleva lämpöelementti tekee sen että pottujen alapuolikin tasaisesti kypsynyt ilman sekoittamista.

1731241780893.png
 
Kai se on tällainen itsekin hommattava. Amazonissa olisi Cosorin Turbo Blaze tarjouksessa 137,10e (+veroero). Tämä ei ois varmaan huono vaihtoehto kahden hengen taloukseen, jossa ei kuitenkaan liikaa ole keittiötason tilaa.

Onko näille fiksua tilata samalla jotain tarvikkeita? Onkos nuo leivinarkkipaperit turhaa krääsää estämään ilmankiertoa jos Cosorillakin olisi kuitenkin tuo putsaus tehty fiksusti?
 
Kai se on tällainen itsekin hommattava. Amazonissa olisi Cosorin Turbo Blaze tarjouksessa 137,10e (+veroero). Tämä ei ois varmaan huono vaihtoehto kahden hengen taloukseen, jossa ei kuitenkaan liikaa ole keittiötason tilaa.

Onko näille fiksua tilata samalla jotain tarvikkeita? Onkos nuo leivinarkkipaperit turhaa krääsää estämään ilmankiertoa jos Cosorillakin olisi kuitenkin tuo putsaus tehty fiksusti?
Leivinarkit voi olla erittäin hyvä juttu tai täysi turhake riippuen mitä ja miten uunitat. Perunat/kasvikset/... kera pienen öljymäärän sotkee niin vähän että huuhtaisee hanan alla+pyyhkäisy talouspaperilla riittää puhdistukseen. Toisaalta joku rasvainen liha+marinadi joka valuu, palaa, pinttyy ja vielä jättää seuraavalle päivälle ilman liotusta puhdistamisen niin lähtee laite ikkunasta ulos ennen kuin saa puhtaaksi.

Mulle ainoat järkevät lisälaitteet on jotain muffinsi/... vuokia yms. ellei sitten ennestään ole sopivankokoista ja kestävää laitteistoa mitä voi käyttää uunituksissa. Kaikenlaiset kebab-vartaat, ritilätasot yms. ainakin mun käytössä turhakkeita mitä ei tule käytettyä. Tosin teen lihat yleensä paistinpannu/sous vide/... ehkä jos yrittäs air fryer:lla tehdä kaiken noille tasoille sun muille olis käyttöä(laivanrakentamista pulloon)
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Nuo arkit on erittäin käteviä ainakin pyttipannun kanssa kun voi vaan helposti nostaa koko satsin arkin reunoista lautaselle ja syömisen jälkeen heittää roskiin ja lautanen on vielä puhdas.
Samoin sipulirenkaiden kanssa nuo on ok. Paistotuloksessa en huomannut mitään eroa.
Siinä ne sitten omalla käytöllä olikin sillä jos niitä meinaa käyttää vaikka wingsien kanssa niin paistotulos on paljon huonompi kun ne wingsit vaan lilluu siinä omassa rasvassa.

Tällaisia itsellä käytössä:

2024-11-11-3391.jpg
 
Edellä oleva kuva muistuttaa taas miksi uunimalliseen on helpompi laittaa ruokaa kypsymään ja ottaa valmistumisen jälkeen pois 😏
 
Paperin reunasta kun ottaa kiinni ruokapihdellä, niin saa nopealla kaatoliikkeellä papereineen päivineen siististi lautaselle. Nostamalla helposti lerpsahtaa tai rystyset palaa.
 
Itse käytän pizzasarjaa aika paljon, toimii erittäin hyvin silloin kun on joku astia uunissa - saa yhdellä kädellä ulos uunista hirmuisen kätevästi ilman pannulappuja ja pelkoa käpälien polttamisesta:

 
Itse olen tykännyt noista reunallisista leivinpapereista munakasta tehdessä eritoten.
OIen tässä harkinnut kylläkin silikonisen hankkimista.
 
Pysyykö munakas tuollaisessa leivinpaperisessa "kipossa"? Toki paperivuokia lienee erilaisia.

Silikonivuokaa olen itse käyttänyt, mutta tuollahan sästyisi sen putsaamiselta.
 
Edellä oleva kuva muistuttaa taas miksi uunimalliseen on helpompi laittaa ruokaa kypsymään ja ottaa valmistumisen jälkeen pois 😏
Tässäkin on myös toinen puoli. Itse olen uunimalliseen ollut päällisin puolin tyytyväinen, mutta se mitä aiemmasta eniten kaipaan on juuri se kuinka helppo sinne koriin oli vain nakella jotain pakastevihanneksia ja mifulohkoja, ja valmistumisen jälkeen vain kaataa lautaselle. Uunimallisen pelliltä nuo on huomattavasti työläämpi kaapia lautaselle. Mutta toki nämä on näitä sen tason ongelmia, että eipä tuohon yöunet mene.
 
Jännän äärellä.. Taidan itse pitäytyä edelleen "tyhmässä" airfryerissä, jota ei edes voi yhdistää mihinkään muuhun kuin verkkovirtaan.

Brittiläinen kuluttajajärjestö Which? on julkaissut selvityksen, jossa se tarkasteli kolmea airfryer-laitetta eli kiertoilmakypsennintä. Kävi ilmi, että koko kolmikko halusi kohtuuttoman laajat oikeudet itselleen puhelimen kautta käytetyn kumppanisovelluksen kautta.

Sovelluksia käytetään esimerkiksi laitteen käynnistämiseen etänä tai ajastetusti. Kaikki kolme kiertoilmakypsennintä muun muassa halusi käyttää puhelimen mikrofonia ilman mitään selkeää syytä. Aigostarin airfryer halusi tietää käyttäjänsä syntymäpäivän ja sukupuolen.

Xiaomin airfyerin havaittiin olevan yhteydessä muun muassa Facebookin, Tiktokin ja Tencentin mainonnanseurantaan. Xiaomin ja Aigostarin laitteet lähettivät myös käyttäjädataa kiinalaisille palvelimille. Tosin tämä oli mainittu tietosuojaselosteessa.

 
Jos on airfryer ostolistalla niin suositus Philipsin kahden korin mallille josta tein äsken tarjousviestin, Gigantista 134,5€ hintaan: Tekniikka - Philips 3000 Series air fryer tuplakorilla NA352/00 (Gigantti BF)
Itse tässä vältellyt airfryerin ostamista, mutta vähitellen alkanut lämpeämään laitteen ostamiselle. Jos nyt olisit ostamassa ensimmäistä airfryeria noin neljän hengen talouteen, niin olisiko tämä paras valinta? Ja jos jollain muulla on suositella jotain muuta parempaa laitetta tämän sijasta, niin antaa tulla vaan.
 
Itse tässä vältellyt airfryerin ostamista, mutta vähitellen alkanut lämpeämään laitteen ostamiselle. Jos nyt olisit ostamassa ensimmäistä airfryeria noin neljän hengen talouteen, niin olisiko tämä paras valinta? Ja jos jollain muulla on suositella jotain muuta parempaa laitetta tämän sijasta, niin antaa tulla vaan.
Paras on aina subjektiivinen käsitys mutta itselleni tämä ollut tosi hyvä, pidän kahden korin ratkaisusta josta toinen reilun kokoinen, saa juurikin tehtyä ruokaan perheelle. Täällä pidempi viesti mun kokemuksista, nyt kännykällä ei viitsi pitkään kirjoittaa: Viesti keskustelussa 'Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.' Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
281 021
Viestejä
4 827 624
Jäsenet
78 191
Uusin jäsen
Patonki Anneli

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom