• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

USAn presidentinvaalit 2024

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 214
Edit. Ja tuossa on sentään joku ehdotus miten siihen päästään. Tosin kuin Donald Trumpin tyhjällä huutelulla ilman että esittää mitään konkreettisia toimenpiteitä lopputulokseen pääsemiseen.
Trump on näköjään unohtanut että hänen kauden lopussa työttömyys oli todella korkalla, työllisyysaste matalalla ja inflaatio paljon korkeammalla kun nyt.
 

JLM

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 904
Joo eiköhän täällä ymmärretä, ett kyse on juuri yrityksille kuuluvasta sääntelystä. Mutta yleisesti puhuminen ei kerro mitään. Se on vain sananhelinää, jolla ei ole mitään merkitystä. Pari esimerkkiä auttaisi kummasti, muuten tuo on vain populismia. Ja tässä on juuri kyse jenkeistä, ei meidän sääntelystä. Täällä sitä on paljon, jenkeissä huomattavasti vähemmän. Mutta mitä sääntelyä tuolla poistaisit itse? Esim juuri tuossa raportoinnin kohdalla?
Esimerkiksi raportointi, verojärjestelmän yksinkertaistaminen, eri asiakirjojen säilytysvaatimusten yhdenmukaistaminen ja yksinkertaistaminen, noita pienyritykset ovat pitäneet kaikkein kuormittavimpina jos 90-luvun puolella. Ympäristösääntelyn puolella taas on nähty aika mielivaltaisiakin tulkintoja asioita, joten niiden yksinkertaistaminen ja tulkintojen yhdenmukaistaminen siten, ettei kansalaisten ja yritysten tarvitse arvailla onko tulossa miljoonien sakko asiasta mitä ei ole voinut tietää etukäteen jne. Ylipäätään kaikessa sääntelyssä pitäisi aina laskea sen kumulatiivinen kustannus - ja jos se nousee, niin jättää uusi sääntely tekemättä, tai sitten purkaa ja yksinkertaistaa vanhaa niin paljon, että kumulatiivinen kustannus ei muodostu liian suureksi. Tuo oli Trumpin linjana aikaisemmin. Obama toimi päinvastoin ja Biden on lisännyt sääntelyyn liittyviä kustannuksia vielä Obamaakin nopeammin. Mutta niin.. populismia. Mitään ongelmaa ei ole, lisää sääntelyä kiitos ja pitäkää kriitikot turpanne kiinni vai kuinka?

Joo se on riski, että maa siirtyy vihamieliseksi. Mutta tuo voi tapahtua missä vaan. Se tapahtuu yleensä aika nopeasti ja kevyellä johdon vaihdolla. Se voi myös olla tapahtumatta. Mutta kun se riippuvuus kiinasta ei ole kovin paha juuri kriittisillä osin. Sieltä tulee pääsääntöisesti sitä krääsää ja bulkkia. Noiden tuotantoa taas ei kannata haalia kotimaahan. Toki on siellä jotain riskipitoisia riippuvuuksia, mutta siirtymää on jo tapahtumassa. Se vaan kestää. Jos heti lyöt täydet estot, niin sulla ei ole sitä tuotetta enää. Ja teki Obamakin jo tulleja Kiinalle, ja uhkasi pakotteilla, jos haxoomiset ei lopu. Ei Trump ole ensimmäinen, joka Kiinaa suitsinut.
Anteeksi nyt, mutta puhut soopaa. Kiinasta tulee krääsän ja bulkin lisäksi aika suuri osa esim. kaikesta elektroniikasta mitä täällä käytetään. Samoin akuista jne. Kiina on nostanut tasoaan vuosikausia, toki osin kopioimalla ja varastamalla minkä ehtii ja pystyy, mutta silti. Ja tukemalla omaa teollisuuttaan epäreiluilla tavoilla. Sen kaiken lisäksi se on onnistunut ottamaan kontrolliinsa monia tärkeitä raaka-aineiden toimitusketjuja ja se aiheuttaa päänvaivaa mm. pyrkimykselle lisätä Kiinasta riippumatonta toimitusvarmuutta. Tuo kuvio on ollut nähtävillä vuosikaudet. Jos nyt esim. syttyisi sota Kiinan kanssa ja se päättäisi laittaa toimitukset länsimaihin säppiin, niin me olisimme todella kusessa koska olemme olleet niin tyhmiä, että olemme asettaneet about kaiken tuotantomme sen armoille. Se, että Obama "teki jo tulleja" ei merkitse siinä kuviossa mitään. Trump toi sen ongelmia esille, mutta todellinen herääminen tilanteen riskeihin tapahtui oikeastaan vasta silloin kun Kiina päätti pandemian aikana sulkea kaiken. Saa nähdä miten pitkäksi se jää ja rakennetaanko vain uusi riski jonkun toisen autoritäärisen maan kanssa.

Taloissa ja autoissa esim sääntely nostaa hintaa. Olisiko tämä sellainen mistä kannattaa säästää? Toisaalta markkinat ohjaa tuota hinnoittelua myös, varsinkin talojen kohdalla. Pitäisikö markkinaan puuttua? Ja kyllä jenkeissä tavallinen duunari vielä ostaa talon ja auton. Se ei vaan osta sitä ihan mistä vaan, joten joku hintakatto?
Markkinaan puututaan jatkuvasti sääntelyllä. Se on vaan kumma että siihen ei saisi koskaan puuttua millään muulla tavalla kuin kustannuksia kasvattaen.... :)

Ja siitä talon ostosta... For most Americans, owning a home is now a distant dream

Home prices across the U.S. are surging, while a shortage of houses for sale has resulted in cut-throat competition for those in the market to buy a property. That confluence of trends has taken the dream of homeownership well beyond the means of middle-class Americans, who are increasingly up against higher-income buyers for a smaller pool of homes.
------
Compared with a year ago, the market has become even tougher for homebuyers to navigate. Not only has inventory dwindled, but first-time homebuyers are competing against investors and current homeowners who have built up equity during the past two years of rising home prices and who therefore have more money to spend on housing.

"It's worse, believe it or not — it is objectively worse," Fairweather said. "There aren't enough homes for everyone who wants to buy them."



"The lack of housing stock, particularly affordable inventory, is a growing issue,” said Anand Nallathambi, president and CEO of CoreLogic, in a statement last month, “and will limit a full housing recovery in the short to medium term."

Last year, the median price of a purchased home was $220,000 and its median size was 1,900 square feet. For first-time homebuyers, the figures were more humble at $170,000 and 1,620 square feet, according to a homebuyer profile report from the National Association of Realtors.

Those are modest, attainable homes, the kind of which are in short supply even though half of buyers last year sought them out.


Mutta joo... duunarit ostaa kun keskiluokka ei pysty. :)
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 214
Nopeasti etsittynä keskiarvo inflaatiosta presidenteittäin.
Keskiarvo. Mutta Trumpin kauden lopussa toi raketoi, ja nyt demareita syytetään siitä että se ei ole vielä yhtä alhaalla kun oli silloin kun Trump aloitti. Obamalla siis alhaisempi, ja Trumpin viimeinen vuosi tosiaan oli täys katastrofi tolla mittarilla, eli Trump jätti perinnökseen aivan täyden kaaoksen.
 
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
2 526
Otetaan taas nopealla etsimisellä toisenlainen taulukko vertailuun. Bidenhan aloitti oman kautensa tammikuussa -21.


1723746863940.png
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
2 020
donaldin mukaan yli 100% uusista työpaikoista meni maahanmuuttajille.
Ei ihmekään, että donaldille on tullut niin monia konkursseja, kun matematiikan taidot ovat tuota luokkaa...
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
2 020
donaldin mukaan presidentin antama Medal of Feedom on parempi, koska se voidaan antaa kauniille ihmisille, kun taas Medal of Honor annetaan yleensä vaikeasti vammautuneille sotilaille...
Tuolla lausunnolla saadaankin varmasti veteraanien äänet.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 863
donaldin mukaan yli 100% uusista työpaikoista meni maahanmuuttajille.
Ei ihmekään, että donaldille on tullut niin monia konkursseja, kun matematiikan taidot ovat tuota luokkaa...
Jos sata ihmistä jää eläkkeelle ja firma palkkaa 200 tilalle. Eikö netto ole silloin 100? Ja jos kahdesta sadasta yli puolet on mamuja voisi sanoa että yli 100% neitosta. En tiedä

tai tyhmästi toi silti olisi sanottu mutta matemaattisesti ulkomaalaisia voi olla enemmän kuin netto


donaldin mukaan presidentin antama Medal of Feedom on parempi, koska se voidaan antaa kauniille ihmisille, kun taas Medal of Honor annetaan yleensä vaikeasti vammautuneille sotilaille...
Tuolla lausunnolla saadaankin varmasti veteraanien äänet.
Kenestä oli kyse? Olin kuulevinani Slovenian. Eikai vaimo tai anoppi?
 

Sceppe

Team Tokmanni - on kahisevaa
Tukijäsen
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 210
Jos sata ihmistä jää eläkkeelle ja firma palkkaa 200 tilalle. Eikö netto ole silloin 100? Ja jos kahdesta sadasta yli puolet on mamuja voisi sanoa että yli 100% neitosta. En tiedä

tai tyhmästi toi silti olisi sanottu mutta matemaattisesti ulkomaalaisia voi olla enemmän kuin netto
Nyt on puhe työpaikkojen luonnista. Eläköityminen ei ole työpaikkojen luontia. Jos työpaikkoja on luotu määrä x, niin ei millään ole mahdollista että mamut ovat saaneet niistä enemmän kuin määrän x.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
5 221
Esimerkiksi raportointi, verojärjestelmän yksinkertaistaminen, eri asiakirjojen säilytysvaatimusten yhdenmukaistaminen ja yksinkertaistaminen, noita pienyritykset ovat pitäneet kaikkein kuormittavimpina jos 90-luvun puolella. Ympäristösääntelyn puolella taas on nähty aika mielivaltaisiakin tulkintoja asioita, joten niiden yksinkertaistaminen ja tulkintojen yhdenmukaistaminen siten, ettei kansalaisten ja yritysten tarvitse arvailla onko tulossa miljoonien sakko asiasta mitä ei ole voinut tietää etukäteen jne. Ylipäätään kaikessa sääntelyssä pitäisi aina laskea sen kumulatiivinen kustannus - ja jos se nousee, niin jättää uusi sääntely tekemättä, tai sitten purkaa ja yksinkertaistaa vanhaa niin paljon, että kumulatiivinen kustannus ei muodostu liian suureksi. Tuo oli Trumpin linjana aikaisemmin. Obama toimi päinvastoin ja Biden on lisännyt sääntelyyn liittyviä kustannuksia vielä Obamaakin nopeammin. Mutta niin.. populismia. Mitään ongelmaa ei ole, lisää sääntelyä kiitos ja pitäkää kriitikot turpanne kiinni vai kuinka?
Missä mä sanoin, että lisää sääntelyä kaikkialle? Mä oon sanonut, että pelkkä puhe sääntelyn vähentämisestä on populismia.

Ei kaikki sääntely ole tarpeellista pienyrittäjälle, todella moni sieltä ei olekaan sille millään tasolla järkevä. Mutta suuria varten voi ollakin, ja valtiolle. Noilla valtio myös haluaa ohjata toimintaa. Esim juuri autojen ja vaikka talojen turvallisuus säädökset. Haetaan tiettyä tasoa, jotta ostajat tietää, että ne on tehty tiettyjen tasojen mukaan. Ellei ole, niin toimittaja on vastuullinen. Noi on suoraan hintaan vaikuttavia asioita. Sitten on erilaisia raportointeja, jotka on epäsuorasti vaikuttavia, mutta niiden vaikutus tuotteen yksikkö hintaan on todella pieni. Ja ne voi olla valtiolle erittäin tarpeellisia. Esim meillä henkilön työtuntien raportointi. Yksilön kannalta aivan turhaa hommaa, jos puhutaan kuukausipalkkalaisesta. Pienessä firmassa myös firman kannalta. Isossa firmassa taas on jo kannattavaa seurata, myös valtion kannalta erittäin kannattavaa. Ilman raportointia tietyt vertailut ja tehokkuuslaskelmat on tekemättömiä.

Ja ei, en sano, että kaikki on järkeviä ja tarpeellisia, vaan vaadin tunnetulta valehtelijalta speksausta, mitä hän tuolla "puretaan sääntelyä"-tarkoittaa. Todennäköisesti kun hän ei sitä niin paljoa pura, että se tuotteen yksikköhintaan juurikaan vaikuttaa. Että ei ehkä kannata olettaa asioita, mitä minä haluan.

Eli Trump kannattaa project 25:n tasaverojärjestelmää? Kun oot huolissasi keskiluokan kyvystä ostaa talo, niin helpottaako tuo vai ei?

esimerkki yhdestä sääntelystä, mitä haluaisin tänne: Jos pidät asiakasrekisteriä yllä, pitää sinun vahvistaa, että puhelimen asiakkaan puhelinnumero on sillä käytössä. Jos et ole 2v välein sitä vahvistanut, pitää sinun poistaa se numero rekisteristä. Mikään ei oo niin ärsyttävää, kuin saada vanhan käyttäjän mainosviestejä vielä kymmenen vuoden takaa. Jos tätä ei lakiin laiteta, tätä ei kukaan tee. Lisääkö työtä firmoille, kyllä jonkun verran. Vaikuttaako yksittäiseen tuotteen hintaa, ei juurikaan paljoa.

Anteeksi nyt, mutta puhut soopaa. Kiinasta tulee krääsän ja bulkin lisäksi aika suuri osa esim. kaikesta elektroniikasta mitä täällä käytetään. Samoin akuista jne. Kiina on nostanut tasoaan vuosikausia, toki osin kopioimalla ja varastamalla minkä ehtii ja pystyy, mutta silti. Ja tukemalla omaa teollisuuttaan epäreiluilla tavoilla. Sen kaiken lisäksi se on onnistunut ottamaan kontrolliinsa monia tärkeitä raaka-aineiden toimitusketjuja ja se aiheuttaa päänvaivaa mm. pyrkimykselle lisätä Kiinasta riippumatonta toimitusvarmuutta. Tuo kuvio on ollut nähtävillä vuosikaudet. Jos nyt esim. syttyisi sota Kiinan kanssa ja se päättäisi laittaa toimitukset länsimaihin säppiin, niin me olisimme todella kusessa koska olemme olleet niin tyhmiä, että olemme asettaneet about kaiken tuotantomme sen armoille. Se, että Obama "teki jo tulleja" ei merkitse siinä kuviossa mitään. Trump toi sen ongelmia esille, mutta todellinen herääminen tilanteen riskeihin tapahtui oikeastaan vasta silloin kun Kiina päätti pandemian aikana sulkea kaiken. Saa nähdä miten pitkäksi se jää ja rakennetaanko vain uusi riski jonkun toisen autoritäärisen maan kanssa.
Mä en pidä kokoonpanoa kovin high tech työnä. Vaikka kyseessä olisikin iphone. Se on silti kokoonpanoa vain, ja sen siirtää suht iisisti. Osa bulkki komponenteista kyllä tulee Kiinan tuotantona, koska osa laitteista ei tarvitse viimeisintä nodea olevaa komponenttia.

Jenkkien sota Kiinan kanssa vaikuttaa kaikkiin. Me ollaan kusessa, mutta niin on myös Kiina. Sen talous vaatii sitä, että meille länteen tuotetaan kamaa. Mutta kyllä Kiina olisi enemmän kusessa, kun jenkit katkaisee niiden energian saannin meriteitse. Venäjän kapasiteetti viedä sinne ei riitä. Kiina on myös monien muidenkin asioiden kanssa riippuvainen merikuljetuksista, esim. ruoka. Jenkit on taas suhteellisen omavarainen, paitsi juuri se kokoonpano. Mutta nuo on niitä firmojen ratkaisuja. Ei valtio noita rakentele.

Kiinan autoritäärisyys taas riippuu aika pitkälti johtajasta. Xi on sellainen. Kaikki ei ole ollut. Sama ongelma voi tulla missä tahansa maassa, jossa ei ole kovin vahva demokratia alla. Se riski on jopa jenkeillä.

Markkinaan puututaan jatkuvasti sääntelyllä. Se on vaan kumma että siihen ei saisi koskaan puuttua millään muulla tavalla kuin kustannuksia kasvattaen.... :)
Missä mä sanoin, että ei saisi puuttua? Mä vaadin vain tarkempia selityksiä, kun tuo sääntely sana on aika helkkarin laaja.

Ja siitä talon ostosta... For most Americans, owning a home is now a distant dream

Home prices across the U.S. are surging, while a shortage of houses for sale has resulted in cut-throat competition for those in the market to buy a property. That confluence of trends has taken the dream of homeownership well beyond the means of middle-class Americans, who are increasingly up against higher-income buyers for a smaller pool of homes.
------
Compared with a year ago, the market has become even tougher for homebuyers to navigate. Not only has inventory dwindled, but first-time homebuyers are competing against investors and current homeowners who have built up equity during the past two years of rising home prices and who therefore have more money to spend on housing.

"It's worse, believe it or not — it is objectively worse," Fairweather said. "There aren't enough homes for everyone who wants to buy them."



"The lack of housing stock, particularly affordable inventory, is a growing issue,” said Anand Nallathambi, president and CEO of CoreLogic, in a statement last month, “and will limit a full housing recovery in the short to medium term."

Last year, the median price of a purchased home was $220,000 and its median size was 1,900 square feet. For first-time homebuyers, the figures were more humble at $170,000 and 1,620 square feet, according to a homebuyer profile report from the National Association of Realtors.

Those are modest, attainable homes, the kind of which are in short supply even though half of buyers last year sought them out.


Mutta joo... duunarit ostaa kun keskiluokka ei pysty. :)
Edelleen, tuo on markkina ongelma. Korot on korkealla, ja inflaatio myös ollut. Silloin rakentaminen vähenee. Raaka-aineet on nyt palannut ennen koronaa olevalle tasolle jenkeissä, eritoten puu, on se mikä vaikuttaa rakentamiseen sielläkin. Kyllä noi hinnat siitä taas tasottuu. Mutta mediaani hinta 220k talosta on ihan keskiluokalle hankittava hinta. Mediaanipalkka jenkeissä on kuitenkin 74k€/v. Sama tuolla, kuin täälläkin, keskituloinen ei todennäköisesti kykene ostaa taloa Kauniaisista tai Helsingistä. Espoo ja Vantaa menee mahdollisuuksien piiriin. Tuolla Seattleen ei keskiluokkainen muuta omakotitaloon.

Mutta pitäisikö liittovaltion puuttua sitten tuolla markkinoihin ja miten?


Otetaan taas nopealla etsimisellä toisenlainen taulukko vertailuun. Bidenhan aloitti oman kautensa tammikuussa -21.


Uusi presidentti ei kerkeä vetää puolessa toista kuukaudessa talouteen niin paljoa muutoksia, että se pystyisi vaikuttaa inflaatioon noin paljon. Kyllä nuo vaikutukset on tehty Trumpin toimista. Tuolla kun vielä eletään fiskaali vuosissa tuon liittovaltion budun kanssa, niin ehdotus 2025 budjetille on jätetty jo marraskuun alussa. Jenkeissä tuo tarkoittaa, että budjetti rakennetaan välille Lokakuu 1. - Syyskuu 30. Eli tuo Bidenin 5.4 inflaatio Syyskuussa -21 on Trumpin talouspäätösten toimista johtuva.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 863
Mietin loppiaista tältä kantilta. Tammikuussa Trumpilla oli vaihtoehdot:
1. Myöntää tappio kuten kaikki muut ja miettiä rauhassa hakeeko 2024
2. Yrittää ja epäonnistua vallankaappauksessa. Tästä saa elinikäisen mainehaitan ja todella pahan takapakin 2024 koske ne joiden mielestä tuo ei haittaa ovat ne jotka äänestivät jo viimeksi, heitä oli vähemmän ja osa meni koronalle
3. Yrittää ja onnistua vallankaappauksessa. Ehkä taskussa oleva korkein oikeus vielä hyväksyy tapauksen. Myös tästä seuraa elinikäinen mainehaitta ja oletettavasti sellaiset mellakat että BLM on siihen verrattuna sama kuin lattialla itkevä taapero
 

cman

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 874
Johan sitä politiikkaa alkoi tulla, tällä kertaa hölmöiltä kerätään äänet lupaamalla halpaa ruokaa.
Noo, tarkastellaanpas RNC:n lupauksia... :lol:
  1. SEAL THE BORDER, AND STOP THE MIGRANT INVASION
  2. CARRY OUT THE LARGEST DEPORTATION OPERATION IN AMERICAN HISTORY
  3. END INFLATION, AND MAKE AMERICA AFFORDABLE AGAIN
  4. MAKE AMERICA THE DOMINANT ENERGY PRODUCER IN THE WORLD, BY FAR!
  5. STOP OUTSOURCING, AND TURN THE UNITED STATES INTO A MANUFACTURING SUPERPOWER
  6. LARGE TAX CUTS FOR WORKERS, AND NO TAX ON TIPS!
  7. DEFEND OUR CONSTITUTION, OUR BILL OF RIGHTS, AND OUR FUNDAMENTAL FREEDOMS, INCLUDING FREEDOM OF SPEECH, FREEDOM OF RELIGION, AND THE RIGHT TO KEEP AND BEAR ARMS
  8. PREVENT WORLD WAR THREE, RESTORE PEACE IN EUROPE AND IN THE MIDDLE EAST, AND BUILD A GREAT IRON DOME MISSILE DEFENSE SHIELD OVER OUR ENTIRE COUNTRY -- ALL MADE IN AMERICA
  9. END THE WEAPONIZATION OF GOVERNMENT AGAINST THE AMERICAN PEOPLE
  10. STOP THE MIGRANT CRIME EPIDEMIC, DEMOLISH THE FOREIGN DRUG CARTELS, CRUSH GANG VIOLENCE, AND LOCK UP VIOLENT OFFENDERS
  11. REBUILD OUR CITIES, INCLUDING WASHINGTON DC, MAKING THEM SAFE, CLEAN, AND BEAUTIFUL AGAIN.
  12. STRENGTHEN AND MODERNIZE OUR MILITARY, MAKING IT, WITHOUT QUESTION, THE STRONGEST AND MOST POWERFUL IN THE WORLD
  13. KEEP THE U.S. DOLLAR AS THE WORLD'S RESERVE CURRENCY
  14. FIGHT FOR AND PROTECT SOCIAL SECURITY AND MEDICARE WITH NO CUTS, INCLUDING NO CHANGES TO THE RETIREMENT AGE
  15. CANCEL THE ELECTRIC VEHICLE MANDATE AND CUT COSTLY AND BURDENSOME REGULATIONS
  16. CUT FEDERAL FUNDING FOR ANY SCHOOL PUSHING CRITICAL RACE THEORY, RADICAL GENDER IDEOLOGY, AND OTHER INAPPROPRIATE RACIAL, SEXUAL, OR POLITICAL CONTENT ON OUR CHILDREN
  17. KEEP MEN OUT OF WOMEN'S SPORTS
  18. DEPORT PRO-HAMAS RADICALS AND MAKE OUR COLLEGE CAMPUSES SAFE AND PATRIOTIC AGAIN
  19. SECURE OUR ELECTIONS, INCLUDING SAME DAY VOTING, VOTER IDENTIFICATION, PAPER BALLOTS, AND PROOF OF CITIZENSHIP
  20. UNITE OUR COUNTRY BY BRINGING IT TO NEW AND RECORD LEVELS OF SUCCESS
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 863
Noo, tarkastellaanpas RNC:n lupauksia... :lol:
  1. SEAL THE BORDER, AND STOP THE MIGRANT INVASION
  2. CARRY OUT THE LARGEST DEPORTATION OPERATION IN AMERICAN HISTORY
  3. END INFLATION, AND MAKE AMERICA AFFORDABLE AGAIN
  4. MAKE AMERICA THE DOMINANT ENERGY PRODUCER IN THE WORLD, BY FAR!
  5. STOP OUTSOURCING, AND TURN THE UNITED STATES INTO A MANUFACTURING SUPERPOWER
  6. LARGE TAX CUTS FOR WORKERS, AND NO TAX ON TIPS!
  7. DEFEND OUR CONSTITUTION, OUR BILL OF RIGHTS, AND OUR FUNDAMENTAL FREEDOMS, INCLUDING FREEDOM OF SPEECH, FREEDOM OF RELIGION, AND THE RIGHT TO KEEP AND BEAR ARMS
  8. PREVENT WORLD WAR THREE, RESTORE PEACE IN EUROPE AND IN THE MIDDLE EAST, AND BUILD A GREAT IRON DOME MISSILE DEFENSE SHIELD OVER OUR ENTIRE COUNTRY -- ALL MADE IN AMERICA
  9. END THE WEAPONIZATION OF GOVERNMENT AGAINST THE AMERICAN PEOPLE
  10. STOP THE MIGRANT CRIME EPIDEMIC, DEMOLISH THE FOREIGN DRUG CARTELS, CRUSH GANG VIOLENCE, AND LOCK UP VIOLENT OFFENDERS
  11. REBUILD OUR CITIES, INCLUDING WASHINGTON DC, MAKING THEM SAFE, CLEAN, AND BEAUTIFUL AGAIN.
  12. STRENGTHEN AND MODERNIZE OUR MILITARY, MAKING IT, WITHOUT QUESTION, THE STRONGEST AND MOST POWERFUL IN THE WORLD
  13. KEEP THE U.S. DOLLAR AS THE WORLD'S RESERVE CURRENCY
  14. FIGHT FOR AND PROTECT SOCIAL SECURITY AND MEDICARE WITH NO CUTS, INCLUDING NO CHANGES TO THE RETIREMENT AGE
  15. CANCEL THE ELECTRIC VEHICLE MANDATE AND CUT COSTLY AND BURDENSOME REGULATIONS
  16. CUT FEDERAL FUNDING FOR ANY SCHOOL PUSHING CRITICAL RACE THEORY, RADICAL GENDER IDEOLOGY, AND OTHER INAPPROPRIATE RACIAL, SEXUAL, OR POLITICAL CONTENT ON OUR CHILDREN
  17. KEEP MEN OUT OF WOMEN'S SPORTS
  18. DEPORT PRO-HAMAS RADICALS AND MAKE OUR COLLEGE CAMPUSES SAFE AND PATRIOTIC AGAIN
  19. SECURE OUR ELECTIONS, INCLUDING SAME DAY VOTING, VOTER IDENTIFICATION, PAPER BALLOTS, AND PROOF OF CITIZENSHIP
  20. UNITE OUR COUNTRY BY BRINGING IT TO NEW AND RECORD LEVELS OF SUCCESS
Tuo on kuin lapsen kirjoittama ja väitän että on seniililapsen sanelema.

Kohdassa kuusi puhutaan juomarahojen verotuksesta. Olin ymmärtänyt homman niin että tarjoilijoiden tuntipalkka on jotain itkettävän ja naurettavan välistä, vaikka kaksi dollaria tunti. Tätä sitten jatketaan niin että olemalla hymyilevä, reipas, nopea, flirttaileva jne saa hyvät tipit ja näillä pääsee kohtuullisille palkoille. Kun tipit sitten jakaa kokin kanssa saa huomenna tältä omat tilaukset nopeasti, eli nopeammin pöytään ja paremmat tipit. Teoriassa hyvä idea koska omalla käytöksellä vaikuttaa palkkaansa suoraan joka päivä. Jossain vaiheessa verokarhu huomasi tämän ja myös tipit pitää ilmoittaa ja verottaa. En osaa sanoa onko reilua/kohtuullista/kenelle hyvä jättää tuo verotus pois ja näin rikastuttaa tarjoilijoita.

Eilen näin Sam Seaderin kuitenkin pilkkovan tämän vähän tarkemmin osiin ja syy siihen miksi Kamala esitti samaa juuri Vegasissa on että myös kasinoiden työväki saa paljon tippejä ja toki äänestävät sen mukaan. Muistaakseni Kamala nimenomaan lisäsi että ei veroja palvelujenkilökunnan tipeistä. Se mikä ero tässä on (väitetysti) republikaanien suunnitelmaan on se että myös rahastonhoitaja/konsultti/tms voi merkitä paperille että saa palkkionsa tippeinä ja silloin puhutaan aivan eri luokan summista ja veroista kuin se että laskun pyöristää lähimpään sataan taalaan
 

AIF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
185
Tuo on kuin lapsen kirjoittama ja väitän että on seniililapsen sanelema.

Kohdassa kuusi puhutaan juomarahojen verotuksesta. Olin ymmärtänyt homman niin että tarjoilijoiden tuntipalkka on jotain itkettävän ja naurettavan välistä, vaikka kaksi dollaria tunti. Tätä sitten jatketaan niin että olemalla hymyilevä, reipas, nopea, flirttaileva jne saa hyvät tipit ja näillä pääsee kohtuullisille palkoille. Kun tipit sitten jakaa kokin kanssa saa huomenna tältä omat tilaukset nopeasti, eli nopeammin pöytään ja paremmat tipit. Teoriassa hyvä idea koska omalla käytöksellä vaikuttaa palkkaansa suoraan joka päivä. Jossain vaiheessa verokarhu huomasi tämän ja myös tipit pitää ilmoittaa ja verottaa. En osaa sanoa onko reilua/kohtuullista/kenelle hyvä jättää tuo verotus pois ja näin rikastuttaa tarjoilijoita.

Eilen näin Sam Seaderin kuitenkin pilkkovan tämän vähän tarkemmin osiin ja syy siihen miksi Kamala esitti samaa juuri Vegasissa on että myös kasinoiden työväki saa paljon tippejä ja toki äänestävät sen mukaan. Muistaakseni Kamala nimenomaan lisäsi että ei veroja palvelujenkilökunnan tipeistä. Se mikä ero tässä on (väitetysti) republikaanien suunnitelmaan on se että myös rahastonhoitaja/konsultti/tms voi merkitä paperille että saa palkkionsa tippeinä ja silloin puhutaan aivan eri luokan summista ja veroista kuin se että laskun pyöristää lähimpään sataan taalaan
Jep, itsekin katsoin Robert Reichin lyhyen pätkän tosta, niin hyvin toi esille, että noin yksinkertaistettuna, että tipit ovat verotonta tuloa, loisi uudistus aivan järkyttävän kokoisen porsaanreijän. Sitä tulisi säännellä aika tarkkaan, jos tarkoituksena on nimenomaan mahdollistaa palveluhenkilökunnalle tällaisen edun.

Itse en tosin ymmärrä miksi tähän suuntaan mentäisiin, eikä vain pyrittäisiin hoitamaan palkka sellaiselle tasolle, että sillä oikeasti pärjää. Mutta kaipa tämä menee siihen amerikkalaiseen ajatteluun, että kukin saa ansionsa mukaan tms.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
249 829
Viestejä
4 350 507
Jäsenet
72 524
Uusin jäsen
Mehuli

Hinta.fi

Ylös Bottom