- Liittynyt
- 16.03.2020
- Viestejä
- 334
Riisi riisinä ja ilman suolaa keitettynä.Kuten sulatejuusto ei ole juustoa vaan juustojaloste, parboiled riisi ei ole riisiä vaan riisivalmiste ja kaiken lisäksi pahan makuista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyviä vinkkejä/reseptejä maustamiseen suoraan keittimessä?
Itse teen aina ihan "puhdasta" riisiä ja sehän on ihan ok jos kaverina on kastike tai muuta jotain kosteampaa, mutta jos on vaikka grillattua kanaa ja vihanneksia niin melkein riisi kaipaa jotain. Kyllähän jonkin vaikka seesamiöljy+soija+hunaja tms. päällelorautettavan tekee helposti, mutta millä olisi hyvä ottaa testi keittimessä?
Se on kirjaimellisesti 100% esikeitettyä riisiä. Toki yleensä uudelleenkuivattuna. Ainoa ero pitäisi olla lyhyempi keittoaika ja tarttuvuus. Eli ei tarvii liottaa, koska turha tärkkelys on jo poistettu esikeitossa.parboiled riisi
Pandan kulho on muuten hyvä, mutta vesimäärä on stanssattu kulhoon ja sitä ei helposti erota. Zojirushin kulhossa on mitat merkitty maalilla ja käyttö on sujuvampaa kun ei tarvitse tihrustaa.
Joo, aluksi se oli vähän haastavaa mutta me tehdään käytännössä aina sama määrä niin menee helposti nykyään. Pystyn elämään tämän kanssa kun Pandan ja Zojirushin hintaero näyttää olevan moninkertainen enkä usko että lopputuloksessa on paljoakaan eroa.
Ainakin omassa Pandassa vesimäärä on helppo nähdä. Vai mitä tarkoitatte?
Tuo on näköjään muuttunut tai eri malli, meillä se on vain painettu kulhoon ilman maalausta.
Tenavat täällä raapi Sakuran kulhoon metallivälineillä skraaduja, no tilasin uuden kulhon, siinä sitten oli heti valmiiksi todella pieni vaurio sisäpinnassa ( sellainen neulan/naulan pisto ). Laittoivat kuitenkin taas uuden ihan vikisemättä. Hyvää palvelua.Ainakin Yum Asian riisikeittimiin saa tilattua heidän verkkokaupan kautta varaosia. Tosin en ihan heti keksi miten saisin esim. tuon kulhon rikottua, mutta hyvä että tarvittaessa on mahdollista tilata uusi.
Onkos kukaan tehny riisipuuroa tuolla OBH versatilella? Vinkkejä ja kokemuksia valmistukseen vain kyselen
Suosituksia ja ei haittaa jos nyt alessa.
Onko tuo teflonilla?
Taloudessa on lapsia niin ottavat joskus millä sattuu sitä riisiä
Kaikki Yum Asian riisinkeittimet taitaa olla keraamisella pinnoitteella. Löytyy ainakin saksan amazonista.Wilfan peruspöntöstä lähtee teflonia.
Eli vaihtoon.
Onko näitä olemassa ilman teflonia?
Suosituksia ja ei haittaa jos nyt alessa.
Nekin saa pilalle metallivälineillä mutta saa myös varaosana niitä kattiloita.Kaikki Yum Asian riisinkeittimet taitaa olla keraamisella pinnoitteella. Löytyy ainakin saksan amazonista.
Juu, pinnoite lähtee kyllä irti jos sitä kaltoinkohtelee, mutta tulkitsin että tässä oli tärkeämpää ettei mahdolliset hileet ole terveydelle haitallisia. Jos tahtoo rosterisen kulhon niin taitaa mennä instant pot akselille, eli ns paine/monitoimikeitin, sellaisellakin saa kyllä käsittääkseni hyvää riisiä aikaiseksi.Nekin saa pilalle metallivälineillä mutta saa myös varaosana niitä kattiloita.
Kaverin puolesta kyselen, miksi riisinkeittokojeiden mukana tullutta spatulaa ei voi käyttää, vaan pitää käyttää kaikkia muita kikkareita kuin sitä mikä on asiaan tarkoitettu? Laitteissa on jopa pidike, johon spatula laitetaan käyttövalmiiksi.
Taloudessa on lapsia niin ottavat joskus millä sattuu sitä riisiä
Lapsille voi opettaa asioita. Sitä sanotaan kasvattamiseksi. Näin kertoi kaveri.
Miten teet riisipuuron versatilessa? Ohje olisi kiva.Ei kauhean pitkä lista ole omat riisinkeittimen reseptikokeilut, tulee hieman koko vastaan versatilessa niin jäänyt suosiolla siihen mitä parhaiten tekeekään.
- Erilaiset riisit mausteineen ja lisukkeiden höyrytykset
- Riisipuuro
- Kaali-juureskeitto
Miten teet riisipuuron versatilessa? Ohje olisi kiva.
Miten teet riisipuuron versatilessa? Ohje olisi kiva.
Minulla kun ei riisikeitintä ole.
Ehkä keittimellä saisi varmemmin hyvää mutta taas olisi yksi mööpeli keittiössä viemässä tilaa.
En minäkään kertonut että on turha laite. Totesin että sillä saisi varmemmin hyvää riisiä ja valittelin kun vie keittiössä tilaa turhan paljon ja pitänyt keksiä korvaava tapa tehdä mahdollisimman hyvää riisiä. Jaoin tämän sillä jos joku painii saman asian kanssa.Toki tilan mukaan sekä sen että tarvitseeko tuotetta. Itse en esim. ole airfryer laitetta hankkinut mutta on mikroaaltouuni, tavallinen uuni + hella, erillinen vedekeitin sekä riisinkeitin ja sodastream laite.
Oikeastihan riittäisi pelkkä hella missä uuni ja suurinta osaa voisi tehdä niillä. Keittää vettä, keittää riisiä, lämmittää ruokaa, valmistaa ruokaa. Ei tarvisi vedenkeitintä, ei riisinkeitintä, ei mikroa eikä edes sodastream laitetta kun pelkkää vettäkin ilman kuplia voi juoda tai ostaa kivennäisvettä kun siltä tuntuu.
Mutta jos niitä käyttää enempi niin miksi ei? Riisinkeitintä on helppo sekä huoleton käyttää, ei tarvitse katsoa, ei seistä vieressä hieman sama kuin vaikka mikro tai vedenkeitin. Tosin se ruoka mikrossa jäähtyy jos ei muista ottaa pois mutta vedenkeitin pitää kiehuvana 30min (tai voi siis valita lämpötilan 40-100C väliltä 5C lämpötilavaihtelun välein ja on erillinen teesihti jos haluaa tehdä teetä suoraan keittimeen irtoteestä) ja riisinkeitin pitää sen 12 tuntia valmistumisen jälkeen kuumana riisin.
Toki en mene erikseen kertomaan airfryer ketjuun (en ole edes tarkistanut onko sellaista) että ei ole ja että se vaan veisi turhaan tilaa kun muutenkin saan samoja ruokia tehtyä ilman sitä.
Laskan ratkaisu on pistää ainakin älykkäämmissä keittimissä vedet sisään jo illalla ja ajastaa puuro valmistumaan heräämisen aikaanOstin riisinkeittimen riisin keittämistä varten, mutta käyttöön se on jäänyt aamupuuron vaivattoman valmistuskyvyn vuoksi. Riittää että laittaa edellisiltana 3dl kaurahiutaleita masiinaan, unenpöppörössä sitten laittaa riisinkeittimen porridge-ohjelmalle ja 9dl vettä päälle + kunnon sekoitus ja n. 20-30min päästä on hyvät puurot valmiina. Puuro myös pysyy kivasti lämpöisenä jos perheessä on eri aikaan aamupalalle tulijoita.
Myöskin etätöissä tuo on loistava kone jos haluaa valmistaa tuoreet riisit ja höyrytetyt kasvikset yhdelle. Proteiinit voi laittaa sitten samalla mikroon kun tulee valmista annosta kasaamaan ruokatauon aikana.
Ei sitä riisiä pakko ole huuhdella, taitaa esim Uncle Ben's olla jo tehtaalla "pesty". Jos huuhtelee tulee riisistä kuohkeampaa ja jos jättää huuhtelematta taas tahmeampaa. Kumpikin voi olla toivottu lopputulos. Itse huuhtelen ihan vain suoraan keittimen kulhossa. Valuttaa vettä riisin päälle, heiluttelee kulhoa, kaataa valtaosan vedestä pois ja toistaa pari kertaa.Kysytään täältä, jospa onnistaisi...
Pitääkö riisi huuhdella ennen riisinkeittimeen laittamista? Mitä riisinkeitintä suosittelette yhden hengen talouteen hankittavaksi? Tuleeko riisinkeittimen mukana huuhteluritilä? Katselin edullisimmat riisinkeittimen on kolmenkympin luokkaa.
Kysytään täältä, jospa onnistaisi...
Pitääkö riisi huuhdella ennen riisinkeittimeen laittamista? Mitä riisinkeitintä suosittelette yhden hengen talouteen hankittavaksi? Tuleeko riisinkeittimen mukana huuhteluritilä? Katselin edullisimmat riisinkeittimen on kolmenkympin luokkaa.
Onko tämä Versatile miten fiksu, vai ovatko ohjelmat vain airfryerin tapaan kiinteitä keittolämpöjä ja -aikoja?Kuten yllä mainitaan riippuu millaista riisiä haluat (esim. on parempi että se "tahmaa" ja puuroutuu jos teet sushia mutta yleensä huuhtelen sen aina).
Itse olen ollut todella tyytyväinen yhden ja kahden hengen taloudessa tähän tuotteeseen:
OBH Nordica Versatile -monitoimiriisinkeitin 59,99
OBH Nordica Versatile-riisinkeitin valmistaa täydellisen riisin lisäksi paljon muutakin keitoista linsseihin ja höyrytettyihin vihanneksiin. Pallomainen kulho mahdollistaa optimaalisen lämmön kierron, joten riisistä tulee aina täydellistä.www.verkkokauppa.com
Hinta oli 49€ tarjouksesta ja nyt näyttää saavan 59,99€ tarjouksesta. Siinä saa helposti tehtyä riisin (sanotaan 2-4 annosta) mausteilla sekä vihannekset.
Voi tehdä häveliäästi mukana tulevaan ritilään tai kuten itse teen ja laittaa riisin päälle (vihannekset) tai jopa lisätä lihaa/makkaraa/lihapullaa tms. mitä haluaa päälle.
Tällä hetkellä on 4 annosta riisiä, kikkoman teriyaki glaze kastiketta, isoja wokkivihanneksia ja kaslerpihvin mausteliemet eilisestä "perus" annoksena.
Söin noin puolet ja pari tämänpäivän pihveistä ja kaadoin 2 jäljelle jääneen kaslerpihvin liemet (sekä pihvit) keittimeen. Ollut nyt päällä 9 tuntia, resetoin kun menen maaten ja syön huomenna loput aamusta / päivästä.
Tuossa on siis 12 tunnin automaattinen lämpimänäpitotoiminto.
Onko tämä Versatile miten fiksu, vai ovatko ohjelmat vain airfryerin tapaan kiinteitä keittolämpöjä ja -aikoja?
Kiinnostaisi sellainen "fuzzy logic" keitin, jos ei olisi niin tekijän tuurista kiinni mitä tulee.
Lähinnä sitä meinasin, että huuhdellun riisin sisältämän veden määrää en ole oppinut hahmottamaan. Hellalla saa 1:2 suhteella huuhtelematta hyvää, mutta pitää vahtia ettei kiehu yli. Huuhdeltu ei kiehu herkästi yli, mutta on arpapeliä pitääkö loppuvaiheessa keitellä kuivemmaksi vai lisäillä vettä. Kumpikin tekee riisistä herkästi ylikypsää mössöä.Ihan yhtä lailla niihin fuzzy logic keittimiin pitää mitata oikeassa suhteessa vettä sekä riisiä ja eroa lopputuloksessa tuskin huomaa kukaan Versatileen verrattuna.
Lähinnä sitä meinasin, että huuhdellun riisin sisältämän veden määrää en ole oppinut hahmottamaan. Hellalla saa 1:2 suhteella huuhtelematta hyvää, mutta pitää vahtia ettei kiehu yli. Huuhdeltu ei kiehu herkästi yli, mutta on arpapeliä pitääkö loppuvaiheessa keitellä kuivemmaksi vai lisäillä vettä. Kumpikin tekee riisistä herkästi ylikypsää mössöä.
Lähinnä sitä meinasin, että huuhdellun riisin sisältämän veden määrää en ole oppinut hahmottamaan.