Varoitus "carnivore" dieetistä

Minusta tuosta taas on luettavissa se sama vanha vitsi, eli ihan tahallaan sotketaan naudanliha ja kiiltävät makkarat. "Punainen liha ja prosessoitu liha."

Samaan tapaan kuin on ollut tapana tahallaan kaataa transrasvojen haittoja kaiken tyydyttyneen rasvan syntilistaan. "Kovat rasvat."
Tekstistäni on erittäin selkeästi eroteltavissa, prosessoidun lihan ja punaisen lihan vaikutus syöpien syntyyn. Kuten on itse tutkimuksestakin.
 
Punaisen ja prosesoidun lihan korkealla kulutuksella on selkeä yhteys syöpäsairauksiin, sydän- ja verisuonisairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.

Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC on luokitellut prosesoidun lihan 1. luokan karsinogeeniryhmään ja punaisen lihan 2a ryhmään.

_86336027_cancerous_meat_624.png.webp
Punainen liha on todellakin myös siis lisätty kakkostyypin diabeteksen aiheuttajiin.


ja toinen vähän uudempi, laajempi tutkimus:

 
Punaisen ja prosesoidun lihan korkealla kulutuksella on selkeä yhteys syöpäsairauksiin, sydän- ja verisuonisairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.

Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC on luokitellut prosesoidun lihan 1. luokan karsinogeeniryhmään ja punaisen lihan 2a ryhmään.

_86336027_cancerous_meat_624.png.webp
Odottelinkin, että milloin tämä tänne putkahtaa. Tuossa tutkimuksessa oli aluksi mukana 800 tutkimusta, joista valittiin 14 missä käsiteltiin punaista lihaa WHO:n haluamalla tavalla. Näistä 14:sta seitsemässä tutkimuksessa oli jonkinasteinen yhteys syövän ja punaisen lihan välillä.

Prosessoidun lihan osalta otanta oli hieman suurempi, mutta murto-osa tuosta

Tuostahan nousi pieni haloo ja WHO tuli millon vastaan ja julkaisi tiedotteen: Links between processed meat and colorectal cancer

Silti tämä alkuperäinen tutkimustulos jäi kaikkien mieliin elämään.
 
Punainen liha on todellakin myös siis lisätty kakkostyypin diabeteksen aiheuttajiin.


ja toinen vähän uudempi, laajempi tutkimus:

Oletko siis oikeasti sitä mieltä, että se on se liha mikä sen verensokerin nostaa, vai se muu ruoka mitä lihan ohella syödään? Tottakai epidemiologisissa tutkimuksissa se saadaan näyttämään juurikin tuolta. Sokeasti seurataan lihankulutusta, mutta ei sitä muuta ruokaa mitä syödäään. Tämän perusteella tehdään johtopäätöksiä.

Liha ja rasva nostaa verensokeria, mutta huomattavasti vähemmän kuin hiilihydraatit ja sokerit.

Edit: Taisit muuten olla sinä, joka sen laadukkaan tutkimuksen perään huuteli. Voisit nähdä sen verran vaivaa, että tutustuisit epidemiologisten tutkimusten puutteisiin.

Edit2: tässä vielä linkki, missä käydään tuo ko tutkimus läpi. Voinen luottaa, että katsot läpi ja näet miten aineisto on kerätty. Kerro sitten onko sen perusteella tehty tutkimustieto luotettavaa
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjut
253 945
Viestejä
4 414 125
Jäsenet
73 272
Uusin jäsen
Matiasbbs

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom