- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 18 683
Tuo kanssa sana mitä sotketaan moneen paikkaan, se luo mielikuvaa jostain huonosta yleistäen.prosessoitu
No tässä ketjussa ei sentäs kemikaaleista, lisäaineista ole puhuttu. Lääkkeet toki tuomittu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuo kanssa sana mitä sotketaan moneen paikkaan, se luo mielikuvaa jostain huonosta yleistäen.prosessoitu
Tekstistäni on erittäin selkeästi eroteltavissa, prosessoidun lihan ja punaisen lihan vaikutus syöpien syntyyn. Kuten on itse tutkimuksestakin.Minusta tuosta taas on luettavissa se sama vanha vitsi, eli ihan tahallaan sotketaan naudanliha ja kiiltävät makkarat. "Punainen liha ja prosessoitu liha."
Samaan tapaan kuin on ollut tapana tahallaan kaataa transrasvojen haittoja kaiken tyydyttyneen rasvan syntilistaan. "Kovat rasvat."
Punainen liha on todellakin myös siis lisätty kakkostyypin diabeteksen aiheuttajiin.Punaisen ja prosesoidun lihan korkealla kulutuksella on selkeä yhteys syöpäsairauksiin, sydän- ja verisuonisairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.
Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC on luokitellut prosesoidun lihan 1. luokan karsinogeeniryhmään ja punaisen lihan 2a ryhmään.
Odottelinkin, että milloin tämä tänne putkahtaa. Tuossa tutkimuksessa oli aluksi mukana 800 tutkimusta, joista valittiin 14 missä käsiteltiin punaista lihaa WHO:n haluamalla tavalla. Näistä 14:sta seitsemässä tutkimuksessa oli jonkinasteinen yhteys syövän ja punaisen lihan välillä.Punaisen ja prosesoidun lihan korkealla kulutuksella on selkeä yhteys syöpäsairauksiin, sydän- ja verisuonisairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.
Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC on luokitellut prosesoidun lihan 1. luokan karsinogeeniryhmään ja punaisen lihan 2a ryhmään.
Oletko siis oikeasti sitä mieltä, että se on se liha mikä sen verensokerin nostaa, vai se muu ruoka mitä lihan ohella syödään? Tottakai epidemiologisissa tutkimuksissa se saadaan näyttämään juurikin tuolta. Sokeasti seurataan lihankulutusta, mutta ei sitä muuta ruokaa mitä syödäään. Tämän perusteella tehdään johtopäätöksiä.Punainen liha on todellakin myös siis lisätty kakkostyypin diabeteksen aiheuttajiin.
Suomalaistutkijat: runsas lihansyönti nostaa diabeteksen riskiä
Tutkijat: runsas lihansyönti voi nostaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen, kasviproteiinien syönti voi suojata siltä.seura.fi
ja toinen vähän uudempi, laajempi tutkimus:
Lisää näyttöä lihansyönnin ja tyypin 2 diabeteksen yhteydestä
Paljon punaista lihaa sisältävä ruokavalio voi suurentaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Vastaavaa on havaittu aiemminkin, mutta tuore meta...www.hyvaterveys.fi
En muuta väittänytkään. Päätelmissä sen sijaan ei aina ole, ja niiden perusteella käynnistyy mielipiteenmuokkaus iltapulun otsikkojen kautta.Tekstistäni on erittäin selkeästi eroteltavissa, prosessoidun lihan ja punaisen lihan vaikutus syöpien syntyyn. Kuten on itse tutkimuksestakin.
Tämän vuoksi ne rahoittajat ilmoitetaan artikkelin lopussa. Suurin osa tutkimuksesta tehdään sen vuoksi että siitä on hyötyä jollekin.Se ongelma siinä on eturistiriita jos rahoittaa tavallaan oman tuotteensa tutkimusta käytännössä markkinointitarkoituksessa (kuten esim. Coca Cola Company on tehnyt).
Metsästäjäkeräilijät söi kymmeniä tuhansia vuosia pelkästään lihaa ja vähäsokerisia marjoja. Ei ollut verisuonisto tai muita elintapasairauksia. Toisaalta silloin elettiin maksimissaan nelikymppisille, mitä sitten kun pitäisi jaksaa nykyiseen elinajanodotteeseen? Noi aidot ravitsemussuositukset on tietenkin osittain johdettu siitä että mitä on tarjolla ja niin että kaikille riittää monipuolisesti kaikkea, eikä että mikä on se oikeasti optimaalisin ruokavalio terveyden kannalta, ja tietenkin siitä että mikä on realistista, ois aika outoa jos yleisesti suositeltais karsimaan kaikki hiilihydraatit pois ruokavaliosta. Jos otetaan aito carnivore henkilö (jonka kroppa on siis pakosti rasvaton) ja monipuolisesti terveellisesti syövä sekasyöjä, niin kumpi on terveellisempi pitkässä juoksussa?
Tämän vuoksi ne rahoittajat ilmoitetaan artikkelin lopussa. Suurin osa tutkimuksesta tehdään sen vuoksi että siitä on hyötyä jollekin.
Pitäisikö kaikki rokotetutkimus heittää roskiin sen vuoksi että sen tekijöinä ovat lääkefirmat? Valtioilla kun ei ole rahaa sellaisten tutkimuksien tekemiseen.
Se ei olennaisesti paranna sitä tilannetta jos teollisuus on se kuka rahoittaa valtaosan tutkimuksesta. Silloin on suuria kysymysmerkkejä luotettavuuden suhteen, samoin sen suhteen mikä taho päättää sen mitä tutkitaan (esim. jos ansaintamahdollisuutta ei ole, niin sellaista ei tutkita, tai jos tutkimustulokset mahdollisesti vähentäisivät ansaintamahdollisuuksia). Sitten saadaan esim. tällaisia:Tämän vuoksi ne rahoittajat ilmoitetaan artikkelin lopussa. Suurin osa tutkimuksesta tehdään sen vuoksi että siitä on hyötyä jollekin.
Pitäisikö kaikki rokotetutkimus heittää roskiin sen vuoksi että sen tekijöinä ovat lääkefirmat? Valtioilla kun ei ole rahaa sellaisten tutkimuksien tekemiseen.
Riippuen tutkimuksesta, kyllä mutta toisaalta globaalisti tahoja jotka rahoittavat ihmisen terveyteen liittyviä tutkimuksia, on tuhansia. Suurimpiin kuuluvat esimerkiksi:Se ei ole välttämättä ongelma että lääkefirmat tekevät tutkimukset, mutta se on, että pukki on kaalimaan vartijana.
Varmaan lähinnä siitä, että tietoa on enemmän ja lisäksi ihmiset elävät pidempään, jolloin sairaudet ehtivät kehittyä ja ne tunnistetaan. Ennen ihmiset kuolivat enimmäkseen lapsina tai nuorina ja kun joku vanha ihminen kuoli, se johtui siitä että hän oli vähän vanha, sairastui ja kuoli. Syöpä tai edes diabetes ei millään asteikolla ole "nykyinen sairaus" eivätkä varsinkaan sydäntaudit tai muistisairaudet. Kyllä niitä oli ennenkin. Eikä tarvitse miettiä pelkästään muinaisia metsästäjä-keräilijöitä ja luolamiehiä. Esimerkiksi 1700-luvulla etenkin ns. parempi väki usein eli ihan samaan ikään kuin ihmiset nykyään eikä ollut muovia, einesruokia tai autoja missään. Samaan aikaan elämäntapa oli täysin erilainen ja lähempänä muinaista kuin nykyistä, mitä nyt osalla välitön hengenlähtö oli samankaltaisesti etäällä kuin nykyään.Olen miettinyt paljon, että mistä nykyiset sairaudet johtuvat? Syöpä, diabetes jne?
Taitaa nykyään ero ideaaliin johtua etupäässä siitä, että ihmiset ovat usein laiskoja läskejä jotka käyttävät aikaansa pakkomielteisiin stressaaviin asioihin ja perseen levittämiseen sohvalla, eivätkä liiku normaalisti. Ei tarvitse miettiä vaan voi syödä, juoda, vetää mitä sattuu ja käyttäytyä sekavasti. Silti elää yleensä vanhaksi kun järjestelmä pelastaa.Onko se ruokavalio vai kaikki lisäaineet/myrkyt mitä ruokiin lisätään prosessoinnin yhteydessä ja jo pelloille tehoviljelyn aikakaudella? Kukaan tuskin kiistää, että elintarviketeollisuudessa tavoitteena on mahdollisimman suuret tuotot, kuten muillakin liiketoiminnan aloilla. Lobbausta myös tapahtuu, aivan kuten muillakin aloilla.
Mahdotonta, kun itse olen pitänyt syömiseni verrattaen samanlaisena jo pitkään ja olen saanut kuulla, että minulla on ainakin 2 vai 3 erilaista "hienosti nimettyä" ruokavalioita.Parempi vältellä kaikki hienosti nimettyjä ruokavalioita.
3 otannalla. Lisäksi nyt kyllä löysit semmoisen "tutkimuksen" jonka sidonnaisuudet eivät tästä enää paljon selvemmin voisi olla puolueelliset - hyvä esimerkki siitä miksi ääritapauksissa on tärkeää tietää mikä taho on tutkimuksen tilannut. Tutkimuksen kun on maksanut firmat jotka siis rahastavat ketoterapialla, ja tämä ilmoitetaan tutkimuksen "conflicts of intrest" - osiossa:”Three adults, ages 32-36, with major depression, generalized anxiety, other anxiety disorders, and comorbid psychiatric conditions were treated for 12-16 weeks with personalized whole food animal-based ketogenic metabolic therapy (1.5:1 ratio) in a specialized metabolic psychiatry practice.”Complete remission of depression and anxiety using a ketogenic diet: case series - PubMed
Complete remission of major depression and generalized anxiety disorder occurred within 7-12 weeks of therapeutic nutritional ketosis during treatment with a personalized animal-based ketogenic diet (ratio 1.5:1) in adults with complex comorbid depression and anxiety engaged in a specialized...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
”Two patients achieved remission of major depression (PHQ-9 ≤ 4) and generalized anxiety (GAD-7 ≤ 4) within 7 weeks of therapeutic nutritional ketosis; one required 12 weeks.”
Oikea ruoka on lääke. Toivottavasti keto ja karni ruokavaliota tutkitaan jatkossa enemmän.
Näinhän tämä yleensä toimii. Hörhöt linkkaavat tutkimuksia vahvistusharhoissaan, ymmärtämättä niiden vaikutusta tutkimuskenttään. ”Do your own research”-tyyppisillä ihmisillä harvoin on akateemista tutkintoa ja siitä se lumipalloefekti pikkuhiljaa käynnistyy, kun lähdetään elämämkoulun antamilla eväillä tulkitsemaan tiedettä.3 otannalla. Lisäksi nyt kyllä löysit semmoisen "tutkimuksen" jonka sidonnaisuudet eivät tästä enää paljon selvemmin voisi olla puolueelliset - hyvä esimerkki siitä miksi ääritapauksissa on tärkeää tietää mikä taho on tutkimuksen tilannut.
Hyvä. Alat sinäkin jo huomaamaan mille tutkimuksille siis kannattaa antaa painoarvio ja mille ei. Toivottavasti et itsekään jatkossa pastettele vain omaa näkökantaa sokeasti tukevia "tutkimuksia".3 otannalla. Lisäksi nyt kyllä löysit semmoisen "tutkimuksen" jonka sidonnaisuudet eivät tästä enää paljon selvemmin voisi olla puolueelliset - hyvä esimerkki siitä miksi ääritapauksissa on tärkeää tietää mikä taho on tutkimuksen tilannut. Tutkimuksen kun on maksanut firmat jotka siis rahastavat ketoterapialla, ja tämä ilmoitetaan tutkimuksen "conflicts of intrest" - osiossa:
"LC on Innovative Psychiatry, LLC:n ja Touchpoints 180TM:n perustaja, jotka tarjoavat metabolisen psykiatrian konsultaatiota ja ketogeenisiä aineenvaihduntaterapioita, joista hän saa maksun, tarjoaa ilmaisia esityksiä ja ilmaisen LowCarb Lifestyles Book Clubin. RF oli Innovative Psychiatryn palveluksessa."