Grillit & grillaus

Rehellisyyden nimissä en tiiä onko täss, edellisessä vai tulevassa, muistan vaan nähneeni että oli taas saatavilla. Toi kuva toki googlekuva. Jokatapauksessa tänä kesänä olen nähnyt mainostettavan.
Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.
Mitä etua tossa lidlin mukaan rautaisessa sit on jos verrataan perus teräs vuokaan tai valurautaiseen vuokaan?
 
Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.
Mitä etua tossa lidlin mukaan rautaisessa sit on jos verrataan perus teräs vuokaan tai valurautaiseen vuokaan?
No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.
Muihin teräsvuokiin en tiiä onko parempi, mutta edullinen ja toimiva ja sai ihan Lidlistä eikä tarvinnu tilata mistään erikoiskaupasta jne. Itse en ainkaan lähikaupoissa tai Prismassa tuollaisia nähnyt. Mutta eikai toi tosiaan mikään ihmelaite ole, edullinen ja hyvä.
 
Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Huuhtelet, pyöräytät öljyssä ja parillaan tai johonkin koriin kuumaan grilliin. Välillä pyörittelet ja odotat, että tummuu. Älä päästä ihan lötköiksi. Makukyaymys toki tämä. Mutta tuo "limanuljaskuus" viittaa, että meni yli.
Lopuksi vielä vähän oliiviöljyä ja reippaasti hyvää sormisuolaa päälle.

Ja kuten joku sanoi, jos ei tykkää, niin ei tykkää.
 
No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.
Muihin teräsvuokiin en tiiä onko parempi, mutta edullinen ja toimiva ja sai ihan Lidlistä eikä tarvinnu tilata mistään erikoiskaupasta jne. Itse en ainkaan lähikaupoissa tai Prismassa tuollaisia nähnyt. Mutta eikai toi tosiaan mikään ihmelaite ole, edullinen ja hyvä.
Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?
Eikö siihen tartu kiinni?
 
Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?
Eikö siihen tartu kiinni?
Juu kaasulevyllä käytän ihan suoraan paistoon. Ei tartu mikään kiinni koska olen ne hyvin rasvapolttanut. Tosin jotain kananmunaa ja lättyjä en ole kokeillut, mutta peruskasvikset ja grillijuustot ynnä paistetut perunat ja muut särpimet kyllä tulee komeasti eikä pala kiinni.
 
Juu kaasulevyllä käytän ihan suoraan paistoon. Ei tartu mikään kiinni koska olen ne hyvin rasvapolttanut. Tosin jotain kananmunaa ja lättyjä en ole kokeillut, mutta peruskasvikset ja grillijuustot ynnä paistetut perunat ja muut särpimet kyllä tulee komeasti eikä pala kiinni.
Aa. Eli toi on vähän niinku hiiliteräs?
 
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?

Grilli & grillaus ketjussa kun ollaan, niin kippoon mihin öljyä, suolaa, pippuria ja valkosipulia päälle. Pyörittelet nuo sinne kaikkiin ja eikun grillin. Jos ei jaksa pyöritellä yksittäisiä ritilän päällä, niin reikä pannuun ja ”ravistelua” kun yksi puoli on ”hiillostunut”. Valmis, kun kaikki suunnat näin. Syö.

Toiseen ketjuun sopii sitten uuni ja pannu versiot, tai no kyllä se pannu myös grilli otsikolle osuu, näin jälkikäteen ajateltuna, kun grilliä kuitenkin käytetään.
 
Oliskos vinkata mistä saisi mustang L 21” kamadoon eri savupiipun?
Haussa sellainen minkä saisi kokonaan vedettyä auki jotta sytytys nopeutuisi, googlella ei löytynyt käytännössä mitään muuta ku smokewaren piippu joka kallis ja vähän huonon värinen…
 
Oliskos vinkata mistä saisi mustang L 21” kamadoon eri savupiipun?
Haussa sellainen minkä saisi kokonaan vedettyä auki jotta sytytys nopeutuisi, googlella ei löytynyt käytännössä mitään muuta ku smokewaren piippu joka kallis ja vähän huonon värinen…


Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili :)

Bastard tai smokeware rosteri hattu, pitää vedet ulkopuolella tosin kuin tuo @juhaa linkkaama :cool:
 
Aiempaan gtillihiilikeskustelun jatkeeksi:
Yleisestiottaen olen/olin mielestäni tyytyväinen weberin hiiliin nopeassa glillauksessa. Ts. Kun pitää paistaa kanaa, makkaraa tai naudanpihviä kun oleellisia ominaisuuksia on nopea syttyminen yms.
hitto vie olin jo unohtanut weberin epätasaisen laadun:: Taas tuli säkki, josta suurin osa on pientä sälää joka menee suoraan piippusytyttimen säleikön läpi. Jos olisin ostanut pirkka- tai rainbow-hiiliä, ymmärtäisin saaneeni sitä mistä maksoin ja mitä laatua em brandeilta voi odottaa. Mutta hitto vie weberiltä tommoista. Pitänee siirtyä grillistiin. Miedompi aromi ja isoimmat palat keskimäärin pienempiä kuin weber, mutta käyttökelpoisen hiilen osuus pakkauksessa suurempi.
 
Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä. :facepalm:

Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.

Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.

Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.

Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .

IMG_20240713_183407.jpg
 
Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä. :facepalm:

Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.

Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.

Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.

Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .

IMG_20240713_183407.jpg

Mikä toho? Ei sytytyspalojakaan? Voisin myös testata...
 
Aiempaan gtillihiilikeskustelun jatkeeksi:
Yleisestiottaen olen/olin mielestäni tyytyväinen weberin hiiliin nopeassa glillauksessa. Ts. Kun pitää paistaa kanaa, makkaraa tai naudanpihviä kun oleellisia ominaisuuksia on nopea syttyminen yms.
hitto vie olin jo unohtanut weberin epätasaisen laadun:: Taas tuli säkki, josta suurin osa on pientä sälää joka menee suoraan piippusytyttimen säleikön läpi. Jos olisin ostanut pirkka- tai rainbow-hiiliä, ymmärtäisin saaneeni sitä mistä maksoin ja mitä laatua em brandeilta voi odottaa. Mutta hitto vie weberiltä tommoista. Pitänee siirtyä grillistiin. Miedompi aromi ja isoimmat palat keskimäärin pienempiä kuin weber, mutta käyttökelpoisen hiilen osuus pakkauksessa suurempi.
Minä laitoin piippusytyttimen pohjalle n.sentin silmällä olevan verkonpalan,saa käytettyä nuo pienemmätkin hiilen palat hyödyksi paremmin.
 
Vuosikaudet on lotrattu sytytysnesteillä ja käytetty marketin halvinta grillihiiltä eli sellaista hilettä. Eli on väärin grillattu. Makumaailma on ollut jotain bensan ja palaneen käryn välillä. :facepalm:

Tänä kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa sytyttää grillin toholla ilman nesteitä. Maku parani ja oli kiva grillata ilman suurempia käryjä.

Tohon ja tämän ketjun innoittamana ostin nyt vihdoin paljon kehuttua Marienbrug hiiliä pari pussia. Tämähän on aivan eri maailma. Makkarat maistuu aivan eri tavalla. Luulen, että en ole eläissäni syönyt näin hyvää makkaraa.

Hiilet paloi tasaisesti ja ne oli helppo sytyttää. Ja mikä parasta, niin ensimmäistä kertaa onnistui hiilten sammutus ja sytytys. Huomenna grillaan vielä kolmannen kerran noilla samoilla hiilillä. Tässähän säästyy kaiken hyvän lisäksi rahaakin.

Tyttöystävä on myös innoissaan grillaamisesta, ollut aina. Se grillaa kesät talvet. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kohta ala palaa rahaa tähän erilaisten välineiden muodossa.. .

IMG_20240713_183407.jpg
Joo tässä huomaa hyvin että grillaaminenkin on vähän välineurheilua. Ja mitä paremmat lelut ja tarvikkeet sitä mukavampaa grillaaminen on.
Toi halvimmilla hiilillä ja sytytysnesteellä grillaaminen on monen synti ja jo pienellä panostuksella kuten paremmilla hiilillä saa aikaiseksi jo huomattavasti parempaa ruokaa ja innostus kasvaa.
Selvästi suomessakin vähän jo herätty grillaamisen iloihin kunnolla kun esim Marienburgeja on ilmestynyt lähes jokaiseen kauppaan. Vielä muutama vuosi sitten niitäkään ei saanut kuin harvoista paikoista, mutta noita perus silppohiilisäkkejä sai ja saa edelleen joka paikasta.

Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa.

Tuosta sitten kun vähän vielä mennään hifimpään ja ostaa vaikka kovapuuhiiliä niin huomaa että hiilissä todellakin on eroja. Tyyritähän ne on kun hintaa kattoo ja vertaa Rainbow silppohiiliin, mutta tuloskin on sitten jo ihan erilainen ja ne kestää pitkään ja voi käyttää uudelleen.

Siitä vaan vähän kokeilemaan ja suosittelen hommaamaan piippusytyttimen jolla saa hiilet nopeasti kuumiksi niin grillaamisesta ei tule aina semmoista suoritusta mihin pitää varata paljon aikaa. Hiilet kun saa nopeasti niin voi tehdä iltapalamakkarat myöhäänkin jos alkaa tekemään mieli :) Itsellä tulee joskus sellainen fiilis että makkara runsaalla sinapilla tekis mieli niin eikun hiilet piippuun ja sytytys ja kohta hiilet grilliin ja makkarat tulille. Koko projektissa menee ehkä se 20min alusta loppuun.
 
Joo tässä huomaa hyvin että grillaaminenkin on vähän välineurheilua. Ja mitä paremmat lelut ja tarvikkeet sitä mukavampaa grillaaminen on.
Toi halvimmilla hiilillä ja sytytysnesteellä grillaaminen on monen synti ja jo pienellä panostuksella kuten paremmilla hiilillä saa aikaiseksi jo huomattavasti parempaa ruokaa ja innostus kasvaa.
Selvästi suomessakin vähän jo herätty grillaamisen iloihin kunnolla kun esim Marienburgeja on ilmestynyt lähes jokaiseen kauppaan. Vielä muutama vuosi sitten niitäkään ei saanut kuin harvoista paikoista, mutta noita perus silppohiilisäkkejä sai ja saa edelleen joka paikasta.

Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa.

Tuosta sitten kun vähän vielä mennään hifimpään ja ostaa vaikka kovapuuhiiliä niin huomaa että hiilissä todellakin on eroja. Tyyritähän ne on kun hintaa kattoo ja vertaa Rainbow silppohiiliin, mutta tuloskin on sitten jo ihan erilainen ja ne kestää pitkään ja voi käyttää uudelleen.

Siitä vaan vähän kokeilemaan ja suosittelen hommaamaan piippusytyttimen jolla saa hiilet nopeasti kuumiksi niin grillaamisesta ei tule aina semmoista suoritusta mihin pitää varata paljon aikaa. Hiilet kun saa nopeasti niin voi tehdä iltapalamakkarat myöhäänkin jos alkaa tekemään mieli :) Itsellä tulee joskus sellainen fiilis että makkara runsaalla sinapilla tekis mieli niin eikun hiilet piippuun ja sytytys ja kohta hiilet grilliin ja makkarat tulille. Koko projektissa menee ehkä se 20min alusta loppuun.
Ja jos oikein kiire on, niin grillaa makkarat suoraan piipun päällä samalla kun hiilet syttyy. Pari kertaa olen alkupala makkarat grillannut siinäkin:hungry:
 
Mikä toho? Ei sytytyspalojakaan? Voisin myös testata...

Tää tuli hankittua rikkaruohojen polttamiseen. Siihen se ei toimi kovin hyvin mutta grillin sytytyksessä hyvä.



Tuosta sitten vielä yksi pykä edemmäs ja kunnon grillin hommaaminen joka hiukan maksaa, mutta voi pojat kun siinä toimii lämmönsäädöt sun muut ja huomaa että saakin tehtyä monipuolista safkaa eikä tarvii pelkkiä makkaroita ja kyljyksiä tehdä. Eikä semmonen semihyvä hiiligrillikään mikään maailman kallein ole, ottaen että se kestää vuosikausia. Noi kuvan lankagrilliritilä yleensä ruostuu ja menee pahaks ja se syö taas grillausintoa

Saattaa ensi vuonna joku uusi grilli tähän pihaan ilmestyä... Vielä mietinnössä että tulisiko sellainen muna, pallo vai joku muu.

Nykyisessä maksuhäiriögrillissä vielä paistelee istuma-asennossa. Jalat petti.

IMG_20240714_161130.jpg
 
Minä laitoin piippusytyttimen pohjalle n.sentin silmällä olevan verkonpalan,saa käytettyä nuo pienemmätkin hiilen palat hyödyksi paremmin.
Mä täytän piipun siinä brikettikorin päällä, jolloin pienin sälä jää sinne koriin. Se vaan tuo pieni sälä jää sen verran tiiviiksi massaksi, ettei ilma kierrä sen läpi kunnolla -> lämpöjen nousu on tuurista kiinni.
 
Eiköhän esimerkiksi tämä sovi

Tuli tilattua.
Ei muuten sovi :(
Ei niin mustang 21" eikä lucifer 21", toi bonoon sopiva on aivan älyttömästi leveämpi ja se melkein mahtuisi vanhan savupiipon ylitse.
Eikä tietenkään oo maksutonta palauttaa tonne :rolleyes:
 
Tuli tilattua.
Ei muuten sovi :(
Ei niin mustang 21" eikä lucifer 21", toi bonoon sopiva on aivan älyttömästi leveämpi ja se melkein mahtuisi vanhan savupiipon ylitse.
Eikä tietenkään oo maksutonta palauttaa tonne :rolleyes:

No, perhana. Paljon tossa on sisämitta?
 
Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?
 
Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?
Ite laitoin Marienburgin hiiliä ns. helvetisti ja joitakin brikettejä sekaan, niin 400 astetta oli lämpö.
Hiiliä oli noin puolet pohjasta. Jaoin pohjan brikettikoreilla ja hiiliä oli korien yläreunaan asti.
 
Erikoinen kokemus Harbilla. Kyllä kovapuuhiilissä on parempi lämpöarvo kuin lehtipuu/höttöhiilissä. Ehkä väärä säilytys ja hiilet kostuneet?
 
No, perhana. Paljon tossa on sisämitta?
Tossa yläventtiilissä on sisämittä 15cm.
Mustang 21" piipun ulkomitta on n.13cm, eli tiivisteen kanssa siihen menee n. 14cm sisämitallinen piippu.


Tuli tollanen mieleen että kun oon tässä nyt 3 päivää noita googlettanut ja oikeasti vaihtoehtoja korvaamaan toi yläventtiili on äärettömän vähän, niin voiskohan tota savupiippua vaan jollain keinolla saada laajennettua, kestääkö noi tiivisteet tai mitä ihmettä noi nauhat nyt ovatkin jos niitä pistäisi päällekkäin?
Ja sit vois vielä sen itse piipunkin sellaisella vedellä...

Mistäköhän tollasia tiivisteitä saisi hyvään hintaan ja minkä nimisiä ovat?
 
Viimeksi muokattu:
Erikoinen kokemus Harbilla. Kyllä kovapuuhiilissä on parempi lämpöarvo kuin lehtipuu/höttöhiilissä. Ehkä väärä säilytys ja hiilet kostuneet?

On parempi lämpöarvo mutta palavat hitaammin ja sen takia tuottavat hetkellisesti vähemmän lämpöä jos ilmansaanti on riittävää.

Kannattaa katsoa vaikka pihvimiehen hiilivertailu:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
On parempi lämpöarvo mutta palavat hitaammin ja sen takia tuottavat hetkellisesti vähemmän lämpöä jos ilmansaanti on riittävää.

Kannattaa katsoa vaikka pihvimiehen hiilivertailu:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Joo kannatti. Kunnon 80-luvun tyylistä pallogrillausta. Ja noi grillit kruunasi koko jutun. Tosi hyvä testi.
 
Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?


Jätä kansi 5-10mm raolleen, niin palaa huomattavasti kuumempana. Näin itse tehnyt brikettien kanssa pizzaa paistaessa.
 
Vertailun vuoksi: Vaasan kauppahallista tarttui mukaan säkki olikohan 35€…20240718-145050-0931.jpg
20240718-145034-0929.jpg

Ihan eri planeetalta tämän sisältö.
 
  • Tykkää
Reactions: ebu
Tuo säläpaska on omiaan nopeaan kuumaan grillaamiseen, saa kuumemman pätsin kuin muutamalla tiiliskiven kokosella hiilen murikalla jotka palaa hiljalleen.
 
Nyt muutaman vedon testannut kovapuuhiilellä (sunset), kun aikaisemmin pääsääntöisesti tullut käytettyä marienburgia. Ihan älyttömän paljon enemmän tuottaa lämpöä näin näppituntumalla.

Aikaisemmin voinut ihan hyvin käänellä ruokia ritilällä, mutta nyt kättä ei voi viedä kovinkaan lähelle, kun rupeaa polttamaan.

Haju on ihan erilaista (nostattaa veden kielelle jo grillauksen aikana. Jos nyt jotai negatiivista noista sunseti hiilistä haluaa löytää, niin on jopa turhankin isoa palaa pääsääntöisesti. Mutta se on jo keksimällä keksitty negatiivisuus.
 
Nyt muutaman vedon testannut kovapuuhiilellä (sunset), kun aikaisemmin pääsääntöisesti tullut käytettyä marienburgia. Ihan älyttömän paljon enemmän tuottaa lämpöä näin näppituntumalla.

Aikaisemmin voinut ihan hyvin käänellä ruokia ritilällä, mutta nyt kättä ei voi viedä kovinkaan lähelle, kun rupeaa polttamaan.

Haju on ihan erilaista (nostattaa veden kielelle jo grillauksen aikana. Jos nyt jotai negatiivista noista sunseti hiilistä haluaa löytää, niin on jopa turhankin isoa palaa pääsääntöisesti. Mutta se on jo keksimällä keksitty negatiivisuus.
Itse taas siirryin sunsetin kovapuuhiilien jälkeen suosiolla takaisin marienburgeihin.

Niin hidas sytytys verrattuna marienburgeihin että siinä jo yksi iso miinus, toinen se että oli täynnä sellasia käsivarren kokoisia paloja, kolmas se että litramäärällisesti tossa häviää todella paljon kun käyttää kovapuuhiiltä, yks säkki marienburgia joka maksaa kympin on saman kokoinen mitä 1.5 säkkiä kovapuuhiiltä…
Toki se palaa kauemmin, mutta tietty pinta-ala pitää kuitenkin saada peittoon kerralla…

Toki jos ei rahasta ole väliä niin kovapuuhiili on varmasti parempi valinta, mutta itse valitsen ton helpomman ja nopeamman sytytyksen ja helvetisti isomman määrän hiiliä ennemmin ja itse itseasiassa pidin enemmän marienburgin tuoksusta, mutta ne nyt on makuasioita…

edit: Quebracho White oli tosiaan itsellä käytössä.
Tota coffeeta voisi kyl vielä kokeilla kun on ilmeisesti ripeämpi syttymään…
 
Viimeksi muokattu:
Itse taas siirryin sunsetin kovapuuhiilien jälkeen suosiolla takaisin marienburgeihin.

Niin hidas sytytys verrattuna marienburgeihin että siinä jo yksi iso miinus, toinen se että oli täynnä sellasia käsivarren kokoisia paloja, kolmas se että litramäärällisesti tossa häviää todella paljon kun käyttää kovapuuhiiltä, yks säkki marienburgia joka maksaa kympin on saman kokoinen mitä 1.5 säkkiä kovapuuhiiltä…
Toki se palaa kauemmin, mutta tietty pinta-ala pitää kuitenkin saada peittoon kerralla…

Toki jos ei rahasta ole väliä niin kovapuuhiili on varmasti parempi valinta, mutta itse valitsen ton helpomman ja nopeamman sytytyksen ja helvetisti isomman määrän hiiliä ennemmin ja itse itseasiassa pidin enemmän marienburgin tuoksusta, mutta ne nyt on makuasioita…

edit: Quebracho White oli tosiaan itsellä käytössä.
Tota coffeeta voisi kyl vielä kokeilla kun on ilmeisesti ripeämpi syttymään…
Täällähän ollaan aiemminkin laskettu hiilien kilohintoja (hinta/tilavuus ei ole järkevää vertailla) ja todettu, että kovapuuhiilet on saman hintaisia Marienburgeihin verrattuna kun tilaa kotiovelle toimitettuna muutaman säkin. Ja saman grillauspinta-alan ja lämpötilan saat kovapuuhiilillä kun laitat enemmän hiiliä ja ilmaräppäniä pienemmälle..?

Quebracho on tosiaan aika voimakkan makuinen. Kannattaa kokeilla Sunset Charcoalin muita kovapuuhiiliä.
 
Mitä mieltä raati tämmöisestä Rustan grillistä? Hyvä halvennus ainakin päällä.
Samat kuin muissakin vastaavissa. Ohutta kamaa, vuotaa kuin seula joten lämmönsäätö on : ei ole. Hissin mekanismi saattaa ruveta vahemmiten vääntyilemään ja kääntyilemään. Varaudu ostamaan paljon hiiliä/brikettejä koska pesä palaa aina tyhjäksi etkä voi käyttää uudelleen.
Kyllä tolla perusgrillaukset tekee, mutta low and slow ja savustukset saat unohtaa.
 
Painosta päätellen ei ihan niin rimpula kuin 100-200€ vastaavat. Ideahan tuossa on hyvä jos vaan työlaatu ja materiaalit olisi kelvollisia.
 
Vinkkejä mistä sais ok hintaan alustan karu 16:sta?
Niinku joku tarjoukuvaunu tms, about satkun budjetilla.
 
Painosta päätellen ei ihan niin rimpula kuin 100-200€ vastaavat. Ideahan tuossa on hyvä jos vaan työlaatu ja materiaalit olisi kelvollisia.
Varmaan suurin osa hinnasta tulee kaikenmaailman liikkuvista osista ja tuosta paksusta ritilästä.
Ja juu, idea on loistava ja mäkin tykkäsin käyttää tommosta ja tommonen hiilihissi on loistava lämmönsäätäjä. Mutta valitettavasti noilla liikkuvilla osilla ja muilla tiiveys kärsii ja ei grillaus tahi savustus loppupeleissä olekkaan niin helppoa ja kivaa.
 
Vinkkejä mistä sais ok hintaan alustan karu 16:sta?
Niinku joku tarjoukuvaunu tms, about satkun budjetilla.

Mites joku tuommonen:

 
Mites joku tuommonen:

Juu just jotain tän tyyppistä haen, mutta en ehkä juuri nimenomaan tätä, olisi parempi jos korkeus olisi n. 10cm vähemmän.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
284 185
Viestejä
4 881 008
Jäsenet
78 774
Uusin jäsen
abassimo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom