Varoitus "carnivore" dieetistä

Tila
Keskustelu on suljettu.
Eräs keskutelija täällä sanoo, että todellinen faktuaalinen ja tutkimukseen pohjaava tieto on vienyt ihmiskuntaa eteenpäin jo vuosisatoja, niin siinä hän on oikeassa. Tämä pitää kutinsa melkein missä tahansa muussa, paitsi ravintotieteissä. Ei tarvitse kovin välkky kaveri olla, että huomaa miten päin helvettiä meillä asiat ovat. Ihmiset ovat sairaampia kuin koskaan. Ensimmäinen kirjattu sydänkohtaus on Ameriikasta vuodelta 1912. Tätä ennen sitä ei käytännössä ole ollut. Tämä jälkeen tapaukset ovat räjähtäneet käsiin.
sarkasmi
Tästä saamme kiittää tätä faktuaalista ja tutkimukseen pohjaavaa tutkimusta ravintotieteissä.
/sarkasmi
 
Sun pitää nyt muistaa että ei kaikki tiede. Nimittäin ravitsemustiede, biokemia ja ravitsemukseen liittyvä lääketiede on mennyt väärään suuntaan ja totuuden tietää ainoastaan tubettajat ja muut näppissoturit.
Katso ylempi viestini. Oletko kanssani samaa vai eri mieltä?

EDIT: Voisitko vastata myös noihin aikaisempiin kommentteihini kirjoitukstasi, vai oliko tämä se comeback taas kerran?
 
Eräs keskutelija täällä sanoo, että todellinen faktuaalinen ja tutkimukseen pohjaava tieto on vienyt ihmiskuntaa eteenpäin jo vuosisatoja, niin siinä hän on oikeassa. Tämä pitää kutinsa melkein missä tahansa muussa, paitsi ravintotieteissä. Ei tarvitse kovin välkky kaveri olla, että huomaa miten päin helvettiä meillä asiat ovat. Ihmiset ovat sairaampia kuin koskaan.
Tieteessä ei ole mitään vikaa. Tiede ei valehtele. Tiede havainnoi ja tuloksista tehdään johtopäätöksiä. Mitä enemmän ja mitä laajempia tutkimuksia, niiden yhteneväisten tulosten todistusvoima kasvaa. Vika on ihmisissä itsessään. Ihmiset syövät kamalat määrät kaikkea tauhkaa ja ovat siksi sairaampia kuin niukempina aikoina, kun työntekokin haittasi siviilielämää. Jos saa tuon tieteen syyksi, valehtelee itselleen.

Edelleen, surkeat elämäntavat ja muutenkin huonot valinnat ovat elintasosairauksien syy. Ei tiede.
 
Tieteessä ei ole mitään vikaa. Tiede ei valehtele. Tiede havainnoi ja tuloksista tehdään johtopäätöksiä. Mitä enemmän ja mitä laajempia tutkimuksia, niiden yhteneväisten tulosten todistusvoima kasvaa. Vika on ihmisissä itsessään. Ihmiset syövät kamalat määrät kaikkea tauhkaa ja ovat siksi sairaampia kuin niukempina aikoina, kun työntekokin haittasi siviilielämää. Jos saa tuon tieteen syyksi, valehtelee itselleen.

Edelleen, surkeat elämäntavat ja muutenkin huonot valinnat ovat elintasosairauksien syy. Ei tiede.
Ei tästä nyt voi täysin yksilöitäkään syyttää. Meitä ohjaillaan koko ajan enemmän ja enemmän pois lihasta ja eläinperäisistä ravoista. Pelottelua tulee joka tuutista. Melkein viikoittain saa lukea iltapäivälehdista, että liha aiheuttaa asian X. Tilalle tuututetaan hiilihydraatteja ja siemenöljyjä. Nämä siis suoraan ravintosuosituksista.

Ja kyllä olen vahvasti sitä mieltä, että ihmiset vetävät paskaa kurkusta alas ja tällä tarkoitan ultra prosessoitua ruokaa, sitä ei pitäisi kenenkään syödä. Ihmiset liikkuvat liian vähän. Lopputulos on yksittäisten syiden summa, aivan kuten sydän- ja verisuonitaudit.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tästä nyt voi täysin yksilöitäkään syyttää. Meitä ohjaillaan koko ajan enemmän ja enemmän pois lihasta ja eläinperäisistä ravoista. Pelottelua tulee joka tuutista. Melkein viikoittain saa lukea iltapäivälehdista, että liha auheuttaa asian X. Tilalle tuututetaan hiilihydraatteja ja siemenöljyjä. Nämä siis suoraan ravintosuosituksista.

Ja kyllä olen vahvasti sitä mieltä, että ihmiset vetävät paskaa kurkusta alas ja tällä tarkoitan ultra prosessoitua ruokaa, sitä ei pitäisi kenenkään syödä. Ihmiset liikkuvat liian vähän. Lopputulos on yksittäisten syiden summa, aivan kuten sydän- ja verisuonitaudit.
Sä demonisoit järjestelmällisesti asioita, joista on päivittäiset suositukset ja ihan syystä. Jos haluat demonisoida asioita, demonisoi se liikakulutus. Hiilareissa ja tärkeiden ravintoaineiden suosituksissa ei ole mitään vikaa, kun niitä vaan noudattaa jollain tarkkuudella. Jos saa jostain oireita, lääkärin avustuksella omaa ruokaympyräänsä kannattaa viilata.

Puhuit muuten aiemmin iho-oireistasi. Ne on yhdistetty linolihapon puutteeseen... Ei tietenkään välttämättä ainoa selittävä tekijä, mutta asia, mikä kannattaa tiedostaa. Siis että jos on oireita, syy kannattaa selvittää. Sanoit aiemmin olleesi vege, jos muistan oikein. Voisiko tuolla olla osuutta asiaan?
 
Sä demonisoit järjestelmällisesti asioita, joista on päivittäiset suositukset ja ihan syystä. Jos haluat demonisoida asioita, demonisoi se liikakulutus.
Ylikulutus on se ongelma, en sitä kiistä. Voit kokeilla itse, kummin on helpompi ylensyödä. Syömällä hiilihydraatteja vai syömällä lihaa ja eläinperäsitä rasvaa.

EDIT: Muistetaan vielä se, että kaikki sulavat hiilihydraatit metabolisoituvat kehossa glukoosiksi.

Hiilareissa ja tärkeiden ravintoaineiden suosituksissa ei ole mitään vikaa, kun niitä vaan noudattaa jollain tarkkuudella. Jos saa jostain oireita, lääkärin avustuksella omaa ruokaympyräänsä kannattaa viilata.
Mitkä on ne tärkeät ravintoaineet mitä ei lihasta saa? Eikö tämä jo kertaalleen käyty läpi? Jopa C-vitaaminia sieltä löytyy, vaikka se monesta niin uskomattomalta kuulostikin. En haluaisi tästä alkaa enää uudelleen jankkaamaan. Ihminen tarvii tasan 0g hiilareita. Ei niitä ole pakko syödä, jos ei välttämättä halua. Meillä on glukoneogeneesi sitä varten, joka pitää huolen siitä, että veressä on glukoosia aina oikea ja tarvittava määrä. Mikäli hiilihydraatteja nautitaa, hyppää sekaan insuliini.

Puhuit muuten aiemmin iho-oireistasi. Ne on yhdistetty linolihapon puutteeseen... Ei tietenkään välttämättä ainoa selittävä tekijä, mutta asia, mikä kannattaa tiedostaa. Siis että jos on oireita, syy kannattaa selvittää. Sanoit aiemmin olleesi vege, jos muistan oikein. Voisiko tuolla olla osuutta asiaan?
En ole kärsiyt iho-oireista vaan pään hilseilystä. No onhan se osittain iho-ongelma sekin. Sanotaanko, että ne linolihapot ruokavaliossani ennemminkin tippuivat murto-osaan.
Jep. 10 vuotta olin lakto-ovovege.
 
Viimeksi muokattu:
Lihaa ja eläinperästä rasvaa.
Hyvin yksinkertainen ja kärjistetty esimerkki.

100g makaroonia ~344kcal. Tuota voi vetää helposti pussillisen, mikä tekee 1376kcal
100g 10% jauhelihaa ~ 170kcal. Lihaa saat syödä 800g, että päästää samaan.

Kokeile, kummasta tulee ns. täydempi olo.

EDIT: Itse en ole yli 800g pystynyt päivän aikana lihaa syömään. Ps. kalorit muutenkin huono mittari.
 
Hyvin yksinkertainen ja kärjistetty esimerkki.

100g makaroonia ~344kcal. Tuota voi vetää helposti pussillisen, mikä tekee 1376kcal
100g 10% jauhelihaa ~ 170kcal. Lihaa saat syödä 800g, että päästää samaan.

Kokeile, kummasta tulee ns. täydempi olo.

EDIT: Itse en ole yli 800g pystynyt päivän aikana lihaa syömään. Sitä ei vaan pysty enempää syömään.
Tosielämän esimerkki. Söin synttäreillä viime elokuussa meksikon vallankumouksen kahdeksalla pihvillä. Välissä toki vitusti juustoa ja pekonia. Arvioilta ehkä joku 4000kcal. Autoin vielä emäntääkin kun ei omaansa jaksanut. Ei tuottanut minulle ongelmia.

Ja olen aivan täysin satavarma jos koittaisin vetää kaurapuuron missä on 600gr kaurahiutaleita ja 2kg parsaa niin ei perkele menisi.. Ei mitenkään. Tästä asiasta sun on mun kanssa aivan turha vääntää. Se että sinä et jaksa jotain syödä ei kerro muiden kyvystä syödä.
 
Tosielämän esimerkki. Söin synttäreillä viime elokuussa meksikon vallankumouksen kahdeksalla pihvillä. Välissä toki vitusti juustoa ja pekonia. Arvioilta ehkä joku 4000kcal. Autoin vielä emäntääkin kun ei omaansa jaksanut. Ei tuottanut minulle ongelmia.
No melkoinen olet syömään. Sanoisin kyllä, että tuossa ei ole lähellekään 4000kcal. Iso satsi joka tapauksessa. Mikäli tuo olisi pelkkää lihaa, niin olisit syönyt sitä (20% jauheliha) 1,6kg.

"Ja olen aivan täysin satavarma jos koittaisin vetää kaurapuuron missä on 600gr kaurahiutaleita ja 2kg parsaa niin ei perkele menisi.. Ei mitenkään.
600g kaurahiutaleita on 2292kcal. Lihaa saisit syödä 1,3kg. Jätä tuo 2kg parsaa syömättä. Siinä on 20kcal/100g. Miksi sillä pitää maha täyttää?

Tästä asiasta sun on mun kanssa aivan turha vääntää. Se että sinä et jaksa jotain syödä ei kerro muiden kyvystä syödä."
Itse avasit pelin.
 
No melkoinen olet syömään. Sanoisin kyllä, että tuossa ei ole lähellekään 4000kcal. Iso satsi joka tapauksessa. Mikäli tuo olisi pelkkää lihaa olisit syönyt sitä (20% jauheliha) 1,6kg.
Vaikka siinä olisi puoletkin tuosta, niin se määrä ei todellakaan uppoaisi esim. keitettyina perunoina. Ei mitenkään. Eikä riisinä.

600g kaurahiutaleita on 2292kcal. Lihaa saisit syödä 1,3kg. Jätä tuo 2kg parsaa syömättä. Siinä on 20kcal/100g. Miksi sillä pitää maha täyttää?
Voidaan jättää parsa pois. Se oli esimerkki erittäin täyttävästä mutta ravinto(lue kalori)köyhästä tuotteesta jonka prosentuaalinen osuus koostuu enimmäkseen hiilareista. Käsittääkseni alunperin sanoit että kumpaa on vaikeampi syödä , hiilareita vai rasvaa lihan kera. Edelleen, tuo lihamäärä menisi ja kaurahiutaleet ei. Eikä perunat, eikä riisi, eikä riisikakut... Listaa voi jatkaa aika saakelin pitkään.
 
Viimeksi muokattu:
No melkoinen olet syömään. Sanoisin kyllä, että tuossa ei ole lähellekään 4000kcal. Iso satsi joka tapauksessa. Mikäli tuo olisi pelkkää lihaa, niin olisit syönyt sitä (20% jauheliha) 1,6kg.


600g kaurahiutaleita on 2292kcal. Lihaa saisit syödä 1,3kg. Jätä tuo 2kg parsaa syömättä. Siinä on 20kcal/100g. Miksi sillä pitää maha täyttää?


Itse avasit pelin.
Yleensä kaurahiutaleista tehdään puuroa. Ei kukaan niitä raakana syö. Tuosta 600 g hiutaleita tulee ainakin 1.2 kg puuroa (eli puolet vettä). Ei kukaan tuollaisia määriä syö, eikä lihaakaan samoja määriä pysty syömään.
 
Vaikka siinä olisi puoletkin tuosta, niin se määrä ei todellakaan uppoaisi esim. keitettyina perunoina. Ei mitenkään.
Puolet tuosta olisi perunoina 2,6kg. Tuota nyt ei söisi kukaan.

Voidaan jättää parsa pois. Se oli esimerkki erittäin täyttävästä mutta ravintoköyhästä tuotteesta jonka prosentuaalinen osuus koostuu enimmäkseen hiilareista. Edelleen, tuo lihamäärä menisi ja kaurahiutaleet ei.
Otetaan tähän Sallys:in kommentti samaan mukaan, kun sattui sopivasta
Yleensä kaurahiutaleista tehdään puuroa. Ei kukaan niitä raakana syö. Tuosta 600 g hiutaleita tulee ainakin 1.2 kg puuroa (eli puolet vettä). Ei kukaan tuollaisia määriä syö, eikä lihaakaan samoja määriä pysty syömään.
Eli siis 1,2kg puuroa (2292kcal) ei uppuaisi, mutta lihaa menisi 1,3kg (2210kcal)? Tilavuus näillä on tietenkin hieman eri, eli eivät aivan vertailukelpoisia.

EDIT: voimme minun puolesta lopttaa tämän jankkaamisen. Ei tämä johda mihinkään.
 
Ei ihme, että kansa lihoo ja/tai saa sydänsairauksia, jos annoskoon käsite ei ole edes alustavasti hallussa.
 
Puolet tuosta olisi perunoita 2,6kg. Tuota nyt ei söisi kukaan.


Otetaan tähän Sallys:in kommentti samaan mukaan, kun sattui sopivasta

Eli siis 1,2kg kaurahiutaleita ei uppuaisi, mutta lihaa menisi 1,3kg? Tilavuus näillä on tietenkin eri.
Kuten kirjoitin, ei kukaan pelkkiä kaurahiutaleita syö vaan niistä tehdään puuroa. Sama juttu makaroonien kanssa, ne keitetään ja vetävät vettä sisäänsä toisen mokoman. Eli jos puhut 600 g puurosta niin siinähän on yli puolet vettä eli alle 300g hiutaleita, tai vastaavasti 600 g hiutaleita olisi yli 1.2 kg puuroa.
 
Viimeksi muokattu:
Puolet tuosta olisi perunoina 2,6kg. Tuota nyt ei söisi kukaan.
Ja siis tuossa omassa ateriassa oli myös helvetisti perunaa ja lisäksi iso limsa + mitä emännältä jäi. Jos tuon kaiken muuttaisi rasvaiseksi lihaksi niin kyllä sitä menisi kalorimääräisesti enemmän kun ikinä pystyisin mitään yleistä hiilarin lähdettä vetämään missään muodossa. Jopa 250gr kaurahiutaleita (kuivapaino) + raejuustot + marjat tuottaa enempi tuskaa.
 
Ei tästä nyt voi täysin yksilöitäkään syyttää. Meitä ohjaillaan koko ajan enemmän ja enemmän pois lihasta ja eläinperäisistä ravoista. Pelottelua tulee joka tuutista. Melkein viikoittain saa lukea iltapäivälehdista, että liha aiheuttaa asian X. Tilalle tuututetaan hiilihydraatteja ja siemenöljyjä. Nämä siis suoraan ravintosuosituksista.

Ja kyllä olen vahvasti sitä mieltä, että ihmiset vetävät paskaa kurkusta alas ja tällä tarkoitan ultra prosessoitua ruokaa, sitä ei pitäisi kenenkään syödä. Ihmiset liikkuvat liian vähän. Lopputulos on yksittäisten syiden summa, aivan kuten sydän- ja verisuonitaudit.
Syy suosituksiin on vankka tutkimusnäyttö liiallisen LDL- kolesterolin haitallisesta vaikutuksesta terveydelle. esim. alla


Conclusion< Kohonnut veren RC oli yhteydessä suurentuneeseen pitkän aikavälin riskiin sairastua kaikkiin syihin, sydän- ja verisuonitauteihin sekä sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen. Nämä yhteydet olivat riippumattomia sosioekonomisista tekijöistä, elintavoista ja sairaushistoriasta, ja ne säilyivät vakaina koko LDL-C-luokassa.
 
Ylikulutus on se ongelma, en sitä kiistä. Voit kokeilla itse, kummin on helpompi ylensyödä. Syömällä hiilihydraatteja vai syömällä lihaa ja eläinperäsitä rasvaa.

EDIT: Muistetaan vielä se, että kaikki sulavat hiilihydraatit metabolisoituvat kehossa glukoosiksi.


Mitkä on ne tärkeät ravintoaineet mitä ei lihasta saa? Eikö tämä jo kertaalleen käyty läpi? Jopa C-vitaaminia sieltä löytyy, vaikka se monesta niin uskomattomalta kuulostikin. En haluaisi tästä alkaa enää uudelleen jankkaamaan. Ihminen tarvii tasan 0g hiilareita. Ei niitä ole pakko syödä, jos ei välttämättä halua. Meillä on glukoneogeneesi sitä varten, joka pitää huolen siitä, että veressä on glukoosia aina oikea ja tarvittava määrä. Mikäli hiilihydraatteja nautitaa, hyppää sekaan insuliini.


En ole kärsiyt iho-oireista vaan pään hilseilystä. No onhan se osittain iho-ongelma sekin. Sanotaanko, että ne linolihapot ruokavaliossani ennemminkin tippuivat murto-osaan.
Jep. 10 vuotta olin lakto-ovovege.
Tätäkin on jo käsitelty täällä. Alla listattuna perusteluineen.
Kiireisemmän kannattaa lukea vain sinisellä taustalla olevat information boxit.


Eli tässä todella hyvä lista peräänkuluttamistasi asioista, joita lihasta joko et saa ollenkaan tai saat vain heikonlaisesti. Se että sinä väität, että lihasta saa kaiken tarpeellisen, ei todellakaan tarkoita että niin olisi. Päinvastoin, jos väität tuollaista, on kyllä myös todistustaakka myöskin itselläsi. Tätä todistusta odotellessa..
 
Hyvin yksinkertainen ja kärjistetty esimerkki.

100g makaroonia ~344kcal. Tuota voi vetää helposti pussillisen, mikä tekee 1376kcal
100g 10% jauhelihaa ~ 170kcal. Lihaa saat syödä 800g, että päästää samaan.

Kokeile, kummasta tulee ns. täydempi olo.

EDIT: Itse en ole yli 800g pystynyt päivän aikana lihaa syömään. Ps. kalorit muutenkin huono mittari.
Mutta huomioi että carnivore- dieettiläiset vetää rasvaa. Rasvan energiapitoisuus on käytännössä ihan omaa luokkaansa, jopa sokeriin verrattuna.

100 grammaa voita sisältää enemmän energiaa kuin 100 grammaa sokeria. Voissa on noin 717 kilokaloria (kcal) per 100 grammaa, kun taas sokerissa on noin 387 kilokaloria per 100 grammaa. Tämä johtuu siitä, että voi koostuu pääasiassa rasvasta, joka on energiapitoisempaa kuin hiilihydraatit, joista sokeri koostuu. Nämä luvut voivat vähän vaihdella riippuen minkälaisesta rasvasta puhutaan, mutta kuitenkin, eli ihan suotta vedät tiskiin pelkkää lihaa kun rasvasta koostuu carnivoren energiansaanti pääosiltaan.
 
Hyvin yksinkertainen ja kärjistetty esimerkki.

100g makaroonia ~344kcal. Tuota voi vetää helposti pussillisen, mikä tekee 1376kcal
100g 10% jauhelihaa ~ 170kcal. Lihaa saat syödä 800g, että päästää samaan.

Kokeile, kummasta tulee ns. täydempi olo.

EDIT: Itse en ole yli 800g pystynyt päivän aikana lihaa syömään. Ps. kalorit muutenkin huono mittari.
Mä vedän 60-80g yleensä aterialla riisiä/pastaa ja kyllä siinä on ihan tarpeeksi saamaan itsensä täyteen. Kova saa olla syömään jos vetää 400g makaroonia yhdeltä istumalta saati sitten saman kalorimäärän perunasta tai kaurahiutaleista.

Ja jos kyse on siitä saako helpommin vedettyä kaloreita hiilarista vai lihasta ja rasvasta niin miksi valitset vähärasvaisimman jauhelihan verrokiksi? Sen 800g vetää sitä 23% sika-nautaa lähes samalla vaivalla kuin 10% ja kalorit on noin 2x.
 
Ja jos kyse on siitä saako helpommin vedettyä kaloreita hiilarista vai lihasta ja rasvasta niin miksi valitset vähärasvaisimman jauhelihan verrokiksi? Sen 800g vetää sitä 23% sika-nautaa lähes samalla vaivalla kuin 10% ja kalorit on noin 2x.
Ja jos tuota miettii jonkun vegen vinkkelistä, niin saa aika vitusti vetää papumössöö (=proteiinin lähde monella) ja salaattia että pääsee rasvaisen lihan lukemiin.
 

Jollakin keskustelijalla kannattaisi ehkä opetella sitä englantia, eikä vääntää näytä tutkimuksia kääntäjän läpi. Sekä opetella hieman termistöä, niin saattaisi oikea asia tulla näistä esille.

Through a median follow-up of 26.6 years, 5,044 deaths were reported, comprising 1,741 deaths of CVD [1,409 deaths of ischemic heart disease (IHD) and 332 deaths of stroke] and 1,126 of cancer. Compared to those with RC <14.26 mg/dl (lowest quartile), participants with RC ≥29.80 mg/dl (highest quartile) had multivariable-adjusted HRs of 1.23 (95% CI: 1.07–1.42) for all-cause mortality, 1.22 (95% CI: 0.97–1.53) for CVD mortality, and 1.32 (95% CI: 1.03–1.69) for IHD mortality, and 0.89 (95% CI: 0.55–1.43) for stroke mortality, and 1.17 (95% CI 0.90–1.52) for cancer mortality. We observed that elevated RC levels increased CVD risk and IHD mortality despite LDL-C being in the normal range.

Mitä tamä tarkoittaa, no se tarkoittaa sitä, että siinä on monen eri muutujan korjattu Hazard Ratio. Nämä siis on "korjattu" tuossa tutkimuksessa sosioekonominen asema, elintavat ja sairaushistoria. Hienoa tämä epidemiologia, kun siinä saa tällaiset muutujat korjattua kertoimella. Mihin me enää kliinistä utkimusta koskaan tarvitaankaan...
 

@Kansanparantaja Väitit että LDL lukemiesi nousu johtui hiilihydraattien jättämisestä pois.

Tässä on kuitenkin tutkittu 2353 osallistujalla,
ja tulos on että 1 % tyydyttynyttä rasvaa kaloreista korvaus 1% hiilihydraateilla vähentää LDL:ää n. 1.3/39 mmol/l,
kun taas korvaus tyydyttymättömillä rasvoilla vähentää n. 2/39 mmol/l. Siis lähes puolet enemmän.

Tämäkään ei kyllä riitä selittämään että oma LDL lukemasi nousi 2.8 -> 8.2.
(Itse asiassa uskon, jollei toisin todisteta että vaikutus ei ole vain plus/miinus laskua, vaan myös suhtellisesti, tyyliin että nelinkertaista tyydyttynyt rasva niin LDL jotain kaksinkertaistuu.)


Quantitative Effects of Dietary Fats and Carbohydrates on LDL Cholesterol​

A systematic review and meta-regression analysis published last year identified and evaluated 84 randomized controlled trials including 2353 participants that studied the effect of dietary fats on LDL cholesterol, triglycerides, and high-density lipoprotein (HDL) cholesterol. The results were expressed as the amount of change in these lipids caused by a decrease in saturated fats of 1% of total daily calories and a 1% increase in polyunsaturated fat, monounsaturated fat, or carbohydrates. Polyunsaturated fat lowered LDL cholesterol by 2.1 mg/dL, monounsaturated fat by 1.6 mg/dL, and carbohydrates by 1.3 mg/dL (Figure 5, left). Replacing saturated with polyunsaturated fat is the most effective of these exchanges because the change from saturated to polyunsaturated fat combines a reduction in a LDL cholesterol–raising fat, saturated fat, with an increase in a LDL cholesterol–lowering fat, polyunsaturated fat. The independent effect of polyunsaturated fat is demonstrated by comparing it with carbohydrates: Replacing carbohydrates with polyunsaturated fat, 1% of daily energy, lowers LDL cholesterol by 0.9 mg/dL. The reductions in total or LDL cholesterol after diet change correlate well with the extent of reductions in CVD.







e1fig05.jpeg




https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/cir.0000000000000510
 
Mä vedän 60-80g yleensä aterialla riisiä/pastaa ja kyllä siinä on ihan tarpeeksi saamaan itsensä täyteen. Kova saa olla syömään jos vetää 400g makaroonia yhdeltä istumalta saati sitten saman kalorimäärän perunasta tai kaurahiutaleista.

Ja jos kyse on siitä saako helpommin vedettyä kaloreita hiilarista vai lihasta ja rasvasta niin miksi valitset vähärasvaisimman jauhelihan verrokiksi? Sen 800g vetää sitä 23% sika-nautaa lähes samalla vaivalla kuin 10% ja kalorit on noin 2x.
No siksi että otin sen 10% esimerkiksi. Olisiko minun pitänyt laskea se jokaisella eri rasvapitoisuudella? Miksi ostaa vaikka 23% kun tuohon 10% voi listä halvemmalla itse esim. voita?
 

@Kansanparantaja Väitit että LDL lukemiesi nousu johtui hiilihydraattien jättämisestä pois.

Tässä on kuitenkin tutkittu 2353 osallistujalla,
ja tulos on että 1 % tyydyttynyttä rasvaa kaloreista korvaus 1% hiilihydraateilla vähentää LDL:ää n. 1.3/39 mmol/l,
kun taas korvaus tyydyttymättömillä rasvoilla vähentää n. 2/39 mmol/l. Siis lähes puolet enemmän.

Tämäkään ei kyllä riitä selittämään että oma LDL lukemasi nousi 2.8 -> 8.2.
(Itse asiassa uskon, jollei toisin todisteta että vaikutus ei ole vain plus/miinus laskua, vaan myös suhtellisesti, tyyliin että nelinkertaista tyydyttynyt rasva niin LDL jotain kaksinkertaistuu.)


Quantitative Effects of Dietary Fats and Carbohydrates on LDL Cholesterol​

A systematic review and meta-regression analysis published last year identified and evaluated 84 randomized controlled trials including 2353 participants that studied the effect of dietary fats on LDL cholesterol, triglycerides, and high-density lipoprotein (HDL) cholesterol. The results were expressed as the amount of change in these lipids caused by a decrease in saturated fats of 1% of total daily calories and a 1% increase in polyunsaturated fat, monounsaturated fat, or carbohydrates. Polyunsaturated fat lowered LDL cholesterol by 2.1 mg/dL, monounsaturated fat by 1.6 mg/dL, and carbohydrates by 1.3 mg/dL (Figure 5, left). Replacing saturated with polyunsaturated fat is the most effective of these exchanges because the change from saturated to polyunsaturated fat combines a reduction in a LDL cholesterol–raising fat, saturated fat, with an increase in a LDL cholesterol–lowering fat, polyunsaturated fat. The independent effect of polyunsaturated fat is demonstrated by comparing it with carbohydrates: Replacing carbohydrates with polyunsaturated fat, 1% of daily energy, lowers LDL cholesterol by 0.9 mg/dL. The reductions in total or LDL cholesterol after diet change correlate well with the extent of reductions in CVD.







e1fig05.jpeg




https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/cir.0000000000000510

Mitä ruokaa tuossa syötiin? Eikä käy selväksi. Spoolereissa Nick Norwitzin N1 koe, missä ketoosissa olessaan otti hiilarit mukaan ruokavalioon oreo-keksien muodossa. Näin se keho toimii, jos hiilareita rajoitetaan. 16pv ja -71% kolesteroli. Uskon, että tuo sama tapahtuu itsellä. Jos lääkäri ensi kuun alussa ehdottaa statiineita, niin ehdotan tälläista koetta hänelle. Katsotaan mitä sanoo.


Näyttökuva 2024-10-07 065751.jpg
 
No siksi että otin sen 10% esimerkiksi. Olisiko minun pitänyt laskea se jokaisella eri rasvapitoisuudella? Miksi ostaa vaikka 23% kun tuohon 10% voi listä halvemmalla itse esim. voita?
10% jauheliha on melkein 50% kalliimpaa kun 23%. En taas saa yhtään kiinni mitä haet, ostat kalliimpaa lihaa että voit lisätä siihen halvemmalla voita?
 
Mitä ruokaa tuossa syötiin? Eikä käy selväksi. Spoolereissa Nick Norwitzin N1 koe, missä ketoosissa olessaan otti hiilarit mukaan ruokavalioon oreo-keksien muodossa. Näin se keho toimii, jos hiilareita rajoitetaan. 16pv ja -71% kolesteroli. Uskon, että tuo sama tapahtuu itsellä. Jos lääkäri ensi kuun alussa ehdottaa statiineita, niin ehdotan tälläista koetta hänelle. Katsotaan mitä sanoo.


Näyttökuva 2024-10-07 065751.jpg
Oletko siis sitä mieltä että olet LMHR?

Näköjään viet tuon trollaamisen vähän pidemmälle kuin suurin osa internet-trolleista. :lol: Tuskin kannattaa lääkäreille alkaa vittuilemaan siitä että tekevät työtänsä, veikkaan että ei osta sinun selityksiä miksi tiede on väärässä. "mutku mutku etsin sieltä sun tutkimuksesta selaimen hakutoiminnolla ja löyty sanat cohort ja adjusted niin tämä tutkimus ei ole validi meidän porukoissa".
 
Yksi keskustelija esitti täällä taas väitteen, että lihasta ei saa kaikeea tarpeellista. Käydään lista läpi.

Vitamiini A:

B-vitamiinit:

C+E-vitarmiinit

K-Vitamiinin saa lihasta. Tuolla sivustollakin näin sanotaan

Boori ei ole oleellinen, siitä ei tule puutostilaa.
"Currently, science doesn’t consider it “essential,” because studies have not found significant problems caused by boron deficiencies."

Kalsium lihasta

Kalium, no sitä saa suolasta.

Kupari, lihasta

Magenisium lihasta

Mangaani lihasta

Litium ei oleellinen
Kuitu, sitä ei tarvita ollenkaan

Hienon sivuston olet kyllä löytänyt lähteeksi
hieno_sivusto.png

 
Oletko siis sitä mieltä että olet LMHR?
Kaikki tuhon fenotyyppiin pääsee, jos on bmi on tarpeeksi alhainen. LDL-kolesterolin rajat tulee suoraan sieltä perimästä, eli ne on tietenkin jokaisella erilaiset, mutta 100-varmasti kaikilla se nousee ns. taivaisiin, jos ne hiilihydraatit vain jättää pois.

Näköjään viet tuon trollaamisen vähän pidemmälle kuin suurin osa internet-trolleista. :lol:
Haluan vain nähdä lääkärin ilmeen ja sen, että millä hän tuon selittää, kun muutamassa viikossa onnistun laskemaan kolesterolia. Ensin tietenkin esitän tyhmää ja kyselen statiineistä kaikenlaista. Voin tehdä raportin tännekin, jos teitä kiinnostaa.

Tuskin kannattaa lääkäreille alkaa vittuilemaan siitä että tekevät työtänsä, veikkaan että ei osta sinun selityksiä miksi tiede on väärässä. "mutku mutku etsin sieltä sun tutkimuksesta selaimen hakutoiminnolla ja löyty sanat cohort ja adjusted niin tämä tutkimus ei ole validi meidän porukoissa".
Eihän tuo nyt mitään vittuilua ole ;). En minä mitään tiedettä sille ala selittämään. Tuskin se edes tajuaa sen päälle mitään. Todennäköisesti koulussa oppinut, että korkeaan kolesteroliin kirjoitetaan statiiniresepti. Minä en siis tupakoi, käytän alkoholia ehkä 5 kertaa vuodessa, verenpaine on ideaalitasolla ja harrastan liikuntaa säännöllisesti, eli riskit sydän- ja verisuonitauteihin on minimaaliset.
 
Ylikulutus on se ongelma, en sitä kiistä. Voit kokeilla itse, kummin on helpompi ylensyödä. Syömällä hiilihydraatteja vai syömällä lihaa ja eläinperäsitä rasvaa.
Täällä on ongelma, kun yksikään kirjoittajista ei näytä edes tietävän miten hiilihydraattien laskeminen vaikuttaa nälkään tai ymmärrä muitakaan sen tuomia vaikutuksia.

Eli tässä todella hyvä lista peräänkuluttamistasi asioista, joita lihasta joko et saa ollenkaan tai saat vain heikonlaisesti. Se että sinä väität, että lihasta saa kaiken tarpeellisen, ei todellakaan tarkoita että niin olisi. Päinvastoin, jos väität tuollaista, on kyllä myös todistustaakka myöskin itselläsi. Tätä todistusta odotellessa..
Muistaakseni olet varoitellut uskomasta huuhaasivustoihin, väität täällä erinäisistä puutostiloista vaikka asia on jo testattu lähes sata vuotta sitten:
Vitamin Dejiciency.-No clinical evidence of vitamin deficiency was noted. The mild gingivitis which V. S. had at the beginning cleared up entirely, after the meat diet was taken.
In these trained subjects, the clinical observations and laboratory studies gave no evidence that any ill effects had occurred from the prolonged use of the exclusive meat diet.
Tuoreempia jos haluat haet vain paleolithic ketogenic diet ja sielläkään ei iske puutostilat.
 
10% jauheliha on melkein 50% kalliimpaa kun 23%. En taas saa yhtään kiinni mitä haet, ostat kalliimpaa lihaa että voit lisätä siihen halvemmalla voita?
Lähikaupassa 10% 3,99€/400g. En ole havelmpaa vielä löytänyt.

EDIT: Tai löytyy halvemmalla niissä makkaratuubeissa, mutta se ei maistu niin hyvälle kuin tuo Atrian Parempi Nauta.
 
Mitä ruokaa tuossa syötiin? Eikä käy selväksi. Spoolereissa Nick Norwitzin N1 koe, missä ketoosissa olessaan otti hiilarit mukaan ruokavalioon oreo-keksien muodossa. Näin se keho toimii, jos hiilareita rajoitetaan. 16pv ja -71% kolesteroli. Uskon, että tuo sama tapahtuu itsellä. Jos lääkäri ensi kuun alussa ehdottaa statiineita, niin ehdotan tälläista koetta hänelle. Katsotaan mitä sanoo.


Näyttökuva 2024-10-07 065751.jpg
Mikset syö jo nyt niitä 12 keksiä päivässä, niin näet laskeeko LDL entisiin lukemiin? Eihän ne ole kuin 100kilokaloria.

Myönnätkö kuitenkin että normaalitapauksessa tyydyttynyt rasva kasvattaa LDL:ää?
Jostain syystä sen korvaaminen varsinkin poly-tyydyttymättämällä rasvalla näyttää vähentävän LDL:ää jopa enemmän kuin hiilihydraateilla.
 
Mikset syö jo nyt niitä 12 keksiä päivässä, niin näet laskeeko LDL entisiin lukemiin? Eihän ne ole kuin 100kilokaloria.
Tuo on takoitus testatakkin. Pitää ensin ottaa se kontrolli ja sen jälkeen lääkärin mielipide. Haluan hänen kanssaan keskustella hieman. Sen jälkeen teen itse tuon testin, jos se on tarpeen.
Myönnätkö kuitenkin että normaalitapauksessa tyydyttynyt rasva kasvattaa LDL:ää?
Nostaa se, määrä riippuu henkiöstä, joillakin enemmän, joillakin vähemmän.
Jostain syystä sen korvaaminen varsinkin poly-tyydyttymättämällä rasvalla näyttää vähentävän LDL:ää jopa enemmän kuin hiilihydraateilla.
Tämä johtuu siitä, että ei meidän kroppa ole niitä kasvisrasvoja tässä mittakaavassa koskaan ennen joutunut käsittelemään. Ne on sille melkein täysin vierasta. Tämähän tulee esiin monessakin tutkimuksessa.
Meidän keho on evoluution saatossa oppinut erittäin energiatehokkaaksi. Tyydyttyneet rasvat varastoidaan kehoon mahdollisimman hyvin samoin yliääräiset hiilihydraatit varastoidaan rasvoiksi. Kasvisrasvoja keho ei osaa "käsitellä" joten niitä ei varastoida samalla tavalla. Tästä syystä ne nähään terveellisisnä. Ihminen ei pääse perimäänsä karkuun ja sen huomaa katukuvassa. Me ollaan elimistöltämme sama ihminen kuin 50 000 vuotta sitten. Ruokavalio on vain kokenut mullistuksen.
 
Tämän ketjun "keskustelua" kun selailee viimeisten useamman sivun ajalta, että henkilökohtaisuuksien, provoamisen, vänkäämisen, maalitolppien siirtelyn, olkiukkoilun ja jankkaamisen pohjalta on varsin selvää, että tähän ketjuun ei näytä olevan kenelläkään enää mitään rakentavaa uutta annettavaa, joten pistetäänpäs homma toistaiseksi jäähylle. Foorumilla on tarkoitus käydä asiallista vastavuoroista keskustelua, ei yksipuolista julistamista suuntaan tai toiseen.
 
Tila
Keskustelu on suljettu.

Statistiikka

Viestiketjuista
262 379
Viestejä
4 554 836
Jäsenet
74 960
Uusin jäsen
kaitamoinen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom