Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Ei ole itsellä air fryeria, mutta ihan yleisesti sellainen neuvo, että kun valmistatte isompia lihapalasia, niin suolaus kyllä kannattaa tehdä edellisen yön yli. Jos juuri ennen valmistamista suolaa, niin se ei kerkeä imeytyä sinne lihan sisälle, on merkittävä ero lopputuloksessa tällä. Eli ihan vaan lihan pintaan hieroo sen suolan ja jättää jääkaappiin johonkin astiaan yön yli. Voi siihen toki muitakin mausteita lisätä samalla :)
 
Ei ole itsellä air fryeria, mutta ihan yleisesti sellainen neuvo, että kun valmistatte isompia lihapalasia, niin suolaus kyllä kannattaa tehdä edellisen yön yli. Jos juuri ennen valmistamista suolaa, niin se ei kerkeä imeytyä sinne lihan sisälle, on merkittävä ero lopputuloksessa tällä. Eli ihan vaan lihan pintaan hieroo sen suolan ja jättää jääkaappiin johonkin astiaan yön yli. Voi siihen toki muitakin mausteita lisätä samalla :)
Itse olen tuutannut ruiskulla suolaa sisälle ja antanut olla yön yli jääkaapissa.

Omalla kohdalla pintasuolaus on harvemmin auttanut mihinkään muuhun. kuin siihen pintasuolaukseen.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Itse olen tuutannut ruiskulla suolaa sisälle ja antanut olla yön yli jääkaapissa.

Omalla kohdalla pintasuolaus on harvemmin auttanut mihinkään muuhun. kuin siihen pintasuolaukseen.

Ruiskutusta ei ole tullut itse kokeiltua, pintasuolauksessa toki vaatii sen, että sitä suolaa laittaa reilusti, että on mistä imeytyä. Voisinpa koittaa vaikka seuraavan kerran kun tekee, niin laitella kuvia tuonne kokkauskuvia-ketjuun
 
Pintasuolaukseen oon tykännyt isoista suolahiutaleista. Eivät sula pois ja antavat hyvin makua. Air fryerissä ei niin pop, mutta jos tekee pannulla pihvin niin ihan parasta.

1727731881290.png
 
Päädyitkö jo johonkin?

Verkkokauppa.com:ssa olisi tälläinen 69€ cashbackin jälkeen, mutta tuo Princess olisi vain 20€ tyyriimpi. Plussaa Princesissä olisi tuo minimilämpö 40C kasvien/sienien kuivaukseen. Tuo Nordican 80C saattaa olla hieman liikaa myös kuivalihalle.

En vielä ostanut. Jäin odottelemaan tuleeko hyviä Black Friday / cyber Monday tarjouksia. Näitä tuntuu olevan nyt ihan hyvin tarjouksessa.
 
Tässä pari viimeisintä ruiskusuolausta.

Vasemmalla lihana possun kassleria ja oikealle tuoretta rasvatonta porsaan kinkkua.

429779106_10161357580914295_8834568916231612088_n.jpg 460942992_10161803708349295_5163023472290402909_n.jpg
 
Karjalanpaistia.

DSC08700.JPG DSC08703.JPG
KARJALANPAISTI

Ainekset:

• 700g karjalanpaistilihoja
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Ruokaöljyä
• Porkkanaa
• Vettä

Mausteet lihan paistamiseen:
• Viiden pippurin maustetta
• Valkopippurijauhetta
• Suolaa

Mausteet lihan paistamisen jälkeen:
• Kokonaisia mustapippureita
• Lihaliemikuutio
• Laakerinlehtiä

Valmistaminen:
1. Laita lihat, ruokaöljy, sipulit, porkkanat ja ensimmäiset mausteet vuokaan ja sekoita.
2. Paista 180°C asteessa 20 minuuttia ja sekoittele lihoja noin 5 minuutin välein.
3. lisää vuokaan loputkin mausteet ja sen verran vettä, että lihat peittyvät.
4. Kypsennä 135°C asteessa 1½-2 tuntia.

💡 Keitä kiuhuva vesi liemeksi jos haluat jouduttaa kypsennystä.
💡 Anna lihojen hautua airfyerissa valmistumisen jälkeen ja hyödynnä sen jälkilämpöa lisukkeiden esim. perunamuusin tekemisen aikana.
 
Onko kokemuksia tai näkemyksiä airfryerin ja mikron yhdistelmistä ? Ajatuksen tasolla tuollainen houkuttaisi tilan säästön vuoksi.

Esim. Tällaiset tai vastaavat
 
Makkaraperunat 😋
MAKKARAPERUNAT

Ainekset:

• Ohuita McCain Golden longs ranskanperunoita
• Pari juustomakkaraa
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Paketti pekonia
• Ruokaöljyä

Mausteet:
• Viiden pippurin maustetta
• Perunamaustetta
• Suolaa

Valmistus:
1. Leikkaa pekonista pienempiä paloja ja esipaista niitä 180°C asteessa noin 8 minuuttia.
2. Lisää kaikki ainekset samaan kulhoon ja sekoita niiden kanssa mausteet sekä muutama ruokalusikallinen ruokaöljyä.
3. Kaada ainekset vuokaan ja paista 180°C asteessa noin 18-20 minuuttia.

💡 Sekoittele 5 minuutin välein, että kypsyvät tasaisesti.
💡 Kypsennysaikaan vaikuttaa mitä ranskanperunoita käyttää ja käytettyjen aineksien määrä.
💡 Pekoni ei kuulu perinteisesti makkaraperunoihin ja sen vaiheen voi halutessaan skipata välistä.

Valmiiseen annokseen lisäsin:
• Suolakurkkua (isosta säiliöstä kappale-erinä poimittuja)
• Tulisia jalapenoja (sekoitin suolakurkkujen kanssa)
• Nacho Cheese hampurilaiskastiketta
• Auran makeaa sinappia
• Ketsuppia

Harmi kun ei ollut crème fraîchea.

Olisin tehnyt siitä juoksevan sulatejuuston kanssa juustokastikedipin, mutta korvasin sen hampurilaiskastikkeella.
DSC08761.JPG DSC08758.JPG DSC08756.JPG
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
255 334
Viestejä
4 437 242
Jäsenet
73 538
Uusin jäsen
osanen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom