Riisinkeitin

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja JouBqa, 27.06.2019.

 1. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Kokemuksia? Suositelkaa hyvää bang for your buck riisinkeitintä.
   
 2. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Oon aina pitänyt ko. kapinetta mielenkiintosena, mutta ultimaattisesti turhana ellei tosissaan tykkää syödä riisiä kuten aasiassa. Toki varmaan kalliimmat mallit tekee muutakin, mutta varmaan siinäkin tapauksessa vaan helpompi ostaa höyrykeitin tai pata.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2019
 3. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Riisiä siis kyllä menee ja paljon. tuolla varmaan saisi ison satsin ilman että pitää välillä käydä kattelemassa eikä käy niin että joskus kattilan pohjalle vähän jää kiinni ja niitä pitää sitten hinkkailla.

  Hyvä patakin tässä on kyllä ostossa, mutta siellä padassahan olisi muut sörsselit samalla kuin riisinkeittimessä riisit, näin ajattelin että voisi olla kätevä
   
 4. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Onhan riisinkeitin kätevä kapistus. Mulla on hinnat alkaen -malli enkä usko, että kalliimmat mallit olisivat erityisesti pätevämpiä. Kunhan katsoo, että mukana tulee höyrytysastia. Sillä voikin tehdä jo sitten vaikka mitä sapuskaa ja terveellisesti. Esim. kuha- tai siikafileet valmistuvat melko vaivatta. Mitä nyt tarvitsee kääriä folioon ja paiskata jotain yrttiä ja maustetta sekaan. Mutta se pitää kyllä huomioida, että pieniä määriä riisiä tuolla ei kannata valmistaa. Pohjalle jää aina kuitenkin sellainen pieni kuiva kerros riisiä, eli yhden hengen annoksesta n. puolet ei ihan täytä laatuvaatimuksia. Mutta koko perheen riisille tuo on aivan ehdoton vehje. Saa toki sanoa turhakkeeksi, mutta vapauttaa ihan pirusti aikaa muulle kokkaamiselle ja aina onnistuu.
   
 5. Ms Piggy

  Ms Piggy

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itellä on joku kiinalaisilta kolleegoilta saatu näkemys asiasta. Tuon pitäisi olla luokassa kunnolliset eikä mikään halvin rimpula. Sillä ainakin pystyy tekemään vaikka vaan desin riisiä ilman että yhtäkään jyvää menee hukkaan laadun takia. Riisipuuron tekoonkin siinä on oma ohjelma.

  Onhan tuo siitä hyvä että riisistä tulee kunnolla kypsää/pehmeää ilman että kokkaustapahtumaan tarvitsee mitenkään puuttua. Ja kokkauksen ajastus on hyvä juttu esim näin lasten kesälomalla kun ite on töissä.
   
 6. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 100
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tärkeintä on, että keittimestä löytyy filtteri eikä sylje vettä ulos. Halvimpia ritsoja ei kestä jättää yksinään keittämään riisiä, kun välillä sylkevät sitä liejua ulos siihen malliin, että koko keittiö paskassa.

  Esim. tälläisillä ei tee mitään: Wilfa Gohan riisinkeitin RC-10CD - Keittiön pienkoneet

  Täältä löytyy tämä: https://www.amazon.de/Aigostar-Golden-Lion-30HGY-Warmhaltefunktion/dp/B01N7FK8HP/ ja on ollut pätevä. Vain riisinkeittoon olen käyttänyt.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 7. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Unohtakaa kommenttini hinnat alkaen -mallista... Selkeästi noissa on siis eroja. Eniwei, olen ollut tuohon tyytyväinen, kun tiedän sen rajoitukset.
   
 8. xia

  xia

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Zojirushin keitin tuli hommattua melkein 10v sitten ja aktiivisessa käytössä ollut. Edelleen porskuttaa eikä mitään ongelmia ole ollut.
  Suosittelen ehdottomasti mutta halvalla tuollanen ei irtoa!
   
 9. fuzl

  fuzl

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  OBH Nordican muutaman kympin lasikannellinen keitin täällä. Kyllä sillä riisit kypsentää, mutta Speden mainitsemaa kuplintaa sen kanssa on (ei suuri ongelma puolikkaan kulhon satsilla) ja alin kerros tahtoo hieman kärähtää, jos riisiä ei kertaakaan pyöräytä kypsennyksen aikana.
   
 10. minapamina

  minapamina

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Zojirushit on kovia, ne vaan on täällä suomessa vähän hinnoissa. Jos kuitenkin sattuu käymään japanissa tms, niitä saa aika edullisesti käytettynä, mutta myös uutena.
   
 11. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Tuon vois mahollisesti tilaita. Pitää ens viikolla vielä vähän zoomailla. Mielummin tieten kaupasta haksi, onko saksasta paljonki halvempi?
   
 12. Gulffi

  Gulffi

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  04.07.2018
  Mullakin ollut Zojirushi nyt reilu 10v käytössä ja toimii edelleen mainiosti eikä kulumisen merkkejä oikeastaan näy. Malli on NS-TGQ10. Nykyään kerran viikossa keskimäärin tulee se yks riisiruoka tehtyä ja on kyllä vaivatonta ja aina tulee tasalaatusta riisiä. Pesukin on helppoa kun kattilaosaan ei tartu riisit kiinni ja voi vaan huuhtasta puhtaaksi.
   
 13. Technarchy

  Technarchy BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Miten nuo toimivat verrattuna esim. pelkkään kattilaan? Hauduttaako noi jotenkin sen riisin hitaasti ettei se jämähdä pohjaan?
   
 14. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Oiskohan tämä yhtä hyvä? Pitäisin tämän ulkonäöstä enemmän kuin linkkaamasi https://www.amazon.de/Multikocher-R...WB3WN6K71QH&psc=1&refRID=0KV1EQZVBWB3WN6K71QH

  Toisaalta mietin myös että kuinka paljon se ois sitten huonompi jso vaan hakis jonku tämmösen räpsyn? OBH Nordica Rice Cooker Inox 6322 riisikeitin - Prisma verkkokauppa
   
 15. Gulffi

  Gulffi

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  04.07.2018
  Joo, hitaasti hautuu. Suurin miinus riisinkeittimessä meillä onkin, että se riisin keitto vie sen ~45min, vaikka tekee vaan kaks annosta. Jos pitäis riisit keittää nopeesti kalapuikkojen lisukkeeks nälkäselle muksulle niin ei onnistu. Yleensä kuitenkin menee suurin osa tosta ajasta siinä ruuanlaitossa muutenkin, niin ei se haittaa.
   
 16. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 100
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  On varmaan, mutta tuo on jonkun 3. osapuolen kaupan toimittama tuote. Amazonista tilatessa täytyy olla joko sold by Amazon tai vähintään fulfilled by Amazon niin kaikki rahanpalautukset & takuut hoituu täydellisesti.

  Kyllä tolla Prisman setilläkin riisit keittää, mutta se tosiaan sylkee vettä sieltä rööristä jokapaikkaan. Itse keitän aina 400g kuivapaino riisiä ja sillä määrällä vielä sai olla vahtimassa ylikiehuntaa.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 17. Technarchy

  Technarchy BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Vaatiiko noi jotenkin erilaista riisiä. Kaupassahan on jotain pikariisiä ja sitten on sellaista mitä pitää keittää 12-13 minuuttiakin. Tota jälkimmäistä olen itse aina ostanut, mutta millaista riisiä riisikeittimeen kannattaisi ostaa?
   
 18. persu

  persu

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Ilmeisesti niitä riisinkeittimiä on todellakin monenlaisia. Meidän keittimellä valmistuu aika tarkkaan vartissa ja vesi kiehuu valmistuksen ajan ihan kunnolla. Panasonic SR-TEM18 on malli. Lopputulos on joka kerran samanlaista, kutakuinkin täydellistä riisiä aasialaistyylisen ruuan kaveriksi.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 19. nestori

  nestori

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eaterin testissä tulee aika hyvin esille se miksi kannattaa panostaa laatuun vaikka se sitten maksaakin. Tuossa kalliimmassa voi muistaakseni jopa säilyttää pidempään sitä kypsennettyä riisiä ja pysyy hyvässä käyttökunnossa.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 20. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  BA7A5863-2A02-46F0-949B-C014E492AE24.jpeg
  Meillä on tuommoinen kuvankaltainen Toshiba, ajastin ja eri riisityyppien valinta. Kannattaa valita tuommoinen tiivis malli jos mielii riisiä myös pitää lämpimänä ja/tai kylmänä jonkun aikaa. Tuolla saa myös riisisopan aikaiseksi (kao tom) halutessaan.

  Ei lasikansisessa sisänsä ole mitään vikaa, oleellisin asia riisinkeittimessä on kattilaosa, halvimmissa se on semmoinen rimpula, ohuesta alumiinista puristettu paska. Paremmissa kattilaosa on paksu etenkin pohjan osalta ja mahdollisesti toisissa jopa keraaminen. Paksuus tuo tasaisemman lämmön ja riisi ei jämähdä kattilaan kiinni esim. juuri pohjasta mikä on lähimpänä vastusta.

  Ei kyllä 45min mene keittäessä esim. thaikkuriisiä (jasmin/hoom malii), lähempänä 20min. Veden määrä on oleellinen asia, ei liikaa tai liian vähän. Riisit saa kätevästi aasiakaupoista, ei tarvitse sitä ikivanhaa markettiriisiä syödä joka ei enää tuoksu tai maistu millekään. Ostan yleensä 5/10kg:n säkin.

  Jos sattuu lomailemaan esim. Thaimaassa, niin tuommoinen keitin kannattaa ottaa paikallisesta supermarketista (BigC/Tesco Lotus) mukaan, hinnat ovat hyvienkin mallien osalta muutamassa kympissä.
   
  scubapro ja JouBqa tykkäävät tästä.
 21. Moksu

  Moksu

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 22. Anagonda

  Anagonda

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ne jotka mainostaa ns. lasikannellisia tai muutaman kympin riisinkeittimiä ovat samalla tasolla kuin minä 3v sitten. Nyt 2.5v japanissa asuneena ja riisiä lähes päivittäin keittäneenä(lasten kouluun) niin ymmärrän hyvin niitä jotka aikaisemmin nauroivat noille lasikantisille muutaman kympin koneille. Ymmärrän myös niitä paremmin jotka väittävät vastaan niille jonka mielestä riisin keitin on turha laite.

  Lasikantiset tai ne muutaman kympin vehkeet joutaa oikeasti roskiin. Ne eivät keitä paineella/höyryllä. Siitä hieman kalliimmat jo alkaa yrittämään, mutta keittävät aika ohjatusti = tulos mitä sattuu. Oikeat keittimet seuraa painetta ja lämpötilaa ja sen mukaan säätävät keitto-ohjelman.

  Tietty jos tekee pelkkä uncle benssiä niin ihan sama missä kattilassa sitä teet. Mutta jos oikeasti hyvää riisiä haluaa niin paine-keitin on ainoa vaihtoehto.

  Kohta paluu muutto ja tänään tilasinkin lähes 300e IH-keittimen mikä toimii suomessa. Tyhmyyksissäni muuttaessa tuli ostettua 100v malli joten sitä ei kannata suomeen tuoda. Mutta mielestäni aika kova takinkääntö itseltäni joka tänne muuttaessa ihmetteli että miksi firma sanoi että meidän tulee hankkia riisinkeitin.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 23. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 179
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Riisin valmistukseen erinomainen pro tip on pestä riisi, kiehauttaa sopiva määrä vettä ja riisiä kiehuvaksi, iskeä kattilaan kansi ja lyödä 200 asteiseen uuniin pariksi kymmeneksi minuutiksi. Lopputulos vastaa käytännössä riisikeittimellä tehtyä eikä tuosta juuri vaivaa ole.
   
  jhalmu ja Frankie tykkäävät tästä.
 24. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Joo kyllä tämä alkaa vaikuttamaan siltä että räpsy jää prisman hyllylle.
  Onkohan Zojirushi tapaus, jossa maksaa merkki ja vastaavia saa halvemmalla vai onko se oikeasti #1? Bang for your buck -mies ei maksa merkistä :)

  Se voisi olla mahdollisesti jotain räpsyn ja Zojirushin väliltä, ellei jopa Zojirushi jos tulee kännissä ostettua!
   
 25. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Halvallakin joskus saa ihan ok-tasoista riisiä, käytin tämmöistä mikroon laitettavaa härveliä joskus vuoden päivät. Ei jäänyt riisinkeitintä varsinaisesti kaipaamaan.

  M-Cuisine™ Rice Cooker
   
  JouBqa tykkää tästä.
 26. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 265
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Paitsi jos tekee jotain muuta sillä uunilla eikä sinne mahdu. Ja jos ei tee, uunin lämmittäminen riisin takia kuulostaa vähän sähkötuhlaukselta... Tosin jos harvemmin syö niin eipä niin isoista määristä puhuta tietenkään.

  Kätevintä riisinkeittimessä ei ole pelkkä helppous, vaan se huolettomuus ajan jne suhteen. Ainakin omalla zojirushilla lämmön säilyminen toimii niin hyvin, että voin iskeä riisit sisälle siihen vaikka klo 17, vaikken tiedä milloin edes syön. Vaikka söisin vasta 20 eli 3h päästä, siellä se on täysin höyryävän kuumaa ja pehmeää kun sitä tarvitsee. Mutta jos riisiä syö tyyliin kerran viikossa, kyllä sitä ilmankin pärjää. Itselläni on enmmän käyttöä tälle, kuin esimerkiksi mikrolle.
   
 27. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Silmäilin tällaista: https://www.amazon.co.uk/Yum-Asia-S...9YT8KP6FCPQ&psc=1&refRID=77EW59KK79YT8KP6FCPQ

  Edit: Saksan Amazonista löytyi huono arvostelu https://www.amazon.de/Yum-Asia-Kera...a&qid=1562053805&s=kitchen&sr=1-1-spons&psc=1

  Yum Asia on myynyt ja myy edelleeen UK ja EU alueelle Zojeja, mutta ovat nyt tuoneet myös kolme omaa mallia markkinoille, luvaten samaa laatua mutta halvemmalla hintapisteellä. About Yum Asia

  Täällä kehuttiin (tosin niin kyllä kehui akalailla kaikkia) Best rice cookers 2019 – the top models for delivering fluffy and delicious rice every time
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2019
 28. Gale

  Gale GYM-psykoosi

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  JouBqa tykkää tästä.
 29. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  ^ ihan hyvät speksit ainakin, tuskinpa joutuu kauheasti pettymään. Yleensä kun kattilaosa on 2-3mm paksu ja mainitaan keraaminen pinnoite niin tuskin kauhean metsään menee.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 30. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Tuo induktiokeitin Bamboo menee minulla yli budjetin, mutta hyvä kuulla että Yum Asiasta on tykätty ja tuo keskitason Sakura-malli kiinnostaa (2mm ceramic coated).

  Tuolta lähtisi 134e ja vielä ilmaisilla posteilla Yum Asia Sakura: https://www.amazon.de/Yum-Asia-Kera...a&qid=1562055170&s=kitchen&sr=1-1-spons&psc=1

  Mitenhän nämä takuuasiat kun ei näyttäisi olevan Fulfilled by Amazon tai en ainakaan näe mitään sellaista mainintaa (vai tarkoittaako tuo Delivery by Amazon sitä?)? Yum Asia omilta sivuilta posteineen tulisi hintaa 153e (lupaavat oman 2v takuun, tiedä sitten kuinka hassle-free)
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2019
 31. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Yksi arvostelu vain, ei kovin paljon voi vielä vetää ehkä johtopäätöksiä, mutta voi pitää täysin paikkaakin.

  D12EDE1C-75AC-4402-8227-1F8AC37B6A67.jpeg
   
 32. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Juu. Tosin täällä hyviä: https://www.amazon.co.uk/Yum-Asia-S...JZX89HK6VY8B0FHQRHP4&qid=1562053701&s=kitchen

  "Product supplied by Yum Asia" eli suolahipun kanssa otettava arvostelu, mutta tuossa näkee kuitenkin videokuvaa vehkeestä. Näyttäisi tuon perusteella olevan ihan ok tekoa. Muovikapistushan se toki on:
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2019
 33. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  JouBqa tykkää tästä.
 34. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Tämäkin voisi olla mahdollisuus. Taitaa olla speksit aika samat kuin Sakurassa
   
 35. rawjunk

  rawjunk

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulla on ollut tuo karvalakki Sakura n. 2,5v ja hyvin on pelannut. Miinuksena lelumainen ulkonäkö, hankalasti luettava mitta-asteikko ja vilkkuvalot, jos ei ei nyi johtoa irti seinästä.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 36. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 100
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei vaadi erikoista riisiä, mutta laitetaan nyt näin OT:na riisivinkki samaan ketjuun kaikille:

  kek.png

  :cool:

  Löytyy Prismoista, 1kg ja 5kg paketeissa. Voittanut parhaimman riisin skaban useampana vuonna. Kamputsea kun on paskamaa, niin saavat myydä EU:hun ilman veroja riisiä. Hinta noussut tällä 3x jo sen ajan kun olen syönyt, mutta edelleen halvempaa kuin mitkään Uncle Bensit ja miljoona kertaa parempaa. Löytyy tälläkin hetkellä vajaat 25kg tätä kaapista.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 37. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 265
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Makuasia toki, mutta itse pidän aasialaisissa kaupoissa myytävistä "sushi"riiseistä. Ei ne oikeasti ole nimenomaan mitään sushiriisejä, vaan japanilaisia riisityyppejä vaan. Saa 5-10kg säkeissä.
  Uncle Benit tosiaan kannattaa heittää roskiin ihan suosiolla, kallista ja pahaa. Riippuu kanssa ihan ruuasta mitä tekee, tämmöinen menee ilman kastikkeita kuivanakin, koska sopivan pehmeää ja makeutta mukana. Tulisempiin thaikkuruokiin sit jasmiinia.

  [​IMG]
   
  JouBqa tykkää tästä.
 38. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Ekaa kertaa kuulen että riisin keittämiseen menisi noin kauan. Itse keitän riisin kattilassa niin, että huuhtelen riisin siivilässä että ylimääräiset tärkkelykset lähtee pois, sitten kattilaan ja vettä sama määrä, vähän suolaa, levy täysille tai toiseksi isoimmalle kunnes vesi alkaa kiehua, levy samantien mahdollisimman pienelle ja kansi päälle, sitten annat kypsyä noin 10 minuuttia. Kannen avatessa riisi on täysin kypsää ja mehevää. Ei pala eikä tartu pohjaan.

  Olisi ihan mielenkiintoista testata tulisiko riisikeittimellä parempaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2019
 39. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Oli ihan uutta tietoa moinen "Kamputsean veroton riisi" :) ja piti ihan mielenkiinnosta testata. Prismassa 1,95€/kg (5kg säkissä halvempaa) vs Setä Beni 4,5€/kg, eli ainakin hinta on kohdillaan. En ole riisin suurkuluttaja, joten ei niin suurta väliä tuolla hinnalla, mutta iso hintaero kyllä.

  Kattilassa keittelin desin verran paketin ohjeistuksella. Suolaa ripsahti vähän reilummalti ja varmaan siksikin maku oli aika hyvä. Olisi oikeastaan voinut lusikoida pelkän riisin kattilasta. Kanafile paprika sipuli kerma +mausteet kastike päälle ja oli ihan suun mukaista. Tulee ostettua samaa riisiä jatkossakin.

  En ole koskaan maistanut keittimellä keitettyä riisiä (kotioloissa). Olis mielenkiintoista verrata maistanko eroja keitin vs kattila. "Veroton riisi" kattilasta oli jo aika paljon ravintoloissa syödyn oloista ja makuista.

  Sori off topikki...
   
  Technarchy tykkää tästä.
 40. jad

  jad

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itsekin aikoinani naureskelin työkaverille, kun oli hankkimassa riisinkeitintä.
  En naureskele enää, Zojirushin TSQ-10 ollut nyt muutaman vuoden 7 vuotta kovassa käytössä, eikä ole käynyt mielessäkään palata vanhaan kattilassakeitelyyn.

  Riisinkeittimissä yleensäkin tuo ajastus on kätevä toiminto, saa samalla liotettua riisit (varsinkin tummasta tulee parempaa) kun lataa ja ajastaa keittimen aamulla ennen töihinlähtöä.
   
 41. Jarmo

  Jarmo

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Vuosien kokemuksella voin kans suositella Zojirushii

  AA090935-92F3-46A6-8D63-2D9789218F5F.jpeg
   
 42. Tigerou

  Tigerou

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kertokaa ei-asiasta-pätkääkään tietävälle millaisella saisi Halvalla hyvää riisiä aikaiseksi?
  Pidän riisistä mutten omista keitintä, harkinnut moisen hankintaa jo aika tovin.
  Onko esim. ClasOhlson'n 35 eur keitin toimiva/asiallinen ?
  Riisikeitin 1,5 l | Clas Ohlson
  Olen valmis sijoittamaan moiseen enemmänkin, siis jos laatu paranee Selvästi.
   
 43. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 100
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Öö, lue ketju?
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 44. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 265
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Arvosteluissa pikavilkasulta lukee että vesi roiskuu yli. Sellaisella keittimellä ei mielestäni tee yhtään mitään, riisinkeittimen tärkein hyöty on nimenomaan siinä että voit iskeä sen päälle vaikka klo 14 ja jättää silleen, ja vaikka söisit kello 17 niin se riisi on sielä höyryävää ja kuuman tuoretta kun laitat ruokaa, etkä halua mitään riisinkeitintä valvoa. Tuollaisella valuvalla ruoskalla ei tee yhtään mitään.
   
 45. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Ei sieltä mitään roisku yli jos on varustettu >70 ÄO:llä. Aasiassa on satoja miljoonia vastaavia lasikantisia keittimiä ja hyvin pörisee päivästä toiseen parille miljardille syöjälle.

  Tuossa ja vastaavissa keittimissä on myös lämpimänä pitäminen varsinaisen keittämisen jälkeen.

  Riisi pysyy ihan syömäkelpoisena kun vedät myös töpselin irti, nakkaat riisit vaikka myöhemmin mikroon jos haluat lämpimäksi.
   
 46. babam

  babam

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Voin suositella Xiaomi Mijia IH Smart Home riisikeitintä. Aiemmin ollut noita halpakeittimiä Lidlistä ja ero on huomattava. Riisistä tulee oikeasti sellaista puuromaista eikä pala kiinni. Tätä ei tietääkseni myydä Euroopassa, mutta Aliexpressistä saa kotiin kuljetettuna noin 100 euron hintaan. Linkki.

  Keittimen käyttöliittymä ja ohjeet kiinaksi, mutta sitä voi etäohjata puhelimen kautta englanninkielisellä Xiaomin applikaatiolla eli samalla missä myös Xiaomin muut kotiautomaatiovehkeet kuten Roborock robotti-imuri.
   
  JouBqa ja Mika__ tykkäävät tästä.
 47. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Mielenkiintoinen härveli, on vain kahden hengen talouteen aika iso kattila (3l), yleensä riittää hyvin 0,8-1,0l kattilat. Näköjään noita on eri kokoja myös tarjolla.

  Valurautakattilasta ja paineesta tulee noin 80e lisähintaa. Eli onko sulla toi alumiinikattilallinen versio kun satasella lähti?

  Jonkun uutisen mukaan 2018 noita oli jo miljoona myyty.
   
 48. babam

  babam

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Toisaalta tuolla isollakin onnistuu pienen riisimäärän teko ja ei tuo 3l malli ole edes kovin iso kooltaan. Tuossa satasen vehkeessä on myös painava metallikattila eli ei ole sellainen kevyt alumiinikattila mitä noissa Suomessa myytävissä riisikeittimissä on.
   
 49. Uuno Turhamuro

  Uuno Turhamuro

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  JouBqa tykkää tästä.
 50. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 265
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Riisinkeitin on jostain syystä monille kauhea punainen vaate "turhuutena", kuinka ilmankin pärjää. Kuitenkin, joku vedenkeitin nähdään ihan normaalina, vaikka kyllähän vettäkin voi kattilassa keittää. Itse keitän (tai tarkemmin sanottuna höyrystän, koska siihen se perustuu) riisiä keittimellä enemmän kuin vettä teehen tai muuhun keittimellä, ja valinta kahden väliltä olisi perin helppo. Mikroa en edes omista, sille en kotona keksi mitään tarvetta omilla ruokatottumuksillani kun teen joka päivä uutta ruokaa tai syön keitto/pataruokaa jonka uudelleenlämmitys on paras sellaisenaan.
   
  Mika__ tykkää tästä.