Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Tässä muuten video missä pohditaan eroja sekä ihan testataan huomaako suoraan maussa mitään eroa 30$ "halppis" riisinkeittimen (missä lasinen kansi, riisi käy nopeasti kuivaksi jos käyttää "pidä lämpimänä toimintoa" jne.) ja päälle 200$ luksusriisinkeittimen välillä missä on ties miten monta (10+) eri toimintoa ja valintaa + kattilassa hellalla tehdyn riisin välillä. Ensin Jasmiini riisi, sitten japanilainen sushiriisi.



EDIT: itse esim. en todellakaan pitäisi enkä haluaisi mitään "kaunista" musiikkia tuohon keittimeen. Mutta en silti ostaisi tai tahtoisi mahdollisimman halpaa "basic" versiota missä on lasikansi ja joka päästää riisin kuivumaan tai joka polttaa osan riisistä helpommin pohjaan.

Tässä myös vertailua 20€ ja "best of the best" 360€ Japanilaisen riisinkeittimen välillä (mistä "kaikki" sanovat että kun kerran kokeilee ei halua vaihtaa pois tai käyttää mitään muuta, samaa näkee välistä tässäkin ketjussa joten katsotan itsekin tätä videota vasta nyt..):
 
Viimeksi muokattu:
Mittaat sen siis kuivana, sitten lisäät vettä "reippaasti" millä huuhtelet ja teet sen useamman kerran. Sitten vaan lisäät sitä vettä siihen kulhon reunassa olevaan merkkiin saakka. Ei varmaan kukaan käyttäjä ala laskemaan jotain veden imeytymismäärää riisiin tjsp.
Ei tarkoitus ole tehdä mitään taideteosta mikä menee myyntiin ja jää jälkipolvien ihailtavaksi vaan helppoa ja nopeaa ruokaa millä nälkä siirtyy eteenpäin.
Ilman riisinkeitintä ei ole ollut mitään kulhonreunamerkkejä, vaan perinteiset 0.5dl tarkkuuden mittakupit.

Tosin jos on kaksi mittakuppia, voisi yhdellä mitata toiseen 1 yksikköä kuivaa riisiä ja 2 yksikköä vettä ja katsoa yhteistilavuus. Sitten on se ja sama monestiko huuhtelee tai kauanko liottaa, kunhan tasaa yhteistilavuuden.
 
Itse tehnyt riisin versatilella jo vuosia 1:1,25 (riisi:vesi) suhteella sen mukana tulevan pienen läpinäkyvän mittakipon kanssa ja täydellistä riisiä tulee. Eli mittaan huuhtomattoman riisin versatilen kattilaan tuolla mitalla ja sen jälkeen huuhdon kunnolla ja sitten samalla mitalla 1,25x vettä mukaan. Omaan makuun jos noiden versatilen viivojen kanssa menee niin tulee liikaa vettä.
 
Itse tehnyt riisin versatilella jo vuosia 1:1,25 (riisi:vesi) suhteella sen mukana tulevan pienen läpinäkyvän mittakipon kanssa ja täydellistä riisiä tulee. Eli mittaan huuhtomattoman riisin versatilen kattilaan tuolla mitalla ja sen jälkeen huuhdon kunnolla ja sitten samalla mitalla 1,25x vettä mukaan. Omaan makuun jos noiden versatilen viivojen kanssa menee niin tulee liikaa vettä.
Riisin ja veden suhde voi vaihdella riisityypin mukaan. Siksi näissä kertomisissa olisi kiva kun samalla tuotaisiin ilmi mitä riisiä ja kenen valmistajan riisiä käyttää.
 
Riisin ja veden suhde voi vaihdella riisityypin mukaan. Siksi näissä kertomisissa olisi kiva kun samalla tuotaisiin ilmi mitä riisiä ja kenen valmistajan riisiä käyttää.

Kyse siis pääsääntöisesti Jasminista. Valmistaja vaihtelee. Saattaa olla esimerkiksi Pirkkaa tai Rainbowta, mutta yleisin on kyllä tämä alla oleva.

29phOU4ZqaC8cE9u92MZH1.jpg
 
Pirkan jasmiiniriisin keittäminen onnistuu aivokuolleeltakin ihan kattilassa liedellä. Vettä puoli litraa, riisiä 0,75 desiä. Veden kiehuessa huuhtelemattomat riisit sisään ja annetaan kiehua kunnolla sekoittelematta ja ilman kantta 10 minuuttia. Lopuksi siivilän läpi ylimääräiset vedet viemäriin. Täydellinen koostumus. Ei kuohu yli, eikä riisistä tule mössöä.
 
Itse keittänyt aina riisin niin, että ensiksi huuhtelen kunnolla siivilässä ja sitten 1:1 suhteella riisiä ja vettä. Ei ikinä valittamista riisistä. Toki basmati ja jasmiini useimmiten käytössä. Onko jengillä jotain riisiä, joka toisi makuun havaittavan eron? Monesti tulee tehtyä "kastikkeeksi" riisille soijakastike johon tulee tujaus chiliä ja limemehua. Toimii muuten riisin kanssa erittäin hyvin. Tämä filippiiniläiseltä ystävältä opittu tapa kyllä nostaa riisin next levelille. Eli jos löytyy kuivattua/tuoretta omaan makuun sopivaa chiliä ja limemehua vaikka pullosta niin suosittelen koittamaan. Itse en siis suolaa keitinvettä, mutta jos suolaa niin voi tietty tehdä liian suolaista siitä.
 
Löytyykös euroopasta mistään näitä japanilaisia (Zojirushi) riisinkeittimiä? Itsellä olisi hakusessa pieni 0.5l keitin voi myös muita suositella.
 
Löytyykös euroopasta mistään näitä japanilaisia (Zojirushi) riisinkeittimiä? Itsellä olisi hakusessa pieni 0.5l keitin voi myös muita suositella.
Itsellä on ollut yum asia panda mini (0.6l) viimeiset 6 vuotta ja toiminut hyvin. Kattilan pinnoite vieläkin kuin uusi. Hinta tosin noussut aika paljon tänä aikana. Veljellä on OBH Nordica Versatile ja nyt kyllä ostaisin sen, koska hinta/laatu parempi. Toisaalta yum asiaan saa varaosia suoraan verkkokaupasta, jos onnistuu jotenkin tuhoamaan kattilan tai kannen.
 
Laitoin tuon pandan tilaukseen koska tarvetta ei ton isommalle ole ja Zojirushien hinnat Eurooppaan on ihan tähtitieteelliset.
 
Pirkan jasmiiniriisin keittäminen onnistuu aivokuolleeltakin ihan kattilassa liedellä. Vettä puoli litraa, riisiä 0,75 desiä. Veden kiehuessa huuhtelemattomat riisit sisään ja annetaan kiehua kunnolla sekoittelematta ja ilman kantta 10 minuuttia. Lopuksi siivilän läpi ylimääräiset vedet viemäriin. Täydellinen koostumus. Ei kuohu yli, eikä riisistä tule mössöä.

Jos triidin otsikko on Riisinkeitin, niin oletettavasti siinä käsitellään riisinkeittimiä. Ohje, miten kattilassa keitetään riisiä liedellä ei oikein kuulu aihepiiriin.
 
Itsellä on ollut yum asia panda mini (0.6l) viimeiset 6 vuotta ja toiminut hyvin. Kattilan pinnoite vieläkin kuin uusi. Hinta tosin noussut aika paljon tänä aikana. Veljellä on OBH Nordica Versatile ja nyt kyllä ostaisin sen, koska hinta/laatu parempi. Toisaalta yum asiaan saa varaosia suoraan verkkokaupasta, jos onnistuu jotenkin tuhoamaan kattilan tai kannen.
Versatileen saa myös hyvin varaosia Elcarelta (tai sai ainakin 2022). Kadotin kerran tuon pienen höyryventtiilin ja jouduin tilaamaan uuden. Olisi maksanut noudettuna 62snt tai postitettuna tullut 5e postit päälle.
IMG_20240809_054219.jpg
 
RIP 15 vuotta vanha Obh Nordican perus lasikantinen viiden markan paskakeitin. Kyseinen värkki levisi tänään, laite ei käynnisty enää ollenkaan. Se vietti kaapissa käyttämättömänä jostain syystä varmaan joku 5v (tuli tehtyä kattilalla riisit dunno why) ja kun muutettiin tuossa pari vuotta sitten, aloin tykittämään sillä riisiä vähintään pari potallista viikossa, eli jatkuvalla käytöllä lähes tällaisella nelihenkiselle perheelle oli sen ~3v nyt. Eikä se mikään paska ollut sinänsä, kyllä itsensä takaisin maksoi näiden vuosien aikana, eikä uutena varmaan ollut 40-50e enempää. Keittimen reunoista muovit hilseili ja rankan näköinen muutenkin, mutta pata pysyi hyvässä kunnossa. Ainoa huono puoli oli, että jos jätti keittimen lämmitys-tilaan riisin teon jälkeen, helposti vähän ruskettui pohjasta riisit ja kuivui päältä, mikä nyt tuntuu olevan noiden halvimpien lasikantisten keittimien ominaisuus. Anyways, uutta keitintä nyt sitten hankkimaan tilalle.

Zojirushiin ei ole rahaa nyt laittaa, niin ajattelin tuollaisen ostaa "Yum Asia Sakura Rice Cooker with Ceramic Bowl and Micom Fuzzy Logic (YUM-EN15), 6 Rice Cooking Modes, 6 Multi-cooker Modes, Motouch LED Display, 1.5 Litre Capacity, 220-240V UK/EU Power" https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B082FWLQ1S/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1TVB2IWNZK64K&psc=1

Kenelläkään ei varmaan ole kokemusta tuosta ko. mallista? Pitää pari päivää vielä funtsia ja pohtia, sitten pistää vaan tilaten. Hyvät arvostelut ainakin on ja pitäisi olla hinta/laatu kohdallaan, tuollainen köyhän miehen Zojirushi... Meinasin jo suoraan tilata valmistajan sivuilta kun oli ~kympin halvempi siellä, mutta 40e postikulut kannusti kääntymään Amazonin puoleen, ei niin yllättäen.
 
Huomautus: Trollaus
Eikö nää riisikeittimet oo vähän uusavuttomien vehkeitä? Kuka myöntää ettei osaa käyttää hellaa? Itse ainakin saan riisit kattilassa ihan hyvin, riisin määrä kertaa 2 vettä ja extradesi päälle. Levy noin 65-70% maksimista ja kattila pois levyltä kun hautunut valmiiksi. Miksi tähän tehtävään pitää olla erillinen laite? Onko teillä myös munankeitin ja puurollekin joku laite?
 
Eikö nää riisikeittimet oo vähän uusavuttomien vehkeitä? Kuka myöntää ettei osaa käyttää hellaa? Itse ainakin saan riisit kattilassa ihan hyvin, riisin määrä kertaa 2 vettä ja extradesi päälle. Levy noin 65-70% maksimista ja kattila pois levyltä kun hautunut valmiiksi. Miksi tähän tehtävään pitää olla erillinen laite? Onko teillä myös munankeitin ja puurollekin joku laite?
Keittelin riisit vuosikausia kattilassa. Kyse ei ole uusavuttomuudesta omalla kohdalla. Riisikeittimen voi pistää päälle ja unohtaa sen jälkeen totaalisesti. Ei tarvitse kytätä milloin vesi alkaa kiehua, funtsia millon on valmista tai ajastella, ettei kärähdä pohjaan jne. On vaivatonta hommaa ja toimii joka kerta, tavallaan poistaa ihmisen tuosta yhtälöstä töpeksimästä. Miksiköhän ne Japanilandiassa käyttää pitkälti keittimiä, eikä kattiloita riisin valmistamiseen? Ymmärrän, jos ei ole tilaa keittiössä ylimääräiselle värkille tai jos riisiä keittää kerran kuussa, silloin varmaan pärjää kattilalla oikein mainiosti. Jos riisiä menee jatkuvasti, on tuo helpompi ja mukavempi tapa keitellä riisit. Tämä ehkä taas vähän kanssa näitä, että jos ei ole kokeillut riisinkeitintä, ei osaa sitä myöskään arvostaa.
 
Miksi tähän tehtävään pitää olla erillinen laite? Onko teillä myös munankeitin ja puurollekin joku laite?
Löytyy myös munankeitin.
Puuro valmistuu riisinkeittimellä samalla kun ulkoilutan koiraa aamuisin. Puuro valmis kun tullaan sisälle, erittäin kätevää.
 
Viimeksi muokattu:
Eikö nää riisikeittimet oo vähän uusavuttomien vehkeitä? Kuka myöntää ettei osaa käyttää hellaa? Itse ainakin saan riisit kattilassa ihan hyvin, riisin määrä kertaa 2 vettä ja extradesi päälle. Levy noin 65-70% maksimista ja kattila pois levyltä kun hautunut valmiiksi. Miksi tähän tehtävään pitää olla erillinen laite? Onko teillä myös munankeitin ja puurollekin joku laite?

Tässä on hieman dokumenttia riisinkeittimestä, sen historiasta sekä miten sitä käytetään ja miten se vapauttaa aikaa:


Voisin sanoa myös esimerkkinä että on erikseen myös vasta äsken hankittu air fryer ja jo ikuisuuksia taloudessa ollut (useampia) mikroaaltouuni. Vaikka on erikseen tavallinen uuni millä kyllä ruokaa saa myös tehtyä ja osaa tehdä.

Se on vaan nopeampaa ja helpompaa tehdä pieni annos ruokaa esim. air fryerilla ja riisinkeittimellä (vaikka yksi annos riisiä ja yksi koipi tai reisipala kanaa) tai pelkästään mikrolla (esim. pari lämmintä voileipää) eikä lämmittää uunia noiden tekemiseen ja tehdä hellalla riisiä.

Jos tahtoo vaikka aamuksi riisin valmiiksi sen voi joko ajastaa tai sitten laittaa tulemaan jo illasta jättäen lämpimäksi pidon päälle ja syödä aamusta. Ei tarvitse aamulla herätä niin paljoa aiemmin että alkaa tekemään riisiä hellalla ja pistää uunia päälle että tekee yhden reisipalan esim. kun sen saa air fryerilla tehtyä paljon nopeammin..
 
Meillä on myös leivänpaahdin, en jaksa pannulla alkaa paahtamaan.

Meillä on riisinkeitin etäpäivinä usein käytössä. Lisukkeeksi paistetaan kanaa ja laitetaan muhimaan valmiin intialaisen soossin kanssa (esim pataksilla ihan hyviä) ja on valmis riisin kanssa samaan aikaan. Aikaa menee sen 5 min tuossa valmistamiseen, eikä tarvitse kytätä vieressä. Ja riisi onnistuu kyllä aina riisinkeittimellä.
 
Pitää alkaa harjoittelemaan sticky ricen tekoa riisinkeittimellä, työlästä repiä aina höyrytyskamat esille + liottaminen vie aikansa.

IMG_7332.jpeg
IMG_7331.jpeg
 
Astianpesukone on myös, vaikka käsin selviäisi. Mitä sitä kahvinkeintä tai vedenkeitintäkään tarvitsee menee samat hommat katilassa liedellä. Oikeastaan tuo liesikin, nuotio vaan sopivaan paikaan.

Nordica on toiminut itselle hyvin, tuo yksikin annos on vähän liikaa, mutta ei se talous puoleen riisikuppiin kaadu.
 
RIP 15 vuotta vanha Obh Nordican perus lasikantinen viiden markan paskakeitin. Kyseinen värkki levisi tänään, laite ei käynnisty enää ollenkaan. Se vietti kaapissa käyttämättömänä jostain syystä varmaan joku 5v (tuli tehtyä kattilalla riisit dunno why) ja kun muutettiin tuossa pari vuotta sitten, aloin tykittämään sillä riisiä vähintään pari potallista viikossa, eli jatkuvalla käytöllä lähes tällaisella nelihenkiselle perheelle oli sen ~3v nyt. Eikä se mikään paska ollut sinänsä, kyllä itsensä takaisin maksoi näiden vuosien aikana, eikä uutena varmaan ollut 40-50e enempää. Keittimen reunoista muovit hilseili ja rankan näköinen muutenkin, mutta pata pysyi hyvässä kunnossa. Ainoa huono puoli oli, että jos jätti keittimen lämmitys-tilaan riisin teon jälkeen, helposti vähän ruskettui pohjasta riisit ja kuivui päältä, mikä nyt tuntuu olevan noiden halvimpien lasikantisten keittimien ominaisuus. Anyways, uutta keitintä nyt sitten hankkimaan tilalle.

Zojirushiin ei ole rahaa nyt laittaa, niin ajattelin tuollaisen ostaa "Yum Asia Sakura Rice Cooker with Ceramic Bowl and Micom Fuzzy Logic (YUM-EN15), 6 Rice Cooking Modes, 6 Multi-cooker Modes, Motouch LED Display, 1.5 Litre Capacity, 220-240V UK/EU Power" https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B082FWLQ1S/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1TVB2IWNZK64K&psc=1

Kenelläkään ei varmaan ole kokemusta tuosta ko. mallista? Pitää pari päivää vielä funtsia ja pohtia, sitten pistää vaan tilaten. Hyvät arvostelut ainakin on ja pitäisi olla hinta/laatu kohdallaan, tuollainen köyhän miehen Zojirushi... Meinasin jo suoraan tilata valmistajan sivuilta kun oli ~kympin halvempi siellä, mutta 40e postikulut kannusti kääntymään Amazonin puoleen, ei niin yllättäen.
Todella hyvä peli ja korkealaatuisen oloinen. Nelisen kertaa riisiä nyt keitellyt ja tulee kyllä parempaa kuin parin kympin OBH Nordicalla, heittämällä. Lämpimänä pito ei kuivata riisiä, riisi irtoaa keittoastiasta ihan eritavalla kun on pinnotettu kippo. Yksi miinus, tai lähinnä missä vanhassa lasikantisessa tottui, tässä ei ole mitään irrallista kantta, että voisi siirtää riisit suoraan tuossa keittöastiassa jääkaappiin. Mikä ehkä ihan hyvä, tulee vain siirrettyä riisi lasiseen säilytyastiaan ja kippa pestyä takaisin hyllyyn. Funtsin tähän jotain universaalia silikonikantta, mutta ei ole dealbreaker. Suosittelen lämpimästi Yum Asian keitintä ja kysykää, jos tulee jotain mieleen tuosta. 👍
 
Viimeksi muokattu:
RIP 15 vuotta vanha Obh Nordican perus lasikantinen viiden markan paskakeitin. Kyseinen värkki levisi tänään, laite ei käynnisty enää ollenkaan. Se vietti kaapissa käyttämättömänä jostain syystä varmaan joku 5v (tuli tehtyä kattilalla riisit dunno why) ja kun muutettiin tuossa pari vuotta sitten, aloin tykittämään sillä riisiä vähintään pari potallista viikossa, eli jatkuvalla käytöllä lähes tällaisella nelihenkiselle perheelle oli sen ~3v nyt. Eikä se mikään paska ollut sinänsä, kyllä itsensä takaisin maksoi näiden vuosien aikana, eikä uutena varmaan ollut 40-50e enempää. Keittimen reunoista muovit hilseili ja rankan näköinen muutenkin, mutta pata pysyi hyvässä kunnossa. Ainoa huono puoli oli, että jos jätti keittimen lämmitys-tilaan riisin teon jälkeen, helposti vähän ruskettui pohjasta riisit ja kuivui päältä, mikä nyt tuntuu olevan noiden halvimpien lasikantisten keittimien ominaisuus. Anyways, uutta keitintä nyt sitten hankkimaan tilalle.

Zojirushiin ei ole rahaa nyt laittaa, niin ajattelin tuollaisen ostaa "Yum Asia Sakura Rice Cooker with Ceramic Bowl and Micom Fuzzy Logic (YUM-EN15), 6 Rice Cooking Modes, 6 Multi-cooker Modes, Motouch LED Display, 1.5 Litre Capacity, 220-240V UK/EU Power" https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B082FWLQ1S/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1TVB2IWNZK64K&psc=1

Kenelläkään ei varmaan ole kokemusta tuosta ko. mallista? Pitää pari päivää vielä funtsia ja pohtia, sitten pistää vaan tilaten. Hyvät arvostelut ainakin on ja pitäisi olla hinta/laatu kohdallaan, tuollainen köyhän miehen Zojirushi... Meinasin jo suoraan tilata valmistajan sivuilta kun oli ~kympin halvempi siellä, mutta 40e postikulut kannusti kääntymään Amazonin puoleen, ei niin yllättäen.
Täälläkin on tuo laite, oli aikoinaan valkoisena kovassa alessa, hyvin on pelittänyt, yhden uuden kulhon olen siihen tilannut ( kakarat raapineen "pilalle" alkuperäisen ), ensin tuli pikku viallinen mutta laittoivat kyselemättä uuden tulemaan.
Ei Amazonin kautta vaan valmistajalta (edustajalta) suoraan.
 
Erinäisten syiden seurauksena sain em. laitteen vasta tänään haltuuni.

Nyt puuttuu enää riisit :D Onko suosituksia hyvistä riiseistä?
 
Riippuu vähän mitä ruokaa syöt sen riisin kera. Itse suosin thaimaalaista jasmiiniriisiä, aina 10-20kg säkki thaikaupasta tarvittaessa mukaan. Saa aina tuoreinta viimeisintä satoa. Kannattaa valita AAA Jasmiini rikotun sijasta se rikottu ns. broken rice on skeidaravintoloillle tarkoitettua rehua joka imee itseensä enemmän vettä niin vähemmällä riisimäärälä saa enemmän lautasen täytettä.

IMG_8241.jpeg


Jos taas intialainen, aavikko yms ruoka menee, niin basmatiriisi on monen valinta.


Kunhan ei osta markettiriisiä, ne on vanhoja ja kuivia + mauttomia.
 
Riippuu vähän mitä ruokaa syöt sen riisin kera. Itse suosin thaimaalaista jasmiiniriisiä, aina 10-20kg säkki thaikaupasta tarvittaessa mukaan. Saa aina tuoreinta viimeisintä satoa. Kannattaa valita AAA Jasmiini rikotun sijasta se rikottu ns. broken rice on skeidaravintoloillle tarkoitettua rehua joka imee itseensä enemmän vettä niin vähemmällä riisimäärälä saa enemmän lautasen täytettä.

IMG_8241.jpeg


Jos taas intialainen, aavikko yms ruoka menee, niin basmatiriisi on monen valinta.


Kunhan ei osta markettiriisiä, ne on vanhoja ja kuivia + mauttomia.
Omassa kylässä kun ei ainakaan tietääkseni ole "thaikauppaa" tai vastaavaa, niin olisiko ideoita mistä voisi seuraavaksi lähteä etsimään?
On jo pidempään tehnyt mieli kokeilla ns. parempia riisejä kuin jokin Uncle Bens, Risella tai Rainbow, mutta nämä kun tuppaa olemaan ne mitä hyllyissä on.
Jasmiinia, Basmatia tai miksei jotain lyhytjyväistäkin (jostain jäänyt mielikuva että esim. Japanissa syödään lyhytjyväistä). Kokeilemallahan se selviäisi mikä on se oma juttu.
 
Riippuu vähän mitä ruokaa syöt sen riisin kera. Itse suosin thaimaalaista jasmiiniriisiä, aina 10-20kg säkki thaikaupasta tarvittaessa mukaan. Saa aina tuoreinta viimeisintä satoa. Kannattaa valita AAA Jasmiini rikotun sijasta se rikottu ns. broken rice on skeidaravintoloillle tarkoitettua rehua joka imee itseensä enemmän vettä niin vähemmällä riisimäärälä saa enemmän lautasen täytettä.

IMG_8241.jpeg


Jos taas intialainen, aavikko yms ruoka menee, niin basmatiriisi on monen valinta.


Kunhan ei osta markettiriisiä, ne on vanhoja ja kuivia + mauttomia.
Upea vinkki tuo AAA! Täysin vierasta itselle, että riiseissäkin on laatuluokat (ja miksei olisi kun kaikessa muussakin on). Mistäs Aasiakaupasta vaikka tätä kuvan riisiä saa pk-seudulla?
 
Helsingissä on useita, esim Hakaniemen Viivoan, Aseanic Trading, Espoossa Thai Market Matinkylässä.

Tilaa netistä esim Aasian Makuja yms.
 
Viimeksi muokattu:
Minkä hintaista tuotetta kannattaa katsella, jos ainut toive että helpolla ruokaa? Onko väliä mitä maksaa tai mitä ominaisuuksia on?

En (ihan rehellisesti sanoen) jaksanut alkaa perehtymään tuohon minkä linkkasit joten laitan omastani linkin (mitä useasti täälläkin muidenkin mukaan mainostettu, itse maksoin 49€ aikoinaan, nyt olisi 59,99€ tarjouksessa):

Syitä / oma käyttöni ja arvostelua:
- Tilavuus on sen 2 litraa mikä tarkoittaa 2-6 annosta.
- Kulho on paitsi tietysti käsin myös astianpesukoneessa pestävä.
- Lämpimänäpito toiminto mikä tarkoittaa sitä että kun ohjelma on valmis laite pitää automaattisesti ruokaa lämpöisenä 12 tuntia eteenpäin. Tuota VOI ajastaa aina uudestaan (eli laittaa pois päältä hipaisu kytkimellä ja uudestaan päälle jolloin 12 tunnin ajastin aloittaa laskennan uudestaan). Olen käyttänyt muutaman päivän tuota jolloin ruoka pysyy syötävänä & lämpöisenä heti kun herää / tulee kotiin.
- Siinä tulee mukana mittakippo (se nyt ei ole mitenkään ihmeellistä) millä voi aina mitata sen riisin määrän. Yksi kipollinen on 2 annosta joten 2 kipollista on 4 annosta. Yleensä jompi/kumpi on enempi kuin riittävä (yksi kipollinen siitä syö 2-3 kertaa riippuen mitä sen kanssa ottaa). Tosin lisättäköön että olen ns. normaali painoinen 182cm pitkä mies joka yleensä syö sen yhden lautasellisen ruokaa. Mikä varmasti eroaa taas sitten jopa tuplasti painavammista jotka käyttävät tunnin ruokataukoon ja vetävät sen 4+ lautasellista ruokaa (mihin laite kyllä pystyy mutta oma mahani ei)
- Mukana tulee pari muovista "lusikkaa / lastaa" jotka eivät naarmuta kulhon pintaa (TÄMÄ on tärkeä muistaa, jos käyttää metallia varmasti naarmuttaa kulhon pintaa)
- Mukana tulee myös muovinen "kori" jonka saa asetettua kulhon päälle ja siihen voi asettaa esim. kasviksia, kanaa, lihaa tms.
- Erilaiset vaihtoehdot ruualle: "White rise, Brown rise, Lentils, Porridge, Soup ja Steam". Lisäksi "Delayed start" (ajastimella luonnollisesti), "Start" sekä viimeisenä: "Keep Warm / Channel" (ja valitsin millä voi valita eri ohjelmien välillä)

En väitä että joka ikinen päivä elämäni ajan olisin tuota käyttänyt sen jälkeen kun sen hankin (2021) mutta lähes joka viikko ainakin parina päivänä tulee riisiä eri muodoissa tehtyä.
Lisättynä / yhdistettynä Air Fryeriin saa todella nopeasti todella hyvää ruokaa tehtyä. Juuri sen tarvitsemansa määrän (oli se sitten yksi tai kaksi) esim. broilerin koipia / reisiä ja riisiä. Hankkii joko saksasta halvemmalla (saksan Amazon) Teriyaki & soija kastikkeen tai sitten Suomesta ja jos haluaa halvalla päästä niin Wokkivihanneksia pussillisen minkä (osan siitä) kumoaa riisin päälle ennenkuin laittaa laitteen päälle.

Teriyaki Sauce.jpg
 
Lisättynä / yhdistettynä Air Fryeriin saa todella nopeasti todella hyvää ruokaa tehtyä. Juuri sen tarvitsemansa määrän (oli se sitten yksi tai kaksi) esim. broilerin koipia / reisiä ja riisiä. Hankkii joko saksasta halvemmalla (saksan Amazon) Teriyaki & soija kastikkeen tai sitten Suomesta ja jos haluaa halvalla päästä niin Wokkivihanneksia pussillisen minkä (osan siitä) kumoaa riisin päälle ennenkuin laittaa laitteen päälle.

Kiitos, hyvä viesti mutta kerrotko tuosta boldatusta ja kursivoidusta vähän lisää eli mitä tarkoitat? Pakastewokit siis riisikeittimeen vai? Airfryerissa tullut joskus testattua pakastevihanneksia mutta en oo siellä oikein saanut toimivia.
 
Riisinkeittimessä voi keitellä mitä huvittaa. Yhden padan pastatkin onnistuu siinä missä kattilassakin.
 
@pastoor kyllä. Eli jos tekee "perus" riisiä ei tarvita muuta kuin riisi (joka kannattaa yleensä huuhdella muutamaan kertaan) ja vesi.
Mutta tuon veden päälle itse kaadan kastikkeet (+ mahdolliset mausteet & esim. paistinliemet) ja voi joko suoraan päälle tunkea pakaste vihanneksia (esim. sitä wokkia). TAI sen wok vihanneksen voi laittaa siihen koriin jos haluaa.

Ruokaa_1.11.2024.jpg

vasemmalla 2kpl noin 1200g pihvifileitä kermakastikkeessa. Olleet uunissa 3 tuntia 150C. Otin lämmön pois ja otin sieltä hieman lientä oikealla olevaan kattilaan missä on:
noin 2dl (hieman rapiat) riisiä, vettä, wokkivihanneksia, Kikkoman Teriyaki Glaze ja Diamond Sojasauce Hell kastikkeita.
Kattila menee riisinkeittimeen mihin tumma riisi (brown rice) asetus. Tuosta noin 1½ tuntia oli ruoka valmista syötävää.
Valmis_Ruoka.jpg


Valmis ruoka...
 

Riisinkeitin, jonka suunnittelin eväs ja työpaikkaruokailuhommiin, ja ehkä kotiinkin jos hyväksi osoittautuu.

Minkä hintaista tuotetta kannattaa katsella, jos ainut toive että helpolla ruokaa? Onko väliä mitä maksaa tai mitä ominaisuuksia on?
Täältä myös suositus yllä mainitulle OBH:lle. Ostin sellaisen n. kuukausi sitten ensimmäiseksi riisinkeittimeksi. Kotona tuli silmienpyöritystä, mutta heti se loppui ensimmäisen annoksen maistamiseen. Määrällisesti tuohon menee helposti puoli kiloakin (sushi)iisiä, eli siitä riittää joko useammalle tai useammalle kerralle. Ainoa miinus, ettei laitteessa ole virtanappia vaan se on aina päällä, kun töpseli on seinässä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 258
Viestejä
4 506 687
Jäsenet
74 346
Uusin jäsen
jonppaasi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom