Talvirenkaat - yleisketju

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
857
Jos noita renkaita ei oikeasti myydä asiakkaille tuohon ovh-hintaan normaalisti, niin tuollainen ovh-hinnasta alennuksen laskeminen taitaa olla laitontakin. Alennus pitää aina laskea siitä hinnasta, millä kyseinen pulju tuotetta myy normaalisti, ei mistään ulkoisesta viitehinnasta tai kuvitellusta normaalihinnasta. Toki jos sama liike on normaalisti kallis niin silloin isoa alea asaa mainostaa.
Noi on yleensä ainakin meillä päin olleet merkkihuoltoja/autoliikkeitä joilla on aina noita -50% tarjouksia, joista normaalisti ei osta renkaita kuin uusien autojen ostajat ja massikeisarit joille hinnalla ei ole mitään väliä. Tällä kokemuksella sanoisin että OVH-hinta on se niiden normihinta.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
267
Kirjoitushetkellä hki-rengas.comissa poistossa Hankook RS2 nastarenkaaat 205/55/16 320€ sarja.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
276
Ostin tammikuussa Sava Eskimo Ice kitkarenkaat jotka oli jossain testissäkin menestyneet, ja ei ole muuta kuin kehuttavaa. Ihan mieletön pito jäällä. Suosittelen jos etsii hinta/laatusuhteeltaan hyvää rengasta. On ilmeisesti Goodyearin halpis-brändi.
 
Liittynyt
12.12.2018
Viestejä
57
Onkos Hakkapeliitta 8 vielä järkevä ostos uusiksi talvirenkaiksi jos saa säädylliseen hintaan? En ole näitä seuraillut mutta googlettelun perusteella pärjännyt testeissä hyvin vuosia sitten mutta jos ymmärsin oikein niin tämä ei ole enää uustuotannossa eli ainakin kannattaa varmistaa milloin renkaat on paistettu?
 
Liittynyt
12.10.2017
Viestejä
877
Parempia talvirenkaita ei ole tehty. Hakkapeliitta 8:t ovat parhaat mitkä rahalla saat. Eivät ole hiljaiset, mutta kestävät kulutusta ja pitävät kaikissa olosuhteissa. Renkaiden käytös on myös huippuluokkaa aina, riippumatta olosuhteista. Aina rauhallinen ja turvallinen rengas ajella. Toki nastat meluavat noissa etenkin alkuun, muutaman tuhannen ajon jälkeen meteli vähenee ainakin vähän. Suosittelen myös sitten runsaita ilmanpaineita. Eli jos tuoreella paistoleimalla saat niin parempia talvirenkaita ei ole vielä tehty (ainakin omien kokemuksien mukaan, kolmessa autossa olleet ja kilometrejä yhteensä yli 200 000 Hakka kaseilla).
 
Liittynyt
29.09.2017
Viestejä
2 280
Ilmeisesti Hakka 8 saa nyt halavalla? Ihan hyvät renkaat kyllä, uutena vaikutti siltä, mitä huonompi keli, sitä parempi rengas.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
276
Riippuu mitä arvostaa. Hakkapeliitoissa on toki hyvä pito jäällä, mutta nastojen ropina ja melu ihan hirveää. Itse ottaisin mieluummin Michelinin tai Contin nastat.

Kannattaa myös katsoa millon rengas on valmistettu (renkaan kyljessä nelinumeroinen koodi). En itse ostaisi mitään 2017 paistettuja kumeja
 
Liittynyt
24.10.2017
Viestejä
4 397
Paljonkohan Continental ContiVikingContact 7:ssa on pintaa uutena? Ilmeisesti hieman päälle 8mm? Ajelin meinaan Kaaren kauppakeskuksen SnapSkan-koneen yli, niin renkaissa on pintaa jäljellä 7.2 mm ja 7.3 mm edessä ja 7.5 mm ja 7.7 mm takana, renkailla on ajettu 6500 km pääasiassa sulaa asfalttia. Eli kyllähän nuo kuluvat, mutteivat ehkä niin paljon kuin pelkäsin - kumi kun on Shore-mittauksissa pehmeäksi todettu.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 998
Kolme talvea ajettu Contin IceContact 2:lla. Pintaa 7mm, paistettu 2017 ja kaikki nastat tallella, mutta tänä talvena muuttuneet aivan käsittämättömän liukkaiksi. Edes loivaan lumiseen mäkeen aivan turha yrittää varovaisellakaan kaasulla mäkilähtöä, kun jää jumiin ja jäisellä tiellä sutii vaan. Nyt tuli takatalvi ja yksi mutka vain meni äsken suoraksi, vaikka vauhtia oli todella vähän. Ei vaan löydy pitoa oikein millään alustalla. Kaverikin ulkoisesti renkaita tutkimalla totesi, että noillahan menee vielä helposti ensi talvikin, mutta mieli muuttui, kun pääsi kyytiin.

Huono jääpito selittyy sillä, että nastat varmaan rouhittu aika hyvin tylsäksi, mutta lumella kulutuspintaan nähden yllättävän huonot myös. Ensi syksynä varmaan investoitava ensimmäiseksi uusiin renkaisiin. Kitkat houkuttelisi hiljaisuuden takia, mutta toisaalta kapea ja mäkinen mökkitie ollut tänä talvena monta kertaa niin hirveässä kunnossa, että en oikein usko etuvedon enää nousevan niitä mäkiä kitkoilla. Ei siinä. Viimeksi kyllä Conteillakin tultiin loivatkin mäet jarrut pohjassa, kun aiemmin syksyllä pärjäsi vielä jossain määrin hyvin samalla tiellä :asif:
 
Liittynyt
12.10.2017
Viestejä
877
Hakkapeliitta 9 tai 8 voin suositella. Kestävät kulutusta ja nastat ovat hyvät. Meluavat kyllä, mutta toimivat kaikissa talven olosuhteissa turvallisesti. Renkaaseen voi luottaa.
 

Mariini

Tukijäsen
Team Tesla
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 438
Contin kuminastat eivät toimineetkaan.


AJONEUVOT | UUTINEN | 2.4.2020
Continentalin kuminasta vedetään markkinoilta – aiheuttanut nastojen irtoamista
Continentalin Flexstud-kuminastoissa on ilmennyt ongelmia sulilla asvalttiteillä ajettaessa. Ongelman vuoksi valmistaja vetää kuminastateknologian toistaiseksi pois markkinoilta, kunnes tuotantoon liittyvä ongelma on saatu korjattua.
JAA ARTIKKELI

Vuonna 2019 Continental julkaisi Ice Contact 3 -nastarenkaan, jonka erikoisuutena oli kotimaisen Tikka Spikes Oy:n kehittämä kumirunkoinen Flexstud-nasta kaikissa 17-tuumaisissa ja sitä suuremmissa rengaskokoluokissa.
Nyt Continental on keskeyttänyt Flexstud-renkaiden valmistamisen ja vetää nämä pois markkinoilta. Syynä on nastojen irtoaminen asvaltilla ajettaessa – Continentalin markkinointipäällikkö Marko Pursiaisen mukaan ongelmia ei ole ilmennyt lumi- tai jääpintaisilla teillä.

Continental on päättänyt vian selvittämiseksi pitää kumirunkoiset nastat toistaiseksi pois markkinoilta, kunnes ongelma on varmasti korjattu. Pursiainen kertoo kuminastojen irtoamisongelman johtuvan tuotantoteknillisistä syistä, eikä niiden ominaisuuksista.
Sillä välin kaikki Ice Contact 3:n rengaskoot, joissa kuminastaa on käytetty, saavat pintaansa perinteiset alumiininastat. Pursiaisen mukaan perinteisten nastojen asentaminen alun perin kuminastoille tarkoitettuihin renkaisiin ei tuota ongelmia, sillä pienemmissä Ice Contact 3 -renkaissa on ollut samanlainen kuviointi. Renkaat siis ovat täysin yhteensopivat myös perinteisten nastojen kanssa. Kuminastan tuomat edut kuitenkin luonnollisesti menetetään.
Pursiainen kuitenkin painottaa, että Flexstud-nastat ovat ehdottomasti mukana Continentalin tulevaisuuden suunnitelmissa, ja ne on tarkoitus saada takaisin markkinoille niin pian kuin mahdollista. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka kauan tuotantokatkos kestää.
Teksti: Eetu Kokkonen Kuvituskuva: Moottorin arkisto
 
Liittynyt
12.10.2017
Viestejä
877
No eipä yllätä yhtään, kun kuten aiemmin kerroin, 20 000km ja nastat lähti lentoon noista paskoista. Aivan surkeat talvirenkaat kulutuskestävyydeltään.
 

Rockbear

Make ATK Great Again
Liittynyt
16.05.2017
Viestejä
284
Itse ostan ainakin kitkanastat, jos mulla joskus tulee vielä auto olemaan. Painaa nappia, niin nastat tulee esille.
 

Incredible Buff

Suosittelen maastohiihtoa
Team Apple
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 417
Eihän tuossa mitään uutta ole että Continentalin paskoista lähtee nastat.
 
Liittynyt
27.01.2018
Viestejä
66
Onko tähän aikaan normaalisti järkeä hankkia talvikumeja, onko keväällä yleisesti poistoja tms? Vai onko vaan sama odotella syksyyn.
 

Mariini

Tukijäsen
Team Tesla
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 438
Kyllä niitä varastoja tyhjennellään kun kesärengaskausi on lähdössä käyntiin.
 
Liittynyt
19.06.2017
Viestejä
756
Onko tähän aikaan normaalisti järkeä hankkia talvikumeja, onko keväällä yleisesti poistoja tms? Vai onko vaan sama odotella syksyyn.
Kunhan tietää hintatasoa että mikä on halpaa.

Sain viime vuoden maaliskuussa jo todella halvalla 2 kpl hajaerä Nokian HKPL 8 suv renkaita. Normisti joku 250-300 e kpl ja nyt oli 60e kpl. Tälläsiä löytää harvoin.
 
Liittynyt
05.12.2016
Viestejä
268
Onko näistä talvirenkaista (kitkat lähinnä kiinnostavat) ollut nyt mitään erikoisempia tarjouksia tai poistoeriä?
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
757
Talvirenkaat tuottaa hiukan harmaita hiuksia tuon Seat Miin koon kanssa 185/55/15 ei tunnu löytyvän montaa vaihtoehtoa? Nokialainen,Hankook ja Continental hinta haitari oli 430-490€. Mitkäs oli luotettavia kauppoja ulkomailla? Jos löytäisi hiukan edukkaammin
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 344
Talvirenkaat tuottaa hiukan harmaita hiuksia tuon Seat Miin koon kanssa 185/55/15 ei tunnu löytyvän montaa vaihtoehtoa? Nokialainen,Hankook ja Continental hinta haitari oli 430-490€. Mitkäs oli luotettavia kauppoja ulkomailla? Jos löytäisi hiukan edukkaammin
1001renkaat ainakin tarjoaa vaihtoehtoja reilusti ja hinnat alkaa 40e/kpl. Oma kokemus kyseisestä firmasta on muutaman vuoden takaa. Tuote oli sitä mitä piti, toimitusaika muutama arkipäivä, mutta tilauksen tekemisen jälkeen oli vähän epäselvää menikö tilaus perille. Seuraava kontakti oli, kun kuriiri koputteli oveen renkaiden kanssa. Nykyään tilanne saattaa olla muuttunut.

Autodoc kannattaa myös pitää mielessä. Sielläkin on laaja valikoima, esimerkiksi FullRun -merkkiset renkaat lähtee alle 35e/kpl ilmaisella toimituksella. Monella on paljon pahaa sanottavaa tästäkin firmasta, mutta itselle aina on tullut sitä mitä olen tilannut ja kerran renkaat tilanneena, voin sanoa että sekin puoli toimii ihan ongelmitta.

Edit. hups tämä olikin talvirengasketju.. Oma kokemus siis kesärenkaista ja en välttämättä lähtisi saksanmaalta tilaamaan talvirenkaita.


Yksi vaihtoehto on laittaa joku rinnakkaiskoko alle, vaikka: 175/60
 
Liittynyt
13.01.2018
Viestejä
195
Itse nostan yllä olevien kauppojen lisäksi Rehviring.ee ( nykyään "suomalainenkin" sivusto heillä Renkaat24.com )

Täältä tullut useita sarjoja tilattua ja aina ollut tuoretta rengasta.

Ja tosiaan tuosta koosta kannattaa tosiaan katsoa rinnakkaiskoot. Ovat todennäköisesti huomattavasti halvempiakin.
 

Sepek

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 165
Kannattaa tosiaan katsoa auton rekisteriotteesta (jos on/tilaa 0€)) vaihtoehtoiset koot ko autolle. 205/50/15 195/55/15, vannekoko tärkein.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
757
Juu on tullut katsottua jonkun verrankin noita vaihtoehtoisia kokoja. Mutta kun en oikein tuohon halua leveämpiä kuin 185. Jatkoin soittokierrosta Porista löytyi Bridgestone kierros 185/55/15 370€ en tuon halvemmalla löytänyt netistä tilaamalla kun laski rengastyöt yms.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
690
Tämä vaikuttaisi sopivalta ketjulta kun kysymys koskee enemmän talvirenkaita.

Tilanne on tämä:
Minulla on 18" aluvanteet kesärenkailla ja 17" aluvanteet kitkarenkailla.
Tarkoitus olisi myydä 17" setti pois ja ottaa 18" vanteet talvikäyttöön uusilla kitkarenkailla. Ensi kesäksi tarkoitus hankkia 19" vanteet ja renkaat.

Ongelma on että nuo nykyiset 18" kesärenkaat alkaa olla jo pahasti kuluneet, joten olisiko tuhoon tuomittu idea vaihtaa jo nyt kitkat alle? Kitkathan ei ole kesällä loistavat, mutta onhan tässä syksy jo ihan kohta tulossa. Vai olisiko parempi vaihtaa nyt vain nuo vanhat kitkat alle ja lähempänä talvea nuo uudet 18" kitkat? Ilmeisesti voisivat mennä huonoksi jos kesäkeleillä ajelee?
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
865
Tämä vaikuttaisi sopivalta ketjulta kun kysymys koskee enemmän talvirenkaita.

Tilanne on tämä:
Minulla on 18" aluvanteet kesärenkailla ja 17" aluvanteet kitkarenkailla.
Tarkoitus olisi myydä 17" setti pois ja ottaa 18" vanteet talvikäyttöön uusilla kitkarenkailla. Ensi kesäksi tarkoitus hankkia 19" vanteet ja renkaat.

Ongelma on että nuo nykyiset 18" kesärenkaat alkaa olla jo pahasti kuluneet, joten olisiko tuhoon tuomittu idea vaihtaa jo nyt kitkat alle? Kitkathan ei ole kesällä loistavat, mutta onhan tässä syksy jo ihan kohta tulossa. Vai olisiko parempi vaihtaa nyt vain nuo vanhat kitkat alle ja lähempänä talvea nuo uudet 18" kitkat? Ilmeisesti voisivat mennä huonoksi jos kesäkeleillä ajelee?
Aika paljon riippuu minkä verran ja missä ajat. Etenkin moottoritienopeuksissa kitkat tahtovat kesällä sulaa alta ja parhaimmillaan paras terä uusista kitkoista on mennyt ennen ensi liukkaita. Jos 17” eivät nyt ihan iskemättömät ole niin ajaisin niillä pari kuukautta.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 674
Pitäisi itsekin tässä syksyn mittaa etsiä uudet kitkarenkaat 225/40r18 koossa. En tiedä onko nettikauppojen listat vielä näin kesällä tyhjiä, mutta melko vähän on joissakin paikoissa valinnanvaraa vai onko sitten vaan koko erikoinen.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
690
Aika paljon riippuu minkä verran ja missä ajat. Etenkin moottoritienopeuksissa kitkat tahtovat kesällä sulaa alta ja parhaimmillaan paras terä uusista kitkoista on mennyt ennen ensi liukkaita. Jos 17” eivät nyt ihan iskemättömät ole niin ajaisin niillä pari kuukautta.
Tänks, näin vähän itsekin tuumin että voisi olla järkevintä. Vanhat kitkat oli tosiaan jo viime talvena alla kun auton ostin ja ovat vielä kahta eri merkkiä. Ehkä niillä vielä yhden talven olisi ajellut, mutta en ajatellut niille myydessä arvoa laskea.
 
Liittynyt
03.07.2018
Viestejä
1 771
tuossa alkaa jo talverenkaat pyöriä mielessä, tekisi mieli vaihtaa vähän nätimmät vanteet talveksi auton harmaiden 16" tilalle. Kesäkäytössä hyväksi havaittu kompromissi tehottomaan autoon 205/50R17 olisi varmaan toimiva talveksikin. Harmillisesti ero merkkirenkaan ja halpiksen välillä on iso. Olen aina ollut sitä mieltä, että kesällä voi ajaa kiinalaisilla mutta talvella ei parane säästellä. Nyt kuitenkin aloin harkita Nangkang tai Triangle kitkoja. Kokemuksia näistä?

 

Starglazer

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 096
tuossa alkaa jo talverenkaat pyöriä mielessä, tekisi mieli vaihtaa vähän nätimmät vanteet talveksi auton harmaiden 16" tilalle. Kesäkäytössä hyväksi havaittu kompromissi tehottomaan autoon 205/50R17 olisi varmaan toimiva talveksikin. Harmillisesti ero merkkirenkaan ja halpiksen välillä on iso. Olen aina ollut sitä mieltä, että kesällä voi ajaa kiinalaisilla mutta talvella ei parane säästellä. Nyt kuitenkin aloin harkita Nangkang tai Triangle kitkoja. Kokemuksia näistä?

Triangle kitkoista ei ole kokemuksia mutta nastat ovat toimineet ihan hyvin. Kitkoissa ehkä kuitenkin ostaisin ennemmin tunnetumman merkkiset kun ei ole nastoja lisäämässä pitoa.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 539
Halpisrenkaista Antareksen renkaat toimineet hyvin. Kitkoista ei ole kokemusta mutta kesä-ja nastarenkaissa ollut hinta-laatu kohdallaan.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 907
En ostaisi kiinanhalppiskitkoja talveksi, varsinkaan tyylisyistä.

Jos Triaglen nasta oli selvästi huonompi kuin nyt jo vanhentunut Hakkapeliitta 7 (eli samaa tasoa muiden kiinanhalppisten), niin tuskinpa siinä kitkassakaan hurraamista on. Eli kunnon renkaan ja joko kaivaa taskua syvemmältä tai sitten tyytyä pienempään vannekokoon.
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 588
Pitäis kanssa baijerilaiseen hankkia jotkut uudet talvirenkaat, 225/45/17 koossa.. Piti jo viime talvena mutta viivyttelin kun ei oikein ollut luntakaan ja ajoin vanhat 6v vanhat kitkat loppuun..

Vaikka aina vannonut kitkojen nimeen ja niillä aina pärjännyt, niin jokin pieni intuitio kokeilla vaihteeksi nastoja. Kuinka nopeasti nykynastoilla iskee rapinan yms melun vitutus?

Jotain premiumia varmaan kuitenkin eli continental tms.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
1 652
Pitäis kanssa baijerilaiseen hankkia jotkut uudet talvirenkaat, 225/45/17 koossa.. Piti jo viime talvena mutta viivyttelin kun ei oikein ollut luntakaan ja ajoin vanhat 6v vanhat kitkat loppuun..

Vaikka aina vannonut kitkojen nimeen ja niillä aina pärjännyt, niin jokin pieni intuitio kokeilla vaihteeksi nastoja. Kuinka nopeasti nykynastoilla iskee rapinan yms melun vitutus?

Jotain premiumia varmaan kuitenkin eli continental tms.
Itellä toisessa autossa oli nastat ja toisessa kitkat ja kyllä se vitutus nastoilla alkoi heti liikkellelähtiessä. Nasta-auto tosin ei ollut niin hyvin äänenvaimennettu kuin kitka-auto (V70 vs XC60).
 

Sepek

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 165
Rapina vi..tutus alkaa alle viiden minuutin päästä. Osta edelleen kitkat, jollei nastoille ole suurta perustetta.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
757
tuossa alkaa jo talverenkaat pyöriä mielessä, tekisi mieli vaihtaa vähän nätimmät vanteet talveksi auton harmaiden 16" tilalle. Kesäkäytössä hyväksi havaittu kompromissi tehottomaan autoon 205/50R17 olisi varmaan toimiva talveksikin. Harmillisesti ero merkkirenkaan ja halpiksen välillä on iso. Olen aina ollut sitä mieltä, että kesällä voi ajaa kiinalaisilla mutta talvella ei parane säästellä. Nyt kuitenkin aloin harkita Nangkang tai Triangle kitkoja. Kokemuksia näistä?


Yhden talven oli trianglen kitkat 225/45/17 Subaru Legacy alla, niiden kanssa pärjää jos ajaa pelkästään pääväyliä mitä hoidetaan. Renkaiden sivuttaispito lähti aika yllättäen siinä täytyy vain suhteuttaa vauhti enemmän kelin mukaan. Nyt ollut kaksi talvea jotku wintersafe 225/45/17 Toyota Caldinan alla niissä on aivan sama homma. Mutta kun ajan vain Eurajoki - Rauma väliä autolla ja toisessa on kuitenkin nastat alla voi valita kummalla menee.
 
Liittynyt
12.10.2017
Viestejä
877
Pitäis kanssa baijerilaiseen hankkia jotkut uudet talvirenkaat, 225/45/17 koossa.. Piti jo viime talvena mutta viivyttelin kun ei oikein ollut luntakaan ja ajoin vanhat 6v vanhat kitkat loppuun..

Vaikka aina vannonut kitkojen nimeen ja niillä aina pärjännyt, niin jokin pieni intuitio kokeilla vaihteeksi nastoja. Kuinka nopeasti nykynastoilla iskee rapinan yms melun vitutus?

Jotain premiumia varmaan kuitenkin eli continental tms.
Contin nastoissa ne nastat ei pysy. Jos nastarenkaita premiumina niin joko Hakkapeliitta 9 tai Michelinin X-ice 4. Contin kitkat ovat todella pehmeät, samoiten Continentalin nuo Icecontact 3 (flexstud versio on aivan kuraa, nastat ei pysy edes 20 000km ja vellovat kummallisesti auton alla). Itse suosittelisin Hakkapeliitta 9. Nuo Hakkapeliitta 9:t ovat myös alkuun pehmeähköt, mutta kilometrejä kun karttuu niin asettuvat mainiosti auton alle, sama Hakkapeliitta 8:ssa.

Autoina ollut F10 520d xDrive, G30 520d xDrive noilla Hakkapeliitta kaseilla 225/55/R17 kokona ja kahdet Continentalin Icecontact 3 Flexstudit 225/50/R17 kokona samassa G20 320d xDrive:ssä ja surkeat ovat ajotuntumaltaan, uutena pito on tosin hämmästyttävän hyvä (tuntuvat liimarenkailta talvikelissä), mutta renkaan käytös on mallia joko pitoa on tai sitten ei, varoitusta ei juuri tule. Opel Astra K farkussa on olleet alla nuo Hakkapeliitta 9:t jo kaksi talvea.

Continentalin IceContact 3 Flexstudit ovat jo uutena kyllä todella hiljaiset, muuta hyvää niissä ei sitten oikein olekkaan. Todella pehmeät ja tuntuvat bemarin alla ikäviltä ajaa, hakevat jokaisessa paikassa paikkaansa harvan nastoituksen ja kuminastojen jouston takia.

Nokialaisten käytös on kaikissa tilanteissa moitteetonta ja renkaat aina varoittavat ajoissa pidon rajan lähestymistä. Nokialaisilla on paljon helpompi myös ajaa talvella pidon rajalla/pidon menetyksen jälkeen (eli laittomasti nelipyöräluisussa, tämä testattu BMW Winter Driving Experiencessä jääradalla, muuta en kehtaa paljastaa). Nokialainen myös kestää kulutusta, nastat pysyvät renkaissa ja melutasokin laskee siedettäväksi reilun 5000 kilometrin ajon jälkeen. Eivät myöskään hae paikkaansa vaan menevät vakaasti vittumaisissakin keliolosuhteissa (sohjo, jääurat).

Michelinin X-Ice 4:stä ei ole kokemuksia, mutta positiivisia asioita olen niistä kuullut.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 998
Itselläkin uudet talvirenkaat hankittava ja kitkat kyllä kiinnostaisi melun ja mukavuuden takia. Olenko kuitenkin mökkitiellä aivan kusessa etuvedolla kitkoilla, jos mäkinen tie on tuollaisessa kunnossa? Tuo kuva on viime tammikuulta ja tuona talvena oli mökkitie monta kertaa enemmän luistinrata kuin autotie. Ylämäkiin otettava vauhtia niin paljon kuin uskalsi ja alamäet mentiin jarrut pohjassa nastat rohisten.
IMG_20200802_165600.jpg
 
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
66
Tässä on tien kunnossapito hoidettu ala arvoisesti, ei tuossa nastakaan paljon pidä.
Tällaisesta kannattaisi tehdä poliisille tutkintapyyntö, koska ei kunnossapidosta vastaava taho muuten välitä asiasta pas#an vertaa.
Kuvasta näkee että hiekotettu on joskus ja ihan vi#un niukasta.
 
Viimeksi muokattu:

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 998
Tässä on tien kunnossapito hoidettu ala arvoisesti, ei tuossa nastakaan häävisti pidä.
Mökille sai ajaa 15km tuollaista tietä aina yhteen suuntaan ja loppumatka oli pieniä metsäteitä, joita ei kovin hyvin hoideta. Viime talvena oli vuorotellen talvista ja sitten taas keväistä, niin kaikki pikkutiet maaseudulla oli usein tuossa kunnossa. Niitä tulee ajeltua paljon, niin omien renkaiden pitäisi selviytyä noista.

TM:n testeistä koittanut katsella nastarenkaita, jotka olivat vertailtavista renkaista hiljaisimmasta päästä. Edellisessä autossa oli Goodyear Ultragrip Ice Arctic -renkaat, jotka eivät kamalasti vollottaneet ja muutenkin toimivat talvella hyvin ja TM:n testi vahvisti samat havainnot. Voisi melkein sellaiset hankkia nytkin. Ainakin paljon hiljaisemmat kuin isän Hankookit.
 

Sepek

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 165
Kotipihasta lähtiessä ensimmäiset 300m näyttää tuolta, sitten helpottaa. Vajaavetoisella Audilla ja Saabilla pärjää hyvin, kun nopeus on alle 50km/h. Tätä keliä on n.3 päivää vuodessa.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
1 652
Mökille sai ajaa 15km tuollaista tietä aina yhteen suuntaan ja loppumatka oli pieniä metsäteitä, joita ei kovin hyvin hoideta. Viime talvena oli vuorotellen talvista ja sitten taas keväistä, niin kaikki pikkutiet maaseudulla oli usein tuossa kunnossa. Niitä tulee ajeltua paljon, niin omien renkaiden pitäisi selviytyä noista.

TM:n testeistä koittanut katsella nastarenkaita, jotka olivat vertailtavista renkaista hiljaisimmasta päästä. Edellisessä autossa oli Goodyear Ultragrip Ice Arctic -renkaat, jotka eivät kamalasti vollottaneet ja muutenkin toimivat talvella hyvin ja TM:n testi vahvisti samat havainnot. Voisi melkein sellaiset hankkia nytkin. Ainakin paljon hiljaisemmat kuin isän Hankookit.
Jos tommosia teitä paljon joutuu ajelemaan, niin kannattanee ottaa ne nastat, oli sitten vajaa- tai neliveto.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 539
Katsotaan onko Contin "kuminastoissa" tapahtunut kehitystä..

Ide on loistava ja nastat hiljaiset, nyt kun saisivat ne pysymään vielä renkaissa kiinni yli yhden talven :D

Takuuseenhan Conti on noita vaihdellutkin, toivottavasti saavat ne kuntoon.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
227
Tuli ajeltuu viime "talvi" kesärenkailla kun ei täällä eteläsuomessa oikeen enää talvea ollut ja tammikuussa ei enää jaksanu nähdä vaivaa vaihtaa kitkoja paikalleen. Työmatka on sen verran lyhyt että tulee käveltyä ja pärjäs ilman autoa aika hyvin
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 054
265/55/19 koossa pitäisi alkaa väijymään talvirengastarjouksia. 1001renkaiden sivulla olis muutaman (5) vuotta vanhoja Dunloppeja mutta hieman epäilyttää noin vanhoja kitkoja hankkia. 177€/kpl olis sitten lähempänä nykypäivää paistetut Hankookit. Hankookin kitkat oli ainakin edellisessä työmatkarouskussa oikein hyvät.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 674
Itsekin ajattelin varman hankookin icept kitkat ostella 225/40r18 koossa ensi talveksi. Tietääkö joku sanoa mitä eroa noilla malleilla kyseisestä renkaasta on? On evo2, evo3, iz2 jne. Varmaan osa jotain keskieuroopan kitkoja ja osa sitten ihan pohjoismaihin, mutta mistäs ne mahtaa erottaa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 054
Itsekin ajattelin varman hankookin icept kitkat ostella 225/40r18 koossa ensi talveksi. Tietääkö joku sanoa mitä eroa noilla malleilla kyseisestä renkaasta on? On evo2, evo3, iz2 jne. Varmaan osa jotain keskieuroopan kitkoja ja osa sitten ihan pohjoismaihin, mutta mistäs ne mahtaa erottaa?
Samaa ite miettinyt kun Hankookin omilta sivuilta ei saa mitää järkevää irti. SUV renkaita kun kattoo niin siellä ei edes ole listattuna 1001renkaiden myymää mallia Hankook Winter I*Cept evo2 W320A SUV .
 
Liittynyt
03.07.2018
Viestejä
1 771
mitä mieltä 2016 paistetuista kitkoista, 1001renkaat näyttää myyvän aika paljon hieman vanhempaa varastoa, mm. Michelin kitkaa saisi noin 95€/kpl hintaan, siitä alaspäin vaihtoehtoina Nangkang "testimenestys" kitka 78€/kpl vannetukusta ja tuo aiemmin mainittu Triangle 65€/kpl
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 674
Samaa ite miettinyt kun Hankookin omilta sivuilta ei saa mitää järkevää irti. SUV renkaita kun kattoo niin siellä ei edes ole listattuna 1001renkaiden myymää mallia Hankook Winter I*Cept evo2 W320A SUV .
Googlailin vähän eri sivuilta noita renkaita ja päädyin tulokseen että W616/W606 malliset renkaat ovat ainoat pohjoismaiset kitkat ja kaikki muut käytännössä euroopan kitkoja. Mutta tämäkin tieto ihan mutulla eri sivustoiden tietoja vertaillen. Käytännössä siis iz2 malliset renkaat, evo malliset euroopan kitkoja siis.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 054
Googlailin vähän eri sivuilta noita renkaita ja päädyin tulokseen että W616/W606 malliset renkaat ovat ainoat pohjoismaiset kitkat ja kaikki muut käytännössä euroopan kitkoja. Mutta tämäkin tieto ihan mutulla eri sivustoiden tietoja vertaillen. Käytännössä siis iz2 malliset renkaat, evo malliset euroopan kitkoja siis.
Ruottalaisten sivulta näköjään löytyy paremmin tietoa ja jonkun sortin vertailutaulukkojakin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 647
Viestejä
4 197 275
Jäsenet
70 760
Uusin jäsen
Maakkkee

Hinta.fi

Ylös Bottom