• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

USAn presidentinvaalit 2024

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 214
Edit. Ja tuossa on sentään joku ehdotus miten siihen päästään. Tosin kuin Donald Trumpin tyhjällä huutelulla ilman että esittää mitään konkreettisia toimenpiteitä lopputulokseen pääsemiseen.
Trump on näköjään unohtanut että hänen kauden lopussa työttömyys oli todella korkalla, työllisyysaste matalalla ja inflaatio paljon korkeammalla kun nyt.
 

JLM

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 904
Joo eiköhän täällä ymmärretä, ett kyse on juuri yrityksille kuuluvasta sääntelystä. Mutta yleisesti puhuminen ei kerro mitään. Se on vain sananhelinää, jolla ei ole mitään merkitystä. Pari esimerkkiä auttaisi kummasti, muuten tuo on vain populismia. Ja tässä on juuri kyse jenkeistä, ei meidän sääntelystä. Täällä sitä on paljon, jenkeissä huomattavasti vähemmän. Mutta mitä sääntelyä tuolla poistaisit itse? Esim juuri tuossa raportoinnin kohdalla?
Esimerkiksi raportointi, verojärjestelmän yksinkertaistaminen, eri asiakirjojen säilytysvaatimusten yhdenmukaistaminen ja yksinkertaistaminen, noita pienyritykset ovat pitäneet kaikkein kuormittavimpina jos 90-luvun puolella. Ympäristösääntelyn puolella taas on nähty aika mielivaltaisiakin tulkintoja asioita, joten niiden yksinkertaistaminen ja tulkintojen yhdenmukaistaminen siten, ettei kansalaisten ja yritysten tarvitse arvailla onko tulossa miljoonien sakko asiasta mitä ei ole voinut tietää etukäteen jne. Ylipäätään kaikessa sääntelyssä pitäisi aina laskea sen kumulatiivinen kustannus - ja jos se nousee, niin jättää uusi sääntely tekemättä, tai sitten purkaa ja yksinkertaistaa vanhaa niin paljon, että kumulatiivinen kustannus ei muodostu liian suureksi. Tuo oli Trumpin linjana aikaisemmin. Obama toimi päinvastoin ja Biden on lisännyt sääntelyyn liittyviä kustannuksia vielä Obamaakin nopeammin. Mutta niin.. populismia. Mitään ongelmaa ei ole, lisää sääntelyä kiitos ja pitäkää kriitikot turpanne kiinni vai kuinka?

Joo se on riski, että maa siirtyy vihamieliseksi. Mutta tuo voi tapahtua missä vaan. Se tapahtuu yleensä aika nopeasti ja kevyellä johdon vaihdolla. Se voi myös olla tapahtumatta. Mutta kun se riippuvuus kiinasta ei ole kovin paha juuri kriittisillä osin. Sieltä tulee pääsääntöisesti sitä krääsää ja bulkkia. Noiden tuotantoa taas ei kannata haalia kotimaahan. Toki on siellä jotain riskipitoisia riippuvuuksia, mutta siirtymää on jo tapahtumassa. Se vaan kestää. Jos heti lyöt täydet estot, niin sulla ei ole sitä tuotetta enää. Ja teki Obamakin jo tulleja Kiinalle, ja uhkasi pakotteilla, jos haxoomiset ei lopu. Ei Trump ole ensimmäinen, joka Kiinaa suitsinut.
Anteeksi nyt, mutta puhut soopaa. Kiinasta tulee krääsän ja bulkin lisäksi aika suuri osa esim. kaikesta elektroniikasta mitä täällä käytetään. Samoin akuista jne. Kiina on nostanut tasoaan vuosikausia, toki osin kopioimalla ja varastamalla minkä ehtii ja pystyy, mutta silti. Ja tukemalla omaa teollisuuttaan epäreiluilla tavoilla. Sen kaiken lisäksi se on onnistunut ottamaan kontrolliinsa monia tärkeitä raaka-aineiden toimitusketjuja ja se aiheuttaa päänvaivaa mm. pyrkimykselle lisätä Kiinasta riippumatonta toimitusvarmuutta. Tuo kuvio on ollut nähtävillä vuosikaudet. Jos nyt esim. syttyisi sota Kiinan kanssa ja se päättäisi laittaa toimitukset länsimaihin säppiin, niin me olisimme todella kusessa koska olemme olleet niin tyhmiä, että olemme asettaneet about kaiken tuotantomme sen armoille. Se, että Obama "teki jo tulleja" ei merkitse siinä kuviossa mitään. Trump toi sen ongelmia esille, mutta todellinen herääminen tilanteen riskeihin tapahtui oikeastaan vasta silloin kun Kiina päätti pandemian aikana sulkea kaiken. Saa nähdä miten pitkäksi se jää ja rakennetaanko vain uusi riski jonkun toisen autoritäärisen maan kanssa.

Taloissa ja autoissa esim sääntely nostaa hintaa. Olisiko tämä sellainen mistä kannattaa säästää? Toisaalta markkinat ohjaa tuota hinnoittelua myös, varsinkin talojen kohdalla. Pitäisikö markkinaan puuttua? Ja kyllä jenkeissä tavallinen duunari vielä ostaa talon ja auton. Se ei vaan osta sitä ihan mistä vaan, joten joku hintakatto?
Markkinaan puututaan jatkuvasti sääntelyllä. Se on vaan kumma että siihen ei saisi koskaan puuttua millään muulla tavalla kuin kustannuksia kasvattaen.... :)

Ja siitä talon ostosta... For most Americans, owning a home is now a distant dream

Home prices across the U.S. are surging, while a shortage of houses for sale has resulted in cut-throat competition for those in the market to buy a property. That confluence of trends has taken the dream of homeownership well beyond the means of middle-class Americans, who are increasingly up against higher-income buyers for a smaller pool of homes.
------
Compared with a year ago, the market has become even tougher for homebuyers to navigate. Not only has inventory dwindled, but first-time homebuyers are competing against investors and current homeowners who have built up equity during the past two years of rising home prices and who therefore have more money to spend on housing.

"It's worse, believe it or not — it is objectively worse," Fairweather said. "There aren't enough homes for everyone who wants to buy them."



"The lack of housing stock, particularly affordable inventory, is a growing issue,” said Anand Nallathambi, president and CEO of CoreLogic, in a statement last month, “and will limit a full housing recovery in the short to medium term."

Last year, the median price of a purchased home was $220,000 and its median size was 1,900 square feet. For first-time homebuyers, the figures were more humble at $170,000 and 1,620 square feet, according to a homebuyer profile report from the National Association of Realtors.

Those are modest, attainable homes, the kind of which are in short supply even though half of buyers last year sought them out.


Mutta joo... duunarit ostaa kun keskiluokka ei pysty. :)
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 214
Nopeasti etsittynä keskiarvo inflaatiosta presidenteittäin.
Keskiarvo. Mutta Trumpin kauden lopussa toi raketoi, ja nyt demareita syytetään siitä että se ei ole vielä yhtä alhaalla kun oli silloin kun Trump aloitti. Obamalla siis alhaisempi, ja Trumpin viimeinen vuosi tosiaan oli täys katastrofi tolla mittarilla, eli Trump jätti perinnökseen aivan täyden kaaoksen.
 
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
2 525
Otetaan taas nopealla etsimisellä toisenlainen taulukko vertailuun. Bidenhan aloitti oman kautensa tammikuussa -21.


1723746863940.png
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 931
Viestejä
4 356 244
Jäsenet
72 517
Uusin jäsen
Tee5

Hinta.fi

Ylös Bottom