Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Jos luet kuvauksen siinä mainitaan mm. seuraavia asioita:
"Automaattinen lämpimänäpito-toiminto pitää riisin lämpimänä valmistuksen jälkeen vielä tuntikausia."
+
"Höyryventtiili poistaa höyryä riisinkeittimestä asteittain - sisällä oleva vesi voi kiehua pitkiäkin aikoja ilman ylikiehumista."

Itse tulkitsisin asian seuraavasti: tuota voi käyttää ja se pitää valmistetun ruuan lämpimänä tunteja. EI viikkoja.
Voit toki yrittää laittaa asiakaspalveluun viestiä ja kysyä kiehuuko sisällä oleva vesi tarvittaessa useampia viikkoja pitäen sisällä olevan ruuan lämpimänä sen pari-kolme viikkoa putkeen. Itse väittäisin että ei.
Niin siinä vaan sanotaan koska ruokamyrkytyksen välttämiseksi ei ole suositeltavaa pitää mitään ruokaa lämpimänä tuntikausia. Mutta oikeasti tuo lämpimänäpitotoiminto pysynee päällä niin kauan kuin haluaa jos siinä ei ole automaattista aikakatkaisua, tuskin noin yksinkertaisessa laitteessa sellaista on. Jossain hienommassa japanilaisessa fuzzy logic keittimessä olisi vielä kahta eri lämpötilaa lämpimänäpitoon eikä se estä käyttämästä niitä pidempään, yhdessä ohjekirjassa varoiteltiin montako tuntia kullakin lämpötilalla saisi pitää ruokaa lämpimänä.

Itse ruoanvalmistukseen käytettävä teho ei toki pysy päällä ilman rautamodifikaatioita. Sehän perustuu siihen että veden haihtuessa asian pohjassa oleva magneetti alkaa kuumenemaan kun lämpö ei enää kulu veden haihduttamiseen. Tietyssä lämpötilassa magneetti menettää magneettisuutensa ja jousi napsauttaa sen irti astiasta, sammuttaen keittimen.
 
Itse ruoanvalmistukseen käytettävä teho ei toki pysy päällä ilman rautamodifikaatioita. Sehän perustuu siihen että veden haihtuessa asian pohjassa oleva magneetti alkaa kuumenemaan kun lämpö ei enää kulu veden haihduttamiseen. Tietyssä lämpötilassa magneetti menettää magneettisuutensa ja jousi napsauttaa sen irti astiasta, sammuttaen keittimen.
Tätä nimenomaan mietin, että miten tuo käyttäytyy kuiviltaan. Mutta mitä tänään netistä löysin, niin ilmeisesti nimenomaan älykkäämmissä malleissa voi tulla vastaan ohjelmoitu turvakatkaisu ja useimmat halvat toimii.

Kotikokit huomasivat kuitenkin mainita että kääreistä ja lämpötilasta huolimatta valkosipuli haistattaa koko huoneen viikoiksi, joten taitaa jäädä kokeilematta. Täytyy siis etsiä mistä tuota valkosipulia saisi valmiina ja jättää välineurheilu sikseen.
 
En saanut hallitukselta lupaa riisikeittimeen. Yritin googlata tuloksetta, joten voisitteko antaa seikkaperäiset step-by-step ohjeet, kuinka kattilalla voi tehdä yhtä hyvää sushi-riisiä?
 
En saanut hallitukselta lupaa riisikeittimeen. Yritin googlata tuloksetta, joten voisitteko antaa seikkaperäiset step-by-step ohjeet, kuinka kattilalla voi tehdä yhtä hyvää sushi-riisiä?
Itse tuli tehtyä aikanaan monesti Tokyokanin ohjeella ja toimi/kelpasi ainakin itelle vallan hyvin: Sushiohje | Tokyokan | Kaikki suositut sushiohjeemme
Eipä ole tullut testattua laitteella vielä sushiriisin tekoa, pitääkin pistää todo-listalle jollekin viikonlopulle. Sushien näpertäminen on ihan hauskaa, mutta sen verta aikaavievää ja ei edes niin edukasta, niin helposti tulee lähdettyä vain johonki buffettiin kun iskee himot. Taitaa ne jonkin jaappanialaistaustaisen tekemänä vähän nätimpiäkin olla.. :asif:
 
Tätä nimenomaan mietin, että miten tuo käyttäytyy kuiviltaan. Mutta mitä tänään netistä löysin, niin ilmeisesti nimenomaan älykkäämmissä malleissa voi tulla vastaan ohjelmoitu turvakatkaisu ja useimmat halvat toimii.

Kotikokit huomasivat kuitenkin mainita että kääreistä ja lämpötilasta huolimatta valkosipuli haistattaa koko huoneen viikoiksi, joten taitaa jäädä kokeilematta. Täytyy siis etsiä mistä tuota valkosipulia saisi valmiina ja jättää välineurheilu sikseen.
Eikö tuohon kävisi tyhjiöpakkaus ja sous vide. Voi laittaa styroksilootaan niin pysyy ehkä sähkönkulutuskin kurissa :hmm:
 
Tällä mennään ja uusi pitäisi hakea Japanista.
 

Liitteet

  • 27C2C4E8-EA69-4629-982C-6AE4E306ED02.jpeg
    27C2C4E8-EA69-4629-982C-6AE4E306ED02.jpeg
    1,3 MB · Luettu: 506
Meil on vähän se tilanne, että lapset ei oikein syö muuta lisuketta kuin riisiä ja itekki syön sitä paljon. Alkanu riisinkeitin kiinnostamaan.

Millasia noi on? Tunnistaako ne eri riisilajit jotenkin, vai onko niissä eri valmistusohjelmat eri riiseille? onnistuuko tuollaisella riisin lisäksi riisipuuro?

Mikäs noista nyt olis paras ja tarpeeksi iso. Tarkoitan siis nelihenkiselle isoruokaiselle perheelle et sais kahdeksi päiväksi tehtyä riisit kerralla? Ja tosiaan ite vedän lähinnä basmatia, muu perhe jotain setä beniä tai muuta perus riisiä.
 
Meil on vähän se tilanne, että lapset ei oikein syö muuta lisuketta kuin riisiä ja itekki syön sitä paljon. Alkanu riisinkeitin kiinnostamaan.

Millasia noi on? Tunnistaako ne eri riisilajit jotenkin, vai onko niissä eri valmistusohjelmat eri riiseille? onnistuuko tuollaisella riisin lisäksi riisipuuro?

Mikäs noista nyt olis paras ja tarpeeksi iso. Tarkoitan siis nelihenkiselle isoruokaiselle perheelle et sais kahdeksi päiväksi tehtyä riisit kerralla? Ja tosiaan ite vedän lähinnä basmatia, muu perhe jotain setä beniä tai muuta perus riisiä.
Itellä toi ketjussakin paljon puhuttu OBH Nordican Versatile.

Enpä oo tehny kuin vaaleita riisejä ja riisipuuroa. Vaaleat riisit kaikki tullut moitteetta hyvinä, kaikkien vesisuhteen mitannut mukana tulleen riisikipon/keittokulhon viivaston mukaan riisilajista riippumatta.
Riisipuuro meinaa snadisti palaa pohjaan + kuohui kannen ilmanpäästökorkista ylitse ja vaati melkosta siivoomista. Oon aika aktiivinen riisipuurosyöppö ja parempaa "melkein samalla vaivalla" tulee kattilassa miedolla lämmöllä.
Maksimimäärä mitä tää taitaa kerrallaan tehdä on 4 mittakuppia (ja juuri punnasin yhen mittakupin olevan n. 150g kuivariiviä), eli semmone 600g riisiä. En osaa ihan hahmottaa perheiden usean päivän kulutusta, mutta on tää varmaan auttamatta liian pieni laite noin isoon talouteen.

Yleisesti tää laite tuntuu ehkä olevan vähä harvinaisuus "laadultaan" tässä hintaluokassa, en tiedä onko isommissa malleissa vastaavia vai pitääkö sitten suoraan hypätä useemman satasen Zojirusheihin ja Panasonicceihin, dunno.
 
Täällä kanssa riisipuuroa syödään todella usein (2-4 kertaa viikossa) ja tähän asti tehty se vähän ehkä yllättäen leipäkoneen puuro-ohjelmalla. Sen kanssa tulee todella hyvää, jos jaksaa viimeiset 5min olla kokoajan hämmentämässä. Siltiki saa olla tarkkana et ku pienesti meinaa alkaa ottaa kii ni välittömästi pois, muuten on kokonaan kii.
leipäkone siis itse sekottaa, mutta ei tarpeeksi isolta alueelta riisipuuron kohdalla.
Siksi myös isohko riisipuuroannos ois hyvä saada valmistettua.
 
Pienelä Xiaomilla tullut monesti riisipuuroa tehtyä, tarkempi resepti löytyy aiemmista viesteistä.

Alkuun 2 dl riisi ja 2 dl vesi keittimeen kymmeneksi minuutiksi, sitten litran Valion Kiehu purkki sekaan ja tunniksi eri ohjelmalla hautumaan, ei tarvii sekoitella välissä (eka kerroilla varulta sekoitin välillä, muttei tarvi), ei kiehu yli eikä pala pohjaan. Valmiiseen puuroon suola ja se on siinä, tunti ja 10 min menee aikaa ja tuon eka 10 minuutin jälkeen ei tarvitse olla valvomassa ja sekoittamassa kattilan vieressä.

Suuremmalle porukalle parempi se isompi Xiaomi, siinä on englannin kielinen käyttöliittymäkin, ainakin Amazonin kautta tilattuna (tsekkaa ketjua taaksepäin).
 
Millasia noi on? Tunnistaako ne eri riisilajit jotenkin, vai onko niissä eri valmistusohjelmat eri riiseille? onnistuuko tuollaisella riisin lisäksi riisipuuro?
Minulla myös OBH Nordica Versatile. Laitteesta löytyy eri toimintatilat eri riisityypeille: Valkoinen ja tumma riisi (pitkäjyväinen riisi tosin kannattaa tehdä tumman riisin ohjelmalla). Lisäksi moodit puurolle, keitolle, linsseille ja höyrystykselle.

Riisin keittämiselle ehkä olennaisin vinkki oman kokemuksen perusteella on että vesi- ja riisimäärät kannattaa mitoittaa tarkasti sillä mukanatulevalla mittakupilla ja kulhon mitta-asteikolla. Tällä saa riisin koostumuksen varmimmin kohdalleen.

Itselleni laite on osoittautunut ääliövarmaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Eikö tuohon kävisi tyhjiöpakkaus ja sous vide. Voi laittaa styroksilootaan niin pysyy ehkä sähkönkulutuskin kurissa :hmm:

Tyhjiöpakkaus antaa olosuhteet tälle, niin olisin varuillani.


En kyllä tiedä minkälaisia lämpötiloja tuossa mustassa valkosipulissa käytetään, mutta ilmeisesti kun hommassa menee viikkoja, niin jättäisin väliin.
 
Mitä keittoja noi tarkottaa? Voiko sillä tehdä tyyliin makkarakeiton ”valvomatta”?
Vähemmän tullut tehtyä soppaa, mutta joo, periaatteessa valvomatta. Riippuu toki aineksista - herkästi kuohuvia maitotuotteita tms. en jättäisi valvomatta.

Lisähaasteena on että laitteelle pitää säätää keittoaika etukäteen, joten ei mikään täysautomaagiratkaisu.
 
Yum Asia EU - No.1 For Premium Rice Cookers

Näillä on nykyään eu varasto niin saa zojirushia ja näiden omaa bamboo mallia. Itellä on Bamboo UMAI Induction Heating IH Ceramic Rice Cooker tämä malli ja tekeehän tuo ihan helvetin hyvää riisiä. Useesti ajastan silleen että kun lenkiltä tms tulee niin riisi on valmista ja ei ole kun tehdä sitten loput. Onnistuisi varmaa ajottaa myös niin että kun tulee töistä niin riisi olisi valmista.

Ollut haavelistalla vähän aikaa. Zojirushit ollut kuitenkin jo (ainakin) joulukuusta lähtien out of stock tuolla.
 
Onko kellään kokemuksia kaurapuuron tekemisestä riisinkeittimellä ja mikä malli olisi hyvä tuohon? Ajatuksena olisi illalla ajastaa aamupuurot valmiiksi. Käsittääkseni joillain malleilla onnistuu ja ainakin ”Steel cut” kaurahiutaleiden kanssa löytyy englanniksi reseptejä.
 
Tuli hankittua tuo täälläkin kehuttu OBH Nordican Versatile -keitin. Olen valmistanut nyt pari kertaa valkoista riisiä laitteen automaattitoiminnolla, riisi on hyvää mutta valmistusaika kohtuullisen pitkä. Osaisiko joku kyseisen laitteen omistava kertoa toimiiko laite normaalisti vai enkö vain osaa käyttää sitä? Käynnistettäessä laitteen digitaalinäytön "ympyrä" lähtee pyörimään n. 20 minuutiksi jonka jälkeen kuuluu 1x piippaus ja näyttöön ilmestyy ajastin alkaen 14 minuutista jonka jälkeen laite piippaa 5x ja riisi on valmista. Manuaalista ei tähän löytynyt yksiselitteistä vastausta.
 
Tuli hankittua tuo täälläkin kehuttu OBH Nordican Versatile -keitin. Olen valmistanut nyt pari kertaa valkoista riisiä laitteen automaattitoiminnolla, riisi on hyvää mutta valmistusaika kohtuullisen pitkä. Osaisiko joku kyseisen laitteen omistava kertoa toimiiko laite normaalisti vai enkö vain osaa käyttää sitä? Käynnistettäessä laitteen digitaalinäytön "ympyrä" lähtee pyörimään n. 20 minuutiksi jonka jälkeen kuuluu 1x piippaus ja näyttöön ilmestyy ajastin alkaen 14 minuutista jonka jälkeen laite piippaa 5x ja riisi on valmista. Manuaalista ei tähän löytynyt yksiselitteistä vastausta.
Sama pönttö täällä ja viimeksi käytin tunti sitten. Ihan normaalia.
 
Ostin kanssa ton OBH Nordican Versatile vehkeen. Mulla jäänyt epäselväksi ,että jos haluaa höyrytystasolle laittaa vihanneksia tai kalaa samaanaikaan kuin riisit kulhossa niin laitanko koko setin kerralla sinne? siis noin 40 minuuttia kestää ohjelma. Luulis kasvisten jo muuttuneen tuhkaksi tossa ajassa.
 
Ostin kanssa ton OBH Nordican Versatile vehkeen. Mulla jäänyt epäselväksi ,että jos haluaa höyrytystasolle laittaa vihanneksia tai kalaa samaanaikaan kuin riisit kulhossa niin laitanko koko setin kerralla sinne? siis noin 40 minuuttia kestää ohjelma. Luulis kasvisten jo muuttuneen tuhkaksi tossa ajassa.
Miten ne tuhkaksi kuumassa höyryssä muuttuisi? Ehkä rehusta ja tottumuksesta riippuen saattaa olla jopa liian pehmeää, minua ei ole vaivannut.
 
Ostin kanssa ton OBH Nordican Versatile vehkeen. Mulla jäänyt epäselväksi ,että jos haluaa höyrytystasolle laittaa vihanneksia tai kalaa samaanaikaan kuin riisit kulhossa niin laitanko koko setin kerralla sinne? siis noin 40 minuuttia kestää ohjelma. Luulis kasvisten jo muuttuneen tuhkaksi tossa ajassa.

Tietysti ne laitetaan samaan aikaan kaikki sinne. Ei sitä kuulu availla kesken ohjelman ja yrittää kuuman höyryn keskellä säheltää jotain ritilää sinne saaden samalla palohaavoja. Toki oman mieltymyksen mukaan kannattaa miettiä että olisiko esim. pakastimesta otettu vihannes parempi kuin juuri omasta kasvimaasta poimittu. Eli kuten ylempänäkin mainittu miten pehmeäksi sen haluaa ja mitä siinä haluaa tehdä, laittaako porkkanaa, sipulia vai esim. kokonaisia papuja (palkoineen) sekä tietysti miten paljon pienentää niitä?

Toki voi myös miettiä sopiiko jokin vihannes / kala paremmin sitten vaalean riisin kanssa kun se valmistuu nopeammin vai haluaako höyryttää pidempään ja tehdä tummaa riisiä?
 
Ostin kanssa ton OBH Nordican Versatile vehkeen. Mulla jäänyt epäselväksi ,että jos haluaa höyrytystasolle laittaa vihanneksia tai kalaa samaanaikaan kuin riisit kulhossa niin laitanko koko setin kerralla sinne? siis noin 40 minuuttia kestää ohjelma. Luulis kasvisten jo muuttuneen tuhkaksi tossa ajassa.
Jos ne pakastevihannekset laittaa sinne samaan aikaan kun riisit, niin niistä vihanneksista tosiaan tulee aivan lötköjä. Mä ainakin laitan sen höyrytyskorin n. puolivälissä ohjelmaa - kokeilemalla oppii mikä on se sopiva aika että saa sopivan kypsät.

Ja ei, ei siinä ole palovammojen vaaraa ellei ole aivan totaalisen tollo. :facepalm:
 
Onko kellään kokemuksia kaurapuuron tekemisestä riisinkeittimellä ja mikä malli olisi hyvä tuohon? Ajatuksena olisi illalla ajastaa aamupuurot valmiiksi. Käsittääkseni joillain malleilla onnistuu ja ainakin ”Steel cut” kaurahiutaleiden kanssa löytyy englanniksi reseptejä.
Tämä kiinnostaa! Ja onko joku keitin malli/merkki mikä erityisesti soveltuu myös riisipuuron keittoon? Ei pala pohjaan?
 
Eikös melkein jokaisesta oikeasta riisinkeittimestä löydy ohjelma riisipuuroon tai ainakin ohjeet ainesten määrään. Kovin täyteen sitä ei voi laittaa ettei se kuohu yli.
 
^ Juu ja aiemmin ketjussa oli hyvä vinkkiä käyttää maitona Valion Kiehua, ei pala pohjaan eikä kiehu niin helposti yli.
 
Jes. Löytyykö jostain hyvää perustetta sille miksi kannattaisi tilata tuommonen 150€ maksava, kun OBH Nordica on sen 70€? Ymmärrän tottakai että isompi kulho on isompi, mutta onko noissa kalliimmissa malleissa jotain muutakin validia perustetta korkeammalle hinnalle?
 
Tämä kiinnostaa! Ja onko joku keitin malli/merkki mikä erityisesti soveltuu myös riisipuuron keittoon? Ei pala pohjaan?

Ostin itse tuon OBH Nordica Versatilen ja ollaan hyvin tyytyväisiä oltu siihen. Joka aamu kaurapuurot valmiina ajastuksella. Riisipuuroa en ole koittanut mutta tästä ketjusta löytyvien vinkkien avulla varmasti onnistuu sekin hyvin.
 
Nonniin nyt elämäni eka kunnon riisinkeitin piti haudata kaapin perälle kun teflonia alkaa todenteolla tulla riisin sekaan (ei toki näy riisin seassa mutta itse en sitä paskaa halua varastoida elimistössäni) Tämä Panasonicin thaimaasta ostettu malli noin 15-17 vuotta sitten ja käytetty noin puolet ajasta säännöllisesti 2-7 kertaa viikossa. Ja muistaakseni maksoi noin 75 euroa eli kyllä oli hintansa värtti, harmi vain kun uutta "teflon-kattilaa" siihen ei löydy internetistäkään.

Meinasin jo hankkia korealaisen Cuckoo-riisinkeittimen, niitä saa jo ihan järkevään hintaan EU amazoneista ja löytyypä jopa varakulhoja ainakin tällä hetkellä.

Vaimo ei kuitenkaan lämmennyt noin 130 euron uuteen keittimeen niin kaivoin hyllystä noin kaksi vuotta sitten hankkimani Instant Pot. Laite lähinnä lojunut kaapin pohjalla kun en thaimaalaista riisiä siinä osannut kunnolla valmistaa (jota pääasiassa käytän riisinä). Uuden ohjeen kera: 2-3 minuuttia pressure cook ja noin 15 minuuttia sen jälkeen laittaa laitteen nupin hitaasti pois sealing tilasta venting tilaan ja kun ei paljoa vettä riisiin sekoita (vain juuri vähän yli riisin tason), niin riisistähän tulee lähes yhtä hyvää kun Panasonicista ennen (nyt vähän likainen laite / tunkkainen riisi seistyen vasta yli vuorokauden).

Hankinpa kuitenkin salassa vaimolta vielä hyvän kattilan (Fisslerin paksupohjaisen) kun sai eilen vielä noin puoleen hintaan niin voi kokeilla valmistaa siinä pieniä määriä riisiä kun tuo minun 5 litran Instant Pot on kyllä hemmetin iso ja vaikka sen melko laadukkaalta tuntuva ei-teflonia-sisältävä rst-kattila onkin yllättävän nonstick riisin kanssa niin kyllä tänään meni viemäriin vähän turhan paljon teräkseen kiinnittynyttä riisiä pesun yhteydessä..Pienempää Instant Pot mallia voin kuitenkin suomalaisillekin suositella riisinkeittimeksi. Jos aiot käyttää laitteen muita hienouksia niin isompi 5l malli lienee kuitenkin fiksumpi. Jos jollakin pienempi (2-3 litran) uudenveroinen Instant Pot niin vaihdan mielellä sen minun isompaan malliini (laita yksityisviestiä tällöin).

Jos löytäisin Panasonicin uuden rst-kulholla varustetun riisinkeittimen (nyt vain intian markkinoilla), niin sen varmasti hankkisin.
 
Erittäin hyvä hankinta tuo Versatile, vähän piti opetella kaurapuuron kanssa mutta kannen auki pitämisellä estää pahimmat katastrofit jatkossa. Tuli juuri keitettyä myös riisipuuroa, Kiehu-maidon kanssa todella helppoa. Normi Lidlin basmatiriisi ei ole koskaan maistunut näin hyvältä.

Kovin isoa määrää kasviksia ei höyrykoriin mahdu, ehkä kahden hengen annokseen ihan minimimäärä esim. kukka- tai parsakaalia ja palat pitää aika tarkkaan pilkkoa jotta kansi mahtuu kiinni. Yhdelle hengelle kiireisenä etätyöpäivänä kuitenkin todella helppo tapa tehdä terveellistä ruokaa.
 
Sillä aikaa kun nyt speksailen laitetta, laitoin varuiksi Versatilen varaukseen kun nyt sattui kamppiksessa olemaan. OBH Nordica Versatile -monitoimiriisinkeitin 59,90
Täytyy kyllä sanoa että aivan 5/5 apu tässäkin asiassa on YouTube, ja sen lukuisat eri vertailut. Yum-asia.com lienee defacto-ostospaikka, jos jotain Versatilea kummenpaa päättää haluta.
 
Sillä aikaa kun nyt speksailen laitetta, laitoin varuiksi Versatilen varaukseen kun nyt sattui kamppiksessa olemaan. OBH Nordica Versatile -monitoimiriisinkeitin 59,90
Täytyy kyllä sanoa että aivan 5/5 apu tässäkin asiassa on YouTube, ja sen lukuisat eri vertailut. Yum-asia.com lienee defacto-ostospaikka, jos jotain Versatilea kummenpaa päättää haluta.

Tuo on kyllä yllättävän näppärä, tilasin myös ( taas ) toisellekin tyttärelleni opiskelukämppäänsä niin saan oman Sakuran takaisin (Y)
 
Kattelin ekaan opiskelukämppääni jotain riisinkeitintä ja nappasin myös tässä ketjussa kehutun Versatilen. Yhden hengen taloudelle melkein hyvin piisaa, riisin kanssa en ole ite vielä löytänyt hyvää vesisuhdetta 0,5 kupin koolle. Välillä kuivaa ja välillä liian vetistä. <- toki tää on minä ongelma kun voisin tehä yhden kupin koolla, kieltämättä ittelle tulee sitten liikaa riisiä kun en sitä syö kauhean paljoa joka viikko.

Ostin kuitenkin monipuolisuudensa takia kuten laitteen nimestä voi päätellä. Höyryllä tekee vaikka pakaste dumplingejä pussin ohjeen mukasesti nopeasti 10 minuutissa, jos pistää veden kiehuvana kattilaan, tosiaan täytetty höyrytyskori riittää vaan yhdelle hengelle. Reseptivihkosta tuli huomattua, että puuron resepti 3dl hiutaleita 6dl maitoa vastasi aikalailla (kaura) mikropuuron 1dl/2dl reseptiä suhteuteuttuna. Maidon (käytän punaista) suhdetta muutin 2,2dl kun 10 minuutin kohdalla tuo keitos alkaa jo kuivumaan 2 desillä. Ehtii hyvin käydä lyhyessä suihkussa niin, että puuro olisi jo valmistumassa ja niin pienellä määrällä ei ole kiehunut yli kansi kiinni.
 
Ensimmäinen ajo riisinkeittimellä takana, Xiaomi Mi:llä (3l). Ja ei nyt hetiseltään pysty tajuamaan miten on pystynyt keitettyä riisiä syömään ennen tätä. Sen verran suuri ero laadussa. Kuuluukos tuossa käyttää suolaa lainkaan, hyvältä maistui muutenkin. Entä pesettekö saippualla, vai vain virutatte?
Nyt 2,5 vuotta takana, pari kertaa viikossa käytöllä. Ja eipä tuossa oikein mitään käytön jälkiä edes näy, tarttumaton pinnoitekkin on kuin uusi.
 
Kattelin ekaan opiskelukämppääni jotain riisinkeitintä ja nappasin myös tässä ketjussa kehutun Versatilen. Yhden hengen taloudelle melkein hyvin piisaa, riisin kanssa en ole ite vielä löytänyt hyvää vesisuhdetta 0,5 kupin koolle. Välillä kuivaa ja välillä liian vetistä. <- toki tää on minä ongelma kun voisin tehä yhden kupin koolla, kieltämättä ittelle tulee sitten liikaa riisiä kun en sitä syö kauhean paljoa joka viikko.

Ostin kuitenkin monipuolisuudensa takia kuten laitteen nimestä voi päätellä. Höyryllä tekee vaikka pakaste dumplingejä pussin ohjeen mukasesti nopeasti 10 minuutissa, jos pistää veden kiehuvana kattilaan, tosiaan täytetty höyrytyskori riittää vaan yhdelle hengelle. Reseptivihkosta tuli huomattua, että puuron resepti 3dl hiutaleita 6dl maitoa vastasi aikalailla (kaura) mikropuuron 1dl/2dl reseptiä suhteuteuttuna. Maidon (käytän punaista) suhdetta muutin 2,2dl kun 10 minuutin kohdalla tuo keitos alkaa jo kuivumaan 2 desillä. Ehtii hyvin käydä lyhyessä suihkussa niin, että puuro olisi jo valmistumassa ja niin pienellä määrällä ei ole kiehunut yli kansi kiinni.

Tekee myös pastat ja muut keitettävät. vettä reilusti astiaan, pastat sekaan ja höyrytystoiminnolla antaa kiehahtaa. Se 10 minuuttia riittää jo moneen (sehän lämmittelee sen veden ensin).
 
Tekee myös pastat ja muut keitettävät. vettä reilusti astiaan, pastat sekaan ja höyrytystoiminnolla antaa kiehahtaa. Se 10 minuuttia riittää jo moneen (sehän lämmittelee sen veden ensin).
Jaah pitääkin kokeilla pastaa tuon kanssa, en ole kokeillut kun ajattelin että ne pastat yrittää sitten vesineen ulos höyryaukosta tai vähintäänkin kannen välistä.
Ilmeisesti sitten ei, kiitti vinkistä! :)
 
Riisinkeitin on kuulemma helpoin tapa tehdä mustaa valkosipulia, mutta osaako esim näin pieni ja tyhmä kone pitää lämpöisenä sen pari kolme viikkoa putkeen. Vai onko siinä jokin kostean riisin lämpöön perustuva logiikka:
Käsittääkseni euroopassa myytävissä tuotteissa pitää olla nykyisin automaattinen virrankatkaisu jossain vaiheessa, eli pitäisi ohittaa
 
Tuli hankittua pitkän vastustuksen jälkeen lähipiirin ylitsevuotavista suosituksista johtuen OBH Nordican Versatile. Kiinnostaisi kuulla, mitä kaikkea sakki on tuolla (onnistuneesti) tehnyt riisin, riisipuuron ja kaurapuuron lisäksi. Itsellä ensimmäisessä testissä valmistui tänään steel cut -puuroa ja hyvää tuli. Ryynejä 80g, vettä 1dl ja maitoa 1 dl. Puuro-ohjelmalla 60 min. Hieman oli kiehunut astiasta yli tuo puuro.
 
Kiehu-maidon menekki alkaa olemaan sellainen ettei sitä joka kerta kaupasta saa, niin tein toissapäivänä riisipuuroa luomutäysmaitoon. Ihan hyvin sujui keittäminen kun laittoi ensin sen 2dl vettä + 2dl riisiä white rice-ohjelmaan kunnes kaikki vesi oli imeytynyt, ja sitten 75min ajaksi maito kiehumaan välillä sekoitellen.

Ei ollut edes lähellä kiehua yli tai palaa pohjaan, varmaankin sen takia kun tuo maksimiteho 350W on sen verran pieni, liekö sekään edes täysimääräisesti käytössä porridge-ohjelmalla.
 
OBH Nordican Versatile sanoi sopimuksensa irti juuri kun takuuaika umpeutui. Nyt en tiedä ostaisiko uuden samanlaisen vai katselisiko noita Zojirusheja kun ne ilmeisesti on riisikeittimen mersuja.
 
OBH Nordican Versatile sanoi sopimuksensa irti juuri kun takuuaika umpeutui. Nyt en tiedä ostaisiko uuden samanlaisen vai katselisiko noita Zojirusheja kun ne ilmeisesti on riisikeittimen mersuja.
Lienee tuohon Verkkiksen 60€ hintaan ihan fiksu ostos uudelleen.
 
OBH Nordican Versatile sanoi sopimuksensa irti juuri kun takuuaika umpeutui. Nyt en tiedä ostaisiko uuden samanlaisen vai katselisiko noita Zojirusheja kun ne ilmeisesti on riisikeittimen mersuja.

Luulisi että menee virhevastuun piikkiin, kyllähän nyt kyseisen laitteen oletettu elinikä on pidempi kuin 2 vuotta (oletan että oli 2v takuu).
 
Onko kukaan kokeillut uncle bensin pitkäjyväriisiä tolla obh versatile laitteella?
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 826
Viestejä
4 567 187
Jäsenet
75 029
Uusin jäsen
Wisbargo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom