Grillit & grillaus

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 350
No, perhana. Paljon tossa on sisämitta?
Tossa yläventtiilissä on sisämittä 15cm.
Mustang 21" piipun ulkomitta on n.13cm, eli tiivisteen kanssa siihen menee n. 14cm sisämitallinen piippu.


Tuli tollanen mieleen että kun oon tässä nyt 3 päivää noita googlettanut ja oikeasti vaihtoehtoja korvaamaan toi yläventtiili on äärettömän vähän, niin voiskohan tota savupiippua vaan jollain keinolla saada laajennettua, kestääkö noi tiivisteet tai mitä ihmettä noi nauhat nyt ovatkin jos niitä pistäisi päällekkäin?
Ja sit vois vielä sen itse piipunkin sellaisella vedellä...

Mistäköhän tollasia tiivisteitä saisi hyvään hintaan ja minkä nimisiä ovat?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
1 197
Erikoinen kokemus Harbilla. Kyllä kovapuuhiilissä on parempi lämpöarvo kuin lehtipuu/höttöhiilissä. Ehkä väärä säilytys ja hiilet kostuneet?
On parempi lämpöarvo mutta palavat hitaammin ja sen takia tuottavat hetkellisesti vähemmän lämpöä jos ilmansaanti on riittävää.

Kannattaa katsoa vaikka pihvimiehen hiilivertailu:
 
Liittynyt
04.12.2020
Viestejä
73
Weber Master Touch. Koitin tehdä toissapäivänä ensimmäistä kertaa pizzakivellä pizzoja, mutta Weberin briketeistä ei saanut läheskään riittävästi lämpöä, vaikka kaikki räppänät oli täysin auki. Milläköhän kannattaisi lähteä yrittämään ensikerralla, eli mistä polttoaineesta saa kovimmat kuumuudet?

Jätä kansi 5-10mm raolleen, niin palaa huomattavasti kuumempana. Näin itse tehnyt brikettien kanssa pizzaa paistaessa.
 
Liittynyt
17.04.2018
Viestejä
80
Tuo säläpaska on omiaan nopeaan kuumaan grillaamiseen, saa kuumemman pätsin kuin muutamalla tiiliskiven kokosella hiilen murikalla jotka palaa hiljalleen.
 
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
2 492
Nyt muutaman vedon testannut kovapuuhiilellä (sunset), kun aikaisemmin pääsääntöisesti tullut käytettyä marienburgia. Ihan älyttömän paljon enemmän tuottaa lämpöä näin näppituntumalla.

Aikaisemmin voinut ihan hyvin käänellä ruokia ritilällä, mutta nyt kättä ei voi viedä kovinkaan lähelle, kun rupeaa polttamaan.

Haju on ihan erilaista (nostattaa veden kielelle jo grillauksen aikana. Jos nyt jotai negatiivista noista sunseti hiilistä haluaa löytää, niin on jopa turhankin isoa palaa pääsääntöisesti. Mutta se on jo keksimällä keksitty negatiivisuus.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 350
Nyt muutaman vedon testannut kovapuuhiilellä (sunset), kun aikaisemmin pääsääntöisesti tullut käytettyä marienburgia. Ihan älyttömän paljon enemmän tuottaa lämpöä näin näppituntumalla.

Aikaisemmin voinut ihan hyvin käänellä ruokia ritilällä, mutta nyt kättä ei voi viedä kovinkaan lähelle, kun rupeaa polttamaan.

Haju on ihan erilaista (nostattaa veden kielelle jo grillauksen aikana. Jos nyt jotai negatiivista noista sunseti hiilistä haluaa löytää, niin on jopa turhankin isoa palaa pääsääntöisesti. Mutta se on jo keksimällä keksitty negatiivisuus.
Itse taas siirryin sunsetin kovapuuhiilien jälkeen suosiolla takaisin marienburgeihin.

Niin hidas sytytys verrattuna marienburgeihin että siinä jo yksi iso miinus, toinen se että oli täynnä sellasia käsivarren kokoisia paloja, kolmas se että litramäärällisesti tossa häviää todella paljon kun käyttää kovapuuhiiltä, yks säkki marienburgia joka maksaa kympin on saman kokoinen mitä 1.5 säkkiä kovapuuhiiltä…
Toki se palaa kauemmin, mutta tietty pinta-ala pitää kuitenkin saada peittoon kerralla…

Toki jos ei rahasta ole väliä niin kovapuuhiili on varmasti parempi valinta, mutta itse valitsen ton helpomman ja nopeamman sytytyksen ja helvetisti isomman määrän hiiliä ennemmin ja itse itseasiassa pidin enemmän marienburgin tuoksusta, mutta ne nyt on makuasioita…

edit: Quebracho White oli tosiaan itsellä käytössä.
Tota coffeeta voisi kyl vielä kokeilla kun on ilmeisesti ripeämpi syttymään…
 
Viimeksi muokattu:

IcyT

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
681
Itse taas siirryin sunsetin kovapuuhiilien jälkeen suosiolla takaisin marienburgeihin.

Niin hidas sytytys verrattuna marienburgeihin että siinä jo yksi iso miinus, toinen se että oli täynnä sellasia käsivarren kokoisia paloja, kolmas se että litramäärällisesti tossa häviää todella paljon kun käyttää kovapuuhiiltä, yks säkki marienburgia joka maksaa kympin on saman kokoinen mitä 1.5 säkkiä kovapuuhiiltä…
Toki se palaa kauemmin, mutta tietty pinta-ala pitää kuitenkin saada peittoon kerralla…

Toki jos ei rahasta ole väliä niin kovapuuhiili on varmasti parempi valinta, mutta itse valitsen ton helpomman ja nopeamman sytytyksen ja helvetisti isomman määrän hiiliä ennemmin ja itse itseasiassa pidin enemmän marienburgin tuoksusta, mutta ne nyt on makuasioita…

edit: Quebracho White oli tosiaan itsellä käytössä.
Tota coffeeta voisi kyl vielä kokeilla kun on ilmeisesti ripeämpi syttymään…
Täällähän ollaan aiemminkin laskettu hiilien kilohintoja (hinta/tilavuus ei ole järkevää vertailla) ja todettu, että kovapuuhiilet on saman hintaisia Marienburgeihin verrattuna kun tilaa kotiovelle toimitettuna muutaman säkin. Ja saman grillauspinta-alan ja lämpötilan saat kovapuuhiilillä kun laitat enemmän hiiliä ja ilmaräppäniä pienemmälle..?

Quebracho on tosiaan aika voimakkan makuinen. Kannattaa kokeilla Sunset Charcoalin muita kovapuuhiiliä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 572
Viestejä
4 314 836
Jäsenet
72 078
Uusin jäsen
Vashelot

Hinta.fi

Ylös Bottom