Oliks sulla varmaa tietoa että toi sopii just nimenomaan mustangin kamadoon?Bastard tai smokeware rosteri hattu, pitää vedet ulkopuolella tosin kuin tuo @juhaa linkkaama
Oliks sulla varmaa tietoa että toi sopii just nimenomaan mustangin kamadoon?Bastard tai smokeware rosteri hattu, pitää vedet ulkopuolella tosin kuin tuo @juhaa linkkaama
Tossa yläventtiilissä on sisämittä 15cm.No, perhana. Paljon tossa on sisämitta?
On parempi lämpöarvo mutta palavat hitaammin ja sen takia tuottavat hetkellisesti vähemmän lämpöä jos ilmansaanti on riittävää.Erikoinen kokemus Harbilla. Kyllä kovapuuhiilissä on parempi lämpöarvo kuin lehtipuu/höttöhiilissä. Ehkä väärä säilytys ja hiilet kostuneet?
Joo kannatti. Kunnon 80-luvun tyylistä pallogrillausta. Ja noi grillit kruunasi koko jutun. Tosi hyvä testi.On parempi lämpöarvo mutta palavat hitaammin ja sen takia tuottavat hetkellisesti vähemmän lämpöä jos ilmansaanti on riittävää.
Kannattaa katsoa vaikka pihvimiehen hiilivertailu:
Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?
Hermot meni. Ei enää weberin säläpaskaa. Kun säkistä oli kolmannes jäljellä, sisältö näytti tältä. Mukana pirkka-sytytyspalapaketti antamassa mittakaavaa.Se vaan tuo pieni sälä…
Ei varmuutta, mutta vertaat mittoja, pienen heiton korjaa vaikka biltema tiivisteellä jos ei tule tiivistettä mukanaOliks sulla varmaa tietoa että toi sopii just nimenomaan mustangin kamadoon?
Itse taas siirryin sunsetin kovapuuhiilien jälkeen suosiolla takaisin marienburgeihin.Nyt muutaman vedon testannut kovapuuhiilellä (sunset), kun aikaisemmin pääsääntöisesti tullut käytettyä marienburgia. Ihan älyttömän paljon enemmän tuottaa lämpöä näin näppituntumalla.
Aikaisemmin voinut ihan hyvin käänellä ruokia ritilällä, mutta nyt kättä ei voi viedä kovinkaan lähelle, kun rupeaa polttamaan.
Haju on ihan erilaista (nostattaa veden kielelle jo grillauksen aikana. Jos nyt jotai negatiivista noista sunseti hiilistä haluaa löytää, niin on jopa turhankin isoa palaa pääsääntöisesti. Mutta se on jo keksimällä keksitty negatiivisuus.
Täällähän ollaan aiemminkin laskettu hiilien kilohintoja (hinta/tilavuus ei ole järkevää vertailla) ja todettu, että kovapuuhiilet on saman hintaisia Marienburgeihin verrattuna kun tilaa kotiovelle toimitettuna muutaman säkin. Ja saman grillauspinta-alan ja lämpötilan saat kovapuuhiilillä kun laitat enemmän hiiliä ja ilmaräppäniä pienemmälle..?Itse taas siirryin sunsetin kovapuuhiilien jälkeen suosiolla takaisin marienburgeihin.
Niin hidas sytytys verrattuna marienburgeihin että siinä jo yksi iso miinus, toinen se että oli täynnä sellasia käsivarren kokoisia paloja, kolmas se että litramäärällisesti tossa häviää todella paljon kun käyttää kovapuuhiiltä, yks säkki marienburgia joka maksaa kympin on saman kokoinen mitä 1.5 säkkiä kovapuuhiiltä…
Toki se palaa kauemmin, mutta tietty pinta-ala pitää kuitenkin saada peittoon kerralla…
Toki jos ei rahasta ole väliä niin kovapuuhiili on varmasti parempi valinta, mutta itse valitsen ton helpomman ja nopeamman sytytyksen ja helvetisti isomman määrän hiiliä ennemmin ja itse itseasiassa pidin enemmän marienburgin tuoksusta, mutta ne nyt on makuasioita…
edit: Quebracho White oli tosiaan itsellä käytössä.
Tota coffeeta voisi kyl vielä kokeilla kun on ilmeisesti ripeämpi syttymään…
Samat kuin muissakin vastaavissa. Ohutta kamaa, vuotaa kuin seula joten lämmönsäätö on : ei ole. Hissin mekanismi saattaa ruveta vahemmiten vääntyilemään ja kääntyilemään. Varaudu ostamaan paljon hiiliä/brikettejä koska pesä palaa aina tyhjäksi etkä voi käyttää uudelleen.Mitä mieltä raati tämmöisestä Rustan grillistä? Hyvä halvennus ainakin päällä.
Varmaan suurin osa hinnasta tulee kaikenmaailman liikkuvista osista ja tuosta paksusta ritilästä.Painosta päätellen ei ihan niin rimpula kuin 100-200€ vastaavat. Ideahan tuossa on hyvä jos vaan työlaatu ja materiaalit olisi kelvollisia.
Mites joku tuommonen:Vinkkejä mistä sais ok hintaan alustan karu 16:sta?
Niinku joku tarjoukuvaunu tms, about satkun budjetilla.
Juu just jotain tän tyyppistä haen, mutta en ehkä juuri nimenomaan tätä, olisi parempi jos korkeus olisi n. 10cm vähemmän.Mites joku tuommonen:
Apupöytä 90x59x83 cm
Apupöytä sopii erinomaisesti työtasoksi grillin viereen helpottamaan ruoanlaittoa. Apupöytä sopii hyvin myös ruoan tarjoiluun. Apupöydässä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu taso ja kaksi siirtämistä helpottavaa pyörää. Kätevällä pullonavaajalla juomat on helppo avata ruoanlaiton...www.rusta.com
Tuohon aina samoihin jämähtämiseen itse alkanut harrastaa punaisia hintalappuja. Yleensä juuri vähän kalliimpia ja parempia tuotteita, ja päätökset siitä mitä laittaa ulkoistuu. Tulee kokeiltua kaikenlaista niiden vakiosuosikkien ohessa.Heittäkääpäs muutama oma suosikki-grillattavanne? Tuntuu että välillä jämähtää samojen suosikkien pariin ja unohtaa kokeilla muita.
Naudassa (ja vasikassa), lampaassa ja possussa (ja miksei kanassakin) on niin monta eri osaa ettei kyllä lopu grillaaminen kesken. Oli se sitten slow & low, sous viden kautta grilliin tai savustaminen. Kanan sydämiä, naudan kieltä, poskia, kylkeä ja kyljyksiä, naudan eri osia (flank, flat, chuck yms) tarjonta on nykypäivänä huikea eikä tossa kyllä grillattava lopu kesken. Lisukkeet sitten mielikuvituksen mukaan, joskus tulee paahdettua kasviksia, perunaa, joskus tehtyä tortilloja, slow & lowin kanssa menee hienosti myös riisi...Tuohon aina samoihin jämähtämiseen itse alkanut harrastaa punaisia hintalappuja. Yleensä juuri vähän kalliimpia ja parempia tuotteita, ja päätökset siitä mitä laittaa ulkoistuu. Tulee kokeiltua kaikenlaista niiden vakiosuosikkien ohessa.
On kaikkea erilaista ja se juuri pointti. Kun on ihmistyyppinä vähän sitä, että mitäs nyt ostetaan, niin helposti menee vaan että makkaraa ja kaljaa, niin ne punaset laput on hyvät. Sieltä just kaikkea naudan osia ja kieltä ja poskea, jota ei ikinä tulis paljon muuten ostettua.Naudassa (ja vasikassa), lampaassa ja possussa (ja miksei kanassakin) on niin monta eri osaa ettei kyllä lopu grillaaminen kesken. Oli se sitten slow & low, sous viden kautta grilliin tai savustaminen. Kanan sydämiä, naudan kieltä, poskia, kylkeä ja kyljyksiä, naudan eri osia (flank, flat, chuck yms) tarjonta on nykypäivänä huikea eikä tossa kyllä grillattava lopu kesken. Lisukkeet sitten mielikuvituksen mukaan, joskus tulee paahdettua kasviksia, perunaa, joskus tehtyä tortilloja, slow & lowin kanssa menee hienosti myös riisi...
Ostin tän ny sit kuitenkin ku sain rustassa tingittyy mallikappaleen 75e hintaan.Mites joku tuommonen:
Apupöytä 90x59x83 cm
Apupöytä sopii erinomaisesti työtasoksi grillin viereen helpottamaan ruoanlaittoa. Apupöytä sopii hyvin myös ruoan tarjoiluun. Apupöydässä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu taso ja kaksi siirtämistä helpottavaa pyörää. Kätevällä pullonavaajalla juomat on helppo avata ruoanlaiton...www.rusta.com
Ja vaikka on paljon eri osia, samaa osaa voi tehdä myös monella eri tavalla esim fileet....kokonaisena,pihveinä, kuutioina, täytettynä etc....grillaten,savustaen, paistaen, keittäen....mielikuvitus vaan valloilleen ja rohkeasti kokeilee uusia juttuja....IG, youtuubit täynnä ideoita. Kokkauskuvapuolella omia kokeilujani myös.Naudassa (ja vasikassa), lampaassa ja possussa (ja miksei kanassakin) on niin monta eri osaa ettei kyllä lopu grillaaminen kesken. Oli se sitten slow & low, sous viden kautta grilliin tai savustaminen. Kanan sydämiä, naudan kieltä, poskia, kylkeä ja kyljyksiä, naudan eri osia (flank, flat, chuck yms) tarjonta on nykypäivänä huikea eikä tossa kyllä grillattava lopu kesken. Lisukkeet sitten mielikuvituksen mukaan, joskus tulee paahdettua kasviksia, perunaa, joskus tehtyä tortilloja, slow & lowin kanssa menee hienosti myös riisi...
GrillitomaatitHeittäkääpäs muutama oma suosikki-grillattavanne? Tuntuu että välillä jämähtää samojen suosikkien pariin ja unohtaa kokeilla muita.
Itsellä perusgrillattavista maistuvat:
Pekonilla ja koskenlaskijalla täytetyt herkkusienet
Kanan paistileikkeet (kaupan valmiit erilaisissa marinadeissa)
Pitkään kypsytetty ribs BBQ-kastikkeella
Kiitos tästä, piti käydä halemassa. Ihan sopivaan hintaan lähti.Motonetissä Weber 70th Anniversary Master Touch harmaassa värillä puukahvoilla 249€ (kanta-asiakkaille vielä -10€ lisäalennus). Ilmeisesti erän viimeiset kappaleet, vain niistä myymälöistä missä tuotetta on jäljellä. Ei voi tilata kotiintoimituksella eikä kampanjatuotteita siirretä eri myymälöiden välillä.
Kiitos tästä, kävin nappaamassa tällaisen itselleMotonetissä Weber 70th Anniversary Master Touch harmaassa värillä puukahvoilla 249€ (kanta-asiakkaille vielä -10€ lisäalennus). Ilmeisesti erän viimeiset kappaleet, vain niistä myymälöistä missä tuotetta on jäljellä. Ei voi tilata kotiintoimituksella eikä kampanjatuotteita siirretä eri myymälöiden välillä.