Kirkosta eroaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Topsu7
  • Aloitettu Aloitettu
Tiesitkö että taidat joutua maksaman vielä koko ensi vuoden kirkollisveroa, vaikka erositkin nyt. Outo systeemi taustalla.
Ei joudu.

Jos olet eronnut tämän vuoden aikana, niin et maksa senttiäkään kirkollisveroa ensi vuonna.

Edit:
Jos eroat tammikuun 1. päivä, niin maksat koko vuoden verot.
 
Papilla ei oo siihen mitään sanomista, kenen lapsen vanhemmat haluaa kummeiksi. Ite oon neljän lapsen kummi, vaikka kirkkoon en kuulu.
Periaattessa on. Pappi voi päättää onko tämä naamataulu kelvollinen kummiksi. Koska "kummi" ei ole mikään lakivelvotteinen status. Jos pappi ei halua sinua kummiksi, niin se voi sen kieltää. Tosin tästä nyt ei tule mitään oikeaa ongelmaa, koska perhe voi aina päättää kuka on "kummi", oli se sitten kirkollisesti virallistettu tai ei. Ei siinä ole mitään eroa. Täysin tekopyhä titteli.

Joskus on itseä kummiksi pyydetty, mutta ennenkuin ennätin sanoa ettäa juu ei, niin tuli vastaus että "ai niin sähän ettoo uskovainen", joten se jäi siihen. Enkä todellakaan olis tuohon paskaan lähtenyt, jos oisin ennättänyt vastata. Jos joku tuohon(kin) uskoo, niin aivan sama. Ei ole minulta poissa.
 
eikös voitaisi tehdä niin, että kirkolliset juhlapyhät arkipäiville osuessaan olisivat vapaapäiviä vain niille, jotka kuuluvat kirkkoon?
Tottakai, mutta kirkkoon kuulumattomat sitten toki juhlisivat perinteisiä juhliaan, kekri/köyri, nuutinpäivä, kevätjuhla, kesäpäiväjuhla, sadonkorjuujuhla, talvipäivän seisauksen juhla tai ihan sitten mitä onkaan juhlittu. Tiesithän että kirkolliset juhlat on pitkästi keksitty entisten "pakanallisten" juhlien tilalle ja sijoitettu niiden päälle?

Ja toki tasavertaisuuden vuoksi lomapäivien määrän pitäisi olla sama, kuuluuko sitten luterilaisiin, ortodoksiin, muinaisuskoon tai ihan sama mihin muuhunkin.

Järkevintä olisi että joka vuosi annettaisiin kaikille n kappaletta vapaapäiviä, ja ne saisi käyttää oman uskomuksen mukaan silloin kuin parhaaksi näkee.
 
Jonkun lehden kolumnissa oli taannoin jatkona kristillisiä elementtejä mahdollisesti sisältävien juhlia koskevaan kärhämään ehdotus, että eikös voitaisi tehdä niin, että kirkolliset juhlapyhät arkipäiville osuessaan olisivat vapaapäiviä vain niille, jotka kuuluvat kirkkoon? Silloin ei ainakaan kukaan pääsisi sanomaan että tuputetaan pakanoille kristinuskoa.

Joo, tuota on aina välillä ehdotettu - ehkä vähän kieli poskessa tai tarkoituksella provosoiden. Eiköhän kaikille kuulu ihan saman verran niitä arkipyhiä uskonnosta riippumatta. Nuo päivät nyt vaan on historian takia valikoituneet niiksi vapaapäiviksi, mutta uskonnolla, uskomisella ja kirkkoon kuulumisella ei sen kanssa ole eikä pidäkään olla yhtään mitään tekemistä.
 
Tosissaan jos ehdotus on muotoa, että kaikille yhtä monta vapaapäivää mutta kirkkoon kuulumattomat saavat vapaasti valita ne kalenterista niin miksipäs ei.

Jotenkin vaan tää sisältää hyvin usein sen aivopierun, että noi kirkolliset vapaapäivät olis jollain tasolla "ansaittu" kirkollisveroa maksaessa ja siten ne kuuluis pelkästään kirkkoon kuuluville vapaapäiviks ja muut vois mennä töihin.

Tänä vuonna kävi sekin iloinen hetki, että sain myös vaimon eroamaan kirkosta. Kolmas (ja viimeinen) lapsi nyt kastettu niin eiköhän hänen 20vuoden kirkollisveropanostus ole tarpeeksi tuolle instanssille tässä elämässä.

Itsehän en onneks ole maksanut euroakaan kirkolle koskaan elämässäni ja erosin heti 18vuotiaana. Samaa kyllä aion suositella omille lapsilleni kun aika koittaa (varsinkin jos ovat hyvin ei-uskonnollisia tapauksia) mutta larpataan nyt lapsuus kirkollismenoissa. Toki jos se uskonto sitten heitä kiinnostelee niin kannustan toki siihenkin valintaan.
 
Toki, joku yrittäjähenkinen voisi kysäistä että miksi ihmeessä ihmisille pitäisi antaa jotain palkallisia extra vapaapäiviä läkisääteisten lisäksi? Eikös jo nyt ole liike-elämän taholta tullut painetta että arkipyhiä pitäisi saada siirrettyä viikonlopuille.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 401
Viestejä
4 550 133
Jäsenet
74 984
Uusin jäsen
Tere

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom