Kaikila lie pannuja joita olisi kiva käyttää, muttei keksi sovellusta. Itseläni on neljä? minivalutarautannua, "jos joskus tekee vieraille jotain kuumalla pannulla-tyyppistä" ja parila-valupannu, joka on saanut käyttöä ehkä kolmesti. Jatkuvalla käytöllä on neljä pannua:
-Skeppshultin 26cm valurautapannu, jolla menee liki kaikki itsellä,
-sitten vaimon Pyrex 24cm teflon: puolikevyt helppohermoille (siis minun hermoile, ei tarvitse seistä selän takana neuvomassa;-),
-Masterpro rosteripannu 28cm, jolla menee myös kaikki, mutta johon ei aina kyllä käsi tartu kun se valu on siinä vieressä,
-ja Fontignac 28cm teflon paistokasari teflonia, tässä tehdään kaikki pastat.
Setti on kiva, ainoa että valu voisi olla kevyempikin. Itseasiasa valupannua ei tietenkään tarvittaisi kun on teräspannukin, mutta kun siihen on tottunut ja kiintynyt. Ainoa missä rosteri on parempi on munakas, kivampi heilutella rosterissa, muoto jotenkin sopii. Suuri korkealaitainen paistokasarikin voisi olla rosteria ihan yhtä hyvin, mutta teflonin voi antaa vaimollekin sotkettavaksi. Paitsi että puulastakuri ei aina pidä, ja likoamassakin joskus on "kaikki kalut" kattilassa, ja naarmuja ei voi välttää.
Mutta, vaimoa ei voi eikä halua vaihtaa rosteriseen ;-)
Masterpro, Pyrex, Skeppshult ja Fontignac:
Valu pitä kohta viedä ulos taas poraharjattavaksi, ei edes firman nimi näkynyt enää...