Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Huomasin että joku sively pitää olla, ilman sivelyä jääneet muuttuvat mureneviksi lastuiksi kypsyessään. Johtui varmaan törkeästä suolamäärästä.Olipa kiinostava noinniinkuin italialaisiin ruolkiin, kunnes:
Suomalaisissa ilmakuivatuissa tulppaa olemaan liiankin usein se savuaromisively suoritettuna...
Mitenkään moittimatta, kyllä se minusta esim. noihin aamiaispekoneihin sopiikin.
Juu ei sovi. Paitti näille entrecote-ihmisille mitkä tykää että pihvissä on enemmän läskiä ja rasvaa kuin lihaa. Itse en ole niitä ihmisiä. Ulkofilee paras oli sitten possu tai nauta.
En osaa tehdä en, mutta mä oletan että ravintolakokit osaa ja entrecoteeta en ole syönyt kuin ravintolassa enkä ole hyvää sellaista vielä saanut.Sä et vaan osaa tehdä entrecotea ja olet valinnut väärät palat.
En osaa tehdä en, mutta mä oletan että ravintolakokit osaa ja entrecoteeta en ole syönyt kuin ravintolassa enkä ole hyvää sellaista vielä saanut.
Aikoinaan tuli vietettyä monta kesää Ranskassa merenranta paikoilla ja seurua jonka kanssa liikuin halus aina syödä kalaravintoloissa ja koska mä en voi sietää mereneläviä niin yleensä ainoa lihavaihtoehto oli etrecotee. Ja mä soin niitä eri paikoissa vuosien varrella varmaan toistakymmentä ja aina se oli yhtä ällöttävää. Jotku varmasti siitä tykkää, mutta mä en voi sitä sietää.
Tuli nälkä!Lasagneen tuli 1.5l ragua (4h haudutettu nautaa 700g, 280g pampan pablo -raakamakkaraa
Mitä pastaa käytit? Näyttää hyvältä!Gluteeniton pekoni & herkkusienipasta.
Mitä pastaa käytit? Näyttää hyvältä!
Hyvänkuuloinen setti, mukavan erilainen lasagne mihin olen tottunut mutta varmasti hyvää! Vois kokeilla joskus. Tulee lasagnea ihan liian vähän varioitua sillon harvoin kun sitä tekee.Lasagneen tuli 1.5l ragua (4h haudutettu nautaa 700g, 280g pampan pablo -raakamakkaraa ja 100g pekonia, selleriä sipulia ja porkkanaa, 800g tomaattimurska, 500g paseerattu tomaatti, 1dl punkku plus suola ja pippuria, lopuksi 2dl maito), 1l bechamelia (maito, 100g voita 1,5dl jauhoja, valkopippuri ja muskottipähkinä, parmesania 1,5dl), kerrosten väliin ja päälle noin 300g raastettua cheddaria yhteensä ja 250g tuorelasagnelevyjä. Pasta/soosi suhde oli 6/5 ja maku oli aivan uskomattoman hyvä! Ragun tein autenttisen italialaiseen tyylliin siinä mielessä ettei siihen kuulemma kuulu mitään yrttejä.
Meillä rouva vastaa siitä juusto-/valkokastikkeesta, mä vastaan jauhelihasta+tomaattikastikkeesta ja täyttö menee sit yhdessä. Eli koskaan ei tule samanlaistaLaita oma resepti?kysyin niitä aiemmin täällä, en ollut aiemmin tällä tehnyt, enkä myöskään koskaan aiemmin ollut käyttänyt noita tuorepastalevyjä. Niitä tulee ostettua jatkossakin. Seuraavaksi vois koittaa sitä ricottaa bechamelin sijaan.
Burgereita kananmunalla ja pekonilla air fryerissä näin viikonloppuna.
Yleensähän pihvit vaatii vain suolan ja pippurin, mutta olen alkanut noiden lisäksi käyttämään tuota Lidlin mausteseosta Chili & Pepper hillitysti sekä paria teelusikallista sinappia lisänä pihveihin.
Burgeri kasataan jäjestyksessä: pohja, majoneesi, jäävuorisalaatti, kananmuna, pihvi, pekoni, sipuli, kurkkusalaatti, kansi majoneesilla.
Tuotteen ulkonäkö ei ehkä ole sitä parasta mahdollista, mutta maussa ei ollut mitään valittamista.
Parempaa kuin perus mäkkäristä.
Ensi kerralla ehkä vielä vähän enemmän suolaa ja mustapippuria.
Toki tuo pekonin suolaisuus kompensoi hyvin tuota pihvin suolan puutetta.
Tuli ostettua kahta eri kokoa hampparisämpylää kun ei ollut vielä selvillä kuinka moni meistä syö burgereita ja miten isoja.
Päädyin sitten tuohon ratkaisuun että 3 pihviä 400g jauhelihasta, eli 3 burgeria.
Edit. taitaa kuvassa olla sipulia väärässä välissä.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Siis taikinaanko sä sen sotket?...sekä paria teelusikallista sinappia lisänä pihveihin.
Kaikki airfryerilla(pekonin,sipulin,pihvin jne...) vai pannun kautta?
Siis taikinaanko sä sen sotket?
Joo, kaikki air fryerissä. Kananmunat paistoin siinä air fryerin mukana tulleessa kakkuvuoassa kun en kehannut ihan suoraan sinne pohjallekaan lätkäistä.
Kyllähän tuo onnistuu mutta jatkossa ehkä kuitenkin munat pannun kautta.
Sehän tuossa on kun kaikki ei mahdu sinne fryeriin yhtäaikaa, niin munat ja sipulin voisi tehdä pannulla ja pihvit ja pekonit sitten fryerissä tulevaisuudessa.
Tuolla tavalla saa valutettua nuo enimmät rasvatkin pois lihoista.
Sinne vaan jauhelihan sekaan muiden mausteiden kanssa ennen kuin alkaa vaivaamaan pihvejä.
Pannupizza on pilannut minut. Ei huvita enää harrastaa napolilaista.
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.Sinne vaan jauhelihan sekaan muiden mausteiden kanssa ennen kuin alkaa vaivaamaan pihvejä.
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.
On todettu omassa keittiössäkin, paras tulee mahdollisimman vähän käsiteltäessä.
Tuli täydellinen ankanrinta! 53c sisälämpö ja oli mureaa, lidlin pakaste. Lisänä sieniä ja parsaa pekonissa ja ankanrasvassa paistettuna ja appelsiinikastike. Appelsiiniä olis pitänyt olla enempi ja parsa meni mössöksi, muuten hyvä, ankka loistava soosi jees. Röstiöperunoitakin tehtiin mutta ne unohtui uuniin
Edit: paistoin muuten ankan pannulla täsmälleen tän alla olevan videon mukaan, meni noin 12-15min. Oli oikeestaan melkeen valmis kun käännettiin "mahalleen", kun paistoi molemmista reunoista 2min per puoli tollein pannun reunaa vasten:
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.
On todettu omassa keittiössäkin, paras tulee mahdollisimman vähän käsiteltäessä.
Kerta ollaan kokkauskuvat-osiossa niin aktivoidut ja otat sen lettupannun käyttöön ja teet vaikka pinaattilettuja. Kuva tietysti tännePainaviahan nämä ovat, ja reuna monen käyttöön liian matala. Lisäksi kahva pyöreänä kettumainen kun paistaessa tietysti kahvalle roiskeita niin se on ihan älyttömän liukas. Tuosta kun jauhoja kippaa kattilaan niin ei meinaa välillä pannu kääntyä kun veivaa kahvaa ...täytyy muista paperilla sipaista ennenkuin tarttuu pannuun. Vaimo ei noin painavaa suostu käyttämään, eikä kyllä teräspannuakaan, että pannuja on sitten aina minimissään kolme käytössä. Nyt neljä kun on korkeareunainenkin tefloni pastojenpyörittelyjä varten. Ja laatikossa ne, joita ei juuri käytetä. Kuten valurautainen pikkulettupannu, valurautainen parilapannu, ja valurautaiset annospannut, 4kpl. ;-)
Ite tykkään eniten burgerissa less is more ajattelusta. Laadukas liha on se tärkein, sämpylä toisiksi tärkein ja soosit ja mahdolliset muut lisukkeet vasta sitten. Ja se on voitava syödä käsin, ei mitään järkeä tunkea ylitäyteen ja sitten pursuilee joka suuntaan.Burgeri on vähän samanlainen keksintö kuin olut janojuomaksi: ei koskaan lähde jano. Burgerin pikaruokatapauksessa: hidas ja monimutkainen tehtävä, ja hankala syötävä. ;-)
Näyttää hyvältä, olisiko jonkin sortin teko- ja paisto-ohjetta?
Hmmm...noh, possun sisäfile halki, nuijitaan tasaiseksi. Täytetään vaikka(mun versio) dijonilla, kinkulla, juustoraasteella,homejuustolla,chiligoudalla, mausteilla, hot bourbon-kastikkeella. Kääritään rullalle. Sidotaan pekonisiivuilla, eli ampekoni puoliksi ja latoo tasaisesti läpi. Päälle Garlic-kastiketta. Kamadoon savustukseen. Lämpö n 100-110. Kunnes sisälämpö 68 jolloin folioon hetkeksi vetäytymään. Jos haluaa pinnan rapeaksi niin suoralle tulelle vielä lopussa hetkeksi... Ei tän kummempaa. Bon apetit!Näyttää hyvältä, olisiko jonkin sortin teko- ja paisto-ohjetta?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.