Grillit & grillaus

Motonetistä ostin 10kg säkin Roastmaster Premium grillihiiliä 17,90€ hintaan. Saa nähdä onko noista mihinkään.

Itse ostin noita Roastmastereita sen pienemmän 3kg pussukan 4,99€. Pitää testailla noita viikonloppuna että onko minkälaisia.
Weberin hiilillä olen tähän asti mennyt kun todennut toimiviksi markettihiiliksi.

Noita Marienburg-hiiliä en ole vielä koskaan käyttänyt, pitää noitakin kokeilla kun tuntuu porukka kehuvan.
 
Itse ostin noita Roastmastereita sen pienemmän 3kg pussukan 4,99€. Pitää testailla noita viikonloppuna että onko minkälaisia.
Weberin hiilillä olen tähän asti mennyt kun todennut toimiviksi markettihiiliksi.

Noita Marienburg-hiiliä en ole vielä koskaan käyttänyt, pitää noitakin kokeilla kun tuntuu porukka kehuvan.
Weberillä hiiliäkin? Plus älä unohda että noilla kaupna merkeillä (Roasnmaster) saattaa isoilla ja pienillä pusseilla olla eri valmistaja.
 
Itselle hiilissä tärkeää on, että antaa ruoalle (varsinkin lihalle) savun makua. Hiilissä on tosi paljon eroa näitten suhteen. Oma havainto Marienburgin hiilistä on, että antaa ihan kivan maun ruokaan, mutta ehkä saisi olla vieläkin voimakkaampi.
Samaa mieltä muuten monen muun kanssa, että palaa tosi nopeasti, kun ei ole kovapuuhiiltä.

Aika paljon on tullut ostettua tuota Marienburgia ja sen huomannut, että kannattaa ostaa vain isoja säkkejä tuosta. Tulee ihan hyvän kokoista palasta eikä ole semmoista silppua, mitä pienemmässä säkki koossa on. Seuraavaksi lähtee testiin noita Sunsetin hiiliä, kun saa aikaiseksi tilata.
 
Itselle hiilissä tärkeää on, että antaa ruoalle (varsinkin lihalle) savun makua. Hiilissä on tosi paljon eroa näitten suhteen. Oma havainto Marienburgin hiilistä on, että antaa ihan kivan maun ruokaan, mutta ehkä saisi olla vieläkin voimakkaampi.
Samaa mieltä muuten monen muun kanssa, että palaa tosi nopeasti, kun ei ole kovapuuhiiltä.

Aika paljon on tullut ostettua tuota Marienburgia ja sen huomannut, että kannattaa ostaa vain isoja säkkejä tuosta. Tulee ihan hyvän kokoista palasta eikä ole semmoista silppua, mitä pienemmässä säkki koossa on. Seuraavaksi lähtee testiin noita Sunsetin hiiliä, kun saa aikaiseksi tilata.
Mä en ole huomannu suurta eroa Marienburgin isoissa tai pienissä säkeissä. Kerran pari on tullut silpposäkki vastaan mutta lienee huonoa tuuria.
 
Onhan noissa hiilissä ihan älytön ero. Marienburg on ihan ok perushiili, palaa nopeaan, on kohtuu hyvän kokoista (ja sekin riippuu minkä kokoisen säkin ostaa, 30l vs 50l) ja lämpöä on ok kun reilummin lappaa hiiltä pinoon vaikkakin ei kestä kauaa.

Tuota kun vertasin juuri esim. Pitmaster Quebracho hiiliin, niin jumalauta ero on melkoinen. Lämpöä piisaa 150 astetta enemmän pienemmällä määrällä ja kesto on lähes 3x vaikka antaa täydet ilmat. Lisäksi makuaromit paljon vahvemmat.

Oon pitäny varastossa silti aina Marienburgia ja sen lisäksi brikettejä ja kovapuuhiiliä. Makkara ei tarvi 400 astetta ja pitkää kestoa. Ja vaikka kaasugrilli löytyy, niin välillä makkarakin on hauska grillata matkaweberillä, mukavasti lämmittää terassilla kesäiltaa
 
Motonetistä ostin 10kg säkin Roastmaster Premium grillihiiliä 17,90€ hintaan. Saa nähdä onko noista mihinkään.
Itse ostin noita Roastmastereita sen pienemmän 3kg pussukan 4,99€. Pitää testailla noita viikonloppuna että onko minkälaisia.
Weberin hiilillä olen tähän asti mennyt kun todennut toimiviksi markettihiiliksi.

Noita Marienburg-hiiliä en ole vielä koskaan käyttänyt, pitää noitakin kokeilla kun tuntuu porukka kehuvan.
Toista vuotta olen käyttänyt Rostmaster Premiumeja makkaran, maissin, parsan, pihvien yms grillauksessa. Pehmeähköjä hiiliä, jotka syttyvät nopeasti ja helposti kuumailmapuhaltimella ja omasta mielestäni antavat grillattaville hyvän aromin. Hiiliä on helposti kivijalasta saatavilla ja tasaisin väliajoin tarjouksessa. Pidemmissä vedoissa sen sijaan täytän kamadon kovapuuhiilillä tai ruokin off settia pilkkeillä.
 
Rogue kasattu ja ekat läskit kitusissa.
Ohjeen ja todellisuuden välillä oli vain yksi hiuksenhieno ero, mutta helposti kasaantui itsekin.
On siinä 15 vuotta ja useamman markettigrillin polttaneena iso ero.
Tästä pitäneekin laittaa Napoleonille terveisiä, vaikkei ole kuin pieni kosmeettinen.
Prisman mallikappaleessa on molemmin puolin kolme tasoa, minulla toiselta puolelta uupuu 2 :D
 

Liitteet

  • 20240608_092659.jpg
    20240608_092659.jpg
    484,5 KB · Luettu: 290
  • 20240608_092705.jpg
    20240608_092705.jpg
    471,5 KB · Luettu: 292
Mä en ole huomannu suurta eroa Marienburgin isoissa tai pienissä säkeissä. Kerran pari on tullut silpposäkki vastaan mutta lienee huonoa tuuria.
Ok. Ehkä sitten on osunut jotain huonoa erää itselle. Hintoja en ole yhtään vertaillut, mutta marienburg on muuten itselle sopiva nopean kokkauksen hiili, mitä tulee makuun, niin siinä pysytään, kunnes löytyy parempi lihalle.
 
Jaha, Weber 57 kansi alkanut falskaa. Liekkö kolhtanu tai tippunu joskus. Millähän tota saisi tiiviimmäksi?
 
Taustatietoa uuden tilini vuoksi: olen grillaillut jo 15 vuotta ja muutaman vuoden nyt hiililläkin (pallo + uusimpana kaverina kamado). Kaikki sujuu jo hienosti, mutta yksi ongelma perheelläni olisi, johon kaipaisin apua.

Mikä on vähiten savunmakuinen hiili, jolla on kuitenkin pitkä paloaika? Käytän pääosin nykyään Khayaa, mutta perheelleni siinäkin on usein liikaa savua silloin, kun grillataan paljon kasviksia. Lihalla ongelmaa ei toki olekaan, mutta pitäisi keksiä jokin tapa saada kasviksista vähemmän (mahdollisimman vähän) savun makuisia.

Marienburgia tai Weberin brikettejä käytin usein kaverina aiemmin, mutta onko mitään kovapuuhiiltä, joka olisi vielä Khayaakin miedompi aromeiltaan jos haluaisin käyttää / hankkia vain yksiä hiiliä joilla mahdollisimman pitkä paloaika (esim. juhlissa jolloin pitää grillata usean ihmisen ruoat peräkkäin)? Vai ovatko nuo briketit tässä tilanteessa vaan suosiolla paras vaihtoehto?
 
Yritin jo mutta lattiaa vasten en huomaa missä vuotoa on ja kun painaa tasaista vasten niin se vaan fjongaa takaisin.
Itse en ole painellut vaan väännän kantta vastakkaisista reunoista "rusetille". Ei se paljoa anna periksi mutta oman kanteni sain tuolla tavalla suoraksi.
 
Mikä on vähiten savunmakuinen hiili, jolla on kuitenkin pitkä paloaika? Käytän pääosin nykyään Khayaa, mutta perheelleni siinäkin on usein liikaa savua silloin, kun grillataan paljon kasviksia. Lihalla ongelmaa ei toki olekaan, mutta pitäisi keksiä jokin tapa saada kasviksista vähemmän (mahdollisimman vähän) savun makuisia.

Sunsetilta oletkin tainnu Khayaa tilata ja siellä näkyisi uutta Mangrovea olevan tulossa ja sit oisko Longan sopiva, kuvauksessa on että mieto savunmaku.


 
Itse en ole painellut vaan väännän kantta vastakkaisista reunoista "rusetille". Ei se paljoa anna periksi mutta oman kanteni sain tuolla tavalla suoraksi.
Sitäkin yritin mutta sen verran hienosäätämistä että kansi hajoaa ennemmin kuin saan sen tiiviiksi.
 
Sunsetilta oletkin tainnu Khayaa tilata ja siellä näkyisi uutta Mangrovea olevan tulossa ja sit oisko Longan sopiva, kuvauksessa on että mieto savunmaku.

Longanissa taitaa maistua hieman enemmän (sitäkin oli aiemmin) ja tuo Mangrovessa mainittu kuvaustekstin osa hieman jännittää jos haluan neutraalimpaa makua:

Mangrovehiili antaa ainutlaatuisen ja houkuttelevan maun grilliruoalle. Poltettaessa se vapauttaa aromaattisia yhdisteitä, jotka parantavat ruokien makua. Olipa kyse savuisista vivahteista lihoille tai herkästä savusta vihanneksille, mangrovehiili lisää ihastuttavan ja erottuvan maun grillattuun ruokaan.
 
Mistähän sais edullisesti ostettua tulipesän ja sen yläosan 21 tuumaseen kamadoon?
 
Valmistajalle varaosista tiedustelua. Minkä merkkinen kamado kyseessä ?
Mustangi.
Mulla ku o varastossa extra kuoret tollaselle ni aattelin et niistä sais toisen kamadon koottua ku hommais vaa sisuskalut, hatun ja lämpömittarin
 
Kysy suoraan tuolta tukipalvelusta:

 
Tuli haettua tuollainen edullinen langaton lämpömittari motonetistä ja savustettua Weberin pallogrillissä kassleria pulled porkiksi. Savupuuna käytin noita Weberin hikkori savustuspaloja. Oikein toimiva peli oli ja herkkua tuli.
pulledpork1.jpgpulledporksavu.jpg
 
Kannattaa suosia mahdollisimman isoja kassler paloja 2-3kg, tuollanen pikkupala kuivahtaa äkkiä. Näyttää olleen pikkusen turhan kovassa lämmössä. Mikä oli lämpötila pallossa ?
 
Tuo oli tosiaan vain pieni puolen kilon pala testiin, ensimmäistä kertaa savustin. Auttamatta liian pieni. Folioon käärimisen jälkeen ei saanut enää lämpötiloja, täytyy ensi kerralla ottaa mittari irti ja painaa se folion läpi lihaan uudestaan kiinni. Noin 100C oli ensimmäiset nelisen tuntia.
 
Viimeksi muokattu:
Tommonen pieni pala on ihan ok jos siinä vaan on rasvaa tarpeeksi. Lopuksi voi sekoittaa aluspannuun tippuneet eritteet revittyyn lihaan sekaan niin ei ole kuivaa
 
Tästä pitäneekin laittaa Napoleonille terveisiä, vaikkei ole kuin pieni kosmeettinen.
Prisman mallikappaleessa on molemmin puolin kolme tasoa, minulla toiselta puolelta uupuu 2 :D
Tämä saaga päättyi oikein hienosti.
Rouvan mielestä on pakko hankkia grillille suojapeite ja minä sitten ehdotin Napoleonille tämän kosmeettisen vaivan korvauksena suojapeitettä saaden hyväksyvän vastauksen. :thumbsup:
 
Biltemaan näyttäis taas tulleen isoja brikettisäkkejä! Toivottavasti on samaa vanhaa kamaa. Pitää käydä heti säkki hakemassa.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Ite oon ainakin eteläsuomessa isommilta K-cittareilta saanut aika säännöllisen hyvin laatubriskettejä. Kannattaa soitella kauppiaille ja tiedustella. Ihan jenkkiläisiä lihoja on saanut, kilohinnat toki 20-30€ välissä ollut että ei se ihan halpaa ole, mutta hyvää on ollut.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Meillä myös paikallesen Prisman lihatiskiltä saa tilauksesta kaikkea kivaa, mm silavaa ja suolta makkaran tekoon joten kannattaa kysyä reippaasti myös Prismoista. Itse en ikinä olis arvannyt että geneerinen Prisma ottaisi lihatilauksia vastaan. Cittareista ainakin luulis saavan.
 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Tilaa Atrian lihakaupasta suklaahiehoa.

 
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.

Jos ei lähimaastosta tunnu löytyvän, niin pyydä sieltä K-kaupasta tilaamaan vaikka tätä Kesprosta.

 
Weberin kolmen polttimen spiritti tuntuu tehottomalta talven jäljiltä. Kaasua tulee normaalisti ja syttyy normaalisti, mutta tuntuu että vaikka kaikki polttimet on täysillä niin ei meinaa lämmetä kuin n. 200c. Toinen vastaava mökillä niin se lämpeää vartissa 250c tienoille. Mistähän lähtisi vikaa etsimään? Kaasupullonkin vaihdoin uuteen.
 
Marienburgit on ehdottomasti parhaita "markettihiiliä" mitä saa melkein kaupasta kuin kaupasta. Eihän ne toki pitkäkestoiseen grillaamiseen sovi, ittekkin käytän niitä lähinnä pihvien ja muihin "nopeasti" grillattaviin.
Suurin osa markettihiilistä on aivan hirveetä kuraa ja silppua että hyvä että edes saa hiillosta ja silloinkin puolet jo heti tippunu hiiliarinan läpi grillin pohjalle.


Joo melkein parhaita, mut minusta esim motonetin PREMIUM grillihiilet on taas sitten huomattavasti tasalaatuisempaa.
 
Weberin kolmen polttimen spiritti tuntuu tehottomalta talven jäljiltä. Kaasua tulee normaalisti ja syttyy normaalisti, mutta tuntuu että vaikka kaikki polttimet on täysillä niin ei meinaa lämmetä kuin n. 200c. Toinen vastaava mökillä niin se lämpeää vartissa 250c tienoille. Mistähän lähtisi vikaa etsimään? Kaasupullonkin vaihdoin uuteen.
Paineen säädintä syyttäisin itse, ensilääkkeenä sitä voipi käyttää irti ja uudelleen asettaessa pyöritellä paikalleen paremmin. Toinen mitä voi kurkkia on sieltä polttimien säädinten takana olevaa aukkoa josta se kaasu menee polttimiin. Sinne joskus saattaa joku hämis verkkoa yrittää punoa, joskin webereissä järjestään aukot verkolla tukittu, mutta saattaapi ne silti öttiäiset yllättää.. :)
 
Tuli nyt arpomisen jälkeen hommattua Luciferin halpiskamado. Eka viikonloppu meni ihan perus grillailussa ja hyvinhän tuo toimi siinä, mutta onko suositella jotain "idioottivarmaa" millä voisi lähteä testaamaan savustusta?
 
Kävipä sitten niin, että weberin pallogrillistä irtosi kahva toisenpuolen hitsauksesta kun vedin grilliä ja laskin sen hieman töksähtäen alas. Grilli ostettu 2015 ja kuittikin vielä löytyi (kiitos verkkokauppa!). Viesti weberin asiakastukeen ja kas, jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, että uusi grillin alaosa ja rengasosio tulee noin parissa viikossa.

toki weberin hinnalla saa vaikka kuinka monta halpista, joita voi heittää menemään sitä mukaa kun ne hajoavat, mutta mielummin yksi hyvä, jolla myös hyvä takuu. Ohessa selventävä kuva.
.
1-1-IMG_0912.JPG
 
En äkkiä löytäny haulla vastaavaa, mutta onko kellään kokemuksia näistä kaasugrillissä: https://www.tuontitukku.fi/piha-ja-...lliin-tasainen-grillauslampo/p/6410413159778/

Tuossa eilen ku grillailin makkaraa niin tuossa kaasugrillissä tuo lämmönlevittäjän levy luo alueita missä grillin kuumimmat kohdat on juuri levyn reunoilla ja levyn päällä taas, yllätys yllätys, on se viilein kohta.

Joskus ~80-90-luvulla kaasugrilleissä ei juuri lämmönlevittäjälevyjä näkynyt, vaan poltinten (tai usein yksi poltin kahdella alueella) päälle tuli harvahko ritilä jonka päälle leviteltiin juuri samannäköisiä laavakiviä. Näiden päällä sitten varsinainen grillausritilä.

Ja olihan se Persiasta. Kaikki rasva ja mäiske valui laavakiville jotka imaisi koloihinsa kaiken ja lopputuloksena niitä joko vaihdeltiin päntiönään tai sitten opittiin tulemaan toimeen jatkuvasti paskaisen ja käryävän kaasukrematorion kanssa.

En ottaisi ilmaiseksikaan.
 
Kävipä sitten niin, että weberin pallogrillistä irtosi kahva toisenpuolen hitsauksesta kun vedin grilliä ja laskin sen hieman töksähtäen alas. Grilli ostettu 2015 ja kuittikin vielä löytyi (kiitos verkkokauppa!). Viesti weberin asiakastukeen ja kas, jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, että uusi grillin alaosa ja rengasosio tulee noin parissa viikossa.

toki weberin hinnalla saa vaikka kuinka monta halpista, joita voi heittää menemään sitä mukaa kun ne hajoavat, mutta mielummin yksi hyvä, jolla myös hyvä takuu. Ohessa selventävä kuva.
.
1-1-IMG_0912.JPG
Itsellä 4v vanha mastertouch ja samasta kohtaa pettänyt.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
284 257
Viestejä
4 882 990
Jäsenet
78 781
Uusin jäsen
Mämmilaatikko

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom