• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

USAn presidentinvaalit 2024

Käyvät normaalia haastattelukeskustelua polttavista aiheista. Kamala näyttäytyy normaalina ja suht karismaattisena tyyppinä ja hänellä on hyvä kemia Sternin kanssa.

Tiedän että monen mielestä tällainen normaali keskustelutyyli on ihan paskaa ja kusta ja sutta ja sekundaa ja Kamalan äo on selkeästi alle 80 jnejnejne. Väitän kuitenkin että jos kuulisi tämmöisen haastattelun radiosta eikä tietäisi ketä siinä haastatellaan, niin reaktio olisi varmaan "Hyvä haastattelu ja keskustelu sujui luonnollisella tavalla".

Jos jonkun mielestä Trump esiintyy paremmin kuin Kamala, niin se on kyllä ainakin tämän viimeisimmän haastattelun perusteella ihan tietoista epärehellisyyttä. Tai no, mielipidekysymyshän tämä on mutta kai nyt vielä tämmöisinä sosiaalisen median aikoina rauhallinen ja asiallinen keskustelutyyli kuitenkin on se mitä voisi odottaa valtion johtajalta?
Kamalan ongelma on vaihteleva ja epäjohdonmukainen esiintyminen painostavissa ja haastavissa tilanteissa, hän ei ole taitava väistelemään hankalia kysymyksiä ja tällöin suusta tulee joku sillisalaattia muistuttava pitkä monologi osittain asian vierestä, kuitenkaan sanomatta yhtään mitään. Tilanne taas tällaisissa podcasteissa on aivan toisenlainen, niissä lähinnä annetaan rupatella mukavia ja näin ollen ollaan enemmän omalla (Kamalan) mukavuusalueella.

Trump taas vie keskustelun aivan muualle haastavissa tilanteissa, sillä voi helposti sekoittaa kuulijan ja miksei toisinaan haastattelijan pään (ainakin kyllästymiseen asti), niin ettei enää muisteta edes aihetta. Keskivertokuulijan päässä tuollainen keskustelun siirtäminen muihin aiheisiin ja aasinsiltojen rakentaminen niiden välillä näyttäytyy paremmalta, kuin sillisalaatti vastaukset henkilöltä joka ei ole varsin taitava tai uskottava väistelemään kysymyksiä. (esim. Stubbin haastattelu Foxnewsillä oli täydellinen esimerkki, kuinka välttää hankalat aiheet ja silti kuulostaa loogiselta, johdonmukaiselta ja järkevältä.)
 
Ja erästä näistä vedonlyöntisivustoistahan rahoittaa muuan Mr Thiel...
En ole niin paljoa perehtynyt vedonlyöntisivustoihin, että tietäisin mitä Musk(?) rahoittaa, mutta vedonlyönnin ja gallupien seuraamiseen käytän ihan 270towin, 538, rcp ja rcp odds -sivustoa. Nämä ovat ne Yhdysvaltojen politiikassa aika vakiintuneet gallupien indeksointisivustot.
Oli varmaan kyse Peter Thielistä ja Polymarketista. Jälkimmäinenhän on mukana rcp odds:ssa. Peter Thiel ilmeisesti joku Trumpin kaveri. Mutta en kyllä usko mihinkään salaliittoon jossa Thiel jotenkin manipuloisi Polymarketin lukuja (paitsi lyömällä vetoa Trumpin puolesta, mutta sitä tässä ei varmaan tarkoitettu).
 
Oli varmaan kyse Peter Thielistä ja Polymarketista. Jälkimmäinenhän on mukana rcp odds:ssa. Peter Thiel ilmeisesti joku Trumpin kaveri. Mutta en kyllä usko mihinkään salaliittoon jossa Thiel jotenkin manipuloisi Polymarketin lukuja (paitsi lyömällä vetoa Trumpin puolesta, mutta sitä tässä ei varmaan tarkoitettu).
Luin vahingossa Mr. Thief. Numeroidin peukalointi menee jo aika syvään päätyyn, koska niin moni media lainaa kyseistä vedonlyöntisivustoa, näitä epäilyksiä hämärätoimista olisi jo varmaan rantautunut ja sivuston huomioiminen lopetettu.

Joskus on ihan yksinkertaisia syitä selittää asioita tai trendejä, uusimpien gallupien suunta ei näytä lupaavalta demokraateille ja vedonlyöjät huomioivat sekä seuraavat gallupien kehitystä. Demokraattileirissäkin on alkanut pienoinen panikoiminen, nyt on otettu kaikki aseet käyttöön, kun Obama on kampanjoimassa ja jopa Bill Clinton on revitty jostain vanhainkodista tai nukkemuseosta kampanjoimaan. Samalla Harris juoksee haastattelusta toiseen ja niin monesti kuultu "valitsijamiehet saavat lähteä" noussut taas otsikoihin. Toki vielä on lähes kuukausi aikaa vaaleihin, mutta ei tämä kehityskulku näytä hyvältä tällä hetkellä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 189
Viestejä
4 432 821
Jäsenet
73 528
Uusin jäsen
K0ndis

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom