Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Riisi riisinä ja ilman suolaa keitettynä.Kuten sulatejuusto ei ole juustoa vaan juustojaloste, parboiled riisi ei ole riisiä vaan riisivalmiste ja kaiken lisäksi pahan makuista.
 
Hyviä vinkkejä/reseptejä maustamiseen suoraan keittimessä?
Itse teen aina ihan "puhdasta" riisiä ja sehän on ihan ok jos kaverina on kastike tai muuta jotain kosteampaa, mutta jos on vaikka grillattua kanaa ja vihanneksia niin melkein riisi kaipaa jotain. Kyllähän jonkin vaikka seesamiöljy+soija+hunaja tms. päällelorautettavan tekee helposti, mutta millä olisi hyvä ottaa testi keittimessä?

Kurkumariisiä tulee tehtyä ajoittain, kurkumajauhetta, kanalientä, valkosipulia ja kaapista löytyviä yrttejä vaan sekaan. Sopii aika moneen ruokaan ja ei vaadi mitään kastikkeita omasta mielestä.
 
parboiled riisi
Se on kirjaimellisesti 100% esikeitettyä riisiä. Toki yleensä uudelleenkuivattuna. Ainoa ero pitäisi olla lyhyempi keittoaika ja tarttuvuus. Eli ei tarvii liottaa, koska turha tärkkelys on jo poistettu esikeitossa.

Sulatejuusto puolestaan on juustoa johon on kemiallisesti lisätty vesi ja mahdollisesti makuaineita. Ei juuri mitään yhteistä.

Edit: typo: juusto->vesi
 
Viimeksi muokattu:
Pandan kulho on muuten hyvä, mutta vesimäärä on stanssattu kulhoon ja sitä ei helposti erota. Zojirushin kulhossa on mitat merkitty maalilla ja käyttö on sujuvampaa kun ei tarvitse tihrustaa.

Joo, aluksi se oli vähän haastavaa mutta me tehdään käytännössä aina sama määrä niin menee helposti nykyään. Pystyn elämään tämän kanssa kun Pandan ja Zojirushin hintaero näyttää olevan moninkertainen enkä usko että lopputuloksessa on paljoakaan eroa.
 
Joo, aluksi se oli vähän haastavaa mutta me tehdään käytännössä aina sama määrä niin menee helposti nykyään. Pystyn elämään tämän kanssa kun Pandan ja Zojirushin hintaero näyttää olevan moninkertainen enkä usko että lopputuloksessa on paljoakaan eroa.

Ainakin omassa Pandassa vesimäärä on helppo nähdä. Vai mitä tarkoitatte?

20230814_114750.jpg
 
Ainakin Yum Asian riisikeittimiin saa tilattua heidän verkkokaupan kautta varaosia. Tosin en ihan heti keksi miten saisin esim. tuon kulhon rikottua, mutta hyvä että tarvittaessa on mahdollista tilata uusi.
Tenavat täällä raapi Sakuran kulhoon metallivälineillä skraaduja, no tilasin uuden kulhon, siinä sitten oli heti valmiiksi todella pieni vaurio sisäpinnassa ( sellainen neulan/naulan pisto ). Laittoivat kuitenkin taas uuden ihan vikisemättä. Hyvää palvelua.
 
Onko kokemuksia alle litrasista? Yleensä keitän paistinpannulla 1dl riisiä + 2dl vettä.

Ja miten tunnistaa keittimet, jotka keittää "paineella" eli lienevät tiiviskansisia? @3:27
 
Onkos kukaan tehny riisipuuroa tuolla OBH versatilella? Vinkkejä ja kokemuksia valmistukseen vain kyselen :)
 
Onkos kukaan tehny riisipuuroa tuolla OBH versatilella? Vinkkejä ja kokemuksia valmistukseen vain kyselen :)

On tullut tehtyä, Kiehu-maidon kanssa. Täällä oli asiasta keskusteluakin sivuilla 5 ja 6. Onnistuu normi maidollakin kun pitää kantta välillä auki ja sekoittelee, 75min porridge-asetuksella on toiminut litran puuron kanssa. Alussa se 2dl riisiä ja 2dl vettä kannattaa kiehauttaa erikseen white rice-ohjelmalla.
 
Wilfan peruspöntöstä lähtee teflonia.
Eli vaihtoon.
Onko näitä olemassa ilman teflonia?
Suosituksia ja ei haittaa jos nyt alessa.
 
Suosituksia ja ei haittaa jos nyt alessa.

Itse hankin 2021 tämän 49€ hintaan, nyt näyttäisi olevan 69,99€

Moni on tässäkin langassa tuota kehunut ja itsekään en löydä moitteen sijaa. Varmasti esim. Amazonista saa parempia kalliimpaan hintaan mutta itse en ole kokenut tarvetta.
 
Onko tuo teflonilla?
Taloudessa on lapsia niin ottavat joskus millä sattuu sitä riisiä

Hyvä pointti, on tuossa jokin tumma pinnoite eikä se tietysti auta että mukana tulee 2 tarkoitettua otinta mitä pitäisi käyttää jos lapset ottavat esim. haarukalla suoraan sitä riisiä tai "mittaavat" veitsellä että jako menee tasan.
Googlella löysin Verkkokaupan vastauksen missä todetaan: " Pinnoite on PTEF-muovia, eli käytännössä sama materiaaliapohja kuin pinnoitetuissa paistinpannuissa. "

En silti olisi suosittelemassa että se raavitaan pois tai tiedä miten se vaikuttaa ruuan tarttuvuuteen / makuun jos niin tapahtuu.
Näköjään muitakin kysymyksiä löytyy kuten voiko tehdä höyrymakkaraa...
 
Nekin saa pilalle metallivälineillä mutta saa myös varaosana niitä kattiloita.
Juu, pinnoite lähtee kyllä irti jos sitä kaltoinkohtelee, mutta tulkitsin että tässä oli tärkeämpää ettei mahdolliset hileet ole terveydelle haitallisia. Jos tahtoo rosterisen kulhon niin taitaa mennä instant pot akselille, eli ns paine/monitoimikeitin, sellaisellakin saa kyllä käsittääkseni hyvää riisiä aikaiseksi.
 
Kaverin puolesta kyselen, miksi riisinkeittokojeiden mukana tullutta spatulaa ei voi käyttää, vaan pitää käyttää kaikkia muita kikkareita kuin sitä mikä on asiaan tarkoitettu? Laitteissa on jopa pidike, johon spatula laitetaan käyttövalmiiksi.
 
Kaverin puolesta kyselen, miksi riisinkeittokojeiden mukana tullutta spatulaa ei voi käyttää, vaan pitää käyttää kaikkia muita kikkareita kuin sitä mikä on asiaan tarkoitettu? Laitteissa on jopa pidike, johon spatula laitetaan käyttövalmiiksi.

Sano sille kaverillesi että hän on myöhässä. Nykyisin kun laki sanoo asioita joten enää ei voi suoraan tehdä kuten ennen. Eli ennen lapset eivät ottaneet millä tahansa astalolla ruokaa, tai jos ottivat niin kunhan ei pahemmin fyysisiä vammoja näkynyt tai koulunkäyminen estynyt kaikki olivat onnellisia, kun uuden riisinkeittimen hinta vähennettiin lasten viikkorahasta vaikka tämä olisi tarkoittanut ettei lapsi saa vuoteen rahaa.

Eli tästähän oli kyse:
Taloudessa on lapsia niin ottavat joskus millä sattuu sitä riisiä
 
Lapsille voi opettaa asioita. Sitä sanotaan kasvattamiseksi. Näin kertoi kaveri.

Samaa mieltä toki olen, siksi käytänkin vain mukana tulleita kapustoja eikä ole ollut ongelmaa tässä vuosien varrella. Hyvin on opit säilyneet lapsuudesta vaikka enää ei avain roikukaan kaulasta kuten nuorena ja (muita) aikuisia näkee ehkä hieman aiemmin kuin 18 pintaan ruokailun aikana.
Toki kuten silloinkin olen vastuussa lemmikeistä ja taloudesta siihen saakka vaikka saakin tehdä mitä haluaa kunhan velvollisuudet on ensin hoidettu ja muistaa saapua ruokailuun mennessä paikalle...

Nykyisin vaan naurettavasti saatetaan valittaa jos ei tavoiteta puhelimella, ennen sentään tajuttiin että sovitaan koska seuraavan kerran nähdään eikä turhaan (ikinä) sitä puhelinta käytetä. Kävely tekee hyvää ja jos henkilö ei ole kotona sitä kävellään sitten takaisin joku toinen päivä ja kysytään uudestaan...

Mutta sano kaverillesi että hänen pitäisi puhua Specialistille asiasta koska minä eikä minun kaverini voi taas suoranaisesti tähän asiaan vaikuttaa...
 
Ajattelin että tässä ketjussa saattaa osa henkilöistä jopa tehdäkin sitä ruokaa eikä vain ostella riisinkeitintä joten asiaa sivuten kysymys:
Mistä olette ostaneet Knorrin Pang Gang maustekastikkeenne? Olen huomannut että se rupeaa olemaan katoava luonnonvara, eli pitäisikö vaan taas lähestyä K-kauppiasta sähköisesti ja toivoa että lisäävät valikoimaan vai?
Nopealla googlaamisella ainoastaan Fiksu ruoka on myynyt tuota tuotetta lähiaikoina ja nyt sekin näyttää olevan lopussa..

1701699641805.png
 
Jos laiskottaa tai ns. "pelkkä riisi" alkaa kyllästyttää tässä yksi ohje mihin olen nyt tykästynyt:

2dl riisiä riisinkeittimeen, hieman kikkomanin soijakastiketta sekä teryakia glazea
700g HK uunivalmis Lempeä Possu-kasviscurry:
Uuni 170C omassa pakkauksessa, otetaan muovi päältä pois ja pidetään ensin noin 30min pöydälle sitten 50min uunissa.
Lisää noin puolessa välissä 2dl (itse lisään 2½) kermaa, itse käytän Flora ruoka 15% kermaa
Sekoitetaan riisin kanssa ja hyvää tulee noin pariksi päiväksi syötävää.

Ihan jopa se "halvin mahdollinen" riisikin käy, vaikka Xtra Paraboiled pitkäjyväinen riisi (2kg) 1,69€
Kikkoman soijakastike ja teryakia glaze maksavat hieman enempi (ensimmäinen noin 8€/l toinen noin 13€)
HK:n lempeä possu-kasviscurry on sen 2,99€ nyt.
Flora ruokakerma. Hinta taitaa olla luokkaa euron-1½€.

Ei siis järin tyyristä, on helppoa tehdä ja maistuvaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kauhean pitkä lista ole omat riisinkeittimen reseptikokeilut, tulee hieman koko vastaan versatilessa niin jäänyt suosiolla siihen mitä parhaiten tekeekään.
- Erilaiset riisit mausteineen ja lisukkeiden höyrytykset
- Riisipuuro
- Kaali-juureskeitto
 
Ei kauhean pitkä lista ole omat riisinkeittimen reseptikokeilut, tulee hieman koko vastaan versatilessa niin jäänyt suosiolla siihen mitä parhaiten tekeekään.
- Erilaiset riisit mausteineen ja lisukkeiden höyrytykset
- Riisipuuro
- Kaali-juureskeitto
Miten teet riisipuuron versatilessa? Ohje olisi kiva.
 
Miten teet riisipuuron versatilessa? Ohje olisi kiva.

Onhan tuossa vadelma-banaanipuuron ohje ihan mukana tulevassa ohjeessakin. Mutta jos haluaa tehdä riisipuuron niin: How To Cook Porridge In A Rice Cooker
Ingredients You’ll Need

Before we dive into the cooking process, gather the following ingredients:


  • 1 cup of rice
  • 4 cups of water or broth
  • Your choice of additional ingredients like cinnamon, honey, fruit, or nuts
Step-by-Step Instructions

Now that you have your ingredients ready, let’s get started!


  1. Rinse the rice: Rinse the rice under cold water until the water runs clear. This helps remove any excess starch for a fluffier porridge.
  2. Add the rice and liquid: Place the rinsed rice and water or broth in the rice cooker. The general rule of thumb is to use a 1:4 ratio of rice to liquid to achieve a creamy consistency.
  3. Customize your flavor: If desired, add spices or sweeteners like cinnamon or honey to enhance the flavor of your porridge.
  4. Cook the porridge: Close the lid of the rice cooker and select the porridge function, if available. If your rice cooker doesn’t have a specific porridge setting, simply choose the regular cook mode.
  5. Let it steam: Once the porridge is cooked, let it steam in the rice cooker for an additional 5-10 minutes. This step helps achieve a softer texture.
  6. Serve and enjoy: Give the porridge a gentle stir and serve it in bowls. Top with your favorite fruits, nuts, or a drizzle of honey for added deliciousness!
 
Miten teet riisipuuron versatilessa? Ohje olisi kiva.

Vähän eritapoja tullut kokeiltua, mutta ei nyt ehkä sitä parasta tapaa ole vielä löytänyt.

1. Tapa
- Riisin pesu keittokulhossa
- Suola ja joku 200 ml vettä perään
- Kiehutellaan vesien kanssa puuro ohjelmalla hetki
- Lisää kaikki maito (1 L)
- Kuuntele kun maidot tulee höyryluukusta ulos
- Pyyhi pöytä ja putsaa kansi
- Anna kiehutella kunnes sellaista mistä tykkäät, tässä vaiheessa ei tarvitse enää pelätä ylikiehumista
- Puuroa kulhoon tai kippoon ja mausta miten lystäät

2. Tapa
- Riisin pesu keittokulhossa
- Suola ja joku 200 ml vettä perään
- Kiehutellaan vesien kanssa puuro ohjelmalla hetki
- Lisää kaikki maito (1L)
- Vaihda keep warm asetukselle kun alkaa maidot höyryämään
- Pyörittele välillä 2 h aikana (tässä ajassa ainakin omat maidot oli imeytynyt riiseihin ja rakenne oli oikeaan suuntaan)
- Puuroa kulhoon tai kippoon ja mausta miten lystäät


1. Tapa on nopeampi
2. Tapa on ongelmattomampi, mutta riisin rakenne ei jotenkin miellyttänyt täysin

2. Tapaa ei ole vielä testattu tarpeeksi, mutta eiköhän sillä mennä jatkossa.
 
Tällä ohjeella olen pari kertaa tehnyt riisipuuroa Versatilessa. Käytin kiehu maitoa, eikä tullut sotkua.
Välikansihan lähtee helposti irti putsausta varten. Ja ohjeen mukaanhan se pitäisi muutenkin pustata käytön jälkeen.

 
Kirjoitin joskus tähän ketjuun ohjeen miten saa helposti riisinkeittimellä riisipuuron kun käyttää normi maidon tilalla Valion Kiehu maitotuotetta. Ei kiehu yli. Löytynee haulla.
 
Minulla kun ei riisikeitintä ole niin parhaan makuista riisiä olen saanut epäortodoksisesti keittämällä riisin reilussa vedessä ja huuhtelemalla sen kolmeen kertaan kylmällä vedellä. Tämähän ei tietenkään ole hyvä jos riisiä on tarkoitus käyttää heti ruuaksi koska se jäähtyy, mutta paistetun riisin valmisteluun paras keino omien testien mukaan. Käytän yksinomaan Lidlin Jasminriisiä. Tekstuuri pysyy autenttisena ja maku on hyvä. Vaimo keittää riisin perinteisellä tavalla hauduttamalla mutta koska ei liota ennen keittämistä, niin ei tule hyvää paistettuna vaan tahmaa ja jää pannuun kiinni.

Ehkä keittimellä saisi varmemmin hyvää mutta taas olisi yksi mööpeli keittiössä viemässä tilaa.
 
Minulla kun ei riisikeitintä ole.
Ehkä keittimellä saisi varmemmin hyvää mutta taas olisi yksi mööpeli keittiössä viemässä tilaa.

Toki tilan mukaan sekä sen että tarvitseeko tuotetta. Itse en esim. ole airfryer laitetta hankkinut mutta on mikroaaltouuni, tavallinen uuni + hella, erillinen vedekeitin sekä riisinkeitin ja sodastream laite.
Oikeastihan riittäisi pelkkä hella missä uuni ja suurinta osaa voisi tehdä niillä. Keittää vettä, keittää riisiä, lämmittää ruokaa, valmistaa ruokaa. Ei tarvisi vedenkeitintä, ei riisinkeitintä, ei mikroa eikä edes sodastream laitetta kun pelkkää vettäkin ilman kuplia voi juoda tai ostaa kivennäisvettä kun siltä tuntuu.

Mutta jos niitä käyttää enempi niin miksi ei? Riisinkeitintä on helppo sekä huoleton käyttää, ei tarvitse katsoa, ei seistä vieressä hieman sama kuin vaikka mikro tai vedenkeitin. Tosin se ruoka mikrossa jäähtyy jos ei muista ottaa pois mutta vedenkeitin pitää kiehuvana 30min (tai voi siis valita lämpötilan 40-100C väliltä 5C lämpötilavaihtelun välein ja on erillinen teesihti jos haluaa tehdä teetä suoraan keittimeen irtoteestä) ja riisinkeitin pitää sen 12 tuntia valmistumisen jälkeen kuumana riisin.

Toki en mene erikseen kertomaan airfryer ketjuun (en ole edes tarkistanut onko sellaista) että ei ole ja että se vaan veisi turhaan tilaa kun muutenkin saan samoja ruokia tehtyä ilman sitä.
 
Toki tilan mukaan sekä sen että tarvitseeko tuotetta. Itse en esim. ole airfryer laitetta hankkinut mutta on mikroaaltouuni, tavallinen uuni + hella, erillinen vedekeitin sekä riisinkeitin ja sodastream laite.
Oikeastihan riittäisi pelkkä hella missä uuni ja suurinta osaa voisi tehdä niillä. Keittää vettä, keittää riisiä, lämmittää ruokaa, valmistaa ruokaa. Ei tarvisi vedenkeitintä, ei riisinkeitintä, ei mikroa eikä edes sodastream laitetta kun pelkkää vettäkin ilman kuplia voi juoda tai ostaa kivennäisvettä kun siltä tuntuu.

Mutta jos niitä käyttää enempi niin miksi ei? Riisinkeitintä on helppo sekä huoleton käyttää, ei tarvitse katsoa, ei seistä vieressä hieman sama kuin vaikka mikro tai vedenkeitin. Tosin se ruoka mikrossa jäähtyy jos ei muista ottaa pois mutta vedenkeitin pitää kiehuvana 30min (tai voi siis valita lämpötilan 40-100C väliltä 5C lämpötilavaihtelun välein ja on erillinen teesihti jos haluaa tehdä teetä suoraan keittimeen irtoteestä) ja riisinkeitin pitää sen 12 tuntia valmistumisen jälkeen kuumana riisin.

Toki en mene erikseen kertomaan airfryer ketjuun (en ole edes tarkistanut onko sellaista) että ei ole ja että se vaan veisi turhaan tilaa kun muutenkin saan samoja ruokia tehtyä ilman sitä.
En minäkään kertonut että on turha laite. Totesin että sillä saisi varmemmin hyvää riisiä ja valittelin kun vie keittiössä tilaa turhan paljon ja pitänyt keksiä korvaava tapa tehdä mahdollisimman hyvää riisiä. Jaoin tämän sillä jos joku painii saman asian kanssa.

Pahoittelut jos viestini kirjoitus oli aseteltu niin että siitä saa muun kuvan.
 
Ostin riisinkeittimen riisin keittämistä varten, mutta käyttöön se on jäänyt aamupuuron vaivattoman valmistuskyvyn vuoksi. Riittää että laittaa edellisiltana 3dl kaurahiutaleita masiinaan, unenpöppörössä sitten laittaa riisinkeittimen porridge-ohjelmalle ja 9dl vettä päälle + kunnon sekoitus ja n. 20-30min päästä on hyvät puurot valmiina. Puuro myös pysyy kivasti lämpöisenä jos perheessä on eri aikaan aamupalalle tulijoita.

Myöskin etätöissä tuo on loistava kone jos haluaa valmistaa tuoreet riisit ja höyrytetyt kasvikset yhdelle. Proteiinit voi laittaa sitten samalla mikroon kun tulee valmista annosta kasaamaan ruokatauon aikana.
 
Ostin riisinkeittimen riisin keittämistä varten, mutta käyttöön se on jäänyt aamupuuron vaivattoman valmistuskyvyn vuoksi. Riittää että laittaa edellisiltana 3dl kaurahiutaleita masiinaan, unenpöppörössä sitten laittaa riisinkeittimen porridge-ohjelmalle ja 9dl vettä päälle + kunnon sekoitus ja n. 20-30min päästä on hyvät puurot valmiina. Puuro myös pysyy kivasti lämpöisenä jos perheessä on eri aikaan aamupalalle tulijoita.

Myöskin etätöissä tuo on loistava kone jos haluaa valmistaa tuoreet riisit ja höyrytetyt kasvikset yhdelle. Proteiinit voi laittaa sitten samalla mikroon kun tulee valmista annosta kasaamaan ruokatauon aikana.
Laskan ratkaisu on pistää ainakin älykkäämmissä keittimissä vedet sisään jo illalla ja ajastaa puuro valmistumaan heräämisen aikaan
 
Kysytään täältä, jospa onnistaisi...

Pitääkö riisi huuhdella ennen riisinkeittimeen laittamista? Mitä riisinkeitintä suosittelette yhden hengen talouteen hankittavaksi? Tuleeko riisinkeittimen mukana huuhteluritilä? Katselin edullisimmat riisinkeittimen on kolmenkympin luokkaa.
 
Kysytään täältä, jospa onnistaisi...

Pitääkö riisi huuhdella ennen riisinkeittimeen laittamista? Mitä riisinkeitintä suosittelette yhden hengen talouteen hankittavaksi? Tuleeko riisinkeittimen mukana huuhteluritilä? Katselin edullisimmat riisinkeittimen on kolmenkympin luokkaa.
Ei sitä riisiä pakko ole huuhdella, taitaa esim Uncle Ben's olla jo tehtaalla "pesty". Jos huuhtelee tulee riisistä kuohkeampaa ja jos jättää huuhtelematta taas tahmeampaa. Kumpikin voi olla toivottu lopputulos. Itse huuhtelen ihan vain suoraan keittimen kulhossa. Valuttaa vettä riisin päälle, heiluttelee kulhoa, kaataa valtaosan vedestä pois ja toistaa pari kertaa.
 
Kysytään täältä, jospa onnistaisi...

Pitääkö riisi huuhdella ennen riisinkeittimeen laittamista? Mitä riisinkeitintä suosittelette yhden hengen talouteen hankittavaksi? Tuleeko riisinkeittimen mukana huuhteluritilä? Katselin edullisimmat riisinkeittimen on kolmenkympin luokkaa.

Kuten yllä mainitaan riippuu millaista riisiä haluat (esim. on parempi että se "tahmaa" ja puuroutuu jos teet sushia mutta yleensä huuhtelen sen aina).
Itse olen ollut todella tyytyväinen yhden ja kahden hengen taloudessa tähän tuotteeseen:

Hinta oli 49€ tarjouksesta ja nyt näyttää saavan 59,99€ tarjouksesta. Siinä saa helposti tehtyä riisin (sanotaan 2-4 annosta) mausteilla sekä vihannekset.
Voi tehdä häveliäästi mukana tulevaan ritilään tai kuten itse teen ja laittaa riisin päälle (vihannekset) tai jopa lisätä lihaa/makkaraa/lihapullaa tms. mitä haluaa päälle.

Tällä hetkellä on 4 annosta riisiä, kikkoman teriyaki glaze kastiketta, isoja wokkivihanneksia ja kaslerpihvin mausteliemet eilisestä "perus" annoksena.
Söin noin puolet ja pari tämänpäivän pihveistä ja kaadoin 2 jäljelle jääneen kaslerpihvin liemet (sekä pihvit) keittimeen. Ollut nyt päällä 9 tuntia, resetoin kun menen maaten ja syön huomenna loput aamusta / päivästä.

Tuossa on siis 12 tunnin automaattinen lämpimänäpitotoiminto.
 
En ole tottunut muuhun kuin Uncle Bens riisii ja yritän säästää rahaa. En osaa muita riisejä keittää, koska en ymmärrä huuhtomista.

Etsin edullista helppoa riisinkeitintä uusavuttomalle "kokkaamisesta kokemattomalle".

Ben's Original Pitkäjyväinen riisi 1kg 4,40€ -> ennen maksoi vain 2,50€... Hirveä hinnan korotus.

Sen sijaan esim.

Xtra pitkäjyväinen riisi 1 kg maksaa 0,40€ vain!

Tavallinen riisinkeitin, missä valmistaa riisi kuin riisi? En osaa reseptejä tms, laitan riisin sekaa usein vain voisilmän maustamiseen.

En tiedä, onko muitta Uncle Bens kaltaisia riisejä, jotka voi vain laittaa kattilaa keittymää ja ottaa nokosia, herätessää hieman kääntää ja voila valmista syötävää.
 
No tuolla ylläolevalla saa siis helposti tehtyä sen riisin. Eikä se oikeasti ole vaikeaa tai rakettitiedettä vaan päättää itse haluaako huudella sen riisin vai ei.
- Eli siinä tulee mukana kattila
- mihin ensin (mukana tulevalla mitalla) mitataan riisi
- sitten viedään se kattila vesihanan alle
- kaadetaan kylmää vettä päälle
- sekoitetaan ja kaadetaan suurin osa vedestä pois
- toistetaan tuota muutama, sanotaan nyt vaikka 5 kertaa
- lisätään vettä kattilan seinämässä olevien merkkien mukaisesti sopiva määrä (riippuen montako annosta riisiä olet laittanut)
- pistetään se kattila takaisin keittimeen ja jos haluaa sen voisilmän, suolaa, hieman soijakastiketta tai mitä tahansa (tai jos ei halua mitään ei laita mitään vaan maustaa sitten myöhemmin tai vaikka syö maustamatta)

Valitsee joko valkoinen tai tummariisi sen mukaan kumpaa tekee / kauanko haluaa odottaa. Jos haluaa ottaa nokoset laittaa sen tumman riisin ja noin 45min päästä riisi on valmista ja pysyy kuumana seuraavat 12 tuntia joten ehtii nukkua pidemmätkin nokoset.

Annostellaan mukana tulevalla (2kpl erilaisia, muovisia eli eivät naarmuta pintaa) kauhalla lautaselle ja syödään. Helppoa ja nopeaa.

Ihan samalla tavalla voi tehdä sen setä samulin riisin kuin vaikka Xtra Paraboiled pitkäjyväisen riisin (2kg 1,7€) eli ei sitä ole mikään pakko edes huuhtoa. Moni vegaani kaveri ei halua edes huuhdella "ravinteita pois".
 
Minusta riisin huuhteleminen kannattaa, mutta sehän on jokaisen oma valinta kuinka lopulta toimii. Riisi kerää itseensä varsinkin arseenia, joka ei ole suositeltava ravinne. Arseenin pitoisuutta pystyy laskemaan huuhtelemalla riisi useaan kertaan ja paras lopputulos saavutetaan jos riisiä liotetaan ennen huuhtelemista yön yli runsaassa vedessä. Tällä metodilla saadaan jopa 80% poistettua arseenista.
 
Kuten yllä mainitaan riippuu millaista riisiä haluat (esim. on parempi että se "tahmaa" ja puuroutuu jos teet sushia mutta yleensä huuhtelen sen aina).
Itse olen ollut todella tyytyväinen yhden ja kahden hengen taloudessa tähän tuotteeseen:

Hinta oli 49€ tarjouksesta ja nyt näyttää saavan 59,99€ tarjouksesta. Siinä saa helposti tehtyä riisin (sanotaan 2-4 annosta) mausteilla sekä vihannekset.
Voi tehdä häveliäästi mukana tulevaan ritilään tai kuten itse teen ja laittaa riisin päälle (vihannekset) tai jopa lisätä lihaa/makkaraa/lihapullaa tms. mitä haluaa päälle.

Tällä hetkellä on 4 annosta riisiä, kikkoman teriyaki glaze kastiketta, isoja wokkivihanneksia ja kaslerpihvin mausteliemet eilisestä "perus" annoksena.
Söin noin puolet ja pari tämänpäivän pihveistä ja kaadoin 2 jäljelle jääneen kaslerpihvin liemet (sekä pihvit) keittimeen. Ollut nyt päällä 9 tuntia, resetoin kun menen maaten ja syön huomenna loput aamusta / päivästä.

Tuossa on siis 12 tunnin automaattinen lämpimänäpitotoiminto.
Onko tämä Versatile miten fiksu, vai ovatko ohjelmat vain airfryerin tapaan kiinteitä keittolämpöjä ja -aikoja?

Kiinnostaisi sellainen "fuzzy logic" keitin, jos ei olisi niin tekijän tuurista kiinni mitä tulee.
 
Onko tämä Versatile miten fiksu, vai ovatko ohjelmat vain airfryerin tapaan kiinteitä keittolämpöjä ja -aikoja?

Kiinnostaisi sellainen "fuzzy logic" keitin, jos ei olisi niin tekijän tuurista kiinni mitä tulee.

Kiinteitä. Ei se tuurista ole kiinni mutta ei siinä ole mitään "laitoit 200 grammaa riisiä ja maitoa joten aika on eri kuin jos olisit laittanut 250 grammaa tummaa riisiä ja vettä". Eli mitään sisäisiä sensoreita tms. on turha etsiä.

Mutta jos osaa katsoa että riisiä on mukana tuleva mitallinen, kaksi, kolme tai neljä ja sen mukaan katsoa kulhon sisäpuolen reunassa olevia "1, 2, 3, 4" viivoja sekä numeromerkintöjä ei tarvitse edes ymmärtää mitä "Water Level" tarkoittaa.

Sitä voi alkaa myöhemmin tekemään omia kokeiluita mutta ihan ohjekirjaa löytyy ja mukana tulee hyvin yksinkertaisia ohjeita miten tehdä riisiä.

Esim. ohjeessa sanotaan että jos käyttää soijakastikkeen kaltaista kastiketta tai riisiviinietikkaa lisää se vasta kypsennyksen päätyttyä.. ..mitä itse en viitsi tehdä. Ei siis hirmuisen vaikea. Tai se että ei viitsi käyttää mukana tulevaa koria vaan laittaa vihannekset ja jopa lihan ja muun siihen pataan riisin ja veden päälle...

Tässä ohjekirjaa:
Tuosta (sivu 50 eteenpäin) suomenkielistä ohjetta.
Sivu 55 & 56 on ehkä se mitä etsit, ei mitään rakettitiedettä siis:
 
Ei ne Versatilen ajat ole kiinteitä riisiohjelmissa vaan laite osaa säätää valmistusaikaa sen mukaan mitä sinne laitat. Rainbowin tummassa riisissä menee hitusen yli tunti kun Risellan tumma riisi-quinoa-monivilja sekoituksessa menee hiukan vähemmän aikaa ja tämä siis brown rice ohjelmalla. Ihan yhtä lailla niihin fuzzy logic keittimiin pitää mitata oikeassa suhteessa vettä sekä riisiä ja eroa lopputuloksessa tuskin huomaa kukaan Versatileen verrattuna.
 
Ihan yhtä lailla niihin fuzzy logic keittimiin pitää mitata oikeassa suhteessa vettä sekä riisiä ja eroa lopputuloksessa tuskin huomaa kukaan Versatileen verrattuna.
Lähinnä sitä meinasin, että huuhdellun riisin sisältämän veden määrää en ole oppinut hahmottamaan. Hellalla saa 1:2 suhteella huuhtelematta hyvää, mutta pitää vahtia ettei kiehu yli. Huuhdeltu ei kiehu herkästi yli, mutta on arpapeliä pitääkö loppuvaiheessa keitellä kuivemmaksi vai lisäillä vettä. Kumpikin tekee riisistä herkästi ylikypsää mössöä.

Nuo magneettikytkimet vastaa jos hella olisi keittäessä liian isolla ja sitten vaihtaa turhan myöhään pienelle. Luulisi että jonkin fiksumman lämpösäädön saisi alle 100€ koneeseenkin, vaikkei ihan näin tarkkaa käyrää seuraisikaan.
1720548924183.png
 
Lähinnä sitä meinasin, että huuhdellun riisin sisältämän veden määrää en ole oppinut hahmottamaan. Hellalla saa 1:2 suhteella huuhtelematta hyvää, mutta pitää vahtia ettei kiehu yli. Huuhdeltu ei kiehu herkästi yli, mutta on arpapeliä pitääkö loppuvaiheessa keitellä kuivemmaksi vai lisäillä vettä. Kumpikin tekee riisistä herkästi ylikypsää mössöä.

Tuossa Versatilessa on astiassa merkit veden täyttämistä varten (eli yksi mitta riisiä --> täytä vettä merkkiin yksi asti).
 
Itsellä ollut vuosi-puolitoista tuo Nordica, mutta en ole sitä vielä käyttänyt. Ramppikuumekin iskenyt, todennäköisesti menisi kuitenkin pieleen jos yrittää. Ja eiköhän riisikin ole mennyt jo vanhaksi kaapissa.
 
Lähinnä sitä meinasin, että huuhdellun riisin sisältämän veden määrää en ole oppinut hahmottamaan.

Mittaat sen siis kuivana, sitten lisäät vettä "reippaasti" millä huuhtelet ja teet sen useamman kerran. Sitten vaan lisäät sitä vettä siihen kulhon reunassa olevaan merkkiin saakka. Ei varmaan kukaan käyttäjä ala laskemaan jotain veden imeytymismäärää riisiin tjsp.
Ei tarkoitus ole tehdä mitään taideteosta mikä menee myyntiin ja jää jälkipolvien ihailtavaksi vaan helppoa ja nopeaa ruokaa millä nälkä siirtyy eteenpäin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 730
Viestejä
4 564 129
Jäsenet
75 013
Uusin jäsen
52375

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom