Grillit & grillaus

Tästä pitäneekin laittaa Napoleonille terveisiä, vaikkei ole kuin pieni kosmeettinen.
Prisman mallikappaleessa on molemmin puolin kolme tasoa, minulla toiselta puolelta uupuu 2 :D
Tämä saaga päättyi oikein hienosti.
Rouvan mielestä on pakko hankkia grillille suojapeite ja minä sitten ehdotin Napoleonille tämän kosmeettisen vaivan korvauksena suojapeitettä saaden hyväksyvän vastauksen. :thumbsup:
 
Biltemaan näyttäis taas tulleen isoja brikettisäkkejä! Toivottavasti on samaa vanhaa kamaa. Pitää käydä heti säkki hakemassa.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Ite oon ainakin eteläsuomessa isommilta K-cittareilta saanut aika säännöllisen hyvin laatubriskettejä. Kannattaa soitella kauppiaille ja tiedustella. Ihan jenkkiläisiä lihoja on saanut, kilohinnat toki 20-30€ välissä ollut että ei se ihan halpaa ole, mutta hyvää on ollut.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Meillä myös paikallesen Prisman lihatiskiltä saa tilauksesta kaikkea kivaa, mm silavaa ja suolta makkaran tekoon joten kannattaa kysyä reippaasti myös Prismoista. Itse en ikinä olis arvannyt että geneerinen Prisma ottaisi lihatilauksia vastaan. Cittareista ainakin luulis saavan.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.

Jos ei lähimaastosta tunnu löytyvän, niin pyydä sieltä K-kaupasta tilaamaan vaikka tätä Kesprosta.

 
Weberin kolmen polttimen spiritti tuntuu tehottomalta talven jäljiltä. Kaasua tulee normaalisti ja syttyy normaalisti, mutta tuntuu että vaikka kaikki polttimet on täysillä niin ei meinaa lämmetä kuin n. 200c. Toinen vastaava mökillä niin se lämpeää vartissa 250c tienoille. Mistähän lähtisi vikaa etsimään? Kaasupullonkin vaihdoin uuteen.
 
Marienburgit on ehdottomasti parhaita "markettihiiliä" mitä saa melkein kaupasta kuin kaupasta. Eihän ne toki pitkäkestoiseen grillaamiseen sovi, ittekkin käytän niitä lähinnä pihvien ja muihin "nopeasti" grillattaviin.
Suurin osa markettihiilistä on aivan hirveetä kuraa ja silppua että hyvä että edes saa hiillosta ja silloinkin puolet jo heti tippunu hiiliarinan läpi grillin pohjalle.


Joo melkein parhaita, mut minusta esim motonetin PREMIUM grillihiilet on taas sitten huomattavasti tasalaatuisempaa.
 
Weberin kolmen polttimen spiritti tuntuu tehottomalta talven jäljiltä. Kaasua tulee normaalisti ja syttyy normaalisti, mutta tuntuu että vaikka kaikki polttimet on täysillä niin ei meinaa lämmetä kuin n. 200c. Toinen vastaava mökillä niin se lämpeää vartissa 250c tienoille. Mistähän lähtisi vikaa etsimään? Kaasupullonkin vaihdoin uuteen.
Paineen säädintä syyttäisin itse, ensilääkkeenä sitä voipi käyttää irti ja uudelleen asettaessa pyöritellä paikalleen paremmin. Toinen mitä voi kurkkia on sieltä polttimien säädinten takana olevaa aukkoa josta se kaasu menee polttimiin. Sinne joskus saattaa joku hämis verkkoa yrittää punoa, joskin webereissä järjestään aukot verkolla tukittu, mutta saattaapi ne silti öttiäiset yllättää.. :)
 
Tuli nyt arpomisen jälkeen hommattua Luciferin halpiskamado. Eka viikonloppu meni ihan perus grillailussa ja hyvinhän tuo toimi siinä, mutta onko suositella jotain "idioottivarmaa" millä voisi lähteä testaamaan savustusta?
 
Kävipä sitten niin, että weberin pallogrillistä irtosi kahva toisenpuolen hitsauksesta kun vedin grilliä ja laskin sen hieman töksähtäen alas. Grilli ostettu 2015 ja kuittikin vielä löytyi (kiitos verkkokauppa!). Viesti weberin asiakastukeen ja kas, jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, että uusi grillin alaosa ja rengasosio tulee noin parissa viikossa.

toki weberin hinnalla saa vaikka kuinka monta halpista, joita voi heittää menemään sitä mukaa kun ne hajoavat, mutta mielummin yksi hyvä, jolla myös hyvä takuu. Ohessa selventävä kuva.
.
1-1-IMG_0912.JPG
 
En äkkiä löytäny haulla vastaavaa, mutta onko kellään kokemuksia näistä kaasugrillissä: https://www.tuontitukku.fi/piha-ja-...lliin-tasainen-grillauslampo/p/6410413159778/

Tuossa eilen ku grillailin makkaraa niin tuossa kaasugrillissä tuo lämmönlevittäjän levy luo alueita missä grillin kuumimmat kohdat on juuri levyn reunoilla ja levyn päällä taas, yllätys yllätys, on se viilein kohta.

Joskus ~80-90-luvulla kaasugrilleissä ei juuri lämmönlevittäjälevyjä näkynyt, vaan poltinten (tai usein yksi poltin kahdella alueella) päälle tuli harvahko ritilä jonka päälle leviteltiin juuri samannäköisiä laavakiviä. Näiden päällä sitten varsinainen grillausritilä.

Ja olihan se Persiasta. Kaikki rasva ja mäiske valui laavakiville jotka imaisi koloihinsa kaiken ja lopputuloksena niitä joko vaihdeltiin päntiönään tai sitten opittiin tulemaan toimeen jatkuvasti paskaisen ja käryävän kaasukrematorion kanssa.

En ottaisi ilmaiseksikaan.
 
Kävipä sitten niin, että weberin pallogrillistä irtosi kahva toisenpuolen hitsauksesta kun vedin grilliä ja laskin sen hieman töksähtäen alas. Grilli ostettu 2015 ja kuittikin vielä löytyi (kiitos verkkokauppa!). Viesti weberin asiakastukeen ja kas, jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, että uusi grillin alaosa ja rengasosio tulee noin parissa viikossa.

toki weberin hinnalla saa vaikka kuinka monta halpista, joita voi heittää menemään sitä mukaa kun ne hajoavat, mutta mielummin yksi hyvä, jolla myös hyvä takuu. Ohessa selventävä kuva.
.
1-1-IMG_0912.JPG
Itsellä 4v vanha mastertouch ja samasta kohtaa pettänyt.
 
Eilen avasin pussin sunsetin Longan hiiliä ja jumalauta mitä murkuloita ja rungonpätkiä. Kirvestä tarvitsee että saa sopiviksi palasiksi. Isompaan Weber piippuun mahtui noin 6 palasta
Näiden tuoksu on kuten luvattu aika mieto ainakin quebrachoon verraten mutta tuhkaa tuntuu Longan tuottavan paljon enemmän
 
hiiligrilliä ajatellut päivittää tollasesta parin kympin maksuhäiriöpallosta tollaseen joka vaikutti liikkeessä aika hyvältä, onko kokemusta ja suosituksia 100€ hintaluokkaan?

 
hiiligrilliä ajatellut päivittää tollasesta parin kympin maksuhäiriöpallosta tollaseen joka vaikutti liikkeessä aika hyvältä, onko kokemusta ja suosituksia 100€ hintaluokkaan?

Riippu mitä sillä teet. Kuvassa oleva vuotaa kuin seula, lämpötilan säätö hankalaa ellei mahdotonta, osat ruostuu puhki, hiilet/briketit palaa aina loppuun (=turhaa rahanmenoa).
Jos paistat se pihvin silloin, makkaran tällöin niin sopiva vehje mutta muuta ei kannata haaveilla tuolla tekevänsä.
 
Riippu mitä sillä teet. Kuvassa oleva vuotaa kuin seula, lämpötilan säätö hankalaa ellei mahdotonta, osat ruostuu puhki, hiilet/briketit palaa aina loppuun (=turhaa rahanmenoa).
Jos paistat se pihvin silloin, makkaran tällöin niin sopiva vehje mutta muuta ei kannata haaveilla tuolla tekevänsä.
mikä olisi sitten parempi vaihtoehto ja pitääkö budjettia nostaa paljon?
 
Jos ei tartte olla suuri niin esimerkiksi Weber Go Anywhere tai Smokey Joe on molemmat mainioita vehkeitä. Molemmilla paistelee makkarat, pihvit jne ja Go Anywhere soveltuu myös savustamiseen.
 
Jos ei tartte olla suuri niin esimerkiksi Weber Go Anywhere tai Smokey Joe on molemmat mainioita vehkeitä. Molemmilla paistelee makkarat, pihvit jne ja Go Anywhere soveltuu myös savustamiseen.
Kuitenkin suosittelen että jättää kaasugrillit pois jos vaan mahdollista ja nauttii oikeasta hiiligrillauksesta.
 
Tuo kaasu versio on melko uusi viritys, hiiliversio tuli markkinoille 70 luvun lopulla. Kaasu versio julkaistiin näköjään jo 80 luvulla Jenkeissä, Suomessa näin tuollasen vasta joitain vuosia sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Olisiko jollain antaa linkkiä siihen videoon tms missä neuvottiin miten landmann triton kaasugrilli kannatti modata folion avulla jotta lämmöt nousee paremmin?

Tuli löydettyä tollanen kahden polttimen triton hyvässä kunnossa ja liki täyden 10kg kaasupullon kanssa 50 eurolla ja tuli siis kahden kamadon kaveriksi.

On aivan loistava lisukkeiden kanssa, yksinkertaisesti tekee esim paremmat kermaperunat mitä hiiligrillillä saa aikaiseksi, kaipa sen takia kun on niin tasaista ja tarkkaa se lämpö tms ja sit vapautuu kamadossa enemmän tilaa lihoille. :D

Mutta hitaasti nousee lämmöt eikä millään saa yli 300 asteeseen, 200 asteeseenkin kestää mielestäni aika kauan kun menee yli 10 minuuttia…

Muistan täällä nähneeni jonkun videon miten sieltä takaa jotain reikiä peitettiin foliolla jonka jälkeen lämmöt nousi paljon paremmin, mutta en millään haulla sitä köytänyt…
 
Laittakaas grillausehdotuksia. Mulla on huono mielikuvitus. Eniten grillaillu possun kassler- ja ulkofileepihvejä.
 
Laittakaas grillausehdotuksia. Mulla on huono mielikuvitus. Eniten grillaillu possun kassler- ja ulkofileepihvejä.
Maissi, pekoniparsa, tuore grilliananas, liha/kana kasvisvartaat, katkarapuvartaat, grillijuusto/halloumi, pekoniherkkusienet, kanankoivet/rintafileet, kanansiivet, hampurilaispihvit
 

Mitäs nämä on? Vai onko typoja ja piti olla "grillipotut"? Mikäs se oli täällä aikasemmin mainostettu grillattu paprikan tyyppinen? @Mikkos taisi ainakin siitä mainita? Googletin silloin ja näytti semmosilta vähän isommilta jalapenoilta?

E: Niistä taidettiin puhua alkupalaino?
 
Mitäs nämä on? Vai onko typoja ja piti olla "grillipotut"? Mikäs se oli täällä aikasemmin mainostettu grillattu paprikan tyyppinen? @Mikkos taisi ainakin siitä mainita? Googletin silloin ja näytti semmosilta vähän isommilta jalapenoilta?
Padroneja mä tarkotin eli paprikoita.

Nää on hyviä mutta ite mielummin paistan pannulla kuin suoraan grillissä.
 
Padroneja mä tarkotin eli paprikoita.

Nää on hyviä mutta ite mielummin paistan pannulla kuin suoraan grillissä.

Just näit tarkotin! Kiitos :thumbsup: Pitää kokeilla joku kerta kun grillailee. Miksi muuten mielummin pannulla eikä grillissä? Grillissä oletettavasti saa tuommosen hiiltyneen pinnan paremmin?
 
Just näit tarkotin! Kiitos :thumbsup: Pitää kokeilla joku kerta kun grillailee. Miksi muuten mielummin pannulla eikä grillissä? Grillissä oletettavasti saa tuommosen hiiltyneen pinnan paremmin?
Pannulla ei pala niin helposti ja helpompi tehdä. Pitää toki olla kuuma pannu. Itsellä on kesäkeittiössä kaasulevy johon Lidlistä ostettuhiiliteräpannu kuumaksi oliiviöljyn kera. Ja sitten paahtelee paprikat siinä. Päälle karkeaa suolaa ja majoneesin kanssa ääntäkohden.

On muuten edelleen noi Lidlin grillipannut uskomattoman hyvä ostos. Itsellä on niitä kaksi ja kunnon rasvapoltettuna monipuolinen pannu. Itse teen siinä aina kasvikset, paistetut perunat, grillijuustot jne. Suosittelen ostamaan, halpa ja hyvä, itellä noita kaks. Tosin se isompi versio tosta kuvan pannusta. Mainoksessa oli noita ainakin tällä hetkellä myynnissä.
1719580022195.png
 
Jos ette ole vielä kokeillut savustaa herkkusieniä pekoniin käärittynä, niin oma suositus täältä. Ihan parasta omaan makuun, kun savu tarttuu ja sopii pekoniin todella hyvin. Ilman savustusta pekoni ei hirveästi maistu millekkään tuossa kombossa.
 
Jos ette ole vielä kokeillut savustaa herkkusieniä pekoniin käärittynä, niin oma suositus täältä. Ihan parasta omaan makuun, kun savu tarttuu ja sopii pekoniin todella hyvin. Ilman savustusta pekoni ei hirveästi maistu millekkään tuossa kombossa.
Ite en voi sieltää sieniä, varsinkaan grillattuina. Koostumus ja maku on jotain ällöttävää mutta moni kyllä tykkää joten kokeilla kannattaa.
 
Täytetyt paprikat kanssa hyviä. Puolikkaat paprikat täyttää jauheliha/tuorejuusto täytteellä tai ihan vain millä haluaa. Perunaa,lohta,tuoresipulia ja tuorejuustoa folio nyytin sisälle myös suosikki.
 
Ite en voi sieltää sieniä, varsinkaan grillattuina. Koostumus ja maku on jotain ällöttävää mutta moni kyllä tykkää joten kokeilla kannattaa.
Kananttaa sitten kokeilla kääriä pekoni vaikka tuossa ylempänä mainitun parsan päälle. Tai mistä sitten itse tykkääkään. Pääpointti oli pekonissa ja savustuksen sopiminen yhteen. Ainakin omaan makunystyrään sopiva.
Itse tykkään kyllä muuten tehdä noita sieniä johon sisään laittaa aurajuustoa ja pekoni ympärille., niin siitä tulee oikein maukas kokonaisuus.
 
Kananttaa sitten kokeilla kääriä pekoni vaikka tuossa ylempänä mainitun parsan päälle. Tai mistä sitten itse tykkääkään. Pääpointti oli pekonissa ja savustuksen sopiminen yhteen. Ainakin omaan makunystyrään sopiva.
Itse tykkään kyllä muuten tehdä noita sieniä johon sisään laittaa aurajuustoa ja pekoni ympärille., niin siitä tulee oikein maukas kokonaisuus.
Pekoniparsa on herkkua. Pekoni missä tahansa on herkkua, mutta sieni on se mikä tökkii.
Kaapissa olis ananasta. Voiskohan sitä kääriä pekoniin :D
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 932
Viestejä
4 561 274
Jäsenet
75 066
Uusin jäsen
wilhelm-

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom