Grillit & grillaus

Vuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
 
Pannulla ei pala niin helposti ja helpompi tehdä. Pitää toki olla kuuma pannu. Itsellä on kesäkeittiössä kaasulevy johon Lidlistä ostettuhiiliteräpannu kuumaksi oliiviöljyn kera. Ja sitten paahtelee paprikat siinä. Päälle karkeaa suolaa ja majoneesin kanssa ääntäkohden.

On muuten edelleen noi Lidlin grillipannut uskomattoman hyvä ostos. Itsellä on niitä kaksi ja kunnon rasvapoltettuna monipuolinen pannu. Itse teen siinä aina kasvikset, paistetut perunat, grillijuustot jne. Suosittelen ostamaan, halpa ja hyvä, itellä noita kaks. Tosin se isompi versio tosta kuvan pannusta. Mainoksessa oli noita ainakin tällä hetkellä myynnissä.
1719580022195.png
Missä mainoksessa?
Yritin katsoa mut ei kyl löytynyt…
 
Vuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
Folio rasvapellille ja siihen päälle paakkuuntuvaa kissanhiekkaa, saa sit taiteltua rasvapaloja pois ku piparkakkuja :D
 
Missä mainoksessa?
Yritin katsoa mut ei kyl löytynyt…
Rehellisyyden nimissä en tiiä onko täss, edellisessä vai tulevassa, muistan vaan nähneeni että oli taas saatavilla. Toi kuva toki googlekuva. Jokatapauksessa tänä kesänä olen nähnyt mainostettavan.
 
Padroneja mä tarkotin eli paprikoita.

Nää on hyviä mutta ite mielummin paistan pannulla kuin suoraan grillissä.

Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Kaupasta tosiaan löytyy hyviä ja vähemmän hyviä padroneja mielestäni. Parhaat tähän mennessä on ollut itse kasvatetut. Parvekkella kukkii muutama pensas ja satoa odottelen elokuulle.
 
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?

Vedellä huuhtelu, kuivaus, pannulle reilusti oliiviöljyä, lämmitä pannu, padronit pannulle, anna paistua ja kääntele kunnes rupeavat tummumaan, sammuta pannu, nosta padronit lautaselle, ripottele sormisuolaa päälle ja nauti. Eihän nuo tietenkään kaikille maistu, joten ei vika aina tekijässä ole.
 
Laittakaas grillausehdotuksia. Mulla on huono mielikuvitus. Eniten grillaillu possun kassler- ja ulkofileepihvejä.
Pakastepussiin tms. oman maun mukaan olevia kasviksia (aurinko-, kruunu-,...kasviksia/sekoituksia mitä näitä nyt on). Rypsiöljyä, merisuolamyllyllä merisuolaa, vähän pippurisekoitusta ja sipulijauhetta pussiin. Sekoitus, anna olla jonkun aikaa pöydällä ja sekoittele uudestaan. Sit vaa alumiinivuokaan ja grilliin. Lohkopottuja/pariisinperunoita voi maustaa samalla tapaa.
 
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Eihän nää kaikille maistukkaan eikä tekijässä välttämättä mitään vikaa ole.
Kuten sanottu kuumalla pannulla ja kun alkaa pinta sieltä täältä hiillostua ja ne on pehmenneet niin lämpö pois, reilusti suolaa ja makumajoneesin kanssa kitaan.

Mä söin noita ekaa kertaa ravintolassa, ja ne oli sellaisia ihmeen kitkerän makuisia, mutta tykkäsin konseptista ja kun kotona oon tehny niin ei ole ollu koskaan kitkeriä.

Mutta makuasioita. Toiset tukkäägrillatuista herkkusienistäkin, mutta itse en voi sietää sitä makua ja koostumusta.
 
Itse kyllästyin jo pekoniin käärittyihin juttuihin, kun kaikki maistuu vain pekonilta. Paljon parempia parsasta tulee kun hieman roiskii oliiviöljyä päälle ja grillaa paljaaltaan. Grillauksen jälkeen hieman suolaa päälle. Myös muita kasviksia kannattaa grillailla; salaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, yms.

Ja vartaat on toinen helppo grillattava. Siinä vain mielikuvitus rajana, mitä niihin laittaa.
 
Itse kyllästyin jo pekoniin käärittyihin juttuihin, kun kaikki maistuu vain pekonilta. Paljon parempia parsasta tulee kun hieman roiskii oliiviöljyä päälle ja grillaa paljaaltaan. Grillauksen jälkeen hieman suolaa päälle. Myös muita kasviksia kannattaa grillailla; salaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, yms.

Ja vartaat on toinen helppo grillattava. Siinä vain mielikuvitus rajana, mitä niihin laittaa.

Samaa mieltä, ennen tuli käärittyä pekoniin vaikka mitä. Nykyään käärin täytetyt herkkusienet juustohöylällä viipaloituihin kesäkurpitsasuikaleisiin ja laitan jotain kastiketta päälle, parsat ja padronit grillataan (aiempaan keskusteluun viitaten: itse ehdottomasti tykkään grillata nämä miedolla lämmöllä enkä paistaa) sellaisinaan öljyssä. Varhaiskaalikin aika mukavaa grillattuna, kunhan sen marinoi / maustaa itselleen sopivasti (itse kaipaan siihen jotain kastiketta, pelkkä suola ei riitä tässä).
 
Grillattu munakoisokin toimii; leikataan kanta pois, siivutetaan reilun sentin siivuiksi ja grillataan oliiviöljyllä sutaistuna. Öljy kannattaa lisätä juuri ennen grilliin laittamista, munakoisolla on taipumus imaista öljy sisäänsä.

Ja mainittakoon että joidenkin mielestä munakoiso pitää "itkettää", ts. siivutetaan ja suolataan, annetaan suolan imeä nestettä pois ja kuivataan tms. Itse jätän tekemättä, suoraan grillille öljyn kanssa ja maun mukaan suolaa. Ei tule niin vetelää ja suolaista lopputulosta.
 
Pakko kertoa omakin suosikki grilli-resepti. Kananpaistileikkeitä, hiero niihin sopivaksi katsotut grillimaustteet/rubit, tai edes suolaa ja pippuria. Kääräise rullan tapaiselle ja pyöräytä pari pekonisuikaletta tiukasti ympärille. Sitten sivellään makeaa bbq-kastiketta päälle ja grilliin, epäsuoralle tulellen ja suht mietoon lämpöön. Sivellään lisää soossia vähän väliä, hyvä jos grilliin saisi vähän savuakin. Pekoni kun on rapsakan oloista niin voi siirtää vähän suoralle tulelle ja nopeasti pyöritellen ja sivellellen sopivan mähmäinen pinta.
 
Vuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
Vastaava kävi viime viikolla, viimeisellä lomaviikolla kun tuli kaasua jonkun verran polteltua grillissä. Grillasin joka päivä jotakin ja puhdistus tais jäädä itselläkin vähän puolitiehen. Ulkoverhouslauta grillin takana tosin tuntui sen verran käteen lämpöiseltä kun avasin grillikauden pari kk sitten, että päätin vetää grillin nyt n. 1.5m irti seinästä kun sain terassin valmiiksi ja siirsin grillin terassille.
 
Oisko ribseille suositusta hieman vähemmän sokeria sisältävästä kastikkeesta, tulee diabetes pelkästä etiketin lukemisesta, kun noita kaupan sörsseleitä katselee... tai tietysti itse voisi jotain kyhätä jos ois reseptiä heittää.

Noissa vaan taitaa olla juuri ideana juuri se sokerin karamellisoituminen ribsin pintaan, että liekö vähäsokerisia olemassakaan?:tdown:
 
Rehellisyyden nimissä en tiiä onko täss, edellisessä vai tulevassa, muistan vaan nähneeni että oli taas saatavilla. Toi kuva toki googlekuva. Jokatapauksessa tänä kesänä olen nähnyt mainostettavan.
Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.
Mitä etua tossa lidlin mukaan rautaisessa sit on jos verrataan perus teräs vuokaan tai valurautaiseen vuokaan?
 
Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.
Mitä etua tossa lidlin mukaan rautaisessa sit on jos verrataan perus teräs vuokaan tai valurautaiseen vuokaan?
No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.
Muihin teräsvuokiin en tiiä onko parempi, mutta edullinen ja toimiva ja sai ihan Lidlistä eikä tarvinnu tilata mistään erikoiskaupasta jne. Itse en ainkaan lähikaupoissa tai Prismassa tuollaisia nähnyt. Mutta eikai toi tosiaan mikään ihmelaite ole, edullinen ja hyvä.
 
Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Huuhtelet, pyöräytät öljyssä ja parillaan tai johonkin koriin kuumaan grilliin. Välillä pyörittelet ja odotat, että tummuu. Älä päästä ihan lötköiksi. Makukyaymys toki tämä. Mutta tuo "limanuljaskuus" viittaa, että meni yli.
Lopuksi vielä vähän oliiviöljyä ja reippaasti hyvää sormisuolaa päälle.

Ja kuten joku sanoi, jos ei tykkää, niin ei tykkää.
 
No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.
Muihin teräsvuokiin en tiiä onko parempi, mutta edullinen ja toimiva ja sai ihan Lidlistä eikä tarvinnu tilata mistään erikoiskaupasta jne. Itse en ainkaan lähikaupoissa tai Prismassa tuollaisia nähnyt. Mutta eikai toi tosiaan mikään ihmelaite ole, edullinen ja hyvä.
Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?
Eikö siihen tartu kiinni?
 
Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?
Eikö siihen tartu kiinni?
Juu kaasulevyllä käytän ihan suoraan paistoon. Ei tartu mikään kiinni koska olen ne hyvin rasvapolttanut. Tosin jotain kananmunaa ja lättyjä en ole kokeillut, mutta peruskasvikset ja grillijuustot ynnä paistetut perunat ja muut särpimet kyllä tulee komeasti eikä pala kiinni.
 
Juu kaasulevyllä käytän ihan suoraan paistoon. Ei tartu mikään kiinni koska olen ne hyvin rasvapolttanut. Tosin jotain kananmunaa ja lättyjä en ole kokeillut, mutta peruskasvikset ja grillijuustot ynnä paistetut perunat ja muut särpimet kyllä tulee komeasti eikä pala kiinni.
Aa. Eli toi on vähän niinku hiiliteräs?
 
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?

Grilli & grillaus ketjussa kun ollaan, niin kippoon mihin öljyä, suolaa, pippuria ja valkosipulia päälle. Pyörittelet nuo sinne kaikkiin ja eikun grillin. Jos ei jaksa pyöritellä yksittäisiä ritilän päällä, niin reikä pannuun ja ”ravistelua” kun yksi puoli on ”hiillostunut”. Valmis, kun kaikki suunnat näin. Syö.

Toiseen ketjuun sopii sitten uuni ja pannu versiot, tai no kyllä se pannu myös grilli otsikolle osuu, näin jälkikäteen ajateltuna, kun grilliä kuitenkin käytetään.
 
Oliskos vinkata mistä saisi mustang L 21” kamadoon eri savupiipun?
Haussa sellainen minkä saisi kokonaan vedettyä auki jotta sytytys nopeutuisi, googlella ei löytynyt käytännössä mitään muuta ku smokewaren piippu joka kallis ja vähän huonon värinen…
 
Oliskos vinkata mistä saisi mustang L 21” kamadoon eri savupiipun?
Haussa sellainen minkä saisi kokonaan vedettyä auki jotta sytytys nopeutuisi, googlella ei löytynyt käytännössä mitään muuta ku smokewaren piippu joka kallis ja vähän huonon värinen…


Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili :)

Bastard tai smokeware rosteri hattu, pitää vedet ulkopuolella tosin kuin tuo @juhaa linkkaama :cool:
 
Aiempaan gtillihiilikeskustelun jatkeeksi:
Yleisestiottaen olen/olin mielestäni tyytyväinen weberin hiiliin nopeassa glillauksessa. Ts. Kun pitää paistaa kanaa, makkaraa tai naudanpihviä kun oleellisia ominaisuuksia on nopea syttyminen yms.
hitto vie olin jo unohtanut weberin epätasaisen laadun:: Taas tuli säkki, josta suurin osa on pientä sälää joka menee suoraan piippusytyttimen säleikön läpi. Jos olisin ostanut pirkka- tai rainbow-hiiliä, ymmärtäisin saaneeni sitä mistä maksoin ja mitä laatua em brandeilta voi odottaa. Mutta hitto vie weberiltä tommoista. Pitänee siirtyä grillistiin. Miedompi aromi ja isoimmat palat keskimäärin pienempiä kuin weber, mutta käyttökelpoisen hiilen osuus pakkauksessa suurempi.
 
Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä. :facepalm:

Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.

Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.

Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.

Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .

IMG_20240713_183407.jpg
 
Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä. :facepalm:

Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.

Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.

Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.

Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .

IMG_20240713_183407.jpg

Mikä toho? Ei sytytyspalojakaan? Voisin myös testata...
 
Aiempaan gtillihiilikeskustelun jatkeeksi:
Yleisestiottaen olen/olin mielestäni tyytyväinen weberin hiiliin nopeassa glillauksessa. Ts. Kun pitää paistaa kanaa, makkaraa tai naudanpihviä kun oleellisia ominaisuuksia on nopea syttyminen yms.
hitto vie olin jo unohtanut weberin epätasaisen laadun:: Taas tuli säkki, josta suurin osa on pientä sälää joka menee suoraan piippusytyttimen säleikön läpi. Jos olisin ostanut pirkka- tai rainbow-hiiliä, ymmärtäisin saaneeni sitä mistä maksoin ja mitä laatua em brandeilta voi odottaa. Mutta hitto vie weberiltä tommoista. Pitänee siirtyä grillistiin. Miedompi aromi ja isoimmat palat keskimäärin pienempiä kuin weber, mutta käyttökelpoisen hiilen osuus pakkauksessa suurempi.
Minä laitoin piippusytyttimen pohjalle n.sentin silmällä olevan verkonpalan,saa käytettyä nuo pienemmätkin hiilen palat hyödyksi paremmin.
 
Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä. :facepalm:

Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.

Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.

Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.

Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .

IMG_20240713_183407.jpg
Joo tässä huomaa hyvin että grillaaminenkin on vähän välineurheilua. Ja mitä paremmat lelut ja tarvikkeet sitä mukavampaa grillaaminen on.
Toi halvimmilla hiilillä ja sytytysnesteellä grillaaminen on monen synti ja jo pienellä panostuksella kuten paremmilla hiilillä saa aikaiseksi jo huomattavasti parempaa ruokaa ja innostus kasvaa.
Selvästi suomessakin vähän jo herätty grillaamisen iloihin kunnolla kun esim Marienburgeja on ilmestynyt lähes jokaiseen kauppaan. Vielä muutama vuosi sitten niitäkään ei saanut kuin harvoista paikoista, mutta noita perus silppohiilisäkkejä sai ja saa edelleen joka paikasta.

Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa.

Tuosta sitten kun vähän vielä mennään hifimpään ja ostaa vaikka kovapuuhiiliä niin huomaa että hiilissä todellakin on eroja. Tyyritähän ne on kun hintaa kattoo ja vertaa Rainbow silppohiiliin, mutta tuloskin on sitten jo ihan erilainen ja ne kestää pitkään ja voi käyttää uudelleen.

Siitä vaan vähän kokeilemaan ja suosittelen hommaamaan piippusytyttimen jolla saa hiilet nopeasti kuumiksi niin grillaamisesta ei tule aina semmoista suoritusta mihin pitää varata paljon aikaa. Hiilet kun saa nopeasti niin voi tehdä iltapalamakkarat myöhäänkin jos alkaa tekemään mieli :) Itsellä tulee joskus sellainen fiilis että makkara runsaalla sinapilla tekis mieli niin eikun hiilet piippuun ja sytytys ja kohta hiilet grilliin ja makkarat tulille. Koko projektissa menee ehkä se 20min alusta loppuun.
 
Joo tässä huomaa hyvin että grillaaminenkin on vähän välineurheilua. Ja mitä paremmat lelut ja tarvikkeet sitä mukavampaa grillaaminen on.
Toi halvimmilla hiilillä ja sytytysnesteellä grillaaminen on monen synti ja jo pienellä panostuksella kuten paremmilla hiilillä saa aikaiseksi jo huomattavasti parempaa ruokaa ja innostus kasvaa.
Selvästi suomessakin vähän jo herätty grillaamisen iloihin kunnolla kun esim Marienburgeja on ilmestynyt lähes jokaiseen kauppaan. Vielä muutama vuosi sitten niitäkään ei saanut kuin harvoista paikoista, mutta noita perus silppohiilisäkkejä sai ja saa edelleen joka paikasta.

Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa.

Tuosta sitten kun vähän vielä mennään hifimpään ja ostaa vaikka kovapuuhiiliä niin huomaa että hiilissä todellakin on eroja. Tyyritähän ne on kun hintaa kattoo ja vertaa Rainbow silppohiiliin, mutta tuloskin on sitten jo ihan erilainen ja ne kestää pitkään ja voi käyttää uudelleen.

Siitä vaan vähän kokeilemaan ja suosittelen hommaamaan piippusytyttimen jolla saa hiilet nopeasti kuumiksi niin grillaamisesta ei tule aina semmoista suoritusta mihin pitää varata paljon aikaa. Hiilet kun saa nopeasti niin voi tehdä iltapalamakkarat myöhäänkin jos alkaa tekemään mieli :) Itsellä tulee joskus sellainen fiilis että makkara runsaalla sinapilla tekis mieli niin eikun hiilet piippuun ja sytytys ja kohta hiilet grilliin ja makkarat tulille. Koko projektissa menee ehkä se 20min alusta loppuun.
Ja jos oikein kiire on, niin grillaa makkarat suoraan piipun päällä samalla kun hiilet syttyy. Pari kertaa olen alkupala makkarat grillannut siinäkin:hungry:
 
Mikä toho? Ei sytytyspalojakaan? Voisin myös testata...

Tää tuli hankittua rikkaruohojen polttamiseen. Siihen se ei toimi kovin hyvin mutta grillin sytytyksessä hyvä.



Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa

Saattaa ensi vuonna joku uusi grilli tähän pihaan ilmestyä... Vielä mietinnössä että tulisiko sellainen muna, pallo vai joku muu.

Nykyisessä maksuhäiriögrillissä vielä paistelee istuma-asennossa. Jalat petti.

IMG_20240714_161130.jpg
 
Minä laitoin piippusytyttimen pohjalle n.sentin silmällä olevan verkonpalan,saa käytettyä nuo pienemmätkin hiilen palat hyödyksi paremmin.
Mä täytän piipun siinä brikettikorin päällä, jolloin pienin sälä jää sinne koriin. Se vaan tuo pieni sälä jää sen verran tiiviiksi massaksi, ettei ilma kierrä sen läpi kunnolla -> lämpöjen nousu on tuurista kiinni.
 
Eiköhän esimerkiksi tämä sovi

Tuli tilattua.
Ei muuten sovi :(
Ei niin mustang 21" eikä lucifer 21", toi bonoon sopiva on aivan älyttömästi leveämpi ja se melkein mahtuisi vanhan savupiipon ylitse.
Eikä tietenkään oo maksutonta palauttaa tonne :rolleyes:
 
Tuli tilattua.
Ei muuten sovi :(
Ei niin mustang 21" eikä lucifer 21", toi bonoon sopiva on aivan älyttömästi leveämpi ja se melkein mahtuisi vanhan savupiipon ylitse.
Eikä tietenkään oo maksutonta palauttaa tonne :rolleyes:

No, perhana. Paljon tossa on sisämitta?
 
Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?
 
Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?
Ite laitoin Marienburgin hiiliä ns. helvetisti ja joitakin brikettejä sekaan, niin 400 astetta oli lämpö.
Hiiliä oli noin puolet pohjasta. Jaoin pohjan brikettikoreilla ja hiiliä oli korien yläreunaan asti.
 
Erikoinen kokemus Harbilla. Kyllä kovapuuhiilissä on parempi lämpöarvo kuin lehtipuu/höttöhiilissä. Ehkä väärä säilytys ja hiilet kostuneet?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
256 997
Viestejä
4 465 764
Jäsenet
73 878
Uusin jäsen
VilleIkola

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom