Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
MAKARONILAATIKKO

Ainekset:
• 400g makaronipussi
• 400g sikanauta jauhelihaa (nautakin käy)
• 1 paketti pekonia
• Yksi sipuli

Mausteet:
• Suolaa
• Lihaliemikuutio
• Valkopippurijauhetta
• Viiden pippurin maustetta
• Kuivattua mausteyrttiseosta

Munamaito:
• 3 dl maitoa
• 1 dl ruokakermaa
• 2 kananmunaa

Valmistaminen:
1. Esikeitä makaronit, paista pannulla jauhelihat, pekonisuikaleet, pieneksi pilkottu sipulit sekä mausteet.
2. Sekoita jauhelihat samassa kattilassa esikeitettyjen makaronien kanssa.
3. Kaada kaikki ainekset vuokaan ja lisää päälle munamaitoa sen verran, että makaronien pinta melkein peittyy.

Kypsennys:
1. Paista 180°C asteeessa noin 25 minuuttia ja sekoita muutaman kerran kypsentämisen aikana.

Ite en ole pitkään aikaan tehny ns. perinteistä makaronilaatikkoa. Nykyään valmistelen makaronilaatikon valmiiksi edeltävänä päivänä ja laitan yöksi jääkaappiin sillä erotuksella, että makaroneja en kypsennä. Tuolla tavoin makaronilaatikosta tulee mun mielestä paljon mehukkaampi kuin perinteisellä ohjeella.
 
En ymmärrä miksi tehdä tällainen ruoka airfryerissä. Tuostahan tulee todella kuiva laatikko kun sekoitteleekin välissä. Kiireen takia?
Ei tule kuivaa ja sen määrittelee käytetyn munamaidon määrä ja tässä tapauksessa laitoin sen varran, että makaronit melkein peittyivät siihen.

Tästä syystä pari sekoittelua ja ettei pinnalla olevat makaronit pääse palamaan korpuksi.
 
Ei tule kuivaa ja sen määrittelee käytetyn munamaidon määrä ja tässä tapauksessa laitoin sen varran, että makaronit melkein peittyivät siihen.

Tästä syystä pari sekoittelua ja ettei pinnalla olevat makaronit pääse palamaan korpuksi.
Ne korputhan on just parhaita... ☝️
 
@living_death Mutta mikä idea on tehdä airfryerilla jotain normaali uuniruokia? Eikö uuni aja saman asian?

Eikös nämä värkit hommata korvaamaan perinteinen rasvakeitin? Ei ole ikinä käynyt mielessäkään rasvakeittää makaronilaatikkoa.
 
@living_death Mutta mikä idea on tehdä airfryerilla jotain normaali uuniruokia? Eikö uuni aja saman asian?

Eikös nämä värkit hommata korvaamaan perinteinen rasvakeitin? Ei ole ikinä käynyt mielessäkään rasvakeittää makaronilaatikkoa.
Airfryer on minikokoinen kiertoilmauuni jota ei tarvitse esilämmittää, joten miksi sitä ei voisi käyttää kaikkessa ruoanvalmistuksessa missä käyttäisit normaalia kiertoilmauunia 🤔

Lisäksi pienessä tilassa kypsentäessä tulee vähemmällä rasvankäytöllä pinnasta rapeampaa ja sisältä mehukkaampaa ruokaa.
 
Airfryer on minikokoinen kiertoilmauuni jota ei tarvitse esilämmittää, joten miksi sitä ei voisi käyttää kaikkessa ruoanvalmistuksessa missä käyttäisit normaalia kiertoilmauunia 🤔

Lisäksi pienessä tilassa kypsentäessä tulee vähemmällä rasvankäytöllä pinnasta rapeampaa ja sisältä mehukkaampaa ruokaa.
Tottakai sitä voi käyttää. Mutta kysymykseni olikin että mitä lisäarvoa se tuo?

Minulla ei siis vielä edes ole airfryeria, mutta olen hommaamassa sellaisen ja lähinnä tulisi siis korvaamaan tuota rasvakeittoa. Ranskikset, wieninleikkeet, kananhampurolaisyen pihvit jne. Kaikki mitkä vaativat kunnon rapeutta.
 
Tottakai sitä voi käyttää. Mutta kysymykseni olikin että mitä lisäarvoa se tuo?

Minulla ei siis vielä edes ole airfryeria, mutta olen hommaamassa sellaisen ja lähinnä tulisi siis korvaamaan tuota rasvakeittoa. Ranskikset, wieninleikkeet, kananhampurolaisyen pihvit jne. Kaikki mitkä vaativat kunnon rapeutta.
Perustelit jo aika hyvin miksi kannattaa hankkia airfryer ja tosiaan säästää jonkin verran energiankulutuksessa ja jää turhat odottelut uunin esilämmittämisestä pois, koska laite on heti käyttövalmis.

Itse en ole juurikaan vähentänyt rasvankäyttöä, koska kyllä ruoka sitä vaatii, että tulee maistuvaa.

Kirjoitin yhteen Facebook -ryhmään tälläisen, koska samat kysymykset alkoivat toistumaan päivästä toiseen.

---

UKK, eli usein kysytyt kysymykset.

Kuinka löydän ryhmästä erilaisia ohjeita ja reseptejä?
• Klikkaamalla suurennuslasia ja kirjoittamalla hakukenttään esim. kiusaus tai lihapullat.

Minkälaisia astioita ja leivinpapereita voin käyttää airfryerissa?
• Samoja astioita ja leivinpapereita kuin normaalissa uunissa jos ne kokonsa puolesta mahtuvat airfryerin sisälle.
• Käteviä ruoanvalmistuksessa ovat esim. erilaiset silikonivuoat ja airfryerille tarkoitetut leivinpaperivuoat.

Kuinka airfryer eroaa tavallisesta kiertoilmauunista?
• Kypsentää ruoat nopeammin, koska pienessä tilassa kiertävä kiertoilma kypsentää normaalia tehokkaammin ja esilämmittämistä ei tarvitse enää tehdä.
• Airfryerissa käytetään 15-20°C astetta alhaisempia lämpötiloja verrattuna normaalin kiertoilmauunin ohjeisiin ja resepteihin.

Tuleeko airfryerilla parempaa ruokaa kuin normaalissa kiertoilmauunissa?
• Kyllä, koska pienessä tilassa kypsentäessä tulee vähemmällä rasvankäytöllä pinnasta rapeampaa ja sisältä mehukkaampaa ruokaa.

Voinko kuivataa airfryerissa lihaa, kasviksia tai hedelmiä?
• Voi kuivattaa jos airfyerin lämpötilan saa säädettyä tarpeeksi matalaksi, esim 40°C asteeseen.

Säästääkö airfryerin käyttäminen sähköä?
• Kyllä säästää, koska esilämmittämistä ei tarvitse enää tehdä ja airfryerin energiankulutus voi olla lähes puolet pienempää kuin tavallisessa kiertoilmauunissa.
 
Tottakai sitä voi käyttää. Mutta kysymykseni olikin että mitä lisäarvoa se tuo?

Minulla ei siis vielä edes ole airfryeria, mutta olen hommaamassa sellaisen ja lähinnä tulisi siis korvaamaan tuota rasvakeittoa. Ranskikset, wieninleikkeet, kananhampurolaisyen pihvit jne. Kaikki mitkä vaativat kunnon rapeutta.

Minulle henkilökohtaisesti se toi nopeutta, sähkön säästöä sekä "jaksamista".

Eli jos haluan tehdä pienen määrän jotain, klassinen esimerkki vaikka kanan koiven tai reisipalan koska haluan tehdä yhden (tai kaksi) annoksen riisiä ja syödä ne. Niin en viitsi millään lämmittää uunia ja tunkea sinne pientä määrää (saati yhtä) tuotteita. Joten valmistaisin sitten kerralla jonkun 1.4 kiloa tms. ja joutuisin tunkemaan loput sitten jääkaappiin.

Mistä seurasi varsinkin työpäivinä se että en syö erityisen terveellisesti tai vaihtelevasti. Joko teen "jättimäisen" annoksen tai sitten en viitsi lämmittää uunia tehdäkseni yhden iltaa (tai kahden iltaa + aamua) varten. Toki omalla kohdallani on helppoa tehdä riisiä riisinkeittimellä, mutta ei sinnekään viitsi jotain neljää annosta riisiä tehdä ja tunkea ylimääräisiä lihanpaloja pitäen sitä lämpimänä "päiväkausia".

Käytännössä voin siis noin 10-20minuutissa tehdä yhden tai pari lihanpalasta kun uunissa uuni olisi vasta lämmennyt enkä viitsisi tehdä operaatiota "niin vähäistä määrää" varten. Eli ajan sekä sähkön säästö. Lisäksi siten aamulla ruoka voi olla jo valmiina (samaten nopea tehdä illasta) joten ei tarvitse tyytyä johonkin "teen nyt sitten lämpimän juustovoileivän mikrossa kun en jaksa muuta" tyyppiseen yksipuoliseen ruokaan.

Toki isommat määrät (esim. viikonloppuna varmaan tarkoitus tehdä noin 2½ kiloa kermaista pihvifilettä jonka annan hautua jonkun 3 tuntia 150C ja jätän sitten tunniksi tai pariksi jälkilämmölle uuniin) teen edelleen uunissa.
 
Kiertoilmauuniakaan ei tarvitse esilämmittää. Tavallinen uuni on suotavaa esilämmittää.
Mutta kuten tuossa ylhäällä on mainittu, airfryer tuo pienen energiansäästön tavalliseen uuniin (kiertoilma tai ilman) nähden.
Ja samoja ruokia siinä voidaan tehdä kuin tavallisessa. Samalla periaatteellahan se toimii.
 
Kiertoilmauuniakaan ei tarvitse esilämmittää. Tavallinen uuni on suotavaa esilämmittää.
Mutta kuten tuossa ylhäällä on mainittu, airfryer tuo pienen energiansäästön tavalliseen uuniin (kiertoilma tai ilman) nähden.
Ja samoja ruokia siinä voidaan tehdä kuin tavallisessa. Samalla periaatteellahan se toimii.
Omassa normaalissa noin pari vuotta vanhassa Sienmensin kiertoilmauunissa kestää noin 10 minuuttia saavuttaa esim. 225°C asteen lämpötila, mutta en kyllä laittaisi siihen esilämmittämättä pizzaa, kuivakkuja, pullia, kakkupohjia tai pannukakkuja.

Airfryerissakin käytän 3 minuutin esilämmittämistä kun leivon tai paistan kalaa, kuten lohta tai muikkuja.

Näistä voi olla montaa mieltä, mutta ainakaan tuoreesta lohesta ja leivitetyistä muikuista ei tule vetisiä, kun airfryer on lämmitetty tavoitelämpötilaan ennen kuin laittaa kalat paistumaan.

Näitäkään en enää valmista uunissa tai paistinpannullla, kun tulee niin hyvää airissa 🤤

airin_kalat.jpg
 
@living_death Mutta mikä idea on tehdä airfryerilla jotain normaali uuniruokia? Eikö uuni aja saman asian?

Eikös nämä värkit hommata korvaamaan perinteinen rasvakeitin? Ei ole ikinä käynyt mielessäkään rasvakeittää makaronilaatikkoa.
Näin minäkin ajattelin ja olin skeptinen hommaamaan koko pömpeliä, mutta näin 4-5 vuoden jälkeenkin se on käytetyin kodinkone koko tuvassa ja mm. mikro on lentänyt huoneen nurkkaan kun ei sitä juuri enää tule käytettyä.

Airfryen on nopeampi ja kätevämpi melkein kaikessa kuin uuni. Esimerkiks monesti syön ruuan alkupalaks valkosipulileipiä ja niitä paahdetaan hetki että saadaan rapea pinta niin olisi hulluutta lämmittää uuni kahden leipäpalan takia kun AR tekee kaiken alusta loppuun 5minutissa. Samoin joskus tulee syötyä näitä puolivalmiita sämpylöitä niin AF koko projekti 8min esilämmityksineen kun uuni ei olis vielä edes lämmin ja jälleen todella typerää energian hukkaa ja ajankäyttöä neljä sämpylän takia pelleillä uunin kanssa.

Samoin AF tulee valmistettua kokonaiset broilerit, paahtopaistit, ribsit, paneroidut kalapalat, Hasselbackan perunat, munakkaat, jäiset karjalanpiirakat, jäiset leivät jne. Ja toki näiden lisäksi ne perinteiset ranut ja muut potut ja sen semmoset.

Toki riippuu uunistakin kuinka voi verrata. Meillä on ihan perus budjettiluikan kiertoilmauuni, mutta varmaan joillain kalliimmilla ja proluokan laitteilla saa aika lähelle samaa kuin AF mutta itselle AF on paras ja kätevin keksintö mitä keittiössä on.
 
En myöskään enää ole moneen vuoteen paistanut pihvejä pannulla ja sen jälkeen siivonnut rasvaroiskeita pitkin lieden pintaa.

Tänäänkin on ruokalistalla leivitettyjä kasslerpihvejä ja peruunaa jossain muodossa.

kuvakollaasi.png
 
Näin minäkin ajattelin ja olin skeptinen hommaamaan koko pömpeliä, mutta näin 4-5 vuoden jälkeenkin se on käytetyin kodinkone koko tuvassa ja mm. mikro on lentänyt huoneen nurkkaan kun ei sitä juuri enää tule käytettyä.

Aika samat täälläkin. Pitkään tuon hommaamista mietin ja mietin, osa päästä sano sen olevan vaan semmonen "mukava olla, mutta et käytä kuitenkaan" ja toinen osa yritti perustella kuinka hyvä laite kyseessä.

No näin 2kk käytön jälkeen voin todeta, että uuni ei ole kertaakaan ollu päällä tän hommaamisen jälkeen. Kaikki mitä ennen tein uunissa on tehty AF:ssa(uunimallinen prinsessa). Tai otetaan takas, "peltipizza" tietty pitää uunissa tehdä kun ei tuohon AF mahu :lol:
 
Näin minäkin ajattelin ja olin skeptinen hommaamaan koko pömpeliä, mutta näin 4-5 vuoden jälkeenkin se on käytetyin kodinkone koko tuvassa ja mm. mikro on lentänyt huoneen nurkkaan kun ei sitä juuri enää tule käytettyä.

Airfryen on nopeampi ja kätevämpi melkein kaikessa kuin uuni. Esimerkiks monesti syön ruuan alkupalaks valkosipulileipiä ja niitä paahdetaan hetki että saadaan rapea pinta niin olisi hulluutta lämmittää uuni kahden leipäpalan takia kun AR tekee kaiken alusta loppuun 5minutissa. Samoin joskus tulee syötyä näitä puolivalmiita sämpylöitä niin AF koko projekti 8min esilämmityksineen kun uuni ei olis vielä edes lämmin ja jälleen todella typerää energian hukkaa ja ajankäyttöä neljä sämpylän takia pelleillä uunin kanssa.

Samoin AF tulee valmistettua kokonaiset broilerit, paahtopaistit, ribsit, paneroidut kalapalat, Hasselbackan perunat, munakkaat, jäiset karjalanpiirakat, jäiset leivät jne. Ja toki näiden lisäksi ne perinteiset ranut ja muut potut ja sen semmoset.

Toki riippuu uunistakin kuinka voi verrata. Meillä on ihan perus budjettiluikan kiertoilmauuni, mutta varmaan joillain kalliimmilla ja proluokan laitteilla saa aika lähelle samaa kuin AF mutta itselle AF on paras ja kätevin keksintö mitä keittiössä on.
Tuo valkosipulileipä olikin hyvä idea. Eipä ole tullut tehtyä, mutta nyt menee kokeiluun. :thumbsup:
 
Pussi vihreitä pakastepapuja fryeriin erinomainen tapa tehdä maistuvaa kasvista. Aika ja lämpö vaihtelee papujen koon ja halutun rapeuden mukaan. Mulle on toiminut 195C, 12min. Voi lämmittää hieman ja syödä pehmeänä tai antaa olla pidempään niin tulee rapeaa. Hyvin pieni määrä rasvaa auttaa lopputuloksen kanssa. Heitin papujen sekaan kylmät mutta jo ennestään kypsät kananpalaset about 3min ennen valmistumista ja hyvää tuli.

Jos tekee pavut rapeaksi niin sooseista tarttuu maku pavunpintaan. Esimerkiksi soija, chili, valkosipuli soosipohja paistinpannulle, rapeat pavut sekaan, sekoitus ja lautaselle. Vihreät pavut kiva idea mun mielestä esim. perunoiden sekaan, pastan sekaan, sellaisenaan proteiinin kanssa.
1730377117224.png
1730377209340.png
 
Viimeksi muokattu:
Asiaa sivuten. Ostakaahan pois
 
Tuo valkosipulileipä olikin hyvä idea. Eipä ole tullut tehtyä, mutta nyt menee kokeiluun. :thumbsup:
Jotain artesanileipää, kuten Paesano ja siitä keskikohdasta isoimmat viipaleet (riippuu syöjistä) ja AF 200c muutama minuutti niin että tulee rapsakka pinta. Sitten kuumana hieroo valkosipulin kynnellä koko pinta-alan ja sen jälkeen sama tomaatilla. Sitten päälle vielä halutessaan pestoa ja tai ilmakuivattua kinkkua ja ripotellaan vielä sormisuolaa tai koshersuolaa päälle. Halutessaan vielä oliiviöljyä.
Upea ja nopea alkupala.
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
Tuossa puuttuva mittari
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
Teit kyllä erinomaiset kaupat tuohon hintaan! Philipsin HomeID -sovelluksesta löytyy tuolle laitteelle räätälöityjä reseptejä pilvin pimein.
 
Kävin kirppikselle viemässä vaatteita ja naapuri pöydästä bongasin tämmöisen airfryerin: Philips Combi XXL HD9880/90. Alkuperäisessä laatikossa ja hintaa 50€. Lähti mukaan. Laite on kuin uusi ja luultavasti aikaisemman omistajan käyttökerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Paistomittari ja ohjeet puuttuivat laatikosta mutta tähän hintaan se ei haittaa yhtään. Gigantissa vastaava laite uutena ~430€.

IMG_8396.jpeg


IMG_8397.jpeg
Loistava diili kyllä. Itse ostin just loppukesästä uutena saman vehkeen. Tuo appi on kyllä ihan kätevä kun siitä voi lähettää suoraan reseptin kypsennysasetukset laitteeseen ja käynnistää sen samalla siitä. Jäljellä olevan kypsennysajankin näkee suoraan äpistä ja se hälyttää kun valmista, tai kun pitää heilutella ruokaa. Kyllähän ilmankin noita wifi-ominaisuuksia pärjäisi, mutta mukava lisä kuitenkin. Paistomittari on kyllä kätevä.
 
En tiedä onko homma nyt ihan foliohattu, mutta erityisesti ainakin vuoden sisäänkun on puhuttu tuosta muovin määrästä meidän elimistössämme ja miten tämä määrä tuntuu kasvavan niin noissa laitoksissahan pitkälti joka ruokaan tulee muovia kun yhdistetään suuri kuumuus ja muovia sisältävät osat. Jokunen vuosi sitten tein itse liikkeen vaihtaa valurautapannuun tai teräkseen ruoan tekemisen, mutta valuraudassa se kätevä,että sen saa uuniin vaivattomasti.
 
En tiedä onko homma nyt ihan foliohattu, mutta erityisesti ainakin vuoden sisäänkun on puhuttu tuosta muovin määrästä meidän elimistössämme ja miten tämä määrä tuntuu kasvavan niin noissa laitoksissahan pitkälti joka ruokaan tulee muovia kun yhdistetään suuri kuumuus ja muovia sisältävät osat. Jokunen vuosi sitten tein itse liikkeen vaihtaa valurautapannuun tai teräkseen ruoan tekemisen, mutta valuraudassa se kätevä,että sen saa uuniin vaivattomasti.
Mulla jää käytännössä aina pöhistely 183C tai alle. Ei tuolla lämmöllä pitäisi mitään irrota non stick pinnoista. Aika eri juttu kuin non stick paistinpannu mitä on helppo vetää huonolla käytöllä koviin lämpöihin. Tosin onhan noi pinnoitteet myös muuttuneet siitä mitä ne oli mennävuosina niin pitäisi olla vähemmän terveydelle vaarallisia.
 
Mulla jää käytännössä aina pöhistely 183C tai alle. Ei tuolla lämmöllä pitäisi mitään irrota non stick pinnoista. Aika eri juttu kuin non stick paistinpannu mitä on helppo vetää huonolla käytöllä koviin lämpöihin. Tosin onhan noi pinnoitteet myös muuttuneet siitä mitä ne oli mennävuosina niin pitäisi olla vähemmän terveydelle vaarallisia.
Joo toki varmaan ovat parantuneet, mutta ottaen huomioon, että tuoreiden tutkimuksien mukaan sitä muovia vapautuu runsaita määriä ihan vesipullosta niin en usko, että nonstick pinnoite auttaa tässä.
 
Joo toki varmaan ovat parantuneet, mutta ottaen huomioon, että tuoreiden tutkimuksien mukaan sitä muovia vapautuu runsaita määriä ihan vesipullosta niin en usko, että nonstick pinnoite auttaa tässä.
Edit. tähän vielä toki vaikuttaa määrä, ei nykymaailmassa kaikelta voi suojautua, mutta ehkä päivittäisillä yleisimmillä rutiineilla voi tehdä pienen merkityksen.
 
Edit. tähän vielä toki vaikuttaa määrä, ei nykymaailmassa kaikelta voi suojautua, mutta ehkä päivittäisillä yleisimmillä rutiineilla voi tehdä pienen merkityksen.
Vaikea uskoa, että mitään merkittävää tapahtuisi 183C lämmöllä. Varmaan palstalla on jo jossain joku non stick/pinnoiteketju missä tästä asiasta voi keskustella/on jo keskusteltu. Internetin mukaan jänniä asioita alkaa tapahtumaan kun mennään 260C rajapyykin ohi.
 
Tuolla tarjousketjussa oli joku laite tarjouksessa ja siellä spekuloitiin, että eroaako mitenkään normaalista kiertoilmauunista. En itse ole edes ajatellut, että tekisin esimerkiksi leivitetyn porsaanleikkeen kiertoilmauunissa. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ainakin näillä airfryereillä niistä tulisi lähelle samanlaisia kun perinteisesti runsaassa öljyssä kypsennettynä?
 
Tuolla tarjousketjussa oli joku laite tarjouksessa ja siellä spekuloitiin, että eroaako mitenkään normaalista kiertoilmauunista. En itse ole edes ajatellut, että tekisin esimerkiksi leivitetyn porsaanleikkeen kiertoilmauunissa. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ainakin näillä airfryereillä niistä tulisi lähelle samanlaisia kun perinteisesti runsaassa öljyssä kypsennettynä?
Ei tuosta ole pitkä aika kun postasin tähän ketjuun leivitetystä pihvistä ja mielummin paistan airfryerissa kuin räiskyttelen paistinpannulla lieden täyteen rasvaa.

DSC08884.JPG
 
@living_death Näinkin tuon kuvan ja ainakin kuvan mukaan lopputulos näyttäisi samalta kun uppopaistettuna. En vain pysty uskoa, että tuohon pääsee ”uunilla”. Jos näin on, niin tuo laite pitää saada keittiööni heti. Periaatteessa voi ihan arkiruokana ruveta vetämään kaikkea hyvää.
 
@living_death Näinkin tuon kuvan ja ainakin kuvan mukaan lopputulos näyttäisi samalta kun uppopaistettuna. En vain pysty uskoa, että tuohon pääsee ”uunilla”. Jos näin on, niin tuo laite pitää saada keittiööni heti. Periaatteessa voi ihan arkiruokana ruveta vetämään kaikkea hyvää.
Laitoin liikaa voita ja vähemmällä määrällä kukaan ei olisi huomannut onko paistettu pannulla vai airfryerin pellillä.

Lisäksi lihasta tulee tasaisen mehevää ja kypsää, eikä tarvitse kikkailla koko ajan lämpöjen kanssa, kuten liedellä jossa pinnan leivitys palaa helposti liian kuumalla pannulla.

Kannattaa kokeilla jos vain mahdollista ja nykyään kaikki pihvit käy airfryerin kautta, oli ne sitten leivitetty tai ei.
 
Laitoin liikaa voita ja vähemmällä määrällä kukaan ei olisi huomannut onko paistettu pannulla vai airfryerin pellillä.

Lisäksi lihasta tulee tasaisen mehevää ja kypsää, eikä tarvitse kikkailla koko ajan lämpöjen kanssa, kuten liedellä jossa pinnan leivitys palaa helposti liian kuumalla pannulla.

Kannattaa kokeilla jos vain mahdollista ja nykyään kaikki pihvit käy airfryerin kautta, oli ne sitten leivitetty tai ei.
En tiedä meneekö jo offtopiciksi, mutta mihin voita siis laitoit? Eikös airfryeri toimi ilman voita? Leivitys oletan vehnäjauho - kananmuna - korppu/pankojauho?
 
En tiedä meneekö jo offtopiciksi, mutta mihin voita siis laitoit? Eikös airfryeri toimi ilman voita? Leivitys oletan vehnäjauho - kananmuna - korppu/pankojauho?

Voin sanoa että toimii ilman voita, kiertoilma "uuni" kyseessä siis. Toki jos on jo itsessään todella kuivaa lihaa haluat marinoida sitä jotenkin tai lopputulos on korppu. Mutta esim. joku kanankoipi/reisi menee ihan hyvin ns. "keskenään" ja juuri tuon tyyppiseen itse ainakin sen hankin.

Eli jos ostan jonkun (nyt vaikka 2.25kg) viljapossun ulkofileen sen tungen ihan tyytyväisenä uusiin (kannellinen lasivuoka, 150C 3 tuntia ja "antaa olla" ilman sähköjä loppulämmöissä esim. saunomisen ajan [kunnes uunin lämpö on laskenut jonnekin 70-80C paikkeille tai 1½-2 tuntia tms). Mutta ns. pienemmissä jutuissa missä en aiemmin "raaskinut" pistää uunia päälle tai olisi ollut ns. "pakko" laittaa isompi erä (esim. siipiä, koipia,reisiä, pihvejä tms) kerralla voin nyt käyttää fryeria. Tai sitten en olisi raskinut lämmittää uunia. Toki siinä on myös terveys aspekti ajansäästön sekä sähkönsäästämisen lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä meneekö jo offtopiciksi, mutta mihin voita siis laitoit? Eikös airfryeri toimi ilman voita? Leivitys oletan vehnäjauho - kananmuna - korppu/pankojauho?
Joo, mutta kaikki leivitetyt vaativat aika paljon voita jos ei halua katkoa hampaita korpuksi menneestä pinnasta ja aika paljon sitä voita laitetaan myös paistinpannulle.

Voi on helpointa sulattaa uunimallisen airfryerin "alapellillä" ja sitten vaan pyöräyttää leivitetyt pihvit kummaltakin puolelta ennen paistamista.

Öljyä voi kanssa käyttää vaikka suihkepullosta, mutta maku ei tietenkään ole yhtä hyvä kuin oikean voin kanssa.

Tuplaleivitys, eli ensin pyöräytin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
 
Joo, mutta kaikki leivitetyt vaativat aika paljon voita jos ei halua katkoa hampaita korpuksi menneestä pinnasta ja aika paljon sitä voita laitetaan myös paistinpannulle.
Mä en ole leivitettyihin juttuihin vielä eläessäni käyttänyt voita. Pelkkää öljyä. Joskus maltillisemmin paistaen pannulla ja joskus ihan uppopaistaen reilummassa öljyssä. Ja tähän tarkoitukseen haenkin airfryeristä korvaajaa. Eli että saisi rapsakoita perinteisen frittauksen tapaisia tuotteita, mutta terveellisemmin.
 
Airfryer pitäsi kuulemma saada. Yritin etsiä laitesuosituksia täältä, mutta mitään kovin selkeää ei irronnut. Haussa riittävän hyvä edullisesti. Riittävä kapasiteetti olis 600-800g ranuja ja nugetteja tms lisäksi (5hlö), vaikka kyllähän ne lihat pannullakin tulisi vieressä. Nopeasti jäi sellainen kuva, että yksikaukaloisessa ei kypsy tasaisesti, mutta vähän mietityttää onko kaksikorinen överi omaan käyttöön.

2-korisia:
https://www.amazon.de/-/en/AF300EU-Compartments-Functions-Independent-Garzones/dp/B08GC1QZ5W Ninja, ei varastossa
https://www.amazon.de/-/en/Chambers-features-dual-chamber-balanced-Energy-saving/dp/B0CHB7TNWH Corsori

Lidlissä olis edullinen 5.2l ja 2150w laite 69e nyt, mitä ei täällä vaikuta ihan tyrmätyn. Kiinnostaisi se ottaa kokeiluun.

30e enemmän ja Corsori Amazonista? https://www.amazon.de/-/en/Digital-Programmes-Preheating-Keeping-Included/dp/B07N8N6C85?th=1

Tokmannilta Philips 4l 1400W, mutta kapasiteetti ilmeisesti niukasti riittää 800g ranuille. Onko kuitenkin liian pieni?
 
Airfryer pitäsi kuulemma saada. Yritin etsiä laitesuosituksia täältä, mutta mitään kovin selkeää ei irronnut. Haussa riittävän hyvä edullisesti. Riittävä kapasiteetti olis 600-800g ranuja ja nugetteja tms lisäksi (5hlö), vaikka kyllähän ne lihat pannullakin tulisi vieressä. Nopeasti jäi sellainen kuva, että yksikaukaloisessa ei kypsy tasaisesti, mutta vähän mietityttää onko kaksikorinen överi omaan käyttöön.

2-korisia:
https://www.amazon.de/-/en/AF300EU-Compartments-Functions-Independent-Garzones/dp/B08GC1QZ5W Ninja, ei varastossa
https://www.amazon.de/-/en/Chambers-features-dual-chamber-balanced-Energy-saving/dp/B0CHB7TNWH Corsori

Lidlissä olis edullinen 5.2l ja 2150w laite 69e nyt, mitä ei täällä vaikuta ihan tyrmätyn. Kiinnostaisi se ottaa kokeiluun.

30e enemmän ja Corsori Amazonista? https://www.amazon.de/-/en/Digital-Programmes-Preheating-Keeping-Included/dp/B07N8N6C85?th=1

Tokmannilta Philips 4l 1400W, mutta kapasiteetti ilmeisesti niukasti riittää 800g ranuille. Onko kuitenkin liian pieni?
Täällä käytössä tuo Cosorin tuplakorinen airfryer ja hyvin on pelannut, käyttäjä @finWeazel on myös kehunut Cosorin yksikorista pöhistintä joka on ehkä fiksumpi hankinta kuin tuplakorinen. Sanoisin että kannattaa ostaa tarpeeksi iso ja tehokas airfryer, ettei jää huono kuva koko laitteesta jos ostaakin pienen ja tehottoman.
 
Russell Hobbs SatisFRY Air & Grill ja tähän mahtuisi ainakin isommatkin satsit kerralla ja Facebookista löytyy samaa nimeä kantava ryhmä.
 
Russell Hobbs SatisFRY Air & Grill ja tähän mahtuisi ainakin isommatkin satsit kerralla ja Facebookista löytyy samaa nimeä kantava ryhmä.
Jos tämä on se 5,5 litrainen, jota Gigantti myy silloin tällöin 90 eurolla, niin minusta jo 450 g ranskalaisia perunoita on sellainen määrä että vaatii sekoittamista. Jos perunoita olisi 800 g ja niiden päälle heittää vielä nugetit viidelle, niin enpä odottaisi ihmeellistä lopputulosta.
 
Jos tämä on se 5,5 litrainen, jota Gigantti myy silloin tällöin 90 eurolla, niin minusta jo 450 g ranskalaisia perunoita on sellainen määrä että vaatii sekoittamista. Jos perunoita olisi 800 g ja niiden päälle heittää vielä nugetit viidelle, niin enpä odottaisi ihmeellistä lopputulosta.
Eli 5.5 litrainenkin on näköjään tosi pieni tilavuudeltaan. Meillä tulisi airfryeri kahden aikuisen käyttöön ja kyllä sinne pitäisi 700-800g mennä perunoita ja proteiinit päälle. Tai sitten pitää tehdä ruuat kahdessa erässä.
 
Viimeksi muokattu:
Eli 5.5 litrainenkin on näköjään tosi pieni tilavuudeltaan. Meillä tulisi airfryeri kahden aikuisen käyttöön ja kyllä sinne pitäisi 700-800g mennä perunoita ja proteiinit päälle. Tai sitten pitää tehdä ruuat kahdessa erässä.
Tuossa Russell Hobbsissa on sellainen vuoka, että siinä ei ilma kierrä ihan samoin kuin joissain muissa. Teidän käytössä voisi toki sekoittaa ja nostaa nugetit siksi aikaa pois, mutta tuntuu työläältä. Ainakaan itse en haluaisi niitä perunoiden alle vaan pitää parhaassa paikassa.
 
Joo olisi kiva kuulla minkä kokoinen saisi olla 800g ranuille tai sitten 1kg koko satsille. Usein tiedoissa lukee, että 6l laitteeseen menisi 1.5kg ranuja, niin ajattelin että 800g olis ok tuollaiselle.

E: Hobbsin 8l laitteeseen suositellaan 1.2kg, vaikka kapasiteetti 2.2kg. Teho vain 1800W
Princess 8l toinen kiinnostava vaihtoehto. Teho 2000W

Mitenköhän nuo oikeasti pärjää, kun pienempiä laitteita myydään samoilla tehoilla?
Litratilavuuksilla saa heittää kuikkaa. Jos haluaa hyvän air fryer lopputuloksen ilman pitää päästä kiertämään tuotteiden välissä. Tarkoittaa käytännössä että pinota ei voi tai saa sekoitella koko ajan. Toinen puoli, että jos pinoaa proteiinia pottujen päälle niin proteiineista valuu jotain pottuihin. Valuminen voi haitata tai sitten ei. Tärkein asia on pohjan pinta-ala ja kuinka paljon tavaraa saa yhteen kerrokseen, ei pinoamista.

Kuvassa Cosor dual blazen pohjalla noin 600g pottuja. Perunoita voi 800g ladata tuohon ilman että tarvii sekoitella kesken valmistuksen. Makkaraa ja sipulia voi pinota lopuksi pottujen päälle. Tulee hyvät makkaraperunat vaikka rasva valuu perunoihin. Jotain kananrintoja tms.aika turha pinotakun ne a) estää ilmankierron, b) pilaa perunat.

Jos on iso tarve niin parempi ostaa oikea uuni eikä yrittää rakentaa laivaa pulloon. Allaolevat perunat ilman mitään sekoitteluja tms. Hyvin tasalaatuisesti kypsä joka puolelta ilman että esim. perunoiden terävät reunat olis palaneet. Cosorin myös korin alla oleva lämpöelementti tekee sen että pottujen alapuolikin tasaisesti kypsynyt ilman sekoittamista.

1731241780893.png
 
Kai se on tällainen itsekin hommattava. Amazonissa olisi Cosorin Turbo Blaze tarjouksessa 137,10e (+veroero). Tämä ei ois varmaan huono vaihtoehto kahden hengen taloukseen, jossa ei kuitenkaan liikaa ole keittiötason tilaa.

Onko näille fiksua tilata samalla jotain tarvikkeita? Onkos nuo leivinarkkipaperit turhaa krääsää estämään ilmankiertoa jos Cosorillakin olisi kuitenkin tuo putsaus tehty fiksusti?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 925
Viestejä
4 500 784
Jäsenet
74 304
Uusin jäsen
Oikeaherkkusuu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom