Keskustelua foorumin linjauksista

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 15.12.2016.

 1. albert2011

  albert2011

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  @ttjm

  Niin, siis rajaus auttaisi siihen asiallisuuteen. Eli: Jos "rajaus vielä helpottaa asioihin pureutumista ja fokuksen säilymistä yhteisessä keskustelussa", niin tällöin "Tosin jos olet oikeassa, niin silloinkin tuo asiallinen keskustelu mahtuu vielä ihan hyvin samaan ketjuun."on mielestäni hieman ristiriitainen väite.

  Ja edelleen kyse oli aiherajauksista. Ei asiattomasta ja asiallisesta keskustelusta. Mitä mieltä itse olet tekstistäsi ja sen suhteesta argumentaatiovirheisiin?
   
  ttjm tykkää tästä.
 2. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo ymmärsin tämän kyllä, mutta oon eri mieltä. Mielestäni tuo koko maahanmuuttokeskustelu mahtuu samaan ketjuun, enkä näe tarvetta erilliselle maahnmuuttajien rokisketjulle.
  Jäi mulle epäselväksi mitä tällä tarkoitat. Jos tuossa mun tekstissä on jotain väärin tai epäselvää tms., niin kuuntelen toki.
  Ehkä vähän vähemmän aggressiivisesti voisin joskus keskustella toki :)
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 3. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Niin, no en sitten tiedä miten arvioit, että jos on poliittisesti erimieltä esim KR ketjussa, miksei molemmat osapuolet voisi olla "samanhenkisiä" ja silti erimieltä poliittisesti jostakin ja haluta silti aiheesta keskustella? Valitettavasti minä haluan ja luen niitä "typeriäkin" kommentteja juuri siksi, etten halua elää kuplassa, siksi tämänlainen avoin foorumi on parempi kuin vaikka suomen vastarintaliikkeen tai nuorten vihreiden foorumit..

  On täällä paljon tietotekniikkaan liittymätöntäkin keskustelua kuten "auto" keskustelua. Tämä ei ilmeisesti häiritse koska ei kuulu "oksennusämpäri" kategoriaan? Pitäisikö samalla kieltää myös trikoot fillaristeilta tai keskustelu trikoo fillaroinnista - sekin kun näyttää herättävän tunteita eikä ainakaan tietääkseni liity foorumin aihepiiriin tai politiikkaan. Täällä nyt vain on ihmisiä jotka siitäkin on kiinnostuneita, harrastajia (jopa profiilikuvassa jotkun hullut ;)), ja niitä ketkä menettää malttinsa kun ensin kattoo persettä ja sen jälkeen oliko se mies vai nainen.. Tai jostain muusta syystä. Kaikkia vissiin kuitenkin yhdistää se syy - miksi tälle foorumille on eksynyt ja rekisteröitynyt?

  Sitä tarkoitan, päävastuu on kirjoittajalla, kukaan täällä ei ole anonyymi ja esim omilla henkkareilla itse täällä tehnyt kauppaa ja en ole aina esim VPN takana, joten ei kummoista salapoliisityötä vaadi, että saa selvitettyä vaikka sitten henkilöllisyyteni. Siirretään YK kirjoittelu sitten maksetun jäsenyyden taakse, niin poliisin on helppo seurata rahaliikennettä ja kukaan ei jaksa turhaan tehdä tuhatta maksettua käyttäjää trollaillakseen? Vastuu kirjoittelusta on näin ollen "tunnistetulla käyttäjällä" ja näin ollen tulee ehkä mietittyä mitä kirjoittaa. Tai sitten ei ja saa nauttia lepakkomiehen hellästä huomasta.
   
  H. Hamilton-Jones ja algebra tykkäävät tästä.
 4. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  6 616
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tarkoitin samanhenkisellä tietotekniikasta jollain tasolla kiinnostuneita, koska tämä on tietotekniikkasivusto enkä poliittiselta näkemykseltä samanhenkisiä..
   
  Juha Kokkonen ja Samat tykkäävät tästä.
 5. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Ymmärsin kyllä mitä tarkoitit. Koitin vain tuoda esiin, että juurikin niitä samanhenkisiä täällä foorumilla on - ja tänne eksyy. Heillä, meillä ja minulla vain on tarve ammentaa maailmankuvaa muunkin osalta ja on luonnollista käyttää tätä foorumia alustana jos tätä muutenkin seuraa - varsinkin kun on YK alue. YK sinällään on tuolla verukkeella turha alueena kokonaan? Samoin kuten R&T. Ne on osa tätä sceneä ja niiden kieltäminen / tärveleminen toivottavasti kusee omille kintuille pitkässä juoksussa.

  Ketään ei pakoteta kuitenkaan lukemaan KR tai muuta ketjua jos niin harmittaa, että oulussa esim keppostellaan miesporukassa turhautuneina. Jos taas sen lukeminen KR ketjusta ja vastaavien "sipilää ällöttävien" tekosten setviminen ei kuulu tälle foorumille vaan esim murhainfoon niin selvä - pakataan laukut. On vain naurettavaa, että yhden "aihealueen voi haukkua likasangoksi" viittammatta niihin trikoo pyöräiliöihin ja sillä perusteella sitten vatvoa miten siitä pääsisi eroon. Tuomittu on valittu, mutta rikos pitää vielä keksiä...
   
  rane58 tykkää tästä.
 6. Samat

  Samat

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Kannattaisi ensi alkuun lukea viimeiset 20-30 sivua tjsp tätä ketjua, niin ei tarvitse vatvoa samoja asioita uudelleen. Selviää tämän hetkinen tilanne ja jatko.
   
  asianpoikasta, jipsu ja Jurppii tykkäävät tästä.
 7. asianpoikasta

  asianpoikasta

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2018
  Kerta vielä... ongelma on muutamat aatteenmies joka tekevät politiikkaa... vieläpä vaalivuonna. Kun saatte saarnaajat kuriin niin 90% ongelmista on kadonnut. Miksi? Siksi että politiikkaan kuuluu konfliktien luominen. Ihan siis lähtien eduskunnasta ruohonjuuritasolle. Konfliktit luovat näkyvyyttä ja se on vaikuttamisen elinehto. Tämänhetkinen somevaikutaminen on osa populistista vastaiskua 'eliittiä' vastaan. Eli lääke on vähentää konflikteja tai poistaa näkyvyys. Loppujen lopuksi yksinkertainen ongelma johon ei kannata kehittää kovin monimutkaista ratkaisua.
   
 8. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  5 523
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Vai olisiko sittenkin lauma anonyymejä kirjoittajia, joista osalla ei vaan pysy lapasessa kun asiat otetaan tunteella?
   
 9. asianpoikasta

  asianpoikasta

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2018
  Anonyymillä kirjoittajalla ei ole syytä luoda konflikteja kerta kerran jälkeen, julistajalla taas on. Satunnaisesti tai harrastemielessä politiikkaa seuraava tuskin jaksaa paneutua asiaan kovin juurtajaksaen. Jos haluaa syötää foruumia 'uutisilla' ja 'huhuilla' niin materiaalia täytyy metsästää netistä 'ammattimaisesti' tai sitten on joku hyvä alkulähde. Veikkaan että aika paljon on lähteitä jotka voidaan jäljittää muualle someen mistä niitä jaetaan eteenpäin. Tämä sinänsä ei ole ongelma vaan ongelma on syy miksi näin tehdään.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  Tommy Goldfish tykkää tästä.
 10. albert2011

  albert2011

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Vilkaisin ihan mielenkiinnosta R&T osiota äsken. Joo, onhan se oma maailmansa, jossa eri säännöt. Loppupelissä se on kuitenkin osa foorumia siinä missä muutkin.
   
  neko ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 11. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  779
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  mites sampsa, aukeeko se KR ketju nyt tällä viikolla, olis alle 40h aikaa lunastaa lupaus :)
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 12. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Joo, luin kymmenisen sivua taakseppäin. Tämä tosiaan ei ole mikään mielipide kysely, mutta näin jälleen kerran tarpeelliseksi hankkia vastinetta rahalle ja antaa oma inputtini asiaan.

  Annoin myös sen oman idean, joka on helposti toteutettavissa ja testattavissa, ylläpidolle. Eli jos nyt meni ohi, niin "YK maksullisille käyttäjille". Maksaminen vaatii tunnistautumisen. Ja koskaperustelut oli, että tämä on tietotekniikka aiheinen foorumi niin koko YK osion voi lyödä sinne maksumuurin taakse. Koska ylläpito ei halunnut lisää vaivaa pitäisi em asia olla "helposti kokeiltavissa". Se, että ratkaiseeko se "ongelman" en osaa vastata, mutta mielestäni se on helppo kokeilla eikä ole ainakaan keneltäkään pois.

  Kiitos vain ylläpidolle ja SK:lle ainakin kommenttini huomioinnista. He tekee ratkaisunsa ja minä omani.
   
  neko tykkää tästä.
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 175
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä se aukeaa sitten kun aukeaa ja edellytykset on saatu sille valmiiksi. Tavoite on tämän viikon aikana.
  Maksullisen palvelun tarjoaminen ei valitettavasti ole millään muotoa helposti kokeiltavissa, eikä sellaiseen ole myöskään suunnitelmia ryhtyä. Yrityksemme ei tarjoa maksullisia palveluita kuluttajille ja sellaisen aloittaminen vaatisi omat järjestelynsä, joita emme pidä kannattavina ja joihin emme ole halukkaita lähtemään.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  Mestaritonttu ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 14. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Asia pihvi. Minä kun kuvittelin, että foorumilla oli alue erikseen niille kenellä on jäsenyys. Miten tuo eroaa "maksullisesta palvelusta"?

  Halvin jäsenyys

  Tukijäsen
  Yhteensä: 12,40€

  ALV 24 %
  Veroton: 10,00€
  Vero: 2,40€

  Sisältää
  - 365 päivän määräaikainen tukijäsenyys
  - Pääsy TechBBS-jäsenalueelle
  - Hopeinen tukinauha käyttäjätunnukseen
  - Custom-titteli käyttäjänimen alle
  - Käyttäjänimen vaihtomahdollisuus (1 kerta)
  - Signaturen muotoilu
  - Liitetiedostojen hallinta
  - Lisää jäsenetuja tulossa..

  Mutta ymmärrän kyllä jos sellaiseen ei haluta ryhtyä. (YK jäsenalueella)
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 175
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo ovat vapaaehtoisia tukijäsenyyksiä/-maksuja, eikä niihin liity sinällään mitään palveluita.
   
 16. svk

  svk R&T Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 474
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  vaikka tuo maksullinen alue onkin olemassa, niin se on käytännössä keskittynyt vain mm. Tukijäsenyyden eduista puhumiseen, mitä itse vilkaissut
   
 17. testudo80

  testudo80

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Koska "Kulttuurin rikastuttaminen" -ketju aukeaa? Muuttuuko esim. ketjun nimi? Onko jossain tarkat uudet säännöt miten keskustella?

  Miten termit: "vihapuhe", "matu", "Islamisaatio" ,,, nähdäänkö nämä provosointina? Esim. minä en tiedä mitä on vihapuhe, sana matu voi olla maahantulija tai maahantunkeutuja, islamisaatio on minusta todellinen uhka, tai ainakin minusta tuntuu niin. Sitten sanat "rasisti", "äärisuvakki" ... olisi ehkä hyvä miettiä miten keskustelun saisi toimimaan.

  Ja huomio vielä tälle asialle. Esim nyt Oulussa yksi uhreista on tehnyt itsemurhan. Kun kirjoitan näin niin pitääkö aina olla linkki? Oulussa tulee ilmi koko ajan uutta tietoa ja laajuus alkaa vähitellen hahmottua. Täytyy pystyä puhumaan laajasti asiasta, myös ns. tavallisella kielellä. Ja kyllä tämä herättää valtavasti tunteita.

  Olen huomannut että ylläpito kommentoi asioita aika tunteettomasti, mutta toivon että myös te voisitte vähän tulla vastaan. Näistä asioista ei ole helppo kirjoittaa. Mutta sillä kirjoittamisella voi olla positiivinen vaikutus, kun ihmiset pääsevät purkamaan näitä asioita.

  Oulun tapahtumia ei mielestäni puida valtamediassa selkeästi. Vähintään tälläinen A-Teema ilta pitäisi järjestää. Saada sinne päättäjiä, jne.
   
  rane58 tykkää tästä.
 18. albert2011

  albert2011

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Ja jos YK on eniten tai suhteellisen paljon käyttäjiä vetävä osio, niin sen rajaaminen maksumuurin taakse voi mahdollisesti suurestikin karsia foorumin kokoa ja sitä kautta vaikuttaa mainosten katselukertoihin ja hankaloittaa muita kaupallisia virityksiä.
   
  Mestaritonttu tykkää tästä.
 19. draco76

  draco76

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Toivon mukaan tekniikka vetää eikä tuollaiset foorumiin varsinaiseen toimintaan liittymättömät tekijät.
   
 20. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 642
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aika kireää menoa kyllä kun mm sanoista "neekeri" ja "matu" saa bannia :btooth: Ryssästäkin on tainnut napsahtaa :beye:
   
 21. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  6 616
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Malliesimerkki öyhöttämisestä kun halventavien termien käyttö on tärkeämpää kuin itse asia.
   
  wanderer_, Juuh elikkäs, draco76 ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 22. asianpoikasta

  asianpoikasta

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2018
  En kyllä tajua mikä siinä asiallisessa kirjoittamisessa on niin vaikeaa. Jotenkin joistakin kommenteista paistaa läpi että nimenomaan halutaan loukata, halutaan synnyttää konflikti tai kärjistää sitä. Että kaikella on joku päämäärä. Suurempi tarkoitus.

  Vai miten ihmeessä selitätte suunnattoman, pakonomaisen halun öhöttää?
   
  miloytyn, lxmo, FlyingAntero ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 23. albert2011

  albert2011

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Alleviivasin kommentistasi osuuden, jonka vuoksi pahoin pelkään, että nämä tavallaan aatteellisuuteen liittyvät triidit eivät tule koskaan rauhoittumaan, ellei bannivasara heilu tiuhaan tahtiin ajasta ikuisuuteen.
   
 24. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voisitko nyt selventää, mitä oikein tarkoitat? Ketkä ovat näitä poliittisia agentteja täällä? Ja mistä he mielestäsi tulevat?
   
 25. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmaan tällaisia keskustelijoita löytyy aiheen kummaltakin puolelta. Mutta kieltämättä joidenkin esim. KR-ketjuun kirjoittavien tekstistä näkee välittömästi, että päällä on aina jatkuva tarve provosoida ja esim. käyttää termejä, jotka ovat halventavia, vaikka tarjolla olisi neutraaleja ilmauksia samalle asialle. Trollauksen raja on hienovarainen, mutta helposti näkee, että ei siinä ole minkäänlaisena päämääränä rakentava keskustelu. Ja jos merkittävä osa keskustelusta on tällaista, en ihmettele jos ylläpitoakin alkaa vituttaa kun maahanmuutto ja poliittiset aiheet eivät ole millään tasolla io-techin ydinaihepiiriä.
   
 26. testudo80

  testudo80

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Miksei ylläpito nyt voi vastata tuohon minun viestiini?
   
 27. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos katsot aiempia viestejä ko. nimimerkiltä, löydät vihjailua organisoidusta toiminnasta.
   
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Veikkaan, että kysymyksiin ei ole vielä vastauksia ja uudesta ketjusta tiedotetaan, kun siihen liittyvät asiat on päätetty. It's ready when it's ready.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 29. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ok, en lukenut kaikkea. Itse en usko mihinkään organisoituun toimintaan. Uskossaan vahvoja provosoivia pässinpäitä löytyy ilmankin.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 30. testudo80

  testudo80

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Uskomatonta että kokonainen ketju voidaan vain sulkea eikä ole mitään tietoa koska avataan... aika kovaksi on mennyt mielestäni.
   
 31. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan ymmärrettävää ja perustelutkin kerrottu moneen kertaa. Kannattaa koko ajan pitää mielessä, että tässä ollaan tietotekniikka-aiheisen sivuston keskustelupalstalla - ei poliittisen sivuston - ja "Yleistä keskustelua" on lähinnä lisäbonus varsinaisen substanssin ohella. On vastaavia sivustoja, joissa keskustellaan vain tietokoneasioista. Hyvä ratkaisu sekin. (Olisi jopa aika virkistävää, jos YK olisi kuukauden "rempassa")
   
  ttjm tykkää tästä.
 32. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 064
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Johan tuossa Kokkonen kertoi että se aukeaa kun aukeaa ja on siihen valmiudet.

  Asiasta itkeminen ja mussutus tuskin auttaa tai nopeuttaa asiaa.
   
 33. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En o0le ylläpitoa, mutta vähän omia mielipiteitä tässä.

  Mikäli toisit vaikka tuon itsemurhan ensimmäisenä keskustelijana esille, niin tottakai pitää mainita mistä tieto on peräisin. Sitä kysytään aika varmasti muuten heti perään.
  Tunteita tällaiset jutut herättää varmasti kaikissa, mutta jokaisella keskustelijalla on kuitenkin vastuu omista postauksista. Parempi vetää vähän henkeä ensin, jos on pahimmissa kiukuissa tulossa keskustelemaan.
  En nyt ihan tarkalleen tiedä mitä tuolla asioiden purkamisella tarkoitat. Nimenomaan on hyödyllistä keskustella näistä asioista asiallisesti, vaikka olisikin tunteet pinnassa. Jos jonkun oma tai tuttu lapsi olisi kyseessä, niin sitten on vähän eri asia, mutta kyllä aikuisten ihmisten vaan pitää pystyä hallitsemaan tunteensa näidenkin asioiden kanssa.
  Mikä valtamediassa nyt näissä asioissa on ollut epäselvää? Olen periaatteessa ollut Oulun tapauksista valtamedian varassa, eikä ainakaan minulla ole mitään epäselvää tapahtumien kulusta. Tuosta itsemurhasta siellä ei tietysti mainita, kun yleensä nämä katsotaan yksityisyyttä loukkaaviksi asioiksi.
   
 34. JCSH

  JCSH Premium-jäsen

  Viestejä:
  3 298
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyseessä on kuitenkin pienen firman ylläpitämän ATK-aiheisen sivuston ketju aiheesta joka ei mitenkään liity sivuston oikeaan aihepiiriin mutta silti kuormittaa ylläpitoa suhteettoman paljon. Joten en näe mitään uskomatonta siinä että ketju suljetaan ja että sen ketjun uudelleen avaaminen ei ole mikään prioriteetti numero yksi.
  Sivuston suht aktiivisena seuraajana itse ainakin toivon että Sampsa käyttää paljon enemmän aikaa Celeronien kellottamiseen kuin varmistamaan että KR-ketju voidaan avata uudelleen siten että se ei muutu viemäriksi.
   
  Kalix, Dudem, draco76 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 35. asianpoikasta

  asianpoikasta

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2018
  Politinen agentti on liian vahva termi. Mutta jos huomioidaan se kiihkeyden taso millä 'keskustelua' käydään niin ilmiselvästi jotkut keskustelijat ovat uskossa vahvoja ja poterot on kaivettu syviksi. Ja tämä on syy miksi keskustelu on sen tasoista kuin on. Uskon että io:n taso ei eroa muista vastaavista foorumeista. Ja syy löytyy vaikuttimista. Ei ole halua keskustella vaan halutaan vaikuttaa. Kun tunnistat ongelman niin silloin on mahdollista löytää lääke.

  Esimerkiksi ketjun jäädyttäminen on hyvä keino alentaa kierroksia ja ehdollistaa kiihkeimmät keskustelijat. Alttereillakaan ei voi asiaa kiertää. Ajoittaista ketjun jäädyttämistä voisi tehostaa rajoittamalla myös ketjun näkyvyyttä.

  Luet liikaa rivien välistä. Mutta fakta lienee että some on tällä hetkellä vaikuttamisen pelikenttä enkä usko että io on käärmeistä vapaa paratiisi. Jos haluat löytää vaikuttajat seuraa keskustelujen aloituksia. Itse en ole lukenut KR palstaa (**) koska kaikki se paska löytyy jo muualta tuoreenpana.

  EDIT
  *) Tässä on juuri tyypillilstä sanojen suuhun tunkemista mikä pitäisi saada loppumaan.
  **) En lue kr-ketjua vakituisesti. Muutaman viestin olen sinne kirjoittanut ja tulos... sanotaan että ei innostanut jatkamaan. Tämän ketjun tiimoilta olen silmäillyt ketjua hieman enemmän ja en ihmettele että sisällön laatu koetaan ongelmaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2019
 36. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Auta ihmeessä ylläpitoa, kun homma on sinulle noin selvä. Keitä ovat mainitsemasi "aatteenmiehet", jotka "tekevät politiikkaa" täällä?
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 37. asianpoikasta

  asianpoikasta

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2018
  Provosointi ei tehoa minuun, on sen verran paljon ikää. Joten jätän valvojan hommat niille joille se kuluu ;) case closet
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2019
 38. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 474
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mielellään linkki, onhan jo luotettava media (iltasanomat) julkaissut uutisen että yksi uhreista on kuollut.

  Halun öyhöttää herättää apertiivimaisesti juuri esim. tuo Oulun keissi.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 39. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuuluuko ikääsi tehdä vihjailevia väitteitä ja jättää vastaamatta tarkennuspyyntöön? Vai ihan lämpimiksesikö heittelet täällä ratkaisuehdotuksia sen perusteella mitä olet jossain muualla nähnyt? Et ole lukenut KR-ketjua, mutta tiedät miten se hoidetaan?

  Täällä on nimittäin aivan tarpeeksi ollut sitä samaa öyhötystä "somevaikuttajista", jota sinä olet tuputtanut nyt useampaan otteeseen.
   
  Rebel, neko ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 40. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  779
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  nyt olis viel kokonaiset 17 tuntia aikaa avata jos sampsa meinaa tällä
  viikkoa lunastaa lupauksensa
   
 41. testudo80

  testudo80

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  rane58 tykkää tästä.
 42. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa nyt ehkä kuitenkin keksiä vaihtoehtoista tekemistä ensi viikolle, jos maahanmuuttoketjua ei vielä saadakaan auki.
   
 43. testudo80

  testudo80

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Joo mutta kysymys on ihan aiheellinen. Jos koko foorumi olisi suljettu saattaisit miettiä samaa. Esim tänään raiskauksia sitten tutkitaan Helsingissä, eli kokonaistilanne Suomessa aivan hurja. Tämä tietenkin kiinnostaa ihmisiä.

  Toiset sulkevat asiat pois omasta mielestään.
   
  rane58, Rebel ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 44. Samat

  Samat

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Voisiko nämä laittaa vaikka kotimaan politiika ketjuun, ei kuulu tämän ketjun aiheeseen.

  Ketju ei ole suljettuna sen takia että ihmiset haluaisi ummistaa silmänsä, vaan sen johdosta että jotkut ei osaa käyttäytyä internetissä.
   
  draco76, baggio ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 45. testudo80

  testudo80

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Myös ylläpidolla on osuutta asiaan. Se on kaikkien tiedossa että jos sanot vaikka Halla-ahosta jotain hyvää niin olet automaattisesti jotenkin kaikkia ulkomaalaisia vastaan, perus rasisti.

  Minä ja moni muu tuntee niin että ylläpito on rajusti kallellaan vasemmalle. Koska valtamedia ei uutisoi Suomen / Euroopan tapahtumista selkeästi ja avoimesti niin keskustelu ja uutisointi on siirtynyt tänne Internettiin. Esim kun itse sain varoituksen niin se tapahtui aika yht'äkkiä, ja bannia tulikin heti perään.

  Siksi odotan että jatkossa olisi selkeät säännöt. Mitä sanoja saa / ei saa käyttää. Pitää pystyä puhumaan näin että Arabi muslimit raiskaavat valkoisia naisia Euroopassa, mutta eivät tietenkään kaikki, mutta aivan valtava määrä kuitenkin.

  Lapsiamme saalistetaan parhaillaan ja tämä laittaa ihmisten pään sekaisin, muun muassa siksi että osaa suomalaisista asia ei juurikaan kiinnosta. Sitten päälle vielä syytetään aina sitä suomalaista valkoista keski-ikäistä miestä. Kun on niin huono ja saamaton.
   
 46. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  5 523
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Sullahan näkyy olevan toisella foorumilla aiheesta jutut hyvin ja sallitusti tulilla joten malta nyt hetki.
   
  ttjm ja draco76 tykkäävät tästä.
 47. testudo80

  testudo80

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Ylläpito puhui että pyrimme yhdessä rakentavaan ratkaisuun, jotta keskustelu taas toimisi. Minä olen valmis muuttamaan tapaani keskustella, mutta myös ylläpidon täytyy antaa ihmisten ottaa yhteen.

  Nämä ovat paljon näkökulmia ja miten ihmiset näkevät ja kokevat asiat. Minua kiinnostaa esim se että olemmeko vahvasti Ruotsin tiellä. Jos olemme niin seuraavat 10 vuotta tulemme käymään tätä samaa keskustelua. On käsittämätöntä että tämä keskustelu yritetään kaikin voimin vaientaa.

  Minusta kehitys Ruotsin suuntaan olisi katastrofi.
   
  rane58 tykkää tästä.
 48. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En miettisi, vaan tekisin jotain muuta. Elämäni laatu ei ole riippuvainen osallistumisesta tämän foorumin keskusteluihin, vaikka niihin aktiivisesti osallistuisin. Jos yksi foorumi katoaisi, keskustelisin luultavasti jollain toisella foorumilla. Musta se on täysin io-techin ylläpidon/omistajan/"operatiivisen johdon" asia päättää.

  Foorumin sulkeminen ei ole sama asia kuin omasta mielestään pois sulkeminen. Saat miettiä näitä tapauksia aamusta iltaan halutessasi.
   
  ttjm, mehari, Samat ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 49. Kalix

  Kalix

  Viestejä:
  927
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Huolestuttavan kiihkeästi jotkut odottavat KR-ketjun aukeamista. Moderointi saa olla tarkkana ja valittamisesta huolimatta rankaista kovalla kädellä, kun keskustelu taas alkaa.
   
  ttjm tykkää tästä.
 50. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  5 523
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Eiköhän se aukea kun se on valmis avattavaksi uusine sääntöineen ja moderaattoreineen.

  Eikä se sun keskustelun ongelma ollut se, että ihmset otti yhteen vaan se, ettet varsinaisesti keskustellut.