Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ruokamyrkytykset
www.ruokavirasto.fi
Keitetty riisi aiheuttaa todella helposti myrkytyksen – tee näin ja vältyt ongelmalta
Jos riisi kuuluu viikoittaiseen tai jopa päivittäiseen ruokavalioosi, suosittelemme seuraamaan asiantuntijoiden ohjeita, jotta vältät mahdollisen ruokamyrkytyksen. Uudelleen lämmitetyn riisin syöminen voi johtaa helposti ruokamyrkytykseen, jos toimit väärin, Iso-Britannian terveysviranomaiset...www.herkkusuut.com
Ei siinä pestessä tapahdu muuta kuin huuhdellaan pois tärkkelys riisin pinnalta joka saa veden sameaksi ja liisteröi riisin yhdeksi klöntiksi. Tärkkelys on hiilaria joten olet teknisesti ottaen oikeassa...Toisaaltahan sanotaan että riisin ravintoarvo huononee jos huuhtelee/pesee.
Puuroasetus on toiminut hyvin ja vesi korvataan maidolla. Kannattaa tehdä mahdollisimman pientä satsia ettei maito kuohu yli, maks puolet keittimen tilavuudesta.Riisipuuro riisinkeittimellä? Riittääkö valmis congee-asetus ja korvaa veden maidolla?
Olen tehnyt omalla zojirushillani riisipuuroa porridge-ohjelmalla ja korvannut veden maidolla tai kauramaidolla, lopputulos ihan loistava. Kun tekee kerrallaan kahden kupillisen verran niin ei se maito kävele vastaan.Zojirushissa on porrigde-ohjelma, mutta vedelle. Puurosta tulee ihan syötävää. Kylmänä. Maitoa en ole kokeillut koska epåilen sen tulevan höyryaukosta ulos.
Olen tehnyt omalla zojirushillani riisipuuroa porridge-ohjelmalla ja korvannut veden maidolla tai kauramaidolla, lopputulos ihan loistava. Kun tekee kerrallaan kahden kupillisen verran niin ei se maito kävele vastaan.
Zojirushissa voisi ehkä tehdä saman puuro-ohjelmalla vettä käyttäen, lisäämällä maitoa ja antaa lämpimänäpidon hoitaa haudutuksen.
Hain eilen myös OBH Nordica Versatilen. Täysin noviisina näissä asioissa on kysyttävä että pitääkö tuo ylempi höyrytystaso(esim vihanneksia varten oleva) olla paikallaan,vaikka kypsentää pelkkää riisiä?
Jostain luin että basmatiriisi vaatii enemmän vettä, onko näin vai käytetäänkö vaalean riisin ohjetta?
Todella moni Verkkokaupan kommenteissa oli virtanappia vailla, tätä ei voi/kannata pitää koko ajan seinässä?
Omalla käytöllä ei ole tullut vastaan että kone varsinaisesti piipittäisi (=monta piippausta peräkkäin) paitsi keittoasetuksia scrollatessa. Laite pitää muistaakseni keiton alotuksessa, puolivälissä ja lopussa yhden puolipitkän piippauksen jokaisessa.Obh nordica versatilestä kysymystä: tuo antaa ääninerkkejä, mutta millainen on tuon äänimerkki? Koira pelkää piipittäviä ääniä..
Pistetääs tänne kyselyä: Mistä ihmiset on ostanut Japanilaista riisiä? Pari kauppaa yleensä josta tulee tilattua, mutta näyttää olevan varastojen kanssa ongelmia.
Osaako joku kertoa, miten kattilassa höyrytetty riisi vertautuu laadukkaammalla riisikeittimellä höyrytettyyn riisiin? Nimittäin koen usein, että näitä keittimiä hehkuttaessaan ihmiset tahattomasti vertailevat keitettyä riisiä ja höyrytettyä riisiä keskenään.
Kulutan itse varsin runsaasti riisiä ja useimmiten valmistan sen 500 grammaa kerralla ihan kattilassa höyryttämällä. Riisiä on helppo höyryttää kattilassa ilman jatkuvan vahtimisen tarvetta, eikä se osaamisen karttuessa kiehu ylitse tai pala pohjaan ollenkaan. Koen kuitenkin maustamattoman riisin syömisen puikoilla mieluisaksi, mikä ennestään nostaa riisin laatua ja valmistustapaa esille, jonka vuoksi toivotan pienimmätkin parannukset tervetulleeksi.
Höyrykattilalla tulee tehtyä. Hätätilassa voi myös tavallisella kattilalla "hyöryttää" alla olevan ohjeen mukaan.Millainen systeemi sulla on tuohon höyryttämiseen? Ihan höyrykattila jossa reiällinen sisäkattila vai joku muu systeemi?
Edit: taitaakin olla ihan tavallisella kattilalla kohtuu vähäisellä vedellä ja miedolla lämmöllä sekoittamatta, eli se mitä paketissakin neuvotaan.
Mitä riisinkeitintä suosittelette 1-4 hengen talouteen? Riisiä melkein joka päivä syödään.
Pitäisi olla nopea käyttöinen ja yksinkertainen.
Mistä materiaalista tuo OBH:n Versatile on, onko kulho terästä vai joku alumiinirimpula? Nimim. ensimmäistä keitintä hommaamassa.
Jotkut valittaa vk:n kommenteissa että kulhon(vai laitteen joku?) "reuna" hajoaa nopeasti?
Pitääkö nuo Versatilen muutkin irroitettavat osat pestä jokaisen käyttökerran jälkeen vai riittääkö vain silloin tällöin? Olen nyt kolme kertaa keittänyt tuolla riisiä enkä edes aluksi edes tajunnut että tuon kannen saa irti. Onneksi sentään pidin konetta ennen ensimmäistä käyttökertaa jonkin aikaa höyrytystoiminnolla.
Riisinkeitin on kuulemma helpoin tapa tehdä mustaa valkosipulia, mutta osaako esim näin pieni ja tyhmä kone pitää lämpöisenä sen pari kolme viikkoa putkeen. Vai onko siinä jokin kostean riisin lämpöön perustuva logiikka:
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com