Näin minäkin ajattelin ja olin skeptinen hommaamaan koko pömpeliä, mutta näin 4-5 vuoden jälkeenkin se on käytetyin kodinkone koko tuvassa ja mm. mikro on lentänyt huoneen nurkkaan kun ei sitä juuri enää tule käytettyä.
Airfryen on nopeampi ja kätevämpi melkein kaikessa kuin uuni. Esimerkiks monesti syön ruuan alkupalaks valkosipulileipiä ja niitä paahdetaan hetki että saadaan rapea pinta niin olisi hulluutta lämmittää uuni kahden leipäpalan takia kun AR tekee kaiken alusta loppuun 5minutissa. Samoin joskus tulee syötyä näitä puolivalmiita sämpylöitä niin AF koko projekti 8min esilämmityksineen kun uuni ei olis vielä edes lämmin ja jälleen todella typerää energian hukkaa ja ajankäyttöä neljä sämpylän takia pelleillä uunin kanssa.
Samoin AF tulee valmistettua kokonaiset broilerit, paahtopaistit, ribsit, paneroidut kalapalat, Hasselbackan perunat, munakkaat, jäiset karjalanpiirakat, jäiset leivät jne. Ja toki näiden lisäksi ne perinteiset ranut ja muut potut ja sen semmoset.
Toki riippuu uunistakin kuinka voi verrata. Meillä on ihan perus budjettiluikan kiertoilmauuni, mutta varmaan joillain kalliimmilla ja proluokan laitteilla saa aika lähelle samaa kuin AF mutta itselle AF on paras ja kätevin keksintö mitä keittiössä on.