Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Tosin jotkut noita etnisiä riisejä kehuu. Tiksin tikkurinkin aasia tms kaupassa olisi kuulemma hyvää riisiä. Mutta eihän normisuomalainen tuollaisiin kauppoihin mene, joku vielä näkee ja sitten olisi selittelemistä.
 






Riisi kannattaa aina pestä ennen käyttöä, esimerkiksi zojirushin ohje on aika hyvä. Siinä riisiä hierotaan pari kertaa ja huuhdellaan hvyin. Itiöt ovat pintakerroksessa joten sen poistamalla riskiä saa pienennettyä. Noin muuten keittokojeissa on yleensä mahdollista laittaa vain yksi kupillinen, joten säilyttämisongelmaa ei esiinny.
 
Itse kaadan siivilään riisit ja huuhtelen hanan alla. Tiedä sitten pitäisikö niitä vielä hieroa tms?
 
Toisaaltahan sanotaan että riisin ravintoarvo huononee jos huuhtelee/pesee.
 
Toisaaltahan sanotaan että riisin ravintoarvo huononee jos huuhtelee/pesee.
Ei siinä pestessä tapahdu muuta kuin huuhdellaan pois tärkkelys riisin pinnalta joka saa veden sameaksi ja liisteröi riisin yhdeksi klöntiksi. Tärkkelys on hiilaria joten olet teknisesti ottaen oikeassa...
Vaatii ainakin kolme huuhtelua ennen kuin riisit on pesty kulhossa. Hanan alla ei tule yhtä puhdasta ja vettä kuluu paljon enemmän.
 
Tuon mukaan olen toiminut ja jos ei muuta niin ainakin ripalilta olen välttynyt. Tuo riisin tärkkelys on oikea ongelma Japanissa kun jäteveteen tulee paljon rehevöittävää ravinnetta. Japanilaiset ovat kehittäneet musenmai-riisin, jota ei tarvitse pestä. Kysymyksessä ei ole erityinen lajike, vaan riisin käsittelytapa. Paremman luokan riisinkeittokojeissa on nykyään erikseen ohjelma musenmaille.
 
Aiemmin linkattu OBH Versatile koeajettu Lidlin basmatiriisilllä. Aikaisempaa kokemusta ei ole riisikeittimistä, mutta vaikuttaa ihan toimivalta värkiltä.

Laite keittää hyvää riisiä täysin itsenäisesti, joskin aavistuksen hitaahkosti. Kaksi kupillista keittyy 30-40min ajan. Valmis riisi on irtonaista ja kuohkeaa. Ei polta pohjaan.

Ostaisin uudestaankin, en usko että nuo kalliimmat laitteet paljoa voi paremmaksi pistää. Kattilassa keittämiseen ei ole paluuta :D
 
Ite pari kertaa OBH:n Versatilella tehnyt riisipuuroa porridge-asetkuksella. Tuossa laitteessa moodi kysyy keittoaikaa, eikä osaa "itsenäisesti" kokata puuroa optimiksi.
Nelisenkymmentä minuuttia on itsellä mennyt satsin keittämiseen, välillä on kannattanut sekoitella pohjaa myöten, koska meinaa kyllä olla pohjaanpalamisen rajoilla keittovolyymi.

Se pitänee mainita, että keittimen kansi/höyrypoisto on aika ryöttäsessä kunnossa maitopuuron jäljiltä, että olen sittemmin siirtynyt takaisin kattilan käyttöön riisipuuron kanssa. Jotenkin vähän ällöttää ajatus vuosien puurojen maitojen kondensoitumisesta ja kuivumisesta kannen rakenteisiin.
 
Zojirushissa on porrigde-ohjelma, mutta vedelle. Puurosta tulee ihan syötävää. Kylmänä. Maitoa en ole kokeillut koska epåilen sen tulevan höyryaukosta ulos.
 
Zojirushissa on porrigde-ohjelma, mutta vedelle. Puurosta tulee ihan syötävää. Kylmänä. Maitoa en ole kokeillut koska epåilen sen tulevan höyryaukosta ulos.
Olen tehnyt omalla zojirushillani riisipuuroa porridge-ohjelmalla ja korvannut veden maidolla tai kauramaidolla, lopputulos ihan loistava. Kun tekee kerrallaan kahden kupillisen verran niin ei se maito kävele vastaan.
 
Pitääpä kokeilla, jossain ohjeessa ensin keiteltiin vedellä ja lisättiin maitoa... :hmm:
Ei kuulostanut houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Edit: Maidoissakin on eroa, ainakin kun vaahdottaa (laktoositonta) maitoa latteen, niin Valion Eila ei vaahtoa läheskään niin paljon kuin S-kaupan oma...
 
Ainakin omassa se keitetään ensin jollain pikaasetuksella pussin ohjeen mukaan, esim 2 dl riisiä/2 dl vettä, ja sitten lisätään litra maitoa ja laitetaan puuroasetus.
 
Tuo lienee paras tapa. Mietin itsekin jos tekis niin että keittäisi ensin veden kera, ja sitten lisäisi purkin kermaa ja hauduttelisi vielä hetken. Pitänee kuitenkin kokeilla tuota (Xiaomin) puuro-ohjelmaa vaikka kaurapuurolla.
 
Olen tehnyt omalla zojirushillani riisipuuroa porridge-ohjelmalla ja korvannut veden maidolla tai kauramaidolla, lopputulos ihan loistava. Kun tekee kerrallaan kahden kupillisen verran niin ei se maito kävele vastaan.

Tästä olin tulossa kysymään, että uskaltaako Zojirushilla tehdä joulupuurot maidolla. Laitetaan testiin :thumbsup:
 
Pahoittelut myöhäisestä kommentista, unohdin päivitellä tuloksia.

Tässä omat kokemukset riisipuurosta Xiaomilla, nestettä riisiin reilulla 5-6:1 suhteella
1. Maito ja riisit keittimeen Congee-asetuksella (45min)
45min jälkeen irtonaista riisiä maidossa, hieman väriä ottaneita kohtia seassa kun sekoittaa
Uudestaan keitin päälle, 15min päästä jo näyttää riisipuurolta. Hieman löysähköä, mutta ihan ok ja keitin sammuksiin
Santsia hakiessa tekeytynyt ihan hyväksi myös rakenteeltaan

2. Maito ja riisit keittimeen Congee-asetuksella (60min), sekoittaen välillä
Sekoitus muutaman kerran ~15min välein, pari väriä ottanutta kohtaa erottuu, mutta vähemmän kuin ensimmäisessä yrityksessä. Riisipuuro mielestäni ihan asiallista.

3. Riisiä ja vettä 1:1 alkuun 10 minuutiksi, sitten maito sekaan (60min)
Ei toiminut tällä ajoituksella ja ohjelmalla, keitin selvästikin antaa paljon tehoa alkuun ja vähentää sitten. Riisi ja vesi kuplivat iloisesti, mutta kylmän maidon lisäämisen jälkeen puolen tunnin päästä keittimen sisältö vieläkin haaleaa. Lopussa alkoi taas olla kuumaa, mutta aika loppui kesken ja ei ole optiota laittaa lisäaikaa vaan vain aloittaa alusta. En tiedä olisiko tullut OK jos vain olisi ollut puolitoista-kaksi tuntia ajastuksessa...

Kakkosvaihtoehto toimi ihan hyvin, vaatii tosiaan sekoittelua että tulee puuro, varmaan tärkelystä vaatii sen.
 
Omalla Zojirushilla (NS-TSQ10) tehtiin myös riisipuurotesti. 1 mitallinen (2 dl) puuroriisiä ja tarvittava määrä punaista laktoositonta maitoa, joka sattui olemaan juuri 1 litra. Porridge-ohjelma arvioi aluksi keittoajaksi 65 min, mutta taisi tuo lopussa vähän kiriä. Lopputulos oli löysää tai raakaa puuroa, jonka pohja oli vähän palanut. Noukittiin pahimmat palaneet mujut pois ja keitettiin kattilassa perinteisesti sekoittaen ehkä n. 10 min.

Aasialainen riisipuurohan on aika erilaista, jopa vellimäistä, verrattuna meidän joulupuuroon, eli siinä varmaan syy tuohon. Mietin myös, että toimiskohan tuo Valion Kiehu-maitojuoma paremmin. Olisi vaan kiva löytää se oikea tapa tehdä tuolla puuro ja välttyä näin tunnin jatkuvalta sekoittamiselta. Keittimen teflon-astia ei kuitenkaan kokeilusta vahingoittunut eikä puuro kuohunut yli.
 
Kuten aikaisemmin kerroin, vesipuuron keitto onnistui hyvin, hieman löysäksi jäi, mutta jääkaapissa kiinteytyi. Maitoa käyttäessä puurosta tuli erinomaisen hyvää, mutta valitettavasti keittokojeen välikannen yläpuolelle varsinaisen kannen alumiiniin oli kertynyt "pohjaanpalanutta" maitoa. Sitä putsasin noin 15 minuuttia. Ehkä prosessia voi kehittää vaikka öljyämällä kannen alumiiniosat. Rabortoin asiasta testien jälkeen.

Varttuneimmat palstalaiset varmaan muistavat Aromipesän, jossa tv-kokki-Mikko ja poria puhuva naisoletettu tekivät mainoksissa erilaisia ruokia. Näihin kuului myös riisipuuro. Menetelmä oli yksinkertainen, riisi kiehautetaan maidossa ja kattila Aromipesään, jossa puuro hautui muutaman tunnin ilman lisäenergiaa. Zojirushissa voisi ehkä tehdä saman puuro-ohjelmalla vettä käyttäen, lisäämällä maitoa ja antaa lämpimänäpidon hoitaa haudutuksen.
 
Hain eilen myös OBH Nordica Versatilen. Täysin noviisina näissä asioissa on kysyttävä että pitääkö tuo ylempi höyrytystaso(esim vihanneksia varten oleva) olla paikallaan,vaikka kypsentää pelkkää riisiä?
Jostain luin että basmatiriisi vaatii enemmän vettä, onko näin vai käytetäänkö vaalean riisin ohjetta?
Todella moni Verkkokaupan kommenteissa oli virtanappia vailla, tätä ei voi/kannata pitää koko ajan seinässä?
 
Hain eilen myös OBH Nordica Versatilen. Täysin noviisina näissä asioissa on kysyttävä että pitääkö tuo ylempi höyrytystaso(esim vihanneksia varten oleva) olla paikallaan,vaikka kypsentää pelkkää riisiä?
Jostain luin että basmatiriisi vaatii enemmän vettä, onko näin vai käytetäänkö vaalean riisin ohjetta?
Todella moni Verkkokaupan kommenteissa oli virtanappia vailla, tätä ei voi/kannata pitää koko ajan seinässä?

En ole pitänyt tyhjää höyrytyskoria paikallaan pelkkää riisiä keittäessä. Keittelin basmatiriisiä laitteen vaalean riisin ohjeen mukaisesti ja hyvää oli. Itsellä laite on kaapissa kun sitä ei käytetä, ja töpselissä vain kun laite on käytössä.
 
Laitetaanpa samalla vähän myöhässä kokemuksia riisipuuron teosta OBH:lla. Laitoin ohjeen mukaisesti 2dl riisiä ja 2dl vettä kippoon ja white rice-ohjelman päälle vajaaksi kymmeneksi minuutiksi. Lisäsin litran täysmaitoa kun vesi oli imeytynyt, vaihdoin ohjelman puuro-ohjelmalle ja säädin kelloon 45 min aikaa. 45min kohdalla puuro oli vielä aavistuksen löysää, mutta 60min keityttyään puuro oli valmista. Kävin vanhasta muistista sekottamassa puuroa 2-3 kertaa puuro-ohjelman aikana, mutta tuskin olisi tarvinnut. Lopputuloksena täydellistä puuroa eikä palanut yhtään pohjaan kiinni.

Huomiona: Riisipuuroa tehdessä laite burppasi pari pisaraa maitoa ulos laitteen päällä olevasta höyryreiästä, mutta mitään sen kummempaa sotkua ei tullut aikaan.
 
Osaako joku kertoa, miten kattilassa höyrytetty riisi vertautuu laadukkaammalla riisikeittimellä höyrytettyyn riisiin? Nimittäin koen usein, että näitä keittimiä hehkuttaessaan ihmiset tahattomasti vertailevat keitettyä riisiä ja höyrytettyä riisiä keskenään.

Kulutan itse varsin runsaasti riisiä ja useimmiten valmistan sen 500 grammaa kerralla ihan kattilassa höyryttämällä. Riisiä on helppo höyryttää kattilassa ilman jatkuvan vahtimisen tarvetta, eikä se osaamisen karttuessa kiehu ylitse tai pala pohjaan ollenkaan. Koen kuitenkin maustamattoman riisin syömisen puikoilla mieluisaksi, mikä ennestään nostaa riisin laatua ja valmistustapaa esille, jonka vuoksi toivotan pienimmätkin parannukset tervetulleeksi.
 
Vielä täältäkin riisipuurokokeilun tulos, keittimenä Alin Valinnasta hankittu pieni 1,6 litran Xiaomi.

Aika samanlainen "resepti" kuin tuossa edellä tuli.

Risellan puuroriisiä 2 dl + vettä 2 dl, laitoin kiehumaan 10 minuutiksi Baby porridge -ohjelmalla. Lienee melkein sama mitä ohjelmaa tässä vaiheessa käyttää, kunhan saa veden kiehumaan. Kymmenen minuutin jälkeen sekoittelin sekaan litran Valion Kiehu maitojuomaa ja vaihdoin ohjelmaksi "Simmered soup". Tuossa Xiaomin valmisohjelmassa minimiaika on 1,5 tuntia, mutta lopetin kun oli tunnin ja 10 min keitellyt, ehkä himppasen sakeampaa olisin kaivannut mutta ei nälissään malttanut odotella pidempään. :)

Puuro onnistui todella hyvin, ei minkäänlaista ongelmaa että olisi tarttunut kattilaan tms. Sekoittelin turhankin usein varmuuden vuoksi kun pelkäsin että vaahtoaa keittimestä pihalle, kun kattila tuli aika täyteen. Luulisin että ekan 30-40 min aikana ei tarvitsisi edes kantta avata, ehkä sitten myöhemmin jos alkaa venttiili puskemaan vaahtoa. Pitää varmaan kokeilla miten käy jos pitää kannen kiinni tunnin, varmaan valmistuukin hieman nopeammin kun ei jatkuvasti availe kantta ja sekoittele.
 
Obh nordica versatilestä kysymystä: tuo antaa ääninerkkejä, mutta millainen on tuon äänimerkki? Koira pelkää piipittäviä ääniä..
 
Obh nordica versatilestä kysymystä: tuo antaa ääninerkkejä, mutta millainen on tuon äänimerkki? Koira pelkää piipittäviä ääniä..
Omalla käytöllä ei ole tullut vastaan että kone varsinaisesti piipittäisi (=monta piippausta peräkkäin) paitsi keittoasetuksia scrollatessa. Laite pitää muistaakseni keiton alotuksessa, puolivälissä ja lopussa yhden puolipitkän piippauksen jokaisessa.
Äänimaailma kaikissa keittimissä on varmaan suurimmaksi osaksi sama, eli juurikin kimeähkö piippaus. Versatilessa tuo ei ehkä ole tosin niin voimakas kuin esimerkiksi videon esimerkissä:




Mutta jos itse piippava ääni itsessään ongelma, niin ei tää varmaan paras valinta ole.

Rapsuja koiralle!
 
Ainakin Xiaomi Mijiassa on erittäin miellyttävä ääni. Sellainen vaimea tilulilu -luritus joka kestää muutaman sekunnin. Pelkäsin jo etukäteen että mikroaaltouuneista tuttu piippari huutaisi kuin tapettava sika mutta onneksi ei. Näköjään kiinalaiset ovat huomanneet että ihmiset eivät halua noita kovaäänisiä piippareita laitteisiinsa.

Ärsyttää muutenkin nuo piipparit ja seuraavana kastraatiovuorossa on Severin (btw paras ja halvin sellainen) kananmunankeitin joka huutaa kimeällä töräytyksellä niin että koko talo herää.
 
Pistetääs tänne kyselyä: Mistä ihmiset on ostanut Japanilaista riisiä? Pari kauppaa yleensä josta tulee tilattua, mutta näyttää olevan varastojen kanssa ongelmia.
 
Pistetääs tänne kyselyä: Mistä ihmiset on ostanut Japanilaista riisiä? Pari kauppaa yleensä josta tulee tilattua, mutta näyttää olevan varastojen kanssa ongelmia.

Helsingin Hakaniemen vanhan kauppahallin takaisessa korttelissa on useita etnisiä kauppoja, joista saa ostettua riisiä varmaan jokaisesta maailman kolkasta.
 
Osaako joku kertoa, miten kattilassa höyrytetty riisi vertautuu laadukkaammalla riisikeittimellä höyrytettyyn riisiin? Nimittäin koen usein, että näitä keittimiä hehkuttaessaan ihmiset tahattomasti vertailevat keitettyä riisiä ja höyrytettyä riisiä keskenään.

Kulutan itse varsin runsaasti riisiä ja useimmiten valmistan sen 500 grammaa kerralla ihan kattilassa höyryttämällä. Riisiä on helppo höyryttää kattilassa ilman jatkuvan vahtimisen tarvetta, eikä se osaamisen karttuessa kiehu ylitse tai pala pohjaan ollenkaan. Koen kuitenkin maustamattoman riisin syömisen puikoilla mieluisaksi, mikä ennestään nostaa riisin laatua ja valmistustapaa esille, jonka vuoksi toivotan pienimmätkin parannukset tervetulleeksi.

Millainen systeemi sulla on tuohon höyryttämiseen? Ihan höyrykattila jossa reiällinen sisäkattila vai joku muu systeemi?

Edit: taitaakin olla ihan tavallisella kattilalla kohtuu vähäisellä vedellä ja miedolla lämmöllä sekoittamatta, eli se mitä paketissakin neuvotaan.
 
Viimeksi muokattu:
Millainen systeemi sulla on tuohon höyryttämiseen? Ihan höyrykattila jossa reiällinen sisäkattila vai joku muu systeemi?

Edit: taitaakin olla ihan tavallisella kattilalla kohtuu vähäisellä vedellä ja miedolla lämmöllä sekoittamatta, eli se mitä paketissakin neuvotaan.
Höyrykattilalla tulee tehtyä. Hätätilassa voi myös tavallisella kattilalla "hyöryttää" alla olevan ohjeen mukaan.

1. Riisi kattilaan. En yleensä huuhtele riisiä, sillä haluan siitä mahdollisimman tahmeaa.
2. Vettä 1-2 cm riisien päälle (ei todellakaan ole tarkkuutta vaativaa)
3. Halutessa maustaminen suolalla, voilla, öljyillä, liemillä ym.
4. Kattila levylle, levy täysille
5. Heti kun alkaa veden pinta elämään laitetaan levy pienimmälle lämmölle ja kansi päälle
6. "Hyörytetään" 15 minuuttia. Riisi imee veden melko nopeasti itseensä, joten kantta ei kannata turhaan tämän jälkeen nostella.

Netti on pullollaan ohjeita eri riisilajeille, mutta niitä joutuu luonnollisesti hiomaan maulle, välineille ja laitteille sopivaksi. Veden määrän löytää muutaman kokeilun jälkeen.
 
Tämä nyt on kuitenkin ketju, jonka otsikko on Riisinkeitin eli täällä käsitellään laitteita, jotka valmistavat riisin ohjelman mukaan. Riisilajeja on muuten pääsääntönä kaksi eli Oryza glaberrima sekä tunnetumpi ja laajalti viljelty Oryza sativa. Lajikkeita onkin sitten kymmeniä tuhansia.
 
Tulipa mitattua. Zojirushin lämpimänäpitolämpötila anturi survottuna riisin sekaan on 346,15 K.
 
Entinen halpisriisinkeitin (taisi olla Lidlin Silvercrest) hajosi tuossa viime kesänä useamman vuoden käytön jälkeen, ja sen jälkeen on riisien tekemiset ollut aika vähissä. Viimein tuumasin että josko tällä kertaa pienestä budjetista huolimatta yrittäisi hankkia oikeasti hyvän.

Törmäsin sitten OBH Nordica Versatilen hyvään arvosanaan Verkkokauppa.com:in listauksessa ja googlaamalla sitten tästäkin ketjusta löytyi kehuja. Tänään laite saapui, ja ensivaikutelma ainakin on mainio. Ihan perus halvimmalla mahdollisella Prisman "euron kilo" pitkäriisillä pussin ohjeen mukaan tuli kuranttia tavaraa kerrasta ainakin omalla mittapuulla. Eikä tietoakaan mistään ylikiehumisista ym. kuten vanhalla, jolla käytännössä oli pakko pitää kantta raollaan vaikka olisi ollut vain 2dl pestyä kuivariisiä. Tässä testissä oli 3dl, ja pesemätöntä. Eikä toki palanut pohjaankaan, joskin vanhallakin vain hyvin miedosti ihan pohjimmaiset. Tästä on hyvä jatkaa!
 
Vanha tefal päästetty eläkkeelle ja taloon tuli xiaomin 4l keitin, piti,tosin tilata 1.6l, mutta en näköjään ollut tarkkana. On aikamoisen kokoinen laatikko. Kokeneemmille kysymys: riisi valintavaihtoehtoina ”simiao rice” ”hunan rice” ”thai rice” ja ”northeastern chinese rice” miten nuo vastaavat suomalaisia riisejä thai lienee jasmiini, mutta mikä vastaa vaikka basmatia tai sushiriiisiä?
 
Yum-Asia spämmäsi s-postiin. Ovat perustaneet EU-alueen oman verkkokaupan ja lähettävät tavaran ilmeisesti Alankomaista. Positiivista. Negatiivista taas on, että Suomeen toimitus on 34 € kun Viroon ja Roåtsiin 10 €. Nykysäädösten mukaisesti ALV peritään kohdemaan mukaan.

Nyt täytyy poistaa tämä endorsement, koska oli sen verran huono kokemus asiakaspalvelusta. En avaa asiaa enempää, mutta itse käytän tämän jälkeen vaikka Amazonia vaikken siitä erityisemmin pidäkään.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä riisinkeitintä suosittelette 1-4 hengen talouteen? Riisiä melkein joka päivä syödään.
Pitäisi olla nopea käyttöinen ja yksinkertainen.
 
Kuinkas iso riisikeitin pitäisi olla, jos sillä meinaisi sekä kokonaisia ruokia (eli aineet kerralla riisin kanssa pataan) ja maitopohjaisia puuroja keitellä 3 hengen perheelle?
 
Mistä materiaalista tuo OBH:n Versatile on, onko kulho terästä vai joku alumiinirimpula? Nimim. ensimmäistä keitintä hommaamassa.
 
Mistä materiaalista tuo OBH:n Versatile on, onko kulho terästä vai joku alumiinirimpula? Nimim. ensimmäistä keitintä hommaamassa.

"
Properties
  • Item number
    318358
  • Delivery item number
    QK6018S0
  • Brand
    OBH Nordica
  • Freight class
    Normal
  • Colour
    Black
  • Cord length
    1000
  • Made in
    China
  • Material
    Plastic, Stainless steel
  • Variant Name
    Rice Cooker Versatile 2L
  • Capacity
    200 cl
  • Height
    249 mm
  • Length
    398 mm
  • Width
    328 mm
  • Power
    350 W
"
Eli ilmeisesti materiaalit ovat muovi sekä ruostumaton teräs. Koska tuo kattila osa ei ole muovia sen täytyy olla ruostumatonta terästä. (Ellei jotain muutakin materiaalia ole käytetty mitä ei ole listattuna: Versatile 2 L Rice Cooker, Black - OBH Nordica @ RoyalDesign )
 
Jotkut valittaa vk:n kommenteissa että kulhon(vai laitteen joku?) "reuna" hajoaa nopeasti?
 
Jotkut valittaa vk:n kommenteissa että kulhon(vai laitteen joku?) "reuna" hajoaa nopeasti?

Otaksun että voi olla tuo ylhäällä oleva irroitettava tulppa tai sitten se ylhäällä oleva pyöreä osa minkä ympärillä on hyvin pehmeää silikonia. Nuo silikonit eivät välttämättä kestä pitkään mutta itse olen pessyt (nuo kaikki 3 osaa, myös sen kulhon) ainoastaan käsin ja vedellä + pienellä tipalla pesuainetta. Vaikka lukemma tuon voisi myös astianpesukoneessa pestä.

Eli käyttöohjetta katsoen: https://www.obhnordica.fi/storage/C5507EB564A338C7B93798C32688DB291A58E5EA162E431061A377FEBD076A96/6d9c3cc4dea847c292c9cd84ce1b91ad/pdf/media/510554c4885e4d6ab0095867d617a0b4/QK6018S0 _rice_cooker_versatile_1520009627_151119.pdf
Osat 8 + 9 (irroitettava sisäkansi ja höyryventtiili) Sekä teoriassa myös tuo osa 3 eli irroitettava astia.

Edit: näköjään ainoa 1 tähden arvostelun antanut on todennut että se olisi tuo keittokulho?
"
Pettynyt
Laite itsessään toimii vain riisin keittämiseen. Näppäimet toimivat miten sattuvat ohjelmia painaessa.
Muut toiminnat eivät yli yhden hengen annoksiin sovellu pienen tilavuuden vuoksi, joten käyttömahdollisuudet rajallisia (esim. papujen/linssien keittäminen tai maitotuotteiden käyttäminen padoissa/puuroissa on mahdotonta ylikiehumisriskin vuoksi.
Kulhon metallireuna nyt alle vuoden käytön jälkeen irronnut melkein kokonaan ja paljastunut reuna on viiltävän terävä.
Varakulhoja ei tietenkään ole ostettavissa.

"

2kpl on antanut 3 tähteä, 13 4 tähteä ja loput (34 arvostelua) 5 tähteä.

Esim. tuo että näppäimet toimisivat mitten sattuvat ei pidä paikkaansa. Totta se kohta mistä painetaan ei ole suoraan valon kohdalla vaan siinä tekstin kohdalla mutta jos tuo tyyppi ei ole oikeasti sitä oppinut vuoden sisällä käyttämään sanoisin että vika on käyttäjässä eikä tuotteessa.
Itse olen yleensä 2 mittakipollista laittanut riisiä ja siitä on riittänyt koko päiväksi itselleni ruokaa ja yleensä vielä parempi puolisko ottanut annoksen tai pari. En tosin syö pelkästään sitä riisiä.. ..joten en tajua miten tuosta ei muka saisi riittämään useammalle henkilölle edes kertasyömiseen. Ehkä jos on sumopainija ja syö ainoastaan sitä riisiä...
 
Viimeksi muokattu:
Pitääkö nuo Versatilen muutkin irroitettavat osat pestä jokaisen käyttökerran jälkeen vai riittääkö vain silloin tällöin? Olen nyt kolme kertaa keittänyt tuolla riisiä enkä edes aluksi edes tajunnut että tuon kannen saa irti. Onneksi sentään pidin konetta ennen ensimmäistä käyttökertaa jonkin aikaa höyrytystoiminnolla.
 
Pitääkö nuo Versatilen muutkin irroitettavat osat pestä jokaisen käyttökerran jälkeen vai riittääkö vain silloin tällöin? Olen nyt kolme kertaa keittänyt tuolla riisiä enkä edes aluksi edes tajunnut että tuon kannen saa irti. Onneksi sentään pidin konetta ennen ensimmäistä käyttökertaa jonkin aikaa höyrytystoiminnolla.

Itse olen pessyt joka kerran jälkeen. Mutta jokainen tyylillään. Eli kyllähän tuonne sitä kosteutta kertyy (sisäkanteen ja höyryventtiiliin) mutta jos tehnyt pelkkää riisiä vedellä ja itse lisää myöhemmin "kaiken muun" suolasta lähtien aika puhdasta tuo on.

Jotkut käyttävät samaa astiaa vaikka viikon, välistä ehkä huuhtovat vuotavan veden alla, ennenkuin pesevät ja osa (nähnyt oikeasti tapauksia) ottaa uuden astian vaikka heti ottaisi lisää samaa ruokaa. Eli oman käyttötottumuksen mukaisesti.

Mutta jos lainaa tuota virallista ohjetta (sivu 54) niin ennen käyttöön ottamista pitäisi nuo osat irroittaa (keittoastia, sisäkansi ja paineventtiili) ja puhdistaa ne vedellä sekä kostealla sienellä missä on astianpesuainetta. Itse käytin pesuharjaa.

Samaten sivulla 61 puhdistus ja huolto sanotaan:
"
Irrota riisinkeittimen pistoke pistorasiasta, ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen puhdistamista ja kunnossapitoa.
• On suositeltavaa puhdistaa laite jokaisen käyttökerran jälkeen sienellä (kuva 12).
• Keittoastia, mitta-astia ja kauhat voidaan pestä astianpesukoneessa (kuva 13).
Keittoastia, höyrytyskori
• Ei ole suositeltavaa käyttää hankausjauhetta tai metallisia puhdistusvälineitä.
• Jos ruokaa tarttuu kiinni pohjaan, anna keittoastian liota ennen puhdistamista.
• Kuivaa keittoastia huolellisesti.
Keittoastiasta huolehtiminen
Noudata seuraavia keittoastian käsittelyohjeita:
• Ei ole suositeltavaa leikata ruokaa keittoastiassa. Muutoin se voi vaurioitua.
• Aseta keittoastia takaisin riisinkeittimeen.
• Käytä mukana toimitettuja muovisia kauhoja tai puista kauhaa. Metallinen kauha saattaa vaurioittaa keittoastian pintaa (kuva.14).
• Älä kaada keittoastiaan etikkaa. Muutoin se altistuu korroosiolle.
• Keittoastian pinnan väri voi muuttua ensimmäisellä käyttökerralla tai kun se on ollut käytössä pitkään. Syynä on höyryn ja veden vaikutus. Muutos ei vaikuta riisinkeittimen toimintaan eikä ole terveydelle haitallinen. Sen käyttäminen on edelleen turvallista
Mikrohöyryventtiilin puhdistaminen
• Kun puhdistat mikrohöyryventtiilin, irrota se kannesta (kuva 15). Puhdistamisen jälkeen kuivaa se pyyhkimällä (kuva 16) ja aseta se takaisin riisinkeittimen kanteen (kuva 17).
Sisäkannen puhdistaminen• Irrota sisäkansi. Puhdista se sienellä ja pesuaineella (kuva 16). Kuivaa se pyyhkimällä. Kiinnitä se takaisin paikalleen asettamalla se kiinnikkeeseen ja painamalla sitä ylöspäin.
Laitteen muiden osien puhdistaminen
• Puhdista riisinkeittimen ulkopinta (kuva 18), kannen sisäpuoli ja virtajohto kostealla liinalla. Kuivaa pyyhkimällä. Älä käytä hiovia puhdistusaineita.
• Älä puhdista laitteen sisäosia vedellä. Muutoin kuumuustunnistin saattaa vaurioitua.

"
 
Vuoden-puoltoista laitteen omistanut ja hyvä oppia täältä tässä vaiheessa, että kannen sisäosan saa irti :D Pitänee kokeilla putsata jossain välissä.
t. Manuaalit on nössöille
 
Talouspaperilla tulee kuivattua kannen sisäosa ja sen alta sekä laitteen kaulukseen valuva vesi käytön jälkeen. Sen jälkeen kansi aukinaisena hyllyyn odottamaan seuraavaa käyttöä ettei lähde kosteassa mikään muhimaan. En ole käyttöönoton jälkeen pessyt kertaakaan saippualla, korkeintaan veden alla huuhtonut ja kostealla rätillä pyyhkinyt kun riisipuuroa laitteella tehnyt.
 
Riisinkeitin on kuulemma helpoin tapa tehdä mustaa valkosipulia, mutta osaako esim näin pieni ja tyhmä kone pitää lämpöisenä sen pari kolme viikkoa putkeen. Vai onko siinä jokin kostean riisin lämpöön perustuva logiikka:
 
Riisinkeitin on kuulemma helpoin tapa tehdä mustaa valkosipulia, mutta osaako esim näin pieni ja tyhmä kone pitää lämpöisenä sen pari kolme viikkoa putkeen. Vai onko siinä jokin kostean riisin lämpöön perustuva logiikka:

Jos luet kuvauksen siinä mainitaan mm. seuraavia asioita:
"Automaattinen lämpimänäpito-toiminto pitää riisin lämpimänä valmistuksen jälkeen vielä tuntikausia."
+
"Höyryventtiili poistaa höyryä riisinkeittimestä asteittain - sisällä oleva vesi voi kiehua pitkiäkin aikoja ilman ylikiehumista."

Itse tulkitsisin asian seuraavasti: tuota voi käyttää ja se pitää valmistetun ruuan lämpimänä tunteja. EI viikkoja.
Voit toki yrittää laittaa asiakaspalveluun viestiä ja kysyä kiehuuko sisällä oleva vesi tarvittaessa useampia viikkoja pitäen sisällä olevan ruuan lämpimänä sen pari-kolme viikkoa putkeen. Itse väittäisin että ei.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 895
Viestejä
4 481 646
Jäsenet
74 025
Uusin jäsen
zETROu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom