Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Meillä on varmaan aika erilainen käsitys pikalounaasta..osa II:
katso liitettä 577828
Nostellaan kiehuvaan veteen, keitetään
kypsäksi.
katso liitettä 577827
Nostellaan lautasille, lusikoidaan mosoa sekaan ja raastetaan pecorinoa...
annoksesta puutuu koristebasilikanlehti, siitä sori.
Huomasin että joku sively pitää olla, ilman sivelyä jääneet muuttuvat mureneviksi lastuiksi kypsyessään. Johtui varmaan törkeästä suolamäärästä.Olipa kiinostava noinniinkuin italialaisiin ruolkiin, kunnes:
Suomalaisissa ilmakuivatuissa tulppaa olemaan liiankin usein se savuaromisively suoritettuna...
Mitenkään moittimatta, kyllä se minusta esim. noihin aamiaispekoneihin sopiikin.
Juu ei sovi. Paitti näille entrecote-ihmisille mitkä tykää että pihvissä on enemmän läskiä ja rasvaa kuin lihaa. Itse en ole niitä ihmisiä. Ulkofilee paras oli sitten possu tai nauta.
En osaa tehdä en, mutta mä oletan että ravintolakokit osaa ja entrecoteeta en ole syönyt kuin ravintolassa enkä ole hyvää sellaista vielä saanut.Sä et vaan osaa tehdä entrecotea ja olet valinnut väärät palat.
En osaa tehdä en, mutta mä oletan että ravintolakokit osaa ja entrecoteeta en ole syönyt kuin ravintolassa enkä ole hyvää sellaista vielä saanut.
Aikoinaan tuli vietettyä monta kesää Ranskassa merenranta paikoilla ja seurua jonka kanssa liikuin halus aina syödä kalaravintoloissa ja koska mä en voi sietää mereneläviä niin yleensä ainoa lihavaihtoehto oli etrecotee. Ja mä soin niitä eri paikoissa vuosien varrella varmaan toistakymmentä ja aina se oli yhtä ällöttävää. Jotku varmasti siitä tykkää, mutta mä en voi sitä sietää.
Tuli nälkä!Lasagneen tuli 1.5l ragua (4h haudutettu nautaa 700g, 280g pampan pablo -raakamakkaraa
Päädyin siihen ihan vaan siten että se oli tarjouksessa 2,90e rasia kun muut maksoi yli 4 euroa Mun mielestä se ei maistunut ollenkaan lopputuloksessa, ehkä se jotain makua toi taustalle. Pekonista tuli kyllä makua. Monessa italialaisessa reseptissä ne laittaa jotain raakachorizoa tai muuta suolaista paprikaista makkaraa raguihin, mutta en ole sellasta nähnyt täällä hyllyllä. Voisin kuvitella että esim nduja toimis sairaan hyvin tuossa. Youtubesta katellut näitä reseptejä ja niiden mukaan about mennyt.Tuli nälkä!
Miten päädyit tuohon makkaran? Ilmeisesti toimi ihan hyvin? Itse olen jotain Italialaista raakamakkaraa joskus lasagneen laittanut, mutta ei ole enää sitä saanut. Sitä Luigia tuosta samasta sarjasta harkinnut korvaajaksi.
Mitä pastaa käytit? Näyttää hyvältä!Gluteeniton pekoni & herkkusienipasta.
Mitä pastaa käytit? Näyttää hyvältä!
Hyvänkuuloinen setti, mukavan erilainen lasagne mihin olen tottunut mutta varmasti hyvää! Vois kokeilla joskus. Tulee lasagnea ihan liian vähän varioitua sillon harvoin kun sitä tekee.Lasagneen tuli 1.5l ragua (4h haudutettu nautaa 700g, 280g pampan pablo -raakamakkaraa ja 100g pekonia, selleriä sipulia ja porkkanaa, 800g tomaattimurska, 500g paseerattu tomaatti, 1dl punkku plus suola ja pippuria, lopuksi 2dl maito), 1l bechamelia (maito, 100g voita 1,5dl jauhoja, valkopippuri ja muskottipähkinä, parmesania 1,5dl), kerrosten väliin ja päälle noin 300g raastettua cheddaria yhteensä ja 250g tuorelasagnelevyjä. Pasta/soosi suhde oli 6/5 ja maku oli aivan uskomattoman hyvä! Ragun tein autenttisen italialaiseen tyylliin siinä mielessä ettei siihen kuulemma kuulu mitään yrttejä.
Laita oma resepti? kysyin niitä aiemmin täällä, en ollut aiemmin tällä tehnyt, enkä myöskään koskaan aiemmin ollut käyttänyt noita tuorepastalevyjä. Niitä tulee ostettua jatkossakin. Seuraavaksi vois koittaa sitä ricottaa bechamelin sijaan.Hyvänkuuloinen setti, mukavan erilainen lasagne mihin olen tottunut mutta varmasti hyvää! Vois kokeilla joskus. Tulee lasagnea ihan liian vähän varioitua sillon harvoin kun sitä tekee.
Meillä rouva vastaa siitä juusto-/valkokastikkeesta, mä vastaan jauhelihasta+tomaattikastikkeesta ja täyttö menee sit yhdessä. Eli koskaan ei tule samanlaista varsinkin siis tomaatti+jauheliha menee fiiliksellä. Mut katsotaan saisinko jotain kaivettua..yritän muistaa.Laita oma resepti? kysyin niitä aiemmin täällä, en ollut aiemmin tällä tehnyt, enkä myöskään koskaan aiemmin ollut käyttänyt noita tuorepastalevyjä. Niitä tulee ostettua jatkossakin. Seuraavaksi vois koittaa sitä ricottaa bechamelin sijaan.
Ei tartte kaivella, ajattelin että jos on joku erikoisuus tms! Noin sitä tulee itsekin kokkailtua, harvoin tulee kahta samanlaista ruokaaMeillä rouva vastaa siitä juusto-/valkokastikkeesta, mä vastaan jauhelihasta+tomaattikastikkeesta ja täyttö menee sit yhdessä. Eli koskaan ei tule samanlaista varsinkin siis tomaatti+jauheliha menee fiiliksellä. Mut katsotaan saisinko jotain kaivettua..yritän muistaa.
Burgereita kananmunalla ja pekonilla air fryerissä näin viikonloppuna.
Yleensähän pihvit vaatii vain suolan ja pippurin, mutta olen alkanut noiden lisäksi käyttämään tuota Lidlin mausteseosta Chili & Pepper hillitysti sekä paria teelusikallista sinappia lisänä pihveihin.
Burgeri kasataan jäjestyksessä: pohja, majoneesi, jäävuorisalaatti, kananmuna, pihvi, pekoni, sipuli, kurkkusalaatti, kansi majoneesilla.
Tuotteen ulkonäkö ei ehkä ole sitä parasta mahdollista, mutta maussa ei ollut mitään valittamista.
Parempaa kuin perus mäkkäristä.
Ensi kerralla ehkä vielä vähän enemmän suolaa ja mustapippuria.
Toki tuo pekonin suolaisuus kompensoi hyvin tuota pihvin suolan puutetta.
Tuli ostettua kahta eri kokoa hampparisämpylää kun ei ollut vielä selvillä kuinka moni meistä syö burgereita ja miten isoja.
Päädyin sitten tuohon ratkaisuun että 3 pihviä 400g jauhelihasta, eli 3 burgeria.
Edit. taitaa kuvassa olla sipulia väärässä välissä.
Siis taikinaanko sä sen sotket?...sekä paria teelusikallista sinappia lisänä pihveihin.
Kaikki airfryerilla(pekonin,sipulin,pihvin jne...) vai pannun kautta?
Siis taikinaanko sä sen sotket?
Joo, kaikki air fryerissä. Kananmunat paistoin siinä air fryerin mukana tulleessa kakkuvuoassa kun en kehannut ihan suoraan sinne pohjallekaan lätkäistä.
Kyllähän tuo onnistuu mutta jatkossa ehkä kuitenkin munat pannun kautta.
Sehän tuossa on kun kaikki ei mahdu sinne fryeriin yhtäaikaa, niin munat ja sipulin voisi tehdä pannulla ja pihvit ja pekonit sitten fryerissä tulevaisuudessa.
Tuolla tavalla saa valutettua nuo enimmät rasvatkin pois lihoista.
Sinne vaan jauhelihan sekaan muiden mausteiden kanssa ennen kuin alkaa vaivaamaan pihvejä.
Pannupizza on pilannut minut. Ei huvita enää harrastaa napolilaista.
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.Sinne vaan jauhelihan sekaan muiden mausteiden kanssa ennen kuin alkaa vaivaamaan pihvejä.
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.
On todettu omassa keittiössäkin, paras tulee mahdollisimman vähän käsiteltäessä.
Tuli täydellinen ankanrinta! 53c sisälämpö ja oli mureaa, lidlin pakaste. Lisänä sieniä ja parsaa pekonissa ja ankanrasvassa paistettuna ja appelsiinikastike. Appelsiiniä olis pitänyt olla enempi ja parsa meni mössöksi, muuten hyvä, ankka loistava soosi jees. Röstiöperunoitakin tehtiin mutta ne unohtui uuniin
Edit: paistoin muuten ankan pannulla täsmälleen tän alla olevan videon mukaan, meni noin 12-15min. Oli oikeestaan melkeen valmis kun käännettiin "mahalleen", kun paistoi molemmista reunoista 2min per puoli tollein pannun reunaa vasten:
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.
On todettu omassa keittiössäkin, paras tulee mahdollisimman vähän käsiteltäessä.