Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tarkoitat varmaan Crok potin painekeitintä ?Ei varsinaisesti pelkkä riisikeitin, mutta voin suositella Crock pottia. Voi sitten tehdä vaikka mitä siinä, mutta riisin keittämiseen ehdotonta eliittiä. Hintaakin toki enemmän, mutta itse perustelin itselle sillä että on varma valinta ja voi sitten muitakin ruokia hauduttaa ja ajastaa.
Mulla on tuo obh, olen tykännyt siitä.
Tehnyt sillä vain riisiä ja aamupuuroa,
puuroa teen melkein päivittäin sillä.
Ainut huonopuoli on että aina virrat päällä kun johto kiinni seinässä.
Kyllä, Express tai Turbo Express.Tarkoitat varmaan Crok potin painekeitintä ?
Tuleeko millaista puuroa ja kauanko kestää valmistaa? Siis ihan kaurapuuroa?
Moniviljahiutaleista. 20min ajastin mulla,on monesti pidempääkin hautumassa, ihan hyvää tulee omasta mielestä.Tuleeko millaista puuroa ja kauanko kestää valmistaa? Siis ihan kaurapuuroa?
Kyllä, itsellä tuo Express käytössä. Ei ole kertaakaan kuivannut tai polttanut riisit pohjaan. Puhumatta nyt muista toiminnoista, mutta ne eivät tähän otsikkoon kuulu.Tarkoitat varmaan Crok potin painekeitintä ?
Perskules. Laitoin tuommoisen turbon tilaukseen, asiakaspalautus tuote, jotain naarmua/kolhua jossain. Jos saisi kaikenmaailman soosit yhden kattilan periaatteella.
Itse olen ollut tyytyväinen tuohon Obh Nordica Versatile keittimeen. Varsinkin kun sen sai 49€ hintaan. En nyt sano että 69€ olisi liikaa (Verkkokaupasta).
Ellet sitten päädy halvempaan OBH:n Nordica riisinkeittimeen Gigantista (39,95€ OBH Nordica riisinkeitin OBH6322 - Gigantti verkkokauppa )
Kannattaa varmaan katsoa ja vertailla omien tottumustenkin mukaan noita, missä on itselle tarpeeksi tilaa (myös tulevia tarpeita ajatellen, esim. 1-2 hengelle tuo Nordica Versatile riittää oikein hyvin pariinkin kertaan omasta mielestäni mutta jotkut kertovat että liian pieni varsinkin jos isompi perhe syömässä).
Tässä on kohtuullisen hyvä video 2023 "10 parasta riisinkeitintä Amazonista" mikä kannattaa katsoa jos haluaa ideoita / ajatuksia:
Toki itse katsoisin myös että haluanko oikeasti esim. lasikannen (siinä on bonukset ja miinukset, miten saa mahdollisia lisäosia jne).Tai paljonko erilaisia ohjelmointijuttuja tarvitsen (en halua esim. jopa päälle vuorokauden etukäteen ohjelmointia mutta pidempään jatkuva ruuan lämpöisenä pitäminen on ihan kiva bonus).
Esim. tämä ei olisi kallis ja varmaan ihan hyvä, mutta itse epäröisin tuon lasikannen takia vaikka 34€ ei paljoa olekaan:
Kuinka pitkän ajan tuohon OBH Nordica Versatileen saa asetettya "viivästettyyn käynnistykseen"?
Jos omistat laitteen niin voitko tarkistaa suoraan siitä? Vastaavien ajastettujen laitteiden kanssa (esim painekeitin) tuossa on erikseen joku raja. Se on usein esim vain 4h, koska luultavasti valmistajat haluaa estää ruuan lillumisen huoneenlämmössä pidempään...Täältä luntaten:
ruuanvalmistusaika enintään ~24h. Lämpimänä pitäminen 12h. Eli teoriassa ensin vuorokausi että alkaa tekemään ruokaa ja sitten 12 tuntia että syö kun loppuu tuo lämpimänä pito (toki sen voi aina laittaa uusiksi päälle mutta ei ruoka tykkää jos nyt vuorokausia pitää sitä vaan lämpöisenä).
Jos omistat laitteen niin voitko tarkistaa suoraan siitä? Vastaavien ajastettujen laitteiden kanssa (esim painekeitin) tuossa on erikseen joku raja. Se on usein esim vain 4h, koska luultavasti valmistajat haluaa estää ruuan lillumisen huoneenlämmössä pidempään...
Mulla oli tuo OBH Nordican riisinkeitin, annoin sen pois kun hommasin tuon Crockpotin painekeittimen.Itselläni on tuo viidenkympin OBH Nordican keitin, miten tuo Zojirushi eroaa tuotoksiltaan tuohon verrattuna?
Ei tuo nykyinen kuitenkaan ikuinen ole kun on aktiivisessa käytössä, mietin tässä jo seuraavaa konetta. Jos tuo Zojirushi on 300€ luokkaa niin on siinä kuitenkin melkoinen hintaero, ja itseäni ainakin alkaa sen puolesta hyvin nopeasti kiinnostamaan muutamaa viestiä ylempänä mainittu Crockpotin painekeitin, siitä kun on sitten muuhunkin kuin riisiin.
Mulla on aikoinaan varmaan jo viitisen vuotta sitten Japanista tullut NP-HLH10.Onko kukaan tilannut Zojirushia Japanista esim. ebayn kautta? Hinnat ainakin vähän halvemmat ja valikoimissa mallejajoista ehkä jonkin voisi ostaakin (NS-YMH10 tai NP-NLH10-XA). Olen kyllä vähän miettinyt onkohan tuollainen 5.5 kupin laitos liian iso yhden hengen talouteen mutta taitaa noilla yhden kupin tekeminen onnistua ja hieman riepoo kyllä yleisestikin tuo hintataso. Suunnilleen vastaavat maksavat japanissa versatilen verran ja länkkäreille 300e.
Niin joo tuossa on kyllä miettimisen paikka, aamuisin tulee kyllä käytettyä keitintä juurikin pieneen annokseen eikä puoli-unessa muutenkaan jaksa alkaa liikoja säätämään. Mutta ei tuo painekeitin siltikään varmaan huono ostos ole.Mulla oli tuo OBH Nordican riisinkeitin, annoin sen pois kun hommasin tuon Crockpotin painekeittimen.
Crockpot monikäyttöisempi mutta iso.
Riisinkeittimellä tuli tehtyä aamulla puuroa mutta tolla painekeittimellä en ole vielä kokeillut. Perunat tulee todella nopeasti painekeittimellä.
OBH on kätevämpi pieniin annoksiin ja vaikka aamupuroon verrattuna painekeitin.
Ei se huono ostos ole.Niin joo tuossa on kyllä miettimisen paikka, aamuisin tulee kyllä käytettyä keitintä juurikin pieneen annokseen eikä puoli-unessa muutenkaan jaksa alkaa liikoja säätämään. Mutta ei tuo painekeitin siltikään varmaan huono ostos ole.
Tuo Wilfa on täysi paska joka polttaa riisit pohjaan. Heitin omani parvekkeelta alas (en oikeasti) ja ostin OBH Nordica Versatilen joka on toiminut kuin unelma. Vaikea kyllä suositella halvoista riisikeittimistä mitään muuta kuin Versatilea.Melkein voisi käydä Lidl:n riisikeittimen hakemassa, ensimmäiseksi riisikeittimeksi ei viittisi +200€ laitetta laittaa kun vaimo hyväksy lisää laitteita ollenkaan
Wilfa Gohan Riisinkeitin RC-10CD, 4 litraa olisi toki 57,90€ ja ilmaiset postit alkaen 59€
Saisko tuplahinnalle vastinetta?
Ihan mielenkiinnosta, kuinka työläitä noita kalliimpia aasian malleja on pestä? Jossain vaiheessa ajattelin itsekkin päivittää parempaan keittimeen, kunhan tuosta omasta aika jättää. Tulee kuitenkin itselläkin välillä melkein päivittäin keiteltyä riisiä, ja helppo pesu/huolto on tärkeä kriteeri.Itse ostin tammikuussa Yum Asian Pandan ja se on ollut siitä lähtien lähes päivittäisessä käytössä. Yleensä teen kerralla yhden kupin riisiä. Suosittelen.
Ihan mielenkiinnosta, kuinka työläitä noita kalliimpia aasian malleja on pestä? Jossain vaiheessa ajattelin itsekkin päivittää parempaan keittimeen, kunhan tuosta omasta aika jättää. Tulee kuitenkin itselläkin välillä melkein päivittäin keiteltyä riisiä, ja helppo pesu/huolto on tärkeä kriteeri.
Ihan mielenkiinnosta, kuinka työläitä noita kalliimpia aasian malleja on pestä? Jossain vaiheessa ajattelin itsekkin päivittää parempaan keittimeen, kunhan tuosta omasta aika jättää. Tulee kuitenkin itselläkin välillä melkein päivittäin keiteltyä riisiä, ja helppo pesu/huolto on tärkeä kriteeri.
Kait se riippuu mallista. Lähinnä tulee mieleen että jos satoja euroja upottaa siihen niin miten sitten varaosia on saatavilla. Jos esim. kulho tarvisi uusia tai jokin muu osa miten saa uutta? Tälläisessä ns "hinnat alkaen" 49€ tarjouksesta OBH Nordica keittimessä ei nyt oikeasti niin paljoa haittaa (toki ärsyttää) jos alle 10 vuoden sisällä hajoaa osa tai toinenkin eikä Verkkokaupasta saa uusia varaosia.
Mutta jos esim. hieman kauempaa (vaikka ihan EU:n alueelta) tilaa vaikka muutaman satasen keittimen niin voihan se hieman alkaa ärsyttämään jos alle 2 vuoden vaikka kulho alkaa hajota eikä varaosaa saa mistään...
Itse olen ainakin vierastanut ja ihan tarkoituksella jopa jättänyt ostamatta osan malleista kun näitä mietin siksi että niissä oli "lasinen" kansiosa. Miettien juuri tuota miten takuu / jos yksi osa hajoaa miten härveli enää toimii?
Pandan kulho on muuten hyvä, mutta vesimäärä on stanssattu kulhoon ja sitä ei helposti erota. Zojirushin kulhossa on mitat merkitty maalilla ja käyttö on sujuvampaa kun ei tarvitse tihrustaa.Minulla on ollut vuoden käytössä Yum Asia Panda Mini ja se on osoittaunut törkeän hyväksi verrattuna vanhaan perinteiseen lasikansikeittimeen. Riisi ei tartu kulhoon, tulee ilmavaa ja todella hyvää riisiä eikä se mene huonoksi vaikka se seisoisikin jonkin aikaa stand-by moodissa. Riisi pitää tietysti pestä ja käyttää keittimen ohjeissa määriteltyä vesimäärää.
Peseminen on myös helppoa kun pestävät osat lähtevät helposti irti ja kulho tuntuu todella tulevalta.
Hyviä vinkkejä/reseptejä maustamiseen suoraan keittimessä?Itse alunperin hifistelin ja pelkäsin joten tein vaan puhtaasti vesi + riisi pohjalla tuota ja lisäsin sitten kaikki mahdolliset mausteet myöhemmin.
Nykyisin laitan suoraan soijakastikkeet tai muut sinne sekaan ja mahdolliset vihannekset erilliselle alustalleen. Kyllä se puhtaaksi tulee eikä se kattila siitä tunnu sen huonommaksi menevän vaikka siinä olisi lihasta / makkarasta tms. rasvaakin tullut puhumattakaan eri kastikkeista.
Tämä siis noin kahden vuoden käyttökokemuksen jälkeen. Palataan asiaan kun tuota on käytetty 10+ vuotta että teinkö väärin vai kestikö ajan testin...
Kokonaiset mausteet toimii hyvin, riippuen ruuasta, esim kardemumman siemenet (rikkoo kuorta ensin vähän), tähtianis, fenkolinsiemen tai kanelitanko. Noi nousee mukavasti myös pintaan kun riisi on valmis niin voi noukkia sitten pois päältä. Tykkään myös valmiiseen riisiin välillä käyttää Furikakea päälle.Hyviä vinkkejä/reseptejä maustamiseen suoraan keittimessä?
Itse teen aina ihan "puhdasta" riisiä ja sehän on ihan ok jos kaverina on kastike tai muuta jotain kosteampaa, mutta jos on vaikka grillattua kanaa ja vihanneksia niin melkein riisi kaipaa jotain. Kyllähän jonkin vaikka seesamiöljy+soija+hunaja tms. päällelorautettavan tekee helposti, mutta millä olisi hyvä ottaa testi keittimessä?