Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Rullakebab niistä Prisman suurimmista tortilloista, Kotimaista kebabsiivuja ja kastikkeina Göranin Hot Chili ja Saarioisten Thousand Island:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
 
Mitäs kaikkea tuosta löytyy?

Myötäpäivään:
Bulgogi-naudanlihaa
Kananmuna
Paistettua pinaattia
Siitakesieniä
Porkkanaa
Seesamikurkkuja (1tl seesamiöljyä, 1tl sokeria, 1tl mirin, vähän suolaa)

Kaiken alla tosiaan riisiä, tässä tapauksessa jasminriisiä. Koristeena seesaminsiemeniä ja päälle tuli sitten srirachaa vielä tai jos löytyy niin korealaista chilitahnaa (gochujang). Lähtökohtasestihan tohon voi laittaa kaikennäköstä kasvista mitä vaan mieleen tulee :tup:
 
. Koristeena seesaminsiemeniä ja päälle tuli sitten srirachaa vielä tai jos löytyy niin korealaista chilitahnaa (gochujang). Lähtökohtasestihan tohon voi laittaa kaikennäköstä kasvista mitä vaan mieleen tulee :tup:
Pitää tutustua. Korealainen ruoka on jotenkin jäänyt täysin tuntemattomaksi. Onkos tää nyt sitten Etelä-:vai Pohjois-Koreasta? No, ehkä siitä tulee Pohjois-Korealaista ottamalla kaikki muu kuin riisi pois. :whistling:
 
Bibimbappi kandee ehdottomasti käydä testaamassa myös ravintolassa. Ruokalajille "olennaista" on tarjoiluastia, joka on tulikuumaksi lämmitetty kivikulho jonka pohja kärventää alimmaiseen riisikerrokseen rapean tekstuurin, joka lisää paljon kokemukseen.
Ei siinä, varmasti hyvää myös kotona tehtynä :tup:
 
Pitää tutustua. Korealainen ruoka on jotenkin jäänyt täysin tuntemattomaksi. Onkos tää nyt sitten Etelä-:vai Pohjois-Koreasta? No, ehkä siitä tulee Pohjois-Korealaista ottamalla kaikki muu kuin riisi pois. :whistling:

Pohjoiskorealainen erikoisuus saattaa olla myös tyhjä lautasellinen :whistling:

Bibimbappi kandee ehdottomasti käydä testaamassa myös ravintolassa. Ruokalajille "olennaista" on tarjoiluastia, joka on tulikuumaksi lämmitetty kivikulho jonka pohja kärventää alimmaiseen riisikerrokseen rapean tekstuurin, joka lisää paljon kokemukseen.
Ei siinä, varmasti hyvää myös kotona tehtynä :tup:

Mukavaa vaihtelua tää oli ainakin pokebowliin, jota tulee useesti tehtyä :) Olis mielenkiintoista päästä testaamaan ravintolassa ylipäätään aasialaisia ruokia, kun näihin saa ite kokatessa aineksia metsästää kissojen ja koirien kanssa :dead: Tai sitten loput ainekset jää kaappiin lojumaan vailla käyttöö
 
Tuli tehtyä Intialaista. Saag Paneer itse tehdystä juustosta, naan leipää, riisiä ja raita-kastiketta. Raitan mausteet tuli ihan kyllä valmispussista tällä kertaa, kun löytyi sellainen kaapista.
SaagPaneer.jpg
 
Muu perhe on matkoilla ja pakastimesta pilkisteli palanen lihaa, joten siitä piti tehdä iltapalaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä bearnaise-kastiketta. Koostumus on oikein onnistunut, mutta maku jotenkin etikkainen. Ensi kerralla enemmän rakuunaa, vähemmän salottisipulia ja vähemmän etikkaa. Lisukkeena uunissa paahdettua perunaa.

IMG_20210306_190237383.jpg
 
Muu perhe on matkoilla ja pakastimesta pilkisteli palanen lihaa, joten siitä piti tehdä iltapalaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä bearnaise-kastiketta. Koostumus on oikein onnistunut, mutta maku jotenkin etikkainen. Ensi kerralla enemmän rakuunaa, vähemmän salottisipulia ja vähemmän etikkaa. Lisukkeena uunissa paahdettua perunaa.

IMG_20210306_190237383.jpg
Voi on yleensä vastaus hollandaise ja bearnaise kastikkeiden makuongelmiin. Kastikkeessa näyttäisi olevan hiukan ilmakuplia.
Enemmän voita :D Hienoa että itse teit kuitenkin!
 
Voi on yleensä vastaus hollandaise ja bearnaise kastikkeiden makuongelmiin. Kastikkeessa näyttäisi olevan hiukan ilmakuplia.
Enemmän voita :D Hienoa että itse teit kuitenkin!


Tein tällä reseptillä, paitsi että en tehnyt erikseen tässä ehdotettua makuvoita, vaan iskin vaan keltuaiset ja voin suoraan kokoonkeitetyn liemen sekaan. Videolla keltuaisten ja voin sekoitukseen tulee kyllä melko paljon ilmakuplia, ja niitä kieltämättä oli minullakin vatkaamisen jälkeen. Hieman paksumpaa olisi saanut olla, mutta kuvassa kastike näyttää paljon löysemmältä kuin se oikeasti oli. Leviäminen johtui suurimmaksi osaksi siitä, miten lusikoin kastikkeen lautaselle.

Reseptissä oli puolet ja puolet etikkaa ja valkoviiniä, mutta monessa muussa reseptissä on etikkaa puolet valkoviinin määrästä. Vähempi olisi ehdottomasti ollut parempi.
 


Tein tällä reseptillä, paitsi että en tehnyt erikseen tässä ehdotettua makuvoita, vaan iskin vaan keltuaiset ja voin suoraan kokoonkeitetyn liemen sekaan. Videolla keltuaisten ja voin sekoitukseen tulee kyllä melko paljon ilmakuplia, ja niitä kieltämättä oli minullakin vatkaamisen jälkeen. Hieman paksumpaa olisi saanut olla, mutta kuvassa kastike näyttää paljon löysemmältä kuin se oikeasti oli. Leviäminen johtui suurimmaksi osaksi siitä, miten lusikoin kastikkeen lautaselle.

Reseptissä oli puolet ja puolet etikkaa ja valkoviiniä, mutta monessa muussa reseptissä on etikkaa puolet valkoviinin määrästä. Vähempi olisi ehdottomasti ollut parempi.


Hyvältä kuulostaa. Tosiaankin voin lisäys parantaa rakennetta ja etikkaisuutta, kuten etikan vähentäminenkin. Eli tod.näk. molempi parempi!
 


Tein tällä reseptillä, paitsi että en tehnyt erikseen tässä ehdotettua makuvoita, vaan iskin vaan keltuaiset ja voin suoraan kokoonkeitetyn liemen sekaan. Videolla keltuaisten ja voin sekoitukseen tulee kyllä melko paljon ilmakuplia, ja niitä kieltämättä oli minullakin vatkaamisen jälkeen. Hieman paksumpaa olisi saanut olla, mutta kuvassa kastike näyttää paljon löysemmältä kuin se oikeasti oli. Leviäminen johtui suurimmaksi osaksi siitä, miten lusikoin kastikkeen lautaselle.

Reseptissä oli puolet ja puolet etikkaa ja valkoviiniä, mutta monessa muussa reseptissä on etikkaa puolet valkoviinin määrästä. Vähempi olisi ehdottomasti ollut parempi.


Itse löysin viime vuonna pikahollandaisen ohjeen ja sitä tuunaamalla saa helposti myös bearnaisen aikaiseksi. Lisää vain alla olevaan ohjeeseen 1rkl shalottisipulia voin sekaan sulamaan, tilkka valkoviinietikkaa sekä 1rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa kananmunien kanssa samaan astiaan.

Helppoa ja nopeaa ja ennenkaikkea pomminvarmaa. Tuo pikahollandaisekin toimii pihvien, parsan ja uppomunien kanssa:drool:

 
Kerran kokeilin itse tehdä bearnaisea, mutta päädyin siihen lopputulokseen yksinasuvana, että järkevintä ostaa Knorrin jauhepaketti.
 
Tuli tehtyä tacoja. Yhdistelmä slow foodia ja easy foodia.

Tacot.jpg
Vuorokauden muhittelin possua sous videssä mausteiden, chilien, sipulien ja appelsiinimehu kanssa ja sitten vähän väriä ja pintaa pannulta. Lisäksi tein refried beansejä. Mitähän tuokin on suomeksi? Mutta siis keitettyjä ja paistettuja pintopapuja muussattuna kyseessä.

Tortillat ja kastikkeet tuli tällä kertaa kaupan hyllystä. Oli muuten hyviä. Cittarissa löytyi.

tortillat.jpgSalsat.jpgSweety drops.jpg
 
Fetapastaa testasin tänään. Kuvaa ei ole mutta todella helppo ja hyvä sapuska, tuunasin vielä pekonilla ja aurajuustolla. Tuota voisi tarjoilla ihan helposti vaikka ravintolassa, en näe mitään ongelmaa mikei voisi. Suosittelen kokeilemaan! :thumbsup:
 
Vielä ei ole torstai, mutta ei voi minkään. Jalostajan hernekeiton lisäksi reissumiehen tosi ohutta ruisleipää munavoilla. Kyllä tämä on hyvä yhdistelmä
Kyllä kyllä, mutta missä on meetvursti? Hernarin kanssa pitää olla ruisleivälllä metukkaa.
 
Itsellä menee keltaista Leksandsin näkkäriä hulluna hernekeiton kanssa. Meetvurstin kanssa tai ilman. On sitä niin mukavaa kaapia näkkärillä. Joskus ala-aste aikoina tuli rikottua sekaankin.
 
On muuten helppoa ja nopeeta tehdä noita lättyjä rullakebabiin itsekin. Suhde jokseenkin 2dl jauhoja ja 1dl vettä. Vähän suolaa ja vähän öljyä. Sekoittaa ja vaivaa pehmeähköksi ja kiiltäväksi taikinaksi. Vettä lisää jos tulee liian kuivan oloista ja jauhoja lisää, jos liian tahmaista. Sit vaan paloiksi ja kaulii ohuiksi. Pannulla n. minuutti per puoli ja pinoksi keittiöpyyhkeen alle.
 
Juu noita, on sen verran halpoja ettei hirveästi viitsi niitä itse väsäillä. Maku kuitenkin on noissa hyvä. Tosin vaikka ovat öljyttyjä toiselta puolelta, niin varovaisesti niitä sai irrottaa etteivät hajonneet.
 
Tein lohikeiton kun oli lohi 6,99kg tarjouksessa. Kuulemma oli tuoretta, ahvenmaalla kasvatettua. Oli muuten ihan helvetin hyvää, tuli muutama pala vetästyä tuoreeltaan sellasenaan ja soijaan kastettuna, ai että 5/5
Keitin roippeista liemen josta pakastin muutaman desin talteen pakkaseen.

1,5l kalalientä, 600g perunaa ja 600g porkkanaa kuutioituna sekaan. Keitin 15min, lisäsin 4dl kermaa, 250g koskenlaskijaa kuutoina, 1kg kuutioitua lohta ja liesi pois päältä. Lisäsin helvetisti tuoretta tilliä ja annoin hautua 5min ja sekoitin pari kertaa että juusto suli ja sekottui. Maustoin valkopippurilla ja suolalla ja lisäsin vielä 50g voita. Oli hyvää!

Ja tuli niin helvetisti (3 litraa :D) että pakastin 2x1 litraa pakasterasioihin.
 

Liitteet

  • lohikeitto.jpg
    lohikeitto.jpg
    1,4 MB · Luettu: 91
Viimeksi muokattu:
Tein lohikeiton kun oli lohi 6,99kg tarjouksessa. Kuulemma oli tuoretta, ahvenmaalla kasvatettua. Oli muuten ihan helvetin hyvää, tuli muutama pala vetästyä tuoreeltaan sellasenaan ja soijaan kastettuna, ai että 5/5
Keitin roippeista liemen josta pakastin muutaman desin talteen pakkaseen.

1,5l kalalientä, 600kg perunaa ja 600kg porkkanaa kuutioituna sekaan. Keitin 15min, lisäsin 4dl kermaa, 250g koskenlaskijaa kuutoina, 1kg kuutioitua lohta ja liesi pois päältä. Lisäsin helvetisti tuoretta tilliä ja annoin hautua 5min ja sekoitin pari kertaa että juusto suli ja sekottui. Maustoin valkopippurilla ja suolalla ja lisäsin vielä 50g voita. Oli hyvää!

Ja tuli niin helvetisti (3 litraa :D) että pakastin 2x1 litraa pakasterasioihin.

Melkoinen määrä perunoita ja porkkanoita....mutta hyvältä näyttää! :giggle:
 
Onko kukaan tehnyt täytettyjä jalopenoja pekoniin käärittynä airfryerilla(saapui tänään...)? Niksejä? Tehnyt niitä vaan kamadolla...
 
Miten teit paahdetut perunat, näyttää hyvältä?
Keitin niitä hetken ruokasoodalla ja suolalla terästetyssä vedessä ennen uunissa paahtamista. Ilmeisesti perunoiden päälle perunajauhojen ripottelulla ennen uunittamista pääsee samaan lopputulokseen, eikä perunoita tällöin tarvitse keittää. Pitää sitäkin joskus koittaa, mutta nämä olivat kyllä niin tautisen hyviä, ettei ole kiirettä. Hard kokin videosta hain motivaation annokseen ja pöllin perunat sellaisenaan. Punaviinikastike vaihtui mutsin reseptiin ja hirvi vaihtui karitsaan. Linkki videoon:
 
Pinaattikeitto (0,5l punasta maitoa kaadetaan perussuurusteeseen (voita 50g ja pari rkl jauhoja sulatetaan kattilassa sekottaen) ja maito sekaan sekoittaen, sit kun sekottunut 150g pakastepinaattia pakkaus (150g), mausta suolalla ja 1tl sokeria. Syö munien kanssa (kuvan munat 8min kiehuen, meni yli, juuri ja juuri lohkoissa pysyvä on paras)

5/5 ja maksaa pari euroa.

Ps Kokkikartano tekee osittain kermaan, mutta maissitärkkelyksestä (gluteeniton). Sekin on hyvää mutta mielestäni voi-jauhosuuruste voittaa tuon. Tosin nippa nappa :D Parhaita valmiseineksiä
 

Liitteet

  • 99F34064-C0F7-4BAD-82F0-C78E046A6242.jpeg
    99F34064-C0F7-4BAD-82F0-C78E046A6242.jpeg
    275,1 KB · Luettu: 42
Tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua leivän tekoa tuli yllättävän hyvää. Voisi kokeilla kylmäkohotusta ensikeralla, heittelin myös taikinan sekaan korppujauhoja, toi yllättävän hyvän tekstuurin itse leipään lopulta.

IMG_20210328_200037.jpg

Maistunut varmasti hyvältä, tuore leipä toimii!

Jos pitkään juoksuun olet ajatellut lisää leipoa niin ehkä kylmäkohotus ei olisi se ensimmäinen kehityskohde.

Mutta tärkeintä että maistuu!
 
Keitin niitä hetken ruokasoodalla ja suolalla terästetyssä vedessä ennen uunissa paahtamista. Ilmeisesti perunoiden päälle perunajauhojen ripottelulla ennen uunittamista pääsee samaan lopputulokseen, eikä perunoita tällöin tarvitse keittää. Pitää sitäkin joskus koittaa, mutta nämä olivat kyllä niin tautisen hyviä, ettei ole kiirettä. Hard kokin videosta hain motivaation annokseen ja pöllin perunat sellaisenaan. Punaviinikastike vaihtui mutsin reseptiin ja hirvi vaihtui karitsaan. Linkki videoon:


Tuli tehtyä potut tällä tyylillä ja onnistui kyllä hyvin vaikka kiertoilmauunia ei ollut käytössä. Pinnalta erittäin rapeat ja sisältä pehmeät. Potut pyöräytin rosmariini & valkosipuliöljyssä, päälle suolaa ja cajun- maustetta. Kaveriksi savupaprikamajoneesi.
 
Mikäs on teidän mielestä paras lasagnresepti? Itse tykkään perinteisestä italialaisesta johon tulee Bechamel-kastike, mutta googlatessa tuli vastaan että suosituin, tuhansia 5 tähden arvosteluita saanut on kasattu ragusta ja ricotta-juustosta, mikä vissiin amerikan-italialainen juttu.
 
Tee ensin hyvä bolognese ajan kanssa. Sipuli-porkkana-selleri ensin pannulle, sitten pekonia niin että saa väriä ja lopuksi naudan jauhelihaa. Suolaa ja pippuria mausteeksi. Kunnon ruskistus, sitten tomaattia jossain muodossa (sose, pyre, kokonaiset tölkkitomaatit), haudutusta, nesteen lisäämistä jne kunnes näyttää hyvältä. Vie aikaa, voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.

Bechemel sitten kun bolognese on melkein valmista. Maitoa, vehnäjauhoja, suolaa, pippuria, mutta ei juustoa. Jos haluaa makua niin hauduttaa maidossa laakerinlehtiä ja valkosipulia muutaman minuutin, siivilöi ne pois ja sitten jatkaa vehnäjauhojen kanssa. Ei juustoa tähän. Aikaa menee ehkä 10minuuttia

Lopuksi kasaaminen niinkuin normaalisti ja päälle juustoa kerros. Uuniin joku 200-220astetta ja 45min päästä alkaa katselemaan että miltä näyttää ja pitääkö laittaa foliota astian päälle ettei juusto kärähdä mustaksi

Tarkempia ohjeita mulla ei tuohon ole, mittasuhteet bechemeliin löytyy googlesta ja bolognese menee aina fiiliksen mukaan eli sitten valmista kun näyttää hyvältä.
 
Viimeksi muokattu:
Dodiin...vajaa 6kg kassleria odottaa pääsyä kamadoon...Pulledporkpääsiäinen... :cool: :p
Kassler on kyllä ollut nyt jotain 5v omia suosikkejani. Toimii niin monella tapaa. Tai siis melkein aina tulee tehtyä pulled-porkia mutta tuota voi sitten käyttää monella tapaa: tortilloihin, pizzaan, muchos nachos...leivän kanssa tms. mitä nyt sitten haluaakin tehdä.
 
Kassler on kyllä ollut nyt jotain 5v omia suosikkejani. Toimii niin monella tapaa. Tai siis melkein aina tulee tehtyä pulled-porkia mutta tuota voi sitten käyttää monella tapaa: tortilloihin, pizzaan, muchos nachos...leivän kanssa tms. mitä nyt sitten haluaakin tehdä.
Kaikkeen muuhun sopii paitsi pihveinä. Pitkään haudutettuna ja mureana toimii kyllä monessa.
 
Kassler sopii juuri pihveinä paistettavaksi esim. kun tekee korppujauhoissa leivitettyjä kasslerpihvejä (Wieninleike) ranskanperunoilla ja pirskottaa pihvien päälle sitruunaa :drool:

Tälläkin hetkellä pakastimessa on 12kpl valmiiksi leikattuja kasslerpihvejä.
 
Kassler sopii juuri pihveinä paistettavaksi esim. kun tekee korppujauhoissa leivitettyjä kasslerpihvejä (Wieninleike) ranskanperunoilla ja pirskottaa pihvien päälle sitruunaa :drool:

Tälläkin hetkellä pakastimessa on 12kpl valmiiksi leikattuja kasslerpihvejä.
Juu ei sovi. Paitti näille entrecote-ihmisille mitkä tykää että pihvissä on enemmän läskiä ja rasvaa kuin lihaa. Itse en ole niitä ihmisiä. Ulkofilee paras oli sitten possu tai nauta.
 
Kassler on kyllä ollut nyt jotain 5v omia suosikkejani. Toimii niin monella tapaa. Tai siis melkein aina tulee tehtyä pulled-porkia mutta tuota voi sitten käyttää monella tapaa: tortilloihin, pizzaan, muchos nachos...leivän kanssa tms. mitä nyt sitten haluaakin tehdä.
Juuuurikin näin.:thumbsup:
 
Juu ei sovi. Paitti näille entrecote-ihmisille mitkä tykää että pihvissä on enemmän läskiä ja rasvaa kuin lihaa. Itse en ole niitä ihmisiä. Ulkofilee paras oli sitten possu tai nauta.
Makuasioita nää on toki :) ja kasslerista saa kyllä mehevää juttua kun siinä on läskiä. Mut itse olen samaa mieltä kuin @Mikkos eli jos teen jotain leivitettyä niin possun ulkofile,ohueksi nuijittua ja tulee suht nopeasti pannulla (niin ei mene kuivaksi vaikka uf ei ole rasvaa).
 
Juu ei sovi. Paitti näille entrecote-ihmisille mitkä tykää että pihvissä on enemmän läskiä ja rasvaa kuin lihaa. Itse en ole niitä ihmisiä. Ulkofilee paras oli sitten possu tai nauta.

Entrecote-pihvi on helppo valmistaa ja väitän pystyväni tekemään mureamman ja mehevämmän medium-entrecoten paljon helpommin kuin ulkofileen - vaikka suoraan pannulla.

Ulkofilee pitää melkein olla sous videssä tehty mediumiksi ja sitten vasta paistettu, että tulee mehevää. Sisäfileestä puhumattakaan. Lisäksi entrecote on halpaa (voi syödä pihviä useammin). Näin naudalla.

(Olen kyllä tehnyt well done-nautaa tässä pari kertaa viime viikkoina: toinen oli lehtipihvi, toinen oli lihakeitto. Molemmat -60% punalapuilla ja hyvää tuli näin myöhäisillan kokkailuiksi)

--

Possun ulkofile myydään yleensä semmoisen ison läskikerroksen kanssa siinä päällä ja niskassa (=kassler) se läski on jakautunut sinne keskelle ja toimii paljon paremmin. Ainahan sen läskin voisi leikata pois ja heittää roskiin ulkofileestä, mutta en halua heittää ruokaa pois.

Possun teen joka tapauksessa kanssa täysin kypsäksi, niin eipä tässä ongelmia ole ollut.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 146
Viestejä
4 487 996
Jäsenet
74 159
Uusin jäsen
kahvirommi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom