Tämä nyt on vähän sellainen pikkutyttömäinen "ite oot111!"-argumentti.
Sanoisin että Suomen erittäin keskittynyt valtamedia ei ole sellainen instituutti, mihin kenenkään pitäisi suhtautua ns. kritiikittömästi. Varsinkaan nuoremman toimittajapolven osalta:
Tutkimus: Uusi toimittajasukupolvi haluaa neutraalin sivustakatsomisen sijaan ajaa yhteiskunnallista muutosta – Suomen lehdistö
Instituutiot, kuten eduskunta, poliisi, puolustusvoimat ja oikeuslaitos ovat sellaisia, joiden varaan perustuu hyvin suuri osa järjestelmästämme. Toki asiassa on se puoli myös, että kunkin instanssin tulee itse myös omalla toiminnallaan ansaita luottamuksensa (ts. täsmälleen päin vastoin kuin joku Krista Kiuru). Jos media aikoo tulla kohdelluksi luotettavana, sen olisi syytä tehdä samoin. Nyt se näyttäytyy ensisijaisesti agendaa ajavana rakkikoirana, kenelle kelpaa mikä tahansa random twiittaaja sellaisenaan kunhan se tukee vain omaa agendaa. Ja näyttää kelpaavan kun kohde on mieluinen.
Tai sitten kysymys on vaan sellaisesta yleiseurooppalaisesta laitaoikeistopopulistisesta ja nostalgisesta identiteetistä, joka jakaa perussuomalaistenkin maailmaa meihin ja muihin. Ja jossa media on osa niitä muita.
Siinähän populismissa yleisesti ottaen on seuraavia äänestäjiä houkuttavia ja koheesiota ylläpitäviä yleisiä eri maissa toistuvia piirteitä:
- Nostalgia. Ennen oli paremmin, ja syy siihen yksinkertaisempi maailma jonka globalistit pilasivat, ennen oli kansallinen yhtenäisyys, väestön homogeenisuus tai äärioikeimmillaan voidaan sanoa jopa etninen puhtaus. ”Make … great again”, ”Get back control” jne.
- Me vastaan muut. Muu yhteiskunta on meitä vastaan. Tässä korostuu erityisesti eliitinvastaisuus, muut puolueet, media jne.
- Me olemme uhreja (median, eliitin, maahanmuuton, globalisaation, suuryritysten, rakennemuutosten jne., vaihtelee maittain).
- Me olemme kuitenkin oikeassa, muut väärässä (ikiaikainen vain oraakkeli näkee valon teoreema)
- Me tavoittelemme oikeaa, muut väärää (kuten ilmastonmuutoksen torjuntaa, moniarvoistumisesta yhteiskuntaa jne.)
- Me toimimme oikein, muut väärin (omia virheitä ei tunnisteta, ja jos tunnistetaankin, ne jollain tavalla aina johtuu kuitenkin sitten muista)
Tällaisen kanssa on helppo nähdä kaiken maailman trolleja ja salaliittoja joka puolella. Kun mikäänhän ei voi johtua meistä, meidän ajattelusta, kirjoituksista, sanomisista tai teoista.