Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Lasten kiusaaminen ei ole uskonnollisissa piireissä mitenkään epätavallista. Eipä tosin maalaiskouluissakaan. Molemmista on vähäistä kokemusta ja ihmettelen edelleen millaiset aikuiset kehtaavat.Tuli mieleen kun olin ~13 vuotias kun erosin kirkosta niin sai pienessä pitäjässä pienen mylläkän. Minun vanhempia asia ei kiinnostanut, pojalla saa olla omat mielipide ja vakaumus. Mutta koulussa minut otettin kuraattorin ja jonkun seurakunnan työntekijän puhutteluun?!
En tiedä miksi. Ehkä laumaeläimille vakaumus on vieras asia.
edit: 666
Tuli mieleen kun olin ~13 vuotias kun erosin kirkosta niin sai pienessä pitäjässä pienen mylläkän. Minun vanhempia asia ei kiinnostanut, pojalla saa olla omat mielipide ja vakaumus. Mutta koulussa minut otettin kuraattorin ja jonkun seurakunnan työntekijän puhutteluun?!
En tiedä miksi. Ehkä laumaeläimille vakaumus on vieras asia.
edit: 666
Omassa koulussa oli joka aamu jumalanpalvelus kello 9 jolloin kaikki kokoontui keskusaulaan virsaamaan virttä. Kiinnostus tasan 0.Omalla peruskoulun ensimmäisellä ja toisella luokalla oli samalla luokalla "Pertti" niminen poika. Oli kavereitani myös koulun ulkopuolella. Silloin luokan opettajana oli sellainen eläkeiän kynnyksellä oleva Jyväskylässä ties milloin sota-aikaa ennen seminaarin käynyt kansankynttilä. Suunnilleen jokaisella tunnilla tarinoi opettaja Jeesus juttuja ja vähintään puolisenkymmentä kertaa päivässä veisattiin virsiä ja rukoiltiin. "Pertti-poika" oli jehovan todistajia taustaltaan, joten hän joutui käytävään noin 5-10 kertaa koulupäivän aikana yksinään odottelemaan kun koulutunnilla oli sitä jeesus-satuilua, virrenveisuuta tai rukoiluhetkiä. Joskus meni koko tuntikin "Pertillä" yksin käytävässä. Joskus "Pertti" poika taisi turhautua siihen käytävässä yksin istuskeluun, että lähti omalla luvalla kotiin sieltä kesken koulupäivän. Olisiko niihin aikoihin ollut kun "Pertti" siirrettiin sitten toiselle rinnakkaisluokalle kun kansankynttilä oli ilmeisesti suuttunut siitä kun "Pertti" meni tekemään sellaisen tempun.
Kyllä tuo itsestäkin tuntui jo silloin hyvin epäoikeudenmukaiselta tuollainen lapsen kohtelu. Tuosta lähtien olen vihannut koko peruskoulua ja ollut sitä mieltä että sen laitoksen joutuisi lakkauttaa ja korvata jollakin täyspäisemmän ihmisten koulujärjestelmällä. Yhtä "lämpimästi" olen sen jälkeen suhtautunut myös Suomen ev.lut. kirkkkoon, joka moista sontaa tukee ja on siinä osallisena.
Olen entinen ortodoksi, miksi liittyisin luterilaiseen kirkkoon? Kirkosta eronnut (ortodoksinen kirkko).Erot näyttävät olevan laskemaan päin vuosi vuodelta.
Eroamismahdollisuus pitäisi lopettaa, ja kirkollisveron määrää nostaa.
Täältä pääset liittymään kirkkoon: liitykirkkoon.fi
No hitto. Ei sitten ::smoke.Olen entinen ortodoksi, miksi liittyisin luterilaiseen kirkkoon? Kirkosta eronnut (ortodoksinen kirkko).
Kirkkoon liittyminen vasta omalla ilmoituksella ja täysi-ikäisenä ja defautina et kuulu kirkkoon ja kyllä, kirkollisveron määrä pitäis nostaa niin tappiinsa kuin pystyy.Erot näyttävät olevan laskemaan päin vuosi vuodelta.
Eroamismahdollisuus pitäisi lopettaa, ja kirkollisveron määrää nostaa.
Täältä pääset liittymään kirkkoon: liitykirkkoon.fi
Eroamismahdollisuus pitäisi lopettaa, ja kirkollisveron määrää nostaa.
Jos en olisi eronnut jo 20 vuotta sitten, tekisin sen vuoksesi. Teet hyvää työtä!Erot näyttävät olevan laskemaan päin vuosi vuodelta.
Eroamismahdollisuus pitäisi lopettaa, ja kirkollisveron määrää nostaa.
Täältä pääset liittymään kirkkoon: liitykirkkoon.fi
Joku 1.4 - 1.5% on odotettavissa, ja varsin realistinen arvio. Joka sekin on varsin hyvä lukema.Hienoa kun jaksat tehdä näitä päivityksiä Lifeless. Jos tuo 50k menee rikki niin muistutan että sehän on suhteellisesti sitten isompi mälli kuin 50k kolme vuotta sitten. Kun jäsenmäärä tippuu niin siitä vähennettävä 50k on aina suhteessa suurempi luku. Mutta taitaa mennä kirkkaasti yli se 2% kirkon jäsenmäärästä joka eroaa tänä vuonna?
Seurakuntien taloustilanteissa on suuria eroja ja Suomessa on runsaasti seurakuntia, joiden (vero)tulot eivät riitä lähimainkaan ylläpitämään vallitsevaa kulurakennetta. Palkkakulujen ohella runsaat kiinteistökulut nakertavat lovea kassaan. Olennaista on kai se, että kirkko ei toimijana "tuota" mitään. Tai paremminkin: uskomustradition ylläpitäminen ja uskonnon harjoittaminen eivät tuota mitään.Muistan kun itse erosin kirkosta 90-luvun loppupuolella niin joidenkin reaktio oli aika erikoinen. Silloin ev.lut kirkon jäsenmäärä oli huipussaan. Aika hyvin on mun valistus satuolentoja vastaan toiminut (+säästynyt rahat, Ferraria ei tosin ole kuten kaikilla tupakoinnin lopettajilla).
Ehkä seurakunnat rahapulassa alkavat myymään omistamiaan kiinteistöjään kaupunkien keskustoissa. En ole koskaan ymmärtänyt sitä kirkon maallisen mammonan keräystä ja kiskurivuokria, ovatpa joitain yrittäjiä potkineet pois ihan vaan kun eivät sovi heidän hetero kristittyihin arvoihin.
Laskea maksuja kun väkeä eroaa enemmän kuin liittyy? Monet seurakunnat ovat alkaneet myymään omaisuutta kun nykyiset tulot ei riitä, kiitos tästä kuuluu meille kirkosta eronneille. Itse näkisin enemmänkin että kirkollisveroon on nostopainetta.Kirkon kannattaisi ottaa Jyrki69 keulakuvaksi. Siellä oli ollut paljon ihmisiä kuuntelemassa miehen saarnaa.
Toinen mitä voisivat tehdä on laskea jäsenmaksuja.
Jos kirkollisvero tulisi kerralla vuoden lopussa maksuun, moni jättäisi sen maksamatta ja eroaisi samalla. Nyt kun joka palkasta otetaan erissä, ihmisiltä jää helposti huomaamatta kokonaissumma.
Juuri tähän havahduin. Tuo nykyinen maksujärjestelmä on salakavala, kun kulu on piilotettu sinnen muiden sekaan. Vuosittainen jäsenmaksu on karu.Jos kirkollisvero tulisi kerralla vuoden lopussa maksuun, moni jättäisi sen maksamatta ja eroaisi samalla. Nyt kun joka palkasta otetaan erissä, ihmisiltä jää helposti huomaamatta kokonaissumma.
Ay maksut sentään voi maksaa erillisenä laskuna, mutta kirkollisveroa ei.Kirkollisvero ja vaikka AY-liittojen jäsenmaksut
Häh? Mitä sitten pitäisi tehdä, nostaa maksua?Laskea maksuja kun väkeä eroaa enemmän kuin liittyy?
Suurin osa ihmisistä on vain niin laiskoja, että on helppo tätäpä AY maksusta se suoraan palkasta otettava vaihtoehto. Eli siitä että ei hahmota summaa voi syyttää pääasiassa itseään.Ay maksut sentään voi maksaa erillisenä laskuna, mutta kirkollisveroa ei.
Mutta mm. koronapassia saatettiin kysyä kirkon ovella kun oli se psykoottisin aika meneillään. No onneksi tuli erottua kauan ennen tuota sekä woke/pride- ym. sekoiluja. Harmi ettei voi erota kuin kerran...
Jyrkin saarnaa pääsee kuuntelemaan ilman että kuuluu kirkkoon, ovella ei kysytä kirkon jäsenyyttä.
Tiesitkö että taidat joutua maksaman vielä koko ensi vuoden kirkollisveroa, vaikka erositkin nyt. Outo systeemi taustalla.Kiitos ketjuun kirjoitelleiden ja huomasin tämän viestiketjun etusivulla, niin sain vihdoinkin tämänkin asian tehtyä ja erottua kirkosta. Asia pitänyt tehdä jo monta vuotta sitten ja aina vain jäänyt tekemättä, mutta nyt homma kätelty. Kirkkoon kuuluminen on itselleni ollut vain tapakristittynä olemista ja sitä myötä kirkollisveron maksamista ja aina sitä on miettinyt että mistä tässäkin maksaa.
Itsekin erosin joskus ~10 vuotta sitten, mutta välillä on tullut mietittyä, että pitäisikö kuitenkin ikään kuin kannatusjäsenenä liittyä takaisin. Herran sanan saa toki suoraan ylhäältäkin ilman välityspalkkiota, mutta se mikä itseäni arveluttaa, mikä on satoja vuosia vanhojen kirkkorakennusten kohtalo jos kirkkoon kuuluvien osuus laskee aikojen kuluessa olemattomiin.Häh? Mitä sitten pitäisi tehdä, nostaa maksua?
Mielestäni profiilin korotus on tärkeää. Make church great again. Siinä voisi Jyrkin kaltaiset julkkis keulakuvat auttaa.
Itse en tiedemiehenä ole kuulunut kirkkoon 25 vuoteen mutta en sanoisi että siinä ei ole hyviäkin puolia.
Tämä taitaa olla totta. Muistelen että ainakin ennen piti erota ennen joulukuuta, niin säästyi tulevan vuoden verolta.Tiesitkö että taidat joutua maksaman vielä koko ensi vuoden kirkollisveroa, vaikka erositkin nyt. Outo systeemi taustalla.
Tiesitkö että taidat joutua maksaman vielä koko ensi vuoden kirkollisveroa, vaikka erositkin nyt. Outo systeemi taustalla.
Ihan mielenkiinnosta, toimiiko systeemi niin että nyt jos henkilö X eroaa, niin voiko hän liittyä uudelleen jo esim. viikolla 3 tammikuussa ja ei maksa veroa, mutta "saa olla" kirkon jäsen?Väittäisin, että en joudu maksamaan. Tämä Vero.fi sivulta
Myös kirkosta eroaminen vaikuttaa kirkollisveroon vasta seuraavana vuonna. Eroamisilmoitus on siis tehtävä viimeistään kalenterivuoden viimeisenä päivänä (ilmoituksen täytyy olla perillä silloin), jotta seuraavalta vuodelta ei tarvitse maksaa kirkollisveroa.
Kyllä tuo onnistuu ja ilmeisesti sitä useampikin jaksaa harrastaa.Ihan mielenkiinnosta, toimiiko systeemi niin että nyt jos henkilö X eroaa, niin voiko hän liittyä uudelleen jo esim. viikolla 3 tammikuussa ja ei maksa veroa, mutta "saa olla" kirkon jäsen?
Vai onko "kikkailua" rajoitettu?
Eri uskonnoilla on omia käytäntöjään, vaikka ei kummius juridisesti mitään velvoita. Uskonnottomilla on myös omansa.Kaveria ei paastetty kummiksi kun oli jo kolme kertaa eronnut kirkosta. Eli voi silla olla jotain vaikutusta jos monta kertaa liittyy tammikuussa.
Papilla ei oo siihen mitään sanomista, kenen lapsen vanhemmat haluaa kummeiksi. Ite oon neljän lapsen kummi, vaikka kirkkoon en kuulu.Kaveria ei paastetty kummiksi kun oli jo kolme kertaa eronnut kirkosta. Eli voi silla olla jotain vaikutusta jos monta kertaa liittyy tammikuussa
No joku ”kummi” voi olla kuka tahansa joo, mutta ei ainakaan täällä päin sellainen virallinen. Tunnen yhden tyypin, joka on liittynyt 6 kertaa kirkkoon kun on pyydetty kuudesti kummiksi. Itse en voi tuota pelleilyä käsittää.Papilla ei oo siihen mitään sanomista, kenen lapsen vanhemmat haluaa kummeiksi. Ite oon neljän lapsen kummi, vaikka kirkkoon en kuulu.
Niin. Tuossahan onkin oleellinen kysymys, mitä kukin pitää virallisena ja oikeampi termi olisi ehkä "seremoniallinen". Jos vanhemmat arvostavat kirkon tai papin näkemystä, niin sitten kirkon näkemyksellä on väliä. Kuitenkaan se uskonnollinen - oli se sitten kaavan mukainen tai sellainen jossa pappi vahingossa tai tahallaan leikki mukana - kummius ei ole sinänsä sen virallisempaa kuin vaikkapa ajatusleikissä paikallisen metsästysseuran hyväksymä.No joku ”kummi” voi olla kuka tahansa joo, mutta ei ainakaan täällä päin sellainen virallinen. Tunnen yhden tyypin, joka on liittynyt 6 kertaa kirkkoon kun on pyydetty kuudesti kummiksi. Itse en voi tuota pelleilyä käsittää.
Niin. Tuossahan onkin oleellinen kysymys, mitä kukin pitää virallisena ja oikeampi termi olisi ehkä "seremoniallinen". Jos vanhemmat arvostavat kirkon tai papin näkemystä, niin sitten kirkon näkemyksellä on väliä. Kuitenkaan se uskonnollinen - oli se sitten kaavan mukainen tai sellainen jossa pappi vahingossa tai tahallaan leikki mukana - kummius ei ole sinänsä sen virallisempaa kuin vaikkapa ajatusleikissä paikallisen metsästysseuran hyväksymä.
Johtopäätös: