- Liittynyt
- 26.02.2019
- Viestejä
- 2 543
Tarkoitin ananasta pekoniin käärittynä.Toki olen kokeillut mutta sienestä ei oikein hyvää saa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Tarkoitin ananasta pekoniin käärittynä.Toki olen kokeillut mutta sienestä ei oikein hyvää saa.
Aa, joo. Kesäloma alkoTarkoitin ananasta pekoniin käärittynä.
Missä mainoksessa?Pannulla ei pala niin helposti ja helpompi tehdä. Pitää toki olla kuuma pannu. Itsellä on kesäkeittiössä kaasulevy johon Lidlistä ostettuhiiliteräpannu kuumaksi oliiviöljyn kera. Ja sitten paahtelee paprikat siinä. Päälle karkeaa suolaa ja majoneesin kanssa ääntäkohden.
On muuten edelleen noi Lidlin grillipannut uskomattoman hyvä ostos. Itsellä on niitä kaksi ja kunnon rasvapoltettuna monipuolinen pannu. Itse teen siinä aina kasvikset, paistetut perunat, grillijuustot jne. Suosittelen ostamaan, halpa ja hyvä, itellä noita kaks. Tosin se isompi versio tosta kuvan pannusta. Mainoksessa oli noita ainakin tällä hetkellä myynnissä.
Folio rasvapellille ja siihen päälle paakkuuntuvaa kissanhiekkaa, saa sit taiteltua rasvapaloja pois ku piparkakkujaVuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
Tuollainen oli edellisessä grillissä, nykyisessä ei onnistu.Folio rasvapellille ja siihen päälle paakkuuntuvaa kissanhiekkaa, saa sit taiteltua rasvapaloja pois ku piparkakkuja
Rehellisyyden nimissä en tiiä onko täss, edellisessä vai tulevassa, muistan vaan nähneeni että oli taas saatavilla. Toi kuva toki googlekuva. Jokatapauksessa tänä kesänä olen nähnyt mainostettavan.Missä mainoksessa?
Yritin katsoa mut ei kyl löytynyt…
Padroneja mä tarkotin eli paprikoita.
Pimientos de padron -grillipaprikat
Pienet vihreät pimientos de padron -paprikat ovat monelle Espanjan kävijälle tuttu grillattava. Kuumilla hiilillä ne valmistuvat vaivatta.www.soppa365.fi
Nää on hyviä mutta ite mielummin paistan pannulla kuin suoraan grillissä.
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.
Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Pakastepussiin tms. oman maun mukaan olevia kasviksia (aurinko-, kruunu-,...kasviksia/sekoituksia mitä näitä nyt on). Rypsiöljyä, merisuolamyllyllä merisuolaa, vähän pippurisekoitusta ja sipulijauhetta pussiin. Sekoitus, anna olla jonkun aikaa pöydällä ja sekoittele uudestaan. Sit vaa alumiinivuokaan ja grilliin. Lohkopottuja/pariisinperunoita voi maustaa samalla tapaa.Laittakaas grillausehdotuksia. Mulla on huono mielikuvitus. Eniten grillaillu possun kassler- ja ulkofileepihvejä.
Eihän nää kaikille maistukkaan eikä tekijässä välttämättä mitään vikaa ole.Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.
Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Itse kyllästyin jo pekoniin käärittyihin juttuihin, kun kaikki maistuu vain pekonilta. Paljon parempia parsasta tulee kun hieman roiskii oliiviöljyä päälle ja grillaa paljaaltaan. Grillauksen jälkeen hieman suolaa päälle. Myös muita kasviksia kannattaa grillailla; salaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, yms.
Ja vartaat on toinen helppo grillattava. Siinä vain mielikuvitus rajana, mitä niihin laittaa.
Vastaava kävi viime viikolla, viimeisellä lomaviikolla kun tuli kaasua jonkun verran polteltua grillissä. Grillasin joka päivä jotakin ja puhdistus tais jäädä itselläkin vähän puolitiehen. Ulkoverhouslauta grillin takana tosin tuntui sen verran käteen lämpöiseltä kun avasin grillikauden pari kk sitten, että päätin vetää grillin nyt n. 1.5m irti seinästä kun sain terassin valmiiksi ja siirsin grillin terassille.Vuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.Rehellisyyden nimissä en tiiä onko täss, edellisessä vai tulevassa, muistan vaan nähneeni että oli taas saatavilla. Toi kuva toki googlekuva. Jokatapauksessa tänä kesänä olen nähnyt mainostettavan.
Uunissa. Heität sinne ja hyvä tulee. Sama kaikille paprikoille yms.Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.
Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.
Mitä etua tossa lidlin mukaan rautaisessa sit on jos verrataan perus teräs vuokaan tai valurautaiseen vuokaan?
Huuhtelet, pyöräytät öljyssä ja parillaan tai johonkin koriin kuumaan grilliin. Välillä pyörittelet ja odotat, että tummuu. Älä päästä ihan lötköiksi. Makukyaymys toki tämä. Mutta tuo "limanuljaskuus" viittaa, että meni yli.Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.
Muihin teräsvuokiin en tiiä onko parempi, mutta edullinen ja toimiva ja sai ihan Lidlistä eikä tarvinnu tilata mistään erikoiskaupasta jne. Itse en ainkaan lähikaupoissa tai Prismassa tuollaisia nähnyt. Mutta eikai toi tosiaan mikään ihmelaite ole, edullinen ja hyvä.
Juu kaasulevyllä käytän ihan suoraan paistoon. Ei tartu mikään kiinni koska olen ne hyvin rasvapolttanut. Tosin jotain kananmunaa ja lättyjä en ole kokeillut, mutta peruskasvikset ja grillijuustot ynnä paistetut perunat ja muut särpimet kyllä tulee komeasti eikä pala kiinni.Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?
Eikö siihen tartu kiinni?
Aa. Eli toi on vähän niinku hiiliteräs?Juu kaasulevyllä käytän ihan suoraan paistoon. Ei tartu mikään kiinni koska olen ne hyvin rasvapolttanut. Tosin jotain kananmunaa ja lättyjä en ole kokeillut, mutta peruskasvikset ja grillijuustot ynnä paistetut perunat ja muut särpimet kyllä tulee komeasti eikä pala kiinni.
Vissii joo Emmä noista tiiä sen enempää kuin että rasvapoltin ja hyvin toimii.Aa. Eli toi on vähän niinku hiiliteräs?
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.
Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Oliskos vinkata mistä saisi mustang L 21” kamadoon eri savupiipun?
Haussa sellainen minkä saisi kokonaan vedettyä auki jotta sytytys nopeutuisi, googlella ei löytynyt käytännössä mitään muuta ku smokewaren piippu joka kallis ja vähän huonon värinen…
Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili
Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä.
Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.
Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.
Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.
Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .
Minä laitoin piippusytyttimen pohjalle n.sentin silmällä olevan verkonpalan,saa käytettyä nuo pienemmätkin hiilen palat hyödyksi paremmin.Aiempaan gtillihiilikeskustelun jatkeeksi:
Yleisestiottaen olen/olin mielestäni tyytyväinen weberin hiiliin nopeassa glillauksessa. Ts. Kun pitää paistaa kanaa, makkaraa tai naudanpihviä kun oleellisia ominaisuuksia on nopea syttyminen yms.
hitto vie olin jo unohtanut weberin epätasaisen laadun:: Taas tuli säkki, josta suurin osa on pientä sälää joka menee suoraan piippusytyttimen säleikön läpi. Jos olisin ostanut pirkka- tai rainbow-hiiliä, ymmärtäisin saaneeni sitä mistä maksoin ja mitä laatua em brandeilta voi odottaa. Mutta hitto vie weberiltä tommoista. Pitänee siirtyä grillistiin. Miedompi aromi ja isoimmat palat keskimäärin pienempiä kuin weber, mutta käyttökelpoisen hiilen osuus pakkauksessa suurempi.
Joo tässä huomaa hyvin että grillaaminenkin on vähän välineurheilua. Ja mitä paremmat lelut ja tarvikkeet sitä mukavampaa grillaaminen on.Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä.
Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.
Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.
Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.
Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .
Ja jos oikein kiire on, niin grillaa makkarat suoraan piipun päällä samalla kun hiilet syttyy. Pari kertaa olen alkupala makkarat grillannut siinäkinJoo tässä huomaa hyvin että grillaaminenkin on vähän välineurheilua. Ja mitä paremmat lelut ja tarvikkeet sitä mukavampaa grillaaminen on.
Toi halvimmilla hiilillä ja sytytysnesteellä grillaaminen on monen synti ja jo pienellä panostuksella kuten paremmilla hiilillä saa aikaiseksi jo huomattavasti parempaa ruokaa ja innostus kasvaa.
Selvästi suomessakin vähän jo herätty grillaamisen iloihin kunnolla kun esim Marienburgeja on ilmestynyt lähes jokaiseen kauppaan. Vielä muutama vuosi sitten niitäkään ei saanut kuin harvoista paikoista, mutta noita perus silppohiilisäkkejä sai ja saa edelleen joka paikasta.
Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa.
Tuosta sitten kun vähän vielä mennään hifimpään ja ostaa vaikka kovapuuhiiliä niin huomaa että hiilissä todellakin on eroja. Tyyritähän ne on kun hintaa kattoo ja vertaa Rainbow silppohiiliin, mutta tuloskin on sitten jo ihan erilainen ja ne kestää pitkään ja voi käyttää uudelleen.
Siitä vaan vähän kokeilemaan ja suosittelen hommaamaan piippusytyttimen jolla saa hiilet nopeasti kuumiksi niin grillaamisesta ei tule aina semmoista suoritusta mihin pitää varata paljon aikaa. Hiilet kun saa nopeasti niin voi tehdä iltapalamakkarat myöhäänkin jos alkaa tekemään mieli Itsellä tulee joskus sellainen fiilis että makkara runsaalla sinapilla tekis mieli niin eikun hiilet piippuun ja sytytys ja kohta hiilet grilliin ja makkarat tulille. Koko projektissa menee ehkä se 20min alusta loppuun.
Toikin on kyllä ihan totta.Ja jos oikein kiire on, niin grillaa makkarat suoraan piipun päällä samalla kun hiilet syttyy. Pari kertaa olen alkupala makkarat grillannut siinäkin
Mikä toho? Ei sytytyspalojakaan? Voisin myös testata...
Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa
Mä täytän piipun siinä brikettikorin päällä, jolloin pienin sälä jää sinne koriin. Se vaan tuo pieni sälä jää sen verran tiiviiksi massaksi, ettei ilma kierrä sen läpi kunnolla -> lämpöjen nousu on tuurista kiinni.Minä laitoin piippusytyttimen pohjalle n.sentin silmällä olevan verkonpalan,saa käytettyä nuo pienemmätkin hiilen palat hyödyksi paremmin.
Tuli tilattua.Eiköhän esimerkiksi tämä sovi
Kamadon Yläventtiili - www.bigshop.fi
Isosti avautuva yläventtiili Kamado BONO Media– ja Grande-malleihin. Korvaa vanhan mallisen venttiilin, tai toimii varaosana.www.bigshop.fi
Tuli tilattua.
Ei muuten sovi
Ei niin mustang 21" eikä lucifer 21", toi bonoon sopiva on aivan älyttömästi leveämpi ja se melkein mahtuisi vanhan savupiipon ylitse.
Eikä tietenkään oo maksutonta palauttaa tonne
Ite laitoin Marienburgin hiiliä ns. helvetisti ja joitakin brikettejä sekaan, niin 400 astetta oli lämpö.Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?
Kovapuuhiiliä kannattaa kokeilla seuraavaksi.
Kerropa mielenkiinnosta, että mitkä kovapuuhiilet noin käyttäytyy?Mun kokemuksen mukaan kovapuuhiilet palaa tasaisemmin pidempään mutta pienemmällä teholla. Maksimilämpöihin kannattaa mieluummin käyttää höttöhiiliä tai brikettejä.
Tuskin. Itellä talven yli säilytetyt toimineet erittäin hyvin.Erikoinen kokemus Harbilla. Kyllä kovapuuhiilissä on parempi lämpöarvo kuin lehtipuu/höttöhiilissä. Ehkä väärä säilytys ja hiilet kostuneet?