Jos valtion byrokraatilta kysytään niin tarpeetonta raporttia ei ole olemassakaan....
Pikkutarkan nysväyksen vaatiminen pienyrityksiltä ei kyllä tuota mitään sellaista mitä ilman valtio ei pärjäisi, ellei sitten ole tarkoitus rakentaa jotain valtiojohtoista mikromanagerointikoneistoa (mikä on jo ideana aivan pähkähullu).
Datasta voi tulla tulevaisuudessa hyödyllistä, vaikka se ei nyt siltä vaikuta. Dataa mitä ei ole, siitä ei voi koskaan hyötyä. Mutta tuo raportointi on toki aikapaljon riippuvainen siitä, mitä liiketoimintaa yritys harrastaa. Mutta toki tässäkin on hyvä olla joku järki.
Mutta mikä olisi sellaista "pikkutarkkaa nysväystä? Ja miten tuosta päästään valtion mikromanagerointiin?
Ehkä sinun kannattaa vilkaista sitten sitä ensimmäistä presidenttikautta ja niitä periaatteita millä sääntelyä muutettiin, miten vähän uutta tehtiin ja mikä vaikutus sillä oli kustannuksiin. Toinen asia on se että poliitikot ovat kaikki lähtökohtaisesti valehtelijoita, kyse on vain siitä kuka valehtelee taitavammin ja kenen valheet on kivampi hyväksyä.
Deregulaatio deregulaation takia ei aina ole kannattavaa. Mutta osaatko pistää pari esimerkkiä, mitä deregulaatiota Trump teki, ja miten se vaikutti positiivisesti esim pienyrittäjien toimintaan, pienentämällä niiden kuluja?
Jostain syystä Kiinan kokoonpanolinjastoja on kuitenkin ollut erittäin vaikea korvata. Apple yritti jonkun kokoonpanon tuoda takaisin USA:an mutta en tiedä mahtaako sitäkään olla enää. Kuten sanoin, Kiinalla on erittäin laaja kontrolli monen tasoisiin toimitusketjuihin, mitä ilman meille ei tule tuotteita ja mitä ilman me emme myöskään pysty valmistamaan niitä itse. Ja se on meille riski, vähättelet sinä sitä tai et.
Kyllä niillä näyttää ihan haluja ja konreettisia toimia olevan tuon riippuvuuden vähentämiseen.
New research says that Apple's suppliers including
iPhone manufacturer Foxconn have invested $16 billion since 2018, in an increasing plan to move or reshore manufacturing away from over-reliance on China.
Apple's supp Apple's suppliers have spent $16 billion moving from China (appleinsider.com) liers have spent $16 billion moving from China (appleinsider.com)
Monet muutkin siirtää tuotantolinjoja pois
- Intel has said that it is considering moving some of its manufacturing out of China to the United States to comply with U.S. government regulations.
- Microsoft has said that it is considering moving some of its manufacturing out of China to Europe to reduce supply chain risks.
- Nike has said that it is considering moving some of its manufacturing out of China to Southeast Asia to improve quality and reduce costs.
- Dell has announced that it will be moving some of its manufacturing out of China to Vietnam and Mexico to reduce costs and improve efficiency.
Other countries are seizing this opportunity to gain share in the world's manufacturing efforts. Some of the countries that are becoming popular destinations for companies that are moving manufacturing out of China include Vietnam, India, Mexico, Indonesia, and Bangladesh. These countries offer lower labor costs, a more stable political environment, and closer proximity to major markets.
Manufacturing Moving Out Of China For Friendlier Shores (forbes.com)
Tässä vain muutamia esimerkkejä. Ei toki kokonaan, mutta vähentämässä ovat tuota riippuvuutta. Ja tämäkin on markkina asia. Regulaatiolla toki voi valtio tuohon vaikuttaa. Mutta aikaa tuo ottaa.
Mutta mitä sellaista tuotetta Kiina valmistaa, mitä ilman me ei pystytä jotain valmistaa? Onko Kiinalla jotain sellaista, johon lännessä ei löydy kykyä tehdä? Lännestä löytyy on kuitenkin aika monta tuotantoketjua, mitä Kiina ei itse pysty tekemään.
Väärin. Kiina on aina ollut autoritäärinen järjestelmä. Se oli sitä jo ennen vallankumousta ja nykyisen Kiinan perustavaa laatua oleva idea on pitää kommunistinen puolue vallassa, eikä sen haastamista ole koskaan sallittu yhdenkään johtajan aikana. Xin edeltäjä lähti kasvattamaan sitä valtaa pehmeämmin, Xin tuodessa nationalistisen ja riidanhaluisemman linjan takaisin, mutta yhtä kaikki se on aina ollut autoritäärinen ja ideologisesti vastakkainen länteen verrattuna. Se että oletat jonkun USA:n muuttuvan samanlaiseksi kertoo lähinnä suhteellisuudentajun puutteesta - sellainen ei yksinkertaisesti käy siinä kulttuurissa.
Kiina on yksipuoluejärjestelmä ja johtajan merkitys on todella suuri. Se voi olla autoritäärinen tai voi olla olematta. Nyt on ja kovasti.
Ja miksi ei kävisi siinä kulttuurissa? Selvästi MAGA väestä osa toivoo sellaista. 74% republikaaneista kannattaa Trumpin diktaattori "päiväksi" asiaa. Mitäs jos se ei luovukaan siitä absoluuttisesta vallasta. Se on jo sitten ongelma.
Jää nähtäväksi. En pidätä hengitystä odotellessa. Tätä ongelmaa kun pahentaa se, että rajan yli tulee uutta porukkaa miljoonittain joka vuosi laillisen maahanmuuton lisäksi, jolloin kysyntää vain lisätään jatkuvasti. Joten palataan asiaan vaikka vuoden kuluttua, katsotaan onko tasoittunut vai ei.
Asunnot on liian kalliita ja nyt jo laittomat niitä ostelee, ja nostaa sitä hintaa? Älä nyt viitsi